ΣΑΒΒΑΤΟ 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ASK4FOOD FAQ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. ΕκτύπωσηE-mail
Δείτε εδώ τις απαντήσεις σε κάποιες συχνές ερωτήσεις φίλων.

Αν δεν βρείτε την απάντηση που ψάχνατε, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

Θέλω κι εγώ να δημοσιεύσω την άποψή μου για κάποια εστιατόρια. Τι πρέπει να κάνω;

Αρχικά, κάθε χρήστης πρέπει να εγγραφεί στο ask4food, επιλέγοντας ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε να μπορεί να βαθμολογεί τα εστιατόρια και να προτείνει νέες προσθήκες.

Ποια σχέση υπάρχει ανάμεσα στις κριτικές που δημοσιεύονται και στο ask4food.gr ;

Το ask4food δεν υιοθετει τις απόψεις οποιουδήποτε χρήστη του, ούτε προτείνει ή ξεχωρίζει με κανένα τρόπο ανάμεσα στα καταστήματα. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος δημιουργήθηκε με αποκλειστικό σκοπό την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους χρήστες  και γι' αυτό το λόγο τα στοιχεία που δίνουμε στη σύντομη περιγραφή κάθε καταστήματος είναι απαλλαγμένα από κάθε αξιολογική πρόταση.

Πώς μπορώ να αναζητήσω εστιατόρια;

Η μέθοδος της αναζήτησης εστιατορίου (ο τρομερός Γευσιγνώστης του ask4food) λειτουργεί με ξεχωριστά κριτήρια αλλά και συνδυαστικά. Το πιο απλό φυσικά είναι η αναζήτηση βάσει ονόματος, όπου για πρακτικούς λόγους χρησιμοποιούμε μόνο κεφαλαίους χαρακτήρες, ελληνικούς ή λατινικούς. Για απλή, κατηγοριοποιημένη αναζήτηση, έχει δημιουργηθεί το ευρετήριο εστιατορίων.

Πώς λειτουργεί το σύστημα αξιολόγησης και τι παρεμβάσεις γίνονται στα σχόλια των χρηστών;

Η βαθμολόγηση γίνεται σε τέσσερις άξονες σε 4βάθμια κλίμακα. Σε όλους τους άξονες ισχύει οτι όσο υψηλότερη η βαθμολογία τόσο το καλύτερο. Πέρα απ’αυτό, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να εμπλουτίσει την κριτική του προσθέτοντας και κάποιο σχόλιο που θεωρεί οτι είναι σημαντικό για το συγκεκριμένο εστιατόριο, θετικό ή αρνητικό ( «έχει εκπληκτική μελιτζανοσαλάτα» ή «οι πατάτες του είναι άγευστες»). Η κριτική θα δημοσιευθεί αφού ελεγχθεί από την ομάδα του ask4food ότι είναι σύμφωνη με τους Όρους χρήσης της ιστοσελίδας.

Κανενός άλλου είδους παρέμβαση δεν γίνεται στα σχόλια των χρηστών. Για λόγους ομοιομορφίας, καλό είναι τα σχόλια να αναγράφονται με ελληνικούς χαρακτήρες. Ο ίδιος χρήστης δεν μπορεί να δημοσιεύσει δύο κριτικές για το ίδιο κατάστημα, αλλά μπορεί να τροποποιήσει την κριτική που έχει υποβάλει.

Πώς παρουσιάζονται και ταξινομούνται οι χρήστες του ask4food;

Το ευρετήριο χρηστών συγκεντρώνει όλα τα ονόματα των χρηστών του ask4food που έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μια κριτική. Πατώντας πάνω στους αντίστοιχους συνδέσμους στο όνομα κάποιου χρήστη, μπορεί κανείς να δει ομαδοποιημένες όλες τις κριτικές που έχει υποβάλει ο συγκεκριμένος και εκείνα τα καταστήματα που έχει επιλέξει ως «αγαπημένα» του, ώστε να έχει μια συνολική εικόνα για τις προτιμήσεις του και τον τρόπο που βαθμολογεί.

Η κατάταξη των χρηστών είναι ένας συνολικός κατάλογος με κριτήριο ταξινόμησης το συνολικό αριθμό κριτικών που έχει δημοσιεύσει ο καθένας.

Δεν βρήκα ένα εστιατόριο που ψάχνω. Πώς μπορώ να το προσθέσω στο σύστημα προκειμένου να το αξιολογήσω αργότερα;

Κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να προτείνει στην ομάδα του ask4food την εισαγωγή στο σύστημα κάποιου εστιατορίου που δεν βρήκε κατά την αναζήτηση που έκανε (παρακαλούμε σιγουρευτείτε πρώτα οτι δεν υπάρχει το συγκεκριμένο κατάστημα εισάγοντας τις σωστές παραμέτρους έρευνας!).

Αυτό γίνεται μέσα από μια πολύ απλή διαδικασία από την σελίδα της Προσθήκης (εμφανίζεται σύνδεσμος στη σελίδα αποτελεμάτων μετά από όποιδηποτε αναζήτηση εστιατορίων) στην οποία ζητούνται όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για το κατάστημα. Τα λαγωνικά μας θα ελέγξουν τις πληροφορίες και αν η συνταγή αποδειχθεί σωστή, το γλυκό θα δέσει!

Θέλω να σχολιάσω και να προτείνω για εισαγωγή στο σύστημα εστιατόρια εκτός Αττικής. Πώς μπορώ να το κάνω;

Προς το παρόν αυτό δεν είναι εφικτό. Είναι όμως στα άμεσα σχέδιά μας να εισάγουμε στο σύστημα σταδιακά όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

ΜΕ.. ΚΑΛΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ