PREMIÈRE

Μοντέρνα κουζίνα

  Λεωφ. Συγγρού 89-93 (Ξενοδ. InterContinental), Ν.Κόσμος [Χάρτης]
  Εμφάνιση τηλεφώνου 210 920... 210 9206000

20140808-logo16 Αξιολόγηση:
87 %
Βεβαιότητα:
Γεύση
91 %
Εξυπηρέτηση
91 %
Χώρος
91 %
Value for money
74 %
€/Άτομο
56-71
Η αξιολόγηση προκύπτει από 8 κριτικές
Ώρες λειτουργίας:
Καθημέρινα 19:30 - 02:00 (εστιατόριο) & 18:00 - 02:00 (bar)/ Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Παροχές για ΑμεΑ Έχει parking Φιλικό προς χορτοφάγους Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Στο 10ο όροφο του Athenaeum InterContinental, με φόντο την Ακρόπολη & τον Λυκαβηττό, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο Première προτείνει γευστικές απολαύσεις αξιώσεων με έντονες επιρροές από τη Γαλλική κουζίνα, ενώ φιλοξενεί μία από τις πιο πλούσιες wine lists της Αθηναϊκής σκηνής με ετικέτες που καλύπτουν τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές ζώνες του κόσμου. Λιτή διακόσμηση, απαλοί χρωματισμοί και προσεγμένος φωτισμός αναδεικνύουν τη φινέτσα και την απέριττη πολυτέλεια στον εσωτερικό χώρο του Première, ενώ η βεράντα του εστιατορίου, η οποία φημίζεται για την εντυπωσιακή θέα της, είναι ιδανική για φαγητό ή ποτό το καλοκαίρι ή τις ζεστές βραδιές του φθινοπώρου και της άνοιξης.



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Ν.Κόσμος
Ιουν
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
50-64

Στο Premiere πηγαίνουμε 2-3 φορές το χρόνο σταθερά από εκείνη την πρώτη επίσκεψή μας το 2012...

Ιδανικό για ζευγάρια και επαγγελματικά δείπνα, αλλά όχι για οικογένειες με μικρά παιδιά κατά τη γνώμη μου! Είναι ταυτόχρονα ρομαντικό και μοντέρνο αλλά και ας πούμε "κυριλέ", με το ανάλογα εκπαιδευμένο προσωπικό για να υποστηρίξει ακριβά επαγγελματικά δείπνα ως ένα 5* ξενοδοχείο οφείλει.

Ο χώρος έχει περιγραφεί επαρκώς: μέσα πιο τυπικός ξενοδοχείου (άνετα μεγάλα τραπέζια σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους και θέα Ακρόπόλη από την τζαμαρία) που είναι πια καιρός να ανακαινιστεί λιγάκι και έξω στη βεράντα πιο ανάλαφρος με την ονειρεμένη θέα σε Ακρόπολη, Μνημείο Φιλοπάππου, Λυκαβηττό να φτιάχνει το κάδρο για το ωραίο δείπνο που θα ακολουθήσει! Η βεραντα χωρίζεται σε 2 επίπεδα, πάνω το εστιατόριο και κάτω το μπαρ όπου ανεβαίνουν και οι πελάτες του ξενοδοχείου για να βγάλουν φωτογραφίες είτε καθίσουν για ποτό είτε όχι!

Εμείς τρώμε πάντα, οπότε δεν εκμεταλλευθήκαμε ποτέ την ιδέα του μπαρ για ένα απλό ποτό ώστε να απολαύσουμε την ίδια θέα οικονομικότερα, αλλά είναι μια καλή επιλογή για όποιον το προτιμά!

Στην τελευταία μας επίσκεψη αρχές Ιουνίου καθίσαμε έξω στη βεράντα και γευτήκαμε ένα μενού 6 πιάτων συνοδευόμενο από 6 ποτήρια κρασί στην τιμή των 55€/άτομο! Νομίζω έχουν σετ μενού (5-6 courses) με την ίδια τιμή, αλλά δεν περιλαμβάνει πάντα το κρασί. Στα wine dinners (κάθε μήνα, τσεκάρετε την ιστοσελίδα τους, νομίζω σταματούν για καλοκαίρι και επανέρχονται από φθινόπωρο) το vfm ανεβαίνει αφού το κρασί περιλαμβάνεται και είναι άφθονο. Μόνη extra χρέωση είναι το ακριβούτσικο εμφιαλωμένο νερό (6€).

Φάγαμε: καβούρι πεντανόστιμο με μους yuzu, λαβράκι καρπάτσιο με passion fruit, καπνιστό φουα γκρα με σάλτσα πορτοκάλι (δεν το καταφέρνω το φουα γκρα, είμαι "γκουρμέ γιαλαντζί", στο σύζυγο άρεσε πολύ), σφυρίδα με κέτσαπ μελιτζάνας (τα ρέστα μου! τροφαντό&ζουμερό κομμάτι κατάλευκο και το μυστήριο κέτσαπ λιχουδιά! ), καραμελωμένο γουρουνάκι Iberico με μιλφέιγ πατάτας-ζαμπόν και για επιδόρπιο μια τέλεια σούπα σοκολάτας με κρεμέ kalingo και καραμέλα άλας βουτύρου...

Οι ποσότητες ήταν μικρές, αλλά με τόσα πιάτα τελικά χορταστικές, συν τα ωραιότατα φρέσκα ψωμάκια που περνούσε μια κοπέλα κάθε τόσο και μας σέρβιρε. Το κρασί από τα οινοποιεία Γαβαλά (Σαντορίνη) και Κοκοτού συνδυαζόταν και σερβιριζόταν άψογα με την ανάλογη παρουσίαση από το σερβιτόρο σε όλους!

Αν πετύχετε wine dinner στο Premiere να πάτε, γιατί με τη fix τιμή θα τα έχετε όλα σε πλούσιες ποσότητες. Αλλά κι αν δεν το πετύχετε, πάλι μπορείτε να πάτε αν το αντέχει το πορτοφόλι.

Κάτω από 50-60€/ατομο δεν μπορεί να πάει με τίποτα, το ζήτημα είναι πόσο ψηλά μπορεί να ξεφύγει χα χα χα!!! Αξίζει όμως και έχει χαμηλότερες τιμές από τα αντίστοιχα roof gardens σε άλλα 5* ξενοδοχεία...

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη ekatn.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Ν.Κόσμος
Ιουν
04
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
-

Κυριε Πρεσβη μας κακομαθαινετε.....

Πριν 3 βδομαδες βρισκομουν στην Αγγλια για ταξιδι αναψυχης με αγαπημενα προσωπα, οταν εσκασε μειλ απο το ask4food. gr με προταση απο το Premiere για δώρο από το εστιατόριο ένα γευμα 2 ατομων και αν θελησω να παραθεσω την ειλικρινη μου εμπειρια. Την επιλογη την εκανε το σαιτ με τυχαίο τρόπο ανάμεσα σε ενεργούς και δημοφιλείς χρήστες του και μεγαλη ικανοποιηση με πλημμυρισε οχι γιατι θα φαω δωρεαν σε ενα απο τα καλυτερα εστιατορια της Αθηνας, αλλα γιατι θεωρησα πως ειναι μια αναγνωριση προς το προσωπο μου.

Μου δημιουργηθηκε ενα αγχος για τον βαθμο που θα μπορεσω να ανταποκριθω στις απαιτησεις ενος εστιατοριου του "σαλονιου" αφου εγω κυριως ειμαι του "λιμανιου". Η προταση εγινε δεκτη και την Τριτη 3-6-2014 στις 21:30 μαζι με την κοπελα μου βρεθηκαμε στον δεκατο οροφο του πολυτελους ξενοδοχειου.

Η ημερα καθε αλλο παρα καλοκαιρινη ηταν, με κρυο για την εποχη και με αρκετη βροχη που το αμαξι γεμισε με χωμα. Δεν ξεκινησαμε με τις καλυτερες προϋποθέσεις λοιπον, βαλτε οτι ειχαμε και πολλη πιεση απο το εργασιακο μας περιβαλλον και το γλυκο εδενε για τα καλα.

Στα πρωτα 15 λεπτα το κλιμα ειχε αντιστραφει, καθως η διαθεση μας εφτιαξε αρκετα πραγμα δυσκολο για την κοπελα μου που στον εργασιακο τομεα ειναι πιο δυσκολη.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ:

Θα πω τα καλυτερα για την ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ. Βαζω κεφαλαια γιατι πραγματικα μας εκαναν να αισθανομαστε σαν στο σπιτι μας, πολυ οικεια και χωρις να γινονται φορτικοι. Αισθανθηκα ασχημα (με την καλη εννοια) καθως δεν μας ελειψε τιποτα απολυτως ενω το επαγγελματικο υφος της προσεγγισης τους δεν ηταν το τυπικο ψυχρο ξεπεταγμα με την ευγενεια που απλως πρεπει να υπαρχει στον πελατη.

Θα πω 2-3 πραγματακια ακομα γιατι θα σας κουρασω:

1) Κατ'αρχας δεν εχει ετοιμασει προσωπικα για εμενα σεφ υψηλου επιπεδου δειπνο, ρωτωντας μας 3-4 φορες τις επιθυμιες μας αλλα και πιθανες αλλεργιες που θα μπορουσαμε να εχουμε.

2) Ειναι εμφανης η εκπαιδευση των νεων παιδιων που απαρτιζει το σερβιρισμα αλλα και του περιποιημενου κυριου που βρισκεται στην υποδοχη και επιβλεπει τις καταστασεις. Πρεπει να εχουν "χυθει" αρκετες ωρες ιδρωτα ωστε να λειτουργει το εστιατοριο ως ελβετικο ρολόι και να υπολογιζονται ολα στην ακριβεια, απο τα τραπεζομαντηλα εως την καθαριοτητα στα ποτηρια (ουτε μισο σημαδι δεν βρηκαμε)

3) Η περιγραφη των πιατων ηταν ακριβης και λεπτομερης με χαμογελο και ειλικρινεια. Σε τακτα χρονικα διαστηματα μας ανανεωνοταν το νερο, σε καθε πιατο υπηρχε αλλαγη μαχαιροπηρουνων, ακομα και σε πετσετα οταν η κοπελα μου χρειαστηκε να επισκεφθει την τουαλετα.

Θα μπορουσα να γραψω κι αλλες λεπτομερειες αλλα θα με βαρεθειτε.

Αυτο που μου εκανε τεραστια εντυπωση δεν ηταν η θεα που πραγματικα ειναι μοναδικη, αν και δεν ημουν στον εξωτερικο χωρο που σιγουρα θα κερδιζε εξτρα ποντους αλλα ο συνδυασμος εξυπηρετησης και ποιοτητας φαγητου. Ομολογω με καθε ειλικρινεια πως περιμενα το ακριβως αντιθετο. Εγινε θεμα συζητησης μαζι με την κοπελια μου και πραγματικα το μαγαζι μας κερδισε.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΦΑΓΗΤΟΥ: Δυστυχως καποιες λεπτομερειες θα μου εχουν ξεφυγει γιατι "ζαλιστηκα" απο το 3ωρο ταξιδι, καποιες φορες εκλεισα τα ματια για να απολαυσω τη στιγμη και δεν λειτουργησα ως "κατασκοπος". Το αναφερω γιατι ισως λειψουν καποιες λεπτομερειες απο τα πιατα που γευτηκαμε.

Μενου γευσιγνωσιας λοιπον που το αφησαμε ολο πανω στον σεφ...

- 4 ειδη ψωμιων (απλο, με παπαρουνοσπορο, σικαλεως και καποιο ακομα), συνοδευομενα με κρητικο λαδι (Χανιων) σε αφθονη ποσοτητα. Ανανεωνοντουσαν οποιαδηποτε στιγμη θελαμε.

- Καλωσορισμα με ραβιολι με αστακο, σαλτσα απο σπανακι και χαβιαρι συνοδευομενο απο μοσχοφιλερο Σκουρα λευκο που στη γευση "εμοιασε" σαν μοσκατο καθως ηταν ευκολοπιοτο και αρωματικο. Το πιατο ευχαριστο για να σε βαλει στο κλιμα. Ισως ενα κλικ λιγοτερο ζουμερο θα ηθελα τον αστακο.

- Σαλατα με ριζες και διαφορα αλλα που δεν συγκρατησα τοσο γευστικα γιατι μου κεντρισε το ενδιαφερον η εικονα του πιατου που ηταν καλλιτεχνια και ντρεπομουν να χαλασω το σχεδιο. Φανταστειτε σαν ενα μικρο ανθισμενο δασος. Χρειαζεται αρκετο μερακι με τις πινελιες απο διαφορες "σως" (καποια ειχε ουζο) σε συνδυασμο με τις πρασιναδες (σιγουρα ροκα υπηρχε μεσα, νομιζω και ραπανακι) και τη σαλτσα λευκης τρουφας. Αν γευτηκα ανανα, νομιζω πως θα τον ηθελα λιγο πιο γινωμενο για να ειναι πιο αρωματικος. Συνοδευοταν απο μαλαγουζια (δεν συγκρατησα παραγωγο-η επιγευση ευχαριστα περιεργη παντως).

- Καπνιστος μπακαλιαρος με μελανι σουπιας συνοδευομενος απο "πουρε" πατατας (καπως αλλιως το ονομαζαν αλλα αδυνατω να το αποτυπωσω αυτη τη στιγμη) με συνοδεια Ακακιες κυρ Γιαννη ξινομαυρο. Δροσερο και αρωματικο με κερασενιο χρωμα και φρουτωδη επιγευση. Η παρουσιαση μου θυμησε Fanky Gourmet που ειχα παρακολουθησει σε μια εκπομπη στην τηλεοραση. Η πατατα ειχε φοβερη υφη που συμπληρωνε ιδανικα τον μπακαλιαρο χωρις να τον επισκιαζει. Ισως παλι ενα κλικ λιγοτερο ζουμερο να ηθελα τον μπακαλιαρο αλλα ειναι προσωπικη αποψη.

- Καραβιδες με μακαρονια με σουσαμι και καρπατσο χταποδιου και αφρο απο θυμαρι συνοδευομενο απο σαντορινιο Χατζηδακη. Τελειο ψησιμο το μακαρονι (οσο αλ ντεντε το θελω), με αρκετες καραβιδες ζουμεροτατες, ενω τις εντυπωσεις εκλεψαν οι φλυδες απο το καρπατσιο χταποδιου (τα καλυτερα ειπε η κοπελα μου) που ναι μεν ειχαν διακριτικο χαρακτηρα οπτικα αλλα "εσκαγαν" αρωματα σε καθε μπουκια.

- Φουα γκρα με χτενια και μανιταρια μορε συνοδευομενα απο επιδορπιο οινο μουσκ αν θυμαμαι καλα. Η κοπελα μου που δεν τρωει μανιταρια, νομιζε πως ετρωγε κρεας οταν τα δοκιμασε. Μακαρι να ηταν συνοδευτικα σε πιατα που τρωω στην καθημερινοτητα μου. Τραγανη κρουστα και ζουμερη υφη. Τα χτενια ζουμερα μαζι με μια σως σε διακριτικη ποσοτητα εκαναν ενα ομορφο αποτελεσμα. Τα μανιταρια παντως κερδισαν και απο εμενα τις εντυπωσεις (μαλλον γιατι δεν ειμαι συνηθισμενος σε χτενια).
Και ενω νομιζαμε οτι θα ακολουθουσε το γλυκο και ειχαμε φτασει στα ορια μας, ερχεται κοκκινο κρασι Σκουρα και απο πισω φιλετο black angus με τραγανη πολεντα. Ιδανικα ψημενο χωρις να χανει τους χυμους του, λιγοτερο ψημενο στο κεντρο, χωρις να ειναι αλμυρο το πιατο.

- Σορμπε φετας με ζελε απο ροδι και αφρο θυμαριου για να "σπασει" η κρεατιλα και να μπουμε στην τελικη ευθεια. Πρωτοτυπη η φετα, ενω το ζελε ροδι δεν με πολυκερδισε να πω την αληθεια λογω υφης. Η ποσοτητα μικρη και οσο πρεπει για να κανει αντιθεση

Ακολουθει κρασι Πορτ, επιδορπιο για να ακολουθησουν τα γλυκα.

- Σουπα σοκολατας με αλμυρη καραμελα με ιδιαιτερη παρουσιαση σε βαθυ πιατο. Στην αρχη η παρουσιαση της σοκολατας ειναι σε στερεη μορφη, οπου η κοπελα που μας σερβιρισε απο πανω αν θυμαμαι καλα κομματια απο δαμασκηνα, "σπανε" τη σοκολατα και την κανουν υγρη. Ολα τα λεφτα ηταν η καραμελα με πλουσια γευση που πλημμυριζε το στομα.

- Το δικο μου γλυκο ηταν με βαση μπισκοτου και πανω σαν μους πραλινας με καραμελωμενα κομματια απο μηλο και σορμπε μανγκο. Τοσες πολλες διαφορετικες γευσεις σε ενα πιατο δεν θυμαμαι να εχω συναντησει προσφατα. Ενα αγλυκο γλυκο, με την εννοια οτι ηταν φρεσκοτατη σαν αφρος η μους και τη "γλυκυτητα" την εβαζαν τα μηλα. Μου αρεσε αρκετα και θα ηταν ντροπη να μην το ετρωγα ολο αν και ΣΚΑΣΜΕΝΟΣ.

- Για καληνυχτισμα μας ηρθαν γλυφιτζουρακια με επικαλυψη λευκης σοκολατας, και παγωτο καρυδας εσωτερικα, συνοδεια απο ζελεδακια φρουτων (passion fruit και αλλα). Kομψοτεχνημα.

Νιωσαμε μετα απο ολα αυτα που δοκιμασαμε σαν να βρισκομασταν στο Master Chef...

Η συνολικη εντυπωση του φαγητου ειναι πως η πρωτη υλη ειναι εξαιρετικη, με φαντασια και φινετσα στη δημιουργια και καποια πιατα που με "προκαλεσαν" να βγαλω το κινητο μου να τα φωτογραφισω. Η μαγειρικη ειναι τεχνη και δημιουργια και αποτυπωθηκε σε υψηλο επιπεδο στο δειπνο μας.

ΧΩΡΟΣ: Νομιζω πως εξωτερικα αξιζει ακομα περισσοτερο για να βλεπετε την Ακροπολη. Λιτος και διακριτικος, μου αρεσαν οι μποτιλιες του κρασιου που τονιζουν την πολυποικιλια του εστιατοριου, ενω τα τραπεζια ειναι ανετα και μπορεις να απολαυσεις με αρκετη ιδιωτικοτητα το δειπνο σου. Οι τουαλετες που επισκεφθηκε η κοπελα μου ηταν πεντακαθαρες οπως αρμοζουν σε ενα τετοιο εστιατοριο, ενω υπαρχει και κρεμα σωματος εκτος απο το σαπουνι για να πλυνεις τα χερια σου. Μικρες λεπτομερειες που κανουν τη διαφορα οπως και το χαρτι που ειναι σε σχημα γραβατας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Ειχαμε μια πολυ ομορφη βραδια που μαλλον θα ειναι η κορυφαια του 2014. Ενα 3ωρο που γευτηκαμε τοσα διαφορετικα πιατα, ισως στο καλυτερο τραπεζι του εστιατοριου. Οι εντυπωσεις ειναι εξαιρετικες για την προσεγγιση που ειχαμε σαν πελατες, ενω στη συζητηση μας με τον υπευθυνο του εστιατοριου του εκφρασαμε τα θερμα μας συγχαρητηρια. Ο ιδιος μας ειπε πως εχουν μερακι γι'αυτο που κανουν και δεν το βλεπουν απλως σαν εργασια και υποχρεωση λογω του υψηλου κοστους των παρεχομενων υπηρεσιων. Τους πιστευω 100%.

Οι τιμες τους δεν ειναι φθηνες οπως ειναι λογικο αλλα διαβασα πως εχουν μενου γευσιγνωσιας με 55 ευρω και ενα ποτηρι κρασι για καθε πιατο και νομιζω πως θα ηταν ιδανικο για καποια ιδιαιτερη περισταση. Σιγουρα δεν ειναι για καθε μερα αλλα το ολο πακετο αξιζει καθως μιλαμε για ξεχωριστη εμπειρια που αξιζει να χαλαλισετε το διπλασιο μπατζετ απ'οτι σε μια αλλη εξοδο σας. Αν κρινω απο τη δικη μου εμπειρια θα περασετε εξαιρετικα. Ισως εχουν ως σκοπο να μαγευτειτε και να κλεισετε δωματιο στο ξενοδοχειο γιατι εμεις δεν θελαμε και πολυ...

Χαρηκα πολυ που μας ειπαν πως η πληροτητα του ξενοδοχειου ηταν σε αρκετα καλο βαθμο, ενω και το εστιατοριο εχει ικανοποιητικη πελατεια. Στη δικη μας περιπτωση ειδαμε αρκετους Ασιατες (μαλλον γιαπωνεζους) και πληροφορηθηκαμε πως ενας λογος ηταν και η διοργανωση των Ποσειδωνειων.

Θα ηθελα να ευχαριστησω το ask4food. gr για την τιμη που μου εκανε αλλα και τους υπολοιπους χρηστες που με τιμουν με την ψηφο τους και με εμπιστευονται γιατι χαρη ΚΑΙ σε αυτους ειχα την τιμη να επιλεγω. Μου δινει δυναμη για να γραφω τις εμπειριες μου και τις ειλικρινεις αποψεις μου. Εγω προσωπικα το βλεπω σαν ημερολογιο.

Ευχομαι σε συνεργασια με το ask4food. gr να δημιουργησουν ενα προσιτο μενου (εστω γνωριμιας) για να το γνωρισουν και οι υπολοιποι χρηστες. Θελω να δω περισσοτερες δημοσιευσεις απο το εστιατοριο και να δημοσιεύσουν την καρτα του μενου τους γιατι νομιζω πως αδικουνται (αν κρινω απο το μενου γευσιγνωσιας των 55 ευρω) καθως θεωρω πως δεν ειναι ευρεως γνωστο στο κοινο.

Και σαν επιλογο θα πω πως...

Πηγαμε ΤΡΙΠΑΧΟΙ και φυγαμε ΤΕΤΡΑΠΑΧΟΙ....

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Ν.Κόσμος
Νοε
24
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
-

Το μπιλιάρδο και τις καραμπόλες που είναι ταυτισμένες με αυτό, δυστυχώς δεν το κατέχω. Ίσως όμως θα έπρεπε, γιατί καμιά φορά η ζωή σου φέρνει τα ''πάνω κάτω'' με τέτοιο τρόπο, που μοιραία θέλοντας και μη θα το ανακαλέσεις στην μνήμη σου.

Όλα είχαν ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς στις αρχές αυτού του Οκτώβρη. Το ask4food είχε μόλις εγκαινιάσει το καινούργιο του concept (ας μου επιτραπεί αυτός ο όρος), τις gift cards. Θέλοντας να γιορτάσω κάτι ιδιαίτερο, το μάτι μου καρφώνεται και δεν λέει να ξεκολλήσει, στο menu degustation των 100€ (για 2 άτομα) του PREMIERE. Η συνέχεια ήταν μάλλον απογοητευτική και ατυχής, τόσο για εμένα όσο και το εστιατόριο.

Τηλεφωνώ στο εστιατόριο για να ζητήσω ορισμένες εξηγήσεις και διευκρινήσεις και με έκπληξη διαπιστώνω ότι, η maitre αγνοούσε τόσο την συνεργασία του PREMIERE με το ask4food, όσο φυσικά και το υπόψη menu. Την συνέχεια αγαπητοί μου φίλοι, όσοι τουλάχιστον είστε τακτικοί αναγνώστες εδώ, μάλλον την γνωρίζετε. Αλλαγή πλάνου, λανθασμένη επιλογή άλλου εστιατορίου και τελικό αποτέλεσμα μια απογοητευτική βραδιά, την οποία ακόμη προσπαθώ να ξεχάσω.

Η συνέχεια όμως ήταν αναπάντεχη και πέραν κάθε φαντασίας. Λαμβάνω e-mail από το ask4food, στο οποίο μου ζητείται να καταθέσω την άποψή μου για το concept των gift cards. Απαντώ και συμπεριλαμβάνω στην απάντησή μου το τηλεφωνικό περιστατικό με το PREMIERE, θεωρώντας φυσικά το θέμα ως λήξαν. Αμ δε!! Το ask4food το ερεύνησε λεπτομερώς και επανήλθε πίσω με νέο e-mail, ζητώντας την άδεια από μέρους μου να κοινοποιήσει στοιχεία επικοινωνίας μου στο PREMIERE, προκειμένου το τελευταίο να έρθει σε επαφή μαζί μου. Η ευγενέστατη κυρία που επικοινώνησε μαζί μου ήταν πλήρως ενημερωμένη για το πραγματικά ατυχές προηγηθέν περιστατικό, μου εξήγησε τους λόγους που το προκάλεσαν, μου ζήτησε άπειρες φορές συγνώμη και προθυμοποιήθηκε χωρίς να έχει απολύτως καμία μα καμία υποχρέωση (το τονίζω αυτό για όσους σκεφθούν πονηρά), να μας κάνει ''δώρο'' το menu degustation των 100€ που προανέφερα, ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούσαμε, σε ημέρα και ώρα της επιλογής μας.

Ένιωσα υπέροχα, σχεδόν δεν πίστευα αυτό που μου συμβαίνει, η απίστευτη καραμπόλα που λέγαμε στην αρχή, μου επέτρεπε να επισκεφθώ υπό τους πλέον ευνοϊκούς όρους, ένα εστιατόριο το οποίο βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην short list μου, πριν καν ακόμα εγγραφώ ως χρήστης στο ask4food.

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, ώρα 21:00, άτομα 2, με κράτηση που προηγήθηκε με τις συνθήκες που περιγράφηκαν παραπάνω.

Πολλοί από εμάς και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου, έχουμε ταυτίσει τα εστιατόρια των ξενοδοχείων (υπερ)πολυτελείας, με βαρετό-χιλιοπαιγμένο menu, μέτρια και συνήθως σνομπ εξυπηρέτηση, βαριά-κουραστική-αποστειρωμένη διακόσμηση και τιμές Manhattan. Το μόνο θετικό που αποκομίζει ο (συνήθως αλλοδαπός) πελάτης τους είναι η θέα της Ακρόπολης, του ηλιοβασιλέματος ή της θάλασσας. Εδώ όλα τα παραπάνω αρνητικά απλά απουσιάζουν και θα προσπαθήσω να περιγράψω γιατί συμβαίνει αυτό.

Ο χώρος είναι εξαιρετικός όπως ακριβώς μου αρέσει σε τέτοιες περιστάσεις. Classy, chic, σε ένα περιβάλλον relaxed elegance, στο οποίο όλα βρίσκονται σε αρμονία. Η θέα Ακρόπολης, Λυκαβηττού, Φιλοπάππου είναι φυσικά εκθαμβωτική και είτε καθίσετε μέσα, είτε έξω, το καλοκαίρι, λογικά θα κυριαρχήσει στην προσοχή σας. Ο διακριτικός φωτισμός, οι εναλλαγές των χρωμάτων και το προσεκτικά επιλεγμένο και στη σωστή ένταση ''μουσικό χαλί'', αναδεικνύουν όλη την φινέτσα του λιτού αλλά παράλληλα διακριτικά πολυτελούς χώρου. Τα τραπέζια προσεκτικά τοποθετημένα, εξασφαλίζουν το απαραίτητο privacy, η δε art de la table ποιοτική, ισορροπημένη χωρίς να φέρνει τον πελάτη σε αμηχανία.

Το service τελετουργικό, ελβετικής ακρίβειας όπως λέει και ο VAGELIS στα πάντα. Το προσωπικό υπερεπαρκές, νέα παιδιά στο σύνολό τους, τα οποία σίγουρα έχουν περάσει από λεπτομερές screening και training. Ισορροπία μεταξύ ευγένειας, χαμόγελου, σεμνότητας, διακριτικότητας, ακρίβειας, σωστής κατάρτισης, ένας άριστος συνδυασμός μεταξύ formal και casual service. Θα μπορούσα εύκολα να απαριθμήσω άλλους 10 χαρακτηρισμούς, αλλά δεν θα το κάνω γιατί είναι περιττό.

Δεν είδαμε την κάρτα του menu, διότι όπως προανέφερα, είχαμε ήδη επιλέξει τηλεφωνικά κατά την κράτηση, το degustation menu με wine pairing των 100€. Δοκιμάσαμε:

-Amuse Bouche. Ταρτάρ σολωμού, με τζίντζερ, φρέσκο κρεμμύδι και αρωματικά βότανα. Φινετσάτο, μια άριστη εισαγωγή στο δείπνο μας.

-4 είδη ψωμιών, απλό, πολύσπορο, με προζύμι, με παπαρουνόσπορο, τα οποία συνοδεύονταν από εξαιρετικής ποιότητας κρητικό λάδι και βούτυρο. Τα ψωμάκια ήταν φρεσκοψημένα, ανανεώνονταν τακτικά και επειδή τα δοκίμασα όλα σας λέω ότι ήταν εξαιρετικά.

-Πρώτο Πιάτο. Πράσινη σαλάτα, με κροκέτα τραγανού καρπουζιού, ελαφρύ ζελέ εσπεριδοειδών (μάνγκο, καρπούζι) και αρωματικά βότανα. Μια πολύ πρωτότυπη προσέγγιση της σαλάτας, με vinaigrette έξω από τα συνηθισμένα και την κροκέτα τραγανού καρπουζιού να τα ''σπάει''. Συνοδευόταν από λευκό Μοσχοφίλερο Σκούρας.

- Δεύτερο Πιάτο. Καραβίδες Χαλκίδας, με χταπόδι καρπάτσιο και σουσαμένια ζυμαρικά. Εξαιρετικό πιάτο στο οποίο δεν ήξερα που να πρωτοεστιάσω την προσοχή μου. Οι καραβίδες ζουμερές, το καρπάτσιο χταποδιού γευστικό, τα δε σουσαμένια ζυμαρικά που δοκίμαζα για πρώτη φορά ήταν εξαιρετικά και παρά λίγο να κλέψουν την παράσταση. Συνοδευόταν από εξαιρετικό ροζέ Ακακίες Κυρ Γιάννη.

-Τρίτο Πιάτο. Καπνιστός μαύρος μπακαλιάρος, με μελάνι σουπιάς και μους πατάτας αρωματισμένος με βανίλια (σερβιρίστηκε σε καμπάνα που διατηρούσε το κάπνισμα). ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ τι άλλο μπορώ να πω; Ο ζουμερός μπακαλιάρος παντρευόταν αρμονικά με το κάπνισμα, το μελάνι και την βανίλια της πατάτας. Με τέτοιες πετυχημένες εναλλαγές γεύσεων, εύκολα ανακηρύχθηκε ως ο winner της βραδιάς. Συνοδευόταν από λευκό Ασύρτικο Χατζηγιάννη.

-Τέταρτο Πιάτο. Φιλέτο Black Angus με μαρμελάδα αγκινάρας, τραγανή πατάτα σουφλέ και καπνιστή σάλτσα κόκκινου κρασιού. Σωστά ψημένο medium όπως και ζητήθηκε, ένα άρτιο πιάτο, χωρίς όμως ιδιαίτερες γευστικές ανησυχίες. Συνοδευόταν από εξαιρετικό ερυθρό Grande Reserve Μπουτάρη.

-Επιδόρπιο. Εκλέρ από φιστίκι με crémeux μάνγκο-λευκή σοκολάτα και παγωτό bayadere. Καθόμουν και το κοίταζα μαγεμένος κανένα 2λεπτο, δίσταζα να ''χαλάσω'' το food styling που ήταν για σεμινάριο. Ήταν ένα εξαιρετικό και συνάμα ντελικάτο επιδόρπιο με εναλλαγές γεύσεων, ιδανικό για το κλείσιμο αυτού του υπέροχου δείπνου. Συνοδευόταν από επιδόρπιο οίνο Σάμου.

-Στο τέλος (εκτός μενού) κεράστηκε πτι φούρ μάνγκο σοκολάτα και βατόμουρο.

Κατέληξα ότι:
Στην ζωή κανένας δεν μπορεί να διεκδικεί το αλάνθαστο των ενεργειών του. Κάθε άνθρωπος που εργάζεται σκληρά κάνει λάθη και εφόσον σκέφτεται λογικά, πρέπει να διδάσκεται είτε από τα δικά του λάθη, είτε από τα λάθη των άλλων. Για όσους ιδιοκτήτες άλλων εστιατορίων διαβάζουν αυτή την κριτική, παρακαλώ διδαχθείτε από την σωστή προσέγγιση (αμερικανικής τεχνοτροπίας) προς τον πελάτη.

Ένας παραλίγο δυσαρεστημένος πελάτης, μετατρέπεται με την σωστή αντιμετώπιση, όχι απλώς σε ικανοποιημένο, αλλά σε ενθουσιασμένο. Χωρίς να έχουν απολύτως καμία υποχρέωση, μας κέρασαν ένα εξαιρετικό δείπνο αξίας 100€ και ΟΥΔΕΠΟΤΕ, το τονίζω ΟΥΔΕΠΟΤΕ, είτε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία της κράτησης, είτε την ημέρα της επίσκεψής μας, είτε ακόμη και σήμερα 12 ημέρες μετά, μου ''ζητήθηκε'' από την πλευρά τους να γράψω σχετική κριτική. Το έπραξα όπως πάντα αυτοβούλως με καθαρή συνείδηση, όπως και θα έκανα εφόσον πλήρωνα για την αξία του δείπνου. Άλλωστε όπως βλέπω, η γνώμη μου ταυτίζεται πλήρως με αυτή της πλειοψηφίας των φίλων, που προηγήθηκαν της δικής μου επίσκεψης.

Επιστρέφοντας στο σπίτι μου το πρώτο πράγμα που έκανα, ήταν να μπω στην ιστοσελίδα του οδηγού Michelin. Από τα συνολικά 53 εστιατόρια για την Αθήνα, μόνο σε 6 από αυτά έχουν δοθεί από 1 έως 2 αστέρια. Δυστυχώς το PREMIERE μαζί με τα υπόλοιπα 46 βρίσκεται σε απλό status recommended. Κατά την αναχώρησή μας, η maitre μου δήλωσε με έμφαση ότι τα τελευταία χρόνια, το εστιατόριο έχει καταβάλει σκληρή προσπάθεια, προκειμένου να καθιερωθεί ως κορυφαίος προορισμός γευσιγνωσίας και εκτιμά ότι αργά ή γρήγορα, αυτή η προσπάθεια θα αναγνωρισθεί και θα μεταπέσει σε status αστεριού-ών Michelin. Κατά την ταπεινή μου γνώμη το αξίζουν!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Ν.Κόσμος
Φεβ
05
2015
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
65-80

το Σαββατο το βραδυ επιλεξαμε να δειπνησουμε στο εστιατόριο του Premiere καθως ειχα ακουσει μονο καλα λογια για αυτο το εστιατοριο. και επειδη εγινα και μελος του club μαζι με το δειπνο που σημειωτεων ειχα 50% εκπτωση στο φαγητο μας ειχαν και ενα δωματιο για να κοιμηθουμε μετα γεγονος που το εκανε ακομη πιο value for money.

το εστιατοριο εχει θεα την πισω πλευρα της ακροπολης και γενικα καθοτι ειναι ψηλα το βραδυ φαινεται υπεροχα ολη η αθηνα. το τραπεζι μας ηταν ακριβως και διπλα στην τζαμαρια οποτε ηταν ακομη καλυτερα.

ο χωρος πολυ προσεγμενος και ατμοσφαιρικος και ο φωτισμος οτι πρεπει ακριβως. μας καλωσορισαν ολοι ευγενικοτατοι και μονιμως ηταν καποιος τριγυρω ωστε να μας εξυπηρετηση αλλα παντα διακριτικα. οτι δλδ περιμενει καποιος απο ενα τετοιου ειδους εστιατοριο και ευτυχως δεν απογοητευτηκαμε. οσον αφορα το φαγητο η αληθεια ειναι οτι ο βασικος μας φοβος ηταν οτι δε θα χορτασουμε καθως οι μεριδες γενικα ειναι παρα πολυ μικρες αλλα παραδοξως στο τελος φυγαμε χορτασμενοι. και φυσικα κατι που μου εκανε εξαιρετικα καλη εντυπωση ηταν το γεγονος οτι εδιναν σημασια αν καποιος ηταν αλλεργικος σε κατι. εγω πχ. που ειμαι στα ψαρια μου εκανε εντυπωση οτι το ανεγραφε μεχρι και στην αποδειξη πληρωμης!!!

αρχικα λοιπον μας εφεραν ενα amuse buse (προ-ορεκτικο) το οποιο ηταν δημιουργια του σεφ εκεινη την ημερα, γευστικοτατο και μετα πηραμε μια σαλατα με βοτανα και λαδι τρουφας. μας χωρισε δε τη σαλατα σε 2 πιατα ενα για τον καθενα ωστε να μην παιρνουμε απο ενα ωστε να ειμαστε πιο ανετα. η γευση του ντρεσινγκ της σαλατας μου αρεσε παρα πολυ. ηταν γευστικοτατο.

για κυριως πηραμε αρνακι μαριναρισμενο και πανσετα καραμελωμενη τα οποια ηταν γευστικοτατα και κυριως οι συνδυασμοι των σαλτσων στα πιατα εκανε την γευστικη διαφορα.

πηραμε και γλυκο που ηταν σουπα σοκολατας ενω πριν απο αυτο μας εφεραν σορμπε με μπαχαρικα και μετα ενα σφηνακι σοκολατας με ρουμι και καραμελα σε κυβο. οι ποσοτητες σαφως πολυ μικρες αλλα ολα πολυ γευστικα.

με 2 ποτηρια κρασι και νερο κανονικα θα πληρωνα 112 ευρω. με την προσφορα ομως πληρωσα 67. ηταν μια πολυ ωραια βραδια που σαφως δεν ειναι για καθε μερα, αλλα σε καποιες ειδικες περιπτωσεις αξιζει και με το παραπανω τον κοπο να παει καποιος και να γευτει αυτα τα φαγητα

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Ν.Κόσμος
Φεβ
20
2015
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
€/Άτομο
-

Αγιου Βαλεντινου και μολις γυρισα απο την ατυχη εξοδο στο εν λογω εστιατοριο.

Και εξηγουμαι:
Μενου 5 πιατων με ενα ποτηρι σαμπανιας στα 80 ευρω το ατομο.

Πρωτο πιατο.

Συμιακο γαριδακι που το ψαχνες με μικροσκοπιο.
Τιποτα ιδιαιτερο και ελαχιστη ποσοτητα

Δευτερο πιατο βασιλικο καβουρι με λαιμ.
Καλο.

Τριτο πιατο αποτυχια σκετη.
Χτενια με φουα γκρα. Πολυ ανοστο.
Τα χτενια ανοστα, σαν χαρτι. το δε φουα γκρα μυριζε.
Οκ ισως να μην ειμαι ειδικος αλλα δε το αγγιξα.
Τεταρτο πιατο ενα μικρουλι κομματακι black angus με κολοκασι ψητο.
Καλο το κρεας αλλα ηθελα μεγαλυτερη ποσοτητα.
Γλυκο, καλο, κατι με μπισκοτο και πορτοκαλι.

Στα 80 ευρω το ατομο ομως ρε παιδια αυτα τα πραγματακια ειναι αμαρτια.
Δεν τα αξιζε σε καμια περιπτωση.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Ν.Κόσμος
Νοε
13
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
50-64

Σαν σημερα μπηκε στην ζωη μου ενα 18χρονο κοριτσι που εμελλε
20 χρονια μετα να μαστε ακομα μαζι, παρεα με 2 πιτσιρικια κ πολυ αγαπη..

Επετειος λοιπον κ ειναι απο εκεινες τις στιγμες που θελεις να εντυπωσιασεις, να θυμισεις οτι κ μετα απο τοσα χρονια "παλι εσενα θα διαλεγε"... να δηλωσεις παρων στις επαλξεις του ερωτα παροτι εχουν κανει την εμφανιση τους οι πρωτες λευκες τριχες στους κροταφους...

... ολο αυτο βεβαια θα πρεπει να εορτασθει σε εναν αναλογο χωρο που να γεμιζει με υποσχεσεις την γυναικεια ψυχη αλλα να επιβραβευει κ την αντρικη ματαιοδοξια.... κ αν κανεις το λαθος κ το εξαργυρωσεις σε καποιο κουτουκακι με ρετσινα κ μπαγλαμαδακι ε τοτε μαλλον μειωνεις τις πιθανοτητες να εορτασεις επετειο στο μελλον με το ιδιο ατομο...

Εδω ομως σε θελω αφου παροτι ανηκω στην λεγομενη "μεσαια ταξη"(προ κρισεως βεβαια), συνελαβα τον εαυτο μου αδιαβαστο σε οτι αφορα τα "γκουρμε" εστιατορια μιας κ στο μυαλο μου το μεγαλο λευκο πιατο με την υποψια μπουκιας στο κεντρο παντα μου θυμιζε τους ζωγραφους που πιτσιλανε εναν λευκο καμβα κ τον χρυσοπουλανε ονομαζοντας τον... μοντερνα τεχνη.

.. μετα λοιπον απο μια διαδικτυακη αναζητηση κ επειδη προσφατα ειχα γινει κατοχος μιας καρτας μελους του ξενοδοχειου(πολυ καλο marketing του intercontinental) οπου στεγαζεται το συγκεκριμενο εστιατοριο εκανα κρατηση αφου διαπιστωσα οτι ειναι ενα απο τα καλυτερα του ειδους του χωρις τις φανφαρες των τηλεμαγειρων που μας πλασαρονται ως θεσφατο.

.. πριν φτασουμε λοιπον κ εφοσον φορεσα τα επισημα μου κ γνωριζοντας οτι θα εχω κ τουλαχιστον ενα μισαωρο στην διαθεση μου μεχρι να ετοιμαστει κ το ετερον ημισυ σερφαρα στα μουλωχτα κ ενημερωθηκα για τις ετικετες κρασιων ωστε να πουλησω κ την απαραιτητη ¨μουρη" στο θηλυκο που θα συνοδευα..

.. παροτι με την γυναικα μου εχουμε γυρισει την γη αναποδα οπως κ τα εστιατορια της (υπερβολες αλλα εορταζω οποτε συγχωρουμαι) παντοτε οταν διπλα στο πιατο μας βρισκονται μια σειρα παραταγμενα πηρουνια κ αλλα τοσα κουταλια κ μαχαιρια... παιρνουμε το σοβαρο μας υφος ενω κοιταζομαστε στα ματια κ μεσα μας εχουμε σκασει στα γελια.... ευτυχως εδω δεν χρειαστηκε αφου τα σερβιτσια ανανεωνονταν σε καθε πιατο...

Επιλεξαμε να δοκιμασουμε ενα πρελουδιο γευσεων απο 6 πιατα συν το επιδορπιο κ νομιζω οτι καναμε την καλυτερη επιλογη εφοσον ετσι θα δοκιμαζαμε διαφορες συνθεσεις κ θα ειχαμε καλυτερη εικονα απο την κουζινα κ αντι για τα προσφερομενα ποτηρια κρασιου θεωρησα οτι επιβαλλεται ενα μπουκαλι απο την καβα.

... παρολιγον να εκτροχιαστω βεβαια την στιγμη που μας προτεινε ο μετρ " θα θελατε κυριε να φωναξω τον sommelier??" λεγοντας "κ τον καρδιναλιο Ρισελιέ να μου φωναξετε, δεν θα διαφωνησω"... αλλα κρατηθηκα στο υψος των περιστασεων..

βεβαια την στιγμη που παιρνοντας υφος κοσμοπολιτη, ειπα " θαθελα να μας φερετε ενα Chateau Julia Merlot του 05" ειδα την ιδια σπιθα στα ματια της γυναικας μου με την μερα που την γνωρισα.... ενω ο sommelier μου αποκριθηκε " πολλη καλη επιλογη κυριε"(τωρα αν το πετυχα ή αν δεν ηθελε να μου το χαλασει ο ανθρωπος... ακομα διερωτωμαι).

... σε λιγο αρχισε η παρελαση των πιατων κ ειχαμε μεινει εκστασιασμενοι.
Τι αγριογουρουνα με τρουφες δοκιμασαμε, λαβρακια κ φουαγκρα, καραβιδες με beluga, ακομα κ μοριακη κουζινα (που δεν ειμαι κ οπαδος της), τα αρωματα κ η διακοσμηση των πιατων ηταν το κατι αλλο, το ταλεντο του σεφ φαινοταν σε καθε μπουκια που βαζαμε στο στομα αφου παρολη την πανδαισια γευσεων, αυτες δεν παρεμεναν "ξυλινες"κ στατικες παρα εξελισσονταν εναλλλασοντας η μια την αλλη ικανοποιωντας κ τον πιο απαιτητικο ουρανισκο, αφηστε που παρολες τις ανησυχιες μου οτι "μαλλον νηστικοι θα φευγαμε" τελικα διαψευστηκα αφου το δειπνο ηταν υπεροχο κ τα πιατα "κουμπωναν" το ενα το αλλο μην αφηνοντας περιθωρια για αεροφαγιες ετσι ωσπου στο τελος κ πινοντας κ το ρουμπινί κρασι ενιωσα οτι δεν χωρουσε ουτε μπουκια παραπανω.

Ωσπου μας εφεραν κ το επιδορπιο: ενα καραβακι μεσα στο πιατο φτιαγμενο απο 5 ειδη σοκολατας(μους, λευκη, bitter κτλ) το οποιο λατρεψε η νταμα μου ενω εγω θα προτιμουσα κατι σε creme brulee μιας κ δεν με τρελαινει η σοκολατα αλλα φευ.

Στην αναχωρηση μας περιμενε κ ο ιδιος ο σεφ να του πουμε τις εντυπωσεις μας κ αφου τον συνεχαρην με υφος bon viveur, παλι κοιταχθηκαμε κ μειδιασαμε με την γυναικα μου η οποια φευγοντας μου λεει "επρεπε να του πεις οτι σε σχεση με τα σουβλακια που φαγαμε χθες.. ολα ηταν υπεροχα εδω"

... το ποσο πληρωσαμε δεν μπορω να το πω με βεβαιοτητα μιας κ λογω καρτας μελους ειχαμε καποια εκπτωση οπως κ δωρεαν σουιτα, οποτε το εκμεταλευτηκαμε στην συγκεκριμενη στιγμη γιατι που να τρεχεις σπιτι μετα απο τετοια βραδιά....

.. οσοι εχετε διαβασει τις κριτικες μου θα εχετε καταλαβει οτι ειμαι πολυ απαιτητικος(μαλλον παραξενος θαλεγα) με οτι εχει να κανει με τα θελω μου

... σκεπτομενος λοιπον το ποσες φορες εχω γευματισει σε δηθεν "καλα εστιατορια" πληρωνοντας 40+ευρω το ατομο ενιωσα πλανεμενος που δεν συμπαθουσα τετοιου ειδους "γκουρμε" μαγαζια κ θα ηθελα να προμοταρω το συγκεκριμενο(αλλα κ αλλα του ειδους του) ως μια εμπειρια που θα πρεπει να την ζουμε ολοι καποιες στιγμες της ζωης μας... σιγουρα τις αξιζουμε κ αρκει μονο να βρεθει η καταλληλη δικαιολογια για αυτο το κατι παραπανω.....
... τολμηστε το κ θα με θυμηθειτε

Υ. Γ παντα στο site οταν εβλεπα 4 στα 4 θεωρουσα οτι δεν παιζει κατι τετοιο κ οτι σιγουρα προκειται για συγγενεις των καταστηματαρχων που "βοηθανε" με την ψηφο τους...... αλλα τελικα μεγαλη μπουκια φαε.. μεγαλη κουβεντα μη πεις..

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Ν.Κόσμος
Ιουν
08
2015
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
€/Άτομο
65-80

Tριτη βραδυ και με αφορμη την προσφορα γευσυγνωσιας του αθηνοραματος για τα βραβευμενα με χρυσο σκουφο 2015 εστιατορια, επισκεφτηκαμε το Premier

Ξεκινωντας απο το περιβαλλον, νομιζω οτι ο εσωτερικος δεν εχει κατι το ιδιαιτερο. Θυμιζει κλασικο εστιατοριο ξενοδοχειου. Ο εξωτερικος ομως, στον οποιο και καθησαμε με την απιστευτη θεα στην νυχτερινη Αθηνα γινεται μαγικος.
Η διακοσμηση λιτη, συμπαθητικη

Το προσωπικο φιλικο και πολυ εξυπηρετικο

Το menu ειχε 5 πιατα και 2 γλυκα
Καθως ειναι ενα gourmet εστιατοριο τα πιατα ειχαν αντιστοιχη εμφανιση. Οσο αφορα για την γευση ηταν ολα γευστικοτατα (ισως για μενα λιγο light) αλλα σιγουρα φτιαγμενα με πολυ τεχνη.

Θα ηθελα να αναφερθω στο Βασιλικο καβουρι με μανταρινι κομφι και πιπεροριζα ΄που ηταν χαρμα οφθαλμων και γευσης.

Στα χτενια με κρεμα μελιτζανας αγευστα, για καποιον που εχει ξανα δοκιμασει, αλλα η κρεμα μελιτζανας εξαιρετικη

Ιδιαιτερη γευση ειχε καπνιστος μαυρος μπακαλιαρος με μελανι σουπιας καθως και το αρνακι μαριναρισμενο σε αλμη.

Τελος τα γλυκα ηταν οτι καλυτερο (αν και δεν ειμαι του γλυκο)

Σαν αρνητικο σημειο θα ηθεμα να σημειωσω οτι το κρασι που ζητησαμε δεν υπηρχε παρα μονο σε magnum μεγεθος(πολυ για δυο ατομα)

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Ν.Κόσμος
Ιούλ
08
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
65-80

Εξαιρετικό περιβάλλον, υπέροχη θέα (από τις πολύ καλες της Αθήνας: Ακρόπολη, Λυκαβηττός, Φιλοπάππου όλα σε πρώτο πλάνο), πολύ καλό service.

Η κουζίνα έχει προ πολλού αγγίξει το αστέρι του γνωστού κόκκινου οδηγού (κατά την ταπεινή άποψη του υπογράφοντος κακώς δεν το έχει πάρει)
Με chef μαθητή του μεγάλου Le Divelec, και Sommelier έναν από τους καλύτερους στην Ελλάδα.

Παρόλα τα παραπάνω, η ατμοσφαιρα κατορθώνει να είναι χαλαρή, και σε καμία περίπτωση "στημένη": μπορεί να πάει κάποιος απλά να απολαύσει το cocktail του (εξάλλου χώροι εστιατορίου και μπαρ είναι διπλα διπλα)

Πιστεύω εξαιρετικό value for money, και, έχει αυτό το κάτι παραπάνω που ζητάει κανείς. Σίγουρα θα ξαναπαω σύντομα

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Ν.Κόσμος
Σεπ
28
2012
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
50-64

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου.
Υπάρχει πιο πρόσφατη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη ekatn.

Σταθήκαμε τυχεροί νομίζω, γιατί το επισκεφθήκαμε μαζί με ένα άλλο ζευγάρι στο ...Blue Moon dinner-party 31/8/12, οπότε το μενού των 55E/άτομο περιελάμβανε και κρασί (γευσιγνωσία με κρασί κτήματος Βογιατζή, διαφορετικό ποτήρι με κάθε πιάτο, θα'λεγα μεγάλη ποσότητα κρασιού συνολικά) και εμφ.νερό και εκπληκτικά ψωμάκια (ποικιλία σε δίσκο που ερχόταν κάθε τόσο). Ούτε ευρώ παραπάνω δηλαδή!

Ίδια πιάτα με αυτά που περιγράφει ο Μάνος, μόνο το κέρασμα ήταν διαφορετικό σ'εμάς: κροκέτα χταπόδι πάνω σε μια μους που δε θυμάμαι.

Το φουα γκρα ήταν πολύ καπνισμένο και σερβιρισμένο εντυπωσιακά (με ειδική διάφανη θήκη που συντηρούσε τη χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να αποκαλυφθεί με αχνούς στο πιάτο του καθενός), με νότες σοκολάτας και καφέ arabica. Πολύ ιδιαίτερη γεύση, αφού κι εγώ που ΔΕΝ τρώω φουα γκρά κατάφερα να φάω λίγο!

Η ατμόσφαιρα είναι νεανική και ζωντανή αφού μοιράζεται το roof garden με το bar (ίσως λίγο παραπάνω δυνατή η μουσική), η θέα σε Ακρόπολη-Λυκαβηττό-Υμηττό είναι φανταστική, η εξυπηρέτηση επαγγελματική (μόνο λίγο αργή τη βραδιά που πήγαμε). Αξίζει για κάτι ιδιαίτερο, αλλά εξακολουθεί να είναι ακριβό!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Ν.Κόσμος
Σεπ
21
2011
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
€/Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Επισκεφτηκαμε το Premiere βραδυ Σαββατου εχωντας κανει κρατηση, κατι το οποιο και συνισταται.

Ο χωρος είναι καταπληκτικος, μια από τις καλυτερες ταρατσες της Αθηνας με απροσκοπτη θεα σε Ακροπολη και Λυκαβυτο. Φαγαμε στον εξωτερικο χωρο, φυσικα, ο οποιος ηταν αναλαφρα επιπλωμενος με μινιμαλ διαθεση, σε προδιαθετε να επικεντρωθεις στη θεα. Εξισου ομορφος και ο εσωτερικος χωρος, με μεγαλες τζαμαριες, καθως και ο χωρος του μπαρ που ηπιαμε το απεριτιφ μας πριν το δειπνο.

Το φαγητο καθεαυτο ηταν σε γενικες γραμμες πολύ καλο, αν και ανισο, με καποια πιατα να είναι εξαιρετικα, ενώ αλλα να μην εχουν κατι το οποιο ξεχωριζει και το οποιο θα δικαιολογουσε την ομολογουμενως υψηλη τιμη τους.

Ξεκινησαμε με κερασμα από τον σεφ, φιλετο από μπαρμπουνι με σαλτσα μαιντανου και αφρο από λεμονι, ένα καταπληκτικο πιατο και μια μπουκια που μοσχοβολουσε θαλασσα.

Από πρωτα πιατα η συνοδος μου πηρε μια σαλατα με καραβιδες η οποια ηταν παρα πολυ καλη. Στον αντιποδα το δικο μου πιατο φουαγκρα με ζελε από vinsanto δεν ηταν εξισου καλο. Αφενος το φουαγκρα ηταν τερινα και όχι φρεσκο ψητο φουαγκρα, κατι το οποιο το μενου δεν ανεφερε, αφεταιρου το vinsanto προσπαθουσε αλλα δεν καταφερνε να ισοροπησει την γευση και τη λιπαροτητα του συκωτιου. Του ελειπε το σωμα ενός sauternes, η η οξυτητα ενός chutney, τα συνηθισμενα συνοδευτικα του φουαγκρα, η εστω το ταπεινο λεμονι που ισορροπει υποδειγματικα το φουαγκρα στο Chez Lucien. Δεν θα ηταν υπερβολη νομιζω να πω ότι απολαυσα περισσοτερο το εν λογω πιατο στο Chez Lucien παρα στο Premiere

Η ιδια ιστορια και στα κυριως. Το φιλετο από μπαρμπουνι με κανελονι από μελανι σουπιας γεμιστο με γαριδες που πηρε η συνοδος μου ηταν εξαιρετικο. Το δικο μου πιατο, Black Angus beef ribeye με σπαραγγια και crème brulee από φουαγκρα ενώ ηταν αριστης ποιοτητας και υποδειγματικα ψημμενο, του ελειπε όμως αυτό το «κατι» που θα απογειωνε το πιατο και θα το μετεφερε στην σφαιρα της Haute Cuisine, όπως το πιατο με το μπαρμπουνι

Ακολουθησε δευτερο κερασμα από τον σεφ, σεμιφρεντο μαργαριτα με σιροπι από φρουτα του δασους το οποιο ηταν υπεροχο και το γλυκο που ειχαμε παραγγειλει, τριλογια με παγωτο φρουτα του δασους, παρφαι μανγκο και πικραμυγδαλο το οποιο ηταν εξαιρετικο.

Συνοδεψαμε το δειπνο μας με ροζε «Τεχνη Αλυπιας» και το ληξαμε με Calvados

Καθ’ολη την διαρκεια του δειπνου, η εξυπηρετηση ηταν υποδειγματικη. Τελικα φαινεται ότι Πολλα πραγματα εχουν να μαθουν τα λεγομενα «καλα» εστιατορια της Αθηνας από το προσωπικο των ξενοδοχειων οσον αφορα το σερβις.

Στο δια ταυτα. Για αυτά που πηραμε, συν δυο απεριτιφ στο μπαρ, πληρωσαμε συνολικα 250 ευρω., σιγουρα ένα ουκ ευκαταφρονητο ποσο. Το ερωτημα είναι, το αξιζε; Η συνοδος μου λεει πως ναι, και αν ειχα κανει τις επιλογες της (τις οποιες και δοκιμασα) ενδεχομενως θα συμφωνουσα. Ως ειχαν, τα φαγητα που εγω παρηγγειλα, ενώ ηταν πολύ πολύ καλα, δεν ηταν εξαιρετικα, κατι το οποιο περιμενει κανεις όταν επισκεπτεται εστιατορια των 100+ ευρω το ατομο, τουλαχιστον στη χωρα μας. Για να ειμαι δικαιος βεβαια με το premiere θα πρεπει να παραδεχτω ότι επελεξα γευσεις λιγοτερο φευγατες και ενδεχομενως να μην ειχε την δυνατοτητα ο σεφ να επιδειξει την ικανοτητα του, όπως εκανε υποδειγματικα, θα ελεγα, με τα πιατα της καλης μου.

Σε κάθε περιπτωση το Premeiere είναι σιγουρα ένα από τα καλυτερα εστατορια που εχω φαει στην Αθηνα. Σαν συνολικη εμπειρια, δειπνο, θεα, εξυπηρετηση, πραγματικα αξιζει και θεωρω ότι ενδυκνειται για αυτές τις ειδικες περιστασεις που θελουμε το κατι διαφορετικο και το value for money δεν υπολογιζεται με αυστηρα μαθηματικα κριτηρια.