PREMIÈRE

Κατηγορία Μοντέρνα κουζίνα
Διεύθυνση Λεωφ. Συγγρού 89-93 (Ξενοδ. InterContinental), Ν.Κόσμος [Χάρτης]
Τηλέφωνο 210 9206000

3.7
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_3
προκύπτει από
( 6 κριτικές )
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_3
3.8
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_3
3.8
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4.0
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_1
3.2
Ευρώ/Άτομο
-
Ώρες λειτουργίας:
Καθημέρινα 19:30 - 02:00 (εστιατόριο) & 18:00 - 02:00 (bar)/ Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Παροχές για ΑμεΑ Έχει parking Φιλικό προς χορτοφάγους Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Στο 10ο όροφο του Athenaeum InterContinental, με φόντο την Ακρόπολη & τον Λυκαβηττό, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο Première προτείνει γευστικές απολαύσεις αξιώσεων με έντονες επιρροές από τη Γαλλική κουζίνα, ενώ φιλοξενεί μία από τις πιο πλούσιες wine lists της Αθηναϊκής σκηνής με ετικέτες που καλύπτουν τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές ζώνες του κόσμου. Λιτή διακόσμηση, απαλοί χρωματισμοί και προσεγμένος φωτισμός αναδεικνύουν τη φινέτσα και την απέριττη πολυτέλεια στον εσωτερικό χώρο του Première, ενώ η βεράντα του εστιατορίου, η οποία φημίζεται για την εντυπωσιακή θέα της, είναι ιδανική για φαγητό ή ποτό το καλοκαίρι ή τις ζεστές βραδιές του φθινοπώρου και της άνοιξης.



Φίλτρα:
Δες τα κατά:
Ημερομηνία Δημοτικότητα

VAGELIS
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_3
3.8
+/-
Έχει γράψει Κριτικές
213
Τον εμπιστεύονται
162
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
-

Κυριε Πρεσβη μας κακομαθαινετε.....

Πριν 3 βδομαδες βρισκομουν στην Αγγλια για ταξιδι αναψυχης με αγαπημενα προσωπα, οταν εσκασε μειλ απο το ask4food. gr με προταση απο το Premiere για δώρο από το εστιατόριο ένα γευμα 2 ατομων και αν θελησω να παραθεσω την ειλικρινη μου εμπειρια. Την επιλογη την εκανε το σαιτ με τυχαίο τρόπο ανάμεσα σε ενεργούς και δημοφιλείς χρήστες του και μεγαλη ικανοποιηση με πλημμυρισε οχι γιατι θα φαω δωρεαν σε ενα απο τα καλυτερα εστιατορια της Αθηνας, αλλα γιατι θεωρησα πως ειναι μια αναγνωριση προς το προσωπο μου.

Μου δημιουργηθηκε ενα αγχος για τον βαθμο που θα μπορεσω να ανταποκριθω στις απαιτησεις ενος εστιατοριου του "σαλονιου" αφου εγω κυριως ειμαι του "λιμανιου". Η προταση εγινε δεκτη και την Τριτη 3-6-2014 στις 21:30 μαζι με την κοπελα μου βρεθηκαμε στον δεκατο οροφο του πολυτελους ξενοδοχειου.

Η ημερα καθε αλλο παρα καλοκαιρινη ηταν, με κρυο για την εποχη και με αρκετη βροχη που το αμαξι γεμισε με χωμα. Δεν ξεκινησαμε με τις καλυτερες προϋποθέσεις λοιπον, βαλτε οτι ειχαμε και πολλη πιεση απο το εργασιακο μας περιβαλλον και το γλυκο εδενε για τα καλα.

Στα πρωτα 15 λεπτα το κλιμα ειχε αντιστραφει, καθως η διαθεση μας εφτιαξε αρκετα πραγμα δυσκολο για την κοπελα μου που στον εργασιακο τομεα ειναι πιο δυσκολη.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ:

Θα πω τα καλυτερα για την ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ. Βαζω κεφαλαια γιατι πραγματικα μας εκαναν να αισθανομαστε σαν στο σπιτι μας, πολυ οικεια και χωρις να γινονται φορτικοι. Αισθανθηκα ασχημα (με την καλη εννοια) καθως δεν μας ελειψε τιποτα απολυτως ενω το επαγγελματικο υφος της προσεγγισης τους δεν ηταν το τυπικο ψυχρο ξεπεταγμα με την ευγενεια που απλως πρεπει να υπαρχει στον πελατη.

Θα πω 2-3 πραγματακια ακομα γιατι θα σας κουρασω:

1) Κατ'αρχας δεν εχει ετοιμασει προσωπικα για εμενα σεφ υψηλου επιπεδου δειπνο, ρωτωντας μας 3-4 φορες τις επιθυμιες μας αλλα και πιθανες αλλεργιες που θα μπορουσαμε να εχουμε.

2) Ειναι εμφανης η εκπαιδευση των νεων παιδιων που απαρτιζει το σερβιρισμα αλλα και του περιποιημενου κυριου που βρισκεται στην υποδοχη και επιβλεπει τις καταστασεις. Πρεπει να εχουν "χυθει" αρκετες ωρες ιδρωτα ωστε να λειτουργει το εστιατοριο ως ελβετικο ρολόι και να υπολογιζονται ολα στην ακριβεια, απο τα τραπεζομαντηλα εως την καθαριοτητα στα ποτηρια (ουτε μισο σημαδι δεν βρηκαμε)

3) Η περιγραφη των πιατων ηταν ακριβης και λεπτομερης με χαμογελο και ειλικρινεια. Σε τακτα χρονικα διαστηματα μας ανανεωνοταν το νερο, σε καθε πιατο υπηρχε αλλαγη μαχαιροπηρουνων, ακομα και σε πετσετα οταν η κοπελα μου χρειαστηκε να επισκεφθει την τουαλετα.

Θα μπορουσα να γραψω κι αλλες λεπτομερειες αλλα θα με βαρεθειτε.

Αυτο που μου εκανε τεραστια εντυπωση δεν ηταν η θεα που πραγματικα ειναι μοναδικη, αν και δεν ημουν στον εξωτερικο χωρο που σιγουρα θα κερδιζε εξτρα ποντους αλλα ο συνδυασμος εξυπηρετησης και ποιοτητας φαγητου. Ομολογω με καθε ειλικρινεια πως περιμενα το ακριβως αντιθετο. Εγινε θεμα συζητησης μαζι με την κοπελια μου και πραγματικα το μαγαζι μας κερδισε.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΦΑΓΗΤΟΥ: Δυστυχως καποιες λεπτομερειες θα μου εχουν ξεφυγει γιατι "ζαλιστηκα" απο το 3ωρο ταξιδι, καποιες φορες εκλεισα τα ματια για να απολαυσω τη στιγμη και δεν λειτουργησα ως "κατασκοπος". Το αναφερω γιατι ισως λειψουν καποιες λεπτομερειες απο τα πιατα που γευτηκαμε.

Μενου γευσιγνωσιας λοιπον που το αφησαμε ολο πανω στον σεφ...

- 4 ειδη ψωμιων (απλο, με παπαρουνοσπορο, σικαλεως και καποιο ακομα), συνοδευομενα με κρητικο λαδι (Χανιων) σε αφθονη ποσοτητα. Ανανεωνοντουσαν οποιαδηποτε στιγμη θελαμε.

- Καλωσορισμα με ραβιολι με αστακο, σαλτσα απο σπανακι και χαβιαρι συνοδευομενο απο μοσχοφιλερο Σκουρα λευκο που στη γευση "εμοιασε" σαν μοσκατο καθως ηταν ευκολοπιοτο και αρωματικο. Το πιατο ευχαριστο για να σε βαλει στο κλιμα. Ισως ενα κλικ λιγοτερο ζουμερο θα ηθελα τον αστακο.

- Σαλατα με ριζες και διαφορα αλλα που δεν συγκρατησα τοσο γευστικα γιατι μου κεντρισε το ενδιαφερον η εικονα του πιατου που ηταν καλλιτεχνια και ντρεπομουν να χαλασω το σχεδιο. Φανταστειτε σαν ενα μικρο ανθισμενο δασος. Χρειαζεται αρκετο μερακι με τις πινελιες απο διαφορες "σως" (καποια ειχε ουζο) σε συνδυασμο με τις πρασιναδες (σιγουρα ροκα υπηρχε μεσα, νομιζω και ραπανακι) και τη σαλτσα λευκης τρουφας. Αν γευτηκα ανανα, νομιζω πως θα τον ηθελα λιγο πιο γινωμενο για να ειναι πιο αρωματικος. Συνοδευοταν απο μαλαγουζια (δεν συγκρατησα παραγωγο-η επιγευση ευχαριστα περιεργη παντως).

- Καπνιστος μπακαλιαρος με μελανι σουπιας συνοδευομενος απο "πουρε" πατατας (καπως αλλιως το ονομαζαν αλλα αδυνατω να το αποτυπωσω αυτη τη στιγμη) με συνοδεια Ακακιες κυρ Γιαννη ξινομαυρο. Δροσερο και αρωματικο με κερασενιο χρωμα και φρουτωδη επιγευση. Η παρουσιαση μου θυμησε Fanky Gourmet που ειχα παρακολουθησει σε μια εκπομπη στην τηλεοραση. Η πατατα ειχε φοβερη υφη που συμπληρωνε ιδανικα τον μπακαλιαρο χωρις να τον επισκιαζει. Ισως παλι ενα κλικ λιγοτερο ζουμερο να ηθελα τον μπακαλιαρο αλλα ειναι προσωπικη αποψη.

- Καραβιδες με μακαρονια με σουσαμι και καρπατσο χταποδιου και αφρο απο θυμαρι συνοδευομενο απο σαντορινιο Χατζηδακη. Τελειο ψησιμο το μακαρονι (οσο αλ ντεντε το θελω), με αρκετες καραβιδες ζουμεροτατες, ενω τις εντυπωσεις εκλεψαν οι φλυδες απο το καρπατσιο χταποδιου (τα καλυτερα ειπε η κοπελα μου) που ναι μεν ειχαν διακριτικο χαρακτηρα οπτικα αλλα "εσκαγαν" αρωματα σε καθε μπουκια.

- Φουα γκρα με χτενια και μανιταρια μορε συνοδευομενα απο επιδορπιο οινο μουσκ αν θυμαμαι καλα. Η κοπελα μου που δεν τρωει μανιταρια, νομιζε πως ετρωγε κρεας οταν τα δοκιμασε. Μακαρι να ηταν συνοδευτικα σε πιατα που τρωω στην καθημερινοτητα μου. Τραγανη κρουστα και ζουμερη υφη. Τα χτενια ζουμερα μαζι με μια σως σε διακριτικη ποσοτητα εκαναν ενα ομορφο αποτελεσμα. Τα μανιταρια παντως κερδισαν και απο εμενα τις εντυπωσεις (μαλλον γιατι δεν ειμαι συνηθισμενος σε χτενια).
Και ενω νομιζαμε οτι θα ακολουθουσε το γλυκο και ειχαμε φτασει στα ορια μας, ερχεται κοκκινο κρασι Σκουρα και απο πισω φιλετο black angus με τραγανη πολεντα. Ιδανικα ψημενο χωρις να χανει τους χυμους του, λιγοτερο ψημενο στο κεντρο, χωρις να ειναι αλμυρο το πιατο.

- Σορμπε φετας με ζελε απο ροδι και αφρο θυμαριου για να "σπασει" η κρεατιλα και να μπουμε στην τελικη ευθεια. Πρωτοτυπη η φετα, ενω το ζελε ροδι δεν με πολυκερδισε να πω την αληθεια λογω υφης. Η ποσοτητα μικρη και οσο πρεπει για να κανει αντιθεση

Ακολουθει κρασι Πορτ, επιδορπιο για να ακολουθησουν τα γλυκα.

- Σουπα σοκολατας με αλμυρη καραμελα με ιδιαιτερη παρουσιαση σε βαθυ πιατο. Στην αρχη η παρουσιαση της σοκολατας ειναι σε στερεη μορφη, οπου η κοπελα που μας σερβιρισε απο πανω αν θυμαμαι καλα κομματια απο δαμασκηνα, "σπανε" τη σοκολατα και την κανουν υγρη. Ολα τα λεφτα ηταν η καραμελα με πλουσια γευση που πλημμυριζε το στομα.

- Το δικο μου γλυκο ηταν με βαση μπισκοτου και πανω σαν μους πραλινας με καραμελωμενα κομματια απο μηλο και σορμπε μανγκο. Τοσες πολλες διαφορετικες γευσεις σε ενα πιατο δεν θυμαμαι να εχω συναντησει προσφατα. Ενα αγλυκο γλυκο, με την εννοια οτι ηταν φρεσκοτατη σαν αφρος η μους και τη "γλυκυτητα" την εβαζαν τα μηλα. Μου αρεσε αρκετα και θα ηταν ντροπη να μην το ετρωγα ολο αν και ΣΚΑΣΜΕΝΟΣ.

- Για καληνυχτισμα μας ηρθαν γλυφιτζουρακια με επικαλυψη λευκης σοκολατας, και παγωτο καρυδας εσωτερικα, συνοδεια απο ζελεδακια φρουτων (passion fruit και αλλα). Kομψοτεχνημα.

Νιωσαμε μετα απο ολα αυτα που δοκιμασαμε σαν να βρισκομασταν στο Master Chef...

Η συνολικη εντυπωση του φαγητου ειναι πως η πρωτη υλη ειναι εξαιρετικη, με φαντασια και φινετσα στη δημιουργια και καποια πιατα που με "προκαλεσαν" να βγαλω το κινητο μου να τα φωτογραφισω. Η μαγειρικη ειναι τεχνη και δημιουργια και αποτυπωθηκε σε υψηλο επιπεδο στο δειπνο μας.

ΧΩΡΟΣ: Νομιζω πως εξωτερικα αξιζει ακομα περισσοτερο για να βλεπετε την Ακροπολη. Λιτος και διακριτικος, μου αρεσαν οι μποτιλιες του κρασιου που τονιζουν την πολυποικιλια του εστιατοριου, ενω τα τραπεζια ειναι ανετα και μπορεις να απολαυσεις με αρκετη ιδιωτικοτητα το δειπνο σου. Οι τουαλετες που επισκεφθηκε η κοπελα μου ηταν πεντακαθαρες οπως αρμοζουν σε ενα τετοιο εστιατοριο, ενω υπαρχει και κρεμα σωματος εκτος απο το σαπουνι για να πλυνεις τα χερια σου. Μικρες λεπτομερειες που κανουν τη διαφορα οπως και το χαρτι που ειναι σε σχημα γραβατας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Ειχαμε μια πολυ ομορφη βραδια που μαλλον θα ειναι η κορυφαια του 2014. Ενα 3ωρο που γευτηκαμε τοσα διαφορετικα πιατα, ισως στο καλυτερο τραπεζι του εστιατοριου. Οι εντυπωσεις ειναι εξαιρετικες για την προσεγγιση που ειχαμε σαν πελατες, ενω στη συζητηση μας με τον υπευθυνο του εστιατοριου του εκφρασαμε τα θερμα μας συγχαρητηρια. Ο ιδιος μας ειπε πως εχουν μερακι γι'αυτο που κανουν και δεν το βλεπουν απλως σαν εργασια και υποχρεωση λογω του υψηλου κοστους των παρεχομενων υπηρεσιων. Τους πιστευω 100%.

Οι τιμες τους δεν ειναι φθηνες οπως ειναι λογικο αλλα διαβασα πως εχουν μενου γευσιγνωσιας με 55 ευρω και ενα ποτηρι κρασι για καθε πιατο και νομιζω πως θα ηταν ιδανικο για καποια ιδιαιτερη περισταση. Σιγουρα δεν ειναι για καθε μερα αλλα το ολο πακετο αξιζει καθως μιλαμε για ξεχωριστη εμπειρια που αξιζει να χαλαλισετε το διπλασιο μπατζετ απ'οτι σε μια αλλη εξοδο σας. Αν κρινω απο τη δικη μου εμπειρια θα περασετε εξαιρετικα. Ισως εχουν ως σκοπο να μαγευτειτε και να κλεισετε δωματιο στο ξενοδοχειο γιατι εμεις δεν θελαμε και πολυ...

Χαρηκα πολυ που μας ειπαν πως η πληροτητα του ξενοδοχειου ηταν σε αρκετα καλο βαθμο, ενω και το εστιατοριο εχει ικανοποιητικη πελατεια. Στη δικη μας περιπτωση ειδαμε αρκετους Ασιατες (μαλλον γιαπωνεζους) και πληροφορηθηκαμε πως ενας λογος ηταν και η διοργανωση των Ποσειδωνειων.

Θα ηθελα να ευχαριστησω το ask4food. gr για την τιμη που μου εκανε αλλα και τους υπολοιπους χρηστες που με τιμουν με την ψηφο τους και με εμπιστευονται γιατι χαρη ΚΑΙ σε αυτους ειχα την τιμη να επιλεγω. Μου δινει δυναμη για να γραφω τις εμπειριες μου και τις ειλικρινεις αποψεις μου. Εγω προσωπικα το βλεπω σαν ημερολογιο.

Ευχομαι σε συνεργασια με το ask4food. gr να δημιουργησουν ενα προσιτο μενου (εστω γνωριμιας) για να το γνωρισουν και οι υπολοιποι χρηστες. Θελω να δω περισσοτερες δημοσιευσεις απο το εστιατοριο και να δημοσιεύσουν την καρτα του μενου τους γιατι νομιζω πως αδικουνται (αν κρινω απο το μενου γευσιγνωσιας των 55 ευρω) καθως θεωρω πως δεν ειναι ευρεως γνωστο στο κοινο.

Και σαν επιλογο θα πω πως...

Πηγαμε ΤΡΙΠΑΧΟΙ και φυγαμε ΤΕΤΡΑΠΑΧΟΙ....