PREMIÈRE

Μοντέρνα κουζίνα

  Λεωφ. Συγγρού 89-93 (Ξενοδ. InterContinental), Ν.Κόσμος [Χάρτης]
  210 9206000

20140808-logo16 Αξιολόγηση:
95 %
Βεβαιότητα:
Γεύση
98 %
Εξυπηρέτηση
98 %
Χώρος
100 %
Value for money
84 %
€/Άτομο
49-63
Η αξιολόγηση προκύπτει από 8 κριτικές
Ώρες λειτουργίας:
Καθημέρινα 19:30 - 02:00 (εστιατόριο) & 18:00 - 02:00 (bar)/ Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Παροχές για ΑμεΑ Έχει parking Φιλικό προς χορτοφάγους Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Στο 10ο όροφο του Athenaeum InterContinental, με φόντο την Ακρόπολη & τον Λυκαβηττό, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο Première προτείνει γευστικές απολαύσεις αξιώσεων με έντονες επιρροές από τη Γαλλική κουζίνα, ενώ φιλοξενεί μία από τις πιο πλούσιες wine lists της Αθηναϊκής σκηνής με ετικέτες που καλύπτουν τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές ζώνες του κόσμου. Λιτή διακόσμηση, απαλοί χρωματισμοί και προσεγμένος φωτισμός αναδεικνύουν τη φινέτσα και την απέριττη πολυτέλεια στον εσωτερικό χώρο του Première, ενώ η βεράντα του εστιατορίου, η οποία φημίζεται για την εντυπωσιακή θέα της, είναι ιδανική για φαγητό ή ποτό το καλοκαίρι ή τις ζεστές βραδιές του φθινοπώρου και της άνοιξης.



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Ν.Κόσμος
Νοε
24
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
-

Το μπιλιάρδο και τις καραμπόλες που είναι ταυτισμένες με αυτό, δυστυχώς δεν το κατέχω. Ίσως όμως θα έπρεπε, γιατί καμιά φορά η ζωή σου φέρνει τα ''πάνω κάτω'' με τέτοιο τρόπο, που μοιραία θέλοντας και μη θα το ανακαλέσεις στην μνήμη σου.

Όλα είχαν ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς στις αρχές αυτού του Οκτώβρη. Το ask4food είχε μόλις εγκαινιάσει το καινούργιο του concept (ας μου επιτραπεί αυτός ο όρος), τις gift cards. Θέλοντας να γιορτάσω κάτι ιδιαίτερο, το μάτι μου καρφώνεται και δεν λέει να ξεκολλήσει, στο menu degustation των 100€ (για 2 άτομα) του PREMIERE. Η συνέχεια ήταν μάλλον απογοητευτική και ατυχής, τόσο για εμένα όσο και το εστιατόριο.

Τηλεφωνώ στο εστιατόριο για να ζητήσω ορισμένες εξηγήσεις και διευκρινήσεις και με έκπληξη διαπιστώνω ότι, η maitre αγνοούσε τόσο την συνεργασία του PREMIERE με το ask4food, όσο φυσικά και το υπόψη menu. Την συνέχεια αγαπητοί μου φίλοι, όσοι τουλάχιστον είστε τακτικοί αναγνώστες εδώ, μάλλον την γνωρίζετε. Αλλαγή πλάνου, λανθασμένη επιλογή άλλου εστιατορίου και τελικό αποτέλεσμα μια απογοητευτική βραδιά, την οποία ακόμη προσπαθώ να ξεχάσω.

Η συνέχεια όμως ήταν αναπάντεχη και πέραν κάθε φαντασίας. Λαμβάνω e-mail από το ask4food, στο οποίο μου ζητείται να καταθέσω την άποψή μου για το concept των gift cards. Απαντώ και συμπεριλαμβάνω στην απάντησή μου το τηλεφωνικό περιστατικό με το PREMIERE, θεωρώντας φυσικά το θέμα ως λήξαν. Αμ δε!! Το ask4food το ερεύνησε λεπτομερώς και επανήλθε πίσω με νέο e-mail, ζητώντας την άδεια από μέρους μου να κοινοποιήσει στοιχεία επικοινωνίας μου στο PREMIERE, προκειμένου το τελευταίο να έρθει σε επαφή μαζί μου. Η ευγενέστατη κυρία που επικοινώνησε μαζί μου ήταν πλήρως ενημερωμένη για το πραγματικά ατυχές προηγηθέν περιστατικό, μου εξήγησε τους λόγους που το προκάλεσαν, μου ζήτησε άπειρες φορές συγνώμη και προθυμοποιήθηκε χωρίς να έχει απολύτως καμία μα καμία υποχρέωση (το τονίζω αυτό για όσους σκεφθούν πονηρά), να μας κάνει ''δώρο'' το menu degustation των 100€ που προανέφερα, ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούσαμε, σε ημέρα και ώρα της επιλογής μας.

Ένιωσα υπέροχα, σχεδόν δεν πίστευα αυτό που μου συμβαίνει, η απίστευτη καραμπόλα που λέγαμε στην αρχή, μου επέτρεπε να επισκεφθώ υπό τους πλέον ευνοϊκούς όρους, ένα εστιατόριο το οποίο βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην short list μου, πριν καν ακόμα εγγραφώ ως χρήστης στο ask4food.

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, ώρα 21:00, άτομα 2, με κράτηση που προηγήθηκε με τις συνθήκες που περιγράφηκαν παραπάνω.

Πολλοί από εμάς και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου, έχουμε ταυτίσει τα εστιατόρια των ξενοδοχείων (υπερ)πολυτελείας, με βαρετό-χιλιοπαιγμένο menu, μέτρια και συνήθως σνομπ εξυπηρέτηση, βαριά-κουραστική-αποστειρωμένη διακόσμηση και τιμές Manhattan. Το μόνο θετικό που αποκομίζει ο (συνήθως αλλοδαπός) πελάτης τους είναι η θέα της Ακρόπολης, του ηλιοβασιλέματος ή της θάλασσας. Εδώ όλα τα παραπάνω αρνητικά απλά απουσιάζουν και θα προσπαθήσω να περιγράψω γιατί συμβαίνει αυτό.

Ο χώρος είναι εξαιρετικός όπως ακριβώς μου αρέσει σε τέτοιες περιστάσεις. Classy, chic, σε ένα περιβάλλον relaxed elegance, στο οποίο όλα βρίσκονται σε αρμονία. Η θέα Ακρόπολης, Λυκαβηττού, Φιλοπάππου είναι φυσικά εκθαμβωτική και είτε καθίσετε μέσα, είτε έξω, το καλοκαίρι, λογικά θα κυριαρχήσει στην προσοχή σας. Ο διακριτικός φωτισμός, οι εναλλαγές των χρωμάτων και το προσεκτικά επιλεγμένο και στη σωστή ένταση ''μουσικό χαλί'', αναδεικνύουν όλη την φινέτσα του λιτού αλλά παράλληλα διακριτικά πολυτελούς χώρου. Τα τραπέζια προσεκτικά τοποθετημένα, εξασφαλίζουν το απαραίτητο privacy, η δε art de la table ποιοτική, ισορροπημένη χωρίς να φέρνει τον πελάτη σε αμηχανία.

Το service τελετουργικό, ελβετικής ακρίβειας όπως λέει και ο VAGELIS στα πάντα. Το προσωπικό υπερεπαρκές, νέα παιδιά στο σύνολό τους, τα οποία σίγουρα έχουν περάσει από λεπτομερές screening και training. Ισορροπία μεταξύ ευγένειας, χαμόγελου, σεμνότητας, διακριτικότητας, ακρίβειας, σωστής κατάρτισης, ένας άριστος συνδυασμός μεταξύ formal και casual service. Θα μπορούσα εύκολα να απαριθμήσω άλλους 10 χαρακτηρισμούς, αλλά δεν θα το κάνω γιατί είναι περιττό.

Δεν είδαμε την κάρτα του menu, διότι όπως προανέφερα, είχαμε ήδη επιλέξει τηλεφωνικά κατά την κράτηση, το degustation menu με wine pairing των 100€. Δοκιμάσαμε:

-Amuse Bouche. Ταρτάρ σολωμού, με τζίντζερ, φρέσκο κρεμμύδι και αρωματικά βότανα. Φινετσάτο, μια άριστη εισαγωγή στο δείπνο μας.

-4 είδη ψωμιών, απλό, πολύσπορο, με προζύμι, με παπαρουνόσπορο, τα οποία συνοδεύονταν από εξαιρετικής ποιότητας κρητικό λάδι και βούτυρο. Τα ψωμάκια ήταν φρεσκοψημένα, ανανεώνονταν τακτικά και επειδή τα δοκίμασα όλα σας λέω ότι ήταν εξαιρετικά.

-Πρώτο Πιάτο. Πράσινη σαλάτα, με κροκέτα τραγανού καρπουζιού, ελαφρύ ζελέ εσπεριδοειδών (μάνγκο, καρπούζι) και αρωματικά βότανα. Μια πολύ πρωτότυπη προσέγγιση της σαλάτας, με vinaigrette έξω από τα συνηθισμένα και την κροκέτα τραγανού καρπουζιού να τα ''σπάει''. Συνοδευόταν από λευκό Μοσχοφίλερο Σκούρας.

- Δεύτερο Πιάτο. Καραβίδες Χαλκίδας, με χταπόδι καρπάτσιο και σουσαμένια ζυμαρικά. Εξαιρετικό πιάτο στο οποίο δεν ήξερα που να πρωτοεστιάσω την προσοχή μου. Οι καραβίδες ζουμερές, το καρπάτσιο χταποδιού γευστικό, τα δε σουσαμένια ζυμαρικά που δοκίμαζα για πρώτη φορά ήταν εξαιρετικά και παρά λίγο να κλέψουν την παράσταση. Συνοδευόταν από εξαιρετικό ροζέ Ακακίες Κυρ Γιάννη.

-Τρίτο Πιάτο. Καπνιστός μαύρος μπακαλιάρος, με μελάνι σουπιάς και μους πατάτας αρωματισμένος με βανίλια (σερβιρίστηκε σε καμπάνα που διατηρούσε το κάπνισμα). ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ τι άλλο μπορώ να πω; Ο ζουμερός μπακαλιάρος παντρευόταν αρμονικά με το κάπνισμα, το μελάνι και την βανίλια της πατάτας. Με τέτοιες πετυχημένες εναλλαγές γεύσεων, εύκολα ανακηρύχθηκε ως ο winner της βραδιάς. Συνοδευόταν από λευκό Ασύρτικο Χατζηγιάννη.

-Τέταρτο Πιάτο. Φιλέτο Black Angus με μαρμελάδα αγκινάρας, τραγανή πατάτα σουφλέ και καπνιστή σάλτσα κόκκινου κρασιού. Σωστά ψημένο medium όπως και ζητήθηκε, ένα άρτιο πιάτο, χωρίς όμως ιδιαίτερες γευστικές ανησυχίες. Συνοδευόταν από εξαιρετικό ερυθρό Grande Reserve Μπουτάρη.

-Επιδόρπιο. Εκλέρ από φιστίκι με crémeux μάνγκο-λευκή σοκολάτα και παγωτό bayadere. Καθόμουν και το κοίταζα μαγεμένος κανένα 2λεπτο, δίσταζα να ''χαλάσω'' το food styling που ήταν για σεμινάριο. Ήταν ένα εξαιρετικό και συνάμα ντελικάτο επιδόρπιο με εναλλαγές γεύσεων, ιδανικό για το κλείσιμο αυτού του υπέροχου δείπνου. Συνοδευόταν από επιδόρπιο οίνο Σάμου.

-Στο τέλος (εκτός μενού) κεράστηκε πτι φούρ μάνγκο σοκολάτα και βατόμουρο.

Κατέληξα ότι:
Στην ζωή κανένας δεν μπορεί να διεκδικεί το αλάνθαστο των ενεργειών του. Κάθε άνθρωπος που εργάζεται σκληρά κάνει λάθη και εφόσον σκέφτεται λογικά, πρέπει να διδάσκεται είτε από τα δικά του λάθη, είτε από τα λάθη των άλλων. Για όσους ιδιοκτήτες άλλων εστιατορίων διαβάζουν αυτή την κριτική, παρακαλώ διδαχθείτε από την σωστή προσέγγιση (αμερικανικής τεχνοτροπίας) προς τον πελάτη.

Ένας παραλίγο δυσαρεστημένος πελάτης, μετατρέπεται με την σωστή αντιμετώπιση, όχι απλώς σε ικανοποιημένο, αλλά σε ενθουσιασμένο. Χωρίς να έχουν απολύτως καμία υποχρέωση, μας κέρασαν ένα εξαιρετικό δείπνο αξίας 100€ και ΟΥΔΕΠΟΤΕ, το τονίζω ΟΥΔΕΠΟΤΕ, είτε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία της κράτησης, είτε την ημέρα της επίσκεψής μας, είτε ακόμη και σήμερα 12 ημέρες μετά, μου ''ζητήθηκε'' από την πλευρά τους να γράψω σχετική κριτική. Το έπραξα όπως πάντα αυτοβούλως με καθαρή συνείδηση, όπως και θα έκανα εφόσον πλήρωνα για την αξία του δείπνου. Άλλωστε όπως βλέπω, η γνώμη μου ταυτίζεται πλήρως με αυτή της πλειοψηφίας των φίλων, που προηγήθηκαν της δικής μου επίσκεψης.

Επιστρέφοντας στο σπίτι μου το πρώτο πράγμα που έκανα, ήταν να μπω στην ιστοσελίδα του οδηγού Michelin. Από τα συνολικά 53 εστιατόρια για την Αθήνα, μόνο σε 6 από αυτά έχουν δοθεί από 1 έως 2 αστέρια. Δυστυχώς το PREMIERE μαζί με τα υπόλοιπα 46 βρίσκεται σε απλό status recommended. Κατά την αναχώρησή μας, η maitre μου δήλωσε με έμφαση ότι τα τελευταία χρόνια, το εστιατόριο έχει καταβάλει σκληρή προσπάθεια, προκειμένου να καθιερωθεί ως κορυφαίος προορισμός γευσιγνωσίας και εκτιμά ότι αργά ή γρήγορα, αυτή η προσπάθεια θα αναγνωρισθεί και θα μεταπέσει σε status αστεριού-ών Michelin. Κατά την ταπεινή μου γνώμη το αξίζουν!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Ν.Κόσμος
Ιουν
04
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
-

Κυριε Πρεσβη μας κακομαθαινετε.....

Πριν 3 βδομαδες βρισκομουν στην Αγγλια για ταξιδι αναψυχης με αγαπημενα προσωπα, οταν εσκασε μειλ απο το ask4food. gr με προταση απο το Premiere για δώρο από το εστιατόριο ένα γευμα 2 ατομων και αν θελησω να παραθεσω την ειλικρινη μου εμπειρια. Την επιλογη την εκανε το σαιτ με τυχαίο τρόπο ανάμεσα σε ενεργούς και δημοφιλείς χρήστες του και μεγαλη ικανοποιηση με πλημμυρισε οχι γιατι θα φαω δωρεαν σε ενα απο τα καλυτερα εστιατορια της Αθηνας, αλλα γιατι θεωρησα πως ειναι μια αναγνωριση προς το προσωπο μου.

Μου δημιουργηθηκε ενα αγχος για τον βαθμο που θα μπορεσω να ανταποκριθω στις απαιτησεις ενος εστιατοριου του "σαλονιου" αφου εγω κυριως ειμαι του "λιμανιου". Η προταση εγινε δεκτη και την Τριτη 3-6-2014 στις 21:30 μαζι με την κοπελα μου βρεθηκαμε στον δεκατο οροφο του πολυτελους ξενοδοχειου.

Η ημερα καθε αλλο παρα καλοκαιρινη ηταν, με κρυο για την εποχη και με αρκετη βροχη που το αμαξι γεμισε με χωμα. Δεν ξεκινησαμε με τις καλυτερες προϋποθέσεις λοιπον, βαλτε οτι ειχαμε και πολλη πιεση απο το εργασιακο μας περιβαλλον και το γλυκο εδενε για τα καλα.

Στα πρωτα 15 λεπτα το κλιμα ειχε αντιστραφει, καθως η διαθεση μας εφτιαξε αρκετα πραγμα δυσκολο για την κοπελα μου που στον εργασιακο τομεα ειναι πιο δυσκολη.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ:

Θα πω τα καλυτερα για την ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ. Βαζω κεφαλαια γιατι πραγματικα μας εκαναν να αισθανομαστε σαν στο σπιτι μας, πολυ οικεια και χωρις να γινονται φορτικοι. Αισθανθηκα ασχημα (με την καλη εννοια) καθως δεν μας ελειψε τιποτα απολυτως ενω το επαγγελματικο υφος της προσεγγισης τους δεν ηταν το τυπικο ψυχρο ξεπεταγμα με την ευγενεια που απλως πρεπει να υπαρχει στον πελατη.

Θα πω 2-3 πραγματακια ακομα γιατι θα σας κουρασω:

1) Κατ'αρχας δεν εχει ετοιμασει προσωπικα για εμενα σεφ υψηλου επιπεδου δειπνο, ρωτωντας μας 3-4 φορες τις επιθυμιες μας αλλα και πιθανες αλλεργιες που θα μπορουσαμε να εχουμε.

2) Ειναι εμφανης η εκπαιδευση των νεων παιδιων που απαρτιζει το σερβιρισμα αλλα και του περιποιημενου κυριου που βρισκεται στην υποδοχη και επιβλεπει τις καταστασεις. Πρεπει να εχουν "χυθει" αρκετες ωρες ιδρωτα ωστε να λειτουργει το εστιατοριο ως ελβετικο ρολόι και να υπολογιζονται ολα στην ακριβεια, απο τα τραπεζομαντηλα εως την καθαριοτητα στα ποτηρια (ουτε μισο σημαδι δεν βρηκαμε)

3) Η περιγραφη των πιατων ηταν ακριβης και λεπτομερης με χαμογελο και ειλικρινεια. Σε τακτα χρονικα διαστηματα μας ανανεωνοταν το νερο, σε καθε πιατο υπηρχε αλλαγη μαχαιροπηρουνων, ακομα και σε πετσετα οταν η κοπελα μου χρειαστηκε να επισκεφθει την τουαλετα.

Θα μπορουσα να γραψω κι αλλες λεπτομερειες αλλα θα με βαρεθειτε.

Αυτο που μου εκανε τεραστια εντυπωση δεν ηταν η θεα που πραγματικα ειναι μοναδικη, αν και δεν ημουν στον εξωτερικο χωρο που σιγουρα θα κερδιζε εξτρα ποντους αλλα ο συνδυασμος εξυπηρετησης και ποιοτητας φαγητου. Ομολογω με καθε ειλικρινεια πως περιμενα το ακριβως αντιθετο. Εγινε θεμα συζητησης μαζι με την κοπελια μου και πραγματικα το μαγαζι μας κερδισε.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΦΑΓΗΤΟΥ: Δυστυχως καποιες λεπτομερειες θα μου εχουν ξεφυγει γιατι "ζαλιστηκα" απο το 3ωρο ταξιδι, καποιες φορες εκλεισα τα ματια για να απολαυσω τη στιγμη και δεν λειτουργησα ως "κατασκοπος". Το αναφερω γιατι ισως λειψουν καποιες λεπτομερειες απο τα πιατα που γευτηκαμε.

Μενου γευσιγνωσιας λοιπον που το αφησαμε ολο πανω στον σεφ...

- 4 ειδη ψωμιων (απλο, με παπαρουνοσπορο, σικαλεως και καποιο ακομα), συνοδευομενα με κρητικο λαδι (Χανιων) σε αφθονη ποσοτητα. Ανανεωνοντουσαν οποιαδηποτε στιγμη θελαμε.

- Καλωσορισμα με ραβιολι με αστακο, σαλτσα απο σπανακι και χαβιαρι συνοδευομενο απο μοσχοφιλερο Σκουρα λευκο που στη γευση "εμοιασε" σαν μοσκατο καθως ηταν ευκολοπιοτο και αρωματικο. Το πιατο ευχαριστο για να σε βαλει στο κλιμα. Ισως ενα κλικ λιγοτερο ζουμερο θα ηθελα τον αστακο.

- Σαλατα με ριζες και διαφορα αλλα που δεν συγκρατησα τοσο γευστικα γιατι μου κεντρισε το ενδιαφερον η εικονα του πιατου που ηταν καλλιτεχνια και ντρεπομουν να χαλασω το σχεδιο. Φανταστειτε σαν ενα μικρο ανθισμενο δασος. Χρειαζεται αρκετο μερακι με τις πινελιες απο διαφορες "σως" (καποια ειχε ουζο) σε συνδυασμο με τις πρασιναδες (σιγουρα ροκα υπηρχε μεσα, νομιζω και ραπανακι) και τη σαλτσα λευκης τρουφας. Αν γευτηκα ανανα, νομιζω πως θα τον ηθελα λιγο πιο γινωμενο για να ειναι πιο αρωματικος. Συνοδευοταν απο μαλαγουζια (δεν συγκρατησα παραγωγο-η επιγευση ευχαριστα περιεργη παντως).

- Καπνιστος μπακαλιαρος με μελανι σουπιας συνοδευομενος απο "πουρε" πατατας (καπως αλλιως το ονομαζαν αλλα αδυνατω να το αποτυπωσω αυτη τη στιγμη) με συνοδεια Ακακιες κυρ Γιαννη ξινομαυρο. Δροσερο και αρωματικο με κερασενιο χρωμα και φρουτωδη επιγευση. Η παρουσιαση μου θυμησε Fanky Gourmet που ειχα παρακολουθησει σε μια εκπομπη στην τηλεοραση. Η πατατα ειχε φοβερη υφη που συμπληρωνε ιδανικα τον μπακαλιαρο χωρις να τον επισκιαζει. Ισως παλι ενα κλικ λιγοτερο ζουμερο να ηθελα τον μπακαλιαρο αλλα ειναι προσωπικη αποψη.

- Καραβιδες με μακαρονια με σουσαμι και καρπατσο χταποδιου και αφρο απο θυμαρι συνοδευομενο απο σαντορινιο Χατζηδακη. Τελειο ψησιμο το μακαρονι (οσο αλ ντεντε το θελω), με αρκετες καραβιδες ζουμεροτατες, ενω τις εντυπωσεις εκλεψαν οι φλυδες απο το καρπατσιο χταποδιου (τα καλυτερα ειπε η κοπελα μου) που ναι μεν ειχαν διακριτικο χαρακτηρα οπτικα αλλα "εσκαγαν" αρωματα σε καθε μπουκια.

- Φουα γκρα με χτενια και μανιταρια μορε συνοδευομενα απο επιδορπιο οινο μουσκ αν θυμαμαι καλα. Η κοπελα μου που δεν τρωει μανιταρια, νομιζε πως ετρωγε κρεας οταν τα δοκιμασε. Μακαρι να ηταν συνοδευτικα σε πιατα που τρωω στην καθημερινοτητα μου. Τραγανη κρουστα και ζουμερη υφη. Τα χτενια ζουμερα μαζι με μια σως σε διακριτικη ποσοτητα εκαναν ενα ομορφο αποτελεσμα. Τα μανιταρια παντως κερδισαν και απο εμενα τις εντυπωσεις (μαλλον γιατι δεν ειμαι συνηθισμενος σε χτενια).
Και ενω νομιζαμε οτι θα ακολουθουσε το γλυκο και ειχαμε φτασει στα ορια μας, ερχεται κοκκινο κρασι Σκουρα και απο πισω φιλετο black angus με τραγανη πολεντα. Ιδανικα ψημενο χωρις να χανει τους χυμους του, λιγοτερο ψημενο στο κεντρο, χωρις να ειναι αλμυρο το πιατο.

- Σορμπε φετας με ζελε απο ροδι και αφρο θυμαριου για να "σπασει" η κρεατιλα και να μπουμε στην τελικη ευθεια. Πρωτοτυπη η φετα, ενω το ζελε ροδι δεν με πολυκερδισε να πω την αληθεια λογω υφης. Η ποσοτητα μικρη και οσο πρεπει για να κανει αντιθεση

Ακολουθει κρασι Πορτ, επιδορπιο για να ακολουθησουν τα γλυκα.

- Σουπα σοκολατας με αλμυρη καραμελα με ιδιαιτερη παρουσιαση σε βαθυ πιατο. Στην αρχη η παρουσιαση της σοκολατας ειναι σε στερεη μορφη, οπου η κοπελα που μας σερβιρισε απο πανω αν θυμαμαι καλα κομματια απο δαμασκηνα, "σπανε" τη σοκολατα και την κανουν υγρη. Ολα τα λεφτα ηταν η καραμελα με πλουσια γευση που πλημμυριζε το στομα.

- Το δικο μου γλυκο ηταν με βαση μπισκοτου και πανω σαν μους πραλινας με καραμελωμενα κομματια απο μηλο και σορμπε μανγκο. Τοσες πολλες διαφορετικες γευσεις σε ενα πιατο δεν θυμαμαι να εχω συναντησει προσφατα. Ενα αγλυκο γλυκο, με την εννοια οτι ηταν φρεσκοτατη σαν αφρος η μους και τη "γλυκυτητα" την εβαζαν τα μηλα. Μου αρεσε αρκετα και θα ηταν ντροπη να μην το ετρωγα ολο αν και ΣΚΑΣΜΕΝΟΣ.

- Για καληνυχτισμα μας ηρθαν γλυφιτζουρακια με επικαλυψη λευκης σοκολατας, και παγωτο καρυδας εσωτερικα, συνοδεια απο ζελεδακια φρουτων (passion fruit και αλλα). Kομψοτεχνημα.

Νιωσαμε μετα απο ολα αυτα που δοκιμασαμε σαν να βρισκομασταν στο Master Chef...

Η συνολικη εντυπωση του φαγητου ειναι πως η πρωτη υλη ειναι εξαιρετικη, με φαντασια και φινετσα στη δημιουργια και καποια πιατα που με "προκαλεσαν" να βγαλω το κινητο μου να τα φωτογραφισω. Η μαγειρικη ειναι τεχνη και δημιουργια και αποτυπωθηκε σε υψηλο επιπεδο στο δειπνο μας.

ΧΩΡΟΣ: Νομιζω πως εξωτερικα αξιζει ακομα περισσοτερο για να βλεπετε την Ακροπολη. Λιτος και διακριτικος, μου αρεσαν οι μποτιλιες του κρασιου που τονιζουν την πολυποικιλια του εστιατοριου, ενω τα τραπεζια ειναι ανετα και μπορεις να απολαυσεις με αρκετη ιδιωτικοτητα το δειπνο σου. Οι τουαλετες που επισκεφθηκε η κοπελα μου ηταν πεντακαθαρες οπως αρμοζουν σε ενα τετοιο εστιατοριο, ενω υπαρχει και κρεμα σωματος εκτος απο το σαπουνι για να πλυνεις τα χερια σου. Μικρες λεπτομερειες που κανουν τη διαφορα οπως και το χαρτι που ειναι σε σχημα γραβατας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Ειχαμε μια πολυ ομορφη βραδια που μαλλον θα ειναι η κορυφαια του 2014. Ενα 3ωρο που γευτηκαμε τοσα διαφορετικα πιατα, ισως στο καλυτερο τραπεζι του εστιατοριου. Οι εντυπωσεις ειναι εξαιρετικες για την προσεγγιση που ειχαμε σαν πελατες, ενω στη συζητηση μας με τον υπευθυνο του εστιατοριου του εκφρασαμε τα θερμα μας συγχαρητηρια. Ο ιδιος μας ειπε πως εχουν μερακι γι'αυτο που κανουν και δεν το βλεπουν απλως σαν εργασια και υποχρεωση λογω του υψηλου κοστους των παρεχομενων υπηρεσιων. Τους πιστευω 100%.

Οι τιμες τους δεν ειναι φθηνες οπως ειναι λογικο αλλα διαβασα πως εχουν μενου γευσιγνωσιας με 55 ευρω και ενα ποτηρι κρασι για καθε πιατο και νομιζω πως θα ηταν ιδανικο για καποια ιδιαιτερη περισταση. Σιγουρα δεν ειναι για καθε μερα αλλα το ολο πακετο αξιζει καθως μιλαμε για ξεχωριστη εμπειρια που αξιζει να χαλαλισετε το διπλασιο μπατζετ απ'οτι σε μια αλλη εξοδο σας. Αν κρινω απο τη δικη μου εμπειρια θα περασετε εξαιρετικα. Ισως εχουν ως σκοπο να μαγευτειτε και να κλεισετε δωματιο στο ξενοδοχειο γιατι εμεις δεν θελαμε και πολυ...

Χαρηκα πολυ που μας ειπαν πως η πληροτητα του ξενοδοχειου ηταν σε αρκετα καλο βαθμο, ενω και το εστιατοριο εχει ικανοποιητικη πελατεια. Στη δικη μας περιπτωση ειδαμε αρκετους Ασιατες (μαλλον γιαπωνεζους) και πληροφορηθηκαμε πως ενας λογος ηταν και η διοργανωση των Ποσειδωνειων.

Θα ηθελα να ευχαριστησω το ask4food. gr για την τιμη που μου εκανε αλλα και τους υπολοιπους χρηστες που με τιμουν με την ψηφο τους και με εμπιστευονται γιατι χαρη ΚΑΙ σε αυτους ειχα την τιμη να επιλεγω. Μου δινει δυναμη για να γραφω τις εμπειριες μου και τις ειλικρινεις αποψεις μου. Εγω προσωπικα το βλεπω σαν ημερολογιο.

Ευχομαι σε συνεργασια με το ask4food. gr να δημιουργησουν ενα προσιτο μενου (εστω γνωριμιας) για να το γνωρισουν και οι υπολοιποι χρηστες. Θελω να δω περισσοτερες δημοσιευσεις απο το εστιατοριο και να δημοσιεύσουν την καρτα του μενου τους γιατι νομιζω πως αδικουνται (αν κρινω απο το μενου γευσιγνωσιας των 55 ευρω) καθως θεωρω πως δεν ειναι ευρεως γνωστο στο κοινο.

Και σαν επιλογο θα πω πως...

Πηγαμε ΤΡΙΠΑΧΟΙ και φυγαμε ΤΕΤΡΑΠΑΧΟΙ....

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Ν.Κόσμος
Νοε
13
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
50-64

Σαν σημερα μπηκε στην ζωη μου ενα 18χρονο κοριτσι που εμελλε
20 χρονια μετα να μαστε ακομα μαζι, παρεα με 2 πιτσιρικια κ πολυ αγαπη..

Επετειος λοιπον κ ειναι απο εκεινες τις στιγμες που θελεις να εντυπωσιασεις, να θυμισεις οτι κ μετα απο τοσα χρονια "παλι εσενα θα διαλεγε"... να δηλωσεις παρων στις επαλξεις του ερωτα παροτι εχουν κανει την εμφανιση τους οι πρωτες λευκες τριχες στους κροταφους...

... ολο αυτο βεβαια θα πρεπει να εορτασθει σε εναν αναλογο χωρο που να γεμιζει με υποσχεσεις την γυναικεια ψυχη αλλα να επιβραβευει κ την αντρικη ματαιοδοξια.... κ αν κανεις το λαθος κ το εξαργυρωσεις σε καποιο κουτουκακι με ρετσινα κ μπαγλαμαδακι ε τοτε μαλλον μειωνεις τις πιθανοτητες να εορτασεις επετειο στο μελλον με το ιδιο ατομο...

Εδω ομως σε θελω αφου παροτι ανηκω στην λεγομενη "μεσαια ταξη"(προ κρισεως βεβαια), συνελαβα τον εαυτο μου αδιαβαστο σε οτι αφορα τα "γκουρμε" εστιατορια μιας κ στο μυαλο μου το μεγαλο λευκο πιατο με την υποψια μπουκιας στο κεντρο παντα μου θυμιζε τους ζωγραφους που πιτσιλανε εναν λευκο καμβα κ τον χρυσοπουλανε ονομαζοντας τον... μοντερνα τεχνη.

.. μετα λοιπον απο μια διαδικτυακη αναζητηση κ επειδη προσφατα ειχα γινει κατοχος μιας καρτας μελους του ξενοδοχειου(πολυ καλο marketing του intercontinental) οπου στεγαζεται το συγκεκριμενο εστιατοριο εκανα κρατηση αφου διαπιστωσα οτι ειναι ενα απο τα καλυτερα του ειδους του χωρις τις φανφαρες των τηλεμαγειρων που μας πλασαρονται ως θεσφατο.

.. πριν φτασουμε λοιπον κ εφοσον φορεσα τα επισημα μου κ γνωριζοντας οτι θα εχω κ τουλαχιστον ενα μισαωρο στην διαθεση μου μεχρι να ετοιμαστει κ το ετερον ημισυ σερφαρα στα μουλωχτα κ ενημερωθηκα για τις ετικετες κρασιων ωστε να πουλησω κ την απαραιτητη ¨μουρη" στο θηλυκο που θα συνοδευα..

.. παροτι με την γυναικα μου εχουμε γυρισει την γη αναποδα οπως κ τα εστιατορια της (υπερβολες αλλα εορταζω οποτε συγχωρουμαι) παντοτε οταν διπλα στο πιατο μας βρισκονται μια σειρα παραταγμενα πηρουνια κ αλλα τοσα κουταλια κ μαχαιρια... παιρνουμε το σοβαρο μας υφος ενω κοιταζομαστε στα ματια κ μεσα μας εχουμε σκασει στα γελια.... ευτυχως εδω δεν χρειαστηκε αφου τα σερβιτσια ανανεωνονταν σε καθε πιατο...

Επιλεξαμε να δοκιμασουμε ενα πρελουδιο γευσεων απο 6 πιατα συν το επιδορπιο κ νομιζω οτι καναμε την καλυτερη επιλογη εφοσον ετσι θα δοκιμαζαμε διαφορες συνθεσεις κ θα ειχαμε καλυτερη εικονα απο την κουζινα κ αντι για τα προσφερομενα ποτηρια κρασιου θεωρησα οτι επιβαλλεται ενα μπουκαλι απο την καβα.

... παρολιγον να εκτροχιαστω βεβαια την στιγμη που μας προτεινε ο μετρ " θα θελατε κυριε να φωναξω τον sommelier??" λεγοντας "κ τον καρδιναλιο Ρισελιέ να μου φωναξετε, δεν θα διαφωνησω"... αλλα κρατηθηκα στο υψος των περιστασεων..

βεβαια την στιγμη που παιρνοντας υφος κοσμοπολιτη, ειπα " θαθελα να μας φερετε ενα Chateau Julia Merlot του 05" ειδα την ιδια σπιθα στα ματια της γυναικας μου με την μερα που την γνωρισα.... ενω ο sommelier μου αποκριθηκε " πολλη καλη επιλογη κυριε"(τωρα αν το πετυχα ή αν δεν ηθελε να μου το χαλασει ο ανθρωπος... ακομα διερωτωμαι).

... σε λιγο αρχισε η παρελαση των πιατων κ ειχαμε μεινει εκστασιασμενοι.
Τι αγριογουρουνα με τρουφες δοκιμασαμε, λαβρακια κ φουαγκρα, καραβιδες με beluga, ακομα κ μοριακη κουζινα (που δεν ειμαι κ οπαδος της), τα αρωματα κ η διακοσμηση των πιατων ηταν το κατι αλλο, το ταλεντο του σεφ φαινοταν σε καθε μπουκια που βαζαμε στο στομα αφου παρολη την πανδαισια γευσεων, αυτες δεν παρεμεναν "ξυλινες"κ στατικες παρα εξελισσονταν εναλλλασοντας η μια την αλλη ικανοποιωντας κ τον πιο απαιτητικο ουρανισκο, αφηστε που παρολες τις ανησυχιες μου οτι "μαλλον νηστικοι θα φευγαμε" τελικα διαψευστηκα αφου το δειπνο ηταν υπεροχο κ τα πιατα "κουμπωναν" το ενα το αλλο μην αφηνοντας περιθωρια για αεροφαγιες ετσι ωσπου στο τελος κ πινοντας κ το ρουμπινί κρασι ενιωσα οτι δεν χωρουσε ουτε μπουκια παραπανω.

Ωσπου μας εφεραν κ το επιδορπιο: ενα καραβακι μεσα στο πιατο φτιαγμενο απο 5 ειδη σοκολατας(μους, λευκη, bitter κτλ) το οποιο λατρεψε η νταμα μου ενω εγω θα προτιμουσα κατι σε creme brulee μιας κ δεν με τρελαινει η σοκολατα αλλα φευ.

Στην αναχωρηση μας περιμενε κ ο ιδιος ο σεφ να του πουμε τις εντυπωσεις μας κ αφου τον συνεχαρην με υφος bon viveur, παλι κοιταχθηκαμε κ μειδιασαμε με την γυναικα μου η οποια φευγοντας μου λεει "επρεπε να του πεις οτι σε σχεση με τα σουβλακια που φαγαμε χθες.. ολα ηταν υπεροχα εδω"

... το ποσο πληρωσαμε δεν μπορω να το πω με βεβαιοτητα μιας κ λογω καρτας μελους ειχαμε καποια εκπτωση οπως κ δωρεαν σουιτα, οποτε το εκμεταλευτηκαμε στην συγκεκριμενη στιγμη γιατι που να τρεχεις σπιτι μετα απο τετοια βραδιά....

.. οσοι εχετε διαβασει τις κριτικες μου θα εχετε καταλαβει οτι ειμαι πολυ απαιτητικος(μαλλον παραξενος θαλεγα) με οτι εχει να κανει με τα θελω μου

... σκεπτομενος λοιπον το ποσες φορες εχω γευματισει σε δηθεν "καλα εστιατορια" πληρωνοντας 40+ευρω το ατομο ενιωσα πλανεμενος που δεν συμπαθουσα τετοιου ειδους "γκουρμε" μαγαζια κ θα ηθελα να προμοταρω το συγκεκριμενο(αλλα κ αλλα του ειδους του) ως μια εμπειρια που θα πρεπει να την ζουμε ολοι καποιες στιγμες της ζωης μας... σιγουρα τις αξιζουμε κ αρκει μονο να βρεθει η καταλληλη δικαιολογια για αυτο το κατι παραπανω.....
... τολμηστε το κ θα με θυμηθειτε

Υ. Γ παντα στο site οταν εβλεπα 4 στα 4 θεωρουσα οτι δεν παιζει κατι τετοιο κ οτι σιγουρα προκειται για συγγενεις των καταστηματαρχων που "βοηθανε" με την ψηφο τους...... αλλα τελικα μεγαλη μπουκια φαε.. μεγαλη κουβεντα μη πεις..

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Ν.Κόσμος
Ιαν
06
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
€/Άτομο
50-64

Καταπληκτική θέα, όμορφο περιβάλλον/ ατμόσφαιρα, gourmet πιάτα, αρκετά μικρές ποσότητες, καλή ποιότητα αλλά... οχι ποσότητα. Λόγω της θέας αξίζει μόνο να πάει κανείς για ποτό και ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. '

Εχει υπέροχη θέα! Πολύ ακριβό για τα σημερινά δεδομένα. Το μοσχαρίσιο φιλέτο αρκετά μικρό έως ανύπαρκτο σε σχέση με το εστιατόριο του ισογείου. Εκεί τα 49 ευρώ τα τιμάει δεόντως με τις πατάτες "νέας σοδειάς" οι οποίες είναι εξαιρετικές μαζί με τα εξίσου εξαιρετικά μανιτάρια και ψητά λαχανικά.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Ν.Κόσμος
Σεπ
28
2012
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
50-64

Σταθήκαμε τυχεροί νομίζω, γιατί το επισκεφθήκαμε μαζί με ένα άλλο ζευγάρι στο ...Blue Moon dinner-party 31/8/12, οπότε το μενού των 55E/άτομο περιελάμβανε και κρασί (γευσιγνωσία με κρασί κτήματος Βογιατζή, διαφορετικό ποτήρι με κάθε πιάτο, θα'λεγα μεγάλη ποσότητα κρασιού συνολικά) και εμφ.νερό και εκπληκτικά ψωμάκια (ποικιλία σε δίσκο που ερχόταν κάθε τόσο). Ούτε ευρώ παραπάνω δηλαδή!

Ίδια πιάτα με αυτά που περιγράφει ο Μάνος, μόνο το κέρασμα ήταν διαφορετικό σ'εμάς: κροκέτα χταπόδι πάνω σε μια μους που δε θυμάμαι.

Το φουα γκρα ήταν πολύ καπνισμένο και σερβιρισμένο εντυπωσιακά (με ειδική διάφανη θήκη που συντηρούσε τη χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να αποκαλυφθεί με αχνούς στο πιάτο του καθενός), με νότες σοκολάτας και καφέ arabica. Πολύ ιδιαίτερη γεύση, αφού κι εγώ που ΔΕΝ τρώω φουα γκρά κατάφερα να φάω λίγο!

Η ατμόσφαιρα είναι νεανική και ζωντανή αφού μοιράζεται το roof garden με το bar (ίσως λίγο παραπάνω δυνατή η μουσική), η θέα σε Ακρόπολη-Λυκαβηττό-Υμηττό είναι φανταστική, η εξυπηρέτηση επαγγελματική (μόνο λίγο αργή τη βραδιά που πήγαμε). Αξίζει για κάτι ιδιαίτερο, αλλά εξακολουθεί να είναι ακριβό!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Ν.Κόσμος
Μαι
12
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
37-49

Eπισκεφθήκαμε το Premiere στις 27-4-2013 με αγορά προσφοράς από τη groupon. 50 Ευρω ανα ατόμο δείπνο με συνοδεία κρασιού. Αξιζε τα χρήματα κατά 100%!!!

Η συνολική εκτίμηση συνοψίζεται στα εξής: άψογο σέρβις, καταπληκτική πρώτη ύλη, μαγευτική θέα και υπέροχες γεύσεις.

Τελικά αποδεικνύεται πως παρά την κρίση τα ξενοδοχέια τέτοιου επιπέδου ξέρουν και κρατούν τον πήχυ ψηλά!!

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Ν.Κόσμος
Σεπ
27
2012
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
37-49

Ηθελα χρονια να παω στο Premier και αφου διαβασα τις κριτικες που ειχατε γραψει αποφασισα να δοκιμασω. Δεν πας σιγουρα καθε μερα σε τετοια μαγαζια. 25 σεπτεμβριου σε μια φοβερη βραδια με 27 βαθμους, πηγα με τη συζυγο μου. Η θεα τελεια. Το σερβις υποδειγματικο. Ξεκινησαμε με το κερασμα του σεφ που ηταν μπαρμπουνι και ελια γεμιστη. Συνεχισα με το μενου των 55 ευρω.Η συζυγος δεν τρωει ψαρι και ετσι πηρε το κοτοπουλο,με μανιταρια.Εγω ξεκινησα με καραβιδες με χαβιαρι, μετα φουα γκρα, μετα λαυρακι φιλετο με αυγοταραχο και μετα χοιρινο καπνιστο και τελος παγωτο με καρυδα.

Οι γευσεις παρα πολυ καλες ,τα πιατα μεγαλα, οχι ομως και οι μεριδες. Βεβαια σε αυτα τα μαγαζια ειναι συνηθες. Παιρνοντας ομως το μενου αποκλειεται να μην χορτασεις. Το κοτοπουλο ηταν μεγαλυτερη μεριδα και πολυ ωραιο και αυτο.Ηπιαμε ενα κρασι ιταλικο το αντινορι, που το συνιστουσαν οι προηγουμενοι που ειχαν γραψει και πηρα και ενα βιβλια χωρα, καταπληκτικο αρωματικο κρασι. Ο λογαριασμος 170 ευρω και με την καρτα του αθηνοραμα 119. Τιμια και καθαρα.

Εμεινα πολυ ευχαριστημενος οι γευσεις ηταν υπεροχες η θεα μοναδικη και το σερβις αψογο. Λυπηθηκα μονο που δεν ειχε το ραβιολι με το μελανι σουπιας που εκθειαζαν οι αλλοι για να το δοκιμαζα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Ν.Κόσμος
Ιούλ
08
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
65-80

Εξαιρετικό περιβάλλον, υπέροχη θέα (από τις πολύ καλες της Αθήνας: Ακρόπολη, Λυκαβηττός, Φιλοπάππου όλα σε πρώτο πλάνο), πολύ καλό service.

Η κουζίνα έχει προ πολλού αγγίξει το αστέρι του γνωστού κόκκινου οδηγού (κατά την ταπεινή άποψη του υπογράφοντος κακώς δεν το έχει πάρει)
Με chef μαθητή του μεγάλου Le Divelec, και Sommelier έναν από τους καλύτερους στην Ελλάδα.

Παρόλα τα παραπάνω, η ατμοσφαιρα κατορθώνει να είναι χαλαρή, και σε καμία περίπτωση "στημένη": μπορεί να πάει κάποιος απλά να απολαύσει το cocktail του (εξάλλου χώροι εστιατορίου και μπαρ είναι διπλα διπλα)

Πιστεύω εξαιρετικό value for money, και, έχει αυτό το κάτι παραπάνω που ζητάει κανείς. Σίγουρα θα ξαναπαω σύντομα

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Ν.Κόσμος
Σεπ
21
2011
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
€/Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Επισκεφτηκαμε το Premiere βραδυ Σαββατου εχωντας κανει κρατηση, κατι το οποιο και συνισταται.

Ο χωρος είναι καταπληκτικος, μια από τις καλυτερες ταρατσες της Αθηνας με απροσκοπτη θεα σε Ακροπολη και Λυκαβυτο. Φαγαμε στον εξωτερικο χωρο, φυσικα, ο οποιος ηταν αναλαφρα επιπλωμενος με μινιμαλ διαθεση, σε προδιαθετε να επικεντρωθεις στη θεα. Εξισου ομορφος και ο εσωτερικος χωρος, με μεγαλες τζαμαριες, καθως και ο χωρος του μπαρ που ηπιαμε το απεριτιφ μας πριν το δειπνο.

Το φαγητο καθεαυτο ηταν σε γενικες γραμμες πολύ καλο, αν και ανισο, με καποια πιατα να είναι εξαιρετικα, ενώ αλλα να μην εχουν κατι το οποιο ξεχωριζει και το οποιο θα δικαιολογουσε την ομολογουμενως υψηλη τιμη τους.

Ξεκινησαμε με κερασμα από τον σεφ, φιλετο από μπαρμπουνι με σαλτσα μαιντανου και αφρο από λεμονι, ένα καταπληκτικο πιατο και μια μπουκια που μοσχοβολουσε θαλασσα.

Από πρωτα πιατα η συνοδος μου πηρε μια σαλατα με καραβιδες η οποια ηταν παρα πολυ καλη. Στον αντιποδα το δικο μου πιατο φουαγκρα με ζελε από vinsanto δεν ηταν εξισου καλο. Αφενος το φουαγκρα ηταν τερινα και όχι φρεσκο ψητο φουαγκρα, κατι το οποιο το μενου δεν ανεφερε, αφεταιρου το vinsanto προσπαθουσε αλλα δεν καταφερνε να ισοροπησει την γευση και τη λιπαροτητα του συκωτιου. Του ελειπε το σωμα ενός sauternes, η η οξυτητα ενός chutney, τα συνηθισμενα συνοδευτικα του φουαγκρα, η εστω το ταπεινο λεμονι που ισορροπει υποδειγματικα το φουαγκρα στο Chez Lucien. Δεν θα ηταν υπερβολη νομιζω να πω ότι απολαυσα περισσοτερο το εν λογω πιατο στο Chez Lucien παρα στο Premiere

Η ιδια ιστορια και στα κυριως. Το φιλετο από μπαρμπουνι με κανελονι από μελανι σουπιας γεμιστο με γαριδες που πηρε η συνοδος μου ηταν εξαιρετικο. Το δικο μου πιατο, Black Angus beef ribeye με σπαραγγια και crème brulee από φουαγκρα ενώ ηταν αριστης ποιοτητας και υποδειγματικα ψημμενο, του ελειπε όμως αυτό το «κατι» που θα απογειωνε το πιατο και θα το μετεφερε στην σφαιρα της Haute Cuisine, όπως το πιατο με το μπαρμπουνι

Ακολουθησε δευτερο κερασμα από τον σεφ, σεμιφρεντο μαργαριτα με σιροπι από φρουτα του δασους το οποιο ηταν υπεροχο και το γλυκο που ειχαμε παραγγειλει, τριλογια με παγωτο φρουτα του δασους, παρφαι μανγκο και πικραμυγδαλο το οποιο ηταν εξαιρετικο.

Συνοδεψαμε το δειπνο μας με ροζε «Τεχνη Αλυπιας» και το ληξαμε με Calvados

Καθ’ολη την διαρκεια του δειπνου, η εξυπηρετηση ηταν υποδειγματικη. Τελικα φαινεται ότι Πολλα πραγματα εχουν να μαθουν τα λεγομενα «καλα» εστιατορια της Αθηνας από το προσωπικο των ξενοδοχειων οσον αφορα το σερβις.

Στο δια ταυτα. Για αυτά που πηραμε, συν δυο απεριτιφ στο μπαρ, πληρωσαμε συνολικα 250 ευρω., σιγουρα ένα ουκ ευκαταφρονητο ποσο. Το ερωτημα είναι, το αξιζε; Η συνοδος μου λεει πως ναι, και αν ειχα κανει τις επιλογες της (τις οποιες και δοκιμασα) ενδεχομενως θα συμφωνουσα. Ως ειχαν, τα φαγητα που εγω παρηγγειλα, ενώ ηταν πολύ πολύ καλα, δεν ηταν εξαιρετικα, κατι το οποιο περιμενει κανεις όταν επισκεπτεται εστιατορια των 100+ ευρω το ατομο, τουλαχιστον στη χωρα μας. Για να ειμαι δικαιος βεβαια με το premiere θα πρεπει να παραδεχτω ότι επελεξα γευσεις λιγοτερο φευγατες και ενδεχομενως να μην ειχε την δυνατοτητα ο σεφ να επιδειξει την ικανοτητα του, όπως εκανε υποδειγματικα, θα ελεγα, με τα πιατα της καλης μου.

Σε κάθε περιπτωση το Premeiere είναι σιγουρα ένα από τα καλυτερα εστατορια που εχω φαει στην Αθηνα. Σαν συνολικη εμπειρια, δειπνο, θεα, εξυπηρετηση, πραγματικα αξιζει και θεωρω ότι ενδυκνειται για αυτές τις ειδικες περιστασεις που θελουμε το κατι διαφορετικο και το value for money δεν υπολογιζεται με αυστηρα μαθηματικα κριτηρια.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Ν.Κόσμος
Ιουν
23
2011
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Πήγαμε με την καλή Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011, βράδυ.

Μια από τις οποίες ωραίες ταράτσες της Αθήνας. Φιλοπάππου, Ακρόπολη και Λυκαβητός στο πιάτο. Ηλιοβασίλεμα, ελαφρύ αεράκι, σκέτη μαγεία. Αυτά από μόνα τους αποτελούν λόγο να το επισκεφθεί κανείς. Για το φαγητό δεν ξέρω. Και εξηγώ:

Κουζίνα μεσογειακή υψηλού επιπέδου.
Πήραμε 2 ορεκτικά, 2 κυρίως, 2 γλυκά, κρασί βίβλια χώρα (24Ε - το 2ο οικονομικότερο), εμφιαλωμένο νερό (5,5Ε) σύνολο 172 - 30% (εκπτωση Αθηνόραμα club) = πληρώσαμε 121Ευρώ

Απάκι με τσάτνι σύκου, νόστιμο πιάτο, όμορφα στημένο. (Η φίλη μας Χ. φτιάχνει καλυτερα τσάτνι πάντως...)

Καβουρόψιχα με κρεμμύδια εσαλότ και πουρέ σελινόριζας. Εξαιρετικό!

Φιλέτα μπαρμπουνιού συνοδευμένα από κανελόνι με μελάνι σουπίας, γεμιστό με γαρίδες. Φανταστικό το κανελόνι, πραγματικά αξέχαστο, ωραία τα μπαρμπούνια.

Λαβράκι με σφαίρες ελαιόλαδου (μοριακή γαστρονομία)και παναρισμένα σπαράγγια. Εξαιρετικό.

Καραμελωμένες σφολιάτες με κονφί ντομάτας και φράουλες. Πολύ καλό.

Σορμπέ μαστίχας με πάσιον φρουτ και άλλα καλούδια. Πολύ καλό.

Μας κέρασαν πριν τα γλυκά κρεμ μπριλέ με σιρόπι από πασιον φρουτ. Εξαιρετικό.

Οι μερίδες ήταν μικρές όπως συνήθως γίνεται σε αυτά τα εστιατόρια.

Γενικά θεωρώ τις τιμές τσιμπιμένες σε σχέση με το επίπεδο του φαγητού. Αν κάτι δικαιολογεί τις τιμές είναι η θέση με το κάδρο της ακρόπολης να δεσπόζει. Γενικά ήταν όλα σε υψηλό επίπεδο, αλλά τίποτα (με μόνη εξαίρεση το μαύρο κανελόνι) που θα μου μείνει αξέχαστο.

Συμπέρασμα:
Νομίζω ότι σε αυτά χρήματα (90Ευρώ/άτομο) υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές. Αν έχετε την κάρτα του Αθηνοράματος ή πετύχετε κάποιο εκπτωτικό πρόγραμμα αξίζει να το επισκεφθείτε καλοκαιράκι και να απολαύσετε αυτή την υπέροχη θέα, συνοδεία ποιοτικού φαγητού.

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Ν.Κόσμος
Μαι
13
2010
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Το επισκεφθήκαμε χθες 12.05.2010, παρέα 4 ατόμων (2 άνδρες + 2 γυναίκες).

Καταρχήν έχει την τύχη να είναι προνομιακό σαν spot. Πολύ κεντρικό, σε 5άστερο ξενοδοχείο, με εύκολο παρκάρισμα στους πίσω δρόμους (Λαγουμιτζή κλπ.). Επίσης, είναι στην οροφή του ξενοδοχείου και έχει καταπληκτική θέα σε Ακρόπολη και Λυκαβηττό, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για "ρομαντζάδα". Λόγω εποχής και υψομέτρου, είχε μια πολύ ευχάριστη δροσιά.

Ωραία διαρρυθμισμένος ο χώρος, πολύ άνετα τα τραπέζια, μουσική 80s και 90s - ιδίως latin διασκευές (επιτέλους, να συνοδεύει το φαγητό, όχι "ελληνάδικα", μπουζούκια και συναφείς γυφτομπαρόκ καταστάσεις)- και σε σωστή ένταση (συνομιλείς άνετα με τους συνδαιτυμόνες).

Το γεγονός ότι επί 5 σερί χρονιές διακρίνεται με "Χρυσό Σκούφο", ενώ είναι προτεινόμενο και στον κατάλογο της Michelin, αν μη τι άλλο προδιαθέτει θετικά και δημιουργεί προσδοκίες.

Σέρβις υποδειγματικό, όπως αρμόζει στην πολυτέλεια του χώρου και στην τιμή.

Και ερχόμαστε στο δια ταύτα: Φαγητό.

Ξεκαθαρίζω ότι πήγαμε με την προσφορά του "Αθηνοράματος", ήτοι το fixed μενού 3 πιάτων που βραβεύθηκε με τον φετινό "Χρυσό Σκούφο" στην μισή τιμή από την κανονική.

Μενού:
- Ορεκτικό = Φύλλα σαλατικών και ψητά χτένια «ταντούρι»
- Κυρίως πιάτο = «Τουρνεντό» από μοσχαράκι γάλακτος με σελινόριζα, μήλα και σταφίδες
- Επιδόρπιο = Ενισχυμένη δόση σοκολάτας «Première» (συνδυασμός σαμπαγιόν και μους με παγωτό σοκολάτας)

Το δείπνο ξεκίνησε με βελουτέ ντοματόσουπα - κλασική, νόστιμη, χωρίς ιδιαιτερότητα στη γεύση ή την παρασκευή.

Το ορεκτικό ενδιαφέρον γευστικά, αν και τα χτένια γενικά δεν είναι της προτίμησής μου. Πολύ σημαντικό το ότι η γεύση θαλασσινού δεν αλλοιωνόταν μεν, αλλά δεν ήταν βαριά και έντονη σε σημείο ενόχλησης.

Το κυρίως νόστιμο, με επιλογή ως προς το βαθμό ψησίματος (εμείς το πήραμε well done). Τρυφερό το κρέας, πολύ καλός ο συνδυασμός σταφίδας-πράσινου μήλου, εξαιρετικά γευστικός ο πουρές σελινόριζας. Πάντως κάτι σε μυρωδικό έλειπε από το κρέας, για να "σβήσει" κάπως την γεύση.

Το γλυκό ιδανικό - ειδικά για έναν εραστή της σοκολάτας, όπως του λόγου μου! Η μια από τις γυναίκες πάντως δήλωσε "λιγωμένη".

Οι μερίδες είναι gourmet - ήτοι μικρές στο μάτι, καλές έως πολύ καλές στη γεύση και χορταστικές καθ' όσον τρως με χαλαρό ρυθμό - slow food (δηλαδή όπως πρέπει!).

Συνολικά η ποιότητα του φαγητού με κέρδισε μεν, αλλά δεν "θαμπώθηκα", όπως ίσως θα περίμενα από βραβευμένο σεφ και μενού. Εξ ου και το 3άρι.

Το δείπνο έκλεισε με γαλλικό καφέ.

Από κρασί πήραμε ιταλικό - λευκό Marchesi Antinori Τοσκάνης. Συνόδευε τέλεια το φαγητό, ήταν ελαφρύ, αλλά με ικανό βαθμό οξύτητας. Ομολογουμένως, η λίστα κρασιών του εστιατορίου είναι πλουσιότατη και ενημερωμένη, με επιλογή από πλείστες ελληνικές ετικέτες και κρασιά από διάφορες χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Χιλή κλπ.).

Μετά το δείπνο, πήραμε και από 1 κοκτέιλ για να αράξουμε, κουβεντιάζοντας και χαζεύοντας το φωτισμένο Ιερό Βράχο. Ωραιότατα κοκτέιλ, παρεμπιπτόντως - ιδίως το peach daiquri!

Μετά από 3 γεμάτες ώρες, ζητήσαμε λογαριασμό.

Η τιμή του μενού ήταν 38,5€ το άτομο. Με 1 μπουκάλι κρασί και από 1 κοκτέιλ, ανήλθε στα 62,5€ κατ' άτομο.

Κρίνοντας το ως προσφορά, και λαμβάνοντας υπόψη το συνδυασμό περιβάλλον-εξυπηρέτηση-γεύση-θέα, τα άξιζε. Αν σκεφθείς ότι κανονικά το ίδιο ακριβώς μενού κοστολογείται 38,5€ ακριβότερα, άρα θα ανερχόταν σε 100€ το άτομο, θεωρώ ότι είναι κατά τι ακριβό - εξ ου και το 3άρι. Θα μου πείτε τώρα, ρε Halford, εδώ σε κάτι νεοταβέρνες του κ**** σε δήθεν περιοχές πληρώνεις 30άρια και 40άρια το κεφάλι για να φας νεο-σουβλάκι, νεο-γαρδούμπα, νεο-φάβα, νεο-τζατζίκι και άλλα τέτοια κλασικά νεοελληνικά, σε ποσότητες 1/3 του κανονικού, μαγειρεμένα από τον κάθε ξεκάρφωτο όχι σεφ και λες κι ευχαριστώ. Σωστό point, αλλά σιγά-σιγά θα πρέπει να αλλάξει αυτή η νοοτροπία!

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Ν.Κόσμος
Ιούλ
19
2010
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Πηγαμε με το φιλο Halford και θα προσπαθησω να παραθεσω τη δικη μου αποψη χωρις να επαναλαβω τα λεγομενα του,καθοτι φυγαμε και οι δυο με καλες κριτικες για το εστιατοριο.

Με τη προσφορα του Αθηνοραματος που ειχαμε η τιμη διαμορφωθηκε στο μισο απ'οσο θα πληρωναμε κανονικα.

Ο χωρος πολυ καλος με πολυ ανετα τραπεζια, με αρκετη αποσταση απο τη συντροφο για να υπαρχει μια ελευθερια κινησεων και μια σχετικη ανεση και αρκετα κοντα ωστε να μη χανει τη εννοια του ζευγαριου και της παρεας.

Η θεα της Ακροπολη και της φωτισμενης Αθηνας εξαισια λογω του μερους (ρετιρε στο πολυοροφο ξενοδοχειο) αλλα κατα την αφιξη και την αναχωρηση απο το εστιατοριο η περιοχη αποπνεει αερα εγκαταλελημενου ανατολικου μπλοκ, δε συστηνεται για μεταμεσονυχτιες βολτες.

Ας περασουμε ομως στα ενδιαφέροντα τωρα...

Το μενου περιλαμβανε:

-Τοματοσουπα με μια baby mozzarella για ξεκινημα,την οποια βρηκα αρκετα αδιαφορη, με την εννοια οτι θα περιμενα κατι πιο εξεζητημενο για εστιατοριο που κερδιζει χρυσους σκουφους επι σειρα ετων.

-Τα χτενια ταντουρι που ηρθαν αμεσως μετα συνοδευόμενα απο φυλλα σαλατικων ηταν εξαιρετα.Ισως το πιο δυνατο σημειο του γευματος κατα την αποψη μου.
Φρέσκα, σωστα ψημενα και πολυ ομορφα συνοδευμενα με συνδιασμο σαλατικων - μυρωδικων - και σαλτσας τα οποια δεν επικαλυπταν τη γευση τους αλλα την ανεδυαν.

Για κυριως πιατο το Τουρνεντό από μοσχαράκι γάλακτος με σελινόριζα, μήλα και σταφίδες δεν με εντυπωσιασε οσο το ορεκτικο αλλα ηταν αρκετα δυνατο. Ακομα και οι σταφιδες που δεν ειναι τις προτιμισης μου πηγαιναν ωραια με το υπολοιπο πιατο.

Το Επιδορπιο εξισου εντυπωσιακο με το ορεκτικο που ηταν ισως ο καλυτερος συνδιασμος σοκολατας που εχω φαει.

Αρκετα μεγαλη λιστα κρασιων με πολυ καλες ετικετες.
Εν τελει το Ιταλικο Villa Antinori απο Τοσκανη στο οποιο καταληξαμε ηταν ο,τι αρμοζε στη περισταση με πολυ καλη σχεση ποιοτητας - τιμης!

Προσφερεται και γαλλικος καφες μετα το γευμα ο οποιος ηταν αδιαφορος αλλα οχι ασχημος.

Το Mojito πολυ καλα φτιαγμενο οπως και τα υπολοιπα κοκτειλ που παραγγελθηκαν απο τη παρεα.

Το σερβις πολυ καλο οντας συνεχεια “διπλα σου” αλλα χωρις να κανει τη παρουσια του αισθητη και χωρις να κατανταει ενοχλητικο.

Εν τελει: 62,5 E το ατομο πιστευω τα αξιζε τα λευτα του ως προσφορα.

Αναλογιζομενος την πραγματικη τιμη χωρις τη προσφορα η οποια θα ηταν 100Ε δε θα τα θυσιαζα για το συγκεκριμενο μενου - εστιατοριο,οχι γιατι δεν ηταν καλο αλλα γιατι θα περιμενα περισσοτερα για το συγκεκριμενο αντιτιμο.

Χρήσιμη;
0