ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ

Κατηγορία Μεζεδοπωλεία
Διεύθυνση Δροσίνη 12-14, Κηφισιά [Χάρτης]
Τηλέφωνο 210 6230080

3.2
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_1
προκύπτει από
( 10 κριτικές )
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_1
3.3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_2
3.5
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
2.9
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3.0
Ευρώ/Άτομο
-
Περιγραφή
Ο τέταρτος Τζίτζικας με πλούσιο μενού από μεζέδες. Σάββατο και Κυριακή ανοιχτό από το μεσημέρι, Κυριακή βράδυ κλειστά


Φίλτρα:
Δες τα κατά:
Ημερομηνία Δημοτικότητα

kalathaki
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3.0
ΠΡΟΣΦΑΤΗ +/-
Έχει γράψει Κριτικές
8
Τον εμπιστεύονται
1
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
-

Αρχικά αυτό το μαγαζί έχει πάρα πολύ ωραίο όνομα.

Κλασικο στυλακι νεοταβερνας που δεν ενοχλει.
Το σέρβις είναι καλό και ζεστό και δείχνουν ενδιαφέρον.
Το σαγανάκι των τεσσάρων τυριών, το μαστιχατο κοτοπουλο και το κατσικάκι με δενδρολίβανο ειναι απιστευτα.

Τις τιμές τις βρίσκω ανάλογες της ποιότητας οπότε όλα καλά.
Ειναι μια καλη επιλογή και με άριστη ποιότητα. Σίγουρα θα ξαναπάω με τη πρώτη ευκαιρία.

Χρήσιμη;
0
ΗΛΙΑΣ
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_1
3.3
ΠΡΟΣΦΑΤΗ +/-
Έχει γράψει Κριτικές
13
Τον εμπιστεύονται
4
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
17-25

13η κριτική που γράφω και τυχερή. Ο Τζίτζικας και Μέρμηγκας της Κηφισιάς τιμάει το όνομα και την παράδοση που έχει χτίσει η αλυσίδα στα γαστρονομικά αθηναϊκά χρονικά.

Τοποθετημένο σε μικρό πεζόδρομο, λίγο παραδίπλα από τα μπαράκια που ξεφυτρώνουν τα τελευταία χρόνια σαν μανιτάρια μετά από βροχή, έχοντας μεταφέρει τη νυχτερινή ζωή από το Κεφαλάρι στο κέντρο της Κηφισιάς, θα σας δυσκολέψει λίγο αν είστε οπαδοί του «γουστάρω να παρκάρω απέξω». Έτσι και αλλιώς στην περιοχή αυτό δεν παίζει, άσε που καλό είναι να περπατάς και λίγο μετά, για τη χώνεψη. Αν και όμορφο το σημείο, είναι σχετικά μικρό (αν θέλετε να κάτσετε έξω) για τη ζήτηση που έχει, ενώ η κατηφορική κλίση των τραπεζιών μπορεί να σας παραξενέψει. Μέσα είναι αδιάφορο. Επίσης οι τουαλέτες είναι μικρές, unisex και κρυμμένες ανάμεσα σε ταμείο και κουζίνα.

Κέρασμα ρακί στην αρχή, ψωμάκι, νερό βρύσης (δε χρεώνεται) και σερβιρόμαστε μόνοι μας μαχαιροπήρουνα από το συρταράκι στο τραπέζι (πολύ ωραίο αυτό, αν χρειαστείς κι άλλη χαρτοπετσέτα ή μαχαίρι δε χρειάζεται να το ζητήσεις). Στα σημαντικά τώρα. Παραγγέλνουμε:

-Σαλάτα του τζίτζικα: Φρεσκοκομμένα λαχανικά με ανθότυρο. Γενναία ποσότητα, καλή ποιότητα.
-Ντοματοκεφτέδες με γιαούρτι: Πεντανόστιμοι.
-Ψιλοκομμένο χοιρινό και ντομάτα πάνω σε κυπριακή πίτα. Εδώ θέλω να χειροκροτήσω. Ωραία και απλή έμπνευση η παρουσίαση. Το κρέας ήταν τέλειο μέχρι και στο τελευταίο κομματάκι του.
-Κοτόπουλο κλέφτικο: Φιλέτο σερβιρισμένο με πατάτες τηγανιτές, κομμένες σαν να πρόκειται για chips. Επίσης άψογο το κρέας.

Παρά τον πολύ κόσμο η εξυπηρέτηση ήταν γρήγορη, μας έφεραν ξεχωριστά τα ορεκτικά και τα κυρίως, αφού μας ρώτησαν πρώτα οι ίδιοι αν έτσι τα θέλουμε και στο τέλος μας κέρασαν και γλυκάκι: Lemon pie για το οποίο έγινε μάχη με τη γυναίκα μου ποιος θα πρωτοφάει (ενώ προηγουμένως είχαμε δηλώσει ο ένας στον άλλον ότι παραφάγαμε πάλι και καλύτερα να μην πάρουμε γλυκό).

Δώσαμε 38 € και φύγαμε σκασμένοι από φαΐ και ζέστη αλλά κατευχαριστημένοι. We’ll be back.

underwater
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3.0
+/-
Έχει γράψει Κριτικές
82
Τον εμπιστεύονται
82
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
17-25

Ενημέρωση της τελευταίας (τρόπος του λέγειν) στιγμής από την Ινδή φοιτητο-συγκάτοικό μου που είχα χρόνια να δω για επαγγελματικό της ταξίδι-αστραπή στην Αθήνα. Τόπος διαμονής η Κηφισιά. Κι εγώ προσπαθούσα να σπάσω το κεφάλι μου για το ποιό θα μπορούσε να είναι το κατάλληλο μέρος για να της προσφέρω ένα ενδιαφέρον, χαλαρό και νόστιμο ελληνικό δείπνο.

Ο "Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας" του Χαλανδρίου είναι ένα διαχρονικά αγαπημένο μου μεζεδοπωλείο και αποφάσισα να κλείσω στο αντίστοιχο μαγαζί της Κηφισιάς θεωρώντας ότι η ποιότητα θα κινείται στα ίδια επίπεδα. Έπεσα μέσα!

Βρίσκεται σε ένα χαριτωμένο στενάκι κοντά στην Κηφισίας, στο οποίο υπάρχουν αρκετά ακόμα εστιατόρια. Ο χώρος καλούτσικος, στο κλασικό στυλ νεοταβέρνας. Θεωρώ ότι αυτός του Χαλανδρίου είναι πιο γουστόζικος και ζεστός, παρ' όλα αυτά δεν θα τσιγκουνευτώ το 3άρι! Στα αρνητικά η οχλαγωγία, η οποία όσο αυξάνεται ο κόσμος γίνεται σχετικά ενοχλητική.

Το σέρβις ευγενικό, ζεστό και με ενδιαφέρον για τον πελάτη. Σε καλωσορίζουν με ψωμάκι, ελιές και σφηνάκια ρακής. Η ροή των πιάτων σχετικά καλή, με μικρές καθυστερήσεις όπου όμως δεν έγιναν άμεσα αντιληπτές, καθώς μας είχε παρασύρει η κουβέντα.

Η βραδιά που πήγαμε (καθημερινή του Φεβρουαρίου) ήταν μέρος της εβδομάδας αφιερώματος του καταστήματος στα Αιγαιοπελαγίτικα τυριά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία κάποιων επιπλέον πιάτων από αυτά που υπάρχουν στον κατάλογο. Γενικώς οι επιλογές που προσφέρει το μαγαζί της Κηφισιάς είναι (όπως ήταν και αναμενόμενο) πανομοιότυπες με αυτόμτου Χαλανδρίου.

Τα ορεκτικά που επιλέξαμε υπάγονταν στο έξτρα μενού του αφιερώματος. Το πρώτο ήταν παλαιότερα ένα από τα στάνταρ πιάτα του Τζίτζικα, εσχάτως καταργήθηκε και χάρηκα πολύ μου μπόρεσα να το παραγγείλω ανέλπιστα. Πρόκειται για το σαγανάκι τεσσάρων τυριών με ελαιόλαδο και μπούκοβο. Το δεύτερο ήταν η ποικιλία μανιταριών σαγανάκι με γραβιέρα Τρύπας και λάδι λευκής τρούφας. Για κυρίως πήραμε και οι δύο το μαστιχάτο.

Το φαγητό ήταν πολύ καλό, όπως πάντα.

Το σαγανάκι των τεσσάρων τυριών (με μελίχλωρο Λήμνου, κασέρι Μυτιλήνης, μαστέλο Χίου, γραβιέρα Νάξου) ήταν νόστιμο και σχετικά πικάντικο.
Τα μανιτάρια εξαιρετικά, η υφή του πιάτου κρεμώδης και πλούσια, ενώ το λάδι τρούφας τους έδινε μια ιδιαίτερη γεύση.

Το μαστιχάτο είναι το αγαπημένο μου πιάτο-κομματάκια κοτόπουλου σε φωλιά από κανταϊφι, με μία νοστιμότατη σάλτσα με μαστίχα. Πολύ γευστικό, τα συστατικά ταιριαστά, η δε μαστίχα δένει πολύ καλά με το κανταϊφι! Απλά σε αυτή την επίσκεψη μου φάνηκε κάπως υπερβολικά έντονη η γεύση της, χωρίς όμως αυτό να με χαλάσει.

Η φίλη μου ενθουσιάστηκε! Της άρεσε πολύ το φαγητό και της φάνηκε ξεχωριστό σε σχέση με αυτό που είχε γνωρίσει ως τώρα σαν ελληνική κουζίνα! Δεν μπόρεσα να μην αναλογιστώ την έλλειψη δημιουργικότητας που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των ελληνικών εστιατορίων στο εξωτερικό. Έχουμε τόσο ενδιαφέρουσα κουζίνα, τόσο καλά υλικά, κρίμα είναι να επικρατεί μια μονοδιάστατη εικόνα των γαστρονομικών μας αναζητήσεων! Δε νομίζω ότι η ελληνική κουζίνα έχει κάτι να ζηλέψει από την ιταλική για παράδειγμα, η οποία είναι τόσο δημοφιλής παγκοσμίως! Αν και γίνονται προσπάθειες, θα πρέπει να ενισχυθεί όλο αυτό.

Ζητώντας το λογαριασμό, η απόδειξη συνοδευόταν από μια κερασμένη πιατέλα με τυριά του Αιγαίου για δοκιμή, τα οποία συμπληρώνονταν από ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Πολύ καλή κίνηση, πολλές και οι ενδιαφέρουσες γεύσεις, απλά δεν δοκιμάσαμε τα πάντα διότι είχαμε ήδη σκάσει. Οι μερίδες είνα άλλωστε αρκετά γενναιόδωρες.

Για τα παραπάνω συν μισό κιλό λευκό κρασί ο λογαριασμός ανήλθε σε σχεδόν 50 euro. Σε καμία περίπτωση δεν είναι φτηνό, αλλά η ποιότητα και η δημιουργικότητα του μαγαζιού μπορεί να υποστηρίξει αυτές τις τιμές. Θα πρέπει άλλωστε να τονιστεί ότι, αφενός έχει γίνει ήδη μείωση (όπως φαίνεται και από τον κατάλογο), αφετέρου υπάρχουν αρκετές πιο οικονομικές επιλογές σε σχέση με τις δικές μας. Και φυσικά μια μεγάλη παρέα θα πληρώσει ακόμα λιγότερα.

Γενικώς τόσο ο Τζίτζικας της Κηφισιάς, όσο και αυτός του Χαλανδρίου, αποτελούν μια καλή πρόταση για νόστιμους και ιδιαίτερους μεζέδες που καλύπτουν πολλά διαφορετικά γούστα.