PARADISO

Κατηγορία Ιταλία
Διεύθυνση Αποστολοπούλου 58, Χαλάνδρι [Χάρτης]
Τηλέφωνο 210 6748667

3.0
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
προκύπτει από
( 7 κριτικές )
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3.1
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3.1
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
2.9
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
2.9
Ευρώ/Άτομο
-
Περιγραφή
Καθημερινά


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Χαλάνδρι
Ιουν
03
2013
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Ευρώ/Άτομο
17-25

Μπορώ να προτείνω άφοβα σε οποιονδήποτε ζητήσει την γνώμη μου, ένα καλό μεζεδοπωλείο, ταβέρνα, ψαροταβέρνα, νεοσουβλακερί, τσιπουράδικο, ινδικό, κινέζικο κ.ο.κ, αλλά όταν η συζήτηση έρθει στην (τόσο αγαπητή στους Έλληνες) Ιταλική κουζίνα, τότε πάω πάσο.

Λυπάμαι αλλά στο μυαλό μου θα έρθουν μόνο 3 μέρη, που θα μπορούσε/μπορεί κάποιος να φάει καλό Ιταλικό φαγητό. Το πρώτο φυσικά είναι κάπου στην Ιταλία (ως τουρίστας), το δεύτερο είναι το πραγματικά αλησμόνητο Casa di Pasta στην Σπευσίππου στο Κολωνάκι (δυστυχώς έκλεισε προ πολλού) και το τρίτο δυστυχώς δεν είναι στην Αθήνα αλλά στην Θεσσαλονίκη και λέγεται Mare e Monti, μια καταπληκτική τρατορία που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1998, προσφέροντας ποιοτικό Ιταλικό φαγητό στους τυχερούς Θεσσαλονικείς.

Στο διάστημα που είμαι ενεργός χρήστης του ask4food, δεν σταμάτησα να ψάχνω, να διαβάζω κριτικές και να ρωτάω φίλους δεξιά και αριστερά, για ένα αξιόλογο Ιταλικό εστιατόριο-τρατορία. Τζίφος, διότι πάντα κάτι χαλούσε το concept, θες το service, ο χώρος, η ποιότητα, οι τιμές, το VFM ή και όλα μαζί τα παραπάνω.

Να μην τα πολυλογώ, την πήραμε την απόφαση και η επιλογή μας (ευτυχώς κρατώντας ''πολύ μικρό καλάθι'') ήταν το Paradiso στο Χαλάνδρι. Μεγάλο ρόλο στην απόφασή μας έπαιξε και η υποτιθέμενη ''εξειδίκευση'' του μαγαζιού στο κρασί, λόγω του ιδιοκτήτη-sommelier.

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013, ώρα 21:30, άτομα 2, με κράτηση που προηγήθηκε την προηγούμενη ημέρα.

Ο χώρος είναι μετρίων διαστάσεων (περί τα 15 τραπέζια). Είναι ιδιαίτερα λιτός ως προς την διακόσμηση, ''ψευτομοντερνίζει'', αλλά χωρίς απολύτως κανένα χαρακτήρα ή στυλ. Σου αφήνει την αίσθηση του ημιτελούς και ότι την επιμέλεια του είχε μάλλον ο ιδιοκτήτης και όχι κάποιος επαγγελματίας διακοσμητής. Τα τραπέζια αρκετά κοντά μεταξύ τους, έως και κολλητά σε ορισμένες περιπτώσεις, η δε art de la table μέτρια έως φτωχή.

Η εξυπηρέτηση ευγενική μεν, αλλά δυστυχώς εκεί τελειώνουν όλα τα θετικά. Ο ιδιοκτήτης-sommelier μάλλον απουσίαζε και ίσως αυτός να ήταν ο βασικός λόγος για το ανεπαρκές service που θα αναφέρω παρακάτω.

Το τραπέζι που μας κρατήθηκε (με καρτελάκι reserved), ήταν μάλλον το ''χειρότερο'' του μαγαζιού. Εγώ και αντικριστά μου η μηχανή του espresso, ένα θέαμα ''μαγευτικό''!!

Στην παραγγελία μας είναι που ''στράβωσε'' τελείως η βραδιά μας και εξηγούμαι. Η συμπαθής κυρία (ίσως μητέρα του ιδιοκτήτη) ήταν προφανές ότι δεν το ''έχει'', λόγω αμηχανίας και αναρμοδιότητας.

Το τηγανητό καλαμάρι με σάλτσα πέστο δεν υπήρχε, οπότε ξαναζητήσαμε το menu για αλλαγή πλάνου. Στην συνέχεια προς μεγάλη μας έκπληξη, διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε wine list σε Ιταλικό ristorante με ''εξειδίκευση'' στο κρασί (!!), ούτε και η συμπαθής κυρία γνώριζε τι υπάρχει διαθέσιμο σε λευκό κρασί, πολύ δε περισσότερο τις τιμές τους. Μάλλον ο πελάτης παραγγέλνει ''κατά φαντασία στο περίπου''.

Ένας άλλος νεαρός έφερε στο τραπέζι μας τα 4(!!) διαθέσιμα είδη λευκού κρασιού και αφού μας τα ''έδειξε'', μας δήλωσε ότι ''μόνο αυτά έχουμε''. Ρωτώντας τον για τις τιμές τους, φυσικά δεν τις γνώριζε και πήγε να ρωτήσει. Τέτοια προσέγγιση πρότασης εμφιαλωμένου κρασιού, δεν συναντάς ούτε στην ταβέρνα του Μπάρμπα Κίτσου στην Άνω Καρδιτσομαγούλα!!

Τελικά καταλήξαμε σε ένα λευκό Κτήμα Αβάντις, το οποίο μας σερβιρίστηκε ''άγαρμπα''- ''ερασιτεχνικά'' από τον ίδιο νεαρό, χωρίς να μπει σε σαμπανιέρα (υπήρχε σαμπανιέρα σε κάποια διπλανά τραπέζια).

Νερό σε κανάτα σε εμάς χωρίς πάγο, σε κάποια διπλανά τραπέζια με πάγο. Η ροή των πιάτων ήταν γενικά σε καλούς χρόνους, αλλά το service είτε από τον νεαρό, είτε από μια άλλη νεαρή κοπέλα, τελείως ερασιτεχνικό, διεκπεραιωτικό και ''άψυχο''. Ουδέποτε ερωτηθήκαμε αν μείναμε ευχαριστημένοι, αν θέλουμε επιδόρπιο, άλλο νερό (όταν τελείωσε), μύλο πιπεριού για τα πιάτα ζυμαρικών (τον ζητήσαμε εμείς) ή κάτι άλλο.

Το menu είναι σχετικά ισορροπημένο, ότι περιμένει κάποιος να βρει σε ένα Ελληνοποιημένο Ιταλικό ristorante. Δοκιμάσαμε:

-Για καλωσόρισμα 2 ντιπ, ένα ελιάς και το άλλο δυστυχώς ''απροσδιόριστο''.

-Σαλάτα Speck με σπανάκι, ρόκα, σπαράγγια, λιαστή ντομάτα, φλοίδες παρμεζάνας, τραγανό speck και σος από λεμόνι και φρέσκο βασιλικό. ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ και εξηγούμαι. Σπαράγγια υπήρχαν μόνο στην φαντασία του σεφ, η σος ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, το δε τραγανό speck έδινε γεύση πέτσας σουβλιστού Πασχαλινού αρνιού (δεν υπερβάλω καθόλου). Όσο για τις φλοίδες παρμεζάνας, αν εμένα με λένε Giovanni (που δεν με λένε), τότε ναι αυτές ήταν φλοίδες παρμεζάνας. Γραβιέρα Κρήτης μπορεί, παρμεζάνα όχι!!

-Μιλφέιγ λαχανικών με καπνιστή μοτσαρέλα, τραγανό speck, ντοματάκια κονφί και balsamico. Απλά αξιοπρεπές πιάτο, σε πολύ μεγάλη ποσότητα. Το αξιοπερίεργο είναι ότι εδώ το speck, δεν έβγαζε την ''αρνίλα'' που προαναφέρθηκε στην σαλάτα.

-Φρέσκες παπαρδέλες με 3 είδη μανιταριών, πικάντικο λουκάνικο, λευκό κρασί, σκόρδο και θυμάρι για εμένα. Δεύτερη ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ και ξαναεξηγούμαι. ''Ψιλοκολλημένες'' οι παπαρδέλες, το θυμάρι, το σκόρδο και το λευκό κρασί υπήρχαν μόνο στην φαντασία του σεφ και άφησαν μόνα τους τα μανιτάρια και το καλό πικάντικο λουκάνικο ''να παλεύουν για να σώσουν την κατάσταση''. Δυστυχώς όμως η κατάσταση ''δεν σώθηκε''.

-Τα Linguine alla Primavera με προσούτο, σπαράγγια, κολοκύθι, καρότο, χρωματιστές πιπεριές, κρέμα γάλακτος και βασιλικό της γυναίκας μου, ήταν από αξιοπρεπή έως καλά. Αξιόλογη ποσότητα, ισορροπημένη γεύση, με την κρέμα γάλακτος να μην ''πνίγει'' τα πάντα. Μοναδική παρατήρηση ήταν ότι τα σπαράγγια (όπως και στην σαλάτα) ήταν πάλι ''άφαντα''.

-1 μπουκάλι λευκό κρασί Κτήμα Αβάντις, με τις ''περιπέτειες'' που είπαμε παραπάνω.

Check please
Στα 56,90€ (με απόδειξη). ΘΑ μπορούσα πω ότι ΠΙΘΑΝΟΝ να ήταν λογικά, αν όλο το ''πακέτο'' ήταν ΙΣΩΣ πιο ισορροπημένο.

Κατέληξα ότι:

Ένα μαγαζί κρίνεται με έργα και πράξεις εκ του αποτελέσματος και όχι με ΘΑ, ΙΣΩΣ και ΠΙΘΑΝΟΝ. Τα ΘΑ.... ΘΑ.... και ΘΑ.... μου θυμίζουν τον βουλευτή Μαυρογιαλούρο (Λάμπρος Κωνσταντάρας) στην διαχρονική ταινία ''Υπάρχει και φιλότιμο'' και τα τωρινά 300 τεφαρίκια του Κοινοβουλίου που διαφεντεύουν τις τύχες μας. Δυστυχώς το Paradiso δεν πήρε ''ψήφο εμπιστοσύνης'' από το οικογενειακό μας ''κοινοβούλιο'', διότι όπως καταλάβατε η γενική εντύπωση κυμάνθηκε (επιεικώς) στην χρυσή μετριότητα. Η αναζήτηση για ένα αξιόλογο Ιταλικό εστιατόριο δυστυχώς συνεχίζεται. Ο Ιταλικός γευστικός ''παράδεισος'' εξακολουθεί να απέχει πολύ μακριά!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Χαλάνδρι
Νοε
05
2013
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Ευρώ/Άτομο
-

Επίσκεψη Σάββατο μεσημέρι 2/11/2013. Παρασυρθήκαμε από τις καλές κριτικές άλλων χρηστών και πήγαμε με υφηλές προσδοκίες, οι οποίες δυστυχώς διαψεύστηκαν!

Φαγητό

Παραγγείλαμε :

1 Σαλάτα Giovanni, η οποία είχε ωραία υλικά μεν, αλλά το γευστικό αποτέλεσμα δεν ήταν πολύ καλό καθώς η υπερβολική μουστάρδα επισκίαζε την γεύση και είχε μάλλον και περισσότεο λεμόνι από οτι έπρεπε,

1 Πένες Arabiata, πολύ γευστικό το καλύτερο πιάτο και ίσως ο μόνος λόγος που δεν θα του βάλω άσο στη βαθμολογία

1 Φρέσκες παπαρδέλες με 3 είδη μανιταριών, πικάντικο λουκάνικο, λευκό κρασί, σκόρδο και θυμάρι για εμένα. Τεράστια ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. Κολλημένες, ανάλατες και όχι επαρκώς βρασμένες οι παπαρδέλες, τα μανιτάρια άγευστα-κονσερβοποιημένα, ενώ τα υπόλοιπα υλικά απουσίαζαν εντελώς από το πιάτο.

1 ποτήρι κρασί (μοσσχοφίλερο μαντινείας πολύ καλή επιλογή)

Τιμή 35€ σύνολο, με χρέωση 3€ ψωμάκια για έτοιμα ψωμάκια ζεσταμμένα στο μικροκυμάτων
Τα λεφτά του δεν τα αξίζει σε καμία περίπτωση αφού είναι Ιταλικό στα χαρτιά, αλλά Πιτσαρία πρόχειρου φαγητού στην πραγματικότητα

Service
Μέτριο προς κακό το service, αμίλητο, αγέλαστο και απλώς διεκπαιρεωτικό. Στο κρασί που υποτίθεται ότι είναι η ειδικότητα του ιδιοκτήτη περίμενα να δωθεί περισσότερη προσοχή με την έννοια να μας προτείνει και να μας πει τι κρασί θα φέρει και όχι απλά να ρωτάει λευκό ή κόκκινο και να φεύγει.

Χώρος
Άσχημος έξω, συμπαθητικός, ξενοδοχειακού τύπου μέσα

Συμπέρασμα
Αποτυχία, μόνο για το κρασί θα ξαναπήγαινα!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Χαλάνδρι
Ιούλ
25
2013
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Ευρώ/Άτομο
10-16

πηγαμε μεγαλη παρεα Παρασκευη βραδυ,λογω της φιλικης σχεσης του εορταζοντα με τον ιδιοκτητη.
Ο χωρος ειναι αδιαφορος, μοντερνος, χωρις κανεναν χαρακτηρα ομως.

Γρηγορο, ευγενικο σερβις
Ηπιαμε καταπληκτικα κρασια, πολυ βασικο, σε λογικες τιμες.

παραγγειλαμε 2 ειδων πιτσες- λεπτη ζυμη, ελαφρεις και πολυ νοστιμες. Δυο διαφορετικες σαλατες, μιλφειγ λαχανικων ολα νοστιμα και χορταστικες μεριδες.

απο μακαρονια δοκιμασαμε τισ ταλιατελες με ραγου ( θυμιζαν πολυ αυθεντικη ιταλικη συνταγη), σπαγγετι με σολωμο και πενες αραμπιατα.

ολα ηταν νοστιμα και οι τιμες πολυ λογικες. Σαφως δεν συγκρινεται με τα εστιατορια στην Ιταλια,αλλα δυσκολα βρισκεις αυθεντικο ιταλικο στην Ελλαδα.
ευχαριστως θα το επισκεφτομουνα ξανα

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Χαλάνδρι
Αυγ
15
2013
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Ευρώ/Άτομο
10-16

Πήγαμε για πρώτη φορα πριν 10 χρόνια και έγινε το αγαπημένο μας μαγαζι .Η κουζινα του καταπληκτικη, δεν μπορω να αναφερθώ σε κάποιο συγκεκριμένο πιάτο γιατι θα αδικησω κάποιο άλλο . Τα παιια μας ανυπομονουν καθε φορα για την πιτσα τους και το χαμπουργκερ.

Οικογενειακή επιχείρηση με αγάπη και μεράκι σε αυτο που κάνουν. Όσους φίλους πήγαμε ενθουσιάστηκαν και έγινε και δικό τους αγαπημένο εστιατόριο. Ευγενικό προσωπικό και καθαρός χώρος. Μην διστάσετε να δοκιμάσετε τα γλυκά τους !!!!!!

Σας εγγυωμαι ότι θα φάτε καταπληκτικα και σίγουρα θα γίνει και το αγαπημένο σας εστιατόριο.

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Χαλάνδρι
Απρ
28
2013
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
17-25

Ενα μαγαζί που το λειτουργούν άνθρωποι με μεράκι και απευθύνεται σε ανθρώπους με γούστο (όπως έλεγε και μια παλιά διαφήμιση).

Η ευγένεια και οι καλοί τρόποι χαρακτηρίζουν τον ιδιοκτήτη-σερβιτόρο-σομελιέ, οπότε αν είστε φίλος της Ελληναρίας, του λαδωμένου μαλλιού και του "θα σου πω εγώ τι να πάρεις", προσπεράστε.

Το νερό προσφέρεται σε κανάτα και όχι σε υπερχρεωμένο μπουκάλι και για το καλωσόρισμα προσφέρονται ντιπ τυριού και ελιάς (το δευτερο ειδικά υπέροχο). Τα ψωμάκια δε τα βρήκαμε στα καλύτερά τους.

Η σαλάτα με μαρούλι ξινομηλο παρμεζάνα και ξηρούς καρπους ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και ντελικάτη.

Παρήγγειλα μοσχαρίσια σκαλοπίνια με προσούτο, τομάτα, μανιτάρια πορτσίνι και παπαρδέλες. Το πιάτο χωρις πολλά λόγια ήταν θεσπέσιο.

Η συνοδός μου πήρε σπαγγέτι θαλασινών και εδώ ηταν η μόνη ένσταση που είχα για το φαγητό. Το πιάτο περιελάμβανε μία μεγάλη γαρίδα (νουμερο 2 ίσως) και μεσα είχε μικρά καθαρισμένα γαριδάκια, τα οποία κατα κανόνα όταν αγοράζονται κατεψυγμένα, καθαρισμένα και ίσως προβρασμένα, δεν έχουν καμία απολύτως γεύση. Θα μπορούσε να είχε μικρά φρέσκα (αλλά θέλουν κόπο/χρονο στο καθάρισμα) ή να είχε αλλες 2 γαρίδες μεγαλύτερου μεγέθους αλλά καλύτερης ποιότητας. (Σημείωση για γαριδολάτρεις : σε μεγάλο σουπερ μαρκετ πωλούνται κατεψυγμένες γαρίδες, όχι καθαρισμένες, σε διάφορα μεγέθη και σε κουτιά με την επωνυμία του καταστήματος, οι οποίες είναι πολύ καλης ποιότητας και τρομερές σε γευση).

Δυστυχώς δε θυμάμαι και δεν έχω σημειώσει τι πήραμε για επιδόρπιο. Θυμάμαι όμως τα πολύ ωραία κρασιά σε ποτήρι (~4 ευρώ) που μου πρότεινε ο ευγενής ιδιοκτήτης να συνοδεύσω το κάθε πιάτο μου. Ο άνθρωπος είναι γνώστης χωρίς να θέλει να το επιδείξει, να το πουλήσει ή να προσπαθήσει να σου αρπάξει λίγα ευρώ παραπάνω. Με λιγα λόγια χωρίς να το κάνει θέμα.

Εν κατακλείδι, οι μερίδες είναι μεγάλες, το περιβάλλον καλό (το πατάρι θέλει λίγο βελτίωση), οι τουαλέτες ήταν πιο καθαρές και από κουζίνες άλλων εστιατορίων.

Προτείνω αν δεν είστε μεγάλη παρέα να μην πάρετε μπουκάλι κρασί, αλλά να αφεθείτε στις επιλογές του οινοχόου. Σε συνδυασμό με τα υπέροχα πιάτα του εστιατορίου θα ζήσετε μια καταπληκτική εμπειρία.

Μαζί με 4 ποτήρια κρασί (το ένα κερασμένο) 53 ευρώ - με απόδειξη. Αν παραπονεθώ για την τιμή θα είμαι αχάριστος.

Υ.Γ. Επιφυλάσσομαι να επιστρέψω για δοκιμή πίτσας.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Χαλάνδρι
Ιαν
28
2013
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
17-25

Πήγαμε στο Paradiso Σάββατο βράδυ με τους κουμπάρους μας (4 άτομα σύνολο). Είχαμε κάνει κράτηση, αλλά υπήρχαν 2 άδεια τραπέζια στο μαγαζί, οπότε μάλλον θα βρίσκαμε να κάτσουμε και χωρίς την κράτηση.

Ξεκινάμε από τον χώρο, που είναι αρκετά όμορφος. Μοντέρνα και λιτή διακόσμηση, με φωτεινά χρώματα. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά μου θυμίζει Ιταλικό εστιατόριο. Επίσης τα τραπέζια έχουν αρκετή απόσταση το ένα με το άλλο, ώστε να υπάρχει άνεση.

Το service ήταν πολύ καλό. Μας υποδέχθηκαν στην είσοδο και μας οδήγησαν στο τραπέζι μας. Έφεραν αμέσως ζεστά ψωμάκια (πολύ ωραία) με 2 πολύ ωραία ντιπ (ελιάς και Ροκφορ). Όλοι οι σερβιτόροι ήταν ευμενέστατοι και ο άνθρωπος που μας πήρε παραγγελία (μάλλον ο ιδιοκτήτης) ήξερε πολύ καλά από κρασιά και αυτό που μας πρότεινε ήταν όντως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ (Black Rock Διαμαντάκη)… από το καλύτερα Ελληνικά Ερυθρά κρασιά που έχω δοκιμάσει και για την τιμή του (€16.80) ό,τι καλύτερο. Αφού πήραμε και 2ο μπουκάλι.
Τα πιάτα ήρθαν αρκετά γρήγορα, με την σωστή αλλαγή σερβίτσιου μετά τα ορεκτικά.

Πάμε στο φαγητό τώρα. Συνοπτικά θα έλεγα ότι είναι πάρα πολύ καλό έως και εξαιρετικό. Πήραμε τα εξής:

- Ψητά λαχανικά (μιλφέιγ λαχανικών) με μοτσαρέλα λιωμένη και Σπεκ τραγανό. Πεντανόστιμο πιάτο και πολύ μεγάλη μερίδα (είχε 2 μιλφέιγ). Τα λαχανικά ήταν πολύ σωστά ψημένα και το Σπεκ ήταν εξαιρετικό. Μόνο στο Salumaio το έχω ξαναδοκιμάσει και αυτό του Paradiso ήταν εφάμιλλο…τραγανό και πολύ νόστιμο.

- Φρέσκο τηγανιτό καλαμάρι με πέστο. Ήμουν πολύ επιφυλακτικός για αυτό το πιάτο, αλλά το ήθελε ο κουμπάρος. Τελικά ήταν τέλεια επιλογή. Από τα πιο ωραία τηγανιτά καλαμάρια που έχω φάει. Τραγανό, χωρίς λαδίλα και μαλακό εσωτερικά. Επίσης έδενε εξαιρετικά με την πέστο και η γεύση ήταν ιδιαίτερη αλλά πάρα πολύ ωραία. Σίγουρα το προτείνω.

- Ταλιατέλλες με ραγού μοσχάρι. Πάρα πολύ νόστιμο πιάτο, μαλακό το μοσχάρι και με σωστή σάλτσα. Έμοιαζε πολύ με ωραίο σπιτικό φαγητό.

- Λινγκουίνι με σάλτσα Primavera (Προσούτο, καρότο, σπαράγγια, κολοκυθάκι και ελαφριά κρέμα γάλακτος). Εξίσου νόστιμο πιάτο με ελαφριά σάλτσα (δεν κολύμπαγε στην κρέμα) και σωστές αναλογίες υλικών.

- Σπαγγέτι με θαλασσινά δεν δοκίμασα, αλλά μου είπαν ότι ήταν νόστιμη. Πάντως και τα 3 πιάτα ζυμαρικών ήταν σωστά βρασμένα.

- Τέλος δοκιμάσαμε και μια πίτσα vegetarian. Σωστό πάχος ζύμης και σωστό ψήσιμό. Νόστιμη πίτσα, χωρίς όμως να ξεχωρίζει για κάποιο λόγο.

Στο τέλος μας κέρασαν τα γνωστά χωνευτικά και επίσης μας κέρασαν και 1 espresso που πήραμε. Ο λογαριασμός ήρθε €102, τα οποία τα βρίσκω πολύ καλή τιμή για την ποιότητα και ποσότητα του φαγητού (μην ξεχνάμε ότι πήραμε 2 μπουκάλια κρασί) καθώς και για το service. Σίγουρα το προτείνω και σίγουρα θα ξαναπάω.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Χαλάνδρι
Ιαν
26
2013
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
-

Επίσκεψη χθες βράδυ (25/1/2013) με δυο φίλους. Πρώτη φορά στο συγκεκριμένο.

Ο χώρος ευχάριστος αλλά χωρίς ιδιαίτερο χαρακτήρα. Ο εξυπηρετητής άριστος. Με πολύ γνώση (ιδιαίτερα στον χώρο του κρασιού) και ταυτόχρονα οσο πρέπει φιλικός. Εκτίμησα ιδιαίτερα ότι όταν μας πρότεινε κρασί μας ανακοίνωνε και την τιμή της κάθε ετικέτας... Κάτι τέτοιο ίσως ακούγεται αυτονόητο αλλά από την μέχρι σήμερα εμπειρία μου μάλλον αποτελει εξαίρεση στον κανόνα.

Στο δια ταύτα του φαγητού ότι φάγαμε κυμάνθηκε από καλό ως πολύ καλό. Μια υπέροχη δροσερή σαλάτα σπανάκι με σπεκ και λιαστή ντομάτα και μια πίτσα με βουβαλίσια μοτσαρέλα επιλέξαμε για αρχή. Ειδικά η πίτσα ήταν εξαιρετική. Σωστό πάχος στο ζυμάρι (ούτε το πάχος "τσιγαρόχαρτο" που είναι η τάση στα ιταλικά εστιατόρια αλλά ούτε και το κλασσικό ελληνικό πάχος στυλ Roma pizza κλπ, ενώ και η ποσότητα της "γέμισής" της ήταν σωστή. Ούτε υπερφορτωμένη ώστε να σε μπουχτίζει αλλά ούτε και γυμνή με ένα κομματάκι μοτσαρέλα εδώ και άλλο ένα εκεί.

Για κυρίως επιλέξαμε χειροποίητα ραβιόλια γεμιστά με ρικότα. Καλό πιάτο με σωστό βράσιμο των ζυμαρικών αλλά σίγουρα όχι αξιομνημόνευτο. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο εξυπηρετητής μας έκανε εξαιρετική πρόταση στο κρασί. Αφού άκουσε την παραπάνω παραγγελία μας πρότεινε την Σαντορίνη του Χατζηδάκη (στα 18 €). Ένα ασύρτικο οξύ με μια διακριτική λεμονάτη φρεσκάδα που έδενε καταπληκτικά με την υπόγλυκη επίγευση της ρικότας στο ραβιόλι. Τελειώσαμε το δείπνο με semifreddo espresso με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και chessecake λεμονι. Το semifreddo περισσότερο παγωμένο απο ότι έπρεπε αλλά το cheesecake τα έσπαγε !!

Βελούδινο με αέρινη κρέμα λεμονιού. Από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει. Το επιδόρπιο το συνοδεύσαμε με ένα ποτήρι Riesling που επίσης μας πρότεινε ο εξυπηρετητής. Η συγκεκριμένη επιλογή δεν ηταν το ίδιο επιτυχημένη με την προηγούμενη καθώς το συγκεκριμένο κρασί είχε ενα αρκετα ιδιαίτερο άρωμα. Προσωπικά μου έβγαζε νότες λεβάντας και πλαστελίνης αλλά ο εξυπηρετητής ισχυρίστηκε ότι είναι φυσιολογικό της ποικιλίας. Δεν έφτανε στο σημείο να είναι δυσάρεστο αλλά προσωπικά θα το αποφύγω στο μέλλον.

Συνολική εμπειρία πολύ καλή. Απο θέμα τιμής τα πράγματα θα έπρεπε να είναι 10 - 15 % οικονομικότερα. Τα επιδόρπια βέβαια μας τα κέρασαν και αυτό μόνο ως θετικό μπορεί κάποιος να το εκλάβει (ειδικά όταν μιλάμε για επιδόρπια εστιατορίου και όχι για χαλβα σιμιγδαλένιο ή γιαουρτι με γλυκό του κουταλιου ή "μωσαϊκό" που είναι οι τάσεις στο κέρασμα). Ο λογαριασμός πάντως ήταν 85 € για τρια άτομα με τα επιδόρπια κερασμένα. Κατ' εμέ ένα τέτοιο ποσό θα άρμοζε για το συνολικό δείπνο χωρίς δηλαδή να μας έχουν κεράσει τα επιδόρπια.

Εν κατακλείδι πρόκειται για ένα αξιοπρεπές ιταλικό - μεογειακό εστιατόριο που κατά τη γνώμη μου αξίζει κάποιος να επισκεφθεί. Ειδικά αν μένει σχετικά κοντά. Εγώ πάντως θα ξαναπάω..

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Χαλάνδρι
Νοε
13
2011
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Το Paradiso είναι παλιό εστιατόριο-πιτσαρία, οικογενειακή επιχείρηση που τώρα συνεχίζει ο γιος, ο οποίος έφερε νέα πνοή με τη μεγάλη του αγάπη για το κρασί.

Έχοντας σπουδάσει ο ίδιος (κατέχει δίπλωμα του Wine & Spirit Education Trust), θέλει να μυήσει και τους πελάτες στο καλό κρασί. Η πολύ καλή του ιδέα (που μας έφερε κι εμάς για πρώτη φορά στο Paradiso) είναι οι μηνιαίες λίστες κρασιών με έμφαση σε ένα οινοπαραγωγό αλλά και πολλά άλλα κρασιά σε μπουκάλι ή και ποτήρι. Οι τιμές πολύ καλές. Ειδικά για τον παραγωγό του μήνα σερβίρονται 4 διαφορετικά κρασιά σε ποτήρι tasting 75ml (τα οποία δίνονται και σε τετράδα δοκιμής "flight" με 11Ε συνολικά), κανονικό ποτήρι 150ml, καράφα 500ml και μπουκάλι. Το Νοέμβριο είναι ο Γεροβασιλείου.

Πήγαμε λοιπόν χθες σαββατόβραδο, μετά από κράτηση (αν και κατά τις εννιά υπήρχαν ακόμα τραπέζια, αργότερα γέμισε). Παρκάραμε άνετα ακριβώς απ'έξω. Ο χώρος απλός, ούτε μεγάλος ούτε μικρός, με πολύ άνετες καρέκλες, ζεστός, καθαρός και περιποιημένος. Τίποτε ιδιαίτερο, αλλά το καλό κρασί και φαγητό αποζημιώνει. Και η εξαιρετική υποδοχή του ιδιοκτήτη που χωρίς να είναι καθόλου σνομπ και πιεστικός με το κρασί βοηθάει μια χαρά τον πελάτη με τη λίστα, ακόμα κι αν πρόκειται για τις οικονομικότερες επιλογές (π.χ. μπουκάλι Λαζαρίδη "Ρήγας κούπα" στα 12Ε).

Πήρα ένα ποτήρι fume SB Γεροβασιλείου (4,80Ε) για να συνοδέψω τα θαυμάσια ψητά λαχανικά (στημένα σε 2 μιλφέιγ με μπόλικο σπεκ και κυβάκια ντομάτας τριγύρω) και τα φρέσκα ψωμάκια με τα ντιπ (ελιάς-τυριού) και ο σύζυγός μου ένα ποτήρι Pinot Noir Κτήματος Άλφα (4,80E επίσης). Μετά συνεχίσαμε κι οι δυο με το δυνατό κόκκινο του Γεροβασιλείου "Αβατον" (6,50Ε το ποτήρι) για να συνοδέψουμε τα κρεατικά που ήταν καλομαγειρεμένα και με φρέσκια γαρνιτούρα (πουρές και σπανάκι). Σκαλοπίνι μοσχαρίσιο με μανιτάρια και κρέμα τρούφας ο σύζυγος, ψαρονέφρι γεμιστό με σπανάκι-ρικότα-προσούτο σε σάλτσα από κρασί πορτ και μανιτάρια εγώ. Πολύ σωστά ψημένα, μαλακά και νόστιμα.

Όχι για γκουρμέ δάφνες, αλλά άριστα για τα ελληνοποιημένα ιταλικά...
Όχι, δεν γνωρίζω τον ιδιοκτήτη, αλλά διάβασα σε διάφορα οινικά blogs και μελέτησα καλά τη λίστα κρασιών πριν πάμε (δημοσιεύεται κάθε μήνα στο blog του Paradiso) και βεβαιώθηκα ότι είναι value for money, έτσι πήγα και ευχαριστήθηκα. Δεν ανοίγουν όλοι τέτοια μπουκάλια να τα πουλάνε με το ποτήρι, έτσι για μας που αγαπάμε το κρασί είναι όνειρο!
Ό,τι άλλο είδα στα γύρω τραπέζια (σαλάτες, ζυμαρικά, πίτσες σε παρόμοιες τιμές με όλα τα μέτρια ιταλικά εστιατόρια) φαινόταν σε καλές ποσότητες και με καλή παρουσίαση.

Στο τέλος μάς κέρασε ένα λιμοντσέλο και μια σαμπούκα (πρόσφερε επιλογή και για γκράπα ή γλυκό αν θέλαμε, αλλά είχαμε χορτάσει) και ο λογαριασμός για 2 ήταν 68Ε. Γι'αυτά που πήραμε ΟΚ.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Χαλάνδρι
Μάρ
07
2011
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Ευρώ/Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Πιτσερια - και οχι ιταλικο εστιατοριο - με πλουσιο καταλογο,
καλη εξυπρετηση και αξιολογο χωρο.

Απο τα πρωτα αξιζουν τα ψητα λαχανικα, ενα απο τα καλυτερα πιατα ομολογουμενως....

Μακαρονάδες και πιτσες αρκετα καλες, οπως επισης και η μεγαλη ποικιλια κρεατικων του.

Θα μπορουσε να ειναι λιγο φθηνοτερο.

Ειναι μια καποια λυση για φαγητο στη περιοχη, επ' ουδενί δεν φευγεις απο αλλη περιοχη για να πας στον συγκεκριμενο ...παραδεισο !!

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Χαλάνδρι
Νοε
22
2011
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Πήγαμε τέλη σεπτεμβρίου με μια προσφορά από το ίντερνετ, με ένα φιλικό μας ζευγάρι. 4 άτομα 48 ευρώ, με το φιλοδώρημα 50 ευρω. Περίπου 12 το άτομο, μια χαρά προσφορά, ένα ορεκτικό, μια σαλάτα, 4 κυρίως, 4 γλυκά και 4 ποτήρια κρασί, και 2 μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό και ψωμί.

Πήραμε ψητά λαχανικά, νόστιμα, σαλάτα με σολωμό, πολύ καλη και για ζυμαρικά, μακαρονάδα με σολωμό, εύγευστη και ελαφριά κρέμα, γεμιστα ραβιόλι, τέλεια, και μια πίτσα μαργαρίτα , λεπτή ζύμη, απλά νόστιμη, όχι και κάτι το φοβερό, μετά φάγαμε γλύκο τιραμισού, πολυ νόστιμο, αφρός. Ο ιδιοκτήτης εξυπηρετικότατος και πολυ ευγενικός, μόνος του ήταν, και το μαγαζί είχε 4 τραπέζια ακόμα.

Ο χώρος δεν λέει και τίποτα μέτριος και λίγο παλιομοδίτικος. Αξιοπρεπές φαγητό, θα ξαναπήγαινα!