ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Κατηγορία Μοντέρνες ταβέρνες
Διεύθυνση Λεωφόρος Ποσειδώνος 93, Ζούμπερι, Νέα Μάκρη [Χάρτης]
Τηλέφωνο 22940 99704

2.2
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_1 Tomato_50_20130405_0
προκύπτει από
( 9 κριτικές )
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2.1
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_1 Tomato_50_20130405_0
2.2
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_3 Tomato_50_20130405_0
2.7
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_3 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1.8
Ευρώ/Άτομο
-
Περιγραφή
Μεγάλος κήπος και πλούσιο μενού. Ανοιχτό και το μεσημέρι.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες, Ν.Μάκρη
Νοε
23
2013
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Ευρώ/Άτομο
-

Και ξεκινάω από το τέλος αυτή τη φορά : Ένα μέτριο εστιατόριο. Προφανώς με καλές προθέσεις αλλά το «πακέτο» κατά τη γνώμη μου προβληματικό.

Το φαγητό: Μέτριο προς αδιάφορα κακό.
Τα πρώτα ήταν τα καλύτερα πιάτα. Με εξαίρεση μία σαλάτα με αβοκάντο που το 1 από τα 2 αβοκάντο που περιείχε ήταν ανώριμο (εντελώς) με αποτέλεσμα την ωρα που το μασάς να ακούς κρατς κρουτς (καλά δεν το είδε ο …όποιος την έφτιαξε?!) τα υπόλοιπα πρώτα ήταν καλά. Μια πίτα με παστρουμά, ένα άλλο με μουσακά σα πίτα. Χωρίς να πάθω κανένα εξ ανατολής γαστριμαργικό σοκ ήταν καλά.

Τα κυρίως δυστυχώς από μέτρια έως κακά. Το χουνκιάρ το χειρότερο που έχω δοκιμάσει. (Έχω δοκιμάσει πολύ καλά χουνκιάρ και είχε δύσκολο ανταγωνισμό… αλλά ήταν το χειρότερο…) Ο πουρές μελιτζάνας αδιάφορος και όχι τόσο «μαστιχωτός» όσο επιβάλει η συνταγή, το κρέας με τη σάλτσα δε με απογείωσε… αντιθέτως. Το μεντί μέτριο, το ψαρονέφρι δεν το δοκίμασα αλλά η κριτική που άκουσα ήταν … «οκ δεν τρελάθηκα» και τέλος η καταστροφή: ένα πιάτο με κεμπαπ πίτες και πατάτες τηγανιτές. Κακό! Τα κεμπάπ θα τα έλεγα εντελώς άγευστα αν δε μου μύριζαν λίγο άσχημα. Οι πίτες αδιάφορες και οι πατάτες σα πανιασμένες. Το πιάτο σχεδόν δεν το άγγιξα. Ελπίζω να ήταν κακή μέρα.
Τα γλυκά: Και μόνο το όνομα πίσω από την ιδιοκτήτρια σε προδιαθέτει για κάτι καλό. Και λέω καλό γιατί θεωρώ και τις δημιουργίες του Παρλιάρου καλές. Όχι τέλειες… όχι wow… απλά καλές (και υπερτιμημένες). Και εδώ πέσαμε μέσα. Τα γλυκά ήταν απλά καλά. Αλλά δε σώσανε την κατάσταση.

Οι τιμές: Τι να πω για τις τιμές όταν το φαγητό ήταν μέτριο? Αν πληρωναμε -20 έως 30% θα ένιωθα καλύτερα ενώ δεν φάγαμε καλά? Τις τιμές τις αναφέρουν αναλυτικά οι παραπάνω κριτικές.

Το σέρβις: Υψηλότερο του εστιατορίου. Άψογο.

Ο χώρος: Αδιάφορος έως κακός. Μέσα αδιάφορος με εμφανή την έλλειψη κάποιου επαγγελματία (γιατί στην Ελλάδα εκτός από σεφ είμαστε και διακοσμητές!!) και έξω όσο καλό κάνουν τα φυτά τόσο κακό κάνει ο φτηνός πλαστικός χλοοτάπητας!!

Τελικά μάλλον δε θα ξαναπάω κατ’ επιλογήν βέβαια και λυπάμαι γι αυτό.

jim
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες, Ν.Μάκρη
Σεπ
27
2013
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Ευρώ/Άτομο
26-36

Back to the base again, όπου βάση το σπίτι φυσικά, μετά από ένα Καλοκαίρι που τα περιείχε όλα. Και εξηγούμαι: Ανανεωμένο περιβάλλον εργασίας, διακοπές στο χωριό με τσίπουρο excellent και σπιτικούς μεζέδες από μάνα και σύζυγο, clubbing τουλάχιστον 2 φορές την βδομάδα, φαγητό σε μέρη που θα περιγραφούν σιγά σιγά και μπάνια πολλά μπάνια στο Ζούμπερι.

Ναι, εκεί που πήγαινε για μπάνιο ο Κωνσταντάρας με τις μικρούλες, στις παλαιές αξέχαστες ελληνικές ταινίες.
Σε μία λοιπόν από τις πολλές εξορμήσεις στο Ζούμπερι, είπαμε παρέα 5 ατόμων να τιμήσουμε το ‘’Χειμώνα Καλοκαίρι’’. Μην μπερδευτείτε με Ν. Μάκρη. Βρίσκεται στο άκρο της, μετά τις κατασκηνώσεις του Δ. Αθηναίων και τα παραθεριστικά κέντρα Στρατού, Αεροπορίας και Αστυνομίας, πάνω από το αειθαλές La Costa, το νεανικό Divers και πριν την παντός καιρού ταβέρνα του ‘’κυρίου Ζούμπερη’’.

Μεγάλη αυλή λοιπόν που περιμετρικά (3/4) έχει χαλίκι με τραπεζάκια και καρέκλες παλιού καφενείου, σε τι χρώμα φυσικά? Άσπρο. Δεν σε χαλάει το όλο σκηνικό, θυμίζει μάλιστα αυλή συγγενικού ή φιλικού προσώπου, όπου κατ’ ανάγκη μαζευτήκαν φίλοι και γνωστοί για να γιορτάσουν λόγω χώρου κάποιο χαρμόσυνο γεγονός!!!
Τα χαλίκια βέβαια δυσκολεύουν την κίνηση της καρέκλας αλλά το ξεπερνάμε. Οι βουκαμβίλιες, τα αμπέλια, οι τριανταφυλλιές, τα υπόλοιπα διάσπαρτα λουλουδικά και φυτά, μαζί φυσικά με το πηγάδι και τα φαναράκια, ομορφαίνουν το όλο σκηνικό.

Το service το βρήκα αρκετά καλό, με τους σερβιτόρους να κινούνται επαγγελματικά και με χαμόγελο. Τα φαγητά ήρθαν στην ώρα τους, και με τον τρόπο που τα ζητήσαμε. Χρεώνω μόνο, ότι μπέρδεψαν τον τύπο του κόκκινου χύμα κρασιού που πήραμε. Διότι αφού εξυπηρετείς 2 έως 3 τραπέζια πρέπει να θυμάσαι τι ποικιλία πίνει το κάθε τραπέζι. Αν δεν το θυμάσαι, βάλε κάθε ποικιλία σε διαφορετικό μπουκάλι.

Στην αρχή κατέφθασε ζεστό ψωμί 2 ειδών, μπωλάκι με λαδάκι και τον σερβιτόρο να ανοίγει μικρό μπουκαλάκι μπαλσάμικο και να στάζει στο λάδι. Πολύ καλή κίνηση το όλο σκηνικό. Μπουκάλι νερό με το όνομα του εστιατορίου και μια sauce γιαουρτιού (νομίζω), πλαισίωσε τα υπόλοιπα. Όλα αυτά τα οποία χαρακτηρίζω ΄΄ετσιθελικά΄΄, για να μην χρησιμοποιήσω χειρότερη ελληνικότατη λέξη, στοίχισαν 2,5 το άτομο συν 2,2 το νερό.

Δεν το κάναμε θέμα διότι είχαμε φίλους στην παρέα που ήρθαν από αρκετά μακριά για να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.
Στα του φαγητού τώρα, οι τιμές κυμαίνονται στα 10 ευρώ οι σαλάτες, τα ορεκτικά 5-8 και τα κυρίως από 7,5 έως 9,5 καποια και από 11 έως 28 (ribeye) τα περισσότερα. Επίσης κάθε μέρα έχει και κάποια μαγειρευτά (γεμιστά όταν πήγαμε) τα οποία βέβαια δεν δοκιμάσαμε διότι η επίσκεψη έγινε βράδυ.

Πήραμε σαλάτα τη ‘’Λόλα’’ με αρκετή πρασινάδα, ωραία ψημένο χαλούμι, κρουτόν εμπορίου και sauce από θυμάρι που δεν έβγαζε καθόλου το άρωμα του.
Από ορεκτικά δοκιμάσαμε κολοκυθοκεφτέδες, τοματοκεφτέδες, πατάτες τηγανητές, τυροπιτάκια με φέτα και κατίκι, ντολμαδάκια αυγολέμονο και τσιλτίκ μελιτζάνα σωτέ με σκορδάτη σάλτσα για τους μερακλήδες. Αυτό ήταν και το μόνο υπέροχο και αντάξιο του ονόματος που έχει κάνει το εστιατόριο.

Τις πατάτες πλέον δεν τις σχολιάζω.
Οι κολοκυθο - τοματοκεφτέδες οι οποίοι ήρθαν φουλ καυτεροί με αποτέλεσμα να πρέπει να τους αφήσεις να κρυώσουν για να δοκιμάσεις ,συνοδευόμενοι από μια απαλή sauce, αν έκλεινες τα μάτια και δοκίμαζες δεν ξεχώριζες τι είναι τι.

Το φύλλο από τα τυροπιτάκια τα οποία ήταν τύπου stick, θρυμματιζόταν με το που το έπιανες και στο εσωτερικό του έψαχνες να βρεις την κρεμώδη υφή από το κατίκι, αλλά έβρισκες μόνο φέτα.
Τα ντολμαδάκια πολύ σωστά αυγοκομμένα με ελαφριά οξύτητα, αλλά μέσα ήταν στουμπωμένο το ρύζι και σου χαλούσε το σύνολο. Περίμενα από Πολίτισσα μαγείρισσα το τέλειο πιάτο.

Από κυρίως (και αυτά στη μέση), μια τηγανιά φιλέτο με τα γνωστά πλέον πιπεριδοειδή εντός, μικρά κομματάκια χωρίς ίχνος πάχους τηγανισμένα σε ελαφριά πιπεράτη sauce πολύ καλή και ένα φιλέτο κοτόπουλο με sauce μπύρας τίποτε το ιδιαίτερο.
Από γλυκά δοκιμάσαμε μια πάβλοβα που ήταν απαράδεκτη αφου κοβόταν με το ζόρι, μάλλον προηγούμενων ημερών, ένα μιλφέιγ με στρώσεις σοκολάτας αδιάφορο έως κακό και ένα φοντάν σοκολάτας bitter με παγωτό, που για αυτούς που αρέσκονται στην σοκολάτα ήταν όλα τα λεφτά.

Ήπιαμε 1 ½ μοσχοφίλερο και 1 chardonnay, μας κέρασαν σφηνάκι γλυκό κρασί (έξυπνη κίνηση) και μαζί με το tip δώσαμε 140 ευρώ.
Δεν θεωρώ ότι αξίζει τα λεφτά του και δικαιολογεί το όνομα του. Περίμενα κάτι πιο εύγευστο, πιο ευχάριστο στον ουρανίσκο με χαρακτηριστικές πινελιές των chef που το στελεχώνουν. Αντ’ αυτού είδα πιάτα άνευρα, κοινά, άνευ ιδιαίτερης γεύσης, χωρίς ίχνος φαντασίας στο στήσιμο αλλά με υψηλές τιμές.

Πιστεύω ότι ούτε τιμές θα ρίξει, ούτε θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα ώστε να χαίρεσαι να πας. Βέβαια ο Ελληνάρας που ενδιαφέρεται για άλλα πράγματα (πχ P.R.) και δεν τον χτύπησε η κρίση θα συνεχίσει να το τιμάει. Εμάς όμως που ενδιαφερόμαστε πρώτιστα για καλό φαγητό ξέχνα μας.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες, Ν.Μάκρη
Σεπ
07
2013
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Ευρώ/Άτομο
37-49

Επισκεφτήκαμε το εστιατόριο στις 5 Σεπτεμβρίου μαζί με την γυναίκα μου. Είχαμε ακούσει πολλά για το εν λόγω μαγαζί τόσο από φίλους όσο και από τα διάφορα, σχετικά, με το φαγητό sites.

Θα ξεκινήσω την κριτική μου από το service αφού αυτό ήταν το πρώτο που εισέπραξα κάνοντας τηλεφωνικά την κράτηση μου και μάλλον ο ευγενέστατος ιδιοκτήτης που μου απάντησε στο τηλέφωνο με ενημέρωσε οτι την συγκεκριμένη ημέρα δεν υπήρχε θέμα για τραπέζι δύο ατόμων.

Γενικότερα το service ήταν αρκετά καλό και γρήγορο, άλλωστε Πέμπτη βράδυ ήταν, και το μαγαζί είχε δεν είχε 10 παρέες, το σίγουρο ήταν ότι ήταν αρκετά ευγενικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Παραγγείλαμε μια σαλάτα, την ΤΣΟΜΠΑΝ(11,5€) η οποία στην ουσία ήταν μια χωριάτικη χωρίς φέτα και την θέση της την είχε πάρει μια μεγάλη δόση καπνιστής μελιτζάνας σε πουρέ, δεν μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αφου για ακόμη μια φορά το βασικό συστατικό που ήταν η ντομάτα ήταν μάλλον αδιάφορη (δύσκολα έβρισκες φέτος το καλοκαίρι καλές ντομάτες), ωραίος ο πούρες χωρίς όμως να είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Ορεκτικά, ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΝΤΟΛΑΜΔΑΚΙΑ(6,5€), που δεν βρήκα κάτι το ιδιαίτερο ούτε στην γεύση αλλά ούτε στο "στήσιμο" του πιάτου, το δεύτερο ορεκτικό ήταν ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΤΑ(8,5€) ωραία σαν γεύση με πλούσια την δόση παστουρμά, αλλά μέχρι εκεί.

Κυρίως πιάτα, για μένα ΧΟΥΝΓΚΙΑΡ (14,5€) εάν εξαιρέσουμε το κρέας ο πουρές μελιτζάνας δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και για την γυναίκα μου επιλέξαμε το ΜΕΝΤΙ(14,5€) το οποίο ήταν ζυμαρικά με κιμά και γιαούρτι, το βρήκαμε ενδιαφέρον και για αυτό το παραγγείλαμε, τελικά η επίγευση θα έλεγα οτι ήταν μάλλον μέτρια, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Τα γλύκα που επιλέξαμε ήταν η τάρτα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τις φράουλες(6€), πολύ καλό και ιδιαίτερα ελαφρύ,το δεύτερο γλύκο ήταν με κρέμα καπουτσίνο και κρέμα ζαχοραπλαστικής(5,5€) (εάν θυμάμαι καλά), καλό, και σίγουρα ιδιαίτερο.

Ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο κρασί(15€) το ψωμί(3,0€) ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό(2,20€) όλα μαζί 87€.

Μάλλον πολλά σε σχέση με την ποιότητα φαγητού που απολαύσαμε..
Xώρος, θα τον χαρακτήριζα «μoντέρνα νεοταβέρνα", ενδιαφέροντα σημεία τα βότσαλα που υπήρχαν στο έδαφος σε αρκετά σημεία του κατ/ματος,δεν μου άρεσε ο ψεύτικος χλοοτάπητας που υπήρχε περιμετρικά στο κιόσκι που βρισκόταν στο κέντρο της αυλής.

Σίγουρα θα ξαναπήγαινα για τα γλυκά.

Τελικά κριτικές και φίλοι είχαν δίκιο.. μάλλον μέτριο και σίγουρα όχι value for money.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες, Ν.Μάκρη
Αυγ
28
2013
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
17-25

Το ανακαλύψαμε τυχαία όταν είχαμε πάει για μπάνιο στην περιοχή και απλά μας άρεσε η διακόσμηση της εξωτερικής αυλής οπότε αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε.

Την επόμενη ημέρα ανακαλύψαμε βεβαίως την "ιστορία" του μαγαζιού και αυτό μάλλον μείωσε τις καλές μας εντυπώσεις οι οποίες όμως είναι ακόμα αρκετά υψηλές και γι'αυτό το έχουμε επισκεφθεί κι άλλες φορές.

Η σχέση ποιότητας φαγητού με τιμές είναι πάρα πολύ καλή και όσα φαγητά έχουμε δοκιμάσει έως σήμερα μας ικανοποίησαν. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες, Ν.Μάκρη
Μαι
03
2013
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Ευρώ/Άτομο
26-36

Ήταν η πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό που πήγα σε εστιατόριο χωρίς να έχω διαβάσει τίποτα σε ιστοσελίδες. Κυριακή, ωραιότατη ημέρα και έπεσε η ιδέα για καφέ στη Ν. Μάκρη από φιλικό ζευγάρι. Ούτε για γλυκά Παρλιάρου, ούτε για ιδιοκτήτες με γερά PR είχα ακούσει. Και οφείλω να πω ότι η εντύπωσή μου είναι ανάλογη με αυτή των περισσότερων χρηστών που έχουν φάει στο συγκεκριμένο μαγαζί, δικαιώνοντας την μανία μου να πηγαίνω «διαβασμένη» σε νέα εστιατόρια.

Ο χώρος λοιπόν είναι αρκετά καλός, ιδιαίτερα αν στην παρέα υπάρχουν και μικρά παιδιά, καθώς έχει μία σχετική άπλα. Εμείς (4 άτομα και δύο 3χρονα) πήγαμε σχετικά νωρίς (1,30 μμ) με αποτέλεσμα το πρώτο μισάωρο το σέρβις να είναι αρκετά καλό. Οι σερβιτόροι ήταν αρκετοί, γελαστοί και εξυπηρετικοί. Μετά όμως από αυτό το καθοριστικό μισάωρο, τα πράγματα άλλαξαν. Το μαγαζί γέμισε και οι σερβιτόροι έγιναν αγέλαστοι, εκνευρισμένοι, πανικόβλητοι .Όλοι ανεξαιρέτως πήραν το βλέμα του Βούδα, δηλ σε κοιτάω μεν, αλλά βλέπω πίσω από εσένα, κοινώς σε γράφω. Το εντυπωσιακό είναι ότι το προσωπικό φαινόταν αρκετό, δε ξέρω τι δεν πήγαινε καλά.

Στα σημαντικά τώρα. Το πρώτο μισάωρο τα πράγματα ήταν πολύ καλά και στο φαί. Ήρθε στο τραπέζι ωραιότατο ψωμί με λάδι και ένα άλλο συνοδευτικό (σαν πουρές πατάτας). Σχετικά σύντομα ήρθαν μία σαλάτα Χειμώνα-Καλοκαίρι, απλή αλλά πολύ φρέσκα και νόστιμη με πρασινάδες, μανιτάρια, αβοκάντο πιπεριές. Συνεχίσαμε με πατάτες τηγανητές φρεσκοκομμένες, ντολμαδάκια γιαλαντζί τα οποία τα βρήκα εξαιρετικά, κολοκυθοκεφτέδες με μία σάλτσα γιαουρτιού –καλοί. Και κάπου εδώ τελειώνουν τα ωραία.

Ακολούθησαν: Δύο μερίδες μπιφτέκι – στεγνό και ψιλοάγευστο, ένα σις κεφτέ – μέτριο . Εγώ πήρα μία μακαρονάδα με μύδια. Είπαμε βρε παιδιά, al dente αλλά αυτό ήταν al spane oi fronimites. Άσε που η σάλτσα ήταν άγευστη και ψιλονεροζούμι. Και άντε, να δεχτώ το al dente στα μακαρόνια. Αl dente μαντί δεν το δέχομαι! Ενώ ήταν ωραία παρσκευασμένο , και αρκετά νόστιμο θα ήθελε κανά πεντάλεπτο τουλάχιστον βράσιμο.

Και ας πάμε στα γλυκά : ακούγοντας το όνομα του Παρλιάρου περιμένεις να φας κάτι ιδιαίτερο. Ε, λοιπόν, δε θα φας. Εμείς πήραμε: σοκολατένιο κορμό νηστίσιμο – καλούτσικος ήταν αλλά κατά βάση ήταν χαλβάς με σοκολάτα, πάβλοβα-, έχουμε φάει και καλύτερες και το κλου: μία σοκολατένια σφαίρα με γέμιση από μους με μαστίχα. Αν θυμάστε μία σοκολατένια μπάλα που είχαν φτιάξει στο masterchef που έπεφτε πάνω ζεστή σοκολάτα και έσπαγε αποκαλύπτοντας παγωτό, αυτό ήταν και το concept του γλυκού. Όμως η σφαίρα δεν έσπασε και πιθανότατα κάτι ήξερε που δεν έσπασε, καθώς μέσα της υπήρχε ένας στόκος με γεύση μαστίχας που καλύτερα να είχε εξαφανιστεί στην στρατόσφαιρα.

Στο τέλος κέρασαν ένα σφηνάκι ίσως για να μη πάθεις εγκεφαλικό από το λογαριασμό: Αυτά που είπα με μισό κιλό χύμα και 2 κοκα κόλες 135 ευρώ.
Αν είχαμε μείνει στο πρώτο μισάωρο μπορεί να έβαζα και 4 στο φαί, 4 στην εξυπηρέτηση. Δυστυχώς όμως τα επόμενα μισάωρα ήταν απογοητευτικά.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες, Ν.Μάκρη
Μαι
12
2013
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Ευρώ/Άτομο
26-36

Επισκευθήκαμε το συγκεκριμένο εστιατόριο στις 11/05/2013 και μπορώ να πώ οτι απογοητευθήκαμε πολύ διότι δεν ανταποκρίνεται στις κριτικές που διαβασαμε και ακούσαμε.

Ο χώρος ειναι καλός και πολύ καθαρός αλλά τα πιάτα ειναι εξαιρετικά μέτρια. Κάποια μάλιστα ήταν εως και κακά (το χουνκιαρ π.χ.).

Το μενού δεν με εντυπωσίασε και δεν είδα πολλά πολίτικα πιάτα όπως διαφημίζεται. Το σέρβις υστερεί πολύ και η απόλυτη απογοήτευση ηρθε με τα γλυκά. Διαφημίστηκε πολύ με τα δηθεν γλυκά του Παρλιάρου τα οποια όμως "πέρασαν και δεν ακούμπησαν" οπως λέει και ο λόγος.

Γενικά απογοητευτηκαμε και κρίμα το ταξιδι μέχρι το Ζούμπερι (που δεν το έχει ούτε το gps)

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες, Ν.Μάκρη
Σεπ
23
2012
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Ευρώ/Άτομο
26-36

Εξαιρετικά απογοητευτική η σημερινή μας εμπειρία στο Χειμώνα Καλοκαίρι. Φαίνεται ότι πέσαμε θύματα του ιδιαίτερα πετυχημένου promotion του μαγαζιού και την πατήσαμε άσχημα. Απαράδεκτο σέρβις το οποίο κατέληξε σε σπάσιμο νεύρων που δεν μπόρεσαν να καταπραΰνουν ούτε οι συμπαθητικές γεύσεις που δοκιμάσαμε, ούτε η όμορφη λιακάδα που μας ξεσήκωσε να φτάσουμε μέχρι το Ζούμπερη.

Άλλωστε τι καλύτερο από ένα χαλαρό, ηλιόλουστο κυριακάτικο μεσημέρι; Ιδανικό για βόλτα μέχρι τη θάλασσα και γεύμα σ' ένα μαγαζί για το οποίο τόσα είχαμε ακούσει και διαβάσει. Η μέρα ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές και δυστυχώς η διάψευση των προσδοκιών μας ήταν συντριπτική.

Κατευθυνόμενοι στο σκιερό τραπέζι μας εντός της απλωτής αυλής εν μέσω παιδικών φωνούλων και τρεχαλητών συνειδητοποιήσαμε ότι πρόκειται για μια οικογενειακή κατά βάση ταβέρνα. Τα άσπρα τραπέζια και οι καρέκλες είναι τοποθετημένα σε λευκό χοντρό χαλίκι. Σε ρόλο τραπεζομάντιλου διαφημιστικό χαρτί της Άμστελ, αλλά κατά τ' άλλα τα σερβίτσια προσεγμένα και όμορφα. Παραγγελία δεν αργήσαμε να δώσουμε και το πρώτο φάουλ σημειώθηκε άμεσα όταν άρχισαν να καταφθάνουν τα ορεκτικά χωρίς να έχουν έρθει τα ποτά. Και αυτή ήταν η αρχή.

Βλέπετε μόνο τα ορεκτικά ήρθαν άμεσα και σε σωστούς χρόνους. Το μεγάλο γλέντι ξεκίνησε όταν άρχισε και η αναμονή για τα κυρίως. Αφού περάσαμε άπειρη ώρα περιμένοντας, άπειρη όμως, έσκασε στο τραπέζι μας το πρώτο κυρίως. Μόνο του. Το δεύτερο κυρίως ήρθε μετά από κανά δεκάλεπτο και τα δύο τελευταία ήρθαν μαζί μετά από πέντε περίπου λεπτά περαιτέρω αναμονής. Και χωρίς εξηγήσεις ή δικαιολογίες.

Ειλικρινά, αδυνατώ να περιγράψω πόσο απαράδεκτη βρήκα την κίνηση αυτή, το αφήνω πάνω σας να την χαρακτηρίσετε. Μόλις κουτσοφάγαμε, δεν μας έφτανε η μέχρι εκείνο το σημείο ταλαιπωρία, αλλά ως μέγιστοι μαζοχιστές αποφασίσαμε να παραγγείλουμε και γλυκό. Βλέπετε το μέρος φημίζεται για τα γλυκά του, αφού έχουν την Παρλιαρο-υπογραφή και λέμε ε, αφού να ξανάρθουμε δεν πρόκειται, μιας και είμαστε εδώ ας δοκιμάσουμε κανά γλυκάκι. Περιττό να σας πω τον αγώνα που δώσαμε προκειμένου να γίνουμε αντιληπτοί από το προσωπικό και να εξαναγκάσουμε κάποιον ν' ασχοληθεί μαζί μας. Θα σας δώσω δύο στοιχεία: Ένας από τους σερβιτόρους έκανε ότι δεν με είδε, μιας και ήταν μέσα στον πανικό του και το τρέξιμο του και η κοπέλα της οποίας την προσοχή κατόρθωσα με μεγάλη επιμονή να κερδίσω, ήρθε με απόλυτα απηυδισμένο ύφος στο τραπέζι για να της πούμε για τα γλυκά. Δεν μπήκε καν στον κόπο να κρύψει το στράβωμά της που θέλησα να παραγγείλω (;!), ύστερα από ώρα προσπάθειας. Φανταστική αντιμετώπιση στον πελάτη. Εννοείται ότι τα γλυκά ήρθαν μετά από άλλες 800 ώρες και αντί για τα τέσσερα που είχαμε παραγγείλει ήταν τρία και ω! για φαντάσου, το τέταρτο γλυκό έχει μάλλον τελειώσει. Προφανώς και απλά ζητήσαμε να μας φέρουν άμεσα τον λογαριασμό, ο οποίος ήρθε γρήγορα, χωρίς όμως την συνοδεία του κεράσματος και των ζεστών πετσετούλων που μαζί με τον λογαριασμό πήγαιναν σε όλα τα άλλα τραπέζια! Τρέλα;

Προφανώς και ό,τι φάγαμε επισκιάστηκε από το ερασιτεχνικό, αξιολύπητο σέρβις. Θα σας πω όμως χάριν πληρότητας: Δοκιμάσαμε λοιπόν μια συμπαθέστατη καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, σπιτικά ντολμαδάκια γιαλατζί, επίσης συμπαθητικά, χωρίς να είναι κάτι το συγκλονιστικό, κολοκυθοκεφτέδες απλούς, κοινούς, μέτριους, συμπαθητικά τυροπιτάκια με φέτα και κατίκι. Από κυρίως νόστιμο ήταν το ψαρονέφρι με μέλι και μαυροδάφνη συνοδεία ρυζιού και τηγανιτών πατατών, όπως και το φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο με μπύρα και λιαστές ντομάτες. Το μπιφτέκι επίσης καλοψημένο και εύγεστο.

Το σις κεφτέ είχε τελειώσει και πρότεινε ο σερβιτόρος να μας το ετοιμάσουν με τον κιμά για τα μπιφτέκια. Σίγουρα λέει δεν θα είναι το ίδιο και πρότεινε μάλιστα να πάρουμε κάτι άλλο για πιο αυθεντικό. Ο πατέρας μου δεν πτοήθηκε και συμφώνησε να το φάει με τον μπιφτεκο-κιμά. Την ώρα του λογαριασμού μου έκανε εξαιρετικά κακή εντύπωση ότι ενώ το μπιφτέκι κοστολογείται στα 9,5 ευρώ και το σις κεφτέ στα 16 ευρώ, το πιάτο που ήταν μπιφτεκάκια σε σχήμα κεμπάπ με την επιπλέον συνοδεία από γιαούρτι και τρεις πιτούλες χρεώθηκε ως σις κεφτέ. Όοοοκεϊ! Επίσης το ψωμί χρεώνεται 1,5 ευρώ/άτομο και το νταβατζο-νερό (μιας και επιβάλλεται) στα 2,20 (μάλλον θα φταίει ότι το μπουκάλι είναι γυάλινο).

Από γλυκά καταλήξαμε με δύο μιλφέιγ (ελαφριά και μέτρια) και μία μπίτερ σοκολάτα με μαστίχα (έντονη η γεύση της μαστίχας, ωραία ήταν). Βέβαια σε εκείνη την φάση πια κάθε όρεξη για γλυκό είχε απλά εξανεμιστεί.

Από τις ενδεικτικές τιμές που ανέφερα παραπάνω φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε για το τι υπερτίμηση μιλάμε. Πάντως συνολικά για τα παραπάνω συν τρεις μπύρες και ένα αναψυκτικό (τα μικρά μπουκάλια, μην τρελαίνεστε) να ξέρετε ότι πήγε 118 ευρώ, ήτοι μια τριανταρού το άτομο. Τραγικό; Το πόσο δεν παίζει να ξαναπάμε δεν μπορώ να σας το περιγράψω!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες, Ν.Μάκρη
Σεπ
30
2012
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Ευρώ/Άτομο
-

Το συγκεκριμενο εστιατοριο ειναι μια μοντερνα προταση για ταβερνα με τιμες υψηλες για την ποιοτητα του. Απευθυνεται στην γυρω περιοχη, ειναι εκτος παραλιας και ειναι η παραλλαγη της Αυλης του Αντωνη. Ο κυρ Αντωνης που ζουσε στην αυλη πεθανε, και ο Χειμωνας ειναι βαρυς ενω το καλοκαιρι ξερο και ανυδρο.
Εχω φιλους που μενουν στην περιοχη και με παρασυρουν προς τα εκει καποιες φορες και απογοητευομαι συνεχεια.

Το φαγητο τους ειναι μετριο και πρεπει να αποφυγετε πιασαρικα πιατα. Προσπαθωντας να δημιουργησεις προχωρημενη κουζινα με προσωπικο ασχετο ,το μονο που καταφερνεις ειναι να κοροιδευεις τους πελατες. Αυτα τα περιφεριακα εστιατορια θα επρεπε να εξειδικευτουν σε μια τοπικη καθαρα Ελληνικη και κλασσικη κουζινα,μικρο καταλογο, προσιτες τιμες και καλο σερβις. Το δηθεν ειναι φλυαρια που καποια στιγμη θα κουρασει.
Το σερβις ειναι απαραδεκτο οταν υπαρχει κινηση και δεν υπαρχει χημεια με τους πελατες. Ο χωρος ειναι συμπαθητικος αλλα ολα τα υπολοιπα δεν με συγκινουν. Οσο για τα περιφημα γλυκα - εμπνευσεις Παρλιαρου, θα πω το εξης: Ο Παρλιαρος ειναι εξαιρετικος ζαχαροπλαστης και προφανως καποτε τους εδωσε καποιες συνταγες. Τα γλυκα τους απο γευση ειναι πολυ καλα,αλλα ενας μακρυς καταλογος σε μια ταβερνα, συγνωμη μοντερνα ταβερνα, παραπεμπει σε επιδορπια καταψυξης. Ειναι αυτο που θελουμε?

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες, Ν.Μάκρη
Οκτ
26
2012
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
26-36

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν θυμάμαι πότε πήγα τελευταία φορά στο συγκεκριμένο εστιατόριο γιατί πολύ απλά έχω πάει τόσες φορές που δεν κρατάω ημερολόγιο!
Η ποιότητα του φαγητού, όπως και η ποσότητα των μερίδων, θα ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς. Ένα πιάτο που αξίζει να πάρει κανείς είναι τα μύδια με το κρασί και τη μουστάρδα....είναι αποκάλυψη!!! το ίδιο ισχύει και για τα παϊδάκια κοτόπουλου που είναι πολύ ζουμερά και έχουν ψημένη ντομάτα από πάνω.

Η εξυπηρέτηση είναι πάντα γρήγορη και πολύ φιλική.
Όσον αφορά τον χώρο, είναι προφανές ότι όλα έχουν γίνει με μεράκι και πολύ γούστο, είτε πρόκειται για τα σερβίτσια είτε για τη διαμόρφωση του κήπου (βοτσαλάκι+λουλούδια) ή το αίθριο (για τις βροχερές ή κρύες επισκέψεις) ή τον εσωτερικό χώρο.

Σχετικά με το λογαριασμό, ίσως να έχει περιθώριο για λίγο πιο κάτω αν και συνήθως, ο λογαριασμός δεν υπερβαίνει τα €30-€35/άτομο (έχοντας φάει και πιεί μέχρι σκασμού!!!)
Απλά.... χρήσιμο είναι να κλείσει κανείς τραπέζι γιατί ειδικά σε δημοφιλείς ημέρες γίνεται χαμός!!

Χρήσιμη;
0
evi
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες, Ν.Μάκρη
Αυγ
23
2010
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Πρόκειται για μία μοντέρνα ταβέρνα με χώρο που παραπέμπει σε κυκλαδίτικο νησί. Είναι προτιμότερο να πάει κανείς απογευματάκι-βραδάκι γιατί το μεσημέρι έχει πολύ ζέστη.

Το φαγητό είναι άψογο, με μεγάλη ποικιλία, πολίτικες επιρροές στην κουζίνα, πρωτότυπες γεύσεις και συναρπαστικοί γευστικοί συνδυασμοί. Τα γλυκά είναι απίστευτα. Δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις.

Η εξυπηρέτηση επιδέχεται βελτιώσεων ιδιαίτερα όταν "πέσει" πολύς κόσμος. Ως προς τις τιμές είναι αρκετά τσιμπημένες αν και το φαγητό το αξίζει και με το παραπάνω (περίπου 30 ευρώ το άτομο για: 1 σαλάτα, 3 ορεκτικά, 3 κυρίως, 3 γλυκά, 2 κόκα κόλες, 2 νερά.

Χρήσιμη;
0