ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Κατηγορία Μοντέρνες ταβέρνες
Διεύθυνση Λεωφόρος Ποσειδώνος 93, Ζούμπερι, Νέα Μάκρη [Χάρτης]
Τηλέφωνο 22940 99704

2.3
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_1 Tomato_50_20130405_0
προκύπτει από
( 10 κριτικές )
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2.1
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_1 Tomato_50_20130405_0
2.3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_3 Tomato_50_20130405_0
2.8
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_3 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1.8
Ευρώ/Άτομο
26-36
Περιγραφή
Μεγάλος κήπος και πλούσιο μενού. Ανοιχτό και το μεσημέρι.


Φίλτρα:
Δες τα κατά:
Ημερομηνία Δημοτικότητα

sido kujo
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_2 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1.5
+/-
Έχει γράψει Κριτικές
26
Τον εμπιστεύονται
45
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Ευρώ/Άτομο
-

Και ξεκινάω από το τέλος αυτή τη φορά : Ένα μέτριο εστιατόριο. Προφανώς με καλές προθέσεις αλλά το «πακέτο» κατά τη γνώμη μου προβληματικό.

Το φαγητό: Μέτριο προς αδιάφορα κακό.
Τα πρώτα ήταν τα καλύτερα πιάτα. Με εξαίρεση μία σαλάτα με αβοκάντο που το 1 από τα 2 αβοκάντο που περιείχε ήταν ανώριμο (εντελώς) με αποτέλεσμα την ωρα που το μασάς να ακούς κρατς κρουτς (καλά δεν το είδε ο …όποιος την έφτιαξε?!) τα υπόλοιπα πρώτα ήταν καλά. Μια πίτα με παστρουμά, ένα άλλο με μουσακά σα πίτα. Χωρίς να πάθω κανένα εξ ανατολής γαστριμαργικό σοκ ήταν καλά.

Τα κυρίως δυστυχώς από μέτρια έως κακά. Το χουνκιάρ το χειρότερο που έχω δοκιμάσει. (Έχω δοκιμάσει πολύ καλά χουνκιάρ και είχε δύσκολο ανταγωνισμό… αλλά ήταν το χειρότερο…) Ο πουρές μελιτζάνας αδιάφορος και όχι τόσο «μαστιχωτός» όσο επιβάλει η συνταγή, το κρέας με τη σάλτσα δε με απογείωσε… αντιθέτως. Το μεντί μέτριο, το ψαρονέφρι δεν το δοκίμασα αλλά η κριτική που άκουσα ήταν … «οκ δεν τρελάθηκα» και τέλος η καταστροφή: ένα πιάτο με κεμπαπ πίτες και πατάτες τηγανιτές. Κακό! Τα κεμπάπ θα τα έλεγα εντελώς άγευστα αν δε μου μύριζαν λίγο άσχημα. Οι πίτες αδιάφορες και οι πατάτες σα πανιασμένες. Το πιάτο σχεδόν δεν το άγγιξα. Ελπίζω να ήταν κακή μέρα.
Τα γλυκά: Και μόνο το όνομα πίσω από την ιδιοκτήτρια σε προδιαθέτει για κάτι καλό. Και λέω καλό γιατί θεωρώ και τις δημιουργίες του Παρλιάρου καλές. Όχι τέλειες… όχι wow… απλά καλές (και υπερτιμημένες). Και εδώ πέσαμε μέσα. Τα γλυκά ήταν απλά καλά. Αλλά δε σώσανε την κατάσταση.

Οι τιμές: Τι να πω για τις τιμές όταν το φαγητό ήταν μέτριο? Αν πληρωναμε -20 έως 30% θα ένιωθα καλύτερα ενώ δεν φάγαμε καλά? Τις τιμές τις αναφέρουν αναλυτικά οι παραπάνω κριτικές.

Το σέρβις: Υψηλότερο του εστιατορίου. Άψογο.

Ο χώρος: Αδιάφορος έως κακός. Μέσα αδιάφορος με εμφανή την έλλειψη κάποιου επαγγελματία (γιατί στην Ελλάδα εκτός από σεφ είμαστε και διακοσμητές!!) και έξω όσο καλό κάνουν τα φυτά τόσο κακό κάνει ο φτηνός πλαστικός χλοοτάπητας!!

Τελικά μάλλον δε θα ξαναπάω κατ’ επιλογήν βέβαια και λυπάμαι γι αυτό.

jim
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_2 Tomato_50_20130405_0
2.5
+/-
jim
Έχει γράψει Κριτικές
54
Τον εμπιστεύονται
79
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Ευρώ/Άτομο
26-36

Back to the base again, όπου βάση το σπίτι φυσικά, μετά από ένα Καλοκαίρι που τα περιείχε όλα. Και εξηγούμαι: Ανανεωμένο περιβάλλον εργασίας, διακοπές στο χωριό με τσίπουρο excellent και σπιτικούς μεζέδες από μάνα και σύζυγο, clubbing τουλάχιστον 2 φορές την βδομάδα, φαγητό σε μέρη που θα περιγραφούν σιγά σιγά και μπάνια πολλά μπάνια στο Ζούμπερι.

Ναι, εκεί που πήγαινε για μπάνιο ο Κωνσταντάρας με τις μικρούλες, στις παλαιές αξέχαστες ελληνικές ταινίες.
Σε μία λοιπόν από τις πολλές εξορμήσεις στο Ζούμπερι, είπαμε παρέα 5 ατόμων να τιμήσουμε το ‘’Χειμώνα Καλοκαίρι’’. Μην μπερδευτείτε με Ν. Μάκρη. Βρίσκεται στο άκρο της, μετά τις κατασκηνώσεις του Δ. Αθηναίων και τα παραθεριστικά κέντρα Στρατού, Αεροπορίας και Αστυνομίας, πάνω από το αειθαλές La Costa, το νεανικό Divers και πριν την παντός καιρού ταβέρνα του ‘’κυρίου Ζούμπερη’’.

Μεγάλη αυλή λοιπόν που περιμετρικά (3/4) έχει χαλίκι με τραπεζάκια και καρέκλες παλιού καφενείου, σε τι χρώμα φυσικά? Άσπρο. Δεν σε χαλάει το όλο σκηνικό, θυμίζει μάλιστα αυλή συγγενικού ή φιλικού προσώπου, όπου κατ’ ανάγκη μαζευτήκαν φίλοι και γνωστοί για να γιορτάσουν λόγω χώρου κάποιο χαρμόσυνο γεγονός!!!
Τα χαλίκια βέβαια δυσκολεύουν την κίνηση της καρέκλας αλλά το ξεπερνάμε. Οι βουκαμβίλιες, τα αμπέλια, οι τριανταφυλλιές, τα υπόλοιπα διάσπαρτα λουλουδικά και φυτά, μαζί φυσικά με το πηγάδι και τα φαναράκια, ομορφαίνουν το όλο σκηνικό.

Το service το βρήκα αρκετά καλό, με τους σερβιτόρους να κινούνται επαγγελματικά και με χαμόγελο. Τα φαγητά ήρθαν στην ώρα τους, και με τον τρόπο που τα ζητήσαμε. Χρεώνω μόνο, ότι μπέρδεψαν τον τύπο του κόκκινου χύμα κρασιού που πήραμε. Διότι αφού εξυπηρετείς 2 έως 3 τραπέζια πρέπει να θυμάσαι τι ποικιλία πίνει το κάθε τραπέζι. Αν δεν το θυμάσαι, βάλε κάθε ποικιλία σε διαφορετικό μπουκάλι.

Στην αρχή κατέφθασε ζεστό ψωμί 2 ειδών, μπωλάκι με λαδάκι και τον σερβιτόρο να ανοίγει μικρό μπουκαλάκι μπαλσάμικο και να στάζει στο λάδι. Πολύ καλή κίνηση το όλο σκηνικό. Μπουκάλι νερό με το όνομα του εστιατορίου και μια sauce γιαουρτιού (νομίζω), πλαισίωσε τα υπόλοιπα. Όλα αυτά τα οποία χαρακτηρίζω ΄΄ετσιθελικά΄΄, για να μην χρησιμοποιήσω χειρότερη ελληνικότατη λέξη, στοίχισαν 2,5 το άτομο συν 2,2 το νερό.

Δεν το κάναμε θέμα διότι είχαμε φίλους στην παρέα που ήρθαν από αρκετά μακριά για να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.
Στα του φαγητού τώρα, οι τιμές κυμαίνονται στα 10 ευρώ οι σαλάτες, τα ορεκτικά 5-8 και τα κυρίως από 7,5 έως 9,5 καποια και από 11 έως 28 (ribeye) τα περισσότερα. Επίσης κάθε μέρα έχει και κάποια μαγειρευτά (γεμιστά όταν πήγαμε) τα οποία βέβαια δεν δοκιμάσαμε διότι η επίσκεψη έγινε βράδυ.

Πήραμε σαλάτα τη ‘’Λόλα’’ με αρκετή πρασινάδα, ωραία ψημένο χαλούμι, κρουτόν εμπορίου και sauce από θυμάρι που δεν έβγαζε καθόλου το άρωμα του.
Από ορεκτικά δοκιμάσαμε κολοκυθοκεφτέδες, τοματοκεφτέδες, πατάτες τηγανητές, τυροπιτάκια με φέτα και κατίκι, ντολμαδάκια αυγολέμονο και τσιλτίκ μελιτζάνα σωτέ με σκορδάτη σάλτσα για τους μερακλήδες. Αυτό ήταν και το μόνο υπέροχο και αντάξιο του ονόματος που έχει κάνει το εστιατόριο.

Τις πατάτες πλέον δεν τις σχολιάζω.
Οι κολοκυθο - τοματοκεφτέδες οι οποίοι ήρθαν φουλ καυτεροί με αποτέλεσμα να πρέπει να τους αφήσεις να κρυώσουν για να δοκιμάσεις ,συνοδευόμενοι από μια απαλή sauce, αν έκλεινες τα μάτια και δοκίμαζες δεν ξεχώριζες τι είναι τι.

Το φύλλο από τα τυροπιτάκια τα οποία ήταν τύπου stick, θρυμματιζόταν με το που το έπιανες και στο εσωτερικό του έψαχνες να βρεις την κρεμώδη υφή από το κατίκι, αλλά έβρισκες μόνο φέτα.
Τα ντολμαδάκια πολύ σωστά αυγοκομμένα με ελαφριά οξύτητα, αλλά μέσα ήταν στουμπωμένο το ρύζι και σου χαλούσε το σύνολο. Περίμενα από Πολίτισσα μαγείρισσα το τέλειο πιάτο.

Από κυρίως (και αυτά στη μέση), μια τηγανιά φιλέτο με τα γνωστά πλέον πιπεριδοειδή εντός, μικρά κομματάκια χωρίς ίχνος πάχους τηγανισμένα σε ελαφριά πιπεράτη sauce πολύ καλή και ένα φιλέτο κοτόπουλο με sauce μπύρας τίποτε το ιδιαίτερο.
Από γλυκά δοκιμάσαμε μια πάβλοβα που ήταν απαράδεκτη αφου κοβόταν με το ζόρι, μάλλον προηγούμενων ημερών, ένα μιλφέιγ με στρώσεις σοκολάτας αδιάφορο έως κακό και ένα φοντάν σοκολάτας bitter με παγωτό, που για αυτούς που αρέσκονται στην σοκολάτα ήταν όλα τα λεφτά.

Ήπιαμε 1 ½ μοσχοφίλερο και 1 chardonnay, μας κέρασαν σφηνάκι γλυκό κρασί (έξυπνη κίνηση) και μαζί με το tip δώσαμε 140 ευρώ.
Δεν θεωρώ ότι αξίζει τα λεφτά του και δικαιολογεί το όνομα του. Περίμενα κάτι πιο εύγευστο, πιο ευχάριστο στον ουρανίσκο με χαρακτηριστικές πινελιές των chef που το στελεχώνουν. Αντ’ αυτού είδα πιάτα άνευρα, κοινά, άνευ ιδιαίτερης γεύσης, χωρίς ίχνος φαντασίας στο στήσιμο αλλά με υψηλές τιμές.

Πιστεύω ότι ούτε τιμές θα ρίξει, ούτε θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα ώστε να χαίρεσαι να πας. Βέβαια ο Ελληνάρας που ενδιαφέρεται για άλλα πράγματα (πχ P.R.) και δεν τον χτύπησε η κρίση θα συνεχίσει να το τιμάει. Εμάς όμως που ενδιαφερόμαστε πρώτιστα για καλό φαγητό ξέχνα μας.