Ε/Γ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ

Ψαροταβέρνες
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα
12:00 - 00:00
Τρίτη
12:00 - 00:00
Τετάρτη
12:00 - 00:00
Πέμπτη
12:00 - 00:00
Παρασκευή
12:00 - 01:00
Σάββατο
12:00 - 01:00
Κυριακή
12:00 - 01:00
Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Τα τελευταία χρόνια η ταβέρνα μας έχει “αγκυροβολήσει” σ’ένα μικρό δρόμο στο Κερατσίνι. Ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα ζεστό, φιλικό στέκι όπου κυρίαρχο ρόλο έχει, ο πελάτης μας να γευτεί τους πιο εκλεκτούς και πάντα φρέσκους καρπούς των Ελληνικών θαλασσών σε πολύ ρεαλιστικές τιμές. Πιστεύουμε ότι το έχουμε καταφέρει. Ελάτε να σας περιποιηθούμε και θα διαπιστώσετε πως οι αδιαπραγμάτευτες αρχές μας είναι η ποιότητα των πρώτων υλών, ο σεβασμός στις επιθυμίες του πελάτη μας και η καθαριότητα. Φτάνει να έρθετε μία φορά και είμαστε σίγουροι ότι θα σας βλέπουμε συχνά.Αν ριξετε μια ματια στο site μας www.taxidevontas.com η στο you tube (Ε/Γ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ) θα καταλαβετε γιατι το μοτο μας ειναι:Τα αμεσως φρεσκοτερα ...κολυμπουν στην θαλασσα!!!

Πως θα το βρείτε
  Πλάτωνος 72, Κερατσίνι
  Εμφάνιση τηλεφώνου 210 432... 210 4324368
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Φιλικό προς χορτοφάγους Δέχεται πιστωτική κάρτα Take away Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά



20140808-logo16 Αξιολόγηση:
78 %
Βεβαιότητα:
Γεύση
86 %
Εξυπηρέτηση
90 %
Χώρος
61 %
Value for money
74 %
€/Άτομο
22-32
Η αξιολόγηση προκύπτει από 29 κριτικές




Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες, Κερατσίνι
Ιαν
20
2015
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
-

Μετά από 2-3 επισκέψεις μου στο Ταξιδεύοντας, νομίζω πως ήρθε η ώρα να ανανεώσω την κριτική μου, όχι για να γράψω κάτι ιδιαίτερα ξεχωριστό μετά απο 15 μήνες. Το κάνω πιο πολύ για να επιβεβαιώσω ότι το μαγαζί βαδίζει σε ήρεμα νερά και δεν έχει επέλθει κάποια ναυτική τραγωδία.

Οι καπετάνιοι λοιπόν δεν βαδίζουν με αυτόματο πιλότο, ίσα-ίσα που το ψάχνουν για να εξελιχτούν, τρανή απόδειξη πως έκαναν και δεύτερο εγχείρημα με την απόφαση να μπουν και στα δρομολόγια και τις γευστικές επιλογές των βορείων προαστίων.

Θα επιβεβαιώσω εδώ πως το πρώτο πράγμα που έχει παραμείνει σε ΑΡΙΣΤΟ επίπεδο είναι η εξυπηρέτηση. Πολλές φορές παλαιότερα δεν έδινα και τόση βάση σε αυτόν τον τομέα, όμως με την ενασχόληση μου με το ask4food και διαβάζοντας και άλλες εμπεριστατωμένες κριτικές, άνοιξαν οι ορίζοντες μου και προσπαθώ να κοιτάω και την παραμικρή λεπτομέρεια, σαν να πρόκειται για επαγγελματική ενασχόληση.

Δεν μπορώ να μην αναφέρω λοιπόν ότι σε κάθε τραπέζι υπάρχουν υφασμάτινα τραπεζομάντηλα και όχι χάρτινα σουπλά ή χαρτοτραπεζομάντηλα. Αυτό αυξάνει το κόστος εξόδων του καταστήματος και μάλιστα η κοπέλα μου σε παρατήρηση της με ρώτησε "Τους συμφέρει να έχουν υφασμάτινα τραπεζομάντηλα με τόσα ψαρικά και θαλασσινά που καταβροχθίζονται ? ". Η καθαριότητα στις δικές μου επισκέψεις ήταν παραπάνω απο εμφανής, μιλώ εγγυημένα.

Επίσης δεν μπορώ να μη σχολιάσω για ακόμα μια φορά τα κεράσματα που κάνουν με λιμοντσέλο μετά από την ψαροφαγία αλλά και τα κερασμένα γλυκά που το ένα είναι καλύτερο από το άλλο σε σημείο να έχω πει να πηγαίνω για γλυκό εκεί παρά να ψάχνω λύσεις σε αμφιβόλου ποιότητος ζαχαροπλαστεία. Για να μη σας παραπλανήσω, θα πω πως έμαθα πως δεν είναι όλα χειροποίητα, και πως άλλωστε. Μιλάμε για ψαροταβέρνα και όχι για το Premiere.

Στο τέλος ακολουθεί κερασμένο καραφάκι με γλυκο κρασί. Όπως και να το κάνουμε λοιπόν και αυτά έχουν ένα κόστος, σε άλλα μαγαζιά αν υπήρχε μια παρέα 4 ατόμων σίγουρα θα πλήρωνε 15-20 ευρώ για επιδόρπια. Ναι, και άλλοι επαγγελματίες το κάνουν αυτό και πολύ καλά ακολουθούν αυτή την πολιτική. Η αναφορά μου γίνεται για να δώσω ένα ελαφρυντικό στον εαυτό μου κάθε φορά που με πιάνει μια λιγούρα για θαλασσινά και θέλω να πληρώσω το κάτι παραπάνω σε χρήματα.

Άριστη αντιμετώπιση λοιπόν, και δεν χρειάζεται να αναφέρω πως το προσωπικό του καταστήματος είναι πάντα ευγενικό και άμεσο στις αντιδράσεις του. Η εκπαίδευση είναι άρτια και οργανωμένη, όχι επειδή πρέπει να είναι προσποιητή για να πάρουν λεφτά, αλλά γιατι υπάρχει μεράκι. Οι ιδιοκτήτες δεν είναι επιχειρηματίες με οικονομικό background πίσω τους, να καλύπτουν οικονομικές ζημιές. Είναι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι με όρεξη για εργασία.

Για τον χώρο δεν έχω να πω πολλά γιατί είναι απλώς μια ψαροταβέρνα, με νάυλον έξω αλλά σε καλές μέρες είναι όμορφα να κάθεσαι έξω και να πίνεις αποστάγματα με παρέα. Μέσα είναι καθαρά, χωρίς μυρωδιές από την κουζίνα και χωρίς να βρωμίσουν τα ρούχα σου (τουλάχιστον στο τραπέζι που κάθομαι εγώ, μέσα δεξιά). Η καθαριότητα είναι σε πολύ καλό επίπεδο, η μουσική ελληνική με επιλογές που συνοδεύουν το φαγητό σου (όχι για παράδειγμα σκυλάδικα). Ωραία πινελιά τα δίχτυα με τα όστρακα κλπ, όπως και το μπλε χρώμα που θυμίζει Ελλάδα.

Οι τιμές, ναι δεν είναι για συχνή προσέλευση αλλά αναφέροντας και όλα τα παραπάνω μπορώ να δώσω κάποια ελαφρυντικά. Τολμώ να πω πως όλοι παρασύρονται από τον μακροσκελή κατάλογο με τις τόσες επιλογές, όπου κάποιες είναι όντως ακριβές για ένα μέσο πορτοφόλι. Δεν σημαίνει όμως πως δεν υπάρχουν και οικονομικές λύσεις. Απλώς με τόσους θαλασσινούς θησαυρούς δεν μπορείς να δώσεις σημασία στα "δεύτερης" κατηγορίας πιάτα.

Ενδεικτικά κάποιες επιλογές που αναφέρω σε νορμάλ οικονομικά πλαίσια.

- Γαύρος τηγανιτός φιλεταρισμένος στα 6 ευρώ, το ίδιο και η σαρδέλα ψητή.
- Φάβα στα 3.9 ευρώ, χόρτα-πατζάρια στα 3.8 ευρώ.
- Γόνος στα 6.7 ευρώ.

Σε συνομιλία μου με τον Κώστα, συνιδιοκτήτη του μαγαζιού του είπα για τις τιμές και συμφώνησε πως δεν είναι για κάθε μέρα. Ψάχνουν τον τρόπο να μειώσουν το κόστος ενός αξιοπρεπούς γεύματος και μου παρέθεσε και κάποιες επιλογές στα λεγόμενα μεγάλα ψάρια "δεύτερης" και "τρίτης" κατηγορίας.

Συγκράτησα τα εξής:

- Μπάφες, κοκάλια, διάφορα σαργουδάκια και φαγγράκια στο τηγάνι με τιμές από 29 έως 35 ευρώ το κιλό (ας είναι καλά το κινητό μου που τα σημείωσα).

Στην τελευταία μου επίσκεψη που έγινε Παρασκευή 16 Ιανουαρίου γύρω στις 21:30, άτομα 5 θυμάμαι τα εξής:

- Καραβιδόψυχα στα 17.8 ευρώ. Πιάτο που πάντα είναι η πρώτη μου επιλογή με πολύ γευστική ροζέ σως, όπου αφού τελειώσει η καραβιδόψυχα βουτάω το ψωμί. Ανάλαφρη και πάντα φρέσκια.

- Χταπόδι ψητό. Ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι, λίγο πιο σκληρό για τα γούστα μου, με την επισήμανση ότι δεν είναι του γούστου μου το χταπόδι. Στους άλλους φάνηκε αρκετά νόστιμο.

- Τομάτα ξεφλουδισμένη με κάπαρη, κρίταμο και χοντρό αλάτι στα 6 ευρώ. Ένα απλούστατο πιάτο που πάντα το παραγγέλνω και μάλιστα στην τελευταία μας επίσκεψη χρειάστηκε να το επαναλάβουμε. Αν και όχι στην εποχή της, η τομάτα ήταν φρέσκια και ζουμερή. ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ επιλογή.

- Γαριδάκι συμιακό στα 12-14 ευρώ. Καλοτηγανισμένο χωρίς λαδίλα, διατηρώντας τα αρώματα του. Η ποσότητα θα μπορούσε να είναι και περισσότερη. Καλή επιλογή.

- Κυδώνια που δεν πρόλαβα να δοκιμάσω καθώς εξαφανίστηκαν μέσα σε 5 λεπτά.

- Αυγοτάραχο που έλιωνε στο στόμα, και μάλιστα φτιάχνουν και αυγοταραχομακαρονάδα στα 11-12 ευρώ, είχα δοκιμάσει το καλοκαίρι και μου φάνηκε νόστιμη αν και με περιθώρια ακόμα περισσότερης βελτίωσης. Θυμάμαι πως είχε αποτυπωθεί στο μυαλό μου ότι κάποιο συστατικό ακόμα μόνο καλό θα έκανε και θα έδινε ένα ακόμα +....

Και τέλος η ναυαρχίδα... Αστακομακαρονάδα....

Μια πιατέλα ζυμαρικά αλ ντέντε που θα χόρταιναν σίγουρα άλλο ένα άτομο παραπάνω, με τυράκι σε ξεχωριστό μπολάκι και πιπέρι. Η σάλτσα ευτυχώς δεν επισκίαζε τα μακαρόνια αλλά και τον αστακό (νομίζω και κωλοχτύπα είχε). Ο αστακός πάλι ήταν τόσο ψωμωμένος που δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο. Το μόνο πταίσμα που θα αναφέρω είναι πως θα ήθελα να είναι ένα κλικ πιο ζουμερός.

Ακολούθησε λιμοντσέλο για αλλαγή γεύσης και έρχεται η πιατέλα με τα γλυκά....

- Απίστευτο γαλακτομπούρεκο με φοβερή κρέμα (προς τιμήν τους μου είπαν πως είναι από το Μελιστάλακτο στην οδό Πειραιώς), πολύ καλό μιλφέιγ και τσιζκέικ που η αδελφή μου μου λέει πως είναι δικής τους παραγωγής και προς τιμήν τους, κάθε φορά που τους ζητάει και δεύτερο κομμάτι πάντα της προσφέρουν.

Για το κλείσιμο, καραφάκι με γλυκο κρασί και μαντηλάκια.

Μετά από όλα αυτά θεωρώ πως δεν είναι τόσο τρομερό που δεν ανέφερα κάτι αναψυκτικά, χύμα κρασί αλλά και τις ζεστές φέτες ψωμιού με λαδορίγανη και ελιές που έρχονται.

Στο τέλος πλήρωσε άλλος, γι'αυτό και δεν συγκράτησα όλες τις τιμές. Σίγουρα δεν πλήρωσε λίγα αλλά τα λεφτά έπιασαν τόπο.

Να δώσω εδώ και κάποια τιπς...

ΤΙΠ 1: Στα σχέδια του μαγαζιού είναι μια επιχειρηματική ιδέα που είναι σχετικά πρωτότυπη αλλά δεν θα αναφέρω κάτι παραπάνω γιατί δεν είναι και εύκολο να υλοποιηθεί. Θα συνδυάζει πάντως όστρακα και αποστάγματα, το πρόβλημα είναι ο χώρος και οι άδειες που απαιτούνται.

ΤΙΠ 2: Αν δείτε τη σελίδα τους στο Facebook, έχουν βιντεάκια με την παραλαβή των ψαριών και των θαλασσινών που κυριολεκτικά σπαρταράνε. Δεν μου αρέσει καθόλου να βλέπω ζώα να υποφέρουν, αλλά το αναφέρω γιατί είναι απόδειξη του μοτό τους "Τα αμέσως φρεσκότερα, κολυμπούν στη θάλασσα".

TIΠ 3: Κάποιες μέρες απαιτείται τηλεφωνική κράτηση, όμως όλο και κάποιο κέρασμα υπάρχει για τον πελάτη που περιμένει υπομονετικά τη σειρά του. Έχει γίνει τυχαία αναφορά από γνωστό μου σε κουβέντα μας.

ΤΙΠ 4: Αφού λοιπόν κατευθυνόμαστε για να φύγουμε, στην έξοδο μας, μας περίμενε ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο κρασί με δική τους επωνυμία από το κτήμα Μουσών. Αναγράφεται στην ετικέτα ποια πιάτα συνοδεύει ιδανικά αλλά και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του. Στον κατάλογο τιμολογείται στα 12 ευρώ. Μας το δώρισαν.

Κλείνοντας θα πω πως δεν είναι όλα τέλεια στο Ταξιδεύοντας. Ναι η ποιότητα θα μπορούσε να ήταν και στο 3+κάτι, επειδή τα γούστα είναι υποκειμενικά όμως βάζω 4, γιατί πρόκειται για πιάτα που δεν θέλουν να εντυπωσιάσουν με την περιγραφή τους αλλά βασίζονται στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ και ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ της πρώτης ύλης.

Οπότε, κάθε φορά που κάνω την επίσκεψη μου από τα μέρη τους, το διασκεδάζω με την παρέα μου... και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη VAGELIS.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες, Κερατσίνι
Σεπ
18
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
-

Το Ε/Γ ταξιδεύοντας, πράγματι μας ταξίδεψε…σε φρέσκιες γεύσεις!!! Μπορεί βέβαια στο ταξίδι που κάναμε μαζί του, να μην άφησε την φαντασία μας να σαλπάρει σε “άλλες” μαγικές θάλασσες όπως προσδοκούσαμε, αλλά σίγουρα άξιζε την απόσταση και δεν το μετανιώσαμε. Η επίσκεψή μας έγινε αρχές Σεπτέμβρη, δύο άτομα σε ημέρα νηστείας.

Χρειαστήκαμε την πλοήγηση από το κινητό για να φτάσουμε, παρότι δεν είναι πολύ μακριά από τον Αγ. Διονύση στο λιμάνι του Πειραιά.

Η εξυπηρέτηση ήταν άψογη αρχής γενομένης από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε για να κλείσουμε το τραπέζι. Ο ευγενικός σερβιτόρος με την ωραία “ραδιοφωνική” φωνή που απάντησε, με πληροφόρησε ότι υπάρχει αντίστοιχο μαγαζί τους και στα βόρεια προάστια (το Ε/Γ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ) και συγκεκριμένα στην Ν. Ερυθραία, αφού θα ερχόμασταν από εκείνη την πλευρά του νομού.

Για να είμαι ειλικρινής στην σκέψη ότι το “χέρι” του μάγειρα παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο, δεν ήθελα να είμαι εγώ που θα ρισκάρω εκείνο το βράδυ την αλλαγή. Κι επειδή οι κριτικές των έμπιστων φίλων ήταν θετικότατες για το συγκεκριμένο “χέρι” είπαμε να χαλαλίσουμε την απόσταση.

Ο χώρος αρκετά συμπαθητικός, στεγάζεται σε μια γειτονιά στα στενά του Κερατσινίου και σε βάζει πλήρως στο ανάλογο κλίμα με τις γαλαζομπλέ αποχρώσεις του αλλά και την θαλασσινή αύρα που αναβλύζει από τα διακοσμητικά στοιχεία με τα δίχτυα, τα καραβάκια, τα κοχύλια και τα φινιστρίνια. Μικρός αλλά καθαρός και ζεστός μέσα, συμπαθέστατος έξω για τώρα το καλοκαίρι παρά το γεγονός ότι δεν βλέπει σε κάποιο πάρκο ή πλατεία. Το χειμώνα δεν ξέρω πόσο το καταφέρνει αυτό εξωτερικά με το νάϋλον ολόγυρα.

Φάγαμε:

- Ψημένο ψωμάκι (εις διπλούν) με λαδάκι και ρίγανη με συνοδεία από ελιές…μια τόσο απλή αλλά πάρα πολύ ενδιαφέρουσα αρχή. 2€

- Την περίφημη ξεφλουδισμένη ντομάτα σε ροδέλες με κάπαρη, κρίταμο και χοντρό αλάτι, που κατά τη γνώμη μου η φήμη της περιορίζεται στα 6€ τα οποία θεωρώ ΥΠΕΡβολικά για όσο νόστιμη κι αν ήταν αυτή η έρημη η ντομάτα αλλά και για την λιγοστή κάπαρη που την στόλιζε καθώς επίσης και για το ανύπαρκτο χοντρό αλάτι. Χωρίς να θέλω να ακυρώσω τους εγκυρότατους φίλους που προηγήθηκαν, -καθώς μπορεί να έτυχε- την θεωρήσαμε υπερτιμημένη.

- Γαριδάκι Συμιακό που ομολογουμένως ήταν το νοστιμότερο και το πιο φρέσκο απ’ όσα έχουμε δοκιμάσει έως τώρα. Η μερίδα όμως ήταν μικρή για τα 12,80€

- Γόνο καλαμάρι εξαιρετικό στο τηγάνισμα και φρέσκο (εντάξει συμφωνώ ότι ο γόνος πρέπει να γίνεται γονιός (μου διαφεύγει ποιος φίλος/φίλη το είχε γράψει αυτό) κι εμείς κοντέψαμε να ξεκληρίσουμε τις ελληνικές θαλάσσιες οικογένειες σε ένα γεύμα! Το σκεφτόμουν έντονα καθώς έτρωγα, αλλά ήταν πεντανόστιμα τα άτιμα) 6,70€

- Μύδια αχνιστά καλά, αλλά είχα μεγαλύτερες προσδοκίες γι’ αυτό το πιάτο, που εδώ το σκέτο λεμόνι στο ζουμάκι τους δεν ήταν ικανό να δώσει την οποιαδήποτε μαγεία σ’ αυτό, πέρα από την φρεσκάδα του. Κρίμα γιατί έλειπαν μόνο ένα-δύο απλά αλλά βασικά μυρωδικά που θα το έκαναν να ξεχωρίζει. 6,90€

- Γαριδομακαρονάδα για 2 άτομα που εδώ μπορώ να πω ότι ήταν από τις νοστιμότερες γαριδομακαρονάδες που έχω δοκιμάσει! Το λιγκουίνι άριστα βρασμένο (al dente), οι γαρίδες φρέσκες, στην μεγαλύτερη ποσότητα που έχει σερβιριστεί ever σε μερίδα (οκτώ στον αριθμό μεσαίου μεγέθους) σε μια σάλτσα χυλωμένη και πεντανόστιμη. Αυτό το πιάτο άξιζε 100% τα 19€ που κόστισε απ’ όλες τις απόψεις, ποιοτικά, γευστικά και ποσοτικά!!!

Ήπιαμε ένα ούζο μίνι στα 7€ και για επιδόρπιο παρότι έπαιζαν κάτι πιατέλες με λαχταριστή ποικιλία γλυκακίων, λόγο νηστείας μας έμεινε η…γλύκα του σκέτου γλυκού του κουταλιού σταφύλι πολύ ωραίο παρά ταύτα, ενός λικέρ μαστίχας πάντα καλοδεχούμενο και ενός σορμπέ που υποτίθεται ότι ήταν λεμόνι αλλά μύριζε πεπόνι!!! Ναι, ναι, μη γελάτε.

Το πεπόνι είναι το μοναδικό φρούτο που σιχαίνομαι κι έτσι μου μυρίζει (για την ακρίβεια μου βρωμάει) από το χιλιόμετρο, οπότε είναι αδύνατον να πέσω έξω σ’ αυτό. Βέβαια ο ευγενέστατος νεαρός που μας εξυπηρετούσε δεν αρνήθηκε ότι μπορεί να συνέβαινε κάτι τέτοιο, και ήταν αυτός που μας επιβεβαίωσε (αν και δεν υπήρχε αμφιβολία), ότι είναι έτοιμο μείγμα, οπότε μπορεί να είχε γίνει και κάποιο λάθος από την εταιρεία που τους προμηθεύει. Ή απλά (συμπληρώνω εγώ) είναι κακής ποιότητας.

Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι είναι περιττό το συγκεκριμένο “προκατ” σορμπέ, μετά από τόσες φρέσκες και ενδιαφέρουσες γεύσεις. Η μαστίχα αρκεί για να καθαρίσει την γεύση και να κλείσει όμορφα το γεύμα ή το δείπνο.

Ο λογαριασμός έρχεται με δυο τσιχλίτσες για φρέσκια αναπνοή! Πρωτότυπο. 60,40€ για ένα δείπνο που ακόμα κι ένας άσχετος θα αντιλαμβανόταν ότι όλα ήταν φρεσκότατα, είναι μεν τσιμπημένο (ειδικά για την περιοχή) αλλά δεν είναι ανάξιο της ποιότητας. Εκτός αυτού πήραμε αρκετά για 2 άτομα, θα μπορούσαμε να χορτάσουμε και με λιγότερα, αλλά από την άλλη φαγώθηκαν όλα!

Εν κατακλείδι τα πιάτα του επιβατηγού ταξιδεύοντας, την φρεσκάδα την έχουν αναμφίβολα, αλλά μερικές φορές δεν φτάνει μόνο αυτό. Στην εκτέλεση πιστεύω ότι κάποια πιάτα χρειάζεται να τα εξελίξουν λίγο για να ξεχωρίσουν. Τα πιάτα μυρίζουν όλα θάλασσα με την καλή έννοια, άρα δεν έχω παρά να το προτείνω, ιδίως σε όσους κινούνται στην περιοχή.

Θα μπει στο excel μου με τα αγαπημένα μου εστιατόρια, κι όταν θέλω να φάω φρέσκα θαλασσινά ή ψάρι ξέρω που θα πάω. Δίνω λοιπόν άτυπα ραντεβού (εκτός νηστείας) για να δοκιμάσω φρέσκο ψάρι, την καβουροσαλάτα και τις γυαλιστερές που μου είχαν κάτσει αλλά πόσα πια να πάρουμε δύο άτομα; και τα…αμαρτωλά γλυκάκια στο τέλος. Ίσως δοκιμάσω και των βορείων προαστίων, έτσι, για να δω και το χέρι του άλλου ψήστη!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες, Κερατσίνι
Απρ
16
2015
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
26-36

Χριστος Ανεστη αγαπητοι φιλοι...
Σκεφτομουν και επεξεργαζομουν να γραψω για την επισκεψη μας στο αδελφακι του Ταξιδευοντας για αυτο το υπεροχο βραδυ που περασαμε και γνωριστηκαμε με τους υπολοιπους χρηστες.

Επειδη ειδα ομως οτι υπηρξαν αρκετες κριτικες απο τους φιλους για εκεινο το βραδυ προτιμησα να γραψω εναν συνδυασμο εκεινης της βραδυας και της τελευταιας μου επισκεψης στο εστιατοριο του Κερατσινιου.

Εχοντας μεινει απολυτα ικανοποιημενη απο το δειπνο μας στο Ταξιδευοντας στα Βορεια και μετα την απολυτη κρεατοφαγια των τελευταιων ημερων αποφασισαμε με μια φιλη μου να ξαναεπισκεφτουμε το κοντινοτερο μας εστιατοριο (κυριως να επιβεβαιωσουμε οτι ολα βαινουν καλως και εκει).

Οποτε ενα βραδακι καθημερινης φτασαμε μας υποδεχτηκε ενας αρκετα ευγενικος σερβιτορος και μας υπεδειξε 3-4αδεια τραπεζια (μου εκανε εντυπωση οτι ειχε αρκετο κοσμο για την μερα και την ωρα).
Αφου καθησαμε στον εξωτερικο χωρο μας σερβιραν ψημενο ψωμακι δυο ειδων με ελιτσες(χρεωθηκε 1ευρω το ατομο) και μια κανατα με νερακι.

Λογω της προηγουμενης εμπειριας προτεινα το καπνιστο σκουμπρι (το οποιο για μενα ηταν το καλυτερο πιατο του δειπνου γευσιγνωσιας) ισως να ηταν ενα κλικ πιο κατω στο Κερατσινι η απλα το ειχα ανυψωσει αρκετα παρολα αυτα μας αρεσε αρκετα (7/10). Επισης πηραμε το περιβοητο χταποδι του Νωντα οπου ηθελα μια παραπανω ενταση και τις δυο φορες (6/10).

Ηθελα ομως να δοκιμασω και αλλα πραγματα οποτε πηραμε επιπλεον κολοκυθοκεφτεδες που ηταν εξαιρετικοι 9/10 (6στη μεριδα στα 5.50 ευρω περιπου), μυδια αχνιστα με ενα φοβερο ζουμακι για πολλες βουτιες με το ψημενο ψωμακι (10/10 γυρω στα 7ευρω). Ταραμοσαλατα τελος πολυ καλη για τα δικα μου γουστα 7/10.

Ακομη ειχα ξεχωρισει απο παλιοτερες επισκεψεις την σαλατα με την ντοματα και την καπαρη, τη φιλεταρισμενη σαρδελα(αν και δεν την τρωω γενικα εδω μου αρεσει πολυ) και το καλυτερο πιατο για μενα του εστιατοριου ειναι το ριζοτο με τις γαριδες και την κρεμα γαλακτος (λιγο ακριβο κοντα στα 20 ευρω τουλαχιστον για το Κερατσινι αλλα σιγουρα αξιζει καθε ευρω).

Το κερασμα φυσικα δεν ελειψε ουτε εδω σοκολατοπιτα και τσιζκεικ και γλυκο λιαστο κρασι εκλεισαν ιδανικα το βραδυ μαζι με τις τσιχλιτσες.

Για το χωρο δεν εχω πολλα να πω το κυριοτερο ειναι πως τον βρηκα και στα δυο αρκετα καθαρο και περιποιημενο και ιδιαιτερα για το "πρωτοτοκο" πολυ θετικη εντυπωση προκαλουν τα υφασματινα τραπεζομαντηλα που δειχνουν εναν σεβασμο στον πελατη. Πολυ αξιολογες ειναι και οι μουσικες επιλογες οσες φορες εχω παει.

Οπως μας ενημερωσαν και οι υπευθυνοι των εστιατοριων και παρατηρησα και εγω υπαρχει μια διαφορα στις τιμες των δυο καταστηματων γυρω στα 3-4 ευρω παρολα αυτα νομιζω οτι γινεται πολυ καλη δουλεια και θεωρω πως πρεπει να τα δοκιμασετε οπωσδηποτε.

Υ. γ.1 το ευρος τιμων που εχω βαλει ειναι με τη συνοδεια αλκοολ και με φυσιολογικη προς αρκετη ποσοτητα φαγητου.

Υ. γ.2 μου φαινεται αρκετα θετικο οτι υπαρχει ανταποκριση στα εστιατορια παροτι και τα δυο βρισκονται σε ηρεμες περιοχες και οχι σε πολυσυχναστες πιατσες.

Υ. γ.3 θα ηθελα να ευχαριστησω και τα παιδια του ask4food και τους ιδιοκτητες των Ταξιδευοντας για την υπεροχη βραδυα που μας χαρισαν και ελπιζω στο μελλον να γινει μια πιο μαζικη συναντηση των μελων.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες, Κερατσίνι
Απρ
14
2015
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
€/Άτομο
17-25

Εχουμε ξαναερθει και στο παρελθον μια φορα αλλα πανε χρονια και δεν θυμομουν
ακριβως τι ειχα φαει.
Εχουμε καποιους φιλους που καθε βδομαδα ειναι εκει και με αφορμη την Μ. Εβδομαδα
περασαμε για ενα μεσημεριανο γευμα

Ο χωρος δεν λεει τιποτα και θα ελεγα κιολας οτι ειναι μικρος. Καθησαμε στο πεζοδρομιο που ειναι εντελως σκεπασμενο σε ανετα τραπεζια

Γευμα 4 ατομων

Παραγγειλαμε

Μια χωριατικη 6.8
2 πατατες 7.00μαζι
ενα γαυρο μαρινατο 4.5
ενα χταποδι ξιδατο 12.00
μια καβουροσαλατα 9.6 ηταν διαφορετικη απ οτι περιμενα. Ψιχα καβουριου πανω σε μαρουλι
γαριδα σαγανακι 14.00
2 καλαμαρακια 13,40μαζι
ενα ουζο 7.5
ενα αναψυκτικο 1,80 μαλιστα τωρα συνειδητοποιω οτι μας χρεωσε 2. Μαλλον ξεχασαν την μια και δεν το καταλαβαμε εκει.

συνολο 82,30

Ολες οι γευσεις ειναι πολυ καλες. Οι μεριδες ομως δεν ειναι μεγαλες με αποτελεσμα να τσιμπας. Αν θελαμε να χορτασουμε επρεπε να παραγγειλουμε και αλλα.
αλλα δεν το λες και φθηνο.

Εχει παντως παρα πολυ κοσμο και συνεχως αυτο σημαινει οτι και το ψαρι του θα ειναι φρεσκο.

Στο τελος μας κερασαν χαλβα.. (ουτε καν σιμιγδαλενιο να το καταπιω) σορμπε λεμονι και λικερ μαστιχας.

Δεν φυγαμε απογοητευμενοι ουτε εντελως γοητευμενοι...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες, Κερατσίνι
Μάρ
30
2015
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
-

Αφού είχε παραμείνει ψήλα στην wish list μου για αρκετό καιρό, πήγαμε κι εμείς στο Ε/Γ Ταξιδεύοντας!.
Σάββατο βράδυ μετά από κράτηση, δύο άτομα για εορτασμό ονομαστικής (μου) εορτής.

Σαν χώρος δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε, τον βρήκα αρκετά μικρό και με κλασσικό διάκοσμο ψαροταβέρνας. Κάτσαμε στον μέσα χώρο των μη καπνιστών κάτι που εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ γιατί απεχθάνομαι τον καπνό γενικά αλλά και είδικά την ώρα που τρώω!!

Η εξυπηρέτηση καλή, απλώς διεκπεραιωτική.
Στα του φαγητού τώρα. Με το που κάτσαμε ήρθε ψωμάκι ψημμένο με λαδορίγανη και νεράκι βρύσης.

Η παραγγελία μας ήταν:
-Ζεστή στεριδοσαλάτα. Ονειρεμένη, επαναλήφθηκε και δεύτερη φορά!

-Γαύρος μαρινάτος. Πολύ μέτριος, να με συγχωρήσουν αλλά κάνω καλύτερο.

-Μύδια αχνιστά. Πολύ καλά, όλα ανοιχτά και με νόστιμο ζουμάκι.

-Αυγοταραχομακαρονάδα. Πηγαίναμε φουλ για γαρισομακαρονάδα αλλα δυστυχώς δεν είχε και ο σερβιτόρος μας πρότεινε αυτην. Περιέργη λιγάκι η γεύση της και αρκετά αλμυρή.

Ηπιαμε λευκό δροσερό κρασάκι και μας κέρασαν μαστιχα για το κλείσιμο μαζί με ένα πιατελάκι με γλυκάκια (δεν καλοθυμάμαι τι ήταν λόγω προχωρημένης ώρας και οινοποσίας! ).

Ο λογαριασμός στα 55€, μια χαρά!
Σύμπέρασμα, περάσαμε πολύ καλά φάγαμε αρκετά καλά και θα ξαναπάμε γιατί μας έχει κάτσει η γαριδομακαρονάδα που δεν βρήκαμε.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες, Κερατσίνι
Δεκ
03
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
17-25

Με μια λέξη: Μοναδικό! Μαγαζιά σαν το ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ αποδεικνύουν ότι σε μια φαινομενικά ταπεινή συνοικιακή ψαροταβέρνα μπορείς να βρεις μοναδική ποικιλία παρασκευών και γεύσεων, να φας εξαιρετικά και ταυτόχρονα πολύ ελαφρά, γλείφοντας κυριολεκτικά τα δάχτυλά σου.

Για μένα είναι απορίας άξιο πώς η φήμη του ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ δεν έχει απλωθεί ακόμα από άκρου σε άκρο της Αθήνας. Καιρός να δράσει το ASK4FOOD! Ο φίλος VAGELIS έβαλε το πρώτο λιθάρι με την εμπεριστατωμένη κριτική του.

Μήπως φταίει η θέση; Δεν μπορώ να το πω, γιατί το Κερατσίνι, όπως η Δραπετσώνα, τα Ταμπούρια, το Πέραμα και τόσες άλλες γειτονιές του Πειραιά, είναι ανέκαθεν γνωστή για τα πολλά ωραία ταβερνάκια του. Η οδός Πλάτωνος από την άλλη δεν είναι κανένα δρομάκι, έχει μπόλικες ταβέρνες αριστερά και δεξιά, ίσως την πρώτη φορά χρειαστείτε το GPS για να τη βρείτε, τη δεύτερη θα πάτε με κλειστά μάτια. Το ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ είναι, όπως είπα, γωνία, το παρκάρισμα (προσοχή: περνάνε λεωφορεία της γραμμής!) μεσαίου βαθμού δυσκολίας (5 στα 10).

Διαστάσεις και στήσιμο όπως οι περισσότερες ψαροταβέρνες Πειραιά και περιχώρων. Ο μέσα χώρος είναι πιο μεγάλος, έχει κλασσικό κυκλαδίτικο διάκοσμο σε άσπρο μπλε, είναι πολύ φροντισμένος, με δίχτυα και όστρακα στο ταβάνι, σίγουρα κερδίζει από το ότι η ταβέρνα μόλις έχει κλείσει δεκαετία και δεν έχει προλάβει να παλιώσει. Αν χρειάζεται ίσως κάτι, είναι περισσότερο φως. Γειτονεύει άμεσα με την κουζίνα, από την οποία όμως δεν βγαίνουν μυρωδιές.

Ο έξω χώρος παίρνει δύο σειρές τραπεζιών και κλείνει με νάιλον, όταν ο καιρός το επιβάλλει. Το σύνολο πεντακάθαρο. Πελατεία όλων των στρωμάτων και ηλικιών, ως επί το πλείστον περίοικοι, γενικότερα Πειραιώτες και ψαγμένοι τύποι από πιο μακριά – σαν την αφεντιά μου.

Εντυπωσιακό πραγματικά το σέρβις. Οι τρεις νεαροί και η μία κοπελιά θαρρείς και διαγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα είναι πιο σωστός, εύστροφος, εξυπηρετικός, άνετος, χιουμορίστας, ευγενικός, κέρδος για την επιχείρηση. Πολύ σπάνια θα συναντήσετε τέτοια συνολικά άψογη εξυπηρέτηση, μπράβο σ’ αυτόν που επέλεξε και εκπαίδευσε αυτά τα παιδιά, σε κάνουν να χαίρεσαι εκ των προτέρων για την επόμενη επίσκεψή σου. Μόλις καθίσεις έρχονται ποτήρια και σερβίτσια, νερό βρυσούλεν παγωμένο, που μόλις φθάσει η κανάτα στη μέση ανανεώνεται, ψωμί φρυγανισμένο και ένα μπολ με 12-15 (όχι 4 όπως αλλού) ελιές (όχι ελίτσες) με το ωραίο τους λαδάκι (όχι στεγνές) και ριγανίτσα (όχι ορφανές) από πάνω. Καλή αρχή!

Η συνέχεια απογειωτική. Ο κατάλογος τόσο εκτενής και αναλυτικός που μόνο στη ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ στο Πέραμα θυμάμαι να έχω δει παρόμοιο. Καλογραμμένος και σωστά ταξινομημένος σε ορεκτικά, θαλασσινούς μεζέδες, σαλατικά, οστρακοειδή, μικρά και μεγάλα ψάρια κτλ. Υπάρχει και ένας επιπλέον μικρότερος κατάλογος, ο οποίος αξίζει την προσοχή σας, καθώς περιέχει έξτρα προτάσεις και θα μπορούσε από μόνος του να καλύψει τις προσφορές μιας μικρής ουζερί. Συμβουλή: Μη βιαστείτε να παραγγείλετε και μην πάρετε με την πρώτη πολλά, εγώ πάντα αφήνω κάτι για ρελάνς, ανάλογα με το τι τραβά η όρεξή μου λίγο πριν σφυρίξω λήξη.

Ως συνήθως, δεν θα περιγράψω αναλυτικά το ένα ή το άλλο πιάτο. Τα highlights όμως είναι: πετροσωλήνες (εξαντλούνται δυστυχώς γρήγορα), το χταπόδι του Νώντα (τηγανιτό, λουκούμι), καβουροσαλάτα (αυθεντική), γαριδάκι συμιακό (επίσης αυθεντικό, μικρή μερίδα), σουπιές με χόρτα, γαυροντολμάδες (5 μόνο, κακώς), ψαροκεφτέδες, οστρακοσαλάτα, ντομάτα ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ (ξεφλουδισμένη, σε ροδέλες με κάπαρη) και βέβαια ότι μεγάλο ψάρι είναι διαθέσιμο. Το σλόγκαν του μαγαζιού «Τα πιο φρέσκα κολυμπούν στη θάλασσα» ανταποκρίνεται 100% στην αλήθεια.

Το ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ειδικεύεται στο ούζο. Αν είστε fan του είδους, ζητήστε το ούζο που έπινε ο Ωνάσης. Κρασί, για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω δοκιμάσει. Στο τέλος σάς περιμένει τριλογία κεράσματος: πρώτα ένα σορμπεδάκι, για να καθαρίσει η γεύση, κατόπιν ποικιλία χειροποίητων γλυκών, στο τέλος ένα χωνευτικό λικέρ μαστίχας. Οι τύποι δεν παίζονται!

Τιμές; Το ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ευτυχώς δεν είναι φθηνομάγαζο, αξίζει και το τελευταίο ευρώ που θα σας χρεώσει. Με πολλά θαλασσινά και σαλατικά θα δώσετε γύρω στα 25 ευρώ το άτομο, με μεγάλο ψάρι θα ανεβείτε στα 35.

Εννοείται ότι αν είστε μεγάλη παρέα θα το ευχαριστηθείτε περισσότερο και θα πληρώσετε λιγότερα. Γι’ αυτό λοιπόν οργανωθείτε και κατηφορίστε κατά Κερατσίνι μεριά. Θα με θυμηθείτε!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες, Κερατσίνι
Δεκ
08
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
17-25

Για πρώτη φορά στο Ταξιδεύοντας και βέβαια με μεγάλες προσδοκίες μετά από την ανάγνωση των υπερθεαματικών κτριτικών πολλών φίλων στο site.

Πήγαμε Κυριακή μεσημέρι (τρία άτομα) και το μαγαζί ήταν σχεδόν γεμάτο, με τα τραπέζια στην διάρκεια της παραμονής μας να γυρίζουν δύο φορές.

Ο χώρο απλός, λιτός αλλά και σωστός και το service εξυπηρετικό, χαμογελαστό και γρήγορο.

Στο φαγητό είχαμε πρόβλημα. Συγκεκριμμένα:

- Ξεκινήσαμε με ψωμί (λευκό και μαύρο) και εξαιρετικές ελιές τσακιστές

- Η ρεγγοσαλάτα μετριότατη και ελάχιστα πικάντικη

- Ο γαύρος, τυλιγμένος σε αμπελόφυλλο, πνιγμένος στο σκόρδο

- Η ταραμοσαλάτα μία μεγάλη απογοήτευση, χωρίς καν γεύση ταραμά.

- Στο τηγάνι είχαμε θέμα. Κάποιες υπέροχες ουρίτσες κουτσομούρας, είχαν παστωθεί τόσο πολύ στο αλεύρι, που ήταν σχεδόν μαστιχωτές, ενώ ο γόνος καλαμάρι είχε ρουφήξει περισσότερο λάδι απ' οτι θα έπρεπε.

-Μοναδική αχτίδα φωτός η τηγανητή σουπιά, η οποία ήταν εξαιρετική

Με δύο λόγια μία μεγάλη απογοήτευση, ειδικά με βάση την προσμονή για κάτι εξαιρετικό. Ισως ήταν η μέρα, ίσως οι επιλογές, ποιός ξέρει. Θα ξαναδοκιμάσουμε μία καθημερινή. Θεωρούμε ότι το Ταξιδεύοντας αξίζει μια ακόμη ευκαιρία.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες, Κερατσίνι
Απρ
29
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
-

Τι είδους κριτικές μπορεί να βρει ένας αναγνώστης στο ask4food;

-Μικρές/Αδιάφορες, τις οποίες αμέσως θα προσπεράσει, χωρίς καν να τις διαβάσει και ψηφίσει.

-Μέτριες/Ελλιπείς, τις οποίες μπορεί να τις διαβάσει, μπορεί και όχι και μάλλον δεν θα τις ψηφίσει.

-Καλές/Πολύ καλές, τις οποίες σίγουρα θα διαβάσει και θα ψηφίσει και μπορεί κάποια στιγμή να του χρησιμεύσουν.

-Λεπτομερείς/Άριστες/Ενθουσιώδεις, όπου αμέσως μετά την ψήφο του και εφόσον βεβαίως η κριτική έχει θετικό πρόσημο, θα σπεύσει να εντάξει το εστιατόριο στην short list του και να το επισκεφθεί το συντομότερο δυνατόν.

Η λεπτομερής και ενθουσιώδης κριτική του φίλου VAGELI, ήταν και ο λόγος που το Ε/Γ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ μπήκε άμεσα και σε καλή θέση στην δική μου short list. Λίγο αργότερα η ''επικύρωση'' από τον fratello, απλά επιβεβαίωσε ότι το εγχείρημα είναι ''μηδενικού ρίσκου''.

Μ. Πέμπτη 17 Απριλίου 2014, ώρα 16:00, άτομα 2 (σε νηστεία), με κράτηση που προηγήθηκε 2 ώρες πριν.

Το εστιατόριο βρίσκεται στην οδό Πλάτωνος στο Κερατσίνι, σε μια περιοχή η οποία μου είναι γενικά άγνωστη. Ως εκ τούτου δεν υπήρχε καμία περίπτωση να το βρούμε χωρίς την πολύτιμη συνδρομή του GPS. Κατηφορικός δρόμος μέτριας κίνησης και δυσκολίας στο παρκάρισμα, χωρίς κάποια θέα στη θάλασσα ή άλλη ομορφιά, οπότε ο τυπικός ''κακόπιστος'' Νεοέλληνας μοιραία θα αναρωτηθεί τι ήρθαμε να κάνουμε εδώ. Η απάντηση βρίσκεται στον επίλογο της κριτικής μου, για όσους έχουν την υπομονή και την διαβάσουν μέχρι τέλους.

Το Ε/Γ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ είναι η τυπική συμπαθητική ψαροταβέρνα σε θαλασσινό φόντο, που μπορεί να συναντήσει κάποιος οπουδήποτε ανά την Ελληνική επικράτεια. Υπάρχουν 2 διακριτοί χώροι, ο εσωτερικός ο οποίος είναι λίγο μεγαλύτερος και ο (θερμαινόμενος) εξωτερικός, κλεισμένος με τα γνωστά διαφανή σκληρά πλαστικά. Στον εσωτερικό χώρο κυριαρχεί η μεγάλη τοιχογραφία μιας γοργόνας, μια σύνθεση με δίχτυα-κοχύλια-όστρακα κρεμασμένη από την οροφή και μια ωραία μακέτα θαλασσινής εμπνεύσεως. Μην περιμένετε πολυτέλειες, άλλωστε δεν είναι αυτό το concept της επιχείρησης. Όλοι όμως οι χώροι και οι τουαλέτες είναι περιποιημένοι, αξιοπρεπείς και καθαροί, με μόνο έντονα αρνητικό το γεγονός ότι όπως μας ενημέρωσε ο σερβιτόρος, το κάπνισμα επιτρέπεται τόσο μέσα, όσο και έξω.

Η εξυπηρέτηση γίνεται από 2 νέα παιδιά, τα οποία με την απόδοσή τους δείχνουν μια καλοκουρδισμένη επιχείρηση. Γρήγοροι, ευγενικοί, εξυπηρετικοί, επεξηγηματικοί, υπομονετικοί, χαμογελαστοί, δείχνουν να ξέρουν πως να διαχειρίζονται σωστά το κάθε τραπέζι και να προλαμβάνουν στις περισσότερες των περιπτώσεων τις επιθυμίες των πελατών. Όπως ακριβώς μου αρέσει σε τέτοιες casual καταστάσεις, σβέλτα ''τσακάλια'' που το ραντάρ τους σαρώνει όλο το μαγαζί και σε εξυπηρετούν άμεσα, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις τάμα στην Παναγία. Στην αρχή καταφθάνει κανάτα νερού η οποία ανανεώθηκε χωρίς να το ζητήσουμε, άφθονο φρυγανισμένο ψωμί (2 ειδών παρακαλώ) και ένα μπολάκι με ελιές πολύ καλής ποιότητας. Η ροή των πιάτων που παραγγείλαμε και παραγγείλαμε αρκετά όπως θα δείτε, ήρθε όπως ακριβώς ζητήθηκε, δηλαδή σε γκρουπάκια των δύο πιάτων. Ότι επιπλέον ζητήσαμε ήρθε χωρίς προβλήματα και στο τέλος το πλούσιο τριπλό κέρασμα ολοκλήρωσε την εξαιρετική εντύπωση.

Η κάρτα του menu και του αλκοόλ (ειδικά σε ούζο-τσίπουρο) είναι μεγάλης εκτάσεως, πολύ σωστά δομημένη ανά κατηγορίες (σαλάτες, ορεκτικά, θαλασσινά, ψάρια, μακαρονάδες, κ. λ. π) και είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Όπως πολύ σωστά επισημαίνει και ο fratello, ρίξτε μια ματιά και στον μικρότερο-συμπληρωματικό κατάλογο, διότι και αυτός περιέχει πολλές αξιόλογες προτάσεις.

Δοκιμάσαμε:
-Σαλάτα αρμυρίκια (εποχής) σωστά βρασμένα, καλής ποιότητας και ποσότητας.

-Χειροποίητες τηγανιτές πατάτες, πολύ καλές.

-Οστρακοσαλάτα με 3 είδη όστρακα σε μαρινάδα λευκού κρασιού, σκόρδου και μαϊντανού. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ, χρειαστήκαμε και δεύτερο γύρο ψωμιού για την ''ναυμαχία της παπάρας''.

-Τηγανιτό χταπόδι του ''Νώντα''. Δεν κατάλαβα αν έτρωγα λουκούμι ή χταπόδι, για τέτοια υφή και γεύση μιλάμε. Η συνοδευτική vinaigrette, ισορροπημένη και διακριτική δεν ''τάπωνε'' το χταπόδι.

-Γαριδάκι Χαλκίδας. Ο ψήστης έχει ντελικάτο χέρι και φαίνεται. Ξέρω ότι θα ακουσθεί παράξενα, αλλά είχα την αίσθηση ότι τρώω ζουμερή και ταυτόχρονα ελαφροτηγανισμένη γαρίδα.

-Ριζότο σουπιάς με το μελάνι της. Ένα ισορροπημένο γευστικό πιάτο, ζουμερό, σωστά χυλωμένο, σε άφθονη ποσότητα, με την σουπιά να λιώνει στο στόμα.

-1 κιλό πολύ αξιόλογο χύμα κρασί Μοσχοφίλερο, το οποίο πριν το παραγγείλουμε μας προσφέρθηκε για δωρεάν δοκιμή σε 2 (γεμάτα) ποτήρια.

-Στο τέλος κεράστηκαν κατά σειρά, σορμπέ λεμόνι (μάλλον ήταν γρανίτα μηχανής) για να αλλάξουμε γεύση, πιατέλα γλυκών με κυδώνι και σαραγλί (νηστίσιμο με φυτικό βούτυρο παρακαλώ) για να ''γλυκαθούμε'' και στο τέλος λικέρ μαστίχα για να ''ζαχαρώσουμε''. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς; Μια τσίκλα μαζί με τον λογαριασμό για να ''ισορροπήσει η γλώσσα του''.

Check please
Με απόδειξη στα 62,80€. Σίγουρα δεν μπορείς να το πεις φθηνό μαγαζί, αλλά η ποιότητα, το μεράκι και το άριστο service ήταν πανταχού παρόντα σε όλη την διάρκεια της επίσκεψής μας.

Κατέληξα ότι:
Άξιζε μέχρι τελευταίου cent η βενζίνη που έκαψα για να διανύσω τα περίπου 40χλμ (με επιστροφή) που χωρίζουν το Ε/Γ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ από το σπίτι μου και τα περίπου 70 λεπτά (με επιστροφή) που μου πήρε για να πάω εκεί. Ο αγαπητός φίλος VAGELIS το λέει ξεκάθαρα στην εισαγωγή του, ενώ εγώ θα το πω στον επίλογό μου ''ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΑΣ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ''. Το Ε/Γ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ αξίζει να μπει στα μαγαζιά ''πρώτης γραμμής'' του ask4food και η φήμη του να εξαπλωθεί πέρα από τα στενά όρια της γειτονιάς του.

Προς φίλους ναυτιλομένους. ''Επιβιβασθείτε'' άφοβα. Το Ε/Γ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ έχει καλό καπετάνιο, πλέει σε ήρεμα νερά και σίγουρα θα σας χαρίσει ένα ποιοτικό γευστικό ταξίδι.

Υ. Γ Εύγε VAGELI!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες, Κερατσίνι
Μαι
30
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
26-36

Το 'Επιβατηγό Ταξιδεύοντας' σαλπάρει από τα στενά του Κερατσινίου και ταξιδεύει τους επιβάτες του σε φρέσκιες θαλασσινές γεύσεις. Με πρώτη ύλη τα θαλασσινά που αλιεύουν καϊκάδες και τα προμηθεύεται άμεσα από αυτούς, το 'Επιβατηγό Ταξιδεύοντας' προσφέρει στους πελάτες του ενδιαφέρουσες προτάσεις ψαροφαγίας, άλλες κλασικές και άλλες πιο ξεχωριστές. Ειδικής αναφοράς χρήζει η πληρέστατη συλλογή με ετικέτες ούζου και τσίπουρου, που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Οι άνθρωποι που εργάζονται στο εστιατόριο είναι άμεσοι και εξυπηρετικοί. Εκτός αυτού όμως φέρουν μία φυσική και γλυκιά ευγένεια, η οποία σε αρμονία με το φιλόξενο χώρο δημιουργεί άνεση και οικειότητα, στοιχεία πολύ σημαντικά για να περάσει ευχάριστα το βράδυ της μία συντροφιά.

Αφιερώσαμε αρκετή ώρα στη μελέτη του υπερβολικά εκτενούς καταλόγου. Τόση διάσπαση προσοχής σε αμέτρητες επιλογές καταλήγει κουραστική και πιστεύω πως τελικά χάνεται η ουσία, καθώς είναι πολύ εύκολο ο πελάτης να επιλέξει πιάτα χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προσπερνώντας εν αγνοία του άλλα πολύ ανώτερα. Ο ευγενέστατος υπεύθυνος αφιέρωσε κι αυτός χρόνο προτείνοντάς μας κάποιες από τις δυνατές επιλογές του καταλόγου, οπότε το δείπνο μας κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα. Είμαι βέβαιος ότι ένας μικρός και περιεκτικός κατάλογος μπορεί να κατατοπίσει πολύ καλύτερα τον πελάτη. Επίσης η άριστη πρώτη ύλη του εστιατορίου δε θα χάνεται στις ατέλειωτες σελίδες του υπάρχοντος μενού.

Έχοντας διαβάσει τις προτάσεις των προηγούμενων φίλων και ακολουθώντας τις επιθυμίες μας αλλά και τις ιδέες του υπευθύνου, δοκιμάσαμε τα παρακάτω:

>φέτες μεγάλης ντομάτας χωρίς φλούδα με κάπαρη, κρίταμο και χοντρό αλάτι, μια δροσερή και ευχάριστη σαλάτα

>γαυροντολμάδες, ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα και γέμιση γαύρου, αρκετά καλή ιδέα χωρίς να ξεχωρίζει γευστικά

>πολύ καλή σπιτική ταραμοσαλάτα

>ρεγγοσαλάτα, ορεκτικό που δε συναντάται εύκολα, μας άρεσε και συστήνεται για δοκιμή

>σκουμπρί καπνιστό, ένα από τα δυνατά πιάτα του εστιατορίου, μας πληροφόρησαν ότι το καπνίζει κάποιος ψαράς και τους το δίνει στη συνέχεια

>καβουροσαλάτα από φρέσκο καβούρι πάνω σε ψιλοκομμένες καρδιές μαρουλιού, κάτι λόγω φρέσκου και όχι κατεψυγμένου, κάτι λόγω καβουριού που είναι ψιλοσπάνιο θαλασσινό στα εστιατόρια, περίμενα κάτι ξεχωριστό σε αυτό το πιάτο που τελικά δεν υπήρχε, μπορούν και αξίζει να το απογειώσουν με 2-3 γευστικές πινελιές

>μαριναρισμένο χταπόδι περασμένο από τηγάνι (του Νώντα), μαρινάρεται 10 μέρες όπως μάθαμε, μαλακό, ζουμερό στο σώμα του, αρκετά γευστικό, τα πόδια του όμως καίγονται στο τηγάνισμα και οι βεντούζες τραβούν όλο το λάδι στερώντας του μια ανώτερη βαθμολογία που θα μπορούσε να πάρει λόγω ενδιαφέρουσας έμπνευσης

>οστρακοσαλάτα με διαφόρων ειδών αχιβάδες και πετροσωλήνες, εξαιρετικό πιάτο, τα όστρακα μαγειρεμένα σε σάλτσα λευκού κρασιού και σκόρδου, κάποιες από τις μεγάλες αχιβάδες όμως χρειάζονται πολλή επιμονή στο μάσημα

>ριζότο με σουπιά και μελάνι, ένα δύσκολο πιάτο, που όπως συμβαίνει στην καβουροσαλάτα και στο χταπόδι του Νώντα, η ποιοτική πρώτη ύλη δεν επαρκεί για να δοθεί ένα ολοκληρωμένο γευστικά πιάτο, μας έλειπε κι εδώ η γευστική υπεροχή, που θα μας έκανε να θυμόμαστε τα τρία αυτά πιάτα ως τα κορυφαία του 'Επιβατηγού Ταξιδεύοντας'.

Το δείπνο μας συνόδευσε ένα Μοσχάτο Αμβούργου Τσιλιλή και το καλύτερο κλείσιμο ήρθε με σπιτικά γλυκά, το ένα καλύτερο από το άλλο.

Το παραπάνω δείπνο κόστισε 90€, επομένως η τιμή για το άτομο κινείται στα 25-30€, πλαίσιο λογικό για την ποιότητα των θαλασσινών που δοκιμάσαμε. Πιστεύω πως η τιμή ανεβαίνει κάπως όταν επιλέξετε ψάρια ημέρας.

Η αμεσότητα/ειλικρίνεια του υπευθύνου απέναντί μας μάς ώθησε να του εκφράσουμε τις όποιες ενστάσεις/προτάσεις είχαμε για το μενού και την παρασκευή των πιάτων.

Όπως ανέφερα και πιο πάνω και εξέφρασα ειλικρινώς και στον υπεύθυνο, αν και όσα πιάτα δοκιμάσαμε είναι ικανοποιητικά και ποιοτικά, σε κανένα δε βρήκαμε αυτό το κάτι που μας κάνει να χαρακτηρίσουμε ως ξεχωριστό ένα εστιατόριο. Προσφέρει πιάτα που μοιάζουν ελαφρώς ερασιτεχνικά, ενώ με λίγα σύγχρονα στοιχεία μπορούν να εκτοξευθούν γευστικά. Οι ίδιοι ξέρουν αν επιθυμούν να ανεβάσουν κι άλλο τον πήχη και να αγγίξουν την ανώτερη κλάση της αθηναϊκής ψαροφαγίας, γιατί με τέτοια πρώτη ύλη τους αξίζει να το πετύχουν και πιστεύω πως μπορούν.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες, Κερατσίνι
Δεκ
11
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
€/Άτομο
-

Κυριακή μεσημέρι με παρεάκι 4 ατόμων έχοντας ξαναβρεθεί στην περιοχή αλλά για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο μαγαζί. Είναι απο τα πιό γνωστά στην περιοχή κ έχω διαβάσει αρκετές κριτικές γι αυτό. βρίσκεται σε έναν δρόμο με αρκετές επιλογές για φαγητό αλλά αν θες ψάρι έρχεσαι εδώ μου είπαν οι φίλοι μου.

Ο χώρος είναι μια κλασική ψαροταβέρνα σε τόνους μπλέ κ ο εξωτερικός αυτού ένα πεζοδρόμιο με πλαστικά που δεν μου αρεσαν εμένα προσωπικά.
την ώρα που φτάσαμε είχε 4 τραπεζάκια σχετικά καλα θα έλεγα για Κυριακή μεσημέρι.

Απο την πρώτη στιγμή με κέρδισε η εξυπηρέτηση των παιδιών που εργάζονταν εκείνη την στιγμή. μόλις καθίσαμε εφτασε νερό ψωμάκι ψημένο κ ελιές. κοιτώντας τον κατάλογο ηθελα να τα παραγγείλω όλα αλλά καταλήξαμε να φάμε φρέσκο ψάρι που είναι άλλωστε κ το φόρτε του μαγαζιού. παραγγείλαμε μια σαλατα με διάφορα λαχανικά σχετικά καλή στην γευση, όστρακα που όντως μοσχομύριζαν θάλασσα, αχινοσαλάτα καλή ποσότητα κ ευγευστη ντολμαδάκια με γαύρο που ήταν μέσα στο σκόρδο κ δύσκολα τα έτρωγες κ επιλέξαμε δυο φαγκριά περιπου στα δύο κιλά.

Όλα καλά κ όλα ωραία μέχρι στιγμής κατά την έλευση των ψαριών ήρθε κ η απογοήτευση μου ψάρια φρέσκα πραγματικά κ χαντακώθηκαν με ένα άσχετο ψήσιμο κατέστρεψε όλη την μαγεία του ψαριού, στεγνά κ σκληρα η κατάσταση δεν σώθηκε με όσο λαδολεμονο κ αν έριξα εδώ τρώει κόκκινη κάρτα γιατι δεν γίνεται να είσαι ψαροταβέρνα κ να μην εχεις το στοιχειώδες πως ψήνουμε ένα ψάρι.

Ηπιαμε κ δύο καραφάκια ούζο απο την πραγματικα μεγάλη συλλογή που έχει. στο τέλος μας κέρασαν γλυκάκια κ μαστίχα θα προτιμούσα να μας κερνούσαν τα ψάρια έτσι που μας τα έφεραν αλλά αυτο δεν γινότανε. αρνητικο επίσης για μένα ήταν κ το σύνολο του λογαριασμού 183€!!!! παρακαλώ που πραγματικά δεν θα είχα πρόβλημα αν κ υπερτιμημένα ολα αν είχαν φαγωθει τα ψάρια. δεν με ψήνουν πάντως να ξαναπάω οπως κ τα ψάρια αλλωστε.!