ΤΟ ΘΑΜΑ

Κατηγορία Ελληνική κουζίνα
Διεύθυνση Μεσογείων 242, Χολαργός [Χάρτης]
Τηλέφωνο 211 0139951

2.8
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_3 Tomato_50_20130405_0
προκύπτει από
( 13 κριτικές )
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3.1
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3.1
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_2 Tomato_50_20130405_0
2.4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_3 Tomato_50_20130405_0
2.8
Ευρώ/Άτομο
17-25
Περιγραφή
Ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι με μενού παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Χολαργός
Σεπ
18
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Ευρώ/Άτομο
17-25

Πριν καταλήξουμε στο Θάμα, είχα κάνει το homework μου, είχα δηλαδή διαβάσει τις σχετικές κριτικές στο ask4food, βγάζοντας το συμπέρασμα ότι αξίζει μια διαπιστωτική επίσκεψη. Οι λέξεις-κλειδιά που συγκράτησα και λειτούργησαν δελεαστικά ήταν «μεσσηνιακή κουζίνα», «μαμαδίστικο» και «γουρουνοπούλα».

Η θέση του εστιατορίου δίπλα στο σταθμό μετρό του Χολαργού ευνοεί την υπόγεια πρόσβαση, αν και δεν αποκλείεται να βρείτε θέση πάρκιγκ εκεί κοντά. Η κίνηση της Μεσογείων είναι η βασική ηχητική υπόκρουση για τα τραπέζια του εξωτερικού χώρου, ενώ στη διακόσμηση κυριαρχεί το λευκό νεοταβερνί, μια πολυφορεμένη έως βαρετή πλέον απόχρωση, που συμβάλλει στην αίσθηση της ψυχρότητας μέσα και έξω.

Το προσωπικό, πάντως, μας υποδέχτηκε με θέρμη και η ιδιοκτήτρια έδειξε ενδιαφέρον σχεδόν καθ’όλη τη διάρκεια του δείπνου, φροντίζοντας να μας αποτρέψει από την υπερ-παραγγελία. Η άφιξη του κουβέρ, όμως, προκάλεσε ρήγμα σε αυτή την εκκολαπτόμενη σχέση δοσοληψίας.

Μαζί με φέτες ζυμωτού ψωμιού, μας έγινε η τιμή να δοκιμάσουμε ένα λάδι κορωνέικης ποικιλίας συσκευασμένο σε μπουκάλι αρώματος. Ο σερβιτόρος μας ενημέρωσε ότι πρόκειται για ένα περιορισμένης παραγωγής λάδι, που βγαίνει μόνο σε 6000 φιάλες, οι περισσότερες εκ των οποίων εξάγονται στο εξωτερικό. Το Θάμα έχει το αποκλειστικό προνόμιο της διάθεσης αυτού του σπάνιου προϊόντος.

Εγώ τον κοίταξα με την ίδια απάθεια που θα είχα, εάν μου μίλαγε για λάδι μηχανής. Ο συνοδός μου κρατήθηκε να μη γελάσει εξαιτίας του πομπώδους ύφους της παρουσίασης. Ήταν μια από τις πιο άστοχες κινήσεις εντυπωσιασμού που μου έχουν τύχει και με παραπέμπει στο φαινόμενο «καθρεφτάκια στους ιθαγενείς». Μπορεί προσωπικά να μην έχω μπάρμπα στην Κορώνη, αλλά η μικρο-παραγωγή λαδιού δεν είναι τίποτα ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα. Και ακόμη κι αν η ποιότητα των περισσότερων ελαιολάδων δεν είναι τόσο υψηλή, το Θάμα δεν είναι οι προθήκες του Harrods ούτε εμείς είμαστε βορειοευρωπαίοι για να αγοράζουμε το λάδι μας σε μπουκάλι Chanel No 5. Bon pour l’Occident, για να παραφράσω κάτι που έγραψε κάποτε ο fratello, και τίποτα παραπάνω.

Ο κατάλογος δίνει έμφαση στα τοπικά προϊόντα της Μεσσηνίας, αλλά εμείς αποφύγαμε το δειγματισμό τύπου «ταλαγάνι», «σφέλλα», «λουκάνικο Καλαμάτας» και προτιμήσαμε τα μαγειρευτά. Παρεμπιπτόντως, γουρουνοπούλες, κατσικάκια και λοιπά λιμπιστά κρεατικά δεν υπήρχαν, ίσως τα προσθέτουν το χειμώνα, δεν γνωρίζω.

Για αρχή πήραμε μανιτάρια με σκόρδο και φέτα, και κροκέτες μπακαλιάρου. Τα μανιτάρια ήταν νόστιμα και ο συνδυασμός με τη φέτα πρωτότυπος, άφηναν όμως πικρή επίγευση από το πολύ σκόρδο.

Οι κροκέτες μπακαλιάρου κακώς συμπεριλαμβάνονται στα ορεκτικά (είναι κανονική μερίδα), και κακώς ονομάζονται έτσι, δεδομένου ότι δεν είναι κροκέτες, αλλά κομμάτια τηγανητού μπακαλιάρου σε κουρκούτι συνοδεία πατατών. Καλοτηγανισμένα και το ψάρι και οι πατάτες, θα θέλαμε πάντως το μπακαλιάρο λίγο πιο αλμυρό.

Από κυρίως επιλέξαμε συκώτι με μαυροδάφνη και μοσχαρίσιο μπιφτέκι. Το συκώτι είναι αρωματισμένο με γλυκάνισο, χωρίς να αναφέρεται στον κατάλογο. Αν το ήξερα, δεν θα το είχα παραγγείλει, όμως, αν δεν σας ενοχλεί όπως εμένα, το πιάτο είναι κατά τα άλλα καλό.

Το μπιφτέκι ήταν ένα από τα top μπιφτέκια που έχω φάει, πολύ νόστιμο, πολύ ζουμερό, όπως πρέπει. Η γαρνιτούρα ήταν κοινή και στα δύο, ένας ωραίος πουρές πατάτας, καρυκευμένος με μοσχοκάρυδο. Μαζί με το φαγητό μας ήπιαμε μισό λίτρο κόκκινο κρασί, πολύ καλό, το οποίο όμως ήρθε παγωμένο.

Ο λογαριασμός ανήλθε στα 40 ευρώ, λογική τιμή και οι μερίδες ικανοποιητικές. Θα ήθελα κέρασμα στο τέλος, αλλά δεν υπήρξε. Τεράστιο σφάλμα κατ’εμέ, η τελική εντύπωση πάντα μετράει.

Σε γενικές γραμμές, το Θάμα έχει ενδιαφέρουσα ελληνική κουζίνα με περιθώριο βελτίωσης. Θα προτιμούσα να έλειπαν τα υπερπολύτιμα έλαια και οι φανφάρες, και ο ενθουσιασμός του πελάτη να προκύπτει αβίαστα από το φαγητό, που είναι και η ουσία της υπόθεσης.

eka
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Χολαργός
Ιουν
30
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Ευρώ/Άτομο
17-25

Επίσκεψη Μάιος 2014, Σάββατο βράδυ.

Άδειο το μαγαζί, ήμασταν εμείς και ακόμα δυο παρέες. Γενικώς αν και το μαγαζί ήταν καθαρό και προσεγμένο, ο χώρος απέπνεε μια ψυχρότητα. Πολύς ο θόρυβος λόγω της λεωφόρου Μεσογείων.

Στα του φαγητού:
Παραγγείλαμε:
καγιανά με τσιγαρίδες (καλό)
σαλάτα με μανταρίνι και μανούρι ( φρέσκια και δροσερή)
μανιτάρια με φέτα ( συμπαθητικά )
χοιρινά φιλετάκια ( πολύ μέτρια, σκληρά και άνοστα)

Τιμές αρκετά τσουχτερές.

Σέρβις τυπικό (προς το τέλος της βραδιάς αισθάνθηκα ότι η σερβιτόρα ανυπομονούσε να της αδειάσουμε επιτέλους της γωνιά... )

Δεν με απογοήτευσε αλλά ούτε και με ενθουσίασε.

Θα ξαναπάω; Μάλλον όχι

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Χολαργός
Ιουν
03
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Ευρώ/Άτομο
-

Το ΘΑΜΑ είναι ένα οικογενειακό εστιατόριο στο Χολαργό πολύ κοντά στο μετρό. Το χαρακτηριστικό του είναι η ιδιαίτερη κουζίνα του που είναι Μεσσηνιακή.

Έχω φάει αρκετές φορές στο ΘΑΜΑ, αφού είναι περίπου 3 χρόνια στη περιοχή και κάθε φορά νιώθω πως τρώω "μαμαδίστικο" φαγητό βγαλμένο από Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Αυτή είναι η αίσθηση που μου αφήνει κάθε φορά που βρίσκομαι εκεί.

Την τελευταία φορά που πήγαμε με τον άντρα μου ήταν Παρασκευή βράδυ και είχε σχεδόν όλα τα τραπέζια γεμάτα.

Έχω πάει πολλές φορές με φίλους αλλά και με συναδέλφους από τη δουλειά μου (δουλεύω σε μεγάλη εταιρία στη Μεσογείων) και κάνουμε εκεί τα εταιρικά μας τραπέζια.

Για ακόμα μια φορά μας υποδέχτηκαν ευγενικά και φιλικά και κάτσαμε στο μοναδικό τραπέζι που ήταν ελεύθερο.

Ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα είναι ο καγιανάς με τσιγαρίδες όπου τα αυγά που χρησιμοποιούν είναι χωριάτικα και φρεσκότατα. Οι τσιγαρίδες είναι παραδοσιακό παστό της Καλαμάτας με υπέροχη γεύση.

Δεν μπορώ να μην εκθειάσω τη φάβα που τη σερβίρουν ζεστή και με το ζυμωτό ψωμί είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει. Άσε αυτό το λάδι που βουτάς το ψωμί και θες να φας όλη τη φρατζόλα μαζί με όλο το λάδι που υπάρχει στο μαγαζί.

Από κυρίως πήραμε γουρουνοπούλα όπου έχει μια καταπληκτική κρούστα και απ' ότι έχω μάθει μαγειρεύεται πολλές ώρες με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Άλλωστε το ΘΑΜΑ έχει γίνει γνωστό από αυτό του το πιάτο και δικαίως θα έλεγα.

Επίσης, πήραμε και κατσικάκι λεμονάτο στη κατσαρόλα που ήταν σπιτικά μαγειρεμένο με φρέσκες τηγανιτές πατάτες.

Και για να δώσω και ένα tip έχω μάθει πως τις πρώτες ύλες τις φέρνουν απ ' ευθείας από τη Μεσσηνία, όπως το λάδι και πολλά ακόμα.

Δεν θυμάμαι πόσο ήρθε ο λογαριασμός αλλά δεν είναι ακριβό εστιατόριο και αν κρίνω από άλλα "δήθεν" στέκια που πουλάνε εμφάνιση και καθόλου ποιότητα σίγουρα το ΘΑΜΑ αξίζει τα λεφτά του.
Αν θα ξαναπάω?
Μα και φυσικά!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Χολαργός
Ιαν
23
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
17-25

Ημερομηνία επίσκεψης: Σάββατο, 18/1/2014, 8 άτομα, με κράτηση

Είναι η δεύτερη φορά που επιλέγουμε το συγκεκριμένο εστιατόριο για να γιορτάσουμε με τους φίλους μας.

Ο χώρος:
Απλή, καθαρή αίθουσα, με τοίχους βαμμένους σε λευκοπράσινες αποχρώσεις. Σχεδόν μοναδικό διακοσμητικό τα κορνιζαρισμένα άρθρα των εφημερίδων για το μαγαζί. Ευχάριστη μουσική, που δεν καπελώνει τις συζητήσεις. Σχεδόν πάνω στη Λεωφόρο Μεσογείων, αλλά, όταν η πόρτα κλείνει, ούτε που το καταλαβαίνεις. Το μοναδικό φάουλ που βρίσκω είναι ότι, δυστυχώς, το κάπνισμα δεν απαγορεύεται αυστηρώς. (Ευτυχώς, αυτή τη βραδιά μείναμε άκαπνοι.) Οι πελάτες ήταν κυρίως μέσης ηλικίας και, συνήθως, γιόρταζαν κάτι.

Το μενού:
Μεσσηνιακή κουζίνα (και με πινελιές από Θράκη). Αυτή τη φορά, παραγγείλαμε:

-- Γιορτινή σαλάτα, με μαρούλι, ρόκα, αποξηραμένο σύκο, τσαπέλα Μεσσηνίας, καρύδι και γραβιέρα Καλαμάτας: ήταν μάλλον στεγνή, χρειαζόταν κάποιο ντρέσινγκ για να είναι πιο δροσερή.

-- Μεσσηνιακή σαλάτα με μαρούλι, ρόκα, φρέσκο σπανάκι, παστό Καλαμάτας, πορτοκάλι, ελιές και ψητή μανουρομυζήθρα Μεσσηνίας: πολύ δροσερή και νόστιμη.

-- Πιτάκια με σύγκλινο, γραβιέρα Καλαμάτας και πετιμέζι (Χ2): η Μεσσηνιακή εκδοχή μιας μίνι πίτσας.

-- Μανιτάρια φρέσκα με φέτα Καλαμάτας, λευκό κρασί, σκόρδο και μαϊντανό (Χ2): δεν το χορταίνω αυτό το πιάτο, είναι τόσο απλό αλλά πεντανόστιμο! Κόλαση το ζουμάκι του...

-- Γιαπράκια Μεσσηνίας με λαπαθόφυλλα, ρύζι, ψιλοκομμένο χοιρινό και άνηθο σε λεμονάτη σάλτσα: δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα το χοιρινό, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό, γιατί η ξινούτσικη σάλτσα του ήταν θεσπέσια, ό,τι πρέπει για να τη μαζέψεις με το ζυμωτό ψωμί.

-- Λουκάνικο Καλαμάτας με πορτοκάλι στη σχάρα με λεμόνι: δεν υπάρχει καλύτερο λουκάνικο στην ελληνική επικράτεια από το Καλαματιανό με πορτοκάλι (δε μιλάει μόνο η καταγωγή τώρα!).

-- Φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανητές με τη φλούδα (Χ2): χοντρούτσικες, αλλά καλοψημένες και εθιστικές.

-- Χοιρινό φιλέτο γεμιστό με ταλαγάνι και λιαστή ντομάτα, σβησμένο με κονιάκ και κόκκινο κρασί με φρέσκο πουρέ πατάτας: πολύ νόστιμο πιάτο, με ωραία παρουσίαση.

-- Κοτόπουλο με ελαφριά σάλτσα κόκκινου ημίγλυκου κρασιού, στο φούρνο, συνοδευμένο από τραγανή σαλάτα φρέσκων λαχανικών: το πιο αδιάφορο πιάτο, η εμφάνιση του οποίου δε μοιάζει καθόλου με την περιγραφή του. Η σάλτσα φαινόταν λευκή (τύπου κρέμας γάλακτος) και η "σαλάτα" ήταν μεγάλες φλοίδες λαχανικών (καρότο, κολοκυθάκι), που έμοιαζαν βρασμένες στον ατμό. Το μόνο πιάτο που έμεινε αφάγωτο κατά το ήμισυ.

-- Κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές, για τη μικρή της παρέας.

-- 2 μπάλες παγωτό βανίλια με κομματάκια σοκολάτας (Χ2), 2 τάρτες σοκολάτα και 2 τάρτες λεμόνι: ΘΕΣΠΕΣΙΑ τα γλυκά, ΥΠΕΡΟΧΑ! Ακόμα και το, κατ' εμέ, "βαρετό" παγωτό βανίλια ήταν φανταστικό, πλούσιο σε γεύση και κομματάκια σοκολάτας.

-- Νερό βρύσης σε κανάτες, χύμα 1/2 κιλό λευκό και 1 1/2 κιλό κόκκινο κρασί.

-- λευκό και μαύρο ζυμωτό ψωμί, με ένα κουπάκι αρωματικό ελαιόλαδο για συνοδεία.

Στο τέλος μας κέρασαν σφηνάκια ρακόμελου για τη χώνεψη (ήταν αρκετά δυνατά) και ένα σφηνάκι βανίλια υποβρύχιο για τη μικρή.

Ο συνολικός λογαριασμός ανήλθε στα 165 ευρώ.

Το σέρβις:
Αν και την πρώτη φορά μας είχαν κάπως καθυστερήσει τα κυρίως, τώρα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Το μόνο κάπως αρνητικό που βρήκα ήταν ότι οι νεαρές κοπέλες του σέρβις είχαν την τάση να μαζεύουν τα πιάτα σχεδόν αμέσως μόλις τέλειωνε το φαγητό και κάποιες φορές δεν προλάβαινα να βουτήξω το ψωμί μου στη σάλτσα.

Θα ξαναπάω;
Ε, ναι. Αλλά μάλλον θα περιμένουμε πια να αλλάξει το μενού.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Χολαργός
Φεβ
14
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Ευρώ/Άτομο
17-25

Στις 4/2 πήγαμε 3 ατομα στο συγκεκριμένο μεζεδοπωλείο από ένα φίλο που μου το πρότεινε, σαν πρωτη εντυπωση του χώρου είδαμε ένα κρυο μαγαζι μάλλον γιατι ήταν άδειο.

Καθίσαμε στους καναπέδες στο πισω μέρος, κλασικά οι τοιχοι με καδράκια με παλιά μεσηνια και παλιες διαφημίσεις. Το ευχάριστο ήταν ότι καπνίζαμε και η ατμόσφαιρα άλλαξε μόλις προστεθηκε άλλη μια παρεα 4 ατομων.

Παραγγείλαμε μια σαλάτα θαμα 7,5 ευρώ, καγιανά τσιγαρίδες 7,00, μανιτάρια με φέτα 5,5 παρα πολυ νοστιμα, μια τηγανια χοιρινή 6,5 ωραία και αυτή και συκωταριά ριγανάτη που μας το προτεινε η κυρια που σερβιρε 6,5 αδιαφορη επιπρόσθετα πήραμε γιαπράκια με κιμά με λαππαδοφυλο 7,00 πάρα πολύ ωραία και αυτά - το ψωμι το ειχε 1 ευρω/ατομο αλλά ήταν πολύ λιγο και το κρασι το 1 κιλό κοκκινο 10 ευρώ.

Πληρώσαμε 52,70 ψιλο ακριβούτσικο γιατι οι μερίδες δεν ήταν μεγάλες. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε να έχει περισσότερο κόσμο μιας και το μετρό είναι δίπλα.

Η κυρία που σέρβιρε μάλλον ήταν η ιδιοκτίτρια συμπαθέστατη και χαμογελαστή!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Χολαργός
Μάρ
10
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Ευρώ/Άτομο
26-36

9/3/14

Επιλέξαμε να φάμε στο Θαμα λόγω των πολύ καλών κριτικών που είχε λάβει τόσο από χρήστες σε διάφορα site στο ίντερνετ όσο και από "κριτικούς" γεύσεων.

Παραγγείλαμε
μια μπαμπανάτσα (που στο χωριό μου είναι πίτα), μια γιορτινή σαλάτα, γιαπράκια, ταρτα της μαντώς, τηγανιά χοιρινή με λουκάνικο, κοτόπουλο με κρασί και πατάτες τηγανιτές...

Η μπαμπανάτσα που είχε 6,50 ευρώ ήταν μια φέτα ψωμί, με τρίμματα ντομάτας και φέτας!!! Η τηγανιά ήταν κομμάτια χοιρινού, τα οποία τα περισσότερα ήταν μέσα στο λίπος και το ξύγκι.... Τα γιαπράκια και η τάρτα αδιάφορα εντελώς. Η σαλάτα καλή και οι πατάτες τηγανισμένες σε λάδι (πάντως όχι ελαιόλαδο και 4ευρώ).... και φτάνουμε

στο κυρίως...
Κοτόπουλο διαλεγμένο από καταψύκτη μεγάλης πολυεθνικής αλυσίδας σουπερ μαρκετ
με σάλτσα που θύμιζε τραπέζι γάμου!!!!!
Το πολυσυζητημένο πιάτο (καγιανάς) δεν το πήραμε γιατί θεωρήσαμε πως δεν αξίζει τόσα χρήματα.

Δεν θα ξαναπήγαινα ποτέ. Το σίγουρο είναι πως θα κάνω πάρα πολύ καιρό να ξαναεπισκεφτώ μέρη που προτείνουν "κριτικοί γεύσεων"!!!!!

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Χολαργός
Ιαν
10
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Ευρώ/Άτομο
17-25

Αυτό που μετράει σε κάθε πιάτο είναι ότι έχει μαγειρευτεί «σπιτικά» και κάθε υλικό έχει επιλεχθεί με πολύ φροντίδα.

Κάθε φορά που θα πάμε ξέρουμε ότι θα φάμε πολύ, χωρίς να βαρύνουμε, θα περάσουμε όμορφα αφού ο χώρος είναι πολύ ευχάριστος και στο τέλος δεν θα μας προκαλέσει έκπληξη ο λογαριασμός αφού γι’ αυτά που προσφέρει το συγκεκριμένο εστιατόριο οι τιμές κρίνονται άκρως προσιτές

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Χολαργός
Ιαν
09
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Ευρώ/Άτομο
17-25

When my friends who were visiting Athens from very far asked me to suggest a place for dinner that would serve good mezedes but not of the fried, unhealthy kind I immediately thought of Thama.

I'm so glad that I did! Not only we had an amazing time, not only we ate wonderful food, but I happily realised that Thama managed to get better. Although last time I went I had the perfect dinner, this time it was... perfecter.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Χολαργός
Ιαν
07
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Ευρώ/Άτομο
10-16

Βρίσκεται πολύ κοντά στο metro Χολαργού και η πρόσβαση με αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά εύκολη αφού κάθετα στη Μεσογείων οι δρόμοι προσφέρουν άπλετο parking. Στο χώρο επικρατούν οι αποχρώσεις του άσπρου και του πράσινου και κάθε γωνιά είναι διακοσμημένη πολύ προσεγμένα.

Από τα ορεκτικά ξεχωρίζω και παραγγέλνω ΠΑΝΤΑ τη φέτα σε κρούστα με μέλι, δυόσμο και σουσάμι και την τάρτα της Μαντώς με το σπανάκι. Εξαιρετική γεύση προσφέρει επίσης η μπαμπανάτσα Φιλιατρών κι ενώ το πιάτο δίνει αρχικά την αίσθηση ότι ίσως έχει πολύ λάδι, είναι πανάλαφρο και πολύ γευστικό.

Από τα κυρίως ότι κι αν έχω διαλέξει έχω μείνει super ικανοποιημένη με ιδιαίτερη προτίμηση στον κοκκινιστό κόκκορα, στο λεμονάτο κατσικάκι και τα χοιρινά φιλετάκια.

GMV
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Χολαργός
Σεπ
08
2013
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
17-25

Καθημερινη βραδυ, παρεα τεσσερα ατομα.
ο χωρος ειναι μια μικρη απογοητευση, αρκετα ψυχρος. Το φαγητο σε αποζημιωνει κ με το παραπανω. Ειναι ξεκαθαρο οτι οι ιδιοκτητες εχουν αγαπη για το φαγητο κ χρησιμοποιουν αγνες πρωτες υλες.

Ολα οσα φαγαμε πολυ νοστιμα, μερικα πιατα λιγο βαρια για βραδυ (λουκανικα, συγκλινα, γαρδουμπακια) αλλα αυτο το οριζεις υπαρχουν αρκετες εξεραιτικες επιλογες. Τα γλυκα οχι τοσο δυνατα. Οι τιμες λογικοτατες.