ΣΑΡΔΕΛΑΚΙ

Ψαροταβέρνες

  Φοίβης 15, Γλυφάδα [Χάρτης]
  Εμφάνιση τηλεφώνου 211 402... 211 4021195

20140808-logo16 Αξιολόγηση:
76 %
Βεβαιότητα:
Γεύση
77 %
Εξυπηρέτηση
84 %
Χώρος
63 %
Value for money
79 %
€/Άτομο
13-20
Η αξιολόγηση προκύπτει από 26 κριτικές
Ώρες λειτουργίας:

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι με ψαράκι και τσιπουρομεζέδες. Δεν κάνει κρατήσεις αλλά δέχεται παραγγελίες για παραλαβή από το κατάστημα.



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες, Γλυφάδα
Μάρ
13
2015
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
17-25

Έχουμε έρθει εδώ πολλές φορές χωρίς να έχω γράψει κριτική. Καλά είναι να επισκέπτεσαι ένα εστιατόριο αρκετές φορές πριν γράψεις κριτική και το Σαρδελάκι είναι η πρώτη περίπτωση που το κάνω.

Χωρίς να έχει τον εξαιρετικό και θέα αυτό το εστιατόριο καταφέρνει να μαζεύει τον κόσμο διότι έχει καλή ποιότητα και φιλικές τιμές για την εποχή που ζούμε. Παραγγείλαμε την σαλάτα Σαρδελάκι, φάβα, τυροκαυτερή, ταραμοσαλάτα και πατάτες τηγανιτές για πρώτα. Τα κυρίως πιάτα θράψαλο, γαύρος τηγανιτός, μπακαλιάρο και γουβέτσι με χταπόδι.

Οι μερίδες είναι ικανοποιητικές και οι γεύσεις καλές. Ο γαύρος καταφέρνει να μην κρατήσει τα λάδια του και είναι χωρίς αγκάθι, το θράψαλο νοστιμότατο και τα ορεκτικά γευστικότατα.

Το σέρβις του είναι καλό αλλά θα μπορούσε να είναι και καλύτερο. Οι τιμές στα must για την επίσκεψή σας εδώ. Πάμε εδώ και 3 χρόνια τώρα στο Σαρδελάκι που δεν είναι σίγουρα Πειραϊκή όμως top για την περιοχή της Γλυφάδας

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη superakis.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες, Γλυφάδα
Μαι
28
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
€/Άτομο
17-25

Έχουν περάσει 3 μήνες απο την επίσκεψη μας και δεν είχα προλάβει να γράψω κριτική οπότε κάποια πιάτα ίσως μου διαφεύγουν.
Βράδυ καθημερινής χειμώνα και το μαγαζί μέσα και έξω ήταν φίσκα.

Χώρος (2/4):

Τίποτα το σπουδαίο, τίποτα το κακό. Ενα μοντέρνο απλό ταβερνάκι περιποιημένο χωρίς κάτι το ακριβό και βαρύ. Τα τραπεζάκια μικρά ορθιών και καθιστώντας λιγοστά στον εσωτερικό χώρο και άλλα τόσα στον εξωτερικό χώρο αραδιασμενα στο πεζοδρόμιο μπροστά απο την γειτονική τράπεζα. Δεν θα έλεγα ότι ο εξωτερικός χώρος είναι καλός εκτός εαν πάς για να πάρεις μάτι τους περαστικούς.

Ποιότητα φαγητού (3/4):

Φοβόμουν ότι θα τρώγαμε μάπα και ότι απλά ήταν ένα trendy μαγαζί της Γλυφάδας. Πήραμε μία χωριάτικη σαλάτα (καλή μερίδα), μία καλαμαράκια(πολύ ωραία), ένα χταπόδι ψητό (πολυ καλό), πατάτες τηγανιτές (φρέσκιες) και όλα ήταν σε λογικές μερίδες και καλή ποιότητα.

Εξυπηρέτηση (3/4):

Ήταν εξίσου δυνατό χαρτί τους. Ενδοεπικοινωνία, νέοι σερβιτόροι που τρέχουν και είναι και άμεσοι σε ότι χρειαστήκαμε.
Δεν έχουμε κάποιο παράπονο, μπράβο στους σερβιτόρους και στους μάγειρες που φρόντισαν άμεσα να έρθουν όλα τα πιάτα μας.

Value for money: (2/4)

Δεν το λές φθηνό ούτε ακριβό αλλα με φυσιολογικές τιμές για την περιοχη, την ποιότητα και την ποσότητα αλλά και το όνομα που έχει αποκτήσει το μαγαζι.

Για όλα τα παραπάνω πληρώσαμε γύρω στα 50 ευρώ. Δεν το λές σίγουρα και φθηνό!!

Συμπέρασμα:

Το συστήνω να το επισκεφθείτε εάν είστε στην περιοχη αξίζει να περάσετε λίγο και να τσιμπήσετε ψαρικά σε καλή σχεδόν ποσότητα και ποιότητα και σε σωστή τιμή. Και όλα αυτά στην Γλυφάδα!!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες, Γλυφάδα
Δεκ
30
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
10-16

Μετά από μία βόλτα με τη παρέα μου 3 άτομα στη Γλυφάδα αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε το Σαρδελακι.

Ο χώρος σχετικα αδιάφορος αλλά απολύτως καθαρός.
Το σέρβις άψογο γρήγορο και ευγενικό.

Παραγγειλαμε.
Σαλάτα Σαρδελακι τέλεια και μεγάλη ποσότητα.
Γαυρο τηγανιτό χωρίς καθόλου κόκαλα
τέλειος
Σαρδέλα ψητή τέλεια
Πατάτες τηγανιτές πολύ καλές
Γαρίδες σαγανάκι φανταστικό πιάτο.
Μύδια αχνιστά πολύ καλά.

Με δύο τσιπουρακια πεπαλεωμενα και ενα γλυκάκια που μας κέρασαν πληρωσαμε 60 ευρό πολύ καλά για αυτά που φάγαμε.
Σίγουρα θα ξαναπάω.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες, Γλυφάδα
Νοε
24
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
10-16

Με τόπο καταγωγής γνωστό οστρακοχώρι της Αττικής και έχοντας δουλέψει από μικρός ως σερβιτόρος στις ψαροταβέρνες της περιοχής, γνωρίζω πολύ καλά τα μικρά μυστικά που σε κάνουν να ξεχωρίζεις ως ψαροταβέρνα.

Στο Σαρδελάκι είχα να πάω τουλάχιστον έναν χρόνο και χαίρομαι που εξακολουθεί να "παίζει" σε τοσο υψηλό επίπεδο, αν μη τι άλλο συνδυάζει κορυφαία ποιότητα υλικών με πραγματικά άπιαστους χρόνους σερβιρίσματος, αν συνυπολογίσεις μαλιστα ότι τα περισσότερα πιατα του ειναι φιλεταρισμένα, τότε ξεφεύγει της όποιας σύγκρισης, τουλάχιστον για τα αντίστοιχα μαγαζιά αυτού του εύρους τιμών.

Στο δια ταύτα:

Το επισκεφτήκαμε 4 άτομα Παρασκευή βραδάκι Νοεμβρίου και καθίσαμε στους καπνίζοντες μολις μπαίνεις αριστερά.

Διαλέξαμε απο τον δίσκο:

μια Σκορδαλιά (ΠΥΡΑΥΛΟΣ από το πολύ σκόρδο!! )

ένα Σκουμπρί καπνιστό, (συμπαθητικό)

Παραγγείλαμε:

μια Στραμναγκαθι (ωραίο και σωστα βρασμένο)

μία Κολοκυθακια τηγανιτα (Απίθανα!! )

εναν Μπακαλιάρο, (Αψογος)

εναν Γαύρο τηγανητό, (Μust Have φιλεταρισμένος, εξαιρετικός!! )

μια γονο θραψαλο τηγανιτό, (Το περίμενα καλύτερο θα το ήθελα πιο crispy)

μια γαρίδες (γόνος) στο τηγάνι, (ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ άψογα τηγανισμένες!!!!!! )

μια πατάτες τηγανιτές

Ήπιαμε ενα καραφακι Βαρβαγιάννη (μπλε)..

Όλα αυτά μαζί με το υποχρεωτικό πλαστικονερομπούκαλο στοίχισαν 61€.

Τέλος μας κέρασαν σορμπέ λεμόνι που ναι μεν ως κίνηση μετράει αλλα ως γευση ηταν αδιάφορο.

Μοναδικό μελανό σημείο είναι η (πρώτη) άρνηση στο να πληρωθεί ο λογαριασμός με πιστωτική κάρτα, είναι αδιανόητο εν ετη 2014 να λες κουτοπόνηρα στον πελάτη σου οτι δεν δουλεύει το μηχανάκι των πιστωτικών για να γλυτώσεις το 3% της προμήθειας!!

Φυσικά δεν μάσησα και επιστρατεύοντας ευγένεια και θράσος ως εκ του θαύματος το μηχανάκι αποφάσισε να δουλέψει και να κοπεί και τιμολόγιο σε εταιρικό ΑΦΜ!

Αν θα πήγαινα ξανά... Θα το σκεπτόμουν, βλέπετε η κουτοπονηράδα της στιγμής χαλασε την γενικότερη εικόνα και είναι κρίμα!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες, Γλυφάδα
Μάρ
12
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
-

Όχι δεν έγινα ξαφνικά ούτε κάτοικος, αλλά ούτε και θαμώνας της Γλυφάδας. Απέχει κανένα μισάωρο από το σπίτι μου και για να την επιλέξω ως έξοδο για φαγητό, κάποιος λόγος πρέπει να υπάρχει.

Πριν 2 εβδομάδες μας κάλεσαν κάποιοι φίλοι στην Molly Malone's και τώρα απλά κατά τύχη βρεθήκαμε Σάββατο μεσημέρι πεινασμένοι στην Γλυφάδα, με το ερώτημα να πλανάται. Κρέας ή ψάρι ή μήπως κάποια άλλη επιλογή; Η Γλυφάδα παρότι ως περιοχή εστίασης ήταν ανέκαθεν υπερεκτιμημένη, με πολλές πολυδιαφημισμένες και αμφίβολες επιχειρήσεις τύπου ''one-hit wonder'', πρέπει να παραδεχθώ ότι πρακτικά έχει απεριόριστες επιλογές, που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Η σύζυγος ψήφισε θαλασσινά, ελέγχθηκε το GPS, στο οποίο είχα τοποθετήσει την διεύθυνση από το ΣΑΡΔΕΛΑΚΙ και αφού σταθήκαμε και λίγο τυχεροί με το παρκινγκ, βρεθήκαμε έξω από την πόρτα του.

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, ώρα 14:00, άτομα 2, φυσικά χωρίς κράτηση.

Το εστιατόριο βρίσκεται στις παρυφές της Πλατείας Νυμφών, μια από τις πολλές πιάτσες διασκέδασης που έχει η Γλυφάδα. Μεγάλος ο ανταγωνισμός στην πλατεία, με κυρίαρχα τα νεομεζεδοπωλεία, τις νεοσουβλακερί και τις νεοκρεατερί.

Το στήσιμο του μαγαζιού το βρήκα ως τον ορισμό της Νεοελληνικής ''επέκτασης''. Οι παρατηρητικοί θα εντοπίσουν αμέσως ποιά είναι τα ''κανονικά'' όρια του εσωτερικού χώρου του εστιατορίου, τα οποία με το ζόρι χωράνε 4 τραπέζια και 3 ημίψηλους πάγκους. Ας είναι καλά το ''αθάνατο'' Ελληνικό πεζοδρόμιο, το οποίο για μια ακόμη φορά έδωσε την λύση.

Ο χώρος νοερά εμπρός ''στεγάσθηκε'', δίνοντας καμιά δεκαριά ακόμη τραπέζια. Όμως και αυτά αποδείχθηκαν πολύ λίγα για να εξυπηρετήσουν τα πλήθη που συρρέουν και επιστρατεύθηκαν τραπέζια έξω στο πλευρικό πεζοδρόμιο, τα οποία επεκτείνονται με ρυθμό καταιγιστικό, φθάνοντας το επόμενο οικοδομικό τετράγωνο.

Μιλάμε για πολλά τραπέζια στο ύπαιθρο, μερικά με τις σόμπες μανιτάρια από πάνω, σχεδόν όμως χωρίς καμία προστασία από τις (χειμωνιάτικες) καιρικές συνθήκες. Ο στριμωγμένος εσωτερικός χώρος που τελικά επιλέξαμε, διακοσμητικά φτωχός, χωρίς κάτι να σου αποσπά την προσοχή και μοιραία λόγω πολυκοσμίας θορυβώδης.

Η εξυπηρέτηση κυριολεκτικά παραδίδει σεμινάρια σωστής, συντονισμένης και καλά μονταρισμένης λειτουργίας, αν λάβουμε υπόψη την ''λαοθάλασσα'' που κατακλύζει το ΣΑΡΔΕΛΑΚΙ, μάλλον σε μόνιμη βάση. Στην είσοδο μια κοπελίτσα σε ρόλο hostess, σε τοποθετεί στο τραπέζι σου, διαχειριζόμενη σωστά τους πελάτες σε αναμονή.

Οι νεαροί σερβιτόροι 7 ή 8 αν μέτρησα καλά, γρήγοροι, ευγενικοί, εξυπηρετικοί, επεξηγηματικοί, φοράνε ''στολή'' με τα διακριτικά της επιχείρησης, έχουν σύστημα ενδοσυνεννόησης το οποίο φαίνεται να λειτουργεί αποτελεσματικά και ξέρουν να διαχειρίζονται σωστά το κάθε τραπέζι.

Στην αρχή καταφθάνει το γνωστό πλαστικομπούκαλο νερού (το γυρίσαμε πίσω χωρίς αντιρρήσεις) και μια πιατέλα με 10 περίπου ορεκτικά του τύπου αλοιφές-μεζεδάκια, τα οποία κοστολογούνται σε μάλλον χαμηλές τιμές. Στην ανοικτή κουζίνα εργάζονται σε διάφορα πόστα 10 περίπου άτομα, σε αρμονική συνεργασία με τους σερβιτόρους, παρά τον περιορισμένο χώρο. Η ροή των πιάτων που παραγγείλαμε, θα τολμούσα να πω εντυπωσιακή-ισορροπημένη, σε σημείο που αναρωτιόμασταν αν ήμασταν μόνοι μας στο μαγαζί.

Ό, τι επιπλέον ζητήσαμε ήρθε χωρίς προβλήματα και στο τέλος η έκδοση λογαριασμού και τα ρέστα, ολοκλήρωσαν αυτό που αρχικά έγινε αμέσως αντιληπτό. Το ΣΑΡΔΕΛΑΚΙ σίγουρα έχει επαγγελματία μάνατζερ, που έχει την ικανότητα σωστής διαχείρισης του προσωπικού και των πελατών. Πανάξιο 4 λοιπόν, δίκαια κερδισμένο.

Η κάρτα του menu είναι λογικής εκτάσεως, εστιασμένη στο μικρό ψαράκι, τα θαλασσινά και τους απλούς μεζέδες, χωρίς τις υπερβολές που θα συναντήσουμε σε άλλα δήθεν trendy νεομεζεδοπωλεία. Με 2 κουβέντες ξέρεις τι παραγγέλνεις και τι τρως.

Δοκιμάσαμε:

-Σαλάτα ραδίκια πολύ σωστά βρασμένα, καλής ποιότητας και σε πολύ καλή ποσότητα. Η ένσταση μου ήταν στην ποιότητα του λαδιού, το οποίο μου φάνηκε άψυχο και άγευστο και μετρίαζε το γευστικό αποτέλεσμα.

-Σκουμπρί καπνιστό από τον δίσκο των ορεκτικών που εμφανίστηκε στην αρχή. Αξιόλογο και καλό συνοδευτικό για το τσιπουράκι που επιλέξαμε.

-Κολοκυθάκια τηγανητά, κομμένα sticks. Άριστα τηγανισμένα, καλής ποιότητας, μεγάλης ποσότητας, σωστά αρτυμένα, αλλά ημιτελώς στραγγισμένα, με αποτέλεσμα στον ουρανίσκο μας να ''παλεύει'' η λαδίλα με την γεύση του κολοκυθιού.

-Φιλεταρισμένες ψητές σαρδέλες. Ωραία παρουσιασμένες, με την συνοδευτική ψιλοκομμένη ντοματούλα και κρεμμυδάκι, περίπου 15 τον αριθμό. Ο ψήστης έδωσε τα ρέστα του. Ζουμερές, σωστά ψημένες, καταπληκτικές.

-Μπακαλιάρο σκορδαλιά. 2 κομμάτια μπακαλιάρου, άψογα τηγανισμένα, με την (καρυδάτη) σκορδαλιά να βγάζει το σωστό touch. Το ένα κομμάτι ήταν λίγο πιο λεπτοκομμένο και έτσι ''ψιλοστέγνωσε'' στο ψήσιμο και δεν ήταν τόσο ζουμερό όσο το άλλο κομμάτι που ήταν πιο χοντροκομμένο.

-Γαύρος φούρνου κοκκινιστός. Παρουσίαση και ποσότητα όπως οι σαρδέλες. Χωρίς να είναι κακή, την συνοδευτική σάλτσα ντομάτας θα την ήθελα με περισσότερη ένταση. Ίσως το πιάτο να προσφέρει περισσότερες γευστικές συγκινήσεις στην αχνιστή version (είτε με σάλτσα μουστάρδας, είτε πικάντικης σάλτσας ντομάτας), που έχω δοκιμάσει σε άλλα ουζερί.

-1 τσίπουρο Μπαμπατζίμ.

Check please
Με απόδειξη στα 45,30€, τα οποία κρίνονται λογικά, ως προς την ποσότητα της παραγγελίας και την τοποθεσία του εστιατορίου.

Κατέληξα ότι:
Η επιτυχία που παρουσιάζει το ΣΑΡΔΕΛΑΚΙ με αυτή την απίστευτη ''ανθρωποδιαδήλωση'' δεν είναι τυχαία. Απλές, προσιτές γεύσεις, αεράτο τηγάνι και σχάρα, προσιτές τιμές, καταπληκτικό service, συνδυασμένα με μια trendy περιοχή. Τι λείπει από το όλο εγχείρημα; Σαφέστατα ένας πιο ευρύχωρος ''εστιατορικός'' χώρος καλύτερα διακοσμημένος, διότι το concept ''υπερ-κατάληψης'' του πεζοδρομίου και επέκτασης των τραπεζιών μέχρι την γειτονική στάση του τραμ κάπου με χαλάει.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες, Γλυφάδα
Ιαν
09
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
10-16

Ημέρα επίσκεψης 5/1/2014.

Κυριακή μεσημεράκι, μια ηλιόλουστη χειμωνιάτικη ημέρα βγήκαμε και εμείς για να συλλέξουμε ήλιο και αφού ήπιαμε το καφεδάκι μας και μαζέψαμε όσο περισσότερο ήλιο μπορούσαμε (α ρε αθάνατη Ελλαδάρα μπορεί να σε βρίζουμε αλλά μόνο εσύ μας δίνεις τέτοιες ημέρες μέσα στον χειμώνα!) και αφού μας είχε κόψει λίγο λόρδα, και επειδή η ημέρα απαιτούσε ψαράκι (η αλήθεια είναι ότι λόγω των ημερών είχαμε μπουχτήσει και λίγο το κρέας) θυμήθηκα τις κριτικές που είχα διαβάσει για το Σαρδελάκι.

Με το που φτάσαμε, λοιπόν, απέξω από το μαγαζί, νομίζαμε ότι είναι είναι 2 τα μαγαζιά και όχι ένα, αφού τα πολυάριθμα τραπέζια του είχαν κατακλίσει το πεζοδρόμιο και απλώνονταν μέχρι την γωνία, γεμάτα όλα! και ο κόσμος να περιμένει και όρθιος. Μου κάνει ο άντρας μου "λες να το μοιράζουν τσάμπα το φαί σήμερα;" και χωρίς πλάκα να βλέπεις παρέες ανθρώπων να περιμένουν στωικά να αδειάσει τραπέζι που να τους χωράει (εντάξει μπορεί να έφταιγε και η ημέρα που ήταν ηλιόλουστη βέβαια). Εμείς ευτυχώς που είμασταν μόνο 2 βρήκαμε αμέσως ένα τραπεζάκι στο εσωτερικό του μαγαζιού (γεμάτος ο χώρος και εκεί βέβαια).

Το εσωτερικό του μαγαζιού ήταν σαν μια συνηθισμένη ψαροταβέρνα, με τα γνωστά τραπέζια από άσπρη λάκα, ανάλογη διακόσμηση, τίποτα το ιδιαίτερο. Μετά από λίγο που κάτσαμε, ήρθα ένας σερβιτόρος με ένα δίσκο οπου είχε πάνω όλα τα ορεκτικά για να διαλέξουμε. Μετά μας δόθηκε και κατάλογος για να επιλέξουμε και τα υπόλοιπα πιάτα.

Η εξυπηρέτηση είναι γρήγορη, αν σκεφτείς και τον κόσμο που έχει το μαγαζί, και το προσωπικό μεγάλο σε αριθμό.

Εμείς πήραμε:
-Πατάτες τηγανητές, τις οποίες στις φέρνει σε ένα ρετρό τηγανάκι, τραγανές πατατούλες νόστιμες και μεγάλη ποσότητα 3,00€
-Φάβα, καλή ποσότητα, αρκετά καλή αλλά έχω φάει και καλύτερη, 2,5€
-Ραδίκια, σωστά βρασμένα (όχι λιωμένα) 4,00€
-1 μερίδα σαρδέλα ψητή, 15 σαρδελίτσες (τις μέτρησα) σωστά ψημένες, ζουμερές και νόστιμες 6,50 €
-Γόνος θράψαλο τηγανιτό, μέσα στο τηγάνι όπως οι πατατούλες, η πιο μεγάλη μερίδα που έχω δει σε μαγαζί σε καλαμάρι τηγανιτό, πολύ καλό, 7,50€

Μαζί με ένα ποτήρι ούζο, ένα μπουκάλι νερό (υποχρεωτικά από την αρχή στο τραπέζι, όπως κάνουν, κακώς, τελευταία σε πολλά μαγαζιά) και το κουβέρ, δώσαμε σύνολο 27,50€!! και σκάσαμε στο φαί..

Πραγματικά, αν αναλογιστείς και την περιοχή που βρίσκεται το μαγαζί και το είδος του φαγητού (γιατί το ψαρικό κοστίζει), πολύ καλό value for money!
Είναι μια επιχείρηση που δεν σε γδύνει για να φας, προφασιζόμενη και την περιοχή που βρίσκεται, γιατί έχει καταλάβει μάλλον το πολύ απλό, ότι "η φτήνια τρώει τον παρά" που λέει και ο λαός, και απ' ότι φαίνεται της έχει βγει σε καλό.

Να πάτε αξίζει τον κόπο και ιδίως όταν καλοκαιριάσει ο καιρός νομίζω θα του γίνω συχνή επισκέπτρια!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες, Γλυφάδα
Δεκ
06
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
-

Κυριακη αργα το απογευμα μετα απο καφεδακι στην Γλυφαδα πεινασαμε και πηγαμε στο Σαρδελακι για φαγητο. Ευτυχως για μας που ειμασταν 4 ατομα ο κοσμος ειχε ηδη αρχισει να φευγει και ετσι σχετικα γρηγορα βρηκαμε τραπεζι.
Το φαγητο ηταν οπως το θυμομουν πιο παλια που ειχα ξαναπαει. Ουτε τρελαινεσαι αλλα ειναι οκ!

Οι επιλογες μας κλασικες.
Χωριατικη
φαβα
κολοκυθακια τηγανιτα
πατατες
χταποδι
καλαμαρι τηγανιτο
γονο
μπακαλιαρο
γαυρο και σαρδελα φιλεταρισμενη! (τα καλυτερα απο οτι πηραμε) και ξαναπαραγγειλαμε!

Τα παιδια του σερβις πολυ ευγενικα και χαμογελαστα με μια αμεσοτητα που δεν συνανατας στις κλασικες ψαροταβερνες.
Ο χωρος περιποιημενος και μοντερνος στις γνωστες και πολυφορεμενες διακοσμητικες γραμμες μιας, ας μου επιτραπει ο ορος, ''ΝΕΟΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑΣ"
Ο λογαριασμος με μπυρες ηρθε στα 130 ευρω.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες, Γλυφάδα
Δεκ
23
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
17-25

Επισκεφτηκαμε 4 άτομα το Σαρδελάκι το Σάββατο και καθήσαμε στα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο γιατί θέλαμε να απολαύσουμε τον ήλιο. Το 2 στο χώρο το έβαλα γιατί ακριβώς τα περισσότερα τραπέζια του μαγαζιού απλώνονται στο πεζοδρόμιο. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό απλώς θα ήταν άδικο για κάποιο άλλο εςτιατόριο με πραγματική σάλα να βάλω παραπάνω βαθμό.

Παραγγείλαμε μπακαλιάρο, γαύρο φιλεταρισμένο, καλαμαράκια τηγανιτά, γαρίδες σαγανάκι, μύδια αχνιστά, πατάτες τηγανιτές και βραστά λαχανικά. Όλα ήταν πολύ ωραία με εξαίρεση τα λαχανικα (το καλαμάκι δίπλα έχει πολύ καλύτερη ποιότητα και ποσότητα).

Από τα ορεκτικά που ήρθαν σε δίσκο πήραμε μελιτζανοσαλάτα, γραβιέρα και σκορδαλιά. Η σκορδαλιά ήταν το μεγαλύτερο λάθος. Με την πρώτη πηρουνιά δάκρυσα!! Τόσο σκορδο σε μια κουταλιά δεν πρέπει να έχει ξαναυπάρξει! Έχουμε πάρει κ άλλη φορά σκορδαλιά στο Σαρδελάκι και ήταν από τις πιο νόστιμες ever. Την κάνουν με καρύδι. Όμως αυτή τη φορά πραγματικά μας πέθανε. Κάναμε μέρες για να ξεβρωμίσουμε.

Όλα αυτά λοιπόν μαζί με 1 νερό, 1 καραφάκι τσίπουρο και 1 καραφάκι ούζο Βαρβαγιάννη, στα 73€. Όλα καλά. Περάσαμε πολύ ωραία και σκάσαμε στο φαΐ.

Μόνο φάουλ είναι ότι με το λογαριασμό δεν μας έφεραν ούτε ένα γλυκό ή λικέρ για ν'αλλάξει λίγο η ψαρίλα. Τη στιγμή που στο (ιδίων συμφερόντων) Πιάτσα Καλαμάκι δίπλα, σε κερνάνε γλυκό του κουταλιού ακόμα και με ένα καλαμάκι. Και φυσικά με πολύ μικρότερο λογαριασμό διότι άλλη τιμή το χοιρινό άλλη η γαρίδα. Για δείτε το λίγο αυτο.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες, Γλυφάδα
Σεπ
22
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
10-16

Είχα ακούσει πολλά (καλά) γι' αυτό και το είχα δει περνώντας από τη Φοίβης και έτσι αποφάσισα να το επισκεφτώ την ΠΑ 20/9/2013, με ένα ζευγάρι ακόμη.

Ο χώρος είναι ο γνωστός των μεζεδοπωλείων αυτού του είδους, που διαθέτουν περιορισμένο χώρο στο κυρίως κτίριο, ο οποίος επεκτείνεται στο χώρο της πρασιάς αφενός του κτιρίου που στεγάζεται η επιχείρηση, αφετέρου του διπλανού κτιρίου, που είναι διαμορφωμένοι με πλάκες πεζοδρομίου.

Πήγαμε στις 21.15 και όλα τα τραπέζια του εξωτερικού χώρου ήταν γεμάτα, οπότε η κοπέλα, που ήταν αρμόδια για την τακτοποίηση των πελατών, μάς έβαλε σε ένα από τα πρώτα τραπέζια ακριβώς έξω από την οικοδομή. Γρήγορα, όμως, γέμισαν και τα υπόλοιπα τραπέζια του εσωτερικού χώρου καθώς και τα ψηλά τραπέζια που υπάρχουν στον εξωτερικό χώρο και χωράνε μέχρι 3 άτομα.

Ο συντονισμός του προσωπικού είναι εκπληκτικός αφού λίγη ώρα αφού καθίσαμε, ένας ευγενικός νεαρός έφερε τα σερβίτσια και το ψωμί-νερό και λίγο αργότερα, ένας άλλος, τον ξύλινο δίσκο με τα ορεκτικά που διαλέγεις να πάρεις [επιλέξαμε τη μελιτζανοσαλάτα (2,50€) και το καπνιστό σκουμπρί (2,50)].

Λίγο αργότερα μια επίσης ευγενική κοπέλα ήρθε για την παραγγελία, αν και κατάλογος δεν υπήρχε στο τραπέζι και, όπως παρατήρησα, τον φέρνει μόνο αν επιμείνεις.

Πήραμε μια σαλάτα ντομάτα κρεμύδι (4€) και μία χόρτα-βλήτα (4,50), που διπλασιάστηκε αργότερα, τον νοστιμότατο, χωρίς κόκκαλο, τηγανιτό γαύρο (5,50), που σερβίρεται σε τηγάνι (!!!), γαρίδες τηγανιτές (7€) που ήταν εξαιρετικός μεζές, θράψαλο ψητό (7,50) σερβιρισμένο με σταμναγκάθι, ένα χταπόδι ψητό (10), που μάλλον ήταν περιττό μετά τα προηγούμενα, και ήπιαμε ένα κιλό κρασί χύμα (10) και μία μπύρα Heineken (4), αν και είδα εκ των υστέρων ότι σερβίρει και draft, χωρίς να γνωρίζω ποια ετικέτα. Ως επιδόρπιο επιλέξαμε κορμό (3) που είχα πολλές δεκαετίες να δοκιμάσω και μάς προσφεραν από ένα σορμπέ.

Όλη η παρέα έμεινε ικανοποιημένη από την ποιότητα και το μαγείρεμα των μεζέδων αλλά και την ποσότητα των μερίδων.

Ο λογαριασμός ήταν 69,50€ (17,50 περίπου κατ' άτομο) και χωρίς τα ποτά 55,50€ (14 περίπου κατ' άτομο.

Για το πολυπληθές (για την εποχή μας) προσωπικό μόνο καλά λόγια μπορεί να πει κανείς. Αν και η συντριπτική πλειοψηφία είναι νέα παιδιά, φαίνεται να έχουν εμπειρία και, κυρίως, να διαθέτουν ευγένεια και να γνωρίζουν αρκετά καλά τη δουλειά που κάνουν.

Μου έκανε εντύπωση ο συντονισμός αυτών που έχουν ενδοσυνεννόηση και, κυρίως, του (επίσης πολυπληθούς) προσωπικού της κουζίνας. Τους αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ αλλά και συγχαρητήρια σ' αυτόν/ούς που τους έχει εκπαιδεύσει.

Συζήτησα με άλλους φίλους την εμπειρία αυτή και με "μάλωσαν" που δεν τους ενημέρωσα. Γι' αυτό είμαι βέβαιος ότι θα ξαναπάω και σύντομα μάλιστα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες, Γλυφάδα
Οκτ
06
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
10-16

Πάρα πολύ καλή πρόταση για γρήγορο και καλό θαλασσινό φαγητό με λοιπά μεζεδάκια. Εκπληκτικό σέρβις, μάλλον το πιό γρήγορο της Αθήνας.

Λίγη υπομονή χρειάζεται για να αδειάσει τραπέζι -τα Σαββατόβραδα κυρίως- αλλά οι γεύσεις, το σερβις και οι τιμές σε αποζημιώνουν.

Μόνο μειονέκτημα ότι είναι λίγο χωμένο μέσα στα μπαράκια και το χαμό στη Γλυφάδα, θα το προτιμούσα πιο κοντά στη θάλασσα.