ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΤΟΥ PRESS CAFE

Μοντέρνες ταβέρνες

  Αρριανού 31-33, Παγκράτι [Χάρτης]
  210 7223466, 210 7223469

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο όλη μέρα ανοικτό (13:00 με 01:00) Κυριακή μόνο μεσημέρι (13:00 με 19:00)
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Παροχές για ΑμεΑ Κάνει delivery Φιλικό προς χορτοφάγους Δέχεται πιστωτική κάρτα Take away Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Η επιμονή στην ποιότητα, η εντιμότητα των ιδιοκτητών σε οτιδήποτε αφορά τη γαστρονομία και η ευαισθησία απέναντι στη σημερινή οικονομική κρίση, φανερή από την πρώτη στιγμή που θα πάρετε τον κατάλογο στα χέρια σας, ξεχωρίζει τον χώρο αυτό.
Ελληνική δημιουργική κουζίνα απολύτως πιστή στις ελληνικές ιδιαίτερες πρώτες ύλες, πιάτα αγαπημένα της παράδοσής μας με μικρές πινελιές. Ατμόσφαιρα ζεστή και οικεία, χωρίς καμία επιτήδευση, με ανθρώπους που νοιάζονται απλά και ουσιαστικά για να περνάτε καλά. Σας καλωσορίζουμε!



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες, Παγκράτι
Νοε
28
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Παρότι είμαι γείτονας και περνάω συχνά απ’ έξω, χθες τελικά, 23/11 επισκεφθήκαμε με μια φίλη το ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΤΟΥ PRESS CAFÉ (ΜΠPC), μεταξύ 6 και 8 μ. μ. Βρίσκεται στο Παγκράτι, στην οδό Αρριανού, δυο μόλις βήματα απ’ την πιάτσα της Πλατείας Προσκόπων. Σε μια ώρα ουδέτερη, το μαγαζί ήτανε σχεδόν γεμάτο, μέσα-έξω!

Οι συνειρμοί μου έρχονται αυθόρμητα στο μυαλό μου:
• Θυμάμαι το PECORA NERA του Φίλιππου Σοφιανού στους Αμπελόκηπους, ένα ακόμη Μαύρο Πρόβατο με ωραίο περιβάλλον, την προηγούμενη δεκαετία!
• Θυμάμαι όμως και το PRESS CAFÉ, στην Καρνεάδου, στο Κολωνάκι, εδώ και 20 χρόνια που μεταφέρθηκε στη συγκεκριμένη θέση στο Παγκράτι το 2003, για να αναβαθμισθεί στο παρόν εστιατόριο ΜΠPC, εδώ και 3 χρόνια!
• Και βέβαια διαβάζω στο αγαπημένο μας site για το ΜΠPC που άνοιξε πέρσι το φθινόπωρο στα Μελίσσια!
Για μια ακόμη φορά, η διαλεκτική ροή των πάντων δικαιώνει το γνωστό απόφθεγμα του Ηράκλειτου. Αυτά για εισαγωγή. Και τώρα στο κυρίως θέμα:

Δυο νέοι άνθρωποι και φιλόδοξοι επιχειρηματίες, η Ευδοξία Πάντου και ο Νίκος Κρασσάς, έστησαν τον χώρο με πολλή αγάπη και μεράκι. Ανάθεσαν στην Ολλανδή Λίαν Βερμέερ τη διακόσμηση του χώρου και στον έμπειρο σεφ, Νίκο Μεντή, την ευθύνη διαμόρφωσης ενός ευέλικτου, γαστρονομικού αλλά και προσιτού μενού.
Το πείραμα πέτυχε! Το μαγαζί είναι φίσκα πάντα και χρειάζεται είτε κράτηση είτε τύχη βουνό, όπως στην περίπτωσή μας…
Απ’ την άλλη, το ενημερωμένο site μας, μας κατατοπίζει πλήρως για τον χώρο, αφού μέχρι στιγμής έχουν προηγηθεί 96 κριτικές (! ), που –παρά τον υποκειμενισμό τους- του έχουν δώσει Αξιολόγηση 76% και Βεβαιότητα 82%! Σειρά μου, λοιπόν τώρα, να σας περιγράψω τις εντυπώσεις μου, συνδιαμορφώνοντας μαζί σας, φίλες και φίλοι χρήστες, την επικαιροποιημένη εικόνα και βαθμολόγηση του ΜΠPC.

Εξωτερικά υπάρχουν γύρω στα 10 σιδερένια τραπεζάκια, με τις απαραίτητες σόμπες τώρα πια. Ανάμεσα στους δύο χώρους θαυμάζει κάποιος τις μεγάλες περιμετρικές τζαμαρίες, απ’ τις οποίες η μία έχει ζωγραφιές από 4-5 προβατάκια.

Εσωτερικά, γύρω στα 12 μαρμάρινα τραπέζια με αναπαυτικά καθίσματα από ακατέργαστο ξύλο, που διαμόρφωσε η Ολλανδή διακοσμήτρια. Συνολικά, μέσα-έξω, εξυπηρετούνται γύρω στα 80 άτομα, από ένα απόλυτα επαγγελματικό επιτελείο σερβιτόρων. Υπολογίζω ότι το συνολικό προσωπικό (κουζίνας, σέρβις, ταμείου, υποδοχής, καθαριότητας) φθάνει τα 15 άτομα, που φυσικά κατανέμονται σε βάρδιες.

Στους τοίχους, δίπλα στο τραπέζι μας, παρατηρήσαμε εικόνες προβάτων, με εμφανή τα διάφορα μέρη των ζώων (λαιμός, ράχη, σπάλα, πλευρά, κ. α. ). Οι μαύροι τοίχοι είναι γεμάτοι με mottos ή αποφθέγματα απ’ τη ζωή:
• Την αγάπη την ακούς στις πράξεις!
• Με τα μη και με τα δεν, η ζωή είναι μηδέν!
• Γυρίσατε; (η κλασική ατάκα της Καρέζη στον Αλεξανδράκη)!

Για πλήρη εκμετάλλευση του χώρου, τα 2 WC τους βρίσκονται στο υπόγειο. Το κατάστημα έχει ωράριο Δεύτερα-Σάββατο13.00-01.00 και Κυριακή 13.00-19.00, ενώ πραγματοποιεί delivery στα πέριξ (ατυχώς, τους είχαν εξαντληθεί τα σχετικά έντυπα).

Αρχικά μας κέρασαν φρυγανισμένα ψωμάκια με dip sauce ντομάτας και ρίγανης, καθώς και 2 σφηνάκια ρακής. Νερό, 2 φορές, σε κανάτα. Στο σημείο αυτό, οφείλω να αναφέρω την άριστη εντύπωση, σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα, που μας προξένησε ο ευγενέστατος, υπομονετικός και προπαντός καταρτισμένος σερβιτόρος μας, ο Θανάσης, ένας μελαχρινός μουσάτος νεαρός, με προϋπηρεσία στο Πάρκο Ελευθερίας, το Καστελόριζο της Βάρκιζας, κ. λπ. Οι ιδιοκτήτες έχουν επιλέξει το κατάλληλο προσωπικό για κάθε πόστο. Ένα σημείο που κάνει τη διαφορά στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αυτό τομέα. Στα του φαγητού μας τώρα:

Μοιράσαμε μια σπιτική κοτόσουπα, νοστιμότατη, με καρότο, ρύζι και πιπέρι (μύλο). Ήτανε πιάτο ημέρας, στα 7.10 €. Επίσης ένα ρολό κοτόπουλο (πιάτο ημέρας), σε βαθύ πιάτο, με νόστιμο ρύζι, στα 6.50 €. Μια πιτάκια Καισαρείας, δύο κομμάτια με παστουρμά, κρέμα από τυρί κασέρι και ντομάτα. Εξαίρετα στα 4.70 €. Μία χαλούμι στη σχάρα, 3 κομμάτια, με κόκκους δυόσμου. Καλό, στα 4.90 €.
Μοιράσαμε επίσης το καινούργιο γλυκό τους, μια τάρτα σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα και μία μπάλα παγωτού φυστικοβούτυρου! Τέλεια εμπειρία, στα 5.80 €.

Ο λογαριασμός, στα 29 € ήταν λογικός για ό, τι δοκιμάσαμε (κατ’ άτομο 14.50 €).

Από τα άλλα πιάτα του καταλόγου τους, υπάρχουν σαλάτες γύρω στα 6-8 €, ψαρονέφρι με κολοκύθια στα 6.90, κοτομπριζολάκια, στα 8.90 €, καθώς και ψαρικά, από 4.10 € για γαύρο μαρινάτο, μέχρι 11.90 € για γαρίδες με λινγκουίνι και ρόκα, ή 14.70 € για σολομό σχάρας. Τα γλυκά τους, γύρω στα 3-4 €, περιλαμβάνουν σουφλέ σοκολάτας ή μους λεμονιού, όλα από τον σεφ.

Αναφορικά με τα ποτά, το κρασί χύμα, στα 9 € το λίτρο (κάπως υπερτιμημένο) ενώ τα εμφιαλωμένα κυμαίνονται από 10 €-12.50 € τα περισσότερα, οι μπύρες τους γύρω στα 3 €, τα αναψυκτικά τους στα 2.10 €, υπάρχουν δε λικέρ, αποστάγματα, κ. α. ποτά.

Συμπέρασμα: θα ξαναπάω προσεχώς, ίσως στα Μελίσσια την άλλη φορά.

Η ονομασία Μαύρο Πρόβατο δεν σημαίνει βέβαια ότι το μαγαζί αυτό είναι και ΜΠ της γαστρονομίας μας, κατά τη λαϊκή έκφραση. Αντίθετα, μάλιστα, πιστεύω ότι είναι καμάρι της εστίασής μας! Όσοι δεν έχετε πάει, μπορείτε να το δοκιμάσετε άφοβα. Οι υπόλοιποι, αργά ή γρήγορα, κάτι μου λέει ότι θα το ξανατιμήσετε…

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες, Παγκράτι
Σεπ
10
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Το "Μαύρο πρόβατο του Press Cafe" (αλήθεια πώς προέκυψε αυτό το παράξενο όνομα; Πολύ καιρό αναρωτιέμαι... ) είναι ένα από τα μεζεδοπωλεία της ευρύτερης περιοχής της πλατείας Προσκόπων στο Παγκράτι, για το οποίο δεν κρύβω ότι έχω σχηματίσει πολύ θετική άποψη.

Το μεγάλο του μειονέκτημα είναι ο χώρος! Ή μάλλον για να ακριβολογώ οι δύο εσωτερικοί χώροι, στους οποίους στριμώχνονται τα τραπέζια του... ΟΚ, πολύ καλόγουστη η διακόσμηση, αλλά τι να την κάνει ο πελάτης, όταν είναι στριμωγμένος... Να σημειώσω ότι πολύ καλόγουστα είναι και τα τραπεζοκαθίσματα που αναπτύσσει στο πεζοδρόμιο της οδού Αρριανού, αλλά κι εκεί το στριμωξίδι πάει σύννεφο! Ευτυχώς που δεν υπάρχουν πολλοί περαστικοί στον συγκεκριμένο δρόμο γιατί πραγματικά δυσκολεύονται να περπατήσουν ανάμεσα στα τραπέζια του "Μαύρου πρόβατου".

Το μεγάλο του πλεονέκτημα όμως είναι οι γεύσεις! Πραγματικά, όσες φορές έχω πάει, έχω δοκιμάσει εξαιρετικά μαγειρεμένο φαγητό! Και ο κατάλογος και τα πιάτα ημέρας περιλαμβάνουν πολύ ενδιαφέρουσες γεύσεις, κατά κύριο λόγο "πειραγμένης" ελληνικής κουζίνας.

Στην πιο πρόσφατη επίσκεψή μας, Σάββατο απογευματάκι, πήγαμε με έναν καλό φίλο που τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια για το "Μαύρο πρόβατο". Με το που καθίσαμε ήρθε ένας ευγενικός σερβιτόρος και μας ρώτησε τι θα παραγγείλουμε. Ζητήσαμε κατάλογο για να δούμε και τα πιάτα ημέρας, και πράγματι, λίγο μετά μας τον έφερε. Μετά την παραγγελία μια πολύ ευγενική κυρία μας έφερε ένα μπουκάλι παγωμένο νερό από τη βρύση και στη συνέχεια, ως μικρό γευστικό καλωσόρισμα, μπρουσκετάκια με ένα πολύ εύγευστο ντιπ που περιείχε ντομάτα, μελιτζάνα, μυρωδικά και λάδι. Επίσης, αφού μας ρώτησε, έφερε ψωμί, μια πολύ εύγευστη ζεστή τσιαπάτα.

Δοκιμάσαμε:
- Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιτό με ξερό κρεμμύδι. Πραγματικά τέλειο! Σωστά τηγανισμένο και μαλακό, απίθανη γεύση! Είναι από τις σπεσιαλιτέ του καταστήματος και προτρέπω τους φίλους του ask4food να το δοκιμάσουν.

- Κριθαρότο κοτόπουλο με λαχανικά και λιαστή ντομάτα. (Ήταν από τα πιάτα ημέρας). Σωστά χυλωμένο, είχε την πρέπουσα γευστική ένταση, χωρίς υπερβολές.

- Χωριάτικη σαλάτα, φρεσκοκομμένη και η φέτα της είχε πολύ πλούσια γεύση.

Επειδή στη συνέχεια είχαμε μια υποχρέωση, δεν δοκιμάσαμε αυτή τη φορά γλυκό, αλλά, από προηγούμενες επισκέψεις, μου έχει μείνει πολύ καλή εντύπωση από τη γεύση της μους λεμόνι.

Ο λογαριασμός ήρθε γύρω στα 11 ευρώ το άτομο, τιμή πολύ λογική γι' αυτά που πήραμε. Γενικά, το συγκεκριμένο μεζεδοπωλείο έχει αρκετά λογικές τιμές, ίσως σε μερικά πιάτα, για παράδειγμα σε κάποιες σαλάτες, να μπορούσαν να είναι λίγο πιο χαμηλές.

Συνοψίζοντας: Το "Μαύρο πρόβατο του Press Cafe" είναι ένα από τα καλά μεζεδοπωλεία της Αθήνας, ένα από τα μέρη που θα πάει κάποιος για φαγητό με την παρέα του και θα φύγει ικανοποιημένος! Επειδή ο χώρος είναι στριμωγμένος, καλό είναι να έχει προηγηθεί κράτηση. Το φαγητό όμως, είναι εξαιρετικό, η εξυπηρέτηση ευγενική και γρήγορη και οι τιμές λογικές. Αξίζει λοιπόν η επίσκεψη! (Έχω περιέργεια να διαπιστώσω αν και το νεότερο αδελφάκι του στα Μελίσσια είναι εξίσου καλό... Ίδωμεν! )

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες, Παγκράτι
Οκτ
13
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Το "Μαυρο Προβατο του Press Cafe" ειναι απο εκεινα τα μαγαζια που γινονται hit μεμιας. Προφανως οχι τυχαια, αφου συνδυαζει την καλη ποιοτητα φαγητου με προσιτες τιμες, θεμιτους πειραματισμους στην (ελληνικη) κουζινα αλλα και φιλικο σερβις.

Επισκεψη στο καταστημα του Παγκρατιου (το νεο, στα Μελισσια, ειναι πολυ μακρυα για μενα), που βρισκεται ακριβως πισω απο την πλατεια Προσκοπων, νωρις βραδυ καθημερινης. Ο χωρος πολυ μικρος και στενος, ειναι και το (μοναδικο) μειονεκτημα του. Λιγα τραπεζια μεσα και καποια εξω, στο πεζοδρομιο της Αρριανου. Η διακοσμηση μοντερνα με τους τοιχους μαυροπινακες και διαφορα αποφθευγματα ή χιουμοριστικες (με ή χωρις εισαγωγικα) ατακες γραμμενες.

Κρατηση δεν ειχαμε κανει αλλα οπως προαναφερθηκε πηγαμε νωρις το βραδυ και καθίσαμε σε ενα τραπεζι που ηταν reserve για αργοτερα.

Αμεσως ηρθε το νερο (βρυσης), που ανανεωθηκε στη συνεχεια, μαζι φυσικα με τα μενου, ενω ως καλωσορισμα κατεφθασαν μπρουσκετες με ντιπ ντοματας με μυρωδικα. Απο τα πιατα ημερας δεν προτιμησαμε κατι και παραγγειλαμε:
μια σαρικοπιτα με ξυνομιζηθρα, μελι και σουσαμι - ζεστη ζεστη, νοστιμη και ελαφρως γλυκιζουσα.

πατατες τηγανητες - μια χαρα χωρις να αξιζουν ιδιαιτερης μνειας.
ψαρονεφρι σωτε, με ψητα κολοκυθια, ξυνομυζηθρα και θυμαρι - αρκετα νοστιμο πιατο, καλομαγειρεμενο, με υπεροχη σαλτσα και, επιτελους, ψαρονεφρι σε οικονομικη εκδοση!

κοτομπριζολακια σχαρας - συνοδευονταν με πατατες τηγανητες, επισης ωραιο πιατο, με καλοψημενο, ζουμερο και νοστιμο κρεας.
Κλεισαμε με μια μους λεμονιου με καραμελωμενα αμυγδαλα - δροσερη και ωραια, αν και ως φιλος του εν λογω γλυκου δεν ξετρελαθηκα.

Δε συνοδευσαμε με καποιο ποτο το δειπνο παρα το κλεισαμε με δυο ποτηρακια!
Για ολα αυτα πληρωσαμε 18€ εκαστος, αρκετα καλο δηλαδη vfm οταν οι γευσεις, το βασικο ζητουμενο καθε εστιατοριου, ηταν συνολικα αρκετα ικανοποιητικες.
Σιγουρα θα το επισκεφτω ξανα, καλυτερα ξανα χωρις κρατηση σε μη ωρα αιχμης, ωστε να απολαυσω ησυχα το δειπνο μου στο μικρο εσωτερικο χωρο πριν γεμισει ασφυκτικα...

Η προσπαθεια που γινεται απο το τιμ των νεαρων παιδιων αναγνωριζεται σε μεγαλο βαθμο απο το πελατειακο κοινο, το οποιο δειχνει οτι στηριζει μοντερνα μεζεδοπωλεια σαν το "Μαυρο Προβατο".

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες, Παγκράτι
Οκτ
29
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Μετά την τρίτη επίσκεψή μου στο Μαύρο Πρόβατο αποφάσισα να γράψω την κριτική μου γι' αυτό το μικρό διαμαντάκι στο Παγκράτι, στην παλιά μου γειτονιά. Θα πρέπει να ομολογήσω ότι το συγκεκριμένο μεζεδοπωλείο-εστιατόριο το έχω ξεχωρίσει από όλα τα αντίστοιχα του Παγκρατίου λόγω του εύστοχου συνδυασμού της παραδοσιακής μεσογειακής κουζίνας και των μοντέρνων παρεμβάσεων, που οδηγούν σε ένα άρτιο και πάντα εύγευστο αποτέλεσμα.

Ας μην γίνομαι όμως κουραστική. Ο χώρος του Μαύρου Προβάτου απλός, λιτός και καθαρός. Ο εσωτερικός χώρος αποτελείται από δύο μερικότερες αίθουσες, τις οποίες χωρίζει μια είσοδος πολυκατοικίας, ένα μάλλον μειονέκτημα του εστιατορίου. Τον εξωτερικό χώρο συναποτελούν ένα στενό πεζοδρόμιο με μερικά τραπεζάκια, χώρο που όμως φροντίζουν να διατηρούν καθαρό και αξιοπρεπή παρά του ότι συνορεύει με το δρόμο και σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ένα μειονέκτημα για μένα είναι η μουσική, η έλλειψη της οποίας ειδικά στην μικρότερη αίθουσα είναι εκωφαντική καθώς, λόγω και της εγγύτητας των τραπεζιών, είναι αδύνατον μια συζήτηση να παραμείνει ιδιωτική.

Όσον αφορά στην εξυπηρέτηση αυτή ήταν υποδειγματική. Τετάρτη βράδυ το μαγαζί ήταν γεμάτο, ωστόσο οι σερβιτόροι ήταν γρήγοροι και μονίμως σε ετοιμότητα να σε εξυπηρετήσουν με ευγένεια. Με άριστη γνώση του μενού φαγητών και γλυκών της ημέρας, μάς επεξήγησαν ό, τι ρωτήσαμε υπομονετικά. Εδώ να ανοίξω μια μικρή παρένθεση- υπενθύμιση πως πρέπει οπωσδήποτε να κλείσετε τραπέζι εφόσον επιλέξετε να πάτε στο Μαύρο Πρόβατο, ακόμη και αν είναι καθημερινή, καθώς είναι ιδιαίτερα δημοφιλές.

Στα του φαγητού! Παραγγείλαμε:

1. Σαλάτα Μυρτώ: με ψημένο μανούρι, ανάμεικτα λαχανικά, σωταρισμένους ξηρούς καρπούς, πορτοκάλι και σως βατόμουρο- μια πρωτότυπη σαλάτα, πραγματική πανδαισία γλυκόξινης γεύσης με ιδιαίτερους συνδυασμούς, η οποία άφησε πολύ καλές εντυπώσεις {7,70 ευρώ}.

2. Κολοκυθοανθοί: Πιάτο ημέρας με ωραία αχνιστή γέμιση τυριών και χωρίς υπερβολές στο κουρκούτι {4,70 ευρώ}.

3. Σαρικόπιτα: με ξινομυζήθρα, μέλι και σουσάμι- συνδυασμός που ποτέ δεν με απογοητεύει, είναι ένα από τα πιάτα που πάντοτε επιλέγω {5,50 ευρώ}.

4. Κριθαρότο κοτόπουλο: με κριθαράκι, όπως υποδεικνύει και το όνομά του, ανάμεικτα λαχανικά και ζουμερό κοτόπουλο- εξαιρετικό πιάτο {6,70 ευρώ}.

5. Χιουνκιάρ Μπεγιεντί: μοσχαράκι με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και κόκκινη σάλτσα- το κρέας μαλακό και ζουμερό και ο πουρές πολύ εύγευστος {6,70 ευρώ}

6. Ψωμάκι {0,90 ευρώ}

7. Μισό κιλό λευκό κρασί: το κρασί μου φάνηκε κάπως ξινό, δεν μου άρεσε ιδιαίτερα {4,50 ευρώ}

8. Μους λεμονιού με καραμελωμένα αμύγδαλα: δροσιστικό και ελαφρύ επιδόρπιο- θα απογειωνόταν θεωρώ με μια βάση μπισκότου {4,10 ευρώ}

9. Σουφλέ σοκολάτας με κρέμα γάλακτος: καυτό και υπέροχο {4,10 ευρώ}

Σύνολο: 44,90 ευρώ, εξαιρετική τιμή για την ποσότητα και την ποιότητα που προσφέρει, ενώ εάν είστε περισσότερο φειδωλοί και δεν επιλέξετε γλυκό, ο λογαριασμός για δύο άτομα δύσκολα θα ξεφύγει από το ποσό των 40 ευρώ.

Ξέχασα να επισημάνω το κέρασμα με παξιμαδάκια, με ένα κοκκινωπό ντιπ και δύο σφηνάκια ρακί!

Συμπέρασμα; Θα το ξαναεπισκεφτούμε σίγουρα!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες, Παγκράτι
Μάρ
27
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Το μαύρο πρόβατο αποδεικνύεται ότι μόνο μαύρο δεν είναι....... αντίθετα είναι αρνάκι άσπρο και παχύ και των ιδιοκτητών του καμάρι!!!!!
Άλλο ένα μαγαζί που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, ούτε 100 μέτρα μη σας πω, από το καινούργιο μας σπίτι, το οποίο δεδομένου του ντόρου που έχει γίνει γύρω από αυτό και των καλών κριτικών που έχει αποσπάσει στο site, επιθυμούσα διακαώς να επισκεφτώ.
Φευ όμως! η επιθυμία μου αυτή προσέκρουε στην σταθερή και αμετακίνητη άρνηση του καλού μου, ο οποίος υποστηρίζει, χωρίς να έχει και άδικο, ότι " σιγά μην πάω να φάω στο πεζοδρόμιο με την πλάτη μου να ακουμπάει στα αυτοκίνητα".

Να όμως που ο καλός μου χρειάστηκε να λείψει εκτός Αθηνών για δουλειά οπότε βρήκα κι εγώ την ευκαιρία, πήρα τη μικρή μου γευσιγνώστρια και πήγαμε να το δοκιμάσουμε την Παρασκευή 20/3.

Προηγήθηκε κράτηση την προηγούμενη μέρα μέσω internet, οι άνθρωποι μας πήραν αμέσως τηλ. και επιβεβαίωσαν την κράτηση, απάντησαν ευγενέστατα στις ερωτήσεις μου για την ύπαρξη νηστίσιμων πιάτων και γενικά η πρώτη εντύπωση ήταν άκρως θετική.

Φτάσαμε λοιπόν την Παρασκεύη στην ώρα μας και μας τοποθέτησαν στο τραπέζι μας. Για τον χώρο δεν θα επεκταθώ μιας και τον έχουν περιγράψει ακριβέστατα οι λοιποί χρήστες. Μας έβαλαν στον δεύτερο χώρο ο οποίος είναι εμφανέστατα μετέπειτα προσθήκη. Ο χώρος είναι μικρός και τα τραπέζια είναι τοποθέτημένα σε οριακή απόσταση μεταξύ τους. Όταν φθάσαμε δεν υπήρχε πολύς κόσμος και η αλήθεια είναι ότι μας έβαλαν και σε άνετο τεσσάρι τραπέζι, όταν όμως φεύγαμε και το μαγαζί είχε σχεδόν γεμίσει η κατάσταση ήταν ήδη ελαφρώς ασφυκτική. Με το μαγαζί πλήρως γεμάτο..... εγώ δεν νομίζω ότι θα άντεχα. Επίσης θα πρέπει να αναφέρω ότι σε συνθήκες κρύου όπως της συγκεκριμένης μέρας η μόνωση της τζαμαρίας και η θέρμανση αποδείχτηκαν απόλυτα ανεπαρκείς, κοινώς παγώσαμε!

Η εξυπηρέτηση από έναν κύριο, ο οποίος νομίζω ότι ήταν ένας εκ των ιδιοκτητών, υπήρξε άμεση, σωστή μεν, τυπική και αποστασιοποιημένη δε, χωρίς χαμόγελο. Απέπνεε μια παγωμάρα ασσορτί με τη θερμοκρασία του χώρου και αν μπορούσα θα έβαζα ένα 2,5, αλλά αφού δεν μπορώ βάζω 3 γιατί μπορεί να είναι έτσι και το ύφος του ανθρώπου.

Ας πάμε και στο φαγητό τώρα όπου και παραγγείλαμε:
- Σαλάτα Μυρτώ. Διάφορες πρασινάδες με ξηρούς καρπούς, ψημένο μανούρι, φέτες πορτοκαλιού και μια εξαιρετική vinegraite από βατόμουρα. Γλυκόξινη και πολύ δροσιστική, το μανούρι έδενε τέλεια και μας άρεσε πολύ. Η ποσότητα είναι για 2 άτομα, άντε οριακά για 3 και θέλει μια προσοχή με τα σποράκια του βατόμουρου γιατί εν δυνάμει, μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα για κανά δόντι.

- Σαρικόπιτα με ξινομυζήθρα, μέλι και σουσάμι. Οπως έχει αναφέρει και κάποιος άλλος φίλος.... σαρικόπιτα δεν είναι! Ξινομυζήθρα σε φύλλο κρούστας ναι! Νόστιμη αλλά δεν μας έμεινε κι αξέχαστη

- Πατάτες τηγανητές. Καλές κι αυτές, χωρίς να ξεχωρίζουν σε κάτι και με κάποια μικρά, καμμένα υπολείμματα.

- Μύδια αχνιστά. Δυστυχώς δεν είναι η εποχή τους γιαυτό και η ψίχα τους ήταν ελάχιστη, χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί σφάλμα του μαγαζιού. Ήταν όμως ωραιότατα μαγειρεμένα με μια σαλτούλα όνειρο ότι πρέπει για βούτες.

- Μακαρονάδα ζουμάτη. Ωραίο ρουστίκ πιάτο ότι έπρεπε για το κρύο. Λιγκουίνι βρασμένα όσο έπρεπε σε μπόλικο ζουμάκι, από κρέας ίσως, βούτυρο και μυζήθρα ξερή. Μου θύμισε τα μακαρόνια που μου φτιάχνουν οι θείες μου στο χωριό, μόνο που για να απογειωθεί θέλει σπιτικό ή έστω τοπικής παραγωγής ζυμαρικό και τέλεια μυζήθρα, την οποία αναγνωρίζω ότι πλέον για να βρείς πρέπει να ξέρεις τσοπάνη που να τυροκομάει μόνος του. Επειδή έχω φάει the real thing, το συγκεκριμένο ήταν νόστιμο, αξιοπρεπέστατο.... αλλά μέχρι εκεί.

- Κοτομπριζολάκια με πατάτεςτηγανητές. Τρια φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλου τα οποία δε δοκίμασα για να μπορώ να εκφέρω άποψη. Φαινόντουσαν τρυφερά και ζουμερά αν και η μικρή τα κοίταγε λίγο υποψιασμένα γιατί στο κέντρο ήταν ελαφρώς ροζ. Πάντως τα έφαγε χωρίς σχόλια.

- Μους λεμόνι. Αυτό μάλιστα! Μια αέρινη υπόξινη μους με καραμελωμένα αμύγδαλα να κάνουν κοντράστ. Ούτε που ξέρω πόσο από αυτό το γλυκό θα μπορούσα να φάω.

- Μία πορτοκαλάδα για τη μικρή και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί για μένα που ήταν επιεικώς απαράδεκτο. Τρεις τέσσερις γουλιές και το παράτησα. Κρίμα. Από τέτοιου είδους μαγαζί περίμενα κάτι πολύ καλύτερο.

- Να μην ξεχάσω τα 4 παξιμαδάκια της αρχής με ένα ντιπάκι ντομάτας, ποτηράκι ρακή που παρεπιπτόντως ήταν ωραιότατη και το ψωμάκι που παραγγείλαμε και χρεώθηκε.

Check please! 43 ευρώ. Όχι.... φθηνό δεν το λες επ' ουδενί! Δεν πήραμε και τόσο πολλά πράγματα συν του ότι οι μερίδες, αν εξαιρέσουμε τα μακαρόνια, ήταν μερίδες μεζέ. Χορτάσαμε βέβαια δεν μπορώ να πω.... ίσως να μπορούσαμε να παραλείψουμε και τις πατάτες αλλά και πάλι αν πεινάς κάτω από 20 ευρώ το άτομο το βλέπω δύσκολο να πέφτει κανείς.

Γενικά η εντύπωση που αποκόμισα από το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι ενός μαγαζιού προσεγμένου, με καλή ποιότητα φαγητού χωρίς όμως το κάτι παραπάνω που θα σε κερδίσει και θα σε κάνει να ανυπομονείς να ξαναπάς. Είναι place to be seen για όποιον ενδιαφέρεται, εγώ όμως το έχω ξεπεράσει αυτό το στάδιο χρόνια πριν.
Η χαρά όμως του να τρώω μόνη μου με την κόρη μου, να σχολιάζουμε το φαγητό και γενικά να κάνουμε πιο μεγαλίστικες κουβέντες......... ήταν πραγματικά ανεκτίμητη!!!


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες, Παγκράτι
Αυγ
12
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Μου χει κάνει εντύπωση καιρό τώρα η πολυκοσμία και κυρίως η απόφαση κάποιων να τρώνε στριμωγμένοι σε ένα μικρό πεζοδρόμιο.

Ένα καλοκαιρινό μεσημέρι κάπως αργούτσικα το αποτολμήσαμε δύο άτομα και καθίσαμε μέσα, που ήταν χαλαρά και ήσυχα.
Δεν ήταν ώρα αιχμής οπότε όλα ήταν πολύ καλά. Η εξυπηρέτηση, το φαγητό, το περιβάλλον.

Καταρχάς υπάρχει κέρασμα με παξιμαδάκια και dip από ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα και ποτηράκια τσίπουρο

Δοκιμάσαμε 2 σαλάτες, 2 κύρια πιάτα, και ένα γλυκό και μας άρεσαν όλα
Από σαλάτες Κατίκι Δομοκού με ντομάτα, που έδεναν πολύ καλά και την σαλάτα Μυρτώ που είχε πρασινάδες, πορτοκάλι, μανούρι και ξηρούς καρπούς και είχε μια πιο γλυκιά γεύση

Από κύρια πιάτα δοκιμάσαμε το σωτε ψαρονέφρ ι, και το χουνκιαρ μπεγιεντί.
Τις μερίδες δε τις λες και μεγάλες αλλά ήταν πολύ καλά πιάτα. Κυρίως νόστιμα. Δηλ. τελείωνε το πιάτο και ήθελες και άλλο.

Ωραίο και πρωτότυπο το μιλφειγ με μήλο και σταφίδες.
Αυτό που μου κάνε εντύπωση είναι ότι οι τιμές στα κύρια πιάτα ήταν κάτω από 7 ευρώ(που θα μπορούσαν με ένα συνοδευτικό να είναι αρκετά πιο υψηλές) αλλά η σαλάτα Μυρτώ, στα 7,70!!!
Είναι δυνατόν;

Δείχνει να χει άποψη στην κουζίνα, το περιβάλλον είναι ωραίο, η εξυπηρέτηση επαγγελματική, αλλά ο χώρος στριμωγμένος οπότε καλύτερα να αποφύγετε τις συνήθεις ημέρες και ώρες.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες, Παγκράτι
Μαι
05
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Καλησπέρα και καλή όρεξη σε όλους μας!!! Κάνω κι εγώ λοιπόν το ποδαρικό μου στο ask4food και σαν πρώτη κριτική επέλεξα το αγάπημένο 'Μαύρο πρόβατο'.

Προς το παρόν εχω επισκευτεί το κατάστημα στο Παγκράτι, αλλά είναι στα άμεσα πλάνα της παρέας να τιμήσουμε και το 'προβατάκι των Μελισσίων'!!

Συνολικά μετρώ 3 φαγοπότια στο συγκεκριμένο μαγαζί και έχω καταλήξει στα εξής συμπεράσματα!!

-Χώρος: όμορφος, περιποιημένος, ΠΑΝΤΑ καθαρός, κυριαρχεί το μαύρο με κάποιες λευκές πινελιές. Το μαγαζί τυπικά χωρίζεται σε τρία μέρη τον εξωτερικό χώρο, και δύο εσωτερικά μέρη που χωρίζονται μεταξύ τους με εναν τοίχο!
Εμείς στην πλειοψηφία των επισκέψεων καθόμαστε μέσα, τα τραπέζια άνετα και αρκετά μεγάλα για να χωρέσουν αρκετά φαγητά!!

-Εξυπηρέτηση: είναι δεδομένο πως τις εντυπώσεις, κλέβει ο μαιτρ (που πολύ πιθανόν να του ανήκει και κάποιο ποσοστό του μαγαζιού. )
Προσωπικά τον βρίσκω εξαιρετικό και πολύ ιδιαίτερο επαγγελματία! Καθώς παίρνει την παραγγελία, κοιτάει ΜΟΝΟ εσένα και απλα σημειώνει οτι λες, ξέρει με κάθε λεπτομέρεια τι περιέχει το κάθε πιάτο και γενικά ειναί μια φιγούρα που δεν περνά με τίποτα απαρατήρητη!!!

- Φαγητό: και πάμε λοιπόν στο ζουμί της κατάστασης!! Φαγητά που έχουμε δοκιμάσει προς το παρόν ειναι τα εξής:
1. Φακοσαλάτα με σολωμό και χυμό πορτοκαλιού, είναι μακράν η αγαπημένη μου σαλάτα!

2. Σαλάτα Μυρτώ: πράσινα σαλατικά, ψητό μανούρι (πάντα τέλεια ψημένο), ξηροί καρποί και σως βατόμουρο! Είναι η αγαπημένη σαλάτα της παρέας μου, δροσερή και ιδανική για τους λάτρεις των φρούτων του δάσους.

3. Φάβα με κρεμμυδάκι και λάδι! Παραδοσιακή και καλομαγειρεμένη.

4. Πανσέτα με μυρωδικά και πιπεριές! Αν και δεν είμαι fun του κόκκινου κρέατος είναι αντικειμενικά ένα πολυ ζουμερό και νόστιμο πιάτο.

5. Κεφτεδάκια κοτόπουλο! Αρκετά μεγάλη μερίδα (5-6 είναι αν δεν κάνω λάθος), αρκετά φλάτ πιάτο, δυστυχώς καθόλου ζουμερά αν και βοηθάει το γιαουρτάκι από δίπλα!

6. Ψαρονέφρι σωτέ με κολοκυθάκια και ξυνομυζήθρα!!!! Πρόκειται για ένα αριστούργημα, τέλεια μαγειρεμένο το κρέας, τα κολοκυθάκια βρασμένα τόσο, όσο και η σαλτσούλα ένα όνειρο!

7. Λιγκουίνι με γαρίδες! Ωραίο και μυρωδάτο πιάτο λόγω των φρέσκων μυρωδικών και πολύ μεγάλη μερίδα!

8. Τηγανιά χοιρινή! Νόστιμη πολύ, αν είχε λιγότερο λιπάκι θα ήταν ακόμα καλύτερη!!!

9. Μοσχαρίσιο συκώτι! Θεσπέσιο, χωρίς νεύρα και πολύ ζουμερό! Θα χρειαστείτε ψωμάκι για τις απαραίτητες 'βούτες'!!!

10. Σαν πιάτο ημέρα έχουμε δοκιμάσει μπουτάκια κοτόπουλα με λαζάνια σε κόκκινη σάλτσα! Ειλικρινά νομίζες ότι τρως φαγητό της γιαγιάς! Η σάλτσα καραμελωμένη, τα ζυμαρικά εξαιρετικα και το κοτόπουλο αρκετό!!

11. Μπιφτέκια σχάρας! Καλοψημένα και πολύ μεγάλα αν δεν κάνω λάθος τα είχαμε συνοδέψει με πατάτες!!

Υπάρχουν και άλλα 2-3 πιάτα που έχουμε δοκιμάσει αλλα δεν με βοηθά η μνήμη μου αυτή τη στιγμή για παραπάνω πληροφορίες! Χαχα

Συνήθως επιλέγουμε κρασί χύμα λευκό, αρκετά ελαφρύ ή μπύρα.

Οι τιμές ανα άτομο δύσκολα να ξεπεράσουν τα 16-17€ (με το ποτό μαζί)

Αυτά λοιπόν για το πλέον νόστιμο προβατάκι, που παρότι κρύβεται στα στενά του Παγκρατίου, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο μιας και ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ!!!!


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες, Παγκράτι
Οκτ
03
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Μπράβο, ρε συ Μαύρο Πρόβατο! Μπράβο! Διόλου τυχαίο το πλήθος των ατελείωτων θετικών κριτικών. Αυτές ήταν, άλλωστε, που τόσο μου είχαν ανοίξει την όρεξη να το επισκεφτώ και να διαπιστώσω η ίδια τι παίζει. Μετά από άπειρο καιρό που το μελετούσα, λοιπόν, (καθώς το Παγκράτι μου πέφτει κάπως ανάποδα για κάποιον λόγο), φίλη Παγκρατιώτισσα με οδήγησε την περασμένη Δευτέρα μετά τις δουλειές μας στο χιλιοπαινεμένο στέκι της περιοχής. Και νά ‘μαι τώρα και εγώ, έτοιμη να προσθέσω ένα ακόμη παίνεμα.

Εντάξει, το μαγαζί έχει πιάσει φουλ. Περιττό να σας πω ότι καταφθάσαμε κατά τις 7 το απόγευμα, ημέρα Δευτέρα να επαναλάβω και να τονίσω και αντικρίσαμε μια σειρά από ρεζερβέ τραπέζια! Εντυπωσιακό, τουλάχιστον. Βρέθηκε πάντως ένα τραπεζάκι έξω στο πεζοδρόμιο, το οποίο ήταν λέει διαθέσιμο ως τις 9 και έτσι βολευτήκαμε. Ήταν και πολύ ωραίο το απογευματο-βράδυ, ό, τι έπρεπε για να αποχαιρετήσουμε σιγά σιγά το Σεπτέμβρη.

Ο χώρος δεν με ενθουσίασε. Το μέσα του μικρό, ζεστό και γλυκούλι, χωρίς όμως να είναι κάτι το ξεχωριστό. Το έξω του εντάξει, περιποιημένα τραπεζάκια μεν, σ’ ένα πεζοδρόμιο του Παγκρατίου δε, δεν το λες και ειδυλλιακό. Παρατήρησα ότι το μαγαζί συνεχίζεται μετά από την παρεμβολή μιας εισόδου πολυκατοικίας και όπως ενημερώθηκα από τη φίλη, πρόκειται για πρόσφατη επέκταση. Ιδιαίτερη μνεία στην καθαριότητα του Μαύρου Προβάτου, ααα, να τα λέμε αυτά!

Το προσωπικό σβέλτο, άμεσο, ευγενικό και εξυπηρετικό, παρά το χαμό που κατέληξε να γίνεται μέχρι να φύγουμε από μικρές και μεγάλες παρέες, Ελλήνων και ξένων. Με το που καθήσαμε κατέφθασε η κανάτα με το νερό και καλωσόρισμα με ρακές, παξιμαδοειδή και ντίπ από σάλτσα ντομάτας, ιδανικό ξεκίνημα. Στην παραγγελία μας ερωτηθήκαμε για το ψωμί, το οποίο κατέφθασε άμεσα, μαζί με τις υπόλοιπες λιχουδιές.

Αποφασίσαμε να δουλέψουμε με πιάτα στην μέση, ώστε να δοκιμάσουμε διάφορες γεύσεις. Πρόκειται για μεζέδες, οπότε έχετε υπόψιν ότι δεν πρόκειται για μεριδάρες που θα σας κάνουν να σκάσετε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τσουρούτικα τα πιάτα. Το μέγεθος κρίνεται ως άκρως ικανοποιητικό.
Αρχίσαμε λοιπόν με τη σαλάτα ονόματι Μυρτώ, η οποία είχε πρασινάδες διάφορες, ξυροκάρπια, νόστιμο μανούρι ψητό, μεγάλα κομμάτια πορτοκάλι και σος βατόμουρο. Ήταν πολύ ωραία, φρέσκια, δροσερή και πρωτότυπη.

Κι αφού εξασφαλίσαμε το σαλατικό μας, είπαμε να κινηθούμε σε επιλογές κρεατικών. Πήραμε λοιπόν τα κοτοπουλίσια κεφτεδάκια με σος γιαουρτιού, τα οποία ήταν καλά και έδεναν με μεγάλη επιτυχία με τη συνοδευτική σος. Φυσικά και πήραμε το χιουνκιάρ μπεγιεντί, που με τα τόσα που είχα διαβάσει, απλά δεν έπαιζε να φύγω χωρίς να το δοκιμάσω. Ήταν όντως πολύ νόστιμο, το κρέας τρυφερό και καλομαγειρεμένο, χωρίς λίπος, να το δαγκώνεις και να λιώνει. Πράγματι όμως είναι λίγη η ποσότητα του κρέατος, γιατί κατά τ’ άλλα το πιάτο γεμίζει από τον πεντανόστιμο πουρέ μελιτζάνας. Τέλος, δοκιμάσαμε και το ψαρονέφρι σωτέ με τα ψητά κολοκύθια, την ξυνομυζήθρα και το θυμάρι, το οποίο ήταν μεν καλό, όχι όμως και απογειωτικό.

Κι εκεί που τσιμπολογούσαμε και πίναμε το ωραίο τους χύμα λευκό κρασί και τα περνάγαμε ωραία, είδαμε ότι είχε περάσει τις 9 η ώρα και επειδή είχαμε και μια λιγούρα για γλυκό, ρωτήσαμε αν μας παίρνει να πάρουμε και το γλυκάκι μας. Προλαβαίναμε, πήραμε λοιπόν μια μους λεμονιού με καραμελωμένα αμύγδαλα, η οποία ήταν ελαφριά και νόστιμη, ούτε πολύ ξινούτσικη ούτε γλυκιά, πολύ καλό κλείσιμο στο ωραίο μας φαγητό. Πάντως να πω ότι 10 παρά που φύγαμε εν τέλει, δεν είχε καταφθάσει κανείς να ζητήσει το τραπέζι μας, το οποίο θεωρητικά ήταν κλεισμένο για μετά τις 9 (χωρίς όμως να έχει σχετική ένδειξη για ρεζερβέ, χμμμμ).

Για το σύνολο των παραπάνω που φάγαμε και απολαύσαμε και χορτάσαμε πληρώσαμε 31,5 ευρώ, με κανονικότατη απόδειξη, ποσό το οποίο βρίσκω πολύ καλό για τις γεύσεις και την ποσότητα και το όλο πακέτο. Θέλω οπωσδήποτε να ξαναπάω, είναι άλλωστε κι άλλα τα πιάτα που μου κίνησαν το ενδιαφέρον. Τα πέρασα μάλιστα και τόσο ωραία, που πραγματικά ελπίζω να με φέρει ο δρόμος μου σύντομα από το Παγκράτι. Με κράτηση από πριν, όμως, μην και φτάσω μέχρι εκεί και φάω καμιά ήττα.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες, Παγκράτι
Δεκ
20
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Επισκεφτήκαμε κι εμείς το Μαυρο Πρόβατο Τετάρτη απόγευμα. Η αρχικη επιλογή ήταν το Ρολοι αλλά δυστυχώς μας ενημέρωσαν ότι η κουζίνα άνοιγε στις 6. Ίσως και γιαυτό το λόγο το Μαυρο Προβατο έχει μαζέψει όλο τον κόσμο, σημειωτέον ότι 17,30 όλα τα μαγαζιά στην πλατεία ήταν άδεια.

Όλα σχεδόν τα τραπέζια ήταν γεμάτα ή ρεζερβέ, είχαμε όμως 3 επιλογές ή δίπλα στην πόρτα, ή στη διπλανή αίθουσα (που προς τιμην τους μας ενημέρωσαν πως θα ημασταν λίγο απομονωμένες) ή στο πεζοδρόμιο που προσωπικά δεν θα το επέλεγα όχι μόνο βροχής αλλά και λόγω του γεγονότος ότι είναι απλά πάνω στο δρόμο δεν προσφέρει έστω και μια οπτική της ιστορικής πλατείας προσκόπων.

Επιλέξαμε τελικά το μέσα αν και η φίλη μου δυσκολεύτηκε λίγο λόγω καπνίσματος. Μας ενημέρωσαν ευγενικά πως το τραπέζι θα ήταν διαθέσιμο μέχρι τις 8 και τεταρτο, που σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να με απέτρεπε στο να παραμείνω για φαγητό, όμως λόγω του λιγοστού διαθέσιμου χρόνου δεν είχαμε πρόβλημα.

Ό χώρος αν και μικρός ήταν όμορφα διακοσμημένος. το σέρβις ήταν καλό και ευγενικό, μας ενημέρωσαν για τις απώλειες του μενού και για τα πιάτα ημερας και μας έφεραν καλωσόρισμα με ρακή και φρυγανισμένο ψωμάκι και ντιπ ντομάτας.

Το φαγητό τώρα.... πήραμε κεφτεδάκια με δυόσμο οκ, όχι κάτι το συγκλονιστικό, πατάτες τηγανητές οκ, σαλάτα Μυρτώ με φρουτένια γεύση, εμένα μου άρεσε, ίσως λίγο πιο γλυκια από τα γούστα των περισσότερων, καθώς είχε σως βατομουρου και φέτες προτοκαλιού. Συνεχίζω λοιπόν με τα υπόλοιπα, πιτάκια καισαρίας επίσης δεν με συνεπήραν και απότι έβλεπα πήγαιναν σε όλα τα τραπέζια και χοιρινή τηγανιά μαλακή νόστιμη με ωραία μελωμένη σως.
Μαζί με ένα καραφάκι ρακή πληρώσαμε 24,80, πολύ καλά και χορτάτες.

Στα θετικά του μαγαζιού θα έβαζα, την εξυπηρέτηση, το ότι δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, το νερό βρύσης και το γεγονός ότι ρωτηθήκαμε για να μας φέρουν ψωμάκι που το χρέωναν 0,80 τη μερίδα και πραγματικά θα το είχαμε μετανοιώσει αν είχαμε αρνηθεί.

Στα αρνητικα τώρα... περίμενα ένα κερασματάκι με το λογαριασμό έστω και μικρό (κάνει τη διαφορά) και το παρκινγκ που δυστυχως και λόγω βροχής αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε, προτιμώ να τα αφήνω φιλοδώρημα ( δεν θα ήταν κακή ιδέα να κάνουν κάποια συμφωνία όλα τα μαγαζιά της πλατείας με τα τριγύρω ιδιωτικά παρκινγκ).

Η άποψη μου, η πρωταρχική εμπειρία δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε και τόσο, περίμενα κάτι το πολύ εξαιρετικό, ίσως βέβαια να μην επιλέξαμε πιάτα που να δικαιολογούν τη φήμη του μαγαζιού, θα ξαναπάω για να δοκιμάσω κι άλλα πιάτα και να σχηματίσω ολοκληρωμένη άποψη.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες, Παγκράτι
Φεβ
04
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Διαβάζοντας ένα σωρό διθυραμβικές κριτικές και βλέποντας τον κόσμο που μαζεύει, αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε μια Κυριακή απογευματάκι.

Ομολογώ ότι οι προσδοκίες μου διαψεύσθηκαν.
Δεν είναι ότι το φαγητό είχε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα (αναφέρω αναλυτικά πιο κάτω).
Είναι ότι ήταν μέτριο, τόσο ως προς τη σύλληψη/ιδέα, όσο και ως προς την τελική γεύση.

Κι αυτή είναι μια γενικότερη αίσθηση που έχω αποκομίσει τελευταία από εστιατόρια, στα οποία γίνεται γενικώς διαφήμιση, αλλά δεν την αξίζουν 100%.
Λες και έχει επικρατήσει μια τάση "μετριότητας" που τονίζει το value for money εις βάρος της γεύσης, προσπαθώντας να σου προσφέρουν μια ιδέα "gourmet" χωρίς να είναι.

Να το πω κι αλλιώς:
Αν το μέτρο σύγκρισης είναι η ταβέρνα η το σουβλατζίδικο της γειτονιάς, όντως το μαύρο πρόβατο είναι άπιαστο. Άντε και σε σχέση με ένα old-style μεζεδοπωλείο.
Αλλά δεν πας για αυτό.

Πήραμε τα παρακάτω πιάτα:
Σαλάτα Μυρτώ (αχταρμάς από γεύσεις που τελικά δεν πολύ-έδεναν ωραία)
Κεφτεδάκια με ούζο (συμπαθητικά, αλλά μέχρι εκεί)
Γαρίδες με μαραθόριζα (ασύνδετες γεύσεις, πιο τίμιο θα ήταν σκέτες γαρίδες)

Ειδική μνεία στο Αρνάκι γάλακτος στη λαδόκολλα (Μαύρο Πρόβατο το ονομάζουν):
Εδώ θα τρίζουν τα κόκκαλα κάθε ταβέρνας που σέβεται τον εαυτό της εντός/εκτός Αθήνας. Τα μυρωδικά σου έσπαγαν τη μύτη (και χαλούσαν τελικά τη γεύση), το δε... αρνάκι στην πραγματικότητα ήταν 7-8 κυβοειδή ξεχωριστά κομματάκια.

Σημειωτέον ότι την Κυριακή, το εστιατόριο κλείνει στις 7μμ.
Αν κάτσετε έξω, τα τραπέζια είναι στενά και δεν διευκολύνουν πολύ τα πόδια.

Δε νομίζω να ξαναπάω...