ΡΑΚΙ ΜΕΖΕ

Τσιπουράδικα - Ουζερί

  Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 334, Καλλιθέα [Χάρτης]
  210 9429027

20140808-logo16 Αξιολόγηση:
78 %
Βεβαιότητα:
Γεύση
76 %
Εξυπηρέτηση
67 %
Χώρος
81 %
Value for money
88 %
€/Άτομο
12-19
Η αξιολόγηση προκύπτει από 33 κριτικές
Περιγραφή
Μεζέδες ψαρικών. Ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί, Καλλιθέα
Σεπ
04
2015
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
17-25

Ένα από τα καλύτερα μέρη όπου μπορούσες να γευτείς θαλασσινούς μεζέδες αλλά και 100 % φρέσκο ψάρι ήταν πριν μια 20ετία το Καστελόριζο. Τέρμα Θησέως (νυν Ελ. Βενιζέλου) δίπλα στην κλασσική disco Boom Boom, αποτελούσε πόλο έλξης για όλη την Αθήνα. ‘’Τσιμπούσε’’ αρκετά στις τιμές, αλλά ποιος νοιαζόταν τότε, αφού λεφτά υπήρχαν (ή νομίζαμε ότι υπήρχαν) στην Ελλάδα, οπότε απέξω έβρισκες παρκαρισμένο, ότι καλύτερο αυτοκίνητο κυκλοφορούσε στην Αθήνα 2000 κυβικά και άνω.

Τα χρόνια περάσαν, το Καστελόριζο έγινε όμιλος με πολλά μαγαζιά να του ανήκουν, το δε μαγαζί της Καλλιθέας μετατράπηκε σ’ ένα μεζεδοπωλείο θαλασσινών. Έχοντας επισκεφθεί και μείνει ευχαριστημένοι από τα άλλα μαγαζιά του ομίλου (Καστελόριζο Βάρκιζας, Ορίζοντες, Όμικρον), είπαμε 6 φίλοι από τα παλιά, με όρεξη για θαλασσινά και πολύ ποτό, να επισκεφθούμε το Ρακί μεζέ. Η πρόταση του set menu ή μενού της παρέας στα 16 ευρώ σίγουρα δελεαστική.

Ο χώρος, στημένος χωρίς ιδιαίτερες φανφάρες, θυμίζει νεανικό μεζεδοπωλείο. Έχει στον εξωτερικό χώρο τα αιωρούμενα ψευτο - φύκια που θυμίζουν θάλασσα ενώ εσωτερικά, μπουκάλια ηδύποτων και μη, σε προθήκες στον τοίχο, βάζα με τα γλυκά και αλμυρά καλούδια του μαγαζιού και την τεράστια κοπέλα από την διαφήμιση ούζου Μυτιλήνης. Άλλο χαρακτηριστικό ο μεγάλος μαυροπίνακας με το μενού της παρέας, οι πολύχρωμες καρέκλες καφενείου, οι πολύχρωμες μαξιλάρες ασορτί με τα διαφορετικά χάρτινα σουπλά και ο τροχήλατος καναπές. Ο φωτισμός γίνεται από ακανόνιστα κεραμιδί και καφετί φωτιστικά που ενισχύουν τον εξωτερικό φωτισμό μιας και γύρω γύρω το μαγαζί περιβάλλεται από καλαίσθητη τζαμαρία. Το όλο αποτέλεσμα είναι ευχάριστο.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει πάρα πολλούς μεζέδες θαλασσινών αν κάποιος δεν επιθυμεί να διαλέξει τα μενού της παρέας, αλλά και κάποια άλλα set menu με ψιλές διαφορές στην τιμή. Στο a la carte ο τελικός λογαριασμός σίγουρα ανεβαίνει αλλά εκεί φαίνεται και η μαεστρία του σεφ.

Εμείς διαλέξαμε το μενού της παρέας με απεριόριστο φαγητό (7 πιάτα) και ποτό στα 16 ευρώ.
Στην αρχή ήρθε φρυγανισμένο ψωμί με λάδι και ρίγανη συνοδεία ψιλής ελιάς και γλυκόπιοτης ρακής. Φαγώθηκε εν ριπή οφθαλμού και ανανεώθηκε αρκετές φορές.
Σαλάτα πολίτικη κοινώς τουρσί, με έντονη την γεύση του σκόρδου. Αν έχεις φάει πολίτικη σαλάτα στην Βόρεια Ελλάδα, όλες οι άλλες έχουν απλώς το όνομα.
Φάβα με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λαδάκι, αδιάφορο πιάτο, σίγουρα έχω φάει καλύτερη και σε γεύση και σε υφή.
Χορτοκεφτέδες πολύ ωραία τηγανισμένοι, χωρίς ίχνος λαδίλας, γευστικότατοι με όλα τα μυρωδικά να αναδύονται σε κάθε μπουκιά.

Μύδια αχνιστά σοταρισμένα με κρεμμυδάκι και σκόρδο, σβησμένα με κρασί, με τριμμένο μαϊντανό και λεμόνι, ωραία παρουσιασμένα σε εμαγιέ πιάτο ‘’άλλης’’ εποχής, ανανεώθηκε πολλάκις.
Ψιλό γαριδάκι (εννοείται όχι Συμιακό) σερβιρισμένο στη σέσουλα χωρίς λαδίλες και τα σχετικά, φαγώθηκε πολλές φορές.
Καλαμαράκι γόνος, τηγανισμένο άριστα και αυτό στη σέσουλα, συνοδεία μιας λευκής sauce κάτι μεταξύ γιαουρτιού και τζατζικιού.

Στο τέλος δώσαμε και το οκ για το τελευταίο πιάτο που ήταν καβουρομακαρονάδα. Παρότι τα μακαρόνια ήταν σωστά βρασμένα έχοντας πάρει τα αρώματα από τον ζωμό του καβουριού και το καβούρι με αρκετή ψίχα σε κάθε πιάτο, οι περισσότεροι φάγαμε ελάχιστα διότι είχαμε φουσκώσει από τους μεζέδες και την φοβερή ρακή.
Εξτρά παραγγείλαμε χταπόδι ψητό στα 8 ευρώ, σωστά ψημένο με λεμόνι, λίγο λαδάκι και ρίγανη, αλλά πολύ μικρό το πλοκάμι, ίσα ίσα προλάβαμε να δοκιμάσουμε.
Κέρασμα γλυκό ραβανί με παγωτό, πολύ καλό το ραβανί και αυτό σε απεριόριστη – παρότι κέρασμα – ποσότητα.

Για το τέλος άφησα το προβληματικό κατά τα 2/3 της επίσκεψής μας, service. Παρότι η υποδοχή και η τοποθέτηση στο τραπέζι ήταν άψογη, το σερβίρισμα ήταν απαράδεκτο. Χρειάστηκε να φωνάξουμε αρκετές φορές τον σερβιτόρο για να δώσουμε παραγγελία, τα πιάτα ερχόταν κατά το δοκούν και σε άσχετους χρόνους μεταξύ τους, το repeat σε 2-3 πιάτα αργούσε χαρακτηριστικά, όπως και το ρακή με το νερό και τον πάγο. Καταστάσεις tragic, μόνο για γέλιο. Στο τέλος ‘’η παρτίδα’’ σώθηκε, με την αλλαγή βάρδιας στους σερβιτόρους. Ο νέος, Κρητικός στην καταγωγή, χαμογελαστός πνευματώδης αλλά προπαντός σπίρτο στην δουλειά του. Πριν ακόμη κάνεις το νεύμα καταλάβαινε τι ζητούσες. Αλλά ‘’ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη’’.

Συμπερασματικά το μενού της παρέας στο Ρακί μεζέ, σίγουρα είναι ανώτερο από παρόμοια menu σε άλλα μαγαζιά με το ίδιο concept, δεν είναι όμως κάτι το εξαιρετικό. Σίγουρα με 16 ευρώ αν δεν θέλεις να πιείς αρκετά, έχει πολλές a la carte επιλογές με τις τιμές να μην ξεφεύγουν αρκετά. Αποζημιώνεσαι όμως ότι και να προτιμήσεις, με το ευχάριστο περιβάλλον το οποίο κάποια βράδια συνδυάζεται με ζωντανή ελληνική μουσική.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί, Καλλιθέα
Οκτ
23
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
10-16

Η αποθέωση του value ή μάλλον quantity for money, με ένα τρόπο όμως που δεν με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο στη σύλληψη και την εκτέλεση.

Πήγαμε χθες στο ΡΑΚΙ ΜΕΖΕ, η γνωστή τετράδα δύο πολύ φαγανών κυρίων και δύο αρκετά φαγανών κυριών, παραγγείλαμε όλοι (υποχρεωτικά, δεν γίνεται δύο π.χ. να παραγγείλουν το μενού και δύο a la carte) το μενού των 13 ή 14 ευρώ δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς, πάντως πραγματικά πολύ φθηνό, μια και αυτό περιείχε σχεδόν όλα τα highlights του καταλόγου, όπως τα είχα σημειώσει διαβάζοντας τις προηγούμενες, εν μέρει πάρα πολύ αναλυτικές κριτικές, και δύο ακόμα πιάτα εκτός μενού.

Το αποτέλεσμα: Σχεδόν τα μισά από τα φαγητά που έφθασαν στο τραπέζι μας σε ελάχιστο χρόνο από την παραγγελία απλά κι ωραία δεν φαγώθηκαν, όχι επειδή δεν μας άρεσαν, αλλά επειδή δεν είναι δυνατόν ένας κανονικός άνθρωπος, που δεν προέρχεται από περίοδο τέλειας ασιτίας, να καταναλώσει τέτοια ποσότητα τροφής (επτά ατομικές μερίδες, έστω λίγο μικρότερες από το κανονικό) μέσα σε μία, δύο ώρες.

Το σύστημα, που στηρίζεται στο concept “eat all you can eat”, ενώ ξεκινά σωστά προσφέροντας ένα μενού επτά πιάτων σε πραγματικά χαμηλή τιμή, στο δρόμο ξεστρατίζει.

Πρώτον γιατί όπως είπαμε η συνολική ποσότητα φαγητού είναι υπερβολική, αφού σε μια ουζερί πας για ένα ουζάκι με μεζέ και όχι για να βαρυστομαχιάσεις. Πολύ πιο σωστό, πραγματικά απολαυστικό είναι ως προς αυτό το σημείο το concept του (παλιού και νέου) ΒΑΣΙΛΑΙΝΑ ή των βολιώτικων ουζερί με τα πολλά μικρά μεζεδοπιατάκια. Και μόνο που σκέπτομαι ότι στο ΡΑΚΙ ΜΕΖΕ μπορείς να παραγγείλεις από τα πιάτα του μενού όσα θέλεις δεύτερη και τρίτη φορά, νιώθω ένα φούσκωμα.

Δεύτερον γιατί φέρνοντας όλα τα πιάτα σχεδόν ταυτόχρονα στο τραπέζι, ναι μεν η κουζίνα παίρνει καλό βαθμό στην ταχύτητα, αλλά ο πελάτης αναγκαστικά θα φάει τα περισσότερα από τα ζεστά πιάτα κρύα. Όμως άλλη γεύση έχει το γαριδάκι φρεσκοτηγανισμένο και άλλη μετά μισή ώρα, το ίδιο και οι σαρδέλες, όσο για το ριζότο ούτε κουβέντα να γίνεται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν στόκος. Εκεί όπου η καλοφαγία είναι τρόπος ζωής (διάβαζε Θεσσαλονίκη, Βόλος, Πόλη), το τραπέζι μένει όσο τρώει η παρέα πάντα το ίδιο γεμάτο, με διαφορετικά όμως πιάτα.

Τρίτον και όχι λιγότερο σημαντικό τα υλικά που χρησιμοποιεί η κουζίνα. Για να βγει ο λογαριασμός στα δεκατόσα ευρώ, είναι σαφές ότι δεν θα προσφέρονται ούτε μπαρμπουνάκια, αλλά ούτε κουτσομουρίτσες, ούτε πραγματικό συμιακό γαριδάκι, ούτε πρώτης ποιότητας θράψαλο (αν δεν καταλαβαίνετε τι εννοώ, πάτε στο ΜΟΤΟΣΑΚΟ και παραγγείλτε το).

Εμένα αυτό με ξενερώνει αφάνταστα, γιατί η απόσταση ανάμεσα στο τρώω καλά και σε λογικές τιμές και στο περιδρομιάζω τζάμπα είναι τεράστια.

Και εδώ θα φέρω το παράδειγμα άλλου εστιατορίου και μάλιστα γκουρμέ: Ο ΒΟΤRINI προσφέρει δύο μενού της ίδιας φιλοσοφίας σε αισθητά διαφορετικές τιμές και ποσότητες, ο πελάτης επιλέγει αυτό που του κάνει «κλικ» και το αντέχει η τσέπη του.

Τα γράφω όλα τούτα, όχι για να γράψω κάτι αλλιώτικο από τους προλαλήσαντες, αλλά επειδή κατά τ’ άλλα στο ΡΑΚΙ ΜΕΖΕ συντρέχουν πολλοί θετικοί παράγοντες για να περάσεις καλά.

Πρώτα απ’ όλα η καλή θέση του μαγαζιού, γωνιακό, συνεπώς άνετο και ανοικτό στις δύο πλευρές, όταν ο καιρός είναι καλός, αλλά και με αρκετά μεγάλο μέσα χώρο. Το παρκάρισμα σίγουρα δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα (4 στα 10).

Πολύ καλό το σέρβις, με ξεκάθαρους ρόλους για το ποιος στρώνει το τραπέζι, ποιος παίρνει την παραγγελία, ποιος φέρνει φαγητά και ποτά. Όλα τα παιδιά φέρονται επαγγελματικά, δουλεύουν γρήγορα και δεν χρειάζονται κυνήγι. Το μπουκάλι του νερού π.χ. ανανεώθηκε πάμπολλες φορές χωρίς να χρειαστεί να παρακαλέσουμε ή να το υπενθυμίσουμε.

Πολύ θετική και η ύπαρξη ενός μετρ, ο οποίος κυκλοφορεί από τραπέζι σε τραπέζι και δεν αρκείται σε ένα συμβατικό «Όλα καλά;», αλλά κάνει ερωτήσεις που δείχνουν ενδιαφέρον για τη βελτίωση της απόδοσης του καταστήματος. Με το καλωσόρισμα φθάνει κρύο νερό σε μπουκάλι και ψωμάκι φρυγανισμένο με ελίτσες. Για το κλείσιμο μια μεγάλη φέτα καρπούζι και λικεράκι του καταστήματος.

Μου άρεσε ιδιαίτερα το στήσιμο του χώρου, ο ατμοσφαιρικός, όχι έντονος φωτισμός και το πολύ ταιριαστό μουσικό χαλί με ρεμπέτικα και έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

Ο έξω χώρος έχει ταβάνι με φύκια (από σπάγκο βέβαια), που δίνουν την εντύπωση ότι κολυμπάς στο βυθό, ενώ ο μέσα χώρος καλύπτει τον ένα τοίχο με τον πολυφορεμένο τρόπο των ραφιών που είναι γεμάτα μπουκάλια και δοχεία, ενώ στο άλλο απλώνεται από τη μία άκρη ως την άλλη η γνωστή διαφήμιση του ούζου ΜΙΝΙ, που δεν ενοχλεί όσο ίσως φαντάζεται κανείς.

Η κουζίνα του ΡΑΚΙ ΜΕΖΕ κάνει ότι μπορεί, οι πραγματικές της δυνατότητες φαίνονται στα εκτός μενού πιάτα. Ο κατάλογος είναι περιεκτικός και αξίζει να μελετηθεί με προσοχή.

Τον καλύτερο βαθμό θα έβαζα στη δροσερή παντζαροσαλάτα, στο πάστραμι μπακαλιάρου με τηγανιτές πράσινες ντομάτες (πιο λίγο αλάτι, βρε παιδιά!) στην ψητή μελιτζάνα με τυράκι φέτα (αν η ντομάτα δεν ήταν φρέσκια σε κύβους αλλά λιγότερη και επίσης ψητή, το πιάτο θα αρίστευε) και στο ριζότο θαλασσινών (όσο ήταν ζεστό).

Τα τηγανιτά γαριδοκαλαμάρια με τη σέσουλα δεν με ενθουσίασαν, τα αχνιστά μύδια με φενόκιο ήταν αντίθετα νοστιμότατα. Μέτριες και οι σαρδέλες.

Γενικά μπορείς να κάνεις μια επιλογή απόλυτα ανάλογη με τα γούστα σου, χωρίς αυτό να ανεβάσει το λογαριασμό στα ύψη. Η παρέα μας πλήρωσε 75 ευρώ, με ένα καραφάκι ρακί και ένα ποτηράκι ούζο, είμαι όμως σίγουρος ότι αν είχαμε παραγγείλει a la carte θα είχαμε πληρώσει σχεδόν τα ίδια και θα είχαμε φάει καλύτερα. Την επόμενη φορά!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί, Καλλιθέα
Δεκ
23
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
10-16

Οι πολύ θετικές εντυπώσεις που έχω αποκομίσει επισκεπτόμενος εντός του 2013, το ΟΜΙΚΡΟΝ και το ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ Βάρκιζας, στα νέα ήθη των ημερών μας (λέγε με prefixed menu), ήταν και οι βασικοί λόγοι που μου έδωσαν το ''πράσινο φώς'', για να συνεχίσω τις επισκέψεις μου και στα υπόλοιπα εστιατόρια του ομώνυμου ομίλου, βάζοντας πρώτο στη σειρά το ΡΑΚΙ ΜΕΖΕ.

Κάποιος λογικά θα αναρωτηθεί, δεν έριξες βρε άνθρωπε και καμιά ματιά στις μάλλον μέτριες κριτικές του ΡΑΚΙ ΜΕΖΕ; Η απάντησή μου είναι ότι ναι βεβαίως και είδα το μέτριο Μ.Ο 2,8 που έχει το ΡΑΚΙ ΜΕΖΕ, αλλά χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους λοιπούς αγαπητούς φίλους που το επισκέφθηκαν και το βαθμολόγησαν, εστίασα στις κριτικές των καλοφαγάδων που συγκαταλέγονται στους έμπιστους μου.

Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που εμπιστευόμαστε ορισμένους ανθρώπους εδώ στο site, ώστε σε περίπτωση διχογνωμιών, να δώσουμε βαρύτητα στην δική τους κριτική. Η άποψη μου έρχεται να τοποθετηθεί ανάμεσα σε αυτή του fratello και του ΙΩΓΙΑΝΝΗ και θα προσπαθήσω να την υποστηρίξω.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 18:00, άτομα 2, χωρίς κράτηση.

Το στήσιμο του ΡΑΚΙ ΜΕΖΕ το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Μπαίνοντας στον εξωτερικό χώρο, μου άρεσαν τα ''αιωρούμενα φύκια'' που είναι δεμένα στο ταβάνι. Συνεχίζοντας στον εσωτερικό χώρο ο οποίος είναι και πιο ενδιαφέρων, την προσοχή αποσπά η γιγαντιαία τοιχογραφία του ούζου ΜΙΝΙ, τα ράφια με τα μπουκάλια-βάζα που καλύπτουν σχεδόν ένα ολόκληρο τοίχο, οι πολύχρωμες καρέκλες καφενείου, οι (πρωτότυπες) επιγραφές των εδεσμάτων με κιμωλία στα μαύρα κουφώματα και τέλος ο προσεγμένος και ολίγον ατμοσφαιρικός φωτισμός. Διακόσμηση λιτή, νεανική, χαριτωμένη, ευχάριστη, χωρίς αρλούμπες και υπερβολές, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο (νεο)μεζεδοπωλείο. Η θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου στον οποίο καθίσαμε ήταν σωστά ρυθμισμένη, απόδειξη ότι βγάλαμε τα μπουφάν που φορούσαμε.

Η εξυπηρέτηση γίνεται από επαρκές, νεανικό και ευγενικό προσωπικό. Την ώρα που το επισκεφθήκαμε ήταν μισοάδειο (μόνο άλλα 4 τραπέζια ήταν γεμάτα), οπότε λογικά θα κρατήσω μια μικρή επιφύλαξη για την απόδοσή του στην λεγόμενη rush hour. Οι ενστάσεις μου είναι οι ακόλουθες. Εδώ έχουμε ένα νεανικό στέκι και θα πρέπει να υπάρχει μια περισσότερο χαμογελαστή και casual ''πελατοκεντρική'' προσέγγιση. Ήταν λίγο διεκπεραιωτική, άχρωμη, άοσμη και άγευστη η απόδοση του προσωπικού. Οι σερβιτόροι σου άφηναν την αίσθηση απλών διακομιστών των πιάτων, χωρίς να έχουν ή να προσπαθούν να αποκτήσουν κάποια επαφή με τον πελάτη. Υποδοχή στην είσοδο και ξεπροβόδισμα στην έξοδο δεν βιώσαμε, κανείς δεν μας ρώτησε για τις εντυπώσεις μας ή αν χρειαζόμαστε κάτι άλλο με την παραγγελία μας. Το βασικό όμως πρόβλημα, όπως δηλώνει και ο fratello, είναι η άφιξη της παραγγελίας.

Πρώτα ήρθε το ψωμάκι με τις ελίτσες και η ρακί και μετά από λίγη ώρα κατέφθασαν όλα μα όλα τα πιάτα μαζί, 7 τον αριθμό, ζωή να έχουνε. Καθίσαμε αμήχανοι και κοιτάγαμε το ''βουνό'' φαγητού που προσγειώθηκε μπροστά μας, προβληματιζόμενοι από που να πρωταρχίσουμε, για να μην κρυώσουν ή να μην γίνουν ''κατάπλασμα''. Το αποτέλεσμα το αναμενόμενο, φάγαμε πολύ βιαστικά και ακόμη και τώρα που γράφω την κριτική μου 15 ώρες μετά, εξακολουθώ και βρίσκομαι σε φάση χώνευσης. Η κουζίνα πρέπει οπωσδήποτε να βελτιωθεί και να ρεγουλάρει λίγο καλύτερα τους χρόνους παράδοσης των πιάτων.

Η κάρτα του menu είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και εκτεταμένη, εμείς όμως μιας και ήμασταν μόνο 2 άτομα, είπαμε να τολμήσουμε το γνωστό ''all you can eat'' μενού της παρέας. Το concept του ''all you can eat'' είναι Αμερικάνικης προέλευσης και ίσως λίγο να φοβίζει μερικά άτομα λιγότερο φαγανά. Όμως τα φαγανά παλικάρια εδώ θα βρουν την χαρά τους!!

Δοκιμάσαμε:
-Σωστά φρυγανισμένο ψωμάκι με λογική ποσότητα αλατορίγανης.

-Σαλάτα Ρακί Μεζέ. Περιέχει την Άρτα και τα Γιάννενα. Διαβάστε τα 10 υλικά: Μαρούλι, ντομάτα, ντάκο, κρεμμύδι ξερό, πράσινες και κόκκινες πιπεριές, φινόκιο, μαυρομάτικα φασόλια, γάμπαρι, ροδέλες καλαμάρι. Σωστή ποσότητα και ποιότητα και υλικά που έδεναν ωραία με την βινεγκρέτ, σε ένα πολύ ωραίο γευστικό αποτέλεσμα.

-Μελιτζάνα καπνιστή με ψιλοκομμένη ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι, τριμμένη φέτα και ντρέσινγκ balsamico. Αξιόλογη, ως γεύση ήταν ιδιαίτερα ήπια, κάτι όμως της έλειπε να την ανεβάσει ένα επίπεδο παραπάνω. Ίσως λίγο σκορδάκι να της δώσει ένα επιπλέον touch;

-Γαριδάκι με την σέσουλα. Σωστά τηγανισμένο (και στραγγισμένο χωρίς λαδίλες), πολύ μεγάλη ποσότητα, ωραία σερβιρισμένο (στη σέσουλα), ένας από τους διακριθέντες της βραδιάς.

-Πικάντικα θαλασσινά ήτοι μύδια αχνιστά και καλαμάρι. Μέτριο, ήταν το μοναδικό πιάτο που υστέρησε. Οι ενστάσεις μου ήταν κυρίως στα μύδια. Όσα ήταν ανοικτά είχαν ψίχα πολύ μικρού μεγέθους και επιπλέον υπήρχαν 3 κλειστά τα οποία δεν άνοιξαν και λογικά έπρεπε να πεταχτούν και να μην τοποθετηθούν στο πιάτο μας. Η δε σάλτσα ντομάτας ήταν λίγο κουραστική σε γεύση και υπερβολική σε ποσότητα.

-Κρητικά παραδοσιακά καλιτσούνια κρινόμενα από αξιοπρεπή και άνω.

-Σαρδέλες ψητές στην σχάρα με ψιλοκομμένη ντομάτα. Σωστή ποσότητα και αεράτο ψήσιμο, πολύ ευχάριστες σε συνδυασμό με την ρακί. Κάναμε repeat.

-Ριζότο με καβουροπόδαρα. Αν φτιαχνόταν με ρύζι Αrborio ίσως έπιανε την κορυφή. Παρ' όλα αυτά ήταν σωστά βρασμένο και χυλωμένο, σβησμένο με ουζάκι (το ένοιωθες) και επίσης ωραία σερβιρισμένο σε μικρό παλιομοδίτικο κατσαρολάκι. Τα καβουροπόδαρα στην σωστή ποσότητα και ποιότητα, συμπλήρωναν ωραία αυτό το πολύ αξιόλογο πιάτο. Κάναμε repeat.

-1 καραφάκι ρακί σερβιρισμένο πρωτότυπα σε ''κουβαδάκι'' με τριμμένο πάγο. Αξιόλογο, με ένταση και σπιρτάδα δεν μας προξένησε προβλήματα, είτε την ίδια, είτε την επόμενη μέρα. Συνεχίσαμε με χύμα λευκό κρασί, το οποίο όμως βρήκα τελείως άνευρο. Υφίσταται και εδώ απεριόριστη κατανάλωση.

Check please
Για το μέχρι τελικής πτώσεως αξιόλογο φαγητό που προαναφέρθηκε, στα 30€ με απόδειξη!!

Κατέληξα ότι:
Έως σήμερα σχεδόν όλοι ως καταναλωτές, είμαστε εξοικειωμένοι με τον όρο VFM (Value for Money). Έρχεται όμως ο όμιλος Καστελόριζο με τα μενού της παρέας και ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα της πολύπαθης Νεοελληνικής εστίασης, εισάγοντας έναν νέο όρο τον QQVFM. Όσοι πιστοί στο concept, ''all (ψαρομεζέδες) you can eat'', έαν βεβαίως παραβλέψετε τις αδυναμίες στο service και την κουζίνα που μνημόνευσα, πιστεύω ότι εδώ θα γίνετε θαμώνες. Εμένα αν και μου πέφτει λίγο μακριά, πιστεύω πως θα επανέλθω, την επόμενη φορά με μεγαλύτερη παρέα.

Υ.Γ QQVFM=Quantity-Quality-Value-For-Money

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί, Καλλιθέα
Μαι
22
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
10-16

Μετά τη δεύτερη επίσκεψη στο εν λόγω μαγαζί ας μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου.

Λοιπόν 3 άτομα πήραμε το μενού με το απεριόριστο φαγητό-ρακί/κρασί όπως και τη πρώτη φορά. Καλό στοιχείο ήταν ότι κάποια από τα πιάτα ήταν διαφορετικά οπότε είχε περισσότερο ενδιαφέρον η δεύτερη επίσκεψη.

Ο χώρος όπως και ο τρόπος σερβιρίσματος έχουν "μοντερνιές", π. χ. πατάτες σερβιρισμένες στη σέσουλα, χρωματιστό ντεκόρ γενικά ότι βλέπεις τελευταία στα λεγόμενα trendy μεζεδοπωλεία.

To φαγητό αρκετό καλό, θα ήταν σίγουρα καλύτερο αν σερβιριζόταν στην ώρα του γιατί υπήρχαν πιάτα κρύα. Πολύ νόστιμα ντολμαδάκια θαλασσινών καθώς και τα αχνιστά μύδια.

Μεγάλο μειονέκτημα η εξυπηρέτηση, πολύ μεγάλο όμως, τουλάχιστον στην δική μας περίπτωση. Ψάχναμε και ξαναψάχναμε το σερβιτόρο για να παραγγείλουμε αλλά πουθενά... Οταν τελικά τον βρίσκαμε περιμέναμε πάνω από μισάωρο γι'αυτό που είχαμε παραγγείλει.

Θα ξαναπήγαινα λόγω value for money.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί, Καλλιθέα
Δεκ
18
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
17-25

Βρεθήκαμε τυχαία εδώ για να γιορτάσουμε την απονομή του μεταπτυχιακού πολύ κοντινών προσώπων μας και ήταν πραγματικά μια έκπληξη. Το μενού πλούσιο από ψαρομεζέδες και κυρίως πιάτα.

Πήραμε τις σαλάτες και μου έκανε εντύπωση η σαλάτα με τα ψαρικά που ήταν νοστιμότατη αποτελούμενη από μικρές γαρίδες, οκταπόδι και λαχανικά. Οι δυο αλοιφές που δοκίμασα ήταν ο ταραμάς που έσκιζε κυριολεκτικά και η τυροκαυτερή που ήταν επίσης πολύ καλή.

Δυο επιπλέον ορεκτικά που δοκίμασα ήταν τα τηγανιτά κολοκυθάκια σερβιρισμένα στην σέσουλα καθώς και οι τηγανιτές πατάτες. Μεγάλες μερίδες και νοστιμότατες.

Στα κυρίως πιάτα τώρα δοκίμασα 3 γεύσεις, σαρδέλες ψητές, τις γόπες που κατ' έκπληξή μου δεν ήταν τηγανιτές αλλά στην σκάρα και γαριδομακαρονάδα. Η ποιότητα ήταν πολύ καλή και η ποσότητα απίστευτη.

Ο χώρος είναι καλός αλλά λίγο σκοτεινός και το σέρβις αρκετά καλό. Το μόνο παράπονο που άκουσα από την παρέα ήταν για τον μπακαλιάρο σκορδαλιά που ήταν μετριότατος και γι' αυτό και το 3 στην ποιότητα. Η γαριδομακαρονάδα άργησε και για αυτό και το 3 στην εξυπηρέτηση.

Δεν πλήρωσα εγώ αλλά από ότι κατάλαβα για όλα αυτά που φάγαμε και ήπιαμε η τιμή ήταν κάτω από τα 20 ευρώ και την θεωρώ για την ποιότητα και την ποσότητα πολύ καλή. Δοκιμάστε το αν είστε στην περιοχή, δεν θα χάσετε!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί, Καλλιθέα
Φεβ
03
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
10-16

Πήγαμε μια ήσυχη καθημερινή βραδυ 2 άτομα, (νομιζω τεταρτη) ηταν όλα πολύ ωραία, το μενού επιλέξαμε και μας άρεσε όπως και τα φαγητά .

Στα φαγητά που μας άρεσαν ήταν η πατζαροσαλάτα, τα κολοκυθάκια τα ψιλοκομμένα οι μινι γαριδουλες και οι σαρδελες που ηταν φρεσκοτατες.

Οι μεριδες ήταν μεγαλες, χορτασαμε και το τσιπουρακι πολύ καλο!

Ο σερβιτόρος ευγενικός και χαμογελαστός όπως επιβάλεται.

Η ατμόσφαιρα νεανική θα την έλεγε κανείς.

λίγη περισότερη ζέστη θα αναμεναμε στην αρχή αλλά ήταν διότι καθόμασταν σχετικά κοντα στην πόρτα.. μετα με το ποτό και το φαγητό ζεσταθηκαμε και ουτε μας φανηκε!

Σιγουρα θα παμε ξανά!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί, Καλλιθέα
Δεκ
04
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
-

Έχω επισκεφτεί το "ΡΑΚΙ-ΜΕΖΕ" δύο φορές και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος.
Είναι ένα χαριτωμένο μαγαζάκι με μεγάλη απήχηση(τραπέζι βρίσκουμε μόνο αν το κλείσουμε νωρίς) από όλες τις ηλικίες.

Είναι μαγαζί που θα βγεις για να φας καλά και να έχεις διάθεση καλή. Κι αυτό γιατί Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή(δεν ξέρω για τις υπόλοιπες ημέρες) έχει ζωντανή μουσική οπότε δεν προτείνεται για κάτι χαλαρό.

Τα φαγητά είναι εξαιρετικά σε γέυση και σε ποσότητα. Υπάρχουν 3-4 μενού συγκεκριμένα με τιμές από 15 μέχρι 22 €. Η ποιότητα και του κρασιού είναι πάρα πολύ καλή. Εμείς και τις δύο φορές επιλέξαμε το μενού των 16€.

Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται απεριόριστο φαγητό και κρασί ή τσίπουρο. 3 άτομα παραγγείλαμε διπλά τα πιάτα χωρίς να ανέβουμε πάνω από τα παραπάνω χρήματα
(Εξαιρετική η καβουρομακαρονάδα).

Το προσωπικό σχετικά γρήγορο και εξυπηρετικό.
Κάποιος που επιθυμεί να γευτεί θαλασσινά, το ΡΑΚΙ-ΜΕΖΕ είναι μια πολύ καλή πρόταση.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί, Καλλιθέα
Δεκ
30
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
€/Άτομο
-

Βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής μας βρήκε με κράτηση στο εν λόγω εστιατόριο.

Λίγο θα το περιμέναμε να περάσουμε αγνώριστοι, με την αδιαφορία τόσο των σερβιτόρων όσο και του υπευθύνου, να γίνεται αισθητή. Μετά απο αρκετά λεπτά όρθιοι μας υπέδειξαν το τραπέζι μας. Ηταν ενα λιλιπούτειο τραπεζάκι για 2 ατομα ανάμεσα και στριμωγμένα απο 2 μεγαλες παρέες. Μας έφερε απο μακριά στην Καλλιθέα για να μας βάλει εκεί, ενω του είχαμε τονίσει απ το τηλέφωνο ενα ήσυχο τραπέζι όχι μες στον κόσμο.

Όμως όλα τα τραπέζια ηταν κολλητά το ένα δίπλα στ' αλλο λές και πήγαινες σε μπάρ με ζευγαράκια για καμια γνωριμία. Οι υπεύθυνοι στο σύνολό τους ήταν αλλού γι' αλλού, δεν υπήρχε δείγμα επαγγελματισμού, κατι που διέπει την αλυσίδα του Καστελορίζου εν γένει. Φύγαμε δυσαρεστημένοι, άδικα προσπαθήσαμε να πάμε στο K-grill δίπλα, διότι ήταν θεοσκότεινο, μες το τσιγάρο μαζί με τον καπνό απ τα κρέατα στην αίθουσα και τίγκα στα πιτσιρίκια να κλαίνε και να οδύρονται.... καταλήξαμε σε ένα άλλο μαγαζί πιο πάνω απ το οποίο τυχεροί είμασταν που δεν δηλητιριαστήκαμε.

Για το φαγητό δεν μπορώ να κρίνω, αλλά και δεν θα μπορούσα να κρίνω υπο τέτοιες συνθήκες. Απαράδεκτη εικόνα για αλυσίδα τέτοιου μεγάλου ομίλου, την ώρα που είμαστε σταθεροί και γνωστοί πελάτες στο Όμικρον που ζεί τις δόξες του. Τους καλώ να επέμβουν για αλλάγες άμεσα.

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί, Καλλιθέα
Οκτ
10
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
10-16

Επισκεφθήκαμε το Ρακί Μεζέ πριν από μερικές εβδομάδες, με παρέα 60 ατόμων, για να γιορτάσουμε το γάμο μας!

'Ολα, από την αρχή της επικοινωνίας μας μέχρι και το τέλος της βραδιάς ήταν άριστα!

Όλοι όσοι μας εξυπηρέτησαν, η Ελένη, ο Περικλής, η Νίκη (ελπίζω να θυμάμαι σωστά τα ονόματα... ) ήταν πολύ ευγενικοί και φρόντισαν όλα όσα είχαμε συμφωνήσει να είναι τη βραδιά εκείνη ακριβώς όπως τα θέλαμε!

Το φαγητό ήταν πεντανόστιμο, καλομαγειρεμένο και δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση στο σερβίρισμα των πιάτων! Η ποσότητα του φαγητού και του ποτού ήταν άφθονη και όλοι έφυγαν πλήρως ικανοποιημένοι!

Ταυτόχρονα, είχαμε ζητήσει να έχουμε και ορχήστρα, η οποία φρόντισε και με το παραπάνω για την διασκέδαση των καλεσμένων μας και χορό μέχρι πρωίας!

Το μαγαζί το συστήνω ανεπιφύλακτα! Συνδυάζει καλό φαγητό, σε καλή τιμή, με
άριστη εξυπηρέτηση.

Αυτό που για μένα κάνει τη διαφορά, πέρα από τη δική μου καλή εντύπωση και κριτική για το Ρακί Μεζέ, είναι πως τις επόμενες από το γλέντι ημέρες, μας τηλεφώνησαν όλοι οι φίλοι μας να μας συγχαρούν για την επιλογή μας!!!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί, Καλλιθέα
Ιούλ
13
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
10-16

Περνούσα πολύ συχνά μπροστά από το Ρακί Μεζέ από την μέρα που άνοιξε, μάλλον και πριν ανοίξει όταν ακόμα τα έφτιαχναν, μιας και μένω πολύ κοντά του αλλά αν και είχα εκφράσει την επιθυμία μου να το επισκεφθώ δεν τα είχα καταφέρει μέχρι εχθές. Βράδυ Παρασκευής, λοιπόν, τρία άτομα χωρίς κράτηση επισκεπτόμαστε το Ρακί Μεζέ και παραδόξως βρίσκουμε τραπέζι μιας και σε λίγη ώρα είχε γεμίσει μέσα έξω...

Ο χώρος όπως τον έχουν περιγράψει, περιποιημένος και φιλόξενος. Αποφασίζουμε να μην πάρουμε το μενού για να μην περιοριστούμε και να δοκιμάσουμε τα πιάτα που μας έκαναν περισσότερο "κλικ" στο μάτι, τελικά αυτά που μας άρεσαν περισσότερο τα περιείχε και το μενού και θα πληρώναμε λιγότερα, δεν πειράζει την επόμενη φορά... Για το καλωσόρισμα ψητό ψωμάκι με ελίτσες (0,90 το άτομο) και νερό δικό τους.

Διαλέγουμε μια μαριναρισμένη παντζαροσαλάτα (υπέροχη με πορτοκάλι και γιαούρτι), ντολμάδες θαλασσινών (όσο τους σκέπτομαι κάτι παθαίνουν οι σιελογόνοι μου αδένες), γόνος καλαμαράκι (νόστιμος), sticks κολοκυθιού (νόστιμα αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να συνοδεύονται από κάποιο ντιπ) και καραβιοδόψιχα πανέ (γλύκισμα) συνοδεία πολύ καλής ρακής (όχι φτερουγίσματα στον ύπνο το βράδυ και πρωινό ξύπνημα χωρίς πονοκέφαλο). Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε με αυτά και είχαμε σταμπάρει και άλλα πιάτα για την συνέχεια αλλά κυριολεκτικά σκάσαμε (και είμαστε πολύ φαγανοί). Όλα τα πιάτα εκτός της καραβοδόψιχας (αλλά αυτό είναι λογικό) ήταν πολύ χορταστικά και ιδιαίτερα οικονομικά μιας και κανένα δεν ξεπέρασε τα 6,50 ευρώ.

Σύνολο μαζί με τρία μπουκαλάκια ρακί 51 ευρώ, μια χαρά τιμή αν αναλογιστεί κανείς ότι τα 15 ευρώ ήταν μόνο η ρακί (κάτι που πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω - και δεν αφορά μόνο το Ρακί Μεζέ- πως η ρακί είναι τόσο μα τόσο υπερτιμολογημένη) δηλαδή 12 ευρώ το άτομο, 17 με το ποτό, τιμή που θεωρώ μια χαρά αν σκεφθεί κανείς ότι και σε ένα σουβλατζίδικο με δυσκολία κρατιέσαι κάτω από 20 ευρώ το άτομο.

Το service ήταν ευγενικό και σε απόλυτη ετοιμότητα, τα πιάτα ήρθαν γρήγορα (η κουζίνα πρέπει να δούλευε με πυρετώδεις ρυθμούς), ενώ στο τέλος είχε κέρασμα δροσερό καρπουζάκι. Κάτι που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση είναι η μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα στον κατάλογο. Θα επανέλθω, λοιπόν, να δοκιμάσω και το μενού με 14 ευρώ το άτομο και απεριόριστη κατανάλωση σε φαγητό και κρασί και αν κάτι αλλάξει στις εντυπώσεις μου θα επανέλθω.

Υ.Γ. Ουσιαστικά η βαθμολογία μου σε όλους τους τομείς έπρεπε να είναι το 3,5 αλλά για την ισορροπία μοίρασα τους βαθμούς.