ΩΡΑΙΑ ΜΟΥ ΚΟΥΖΙΝΑ

Μοντέρνα κουζίνα

  Λεωφόρος Δεκέλειας 92, Νέα Φιλαδέλφεια [Χάρτης]
  210 2529008

Ώρες λειτουργίας:
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 18:00-00:30 ΚΥΡΙΑΚΗ 13:00-18:00
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Φιλικό προς χορτοφάγους Υπάρχει εξωτερικός χώρος Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Νέα Φιλαδέλφεια
Μάρ
22
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

14/3/2015 Σάββατο βράδυ, 2 άτομα με κράτηση τελευταία στιγμή

Σάββατο μετά την δουλειά, η βόλτα στο supermarket για τα ψώνια της ερχόμενης εβδομάδας, ήταν αναπόφευκτη. Γυρνώντας, συνειδητοποιήσαμε ότι ενώ τακτοποιήσαμε το θέμα σίτισης των επόμενων ημερών, για το συγκεκριμένο βράδυ, δεν είχαμε τίποτα κατά νου... Μπήκαμε σε σκέψεις και καταλήξαμε να πάρουμε τηλέφωνο στο Ωραία μου κουζίνα. Ευτυχώς είχε διαθέσιμο τραπέζι και έτσι μετά από λίγο ψάχναμε τον κατάλογο του εστιατορίου, για τις γευστικές μας δοκιμές.

Είχα διαβάσει πολλά- από την αρχή του συγκεκριμένου μαγαζιού- στην πρώτη του έδρα, μέχρι την μεταφορά του στην Λ. Δεκελείας. Ανάμικτα συναισθήματα από φίλους που το επισκέφθηκαν, αλλά και από τους φίλους του ask4food. Εγώ είχα θετικό προαίσθημα.

Ο χώρος απλός, μακρόστενος και ασπρόμαυρος. Οι σκούρες αποχρώσεις και η διακόσμηση διατηρήθηκαν κατά την μεταφορά του εστιατορίου από την πρώτη έδρα. Ευρύχωρα τραπέζια και άνετες καρέκλες συνθέτουν μία σάλα καλοστημένη χωρίς έντονα στοιχεία.

Το προσωπικό χαμηλών τόνων, ευγενικό και ίσα που φτάνει για την εξυπηρέτηση όλων τραπεζιών. Μας βοήθησαν να επιλέξουμε κρασί και γενικά προσπάθησαν να είναι κοντά μας με ενδιαφέρον και ερωτήσεις για την γνώμη μας.

Πήραμε:

- Αφρό καπνιστής μελιτζάνας, φοβερή υφή, δυνατή γεύση και εκπληκτικό αποτέλεσμα για ορεκτικό σε συνδυασμό με το γευστικότατο χωριάτικο (μάλλον χειροποίητο) ψωμί. Είχα διαβάσει πολλά για το συγκεκριμένο πιάτο. Είναι σίγουρα αυτό που θυμάσαι όταν περάσει από το μυαλό σου, ο τίτλος του εστιατορίου Ωραία μου κουζίνα.

- Ρολάκια μοσχαριού, γεμιστά με κατίκι και παντζάρι. Ωραία ιδέα, γευστικό αποτέλεσμα, μας ξένισε που το μοσχάρι ήταν κρύο. Θα προτιμούσαμε να είναι ζεστά τα φιλετάκια και κρύα η γέμιση. Ή ακόμη-ακόμη να γίνει με καρπάτσιο μοσχαριού.

- Σαλάτα χορτοφάγων με ξηρούς καρπούς, φρεσκοκομμένη και γευστική με έντονο και παιχνιδιάρικη vinaigrette με πιπερόριζα. Ωραία επιλογή για τους νηστεύοντες.

- Πουρέ πατάτας με μπουτάκι κοτόπουλου μαγειρεμένο σε μπύρα και μέλι. Καλομαγειρεμένο, με διακριτές γεύσεις και καλοδουλεμένο πουρέ. Αυτό και το μοσχάρι με μανιτάρια συνοδεία πουρέ μονοπώλησε τα περισσότερα τραπέζια.

- Ζυμαρικά με ποικιλία μανιταριών. Κλασικό πιάτο καλά εκτελεσμένη συνταγή. Όχι κάτι το ιδιαίτερο.

1 μπουκάλι ροζέ Thema Παυλίδη, φανταστικό, είχα καιρό να πιώ τόσο ενδιαφέρον ροζέ.
Πληρώσαμε 53 ευρώ με απόδειξη. Το δίκαιο θα ήταν να βάλω 3,5/4 στην ποιότητα γιατί υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Όμως είναι πιο κοντά στο 4/4 παρά στο 3/4

HIGHLIGHTS: Ο ταυτοτικός αφρός μελιτζάνας και το εκπληκτικό VfM.

Υ. γ. Ο Μίνως Κονίδης (Σεφ) διατηρεί ένα μαγαζί με ιδέες και τεχνικές μοντέρνας κουζίνας σε μία περιοχή που βρίθει από σουβλατζίδικα και ταβέρνες παλαιού τύπου. Κατάφερε να έχει σταθερή πελατεία σε μία τέτοια περιοχή, "εκλαϊκεύοντας" τις ιδέες του και μαγειρεύοντας κοντά σε αυτά που μπορούν όλοι να γευτούν και να απολαύσουν. Στο εστιατόριό του πας και ξαναπάς για να γευθείς καλομαγειρεμένες μεσογειακές συνταγές, παραλλαγμένες ελαφρά και όχι για να συναντήσεις κάτι εξαιρετικά φανταχτερό και καινούριο.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Νέα Φιλαδέλφεια
Απρ
04
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Δυσκολεύτηκα πραγματικά να γράψω αυτήν την κριτική. Γι' αυτό και παρέμεινε στο στικάκι μου το word αρχείο με τίτλο “Ωραία μου κουζίνα”…για αρκετό καιρό κενό.

Ο λόγος είναι ότι σκέφτομαι και ξανασκέφτομαι μήπως θα έπρεπε για να καταλήξω, να κάνω και μια 3η επίσκεψη…?

Άφησα έναν ολόκληρο χρόνο να περάσει από την πρώτη μου επίσκεψη, περιθώριο πολύ μεγάλο για έναν σεφ και ένα νέο εστιατόριο να ξεμουδιάσουν, να βρουν τους ρυθμούς τους και να αποδείξουν τις πραγματικές ικανότητές τους.

Θα ήταν άδικο βέβαια να πω ότι δεν υπάρχει βελτίωση σε σχέση με την προσωπική εμπειρία της πρώτης επίσκεψης, αλλά για ακόμα μια φορά δεν πήρα αυτά που προσδοκούσα έπειτα από τόσο καιρό και μετά μάλιστα από τις κριτικές που ακολούθησαν από τους πολύ αξιόπιστους φίλους, των οποίων τη γνώμη όχι μόνο σέβομαι, αλλά τις περισσότερες των περιπτώσεων ασπάζομαι.

Πάμε να δούμε αναλυτικά:

Από την εξυπηρέτηση δεν υπάρχει τίποτα πραγματικά αρνητικό, όπως άλλωστε έτσι ήταν και την πρώτη φορά (από τα ίδια άτομα). Ευγένεια, προθυμία, επαγγελματική και ζεστή ταυτόχρονα συμπεριφορά και από τους δύο σερβιτόρους.

Στον εσωτερικό χώρο δεν θα αναφερθώ εκτενώς, καθώς τα έχω ξαναπεί και εγώ αλλά και οι υπόλοιποι φίλοι. Συμπαθητικός, πολύ λιτός, ψηλοτάβανος χώρος, με ανοιχτή κουζίνα.

Εξωτερικά, προσωπικά δεν βρίσκω κανένα μα κανένα ατού, αφού το πεζοδρόμιο βλέπει σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, και παρά την προσπάθεια στο πλάι ακριβώς του εστιατορίου να δημιουργηθεί ένα πιο συμπαθητικό prive μέρος με την προσθήκη μιας περικοκλάδας, θεωρώ ότι δεν τα κατάφερε.

Δεν ευθύνεται κάποιος γι’ αυτό, απλά ο χώρος δεν ενδείκνυται με τίποτα αφού πρόκειται για μια λωρίδα στενόμακρη που από τη μια της πλευρά υψώνεται μια μάντρα και από την άλλη ο τοίχος με την τζαμαρία του εστιατορίου. Ζήτημα να χωράνε 4 τραπεζάκια (σε κάθετη διάταξη) και μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι υπήρχε στο βάθος μια βάρκα αραγμένη…Λυπάμαι αλλά δε μπορώ να βρω τίποτα ενδιαφέρον σ’ αυτό το σκηνικό για να καθίσω να φάω.

Σ’ αυτή την επίσκεψή μας λοιπόν αρχές του χρόνου 2 άτομα, επιλέξαμε:

- Ψωμάκια δικά τους και κριτσίνια, πολύ ωραία με ελιές καλαμών

- Σούπα βαλουτέ αρακά με μους φέτας και πούδρα τομάτας, σαν πιάτο ημέρας…εξαιρετική σε γεύση, γκουρμεδιάρικη σαν περιγραφή και σαν εμφάνιση, αλλά και πολύ καλή σαν μερίδα. Μας προτάθηκε να μας τη σερβίρουν σε δύο ξεχωριστά πιάτα για να δοκιμάσουμε και οι δύο πιο άνετα, έτσι κι έγινε.

- Γίγαντες με λουκάνικο τύπου Τζουμαγιάς, ένα ε κ π λ η κ τ ι κ ό ορεκτικό που θα μπορούσε να είναι σε λίγο μεγαλύτερη μερίδα. Δεν έμεινε πραγματικά τίποτα στο πιάτο, σκουπίστηκε όλο με το ψωμάκι!!!

- Μανιταρόπιτα με ανθότυρο και μυρωδικά, όπου εδώ οι προσδοκίες μας διαψεύστηκαν. Ήταν αδιάφορη, χωρίς ίχνος ανθότυρου. Πραγματικά απογοητευτήκαμε. Βλέπε σχόλιο παρακάτω.

- Παπαρδέλες με λουκάνικο πράσου και γραβιέρα Νάξου, συμπαθητικό πιάτο κατά τα λεγόμενα της φίλης μου, αλλά εμένα που δοκίμασα δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα. Πάντως, καλή μερίδα για κυρίως.

- Πανσέτα σιγοψημένη με πουρέ σελινόριζας για μένα, με τον πουρέ να τα “σπάει” στην κυριολεξία, αλλά η ποσότητά του ήταν αστεία και απογοητευτική. Έπειτα ήρθε και η πανσέτα και με αποτελείωσε!

Και εξηγούμαι: Παρότι το ξεκίνημα του δείπνου εστέφθη με επιτυχία στην πορεία τα ψιλοχαλάσαμε. Η πανσέτα ήταν ένα παχύ κομμάτι πάχους περίπου 7 εκατοστών, της οποίας τα 6,5 εκατοστά ήταν λίπος και το μισό εκατοστό (βία) ήταν καθαρό κρέας.

Σ’ αυτό το σημείο θέλω να πω ότι η κίνηση του σεφ είναι πάρα πολύ σωστή και επαγγελματική, να βγαίνει από την κουζίνα κάποιες στιγμές και να ρωτάει αν όλα είναι καλά.

Όμως όταν μας ρώτησε και του είπαμε για την μανιταρόπιτα ότι δεν είχε κάποιο ενδιαφέρον κι ότι το ανθότυρο δεν φαινόταν καν μέσα στο ορεκτικό, μας απάντησε ότι «το απορροφάει το μανιτάρι».

Εμένα αυτή η απάντηση δεν με καλύπτει, γιατί αφενός μεν σημαίνει ότι ο σεφ γνωρίζει το μειονέκτημα του συγκεκριμένου ορεκτικού, και αφετέρου δεν κάνει τίποτα για να το διορθώσει, καθώς εφόσον το έχει διαπιστώσει ότι απορροφάει το συγκεκριμένο υλικό το μανιτάρι, είτε θα έπρεπε να βάζει μεγαλύτερη ποσότητα, είτε να επιλέξει διαφορετικό τυρί ώστε να το συνδυάσει. Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ, χωρίς να θέλω να κάνω τον ειδικό γιατί δεν είμαι κι όλας.

Επίσης στην επισήμανση που του έκανα για την πανσέτα, μου απάντησε με απορημένο ύφος: « ε, πανσέτα είναι, έχει λίπος».

Καλούμαι λοιπόν να πληρώσω γύρω στα 10€ για ένα πιάτο που ούτε πουρέ έχει στο πιάτο στην ποσότητα που θα έπρεπε (δεν έχει δα και τραγικό κόστος) αλλά ούτε και κρέας.

Κι επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που τρώω πανσέτα, πρέπει να πω ότι πρώτη φορά αντικρίζω τέτοιο κομμάτι λίπους. Οπότε μάλλον όλες οι υπόλοιπες πανσέτες που έχω φάει σε διάφορα εστιατόρια και που είναι λεπτές και κρεατένιες σαν μικρά μπριζολάκια (εννοείτε με το λιπάκι τους αλλά σε λογική αναλογία), μάλλον δεν είναι πανσέτες, θα πρόκειται για κάτι άλλο…

Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι θα έπρεπε ο σεφ να επιλέξει ένα καλύτερο κομμάτι πανσέτας ή κάποιο άλλο κρέας για να συνοδεύσει τον πουρέ, για παράδειγμα ψαρονέφρι.

Ήπιαμε 2 κόκα κόλες και φάγαμε το γλυκό με το πρωτότυπο σε σχήμα biscuit και το κρεμώδες τυρί με γλυκό κουταλιού ντοματίνι. Gourmet παρουσίαση με πολύ καλό γευστικό αποτέλεσμα αν και θα προτιμούσα άλλο γλυκό του κουταλιού γιατί μου έβγαζε λίγο ντοματίλα, αλλά αυτό είναι θέμα γούστου, προφανώς δεν μου αρέσει το συγκεκριμένο υλικό σε γλυκό του κουταλιού που πρώτη φορά δοκίμασα.

Πληρώσαμε 52€ και νομίζω ότι για την περιοχή αλλά κυρίως για τα πιάτα που φάγαμε, ότι είναι λίγο τσιμπημένα.

Η βαθμολογία έχει ανέβει δικαίως, γιατί η δεύτερη επίσκεψη μας άφησε σαφώς καλύτερες εντυπώσεις από την ατυχή πρώτη.

Παρόλα αυτά, κι ενώ βρίσκεται σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση από το σπίτι μου, έχω κάνει μια διαπίστωση. Δεν έχω την επιθυμία να πω με την όρεξή μου στην παρέα μου: Πάμε Ωραία μου κουζίνα; Όπως με ευκολία και ευχαρίστηση το κάνω για αρκετά άλλα εστιατόρια της περιοχής και όχι μόνο.

Ή για να το πω διαφορετικά, θεωρώ πολλά τα 25€ για την μέχρι τώρα εμπειρία που έχω αποκομίσει από το συγκεκριμένο εστιατόριο.

Άρα λοιπόν, επειδή μέχρι τώρα δεν έχει ανταπεξέλθει στις αναμενόμενες προσδοκίες μας, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι και παράδειγμα προς αποφυγήν, θα προτιμούσα για άλλη μια φορά να το αφήσω εν λευκώ. Δεν θα απέτρεπα κάποιον από το να πάει, αλλά δεν θα τον παρότρυνα κι όλας.

…Άλλωστε -αν και δεν μπορώ να ξηγήσω το γιατί, - αφήνω εν λευκώ το ενδεχόμενο και στον ίδιο μου τον εαυτό να το ξαναεπισκεφτεί…

Υ. Γ. 1 Άλλο ένα σημείο στο οποίο διαφωνώ με τον σεφ Μίνωα Κονίδη είναι ότι σε εκπομπή της Ελένης Ψυχούλη στην οποία εμφανίστηκε πρόσφατα, είδα να μαγειρεύει ένα πολύ χοντρό κομμάτι μοσχαρίσιο (το οποίο είχε θωρακίσει για 2 λεπτά στο τηγάνι) τυλιγμένο σε λαδόκολλα στο φούρνο μόλις…20 λεπτά???

Βεβαίως τη στιγμή που ο σεφ έκοβε το κρέας και η Ψυχούλη αναστέναζε από ηδονή ανυπομονώντας να δοκιμάσει το κατακόκκινο… Αψητο κομμάτι, προσπαθούσε να μας πείσει ότι έτσι… διατηρείται μαλακό! Κι ότι αν κάποιος το προτιμάει πιο πολύ ψημένο θα πρέπει να αυξήσει τον χρόνο ψησίματος κατά 10 ολόκληρα λεπτά!

Κάποιοι θα πουν ότι δεν ξέρω να τρώω. Δεν πειράζει ρε παιδιά, τουλάχιστον μου αρκεί που μετά το γεύμα μου δεν αισθάνομαι κανίβαλος.

Υ. Γ. 2. Ο Έκτορας πάντως θα εκτιμούσε ιδιαιτέρως ένα τέτοιο κομμάτι.

Υ. Γ. 3 Έκτορα λένε τον σκύλο μου…

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη PONTIKI.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Νέα Φιλαδέλφεια
Απρ
01
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
17-25

Επηρεασμένοι από τις εξαιρετικές κριτικές στο site μας αποφασίσαμε να το επισκεφθούμε την Κυριακή 30/03/2014 το μεσημέρι.

Χώρος όμορφος, πεντακάθαρος, προσεγμένος με ανοιχτή κουζίνα αλλά χωρίς μυρωδιές στο περιβάλλον γιατί προφανώς λειτουργεί καλά ο εξαερισμός. Εξυπηρέτηση ευγενικότατη αλλά υστερούσε π. χ. νερό βρύσης σε κανάτα που δεν γέμισε όταν άδειασε.

Παραγγείλαμε τα παρακάτω:

Καλό γευστικότατο ψωμί προαιρετικά με χρέωση 1 € το άτομο + 6 ελίτσες καλαμών με χοντρό αλάτι.

*Σαλάτα*
Ανάμεικτα κηπευτικά με ξινόμηλο, μανιτάρια, σύγκλινο Μάνης και σάλτσα γιαουρτιού.
(6.00€)
Φρέσκια νόστιμη & ισορροπημένη.
___

*Ορεκτικό*
Αφρός καπνιστής μελιτζάνας με καραμελωμένες ντοματούλες κ λάδι βασιλικού. (5.50€)

στην πραγματικότητα μια μους που ήρθε στο τραπέζι με κρυστάλλους εσωτερικά, προφανώς από κατάψυξη. Απαράδεκτο ρε παιδιά...
Όταν ξεπάγωσε, η γεύση και υφή ήταν πολύ καλές.
___

*Κυρίως*,

1. Κοτόπουλο γεμιστό με λευκά τυριά και risotto με κρόκο Κοζάνης
Απογοητεύτικο πιάτο που ρίχνει κατακόρυφα τη βαθμολογία. Κακή παρασκευή και γεύση (8.50€)

2. Πιάτο ημέρας - στριφτάρια με γαρίδες
Συμπαθητικό πιάτο, κάπως γευστικό αλλά πολυμαγειρεμένο το γαριδάκι και πολύ σκληρό. (9.00€)
___

Όπως καταλαβαίνετε δεν μπήκαμε στον κόπο να δοκιμάσουμε και γλυκό γιατί με ένα ποτήρι κρασί κ μία μπύρα (ενδιαφέρον κατάλογος για τα ποτά) είχαμε ήδη φτάσει τα 36€ και είμασταν απογοητευμένοι. Κρίμα.

Να σημειώσω πως μεταξύ ορεκτικών / κυρίως υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση.

Απόδειξη κανονικότατα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Νέα Φιλαδέλφεια
Νοε
11
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Επισκεψη 8/11 μεσημερι. Ο νεος χωρος ειναι σαφως ομορφοτερος απο τον προηγουμενο. Το μενου δεν ειχε ανανεωθει κ τοσο κ καταληξαμε στα πιατα ημερας, λαβρακι φιλ με σπανακι κ πατατες και ριζοτο μαριναρισμενου κοτοπουλου σε μουσταρδα dijon.

Το λαβρακι τραγανο κ νοστιμο με εντονη μυρωδια απο βουτυρο, με το σπανακι να ταιριαζει γευστικα κ την κρυα βραστη πατατα να αποτελει παραφωνια. Το ριζοτο πηρε πολυ αλατι μεχρι να ισιωσει, χωρις να νιωθεις ουτε το κοτοπουλο ουτε τη dijon αψαδα. Μετριο.

Απο ορεκτικα οι πατατες με αυγα ηταν απλα θεικη επιλογη, η σαλατα με κοτοπουλο αρκετα καλη με μπολικο τυρι που εμενα μου με βρηκε συμφωνο. Αφρος μελιτζανας απο τις στανταρ επιλογες κ η φαβα μετριως καπνιστη. Bottoms up, αν οι πατατες με τα αυγα ειναι αυτο που μας εμεινε, τοτε μαλλον θελει λιγο βελτιωση, γιατι φθηνο δεν το λες.

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Νέα Φιλαδέλφεια
Φεβ
16
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Ημερομηνία τελευταίας επίσκεψης: 18/1/2014

H επίσκεψη στο «Ωραία μου κουζίνα» επιτέλους έγινε μετά από πολύ καιρό που το είχα βάλει στο μάτι αφού είχα διαβάσει στο site εξαιρετικές κριτικές.Όμως δυστυχώς δεν έχει ακουσθεί όσο του αξίζει στα δρώμενα της εστιατοριακής Αθήνας προφανώς για λόγους κόστους που απαιτεί η διαφήμιση. Κατ’εμέ πρόκειται για ένα εξαιρετικό εστιατόριο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας που ταυτόχρονα πληροί τον παράγοντα value for money.

Ως χώρος,θα έλεγα ότι διέπεται από μοντέρνο design –ψηλοτάβανος με μακριά μαύρα φωτιστικά που κυριαρχεί το μαύρο.Τα τραπέζια στην κύρια σάλα είναι 10-12 αλλά καλοστημένα .Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα είναι η open kitchen με το ασπρόμαυρο φόντο της που είναι ορατή σε όλα τα τραπέζια και βλέπεις τον chef-ιδιοκτήτη του εστιατορίου, «μια ήρεμη δύναμη» να επιμελείται με αφοσίωση το κάθε πιάτο ξεχωριστά.Επίσης πρέπει να τονίσω ότι παρ’ότι υπάρχει η ανοιχτή κουζίνα,δεν υπάρχει ίχνος μυρωδιάς στο περιβάλλον γιατί προφανώς και μπράβο τους λειτουργεί καλά ο εξαερισμός.

Σχετικά με την εξυπηρέτηση και τις δυο φορές που έχω πάει υπήρξε άψογη από σωστούς επαγγελματίες που γνωρίζουν το αντικείμενο.Είναι διακριτικοί αλλά και σε θέση ώστε να απαντήσουν σε κάθε ερώτησή μας για τα πιάτα.Οι χρόνοι σωστοί μεταξύ ορεκτικού-κυρίως-γλυκού,χωρίς άγχος για να αποδεσμευθεί γρήγορα το τραπέζι.Μέλημά τους είναι να απολαύσεις το δείπνο σου κι όχι απλώς να φας και να φύγεις(+++). Επίσης και τις δυο φορές το εστιατόριο ήταν γεμάτο αλλά όλο το service λειτούργησε άψογα.

Όσον αφορά και το φαγητό που για μένα είναι και το βασικότερο όλων, όλα τα πιάτα που έχω δοκιμάσει ήταν καλοφτιαγμένα και εύγευστα. Αυτά που ξεχωρίζω είναι τα εξής:

Από ορεκτικά:
-Αφρός καπνιστής μελιτζάνας με ντομάτες confit και λάδι βασιλικού(5,50 Ε).Eξαιρετικό ορεκτικό που δείχνει την καλή τεχνική και δεξιότητες του chef.Υφή βελούδινη που παραπέμπει περισσότερο σε βελούδινη κρέμα μελιτζάνας (δεν βρίσκει κανείς σποράκια ή κομματάκια μελιτζάνας) παρά αφρό όπως αναγράφεται στον κατάλογο. Η γεύση χαρακτηρίζεται έντονα απ’την καπνιστή μελιτζάνα και το σκόρδο και ταιριάζει ιδανικά με την γλυκιά σιγοψημένη ντοματούλα. Το λάδι βασιλικού προσδίδει την απαραίτητη φρεσκάδα στην καπνιστή μελιτζάνα. Δοκιμάστε την με τα εξαιρετικά χειροποίητα ψωμάκια και κριτσίνια που φτιάχνουν.Ένα ορεκτικό που θα μπορούσε άνετα να συναντήσει κανείς σε εστιατόρια επιπέδου «Βαρούλκο», «Βασίλαινας».

-Φάβα με σχοινόπρασο,λάδι κάππαρης και πούδρα από σύγλινο Μάνης(5 Ε).Πολύ καλή φάβα,απαλή στην υφή αλλά δυνατή στη γεύση.Δε μπορώ να πω ότι τα υπόλοιπα μέρη του ορεκτικού αποτυπώνονταν ξεκάθαρα στο πιάτο αλλά συνολικά έδιναν ένα άρτιο γευστικό αποτέλεσμα.

-Μαριναρισμένο φιλέτο από λαβράκι,ανθός αλατιού και ψιλοκομμένα φύλλα ρόκας
(6 Ε).Φινετσάτη γεύση,υπέροχα λεπτοκομμένα τα φιλέτα με την οξύτητα του χυμού λεμονιού.Μια μικρή ένσταση όσον αφορά τη μικρή ποσότητα.

Από κυρίως:
Δοκιμάστε οπωσδήποτε την παντσέτα με πουρέ σελινόριζας(9,5 Ε).Ενα πιάτο που επίσης καταδεικνύει το ταλέντο του σεφ. Η παντσέτα λουκούμι,δεν καταλαβαίνει καθόλου κανείς τη λιπαρότητα που έχει,λαχταριστή απ’τη σάλτσα με τα μυρωδικά που είχε αλλά δε μπορούσα να καταλάβω τι άλλα υλικά είχε βάλει. Πάντως ήταν ένα τέλειο γευστικά πιάτο που το ολοκλήρωνε ιδανικά ο πουρές σελινόριζας.

Χοιρινό κατσαρόλας με πουρέ ρεβυθιού(10 Ε).Πολύ καλό πιάτο,λίγο βαρύ αλλά καλομαγειρέμενο και χορταστικό.

Τέλος «κρατήστε χώρο» για το σου με καραμέλα και ξηρούς καρπούς (5 Ε). Ενα αποδομημένο γλυκό με την υπέροχη κρέμα ζαχαροπλαστικής να κυριαρχεί και από πάνω της να βρίσκει κανείς τα μικρά σου και το τρίμμα από καραμελωμένο φουντούκι.

Xρήζει ιδιαίτερης μνείας η πολύ καλή λίστα από ελληνικές μπύρες και η σωστά επιλεγμένη λίστα κρασιών από καλούς ελληνικούς αμπελώνες. Για ένα πλήρες γεύμα το κόστος ανέρχεται περίπου στα 25 Ε/άτομο και θα φύγετε πραγματικά χορτασμένοι. Ο σεφ θεωρώ ότι διαθέτει εξαιρετική τεχνική και ταλέντο και αξίζει κανείς να δοκιμάσει κανείς τις δημιουργίες του χωρίς να δώσει μια περιουσία εν καιρώ κρίσης.

ΥΓ: Υπάρχει αναλυτικό site του εστιατορίου σχετικά με τον χώρο και την κάρτα των πιάτων του.Υπάρχουν και 2-3 πιάτα ημέρας. Υπάρχει σχετική δυσκολία στην ανεύρεση θέσης πάρκινγκ.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Νέα Φιλαδέλφεια
Ιουν
01
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Στο εστιατόριο αυτό πήγαμε έπειτα από παρότρυνση άλλου που είχε δει κάποια παρουσίαση σε μια τηλεοπτική σειρά.

Η παρέα μας ήταν 10 άτομα. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε κάνει κράτηση και όλα μας περίμεναν έτοιμα. Δεν είναι μεγάλο σαν χώρος αλλά αυτό δεν μας πτόησε. Ίσα ίσα μερικές φορές κάνει πιο ζεστή την ατμόσφαιρα. Πήραμε από όλα σχεδόν τα πρώτα και θα έλεγα ότι με ασφάλεια ήταν άνω του μετρίου.

Στη συνέχεια δοκιμάσαμε τα κυρίως πιάτα όπου κατά κοινή ομολογία όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Αν εξαιρέσεις το έξυπνο σερβίρισμα του κρασιού που η συσκευασία του το πάγωνε όλο και περισσότερο το σερβίρισμα ήταν αρκετά αργό και έδινε την αίσθηση ότι δεν πρόκειται για επαγγελματίες. Οι σαλάτες του φαίνονταν αρκετά φρέσκες αλλά δεν είχαν εκείνο που σε κάνει να τις ξεχωρίζεις. Γενικώς θα έλεγα πως υπάρχει μια καλή προσπάθεια σε επίπεδο κουζίνας που χωρά αρκετή βελτίωση αλλά νομίζω πως εκεί που το μαγαζί υστερεί είναι στο service.

Οι τιμές του γι'αυτό που προσφέρει δεν είναι κακές αλλά γι'αυτό που ο ιδιοκτήτης του ήθελε να προσφέρει σίγουρα δεν είναι καλές. Θα ξαναπάω γιατί πιστεύω λόγω της ημέρας, είχε κόσμο, δεν έλαβα τα μέγιστα που μπορούσε να δώσει. Θα πάω όμως μεσημέρι και αν είναι δυνατόν ημέρα με λίγο κόσμο γιατί πιστεύω πως θα περάσω γαστρονομικά και ίσως όχι μόνο καλύτερα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Νέα Φιλαδέλφεια
Μάρ
08
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Έχει τύχει να πάω δύο φορές στο Ωραία μου κουζίνα Τρίτη βράδυ και κάθε φορά είχε πολύ λίγο κόσμο, τόσο ώστε να προβληματίζομαι για το αν είναι καλή επιλογή.

Ομολογώ πως και τις δύο φορές έφυγα με την παρέα μου απόλυτα ικανοποιημένη. Έχει μικρό κατάλογο με κάποια πολύ ιδιαίτερα πιάτα. Από ορεκτικά ξεχωρίζω τη μους μελιτζάνας και την φάβα, από κυρίως την πανσέτα με πουρέ σελινόριζας και το κοτόπουλο σε μπύρα.

Η εξυπηρέτηση είναι πολύ καλή αν και όπως είπα δεν έχω πάει μέρα/ώρα αιχμής. Σχετικά με τις τιμές, πιστεύω πως για την ποιότητα και την ιδιαιτερότητα των γεύσεων είναι πάρα πολύ καλές και εννοείται πως αν με φέρει ο δρόμος προς Νέα Φιλαδέλφεια θα ξαναπάω.

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Νέα Φιλαδέλφεια
Νοε
18
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
17-25

Ωραιες γευσεις αλλα εξαιρετικα μικρες μερίδες. Ο χωρος ειναι σκοτεινος εσωτερικά.

Το κόστος ειναι περίπου στα 25 ευρώ ανα ατομο για ενα ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο και κρασί αλλά στην πραγματικότητα λόγω των μικρών ποσοτήτων θα πρέπει να παραγείλεις περισσότερα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Νέα Φιλαδέλφεια
Απρ
07
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

"Ωραία μου Κουζίνα"... σου μένει σίγουρα. Εύκολα θα λεγε κανείς γίνεται στέκι μόνο και μόνο από το όνομα. Εμένα η πρώτη επίσκεψη μου εκεί, ένα ηλιόλουστο κυριακάτικο μεσημέρι του περασμένου Μαρτίου, έγινε σχεδόν τυχαία! Έμεινα από λάστιχο δυό στενά πιο πέρα, στη μέση της Δεκελείας.

Αν και το μαγαζί δεν βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο, κάτι που ίσως να φανεί σε μερικούς μείον, θαρρείς και σε καλεί να μπεις μέσα. Και το λέω αυτό διότι ενώ έχω μείνει αβοήθητη στη μέση του πουθενά και με την κολλητή μου να γκρινιάζει για την ατυχία μας, κι ενώ πέρασα απέξω από διάφορα τύπου "μοντέρνα ταβέρνα" μαγαζιά, το εστιατόριο του σεφ και συνιδιοκτήτη Μίνωα Κονίδη δεν με άφησε να προσπεράσω και πιστέψτε με δεν είμαι εύκολος στόχος.

Μπαίνοντας μέσα στην υποδοχή θα λεγες πως είναι κάποια μακρινά σου ξαδέλφια που χεις να τα δεις καιρό και είσαι έτοιμος να τους πεις και τα νέα σου ένα πράγμα! Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός να υπάρχει ζεστασιά όχι μόνο στον χώρο, ο οποίος θυμίζει κάτι από εξωτερικό με μενταμοντέρνα αισθητική και φοβερό γούστο, αλλά και στους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί όχι μόνο για να σε εξυπηρετήσουν με την τυπική έννοια του όρου αλλά γιατί "γουστάρουν" να σου προσφέρουν μια ευχάριστη στιγμή, μια ξεχωριστή κυριακή.

Από το εσωτερικό του μαγαζιού ξεχωρίζει η ανοιχτή κουζίνα που αναμφισβήτητα δεν προσφέρει μόνο θέαμα στον πελάτη αλλά και έναν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας για τον ίδιο τον μάγειρα. Να σημειώσω επίσης ότι η εξυπηρέτηση ήταν εκπληκτική καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής μας παρόλο που το μαγαζί ήταν γεμάτο. Η μεταλλική κανάτα με δροσερό νερό δεν έλειψε από το τραπέζι μας. Μπράβο παιδιά, συνεχίστε έτσι!

Ας περάσουμε όμως το... ψητό! Ο σερβιτόρος μας παίρνει την παραγγελία διευκρινίζοντας μας πως υπάρχουν πιάτα ημέρας και απαντώντας μας με μεγάλη άνεση σε κάθε ερώτησή μας. Ψαγμένος δηλαδή. Μας ρωτά αν θέλουμε ψωμί καθώς αυτό χρεώνεται 1 ευρώ το άτομο. Από περιέργεια λοιπόν του απαντάμε καταφατικά.

Σε λίγη ώρα καταφθάνει ένα καλαθάκι με λευκό και μαύρο πολύσπορο ψωμί- και εννοώ κατά κυριολεξία πολύσπορο με πραγματικούς σπόρους- καθώς και χειροποίητα κριτσίανια. Αυτά μαζί με λίγες ελιές, καλυμμένες με χοντρό αλάτι πραγματικά εξαιρετικής ποιότητας. Να φανταστείτε δεν τρώω ελιές! Απότι πληροφορηθήκαμε ύστερα καθώς αναζητούσαμε με μανία το όνομα του φούρνου που πήραν το ψωμί, αυτό είναι χειροποίητο εξίσου. Αν ο κ. Κονίδης δεν ήταν τόσο καλός μάγειρας όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια θα μπορούσε άνετα να κάνει καρίερα φούρναρη!

Σε λίγο καταφθάνουν τα δυό ορεκτικά που παραγγείλαμε, έτσι για τη "λιγούρα" και για τη σύγχυση με το σκασμένο λάστιχο! Το πρώτο ο αφρός καπνιστής μελιτζάνας με καραμελωμένες ντοματούλες κ λάδι βασιλικού. Τι να πρωτοπείς για αυτό το πιάτο, μόνο ότι δεν θες να τελειώσει. Μοιάζει υφή βελούδινης κρέμας μελιτζάνας παρά αφρός. Η πικάντικη και συνάμα απαλή της γεύση είναι σαν έκρηξη στον ουρανίσκο.

Από τα ατού του καταλόγου αναμφίβολα, μια μυστική συνταγή του μάγειρα και αν θέλετε μια εξαιρετική πρόταση της ελληνικής γαστρονομικής κουζίνας. Ένα ιδιαίτερο μπράβο στον κ. Κονίδη για αυτόν τον θυσαυρό πραγματικά! Το δεύτερο ορεκτικό μας ήταν ένα μαριναρισμένο φιλέτο από λαβράκι, ανθό αλατιού και ψιλοκομμένα φύλλα ρόκας. Φινετσάτη γεύση, με πολύ σωστή οξύτητα του λεμονιού και ποσότητα αλατιού. Θα θέλαμε ίσως μεγαλύτερη ποσότητα, αλλά αυτό είναι και προσωπική πινελιά του δημιουργού.

Μετά από λίγο και χωρίς άγχος ο ευγενικός σερβιτόρος μας ρώτησε αν μπορεί να μας πάρει τα πιάτα ώστε να ακολουθήσουν τα κύριως. Πολύ σωστή και απόσταση που αφήνουν μεταξύ των πιάτων, ούτε πεινάς, αλλά έχει προλάβει να κατέβει και η μπουκιά από το λαυράκι!

Λοιπόν, είπαμε να δοκιμάσουμε δυο κυρίως και να τα βάλουμε στη μέση, οπότε παραγγείλαμε ένα ζυμαρικό και ένα κρεατικό. Να πω σε αυτό το σημείο ότι προηγήθηκε μια μικρή διένεξη με τη φίλη μου καθώς εγώ είμαι οπαδός της υγιεινής διατροφής σε αντίθεση με εκείνη η οποία επέμενε στο πιάτο της πανσέτας με πουρέ σελινόριζας.

Τελικά κατέληξα να βρίσκομαι με το πιάτο μπροστά μου και να προσπαθεί να μου κλέψει μια μπουκιά. Ένα ακόμα πιάτο που αναδεικνύει το πηγαίο ταλέντο και επιτρέψτε μου τη μαγκιά του σεφ καθώς η πανσέτα, εκ φύσεω από τα πιο λιπαρά κρέατα δεν είχε ίχνος λιπαρότητας. Έψαχνα να βρω ένα σημείο, ώστε να βγω από πάνω στην προηγηθείσα διένεξη, μα τίποτα...!

Ο δε πουρές σελινόριζας ταιριάζει απίστευτα καθώς "τραβάει" οτιδήποτε λιπαρό και βαρύ ολοκληρώνοντας μοναδικό το πιάτο. Δεν θα ταίριαζε τίποτα καλύτερα. Σημειοτέον το πιάτο αν και φαινομενικά βαρύ, σου επιτρέπει ανετότατα χώρο για γλυκό! Το ζυμαρικό ήταν παπαρδέλες(γιγάντιες ταλιατέλες με λίγα λόγια) με λουκάνικο πράσου και γραβιέρα Νάξου. Πολύ καλό εξίσου και μια ιδιαίτερη επιλογή για τους μακαρονάδες. Τα ζυμαρικά βρασμένα όσο πρέπει και η ποσότητα εξίσου ιδανική ώστε να μην φουσκώνεις αλλά ούτε να μένεις με αυτό το "θα τρωγα λίγο ακόμα"...

Περνώντας μια μικρή, σχεδόν δευτερολέπτων, σκέψη αν θα πάρουμε κάποιο γλυκό και έχοντας μείνει ήδη εντυπωσιασμένες από την εξυπηρέτηση, τις γεύσεις, τις μυρωδιές και το κλίμα του εστιατορίου, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε ένα από τα γλυκά του εστιατορίου ρωτώντας τον σεφ ποια μας προτείνει. Ο ίδιος βγήκε από την κουζίνα του και με πολύ προσιτό ύφος και καλοσυνάτη διάθεση, ακόμα και με δόση χιούμορ, μας συνέστησε το γνωστό ως chocobloco αφού του δηλώσαμε chocoaholic αμφότερες!

Το γλυκό αυτό είναι ένας πραγματικός οργασμός σοκολάτας και συνίσταται σε εθισμένους σε αυτήν. Αν δηλαδή περνάτε έξω από το μαγαζί, ότι ώρα και να ναι και σας έρθει μια υπογλυκαιμία ρε αδελφέ, μπείτε μέσα μόνο για αυτό το γλυκό που συνοδεύτηκε άρτια με έναν δυνατό espresso.

Αρχικά σε εντυπωσιάζει η ξαιρετική παρουσίαση σε ένα επίπεδο μαύρο και βαρύ πιάτο- ή έστω κάτι που μοιάζει με πιάτο- με μια καταπληκτική μους σοκολάτας, σουφλέ σοκολάτας- από τα πιο πετυχημένα που έχω δοκιμάσει- και ένα κέικ σοκολάτας σερβιρισμένο με μια μπάλα παγωτό βανίλια με κομματάκια σοκολάτας.

Σας μιλάω για σοκολατένια κόλαση! Και ενώ θα ήταν λογικό να μας λιγώσει αντιθέτως ίσως η παρουσία του παγωτού ήταν καταλυτική για να βρεθείς για 10 λεπτά στον παράδεισο.

Αφού φάγαμε και το γλυκό μας, ο σερβιτόρος μας κέρασε λικέρ μαστίχας για τη χώνεψη κάτι που ήρθε για να μας επιβεβαιώσει την ταυτότητα του μαγαζιού.

Κλεινοντας θα θελα να παρατηρήσω, επειδή στην λεπτομέρεια κρίνονται τα πάντα, πως ένα πολύ σημαντικό plus του εστιατορίου είναι και οι τουαλέτες του. Καθαρές με ιδιαίτερο στυλ και μια αίσθηση φρεσκάδας στην ατμόσφαιρα που θες να κάτσεις να τις χαζέψεις λίγο ακόμα.

Ένα μαγαζί με δικό του τύπο, ένα εστιατόριο με προσωπικότητα και ένα προσωπικό εξαιρετικά ικανό και κατάλληλο για αυτή τη δουλειά. Συγχαρητήρια Μίνω! Ο χώρος αυτός απαιτεί νέα παιδιά που ξεχωρίζουν. Και γιατί ξεχωρίζεις εσύ; Γιατί διακρίνεις με μιας ένα παιδί που συνδυάζει ταυτόχρονα το μαγειρικό "θράσος" με τη σεμνότητα στο βλέμμα και στο χαμόγελό του. Το ταλέντο στις μέρες μας μόνο του δεν αρκεί, αν και αυτό το χεις μπόλικο! Συγχαρητήρια!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Νέα Φιλαδέλφεια
Φεβ
18
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Σάββατο βράδυ επισκεφθήκαμε μετά της συζύγου το εστιατόριο «Ωραία μου κουζίνα» κατόπιν κράτησης.

Η είσοδος του καταστήματος είναι όμορφη και ζεστή θα έλεγα. Ο χώρος του εστιατορίου έχει το κλασικό βιομηχανικό στυλ αλλά οι επιμέρους λεπτομέρειες βλ.πίνακες, ρολόγια θεωρώ ότι είναι άστοχες και αποπροσανατολιστικές. Όμορφος θεωρώ ότι είναι και ο χώρος της κουζίνας ο οποίος είναι και ανοικτός. Μουσική jazz.

Μας υποδέχτηκε ένας από τους σερβιτόρους και μας οδήγησε στο τραπέζι μας.
Μετά από λίγο φτάνει στο τραπέζι μια μεταλλική κανάτα με δροσερό νερό και ακολουθεί ψωμί, κριτσίνια και ελιές με χοντρό αλάτι. Το ψωμί ειδικά το ολικής φανταστικό, πολύ καλές και οι ελιές.

Μαζί έχει καταφτάσει και ο κατάλογος ό οποίος είναι σχετικά μικρός (…και τον οποίο μπορείτε να το δείτε και στο καλά οργανωμένο και ευπαρουσίαστο site του εστιατορίου αν θέλετε να πάτε προετοιμασμένοι) ενώ ο σερβιτόρος μας ενημερώνει και για τα πιάτα ημέρας.

Τελικά θα ξεκινήσουμε με μια βελουτέ σούπα ημέρας με παντζάρι και πατάτα. Υφή πολύ καλή, χρώμα έντονο λαχταριστό αυτό του παντζαριού, αλλά γευστικά το παντζάρι απουσίαζε και ήταν έντονη η γεύση της πατάτας.

Για ορεκτικό επιλέξαμε φάβα με σχοινόπρασο, λάδι κάπαρης και πούδρα από σύγλινο Μάνης. Και εδώ πολύ καλή η υφή αλλά γευστικά ήταν μονότονη και το σύγκλινο δεν κατάλαβα να είναι εκεί.

Από σαλάτα παραγγείλαμε σπανάκι, ρόκα, φακές, καραμελωμένες ντομάτες και κατίκι Δομοκού. Τα υλικά ήταν φρεσκότατα, οι ντομάτες δεν ήταν σίγουρα καραμελωμένες αλλά ήταν αποφλοιωμένες και οι φακές ήταν πολλές. Συνολικά ήταν αδιάφορη αν και δροσερή.

Για κυρίως πήραμε κοτόπουλο γεμιστό με τυριά και risotto με κρόκο Κοζάνης και ravioli με λιαστή ντομάτα, μανούρι και αρωματικά. Το κοτόπουλο ήταν καλά ψημένο και καθόλου στεγνό, ενώ το risotto ήταν νόστιμο αλλά το ήθελα λίγο παραπάνω χυλωμένο και λιγότερο al dente. Τα ravioli ήταν τέλειο, μακράν το κορυφαίο πιάτο αν και η ντομάτα που είχε ήταν φρέσκια και όχι λιαστή.

Εν τω μεταξύ όσο πέρναγε η ώρα το μαγαζί γέμιζε μέχρι που γύρω στις 22:30 δεν υπήρχε διαθέσιμο τραπέζι τουλάχιστον στο κάτω μέρος. Οι ηλικίες ήταν κυρίως άνω των 50 ετών. Παρά το γεγονός ότι το κατάστημα είχε πολύ κόσμο ο χρόνος σερβιρίσματος ήταν εξαιρετικός καθώς και η ανταπόκριση των σερβιτόρων στα αιτήματα μας.

Τέλος παραγγείλαμε και ένα γλυκό γνωστό ως chocoblocko το οποίο είχε μια εξαιρετική παρουσίαση σε ένα περίεργο, τελείως επίπεδο (προσοχή χωρίς εισαγωγικά) πιάτο με μους σοκολάτας, παγωτό βανίλια με κομματάκια σοκολάτας, σουφλέ σοκολάτας και ένα κέικ σοκολάτας. Πραγματική πανδαισία για τους λάτρεις της σοκολάτας η οποία απαιτούσε ένα ακόμα ποτήρι ροζέ κρασί.

Κλείνοντας δυο τρεις καλοπροαίρετες παρατηρήσεις. Οι σερβιτόροι ήταν μεν ενημερωμένοι απλά θεωρώ ότι χρειάζεται περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ο υπεύθυνος καταστήματος έμοιαζε να είναι έξω από τα νερά του ενώ φαινόταν να υποδέχεται και να συζητά μόνο με τους γνωστούς του, πράγμα που ακυρώνει τη φιλότιμη θεωρώ προσπάθεια του chef του εστιατορίου. Θετικό και το γεγονός ότι απαγορεύονταν το κάπνισμα.

Το συνολικό κόστος για όλα τα παραπάνω συν δυο ποτήρια επιπλέον κρασί έφτασε τα 50€.

Ίσως ήμουν λίγο αυστηρός αλλά θεωρώ ότι αυτό θα βοηθήσει μιας και βλέπω ότι το εστιατόριο εκπροσωπείται. Θεωρώ ότι μια προσοχή στη λεπτομέρεια θα οδηγήσει σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.