DA NONNA

Κατηγορία Ιταλία
Διεύθυνση Γρίβα 18, Χαλάνδρι [Χάρτης]
Τηλέφωνο 210 6830009

2.7
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_3 Tomato_50_20130405_0
προκύπτει από
( 43 κριτικές )
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_3 Tomato_50_20130405_0
2.7
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_2 Tomato_50_20130405_0
2.5
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_2 Tomato_50_20130405_0
2.6
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
2.9
Ευρώ/Άτομο
13-20

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Καθημερινές ανοιχτά από το μεσημέρι.



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Χαλάνδρι
Ιούλ
28
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Ευρώ/Άτομο
10-16

Ημερομηνία επίσκεψης: 26/7/2014

Μετά από πολύ καιρό δυστυχώς λόγω έλλειψης προσωπικού ελεύθερου χρόνου, θα καταχωρίσω την κριτική μου στο αγαπημένο μου site. Όμως, αξίζει τον κόπο μιας και πιστεύω ότι ανακάλυψα ένα καλοστημένο εστιατόριο ιταλικής κουζίνας, το “Da Nonna”. Το concept απολύτως επιτυχημένο, πρόκειται δηλαδή για ένα ρουστίκ εστιατόριο που σου δίνει την αίσθηση ότι θα γευθείς απλές, αυθεντικές γεύσεις στο σπίτι μιας Ιταλίδας γιαγιάς.

Σχετικά με το περιβάλλον, ο χώρος αποτελείται από δύο τμήματα. Καθώς μπαίνεις από μια αυλόπορτα, συναντάς πρώτα μια τραπεζαρία με ξύλινα τραπέζια με άνεση χώρου μεταξύ τους και προχωρώντας τραβάει τα βλέμματα ο επιβλητικός ξυλόφουρνος με τον pizzaiolo στις επάλξεις. Εντυπωσιάζει όσο κι αν είναι εφετζίδικο, το άνοιγμα της πίτσας στον αέρα. Θα ήθελα όμως να είναι σε πλήρη θέα η σύνθεση της πίτσας γιατί καλύπτεται με ένα πάσο. Στη συνέχεια συναντάς την αυλή όπου και αποτελεί το θερινό χώρο του εστιατορίου. Η μισή είναι «ανοιχτή», το υπόλοιπο τμήμα είναι σκεπαστό που απ’ότι κατάλαβα χρησιμοποιείται και τους θερινούς μήνες με τη τζαμαρία να έχεις θέα προς την αυλή. Εδώ τα τραπέζια ήταν πιο πυκνά τοποθετημένα μεταξύ τους(-). Ομως παρά το ότι σχεδόν γέμισαν όλα, η ατμόσφαιρα δεν χάλασε από βουή και οχλαγωγία.

Όσον αφορά την εξυπηρέτηση, ήταν πραγματικά εξαιρετικοί όλοι τους σε κάθε κίνηση και στους χρόνους τους. Αμέσως, με το καθίσαμε σου έρχεται παγωμένη κανάτα με νερό, όχι το υποχρεωτικό εμφιαλωμένο νερό. Ολοι ήταν όσο φιλικοί και χαλαροί όσο έπρεπε και απόλυτα εξυπηρετικοί, απ΄τον ιδιοκτήτη μέχρι και τα πιο νεαρά παιδιά που βοηθούσαν. Τα κυρίως ήρθαν ένα 20λεπτο μετά το ορεκτικό μας και όλη η εξυπηρέτηση στα τραπέζια όσο παρατήρησα λειτουργούσε σωστά.

Για το φαγητό, πρώτα απ’όλα θα έλεγα ότι όλα τα πιάτα του καταλόγου βασίζονται στην ιταλική κουζίνα. Βέβαια, μην περιμένετε να βρείτε πιο σπάνια ιταλικά αλλαντικά (πχ μπρεζάολα, κόπα, ιδιαίτερα σαλάμια και λουκάνικα). Η εκτέλεση των πιάτων όμως παραμένει προσηλωμένη πλήρως στην φιλοσοφία της ιταλικής κουζίνας.

Ειδικότερα, πήραμε πίτσα caprese-άψογη η ζύμη, ένα κλικ πιο παχιά απ΄το «τσιγαρόχαρτο»των Ιταλών που το προτιμώ. Τέλειο στεγνό ψήσιμο απ’τον ξυλόφουρνο, σωστή ποσότητα και αρμονία των υλικών ( σάλτσα ντομάτας, τυριών και βασιλικού) στην πίτσα.

Αν είχε μόνο βουβαλίσια μοτσαρέλα σκορπισμένη στην πίτσα(και με το ανάλογο κόστος) και ώριμες φέτες γλυκιάς φρέσκιας τομάτας θα ήταν τέλεια. Τρωγόταν πάντως πολύ ευχάριστα και ήταν ελαφριά. (9,4Ε)Επαρκής η πόσοτητα(30 cm) για δύο άτομα.

Τα λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά και τυριά ήταν κι αυτά σωστά εκτελεσμένα. Ηταν με χειροποίητα λαζάνια, ζουμερά και ήταν ένα εύγευστο στο σύνολο πιάτο. Επαρκής η μερίδα. (12 Ε).

Η σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα, όσο απλή είναι τόσο εδώ στην Ελλάδα κατακρεουργείται. Στην προκειμένη περίπτωση, ήταν πολύ καλή με φρέσκια πικάντικη ρόκα, αρκετές φλοίδες παρμεζάνας και δεμένο γλυκόξινο dressing από βαλσαμικό ξύδι. Η μόνη παραφωνία ότι ήταν λίγο περισσότερο απ’όσο έπρεπε. Ζουμερή η σαλάτα αλλά ένα κλικ «πνιγμένη» στο dressing. Συνοδεύεται από φρέσκα sticks από ζυμάρι πίτσας που τα φέρνουν ούτως ή άλλως σε κάθε τραπέζι.

Value for money ;
Σαφέστατα! Με τα παραπάνω που πραγματικά σκάσαμε και πήραμε τη μισή πίτσα πακέτο(άμεσα προθυμοποιήθηκαν να μας τη συσκευάσουν)και μια FIX παγωμένη, πληρώσαμε 30,20 Ε/2 άτομα!
Για ιταλικό σίγουρα μπήκε 1ο στη λίστα μου για ιταλική πίτσα και χειροποίητα ζυμαρικά που θεωρώ ότι αποτελούν το δυνατό χαρτί του εστιατορίου αυτού.

ΥΓ. Υπάρχει πλήρως ενημερωμένο site του εστιατορίου για περισσότερη διερεύνηση.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Χαλάνδρι
Σεπ
08
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
10-16

Καλό φθινόπωρο λοιπόν και επιστροφή στις εξορμήσεις μας εντός Αθήνας! Επισκεφτήκαμε αυτή την χαλανδριώτικη τρατορια στα τέλη Αυγούστου έχοντας εκπτωτικό κουπόνι. Η επιλογή μας για να δούμε τον χώρο καλοκαιριάτικα σίγουρα άξιζε καθώς έχει έναν πανέμορφο μικρό κήπο, ωραία στολισμένο που σου εκπέμπει ένα αίσθημα φιλικότητας.

Αν και σχετικό νωρίς (7.30 το απόγευμα) ήταν γεμάτο και συνεχώς ερχόταν κόσμος αν και δεν είναι σε κεντρικό σημείο. Δυστυχώς το τραπέζι που καθίσαμε ήταν μικρό με αποτέλεσμα να γεμισει το τραπέζι και να επιστρατευτούν καρέκλες για το κουβέρ και το κρασί.

Η εξυπηρέτηση ήταν φιλική αν και υπέπεσαν σε ένα μεγάλο φαουλ καθώς μετά την παραγγελία μας έφεραν σε 5 λεπτά ταυτόχρονα και την σαλάτα και την πίστα και το ρυζότο που παραγγείλαμε. Δεν υπήρχε λόγος για αυτή την βιασύνη όπως και ενώ είχε περισσέψει φαγητό στο τέλος και κρασί και το απολαμβάναμε, υπήρξαν συνεχείς ερωτήσεις αν τελειώσαμε. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν ήταν έξοδος για fastfood αλλά για να απολαύσουμε το φαγητό μας.

Στα καθέκαστα, υπάρχουν αρκετές επιλογές στον κατάλογο, άλλες με φαντασία άλλες με λιγότερη που σίγουρα καλύπτουν όλα τα γούστα. Κάποιες περιγραφές λίγο παραφουσκωμένες καθώς δεν υπήρχαν σε αφθονία τα υλικά που περιέγραφαν με αποτέλεσμα τα πιάτα να είναι πιο φτωχά από ότι φαντάζεται κάποιος.

Επίσης ειδικα το προσούτο ήταν παλιό και δεν έπρεπε να σερβιριστεί. Σαν σαλάτα δοκιμάσαμε γαλλική με σύκα και προσούτο (ωραίος συνδυασμός και επιτυχημένος) και με βινεγράντ γιαουρτιού και φρούτα του δάσους (δεν ήταν αισθητή η παρουσία του), ωραίο γενικά αποτέλεσμα. Η πίτσα (Speciale) που παραγγείλαμε ήταν από τον ξυλόφουρνο που διαθέτουν, υπέροχη λεπτή ζύμη, σωστά μοιρασμένα τα υλικά με το πικάντικο σαλάμι να ξεχωρίζει.

Τέλος ένα ρυζότο (ala zucca) με φρέσκια κολοκύθα και φασκόμηλο (δεν το εντόπισα δυστυχώς σαν άρωμα καθώς η κολοκύθα υπερίσχυε) που συνόδευσε το όλο τραπέζι ήταν γευστικό και άνω του μετρίου. Στο τέλος για κέρασμα φέρνουν ρακί, ρακόμελλο και λεμοντσέλο οπότε προσοχή στους οδηγούς!! Γενικά ήταν πολύ ευχάριστο το τραπέζι και σίγουρα υπήρχαν πολλά πραγμάτα που θα θέλαμε να δοκιμάσουμε.

Σαν τιμές το εστιατόριο είναι πολύ οικονομικό και ειδικά με την έκτπωση του κουπονιού άξιζε με το παραπάνω. Αυτό που πρέπει πάντως να διορθώσουν (γενικότερη παρατήρηση) είναι πόσο κοστολογούν τα μπουκάλια κρασιού. Θεωρώ απαραδεκτο να βλέπω χρεώσεις x3 και παραπάνω ειδικά για κρασιά που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.

Δεν καταλαβαίνω αυτή την πολιτική καθώς ουσιαστικά αποθούν τον κόσμο ενώ θα μπορούσαν στην ίδια τιμή να προσφέρουν κάτι που θα έδινε αρκετά σε αυτή την εμπειρία. Επίσης στην ερώτηση αν υπάρχει κάποια λίστα, λάβαμε απάντηση ότι και υπάρχουν κάποια κρασιά των 60 ευρώ.. Ναι ευχαριστώ αλλά ποιά;;;; Δεν πουλάτε κρέας με το κιλό, αλλά κρασί και αυτό θέλει σεβασμό προς το κρασί και τον πελάτη.

Ας μην γκρινιάζω άλλο πάντως, αν περάσουμε από Χαλάνδρι σύντομα θα το έχουμε στο μυαλό μας καθώς ήταν μια υπέροχη έξοδος και μια ωραία τρατορία, καλό φαγητό και πολύ οικονομικό, με κυρίως συνοικιακό προσανατολισμό πάντως!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Χαλάνδρι
Αυγ
06
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
10-16

Το χω ξαναγράψει σε κριτική άλλου ιταλικού & δε θα κουραστώ ποτέ να το λέω, η ιταλική κουζίνα είναι η πλέον πολύπαθη στη χώρα μας...

Ο Έλληνας έχει βαθιά διαστρεβλωμένο μέσα του το τι πραγματικά είναι η κουζίνα των γειτόνων και δυστυχώς το ψευδογκλάμουρ περασμένων δεκαετιών παγίωσε "ήθη" και "έθιμα" που απέχουν κατά πολύ από τη λιτότητα, τη σοφία και την εκφραστικότητα σε πάρα πολλά από τα εξαίσια πιάτα των Ιταλών. Το γκλάμουρ που παραφόρτωσε τα "ιταλικά" πιάτα μας με τρούφες και λογής άλλα ακριβά υλικά παρήλθε, οι καιροί της αφθονίας πέρασαν και μας έμεινε η κουζίνα των υλικών, η σοφή, sexy δωρικότητα μιας aglio olio & peperoncino και τα μοσχοβολιστά, φρέσκα και μεσογειακά υλικά των "una faccia una razza" φίλων μας

Και εκεί ξεκινάει το πρόβλημα με το Da Nonna...

Σε μια πρώτη ανάγνωση, ό, τι ήρθε στο τραπέζι μας από την κουζίνα ήταν flat, χωρίς εντάσεις, χωρίς βάθος γεύσης, ουδέτερο και εν μέρει αδιάφορο, με ποιότητα υλικών όχι εξαιρετική. Μα, αν θες να κάνεις ένα πιάτο με 3-4 υλικά, μια καρμπονάρα ας πούμε, θα πρέπει το αυγό να ναι φρεσκότατο, η παντσέτα εξαιρετική και η πάστα καλής ποιότητας, όπως και η παρμεζάνα και το πεκορίνο. Στην περίπτωσή μας, θα ορκιζόμουν - αν δεν ήμουν τόσο κουρασμένος από το τρέξιμο μέσα στη μέρα - ότι η καρμπονάρα μου είχε και υποψία κρέμας, το μπέικον ήταν μετριότατο και μερικά κομμάτια υπέρ το δέον καμένα, ενώ το πιάτο δεν ήταν επαρκώς αλατισμένο και η παρμεζάνα δεν υπήρχε μέσα στο πιάτο αλλά ήρθε ξεχωριστά και με το σταγονόμετρο

Τα homemade λαζάνια με κιμά και κρέμα παρμεζάνας στον ξυλόφουρνο (του οίκου Valoriani παρακαλώ... ) τα χουμε ξαναπάρει και σε delivery, από κοντά ήταν ακόμα πιο νόστιμα αλλά και πάλι, η παρμεζάνα τους σαν ποιότητα δεν είναι τοπ, με αποτέλεσμα να μην αφήνει σε καμία περίπτωση το πλούσιο άρωμα και το umami του κεφαλαιώδους αυτού τυριού σε κανένα από τα πιάτα που χρησιμοποιείται

Η βέρζιον της saltimbocca alla Romana του Da Nonna με χοιρινά σκαλοπίνια δε μας έχει ενθουσιάσει (εδώ γίνεται με χοιρινό αντί για την οριτζινάλε συνταγή με το μοσχάρι) χωρίς να είναι όμως απεριποίητη, ενώ στο κομμάτι pasta fresca τα γεμιστά τρίγωνα με θαλασσινά και γαρίδες είναι αδύναμα, καμία αίσθηση και άρωμα φρέσκου θαλασσινού, ενώ η πολτώδης υφή της γέμισης δεν κολακεύει το όλον.

Οι φοκάτσιες και οι πίτσες (και ό, τι βγαίνει από τον ξυλόφουρνο) είναι δυό σκάλες πάνω από τις πάστες, ειδικά η φοκάτσια με το προσούτο και την κρέμα τρούφας είναι αρκετά καλή, πίτσες δοκιμάσαμε τρεις και η ζυμή είναι λεπτή και όπως πρέπει, κρατήστε το απλό και θα το ευχαριστηθείτε! Η Napoletana με ελαιόλαδο, ντομάτα, κάππαρη, αντζούγια και ρίγανη είναι αστεράτη ενώ η Salame di Napoli υστερεί στο κύριο υλικό της, το ναπολιτανικο σαλάμι, το οποίο δεν είχε το άρωμα και το σκέρτσο που περιμέναμε. Η Caprese με μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό θέλει προσπάθεια για να μην είναι καλή, οπότε εδώ τα πήγαμε καλά, ενώ για το τέλος τα παγωτά είναι ok και το calzone με σοκολάτα υπερβολικά γλυκό για τα γούστα μου, για τους καπνιστές να πω πως είναι μια χαρά 2-3 μπουκιές μαζί με το τσιγάρο μετά το γεύμα

Το επίπεδο εξυπηρέτησης είναι μια χαρά, τα παιδιά είναι εξυπηρετικά, πρόθυμα και ευγενέστατα, ενώ οι τιμές είναι εξαιρετικές. Το περιβάλλον είναι ok, ένας ακάλυπτος όμορφα περιποιημένος με τα - αναπόφευκτα - καρό τραπεζομάντιλα στα τραπέζια.

Θεωρώ επιτακτική την ανάγκη αναζήτησης καλύτερων υλικών, μια καλή παρμεζάνα, ένα καλό μπέικον και τα συναφή, ενώ χρειάζεται και μια μεγαλύτερη προσοχή στις εκτελέσεις της κουζίνας. Μέχρι τότε, εμπιστευτείτε ό, τι βγαίνει απ΄τον ξυλόφουρνο και δε θα απογοητευτείτε

** Kαλό καλοκαίρι σε όλους & καλή ξεκούραση, τα ξαναλέμε από Σεπτέμβριο!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Χαλάνδρι
Αυγ
14
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
-

Το εστιατοριο αυτο βρισκεται πολυ κοντα στο κεντρο του Χαλανδριου αλλα σε ενα αρκετα απομερο και ησυχο δρομακο. Ηδη απο τη στιγμη που μπαινεις στον χωρο του καταλαβαινεις οτι εχει δημιουργηθει κατι καλαισθητο και νοικοκυρεμενο. Το περιβαλον ειναι καλοφτιαγμενο, προσεγμενο και διακριτικα διακοσμημενο. Καθησαμε στην ομορφη και δροσερη αυλη στο πισω μερος. Σχεδον αμεσως ηρθε ο σερβιτορος και μας εφερε καταλογους να διαλεξουμε.

Πηραμε:

-Μια σαλατα με σπανακι, τοματινια και ανθοτυρο. Υπεροχο πιατο, μαγαλη μεριδα, φρεσκα υλικα.

-Μια μεριδα μελιτζανες στον φουρνο. Πολυ νοστιμο αν και αρκετα βαρυ γιατι περιεχει μπολικη παρμεζανα.

-Κοτοπουλο γεμιστο με σπανακι. Πολυ ενδιαφερον πιατο και νοστιμο.

-Πενες με μελιτζανα, φρεσκια ντοματα και ανθοτυρο. Νοστιμο και καλοφτιαγμενο.

-Μισο κιλο κρασακι λευκο χυμα, αξιοπρεπεστατο.

-Τελος ενα παγωτο βανιλια μαδαγασκαρης.

Για ολα αυτα το κοστος ειναι 31 ευρω. Με την εκπτωτικη καρτα που ειχαμε τελικα πληρωσαμε κατι λιγοτερο απο 25. Να μην ξεχασω να πω οτι στο τελος ηρθαν τρια μπουκαλακια με λιμοντσελο, ρακομελο και ρακι κερασμα.

Νοιωθω την αναγκη να σταθω στο σερβις που δεν ηταν απλα επαγγελματικο. Ηταν ταυτοχρονα φιλικο, αξιοπρεπες, γρηγορο και αποτελεσματικο. Ενοιωθες οτι ολοι σε αυτο το μαγαζι ξερουν καλα τη δουλεια τους και χαιρονται να σε εξυπηρετισουν. Θα σημειωσω ορισμενα πραγματα που για μενα ειναι ενδεικτικα:

- Οταν καλεσαμε στο τηλεφωνο για να ρωτησουμε αν ειναι ανοικτα (13 Αυγουστου θα μπορουσε να μη λειτουργουσε), μας ειπαν οτι ναι μεν εχουν ανοιξει αλλα θα κλεισουν αν δεν εχουν κρατησεις και καποιον κοσμο. Οταν ειπαμε οτι ειμαστε μονο δυο ατομα και μαλιστα με εκπτωτικη καρτα, μας ειπαν οτι θα παραμεινουν ανοιχτα εστω και μονο για μας. Αυτο ηταν κατι που μετρησε στα θετικα.

- Την ωρα που δωσαμε την παραγγελια, ενω ειπα πενες με μελιτζανα, εκ παραδρομης ο σερβιτορος εγραψε μελιτζανα φουρνου. Οταν την εφερε και ειπαμε οτι δεν παραγγειλαμε αυτο, ξαναπηγε στην κουζινα και σε ελαχιστο χρονο επανηλθε με το φαγητο που θελαμε και ταυτοχρονως μας κερασε την μελιτζανα φουρνου.

- Καποια στιγμη ρωτησα απο που εκει κοντα θα μπορουσα να αγορασω ενα πακετο τσιγαρα. αμεσως εστειλαν τον ανθρωπο που εκανε το ντελιβερι του μαγαζιου και μου εφερε τα τσιγαρα ο ιδιος!

- Ο σερβιτορος-ενας συμπαθεστατος νεαρος - φροντιζε να βρισκεται παντα σε τετοια αποσταση, ωστε και να μην γινεται "ενοχλητικος" αλλα και ταυτοχρονος οποτεδηποτε τον χρειαστουμε να μπορουμε με ενα απλο νευμα να εξυπηρετηθουμε.

Με λιγα λογια, ευχαριστος χωρος, επαγγελματισμος και εξυπηρετηση, καλο φαγητο και οικονομικες τιμες. Γενικα θα με χαρακτηριζα γκρινιαρη και αυστηρο στο θεμα του φαγητου. Στην προκειμενη περιπτωση οχι μονο δεν βρηκα τιποτα αρνητικο για να γραψω, αλλα εγινα και οπαδος!

Το εστιατοριο αυτο θα γινει στεκι μου!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Χαλάνδρι
Σεπ
01
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Ευρώ/Άτομο
17-25

Επισκέφθηκα το μαγαζί πολύ πρόσφατα και για μία ακόμα φορά διαπίστωσα το τραγικό επίπεδο γευσιγνωσίας των νεοελληνάρων που μπαίνουν και γράφουν κριτικές δεξιά και αριστερά.

Βρέθηκα στο μαγαζί μετά τη δουλειά πεινώντας πάρα πολύ και επειδή είδα ότι είχε υψηλές βαθμολογίες και ήμουν κοντά του.

1ο σοκ - μηχανακια ντελιβερυ απεξω.... αρα δε μιλαμε για εστιατοριο
2ο σοκ - στο ισογειο πολυκατοικιας με εισοδο στο πουθενα.
3ο σοκ- μπαινοντας μεσα και βλεποντας τα τραπεζια και το μερος πηγα να κανω μεταβολη.... αλλα πειναγααα

μετα φτανεις στη πισω αυλη και ηρεμεις αφου ειναι ησυχα και ομορφα αρκει να μη κοιταξεις ψηλα και δεις τα μπαλκονια της πολυκατοικιας απο πανω σου και... τα πλυμμενα της κυρα Κουλας?? ποιος ξερει...

Εξυπηρετηση αξιοπρεπεστατη απο τον ευγενεστατο σερβιτορο. Μοναδικη παραφωνια ο μετρ?-ιδιοκτητης? που φωναζε απο τον εσωτερικο χωρο σε μια κοπελα και της τα εχωνε λες και ηταν.... μη πω που.

Φαγητο? μακραν το χειροτερο ιταλικο που εχω φαει εβερ στη ζωη μου. Δεν υπαρχει συγκριση ουτε με παρακμιακη πιτσαρια... Θελει προσπαθεια για να καταστρεψεις ετσι τα πιατα και τη γευση της Ιταλιας.
Οι πρωτες υλες πολυ φοβαμαι οτι δεν ειναι ουτε καν απο λιντλ...

Ορεκτικο 1ο μοτσαρελα με ντοματα και πεστο. Οι φετες μοτσαρελα ανοστες και κομμενες 2 ποντους παχος και το πεστο λες και ηταν αραιωμενο ενα πραμα ετρεχε απο το κουταλι! προφανως κακη ποιοτητα πρωτων υλων.

Ορεκτικο δευτερο πουγκακια με προσουτο, τυρι και σαλτσα απο πεπονι. Σοβαρα τωρα προτιμω να παρω προσουτο απο το θανοπουλο και να κατσω στο πεζοδρομιο να το φαω. Για ποιο λογο τοσο χαμηλη ποιοτητα? Ενα απλο προσουτο ειναι και στο βασιλοπουλο βρισκεις φτηνα. Επισης ηταν απο ψυγειο τελειως παγωμενα και περιμεναμε μερικα λεπτα για να τα δοκιμασουμε.

1ο πιατο ραβιολια με μανιταρια και τρουφα χειροποιητα. Ερχεται το πιατο και ηταν 5-6 ραβιολια που κολυμπουσαν στη σαλτσα. Δεν εχω δει ποτε στη ζωη μου τοση σαλτσα σε πιατο. Ευτυχως που δεν ηταν παρα πολυ βαθυ... Τα ραβιολια ηταν αξιοπρεπη (εκτος και αν ηταν απο την πεινα μου που ειχε φτασει στα ορια του να ζαλιζομαι), η τρουφα ανυπαρκτη, η σαλτσα για γελια.

2ο πιατο μακαρονια με γαριδες. Σοβαρα τωρα υπαρχει μαγειρας που φτιαχνει σαλτσα κοκκινη με ετοιμο ζωμο πουμαρο? μυριζε απο το μισο μετρο το πουμαρο. Για ποιο λογο??

Τελος μας φερανε λεμοντσελο και ρακομελο για κερασμα. Δοκιμασαμε το λεμοντσελο το οποιο ηταν σαν αραιωμενο με νερο!!! Δεν εχω ξαναπιει τετοιο πραμα στη ζωη μου. Μας ειχαν πιασει τα γελια.
Στον Βασιλοπουλο εχει με 9.5 ευρω φανταστικο λεμοντσελο, αλλαξτε προμηθευτη!

Στο δε διπλανο τραπεζι τρωγανε πιτσα με 2 εκατοστα σχεδον παχος ζυμης....

Πληρωσαμε 50 ευρω για ενα απο τα χειροτερα δειπνα στη ζωη μου παρολο που πειναγα σα λυκος...

Περισσοτερο απο ολα ομως εκνευριζομαι γιατι πηγα εκει βλεποντας το 8.2 που ειχε το μαγαζι στο foursquare και ακομα προσπαθω να καταλαβω ποιος του εβαλε τοσο υψηλη βαθμολογια.

Αν λοιπον μενεις στο Χαλανδρι και θες ντελιβερυ ιταλικο πιθανοτατα να ειναι μια περιπτωση για καποια απο τα πιατα του. Αν ομως ξεκινησεις να πας να φας σε ιταλικο εστιατοριο και η επιλογη σου ειναι αυτο το μαγαζι καλυτερα να γυρισεις σπιτι σου...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Χαλάνδρι
Σεπ
16
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Ευρώ/Άτομο
10-16

Πριν από μία βδομάδα αποφασίσαμε με τον αρραβωνιαστικό μου να επισκεφτούμε το μαγαζί μιάς κ είχαμε ακούσει αρκετά καλά σχόλια από συγγενείς μας για το συγκεκριμένο ιταλικό.

Όταν τελικά το βρήκαμε, διστάσαμε λίγο να μπούμε λόγω του ότι έμοιαζε με ''εστιατόριο φάντασμα''. Τελικά μία κοπέλα μας ενημέρωσε ότι μέσα είχε κήπο, στον οποίο κάτσαμε. Καθόλου κακό περιβάλλον αν κ ήταν κάπως στριμωχτά και δεν είχαμε άνεση κινήσεων.
Με μία λακωνική περιγραφή είδαμε κ γευτήκαμε τα εξής:

-O σερβιτόρος ήταν παντελώς άσχετος με το περιεχόμενο του καταλόγου, αφού τον ρωτήσαμε να μας προτείνει πιάτα κ δεν ήξερε καν το τι ήταν τα υλικά που περιέγραφε μέσα.

-Το ορεκτικό που πήραμε (ήταν 5 φλούδες προσούτο, κομματάκια μοτσαρέλας και ρόκα από κάτω ) έμοιαζε με ουζομεζέ αλλά παρολαυτά έκανε 7,5e. Εξωφρενικά ακριβό κ αδιάφορο.

-Τα κυρίως πιάτα ήταν κακοβρασμένα μακαρόνια, τελείως άνοστα, χειρότερα και από νοσοκομείου κ, ειδικά, τα χειροποιήτα νιόκι ήταν μία λασπουριασμένη στερεή μάζα με γεύση αλεύρι κ νερό το οποίο, πραγματικά, δεν τρωγόταν. Συν ότι κάναν και 14e με τραγικά μικρές ποσότητες.

-Προφανώς μετά από αυτά δεν προτιμήσαμε να πάρουμε κ γλυκό καθώς ήταν ακριβά και απ'ότι είδαμε στα διπλανά τραπέζια οι ποσότητες της πανακότας ήταν κ εκεί μικροσκοπικές.

-Συνολικά δώσαμε 27e τα οποία δεν ήταν πολλά αλλά, σίγουρα, τα πιάτα που φάγαμε δεν άξιζαν ούτε 10e. Σίγουρα δεν θα ξαναεπισκεφτούμε το μαγαζί κ, σίγουρα, δεν θα εμπιστευτούμε ξανά τους συγγενείς μας (για ιταλική κουζίνα πάντα).

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Χαλάνδρι
Ιούλ
29
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
10-16

Το συγκεκριμένο εστιατόριο είπα να το επισκεφθώ όταν βρήκα μια προσφορά από το ίντερνετ για έκπτωση 52% με ελεύθερη επιλογή από τον κατάλογο. Κυρίως, κιόλας, επειδή με μια πρόχειρη ματιά το μενού του φαινόταν αρκετά ενδιαφέρον και να τονίσω ότι στη συγκεκριμένη προσφορά περιλαμβάνονταν και τα ποτά, πράγμα που δε συναντάς συχνά σε αυτά τα κουπονάκια.

Πήγαμε 4 άτομα το βράδυ της Κυριακής 27 Ιουλίου και μια δυσκολία να το εντοπίσουμε τη συναντήσαμε, γιατί βρίσκεται σε ένα στενάκι χωμένο ανάμεσα σε πολυκατοικίες. Ο χώρος πολύ όμορφος όμως, από την είσοδο ακόμα, που είναι διακοσμημένη με φωτάκια σε όλο το διάδρομο ως την πόρτα. Τα τραπεζάκια βρίσκονταν στην αυλή, που ήταν διακοσμημένη πανέμορφα. Ο σερβιτόρος μας είπε να καθίσουμε όπου θέλουμε κι έτσι διαλέξαμε ένα τραπέζι δίπλα στο πηγάδι της αυλής.

Για καλωσόρισμα μας έφεραν ένα πανεράκι με ψωμάκια ψημένα στον ξυλόφουρνο και φυσικά κάτι τέτοιο δε μπορεί παρά να είναι πολύ γευστικό!

Τα πιάτα που πήραμε ήταν σε γενικές γραμμές πολύ νόστιμα. Από ορεκτικό πήραμε το fagottini di prosciutto, που είναι πουγγιά από προσούτο γεμισμένα με κρέμα τυριών και σάλτσα πεπόνι. Πολύ νόστιμα και αρκετά σε ποσότητα. Ειδικά η σάλτσα πεπονιού ήταν κάτι διαφορετικό και πεντανόστιμο.

Πήραμε επίσης μια πίτσα capricciosa και το stinco di maiale, χοιρινό καραμελωμένο κότσι. Η πίτσα νοστιμότατη, με λεπτή ζύμη και το κότσι καταπληκτικό, θεωρώ ότι πρέπει να το δοκιμάσετε απαραιτήτως. Πήραμε ακόμα τη σαλάτα frutti di bosco, επίσης αρκετή σε ποσότητα και γλυκιά, με μαρούλια, σύκο και τραγανό προσούτο. Το ξεροψημένο προσούτο έκανε αντίθεση με τη γλυκιά σάλτσα της σαλάτας και το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό.

Στο τέλος πήραμε και μια panna cotta με φράουλα και μια με καραμέλα. Καθώς μου αρέσει γενικά το γλυκό αυτό κι έχω φάει πολλές φορές, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο ήταν πάρα πολύ καλό. Να αναφέρω ότι στον κατάλογο έλεγε ότι είναι και σπιτικό. Ήταν δεν ήταν πάντως ήταν εξαίσιο!

Στο σέρβις είχα ένα μικρό θέμα γιατί αν και μας έφεραν τον κατάλογο αμέσως, άργησαν να έρθουν για παραγγελία και παρήγγειλα ένα αναψυκτικό που δεν ήρθε ποτέ κι όταν το ξαναζήτησα ο σερβιτόρος δεν θυμόταν ότι το είχα παραγγείλει. Αν το μαγαζί ήταν γεμάτο δε θα το ανέφερα καν στην κριτική μου, αλλά υπήρχαν μόνο 5-6 παρέες που ήδη είχαν σερβιριστεί, οπότε μάλλον χρειάζεται λίγη δουλίτσα σε αυτό το κομμάτι.

Ο λογαριασμός ήταν συνολικής αξίας 60€ μαζί με μισό κιλό κρασί και 2 αναψυκτικά, οπότε για 4 άτομα που ήμασταν στην παρέα και την ποιότητα του φαγητού που δοκιμάσαμε, θεωρώ ότι άξιζε τα λεφτά του και θα ξαναπήγαινα με μεγάλη μου χαρά να δοκιμάσω κι άλλα πιάτα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Χαλάνδρι
Σεπ
06
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Ευρώ/Άτομο
17-25

Αυτό το μαγαζί είναι ίσως το "καλύτερο" που έχω επισκεφθεί. Πραγματικά, τα φαγητό ήταν τόσο κακής ποιότητας που αισθάνομαι απολύτως τυχερή επειδή έζησα και επιβίωσα από κάτι ανάλογο ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

Τί να πρωτοπώ; Αρχικά, να μιλήσω για την σαλάτα. Τα φύλλα της ρόκας πραγματικά πρέπει να είχαν βουτηχτεί ένα προς ένα στο μπαλσάμικο! Τόσο πολύ κάλυπτε η οξύτητα την γεύση της ρόκας που είναι αδύνατο να συνειδητοποιήσεις ότι τρως ρόκα ενώ την βλέπεις, και βέβαια σε υπνωτίζει τόσο πολύ το μπαλσάμικο με την οξύτητά του που ασυνείδητα άρχιζεις να κάνεις υποθέσεις για το πόσους αιώνες πρέπει να πεπαλαιώνεται.

Η πίτσα ήταν το μοναδικό που σχεδόν με "απογοήτευσε", τώρα που το σκέφτομαι, καθότι ήταν σχεδόν μέτρια. Σίγουρα, δεν ταίριαζε με τα προηγούμενα, καθώς και με αυτό που ακολούθησε, που ήταν τα ζυμαρικά. Πραγματικά, μιλάμε για εμπειρία καταστροφής! Το πρώτο ήταν ταλιατέλες χειροποίητες. Τέτοιο πράμα δεν έχω ματαδεί. Αρχικά, έμοιαζαν με ό, τι άλλο εκτός από ταλιατέλες. Λογικά, πρέπει να μαγειρεύτηκαν εντός βάλτου διότι ήταν λασπωμένες και κολλημένες μεταξύ τους. Νομίζω ότι ήταν και ζωντανές... σαν να μου φάνηκε ότι συνεννοούνταν με το δεύτερο πιάτο από ζυμαρικά που παραγγείλαμε, σπαγγέτι φούρνου, τα οποία ήταν μια πανδαισία συνδυασμού.

Κάποια αμαγείρευτα, κάποια κολλημένα, κάποια παραβρασμένα. Αυτό το πιάτο δεν γίνεται να φτιαχτεί από άνθρωπο... Μέσα, το πιάτο είχε και δώρο. Μια πένα (ζυμαρικό)! Τώρα υπόλειμμα στο ταψί ήταν, στο πιάτο... ή την έβαλε εκεί ο αόρατος άνθρωπος... τί να πω; Τα συνοδευτικά κρέατα και στα δύο μάλλον μπήκαν εκεί από μόνα τους μπας και σώσουν την κατάσταση, αλλά τελικά μιλάμε για αυτοθυσία. Οι τιμές... Ε... εντάξει! Μπορεί να δείχνουν ακριβές (Θυμάμαι το α πιάτο ζυμαρικών στοίχιζε κάπου στα 16€), αλλά αν συνυπολογίσουμε την εμπειρία είναι πάμφθηνες.

Ως προς τον χώρο δεν θα έλεγα ότι είναι κάτι ιδιαίτερο. Το μόνο μεταφυσικό είναι ότι στον μέσα χώρο με ανοιχτό το κλιματιστικό και 2 ανεμιστήρες ταβανιού σε λειτουργία έκανε τραγική και ανεξήγητη ζέστη. Ίσως το εστιατόριο να είναι χτισμένο επί των της κολάσεως πυλών!

Οι σερβιτόροι ήταν μάλλον αδιάφοροι... για να μην δίνουν στόχο ίσως για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Να σημειώσω ότι η επίσκεψή μας ήταν με κουπόνι προσφοράς... διαφορετικά, πιστεύω ότι θα φλερτάραμε με την αυτοκαταστροφή. Αν αμφιβάλλετε για τα παραπάνω... ένα μόνο θα σας πω... "Η αλήθεια είναι εκεί έξω... ".

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Χαλάνδρι
Σεπ
15
2013
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
17-25

Καθημερινη βράδυ 2 άτομα με κουπόνι απο το Internet κάνοντας πρώτα κράτηση πήγαμε για φαγητό.Η αληθεια είναι οτι φτάσαμε νωρίς και δεν ειχε κόσμο παρα μονο 2 τραπέζια αλλα όσο περνουσε η ώρα το μαγαζί γέμισε.

Ο εσωτερικός χώρος ήταν καλός αλλα αυτό που μου άρεσε πολυ ηταν η αυλή.Ο πισω χώρος μου έφερνε πολυ σε κάτι εστιατόρια που έχω φάει στην Ρώμη.

Ο κατάλογος αρκετα μεγάλος με μεγάλη ποικιλία.Δοκιμασαμε την Focacce με σάλτσα ντομάτας και βασιλικό (πολυ νοστιμή). Πήραμε μια σαλάτα frutti di bosco (γαλλικη σαλατα, μαρουλι, σύκα και μια ωραία βινεγκρετ) καλή μερίδα καλη γεύση.

Για κυρίως πήραμε μια σπαγγετι Ναπολιτανα (μεγαλη και νόστιμη) και μια παπαρδελες μπολονεζ (πολυ καλή επίσης)και πηραμε και μια χορινα σκαλοπίνια για την μέση (δεν ξετρελάθηκα, μέτρια γεύση).

Ολα τα παραπάνω μαζι με 1 κιλό κρασι κοστίσανε με το κουπόνι 20 ευρω και για τους 2 (αντί για 40 ευρώ λογω της έκπτωσης). Πολυ καλή τιμή για την ποιότητα, ποσότητα, σέρβις και χωρο.

Εύκολο πάρκινγκ, γρήγορο και ευγενικο σέρβις και κυρίως με κουπόνι το συστηνω ανεπιφύλακτα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Χαλάνδρι
Φεβ
04
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
17-25

Με τη χθεσινή, σαββατοβραδιάτικη επίσκεψή μου στο ιδιαίτερα συμπαθητικό αυτό ιταλικό του Χαλανδρίου, συμπλήρωσα τρεις επισκέψεις από το όμορφο καλοκαιράκι (που τόσο μου έχει λείψει-αν και δεν είναι αυτό της παρούσης), οπότε και πήγα για πρώτη φορά. Θαρρώ πως έχω τώρα μια αρκετά ολοκληρωμένη εικόνα, την οποία και θα σας εκθέσω ευθύς αμέσως.

Να πω σε πρώτη φάση ότι το Ντα Νόνα έχει το φανταστικό ατού, ενώ είναι εξαιρετικά κοντά στο κέντρο του σούπερ χοτ (και κατά συνέπεια με σούπερ προβληματικό πάρκινγκ, με σούπερ κοσμοσυρροή και σούπερ πανικό) αυτήν την περίοδο Χαλανδρίου, να βρίσκεται σε ελαφρώς πιο απομακρυσμένο σημείο, γεγονός που το καθιστά εύκολα προσεγγίσιμο. Το επισημαίνω αυτό, καθώς η κατάσταση στο Χαλάνδρι έχει καταντήσει δράμα και προσωπικά πολύ συχνά καταλήγω να το αποφεύγω σκεφτόμενη την μαύρη ταλαιπώρια που θα με περιμένει εκεί, παρότι Χαλανδραία.

Είναι πολύ ομορφούλι μαγαζί η Da Nonna. Έχει πολλά φωτάκια απέξω αλλά και μέσα (που εμένα με ξετρελαίνουν τα φωτάκια θέλω να ξέρετε), έχει κάτι κλουβάκια που κρέμονται από τα ταβάνια και έχει μία πολύ ωραία και ζεστή ατμόσφαιρα που σου δημιουργεί όμορφα και οικεία συναισθήματα. Όλες τις φορές που έχω πάει, έχω καθήσει στον εξωτερικό χώρο, ο οποίος τώρα τον χειμώνα έχει βέβαια κλείσει με τζαμαρία και ζεσταίνεται με μια σόμπα εντυπωσιακής εμβέλειας.

Το προσωπικό είναι εξαιρετικά ευγενικό και συμπαθές. Νομίζω μάλιστα ότι από την πρώτη μου επίσκεψη το καλοκαίρι μέχρι τώρα, έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο σε κάποια μικρά ζητήματα που είχαν και έχουν βρει τους ρυθμούς τους. Αυτό σημαίνει ότι κάποια προβλήματα με καθυστερήσεις που είχαμε παρατηρήσει έχουν πλέον διορθωθεί και έτσι η εξυπηρέτηση εκτός από ευγένεια χαρακτηρίζεται παράλληλα από αμεσότητα και αρκετά σωστούς χρόνους.

Το φαγητό τώρα. Το φαγητό στο Ντα Νόνα είναι πολύ καλό. Υπάρχει μία ευρεία γκάμα από όσα είθισται να απαντώνται σε ένα ιταλικό, νόστιμα antipasti, μεγάλη ποικιλία από ζυμαρικά, πίτσες φτιαγμένες στον σε κοινή θέα ευρισκόμενο, εντυπωσιακό ξυλόφουρνο, secondi πιάτα, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχω τιμήσει και τρία νομίζω γλυκά. Προσωπικά έχω δουλέψει πολύ τα φρέσκα ζυμαρικά τους, τα οποία θα βρείτε σε αφθονία και τα προτείνω χωρίς επιφυλάξεις.

Συγκεκριμένα, πεντανόστιμα είναι τα γεμιστά με πορτσίνι ραβιόλια με σάλτσα τρούφας, όπως και τα τορτελίνια με τα τέσσερα τυριά και τη σάλτσα γλυκοκολοκύθας. Από την άλλη, το τρίγωνο το γεμιστό με γαρίδες και θαλασσινά σε κόκκινη σάλτσα, που δοκίμασα χθες, δεν με ενθουσίασε κιόλας, το έφαγα όμως με περισσή ικανοποίηση, δεν μπορώ να πω.

Πολύ νόστιμα είναι και τα ορεκτικά που έχω δοκιμάσει. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τα πουγκιά από προσούτο, γεμιστά με κρέμα τυριών, συνοδευόμενα με σάλτσα πεπονιού (εξαιρετικός συνδυασμός, πραγματικά), καθώς και τα πουγκιά από σολωμό, επίσης με κρέμα τυριού και σάλτσα από ποροτοκάλι. (νομίζω πως προτιμώ αυτά με το προσούτο, και τα δύο όμως είναι νόστιμα πολύ).

Υπέροχη και άκρως δροσερή και χορταστική είναι η σαλάτα frutti di bosco, με πλήθος λαχανικών, προσούτο, σύκα και βινεγκρέτ γιαουρτιού με φρούτα του δάσους. Την επόμενη φορά πάντως θα κοιτάξω να δοκιμάσω και κάποια άλλη σαλάτα, καθώς υπάρχουν και κάποιες ακόμη επιλογές που φαίνονται πολύ ψηστικές.

Έχω βέβαια δοκιμάσει και πίτσα και μπορώ να πω ότι οι εντυπώσεις που μου έχει αφήσει είναι θετικές. Πολύ ωραία ζύμη, νόστιμα και ποιοτικά υλικά και πολύ πλούσια. Από τα γλυκά έχω δοκιμάσει το τιραμισού, το οποίο δεν με τρέλανε, από την άλλη όμως νομίζω ότι με διακρίνει μια κάποια ιδιοτροπία στο θέμα τιραμισού, είναι ίσως το αγαπημένο μου γλυκό και έτσι οι απαιτήσεις μου είναι παρανοϊκά υψηλές, με αποτέλεσμα συχνά να απογοητεύομαι. Έχω βάλει στο μάτι πάντως το καλτσόνε με σοκολάτα και μασκαρπόνε και δεν θα το αφήσω να μου ξεφύγει την επόμενη φορά.

Συμπαθές είναι το house wine και σε πολύ καλή τιμή (3,5 ευρώ το μισό κιλό). Κατά τ’ άλλα υπάρχουν και κάποιες επιλογές εμφιαλωμένων κρασιών και λίγες επιλογές από μπύρες (φυσικά και υπάρχει peroni). Οφείλω επίσης να επισημάνω ότι τα ζεστά ψωμάκια που προσφέρονται στην αρχή δεν χρεώνονται, ούτε το νερό που αμέσως καταφθάνει, ενώ στο τέλος θα υπάρξει και κέρασμα από κάποιο λικέρ.

Τέλος να πω ότι όποτε έχω πάει, έχω χρησιμοποιήσει την κάρτα του αθηνοράματος και έτσι έχω έκπτωση -20%, οπότε το Value for Money που μου προκύπτει είναι εξαιρετικό. Άνευ κάρτας, επίσης θεωρώ τις τιμές αρκετά καλές και έτσι νομίζω ότι η Ντα Νόνα είναι μία από τις πολύ καλές επιλογές για να απολαύσει κανείς νόστιμο και αρκετά οικονομικό ιταλικό φαγητό στην Αθήνα. Να πάτε, βέβαια να πάτε.