LA PIAZZETTA

Ιταλία

  28ης Οκτωβριου 4, Ψυχικο [Χάρτης]
  210 6753732

20140808-logo16 Αξιολόγηση:
63 %
Βεβαιότητα:
Γεύση
94 %
Εξυπηρέτηση
30 %
Χώρος
67 %
Value for money
63 %
€/Άτομο
-
Η αξιολόγηση προκύπτει από 4 κριτικές
Περιγραφή
Trattoria pizzeria italiana. Ανοιχτά καθημερινά. Δευτέρες από το απόγευμα.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Ψυχικό
Νοε
05
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
-

To La piazzetta που σημαίνει πλατεία στα Ιταλικά, το είχα σταμπάρει εδώ και πάρα πολύ καιρό, πριν καν καταχωρηθεί στο ask4f, μιας και περνώ κάθε μέρα απ’ έξω γυρνώντας από τη δουλειά μου. Ακολούθησε η κριτική του φίλου pasta_fresca που με τα θετικά σχόλια, μου έδωσε ένα παραπάνω “θάρρος” ώστε να το επισκεφθώ. Βρίσκεται πάνω σε έναν ανηφορικό δρόμο του Ψυχικού, που οδηγεί προς την Πρωτοπαπαδάκη – Γαλατσίου, απέναντι από τον φούρνο Απολλώνιον.

Έτσι, Παρασκευή βράδυ 18/10/13 το επισκεφθήκαμε δύο άτομα.

Πρόκειται για ένα λιλιπούτειο μαγαζάκι με μόλις έξι τραπέζια μέσα, για τον λόγο αυτό η έγκαιρη κράτηση είναι άκρως απαραίτητη. Για τις καλοκαιρινές μέρες βγάζει άλλα τόσα περίπου έξω στο πολύ στενό πεζοδρόμιο, το οποίο από τον πολυσύχναστο δρόμο χωρίζουν κάποια θαμνώδη φυτά. Προσωπικά δεν θα ήθελα ποτέ να καθίσω για φαγητό εκεί.

Ο εσωτερικός χώρος είναι στενόμακρος, λιτός από διακόσμηση, με σωστό φωτισμό. Στο βάθος υπάρχει μια μεγάλη -τύπου αφίσα- φωτογραφία καταστήματος tiffani & co, δίπλα ακριβώς είναι η είσοδος για την κουζίνα από την οποία φαίνεται ο ξυλόφουρνος και ακριβώς πριν από αυτήν δεξιά υπάρχει ένα μπαρ στο οποίο βρίσκεται μια κοπέλα που εξυπηρετεί το σέρβις για τα ποτά-αναψυκτικά και τα τηλέφωνα για το delivery που κάνει επί πλέον το μαγαζί.

Αυτό που δεν θυμάμαι (γιατί άραγε;) είναι αν υπάρχει μαυροπίνακας οέο;; Το σίγουρο είναι ότι στον ένα τοίχο υπάρχουν στη σειρά 4-5 κρεμασμένα με αλυσιδίτσα...μαυροπινακάκια, που αναγράφουν κάποια πιάτα ημέρας με τις τιμές τους. Εντάξει έκαναν μια προσπάθεια οι άνθρωποι...έσπασαν το κατεστημένο!

Το σέρβις έχει κάποια θεματάκια τα οποία μας χάλασαν, όχι όμως από όλους. Η κοπέλα με τα γυαλάκια είναι ευγενική και χαμογελαστή. Ο μεγαλύτερος κύριος (μάλλον είναι Ιταλός) που μας πήρε την παραγγελία, δυστυχώς πρέπει να διδαχθεί κάποια μαθήματα πιο φιλόξενης συμπεριφοράς, εφόσον επέλεξε αυτό το επάγγελμα. Ήταν αγέλαστος, και έμοιαζε να έχει ένα ανεξήγητα υπεροπτικό ύφος κάθε φορά που ερχόταν στο τραπέζι μας για να μας σερβίρει. Τι να πώ; Μπορεί να μην ήταν η μέρα του, αλλά δυστυχώς αυτό στάθηκε αφορμή να χαμηλώσει η συνολική βαθμολογία.

Και βεβαίως συμφωνώ απόλυτα με την προηγούμενη κριτική σχετικά με την παρατήρηση για το κουτάλι, το οποίο δεν ήρθε ποτέ ούτε στο δικό μας τραπέζι ενώ είχαμε παραγγείλει και σπαγγέτι. Μπορεί να μην έχω σπουδάσει την Ιταλική κουζίνα, αλλά θεωρώ ότι είναι μεγάλο φάουλ από ένα εστιατόριο που την σερβίρει αποκλειστικά, να δίνει αφορμές για τέτοια σχόλια. Παρόλα αυτά σε εμάς το μπολ με την παρμεζάνα ήρθε ευθύς εξαρχής του σερβιρίσματος των κυρίως πιάτων.

Από φαγητό που είναι και το κυριότερο, μείναμε άκρως ευχαριστημένοι.

Το μόνο αρνητικό που έχω να αναφέρω (κι αυτό όχι σε θέμα ποιότητας ή γεύσης) είναι ότι μας έφεραν για αρχή ωραία ψωμάκια δικά τους από τον ξυλόφουρνο στενόμακρα σε σχήμα αλλά σ κ έ τ α ! ! Χωρίς ένα ντιπ, μια πάστα ελιάς, κάτι βρε αδερφέ. Απορώ γιατί μας τα έφεραν; Για να τα βουτήξουμε…στην πίτσα;;; Πάντως δεν τα χρέωσαν, δεν ξέρω αν το ξέχασαν ή είναι το σύστημά τους αυτό.

Αποφασίσαμε λοιπόν να φάμε σαν άνθρωποι ένα βράδυ, κι όχι σαν να έχουμε το κατοχικό σύνδρομο ως συνηθίζουμε. Έτυχε εδώ που τα λέμε να έχουμε τσιμπήσει και κάτι από το σπίτι νωρίτερα, οπότε δεν θέλαμε να υπερβάλλουμε.

Έτσι, κι επειδή θεωρώ ότι σαλάτες της τάξεως των 10-12 ευρώ είναι κρίμα να μας χρεώνουν κοροϊδίστικα (όσο νόστιμες κι αν είναι) τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε τα κόστη-κέρδη αντίστοιχα, είπαμε να αρκεστούμε σε κάτι πιο light (χα χα) και ξεκινήσαμε με:

- Πίτσα Cacciatorina με σάλτσα(φρέσκιας) ντομάτας, μοτσαρέλα, και Ιταλικό σαλάμι caciatorino που σε μέγεθος μοιάζει με σουτζούκι και σε γεύση με σαλάμι μπύρας αλλά πολύ πιο ήπιο κι όχι τόσο πικάντικο. Πάρα πολύ νόστιμη, ίσως η ω ρ α ι ό τ ε ρ η που έχω γευθεί σε Ιταλικό στην Αθήνα μέχρι στιγμής. Σε πολύ λεπτό ζυμάρι που προσωπικά μου αρέσει πολύ, αρκετά καλή σε μέγεθος -τουλάχιστον για δύο άτομα υπεραρκετή- και γεμάτη υλικό όχι σκέτο ζυμάρι, χωρίς ταυτόχρονα να είναι μπουχτιστική. 10€

- Strozzapreti all’ Amatriciana που είναι φρέσκο ζυμαρικό, κοντό, στριφτό με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, κρεμμύδι (όσο πρέπει) και μπέικον, αξιοπρεπέστατη και γευστικότατη, παρά τα λίγα ταπεινά υλικά που περιέχει. 9€

- Σπαγγέτι καρμπονάρα που θα τολμήσω να πω ότι είναι η καλύτερη που έχω γευθεί στην Αθήνα (μετά του Don Rozario στα Χανιά). Εννοείται χωρίς κρέμα γάλακτος, με αυγό, χωρίς όμως αυτό να βγάζει στο πιάτο την γνωστή αυγουλίλα που πολλές φορές μου έχει συμβεί. 9€

Οι μερίδες θεωρώ ότι θα μπορούσαν να είναι λίγο μεγαλύτερες, χωρίς με αυτό που λέω να θεωρηθεί ότι είναι μικρές ή ότι δεν χορτάσαμε. Αλλά δεν έμεινε και ίχνος στα πιάτα μας, κι εμένα η μαμά μου πάντα στα τραπέζια μας λέει ότι “Αν δεν περισσέψει σημαίνει ότι Δεν έφτασε”…είναι ψυχολογικό το θέμα δηλαδή καταλάβατε;;

Για γλυκό πήραμε σπιτικό τιραμισού σε καλή ποσότητα, πολύ γευστικό με πολύ ωραία κρέμα. Μια μικρή λεπτομέρεια που δεν μου άρεσε και πάλι όμως όχι σε γεύση αλλά στην υφή, είναι ότι το παντεσπάνι ενδιάμεσα από την κρέμα ή σαβαγιάρ (δεν κατάλαβα τι ακριβώς ήταν) ήταν αρκετά “ποτισμένο” από την ωραία και έντονη γεύση του καφέ, που σαν αποτέλεσμα όμως είχε να καταλήγει αρκετά νερουλό στο στόμα. 5€

Ήπιαμε μια κόκα κόλα 2€ και το γνωστό κερατιάτικο (εμφιαλωμένο) 1,5€.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αξιοπρεπείς γεύσεις σε σωστές εκτελέσεις, αλλά τσιμπημένες τιμές. 18,25€/άτομο για 3 πιάτα και ένα επιδόρπιο, χωρίς αλκοόλ και ορεκτικά θεωρώ ότι είναι πάρα πολλά για ζυμαρικά κι όχι κρεατικά!

Αυτό το θεματάκι των τιμών πρέπει να το δουν κάποια στιγμή επιτέλους οι ιδιοκτήτες Ιταλικών εστιατορίων, γιατί απ’ ότι έχω καταλάβει, αν κρίνω από την πλειοψηφία των κριτικών γι’ αυτό το είδος κουζίνας, έχουν για έναν ακατανόητο λόγο υπερβολικές τιμές σε υλικά που δεν τις δικαιολογούν. Και πραγματικά θέλω πολύ να δω κάποια μέρα μια κριτική για Ιταλικό εστιατόριο που να διαβάσω ότι τα συνδυάζει όλα – ποιότητα και νορμάλ τιμές.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΝΩ; Για την ποιότητα του φαγητού σίγουρα ΝΑΙ.

Για τις τιμές, ας κρίνει ο καθένας τι ποσό θεωρεί ότι αξίζει να διαθέσει για ζυμαρικά.
Εμείς πάντως θα ξαναπάμε σίγουρα όταν τραβήξει η όρεξή μας πίτσα ή ζυμαρικά, αλλά δεν σας κρύβω ότι την επόμενη φορά θα είμαστε “εσκεμμένα” συγκρατημένοι στην παραγγελία μας.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Ψυχικό
Ιουν
10
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
€/Άτομο
10-16

Ενα συμπαθητικο πολλα υποσχομενο στο μενου κ την ατμοσφαιρα εστιατοριο που ομως δυστυχως δεν ανταποκριθηκε στις απαιτησεις μας. Φτασαμε περιπου στις 11 το βραδυ Παρασκευη, κ δεν μας υποδεχτηκαν με ιδιαιτερη θερμη, μαλλον ηθελαν απλα να σχολασουν.

Το μενου ηταν αρκετα καλο, πλουσιο με γνησιες ιταλικες γευσεις. Ο κυριος που πηρε την παραγγελια μας ειχε ενα ανεξηγητα υπεροπτικο υφος. Οταν μας ρωτησε αν θελουμε να μαθουμε για τα πιατα ημερας κ του ειπαμε πως εχουμε αποφασισει αλλα αν θελει ας μας τα πει, αποκριθηκε πως οχι τωρα δε μας τα λεει εμεις θα χασουμε αλλωστε..

Οι κοπελες που μας εξυπηρετησαν ειχαν το ιδιο υφος με τον κυριο με τη μια μαλιστα να φερνει τα πιατα στο τραπεζι κ να μη μιλαει ποτε.. Η δευτερη μας χαμογελασε μονο οταν πληρωσαμε προφανως γιατι θα φευγαμε κ θα σχολαγε!!

Γευστικα το φαγητο ηταν καλο.. Οι μακαροναδες πολυ καλες κ οι πιτσες αρκετα μεγαλες κ εξισου γευστικες.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Ψυχικό
Ιουν
10
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
€/Άτομο
-

Συμπαθής ο χώρος και εσωτερικά και εξωτερικά.
Ανεπαρκής εξυπηρέτηση, λόγω της αγενέστατης συμπεριφοράς των σερβιτόρων.
Ωραίο μενού, τα ζυμαρικά του εξαιρετικά, οι πίτσες και οι σαλάτες μέτριες.

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Ψυχικό
Μαι
02
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
-

Βλέποντας στο site οτι δεν υπήρχε κριτική γι αυτό το εστιατόριο είπα να πάρω εγώ επάνω μου τον ρόλο του κασκαντέρ, και να επισκεφθώ το συγκεκριμένο μαγαζί

Έφτασε η ώρα να βάλω εγώ πρώτος μια κριτική σε ένα εστιατόριο, και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος διότι πρόκειται για ιταλική κουζίνα που είμαι πολύ αυστηρός κριτής σε αυτή μιας και είμαι γνώστης.

Επίσης επειδή είναι η πρώτη θα προσπαθήσω να είμαι οσο αναλυτικός γίνετε για να έχετε μια καλή εικόνα εσείς που ίσως κάνετε ταξίδι στην Αθήνα για να βρείτε ένα καλό Ιταλικό χωρίς να δώσετε το νεφρό σας για να πληρώσετε τον λογαριασμό.

Να τονίσω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ότι η κριτική αφορά και απευθύνεται σε καλοφαγάδες της λεπτομέριας και γνώστες της συγκεκριμένης κουζίνας. Χωρίς αυτό να ορίζει ότι κάποιος που δεν έχει μια καλή εικόνα των Ιταλικών εστιατορίων και γεύσεων δεν θα καταλάβει τι εννοώ.

Στα γενικά τώρα, μια πολύ καλή προσπάθεια με ωραία φρέσκα υλικά, καθαρές γεύσεις, καλές τιμές.

Οι αρχάριοι μπορείτε να σταματήσετε να διαβάζεται εδώ, οι υπόλοιποι συνεχίστε.

Στα ειδικά της επίσκεψης,

Άφιξη στο κατάστημα σε περίεργη ώρα, στο μέσο της ημέρας, το κατάστημα θα το δείτε οι πιο προσεκτικοί απέναντι από γνωστή αλυσίδα αρτοποιίας, δεν έχει κάτι φανταχτερό απ έξω, μινιμαλ πρόσοψη σε λευκό τόνο, και πιστεύω ότι είναι η καλύτερη επιλογή.

Λόγω του καλού καιρού την ημέρα της επίσκεψης αποφασίστηκε να κάτσουμε έξ , τα τραπεζοκαθισματα ειναι πλαστικά (ίσως στην καλύτερη ποιότητα του πλαστικού) και αυτό σώνει την κατάσταση.

Μέσα στο χώρο του καταστήματος διέκρινα κανονικά τραπεζοκαθισματα με ωραία τραπεζομαντηλα ιταλικής τρατοριας, δυστυχώς στον εξωτερικό εξοπλισμό του καταστήματος αντί για τραπεζομαντηλα προσγειωνονται χάρτινα σουπλά, καλής ποιότητας, όπως προσγειωνεται με τσάρτερ πτήση και το εμφιαλωμένο νερό, που δυστυχώς δεν πρόσεξα αν ανοίχτηκε εκείνη την στιγμή, αλλά θέλω να πιστεύω οτι άπλα ήμουν απρόσεκτος, δυστυχώς όμως παρόλο την ζεστή ημέρα το εμφιαλωμένο ήταν χλιαρό προς ζεστό... κάτι που ενισχύει την πρώτη μου σκέψη, αλλά μικρο το κακό.

Πρώτο φάουλ, θα έπρεπε να είχε ζητηθεί άδεια προσγείωσης για το εμφιαλωμένο κατά την γνώμη μου, δεν είναι ότι με πειράζει τόσο, αλλά προτιμούσα να ερωτηθώ καθώς εγώ πληρώνω τον λογαριασμό.

Όποιος σέβεται, θέλει να δοκιμάσει και να έχει μια άποψη για ιταλικό, πρέπει να παραγγείλει πρώτα πιάτα και απαραιτήτως πίτσα, για να ξέρει με τι έχει να κάνει. Όπως και έγινε

Το σέρβις ήταν ευγενικό και όπως θα έπρεπε, με την σωστή απόσταση και την ζεστασιά του οικοδεσπότη, μας αναφέρθηκαν τα πιάτα ημέρας, κάτι που με ευχαριστεί διότι δείχνει ότι το μαγαζί προσπαθεί και εκτός καταλόγου να ικανοποιήσει τον πελάτη, και να εξερευνήσει τις δυνατότητες του το εστιατόριο.

Για να έχω μια καλύτερη γνώμη ως προς την κριτική επέλεξα από τον κατάλογο μιας και αν κάποιος απο εσάς το επισκεφθεί ίσως να μην πετύχει τα πιάτα ημέρας που είχαν την συγκεκριμένη περίοδο και η ανάλυση να πάει στράφι.

Παραγγελία στην γενική της μορφή, 2 άτομα, 1 σαλάτα, 2 πρώτα, μια πίτσα, 2 αναψυκτικά συν η αεροπειρατεία με το εμφιαλωμένο νερό. Λίγα πράγματα, αλλά το ζητούμενο μας είναι να είναι καλοί στα βασικά, διότι στις μέρες που ζούμε δεν έχουμε όλοι την διάθεση για υψηλή γαστρονομία. Και γιατί όπως λένε πολύ σωστά "τα απλά φαγητά είναι τα δύσκολα ".

Στα ειδικά της παραγγελίας.

1.Σαλάτα Καλντα (ζεστή), ρόκα, ντοματινια, παρμεζάνα, μπαλσαμικο, ζεστά φιλετάκια, στην περίπτωση μας ήταν φρεντα (κρύα) διότι ζητήσαμε να αφαιρεθούν τα φιλετάκια.

2.Φεντουτσινι 2 torri (2 πύργοι). με ραγκου μπολονεζ, εξ ου και το 2 πύργοι μιας και στο κέντρο της πόλης της Μπολόνιας που είναι η πρωτεύουσα αυτής της ας το πούμε σάλτσας, στην διασταύρωση 3 δρόμων βρίσκονται οι 2 πύργοι με κλίση που είναι και το σύμβολο της πόλης. ( για να μαθαίνουμε και κάτι όταν τρώμε).

3 Στροτσαπρετι με πεστο.

4 Πίτσα μαργαρίτα, η βασίλισσα και η έννοια της πίτσας, οι γνώστες ξέρουν ότι στην μαργαρίτα φαίνεται η τέχνη και οι γεύσεις, και όχι στις πίτσες με παστουρμάδες, σουτζούκια και ό,τι άλλο έχει περισσέψει στο ψυγείο.

Ανάλυση πιάτων.

Σαλάτα: Ευχάριστη έκπληξη, μου είναι δύσκολο να θυμηθώ πότε έφαγα καλύτερη από αυτή την απλή σαλάτα, όλα τα υλικά και ειδικά η ροκα σου έβγαζε μια φρεσκάδα, το μπαλσαμικο ήταν στην σωστή ποσότητα χωρίς να "πνίγει" το περιεχόμενο και τις γεύσεις του, κάτι που μου άρεσε και μου έκανε κλικ είναι ότι το αλάτι που χρησιμοποιηθηκε ίσως να μην ήταν το κλασικό ψιλό, αλλά μια ιδέα πιο χοντρό, και στο στόμα έδειχνε την διαφορά, ίσως και να μπερδεύτηκαν στην κουζίνα , δεν ξέρω, όπως και να έγινε πάντως ήταν πολύ καλή. Η σαλάτα αρκετή για 2 άτομα. Συμπεράσματα από το πιάτο, άριστα για τις δικές μου προτιμήσεις.

Φεντουτσινι: σωστό βράσιμο, θα μπορούσαν να τις είχαν ονομάσει και ταλιατελλες αφού λίγοι θα καταλάβουν την διαφορά, άλλα μάλλον δεν είναι τόσο πιασαρικη και in λέξη για κατάλογο, το ραγκου - μπολονεζ θα έλεγα οτι είναι πολύ κοντά στην original version, αν και ίσως να ήθελε ένα τικ παραπάνω ντομάτα, άλλα είναι εντελώς υποκειμενικό αυτό.

(Μια παρατήρηση για το πιάτο που αφορά τους πολύ ειδικούς και λεπτομερείς συνάδελφους καλοφαγάδες και το κατάστημα φυσικά, η ταλλιατελα ή φεντουτσινι και γενικά τα πλατιά ζυμαρικά που ενδεικνύται για τέτοιες σάλτσες έχουν μια ιδιότητα όταν ''παντρεύονται'' στο σκεύος μετά το σούρωμα και τοποθετουντε στο πιάτο να φαίνεται οτι απορροφούν όσο περνάει η ώρα το λάδι από το ραγκου και να έχουν μια μικρή αίσθηση ζελατίνης στη γλώσσα, πράγμα που δεν είναι απόλυτα σωστό, απλά το άμυλο που έχουν τα ζυμαρικά η κυριότερη ιδιότητα του όταν βραστεί είναι η ζελανιτοποιηση, απλά αυτό μπλέκεται με το λάδι που περιέχεται και δίνει αυτή την αίσθηση.

Η αίσθηση αυτή δημιουργείτε συνήθως όταν παντρεύεται η ζεστή από βρασμό ταλιατελλα ή φεντουτσινι με το ραγκου που ακόμα δεν έχει πιάσει την σωστή θερμοκρασία με αποτέλεσμα να κρυώνει απότομα το ζυμαρικό και να πέφτει στις θερμοκρασίες του φαινομένου αυτού. Πολύ εξειδικευμένη παρατήρηση που ελάχιστοι θα καταλάβουν, αλλά οφείλω γι αυτούς τους ελάχιστους να το σημειώσω.)

Για τα στροτσαπρετι δεν μπορώ να εχω άποψη μιας και δεν δοκίμασα, αλλά η εικόνα του πιάτου μου φάνηκε εξαιρετική.

Ένα φάουλ του σέρβις στα πρώτα, είναι νόμος ότι όταν σερβίρεις πρώτα και ειδικά ζυμαρικά οφείλεις να φέρεις και τριμμένη παρμεζάνα, άσχετα αν θέλουν ή όχι οι πελάτες, αν όχι την ίδια στιγμή με την άφιξη των πιάτων στο τραπέζι τουλάχιστον αμέσως μετά, δεν πρέπει ο πελάτης να ζητήσει το αυτονόητο.

Στην ακραία περίπτωση μπορείς με το που σερβιριστούν τα πρώτα να ρωτήσεις τους πελάτες αν επιθυμούν παρμεζάνα, αλλά σίγουρα όχι να σε ψάξουν για να στην ζητήσουν.

Δεύτερο φάουλ με το ένα από τα πρώτα, όταν σερβίρονται ζυμαρικά και ειδικά ¨μακριά¨ ( αναφέρομαι στα φεντουτσινι, οφείλεις είτε να έχεις τοποθετήσει κουτάλι στο τραπέζι πριν το σερβίρισμα ή να έρθει μαζί με το πιάτο, ακόμα και αν ο πελάτης δεν το χρειάζεται, έστω και αν ο πελάτης είναι ένας από τους:

Α) Ο ψαλιδοχερης
Β) Ο Καπτεν χουκ με τον γάντζο
Γ) Ο πελάτης που γράφει την συγκεκριμένη κριτική

Μπορεί εγώ να ξέρω να χειρίζομαι το πιρούνι λόγο εμπειρίας και εξάσκησης, αλλά επίσης βοηθάς πελάτες που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες στο να μπορέσουν να φάνε πιο ευπρεπή τα ¨μακαρόνια¨ τους.

Ας πάμε στην πίτσα τώρα. Το καλύτερο του χαρτί κατά την γνώμη μου.

Εδώ θα πρέπει να πω ένα μπράβο στον pizzaiolo, άψογο ψήσιμο, αν και ίσως θα έπρεπε να αφήσει την πίτσα στην "μπούκα" του φούρνου άλλα 10 δευτερόλεπτα για να ψηθεί λίγο παραπάνω η mozzarella, αλλά και πάλι είναι πολύ υποκειμενικό αυτό και πολύ λεπτό σημείο στα γούστα του καθενός.

Η βάση σάλτσα ντομάτας απόλυτα σωστή με την οξύτητα που χρειάζεται, που σε κάνει να απορείς πως μια τόσο απλή σάλτσα είναι τόσο δύσκολη να την πετύχουν όλες οι πιτσαρίες. Άρα, για να ολοκληρώσω με λίγα λόγια στα της πίτσας, άψογη.

Εξωτερικός χώρος

Βασικά τα τραπέζια είναι πάνω στο πεζοδρόμιο, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει πχ περαστικούς, ποδήλατα κτλ. Όμως επίσης λόγο ότι είναι στην δεξιά μεριά του δρόμου και ο συγκεκριμενος δρόμος είναι ανηφόρα μετά από φανάρι βολεύει στο να βγάλει ο Ελληνας οδηγός και μοτοσυκλετιστης την ιπποδύναμη του οχήματος του στην άσφαλτο άρα και να έχει λίγο πιο φασαρία από ένα συνηθισμένο δρομάκι γειτονιάς.

Δεν προσφέρθηκε καφές η κάποιο είδος λικέρ όπως σχεδόν στα περισσότερα Ιταλικά, αλλά προσωπικά εμένα δεν με πειράζει καθόλου .

Λογαριασμός για όλα τα παραπάνω, συνολικά 35 περίπου ευρώ, με απόδειξη. Πολύ καλή τιμή γι αυτά που σου προσφέρει είναι η άποψη μου. Value for money, με την έννοια ότι τρως σωστή και πολύ καλή ποιότητα και σε ποσότητα φαγητού από αυτά που πλήρωσες.

Το μαγαζί εχει και την δυνατότητα ντελιβερι, αλλά παρόλο που μένω αρκετά κοντά είμαι δυστυχώς εκτός εμβέλειας παράδοσης. Δεν πειράζει, θα περνάω από εκεί πιο συχνά.

Όπως θα διαβάσατε λίγα και μικρά σε σημασία προβλήματα ή φαουλ όπως αναγράφεται συχνά στο φόρουμ αυτό έχει το συγκεκριμένο μαγαζί, και έχουν να κάνουν με μικρές πινελιές στο σέρβις, πράγματα που πολύ εύκολα διορθώνονται με μηδέν κόστος, αφού το φαγητό ήταν πολύ καλό.

Θα ξαναπήγαινα? Βέβαια.

Θα το πρότεινα σε φίλους μου? Σίγουρα.

Τι θα ήταν στάνταρ στην παραγγελία μου σε κάθε μου επίσκεψη? Η πίτσα του.

ΥΓ. Ζητώ συγνώμη για τα σεντόνι αλλά το έκανα εσκεμμένα, για να το διαβάσουν αυτοί που πραγματικά τους ενδιαφέρουν οι κριτικές και θέλουν να τρώνε καλά και σωστά και όχι αυτοί που απλά μπαίνουν για να δουν τα αστεράκια του κάθε καταστήματος.

ΥΓ2. Ήμουν υπερβολικά αναλυτικός στην κριτική για το συγκεκριμένο εστιατόριο και για το επίπεδο τιμής του? Βεβαίως και ναι, αλλά γι αυτό το λόγο είμαι γραμμένος στο συγκεκριμένο site και η ιταλική κουζίνα είναι η αγαπημένη μου.

ΥΓ3. Οποιαδήποτε σχόλια που έγραψα και ήταν εκτός της συνηθισμένης φρασεολογίας είχαν σκοπό χιουμοριστικό και απόλυτα κανένα σκοπό προσβολής και ειρωνείας από πλευράς μου.