ΓΚΕΛ BISTROT

Κατηγορία Μοντέρνα κουζίνα
Διεύθυνση Κολοκοτρώνη 59Β & Λιμπονά, Αθήνα [Χάρτης]
Τηλέφωνο 211 4000863

2.8
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_3 Tomato_50_20130405_0
προκύπτει από
( 4 κριτικές )
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_3 Tomato_50_20130405_0
2.8
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_1
3.3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3.0
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_1 Tomato_50_20130405_0
2.3
Ευρώ/Άτομο
13-20
Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή όλη μέρα ανοιχτό (10:00 πμ έως 01:00 μμ). Δευτέρα κλειστά.
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Υπάρχει εξωτερικός χώρος Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Πώς ο Vivaldi, η Μάτα η Ντομάτα και ο Heminway μπορούν να “ζωντανέψουν” στα πιάτα μας; Το γευστικό και arty εγχείρημα του Booze Cooperativa ξέρει τον τρόπο και μας φωνάζει... Γκελ (δηλαδή έλα στην Τουρκική γλώσσα). Το Γκελ προσφέρει υπέροχες γευστικές επιλογές για όλες τις ώρες. Ζεστό καφεδάκι, μπρουσκέτες, φρέσκες σαλάτες, πρωτότυπα κυρίως πιάτα, μοναδικές ποικιλίες τυριών, υπέροχα γλυκά και φυσικά πρωινό. Στο Γκελ όμως δεν θα σας αφήσουμε ποτέ να βαρεθείτε! Το μενού μας ανανεώνεται και εμπλουτίζεται συχνά με καινούργια πιάτα, συνταγές και ιδέες. Μην φύγετε όμως χωρίς να δοκιμάσετε τα Cocktails μας! Το Γκελ εμπιστεύεται κλασικές συνταγές, αλλά ταυτόχρονα παίζει με τις γεύσεις και τους συνδυασμούς, προσφέροντας και μικρές μπουκιές φαγητού στο ποτήρι σας!



Φίλτρα:
Δες τα κατά:
Ημερομηνία Δημοτικότητα

Rose_Tyler
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_3 Tomato_50_20130405_0
2.8
+/-
Έχει γράψει Κριτικές
88
Τον εμπιστεύονται
93
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Ευρώ/Άτομο
17-25

Παρασκευή μεσημεροαπόγευμα και εσύ όχι μόνο να κατορθώνεις να φεύγεις νωρίς από τη δουλειά, αλλά και να συντονίζεσαι άψογα με φίλη λατρεμένη, να βολτάρετε στο άρτι στολισθέν για τα Χριστούγεννα κέντρο και να καταλήγετε ξελιγωμένες από την πείνα σε μία εκ των επιλογών που έχεις βάλει στο μάτι και θέλεις να δοκιμάσεις εδώ και καιρό. Πόσο πιο τέλειο σενάριο;

Στο Γκελ («έλα!» δηλαδή στα τούρκικα) Bistrot χωθήκαμε την Παρασκευή που μας πέρασε λοιπόν για χαλαρό μεσημεριανο (-απογευματινό) και αμέσως μας κέρδισε το πολύ πολύ όμορφο και προσεγμένο περιβάλλον. Πολύχρωμο και παιχνιδιάρικο, ιδιαίτερα χαρωπό και φιλόξενο με σωρό μικρές λεπτομέρειες που δύσκολα να μη σε κερδίσουν. Από τα γεμάτα χρώματα σερβίτσια, διαφορετικά αναμεταξύ τους (άλλο το πιατάκι το δικό σου και άλλο του συνδαιτυμόνα σου, άλλο το ποτήρι σου και άλλο του διπλανού σου), τους χρωματιστούς τοίχους, τον μεγάλο καθρέφτη που δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου μέχρι το γεμάτο από φωτογραφίες με γάτες (πεντακάθαρο) μπάνιο, είναι αυτά τα μικρά πράγματα που κάνουν τελικά τη διαφορά. Πλην του όμορφου εσωτερικού χώρου, υπάρχουν και τραπέζια εντός της συγκοινωνούσας με το Μπουζ στοάς, όταν εμείς πήγαμε όμως δεν είχε κόσμο καθήμενο εκεί.

Η εξυπηρέτηση ήταν πρόσχαρη, άμεση και φιλική, δεν είχαμε να εκφράσουμε κάποιο παράπονο. Το μόνο που λίγο μας χάλασε θα το ενέτασσα στα ζητήματα του χώρου και έχει να κάνει με την ελαττωματική πόρτα εισόδου που δεν μάγκωνε καλά, με αποτέλεσμα να μην κλείνει τελείως όποτε κάποιος την άνοιγε για να μπαινοβγεί και άρα να μπάζει και να μας κάνει να κρυώνουμε. Το προσωπικό όμως είχε διαρκώς το νου του να πηγαίνει να την κλείνει. Γενικά ήταν όλοι τους πολύ ευγενικοί και φροντιστικοί, προσπαθούσαν να προνοούν για μας και όσο γινόταν να μας περιποιούνται.

Κι ενώ μέχρι εδώ είδατε τι ωραία που τα έχουμε πάει και πόσο ευχαριστημένες είμαστε, στο ζήτημα του φαγητού τα πράγματα λίγο χάλασαν. Όχι υπό την έννοια πω, τι χάλια ήταν αυτά, δεν μας άρεσε διόλου, αλλά από την άποψη ότι τίποτε τελικά δεν έκανε τη διαφορά ώστε να μας κάνει να αναφωνήσουμε «τι καλά! Πρέπει οπωσδήποτε να ξαναέρθουμε εδώ»! Και εξηγώ: Ο κατάλογος μικρός και συμμαζεμένος, στοιχείο ενθαρρυντικό. Οι επιλογές λίγες και ενδιαφέρουσες. Εμείς δεν ήμασταν σε φάση να φάμε πολύ, για ένα χαλαρό μεσημεριανό είχαμε κάτσει άλλωστε και έτσι ήταν περιορισμένα τα όσα δοκιμάσαμε. Έτσι καταλήξαμε να μοιραστούμε τα εξής τρία πιάτα.

Τη σαλάτα «Αβάνα», η οποία ήταν πολύ δροσιστική, με παρέπεμψε σε μέρα καλοκαιριού, με το πληγούρι της, την λιαστή της ντομάτα, τα μικροσκοπικά κομματάκια μοτσαρέλα της και το μοχίτο ντρέσινγκ της (όντως με γεύση μοχίτο!) Να επισημάνω ότι παρατήρησα σε άλλη κριτική να αναφέρεται η τιμή της στα 8 ευρώ, τώρα που όμως πήγαμε εμείς κοστολογείτο στα 9. Ωπ! Τι έχουμε εδώ; Άνοδος στις ήδη τσιμπημένες κατά ένα τσακ τιμές; Έτσι φαίνεται!

Συνεχίσαμε με τα δύο πιάτα με κοτόπουλο που προσφέρονται και συνοδεύονται αμφότερα με ρύζι. Κανένα από το δύο δεν μ’ ενθουσίασε, με τη διαφορά ότι το ένα τουλάχιστον το βρήκα ενδιαφέρον σχετικά. Το άλλο όμως με άφησε παγερά αδιάφορη, ήταν μάλιστα, ναι, θα τολμήσω να πω, άγευστο. Πρόκειται για το κοτόπουλο με τη σάλτσα από σαφράν και αφρώδη οίνο, το οποίο πέρασε και δεν ακούμπησε. Πολύ καλύτερα το κοτοπουλάκια με σάλτσα φράουλα, που τουλάχιστον σου άφηναν μία χαρακτηριστική γεύση, γλυκιά και ευχάριστη.

Το φαγητό μας ξεκίνησε με νόστιμα, ζεστά ψωμάκια που μας σερβιρίστηκαν μόλις καθήσαμε (και προφανώς χρεώθηκαν). Θετικό το γεγονός ότι το νερό που αμέσως κατέφθασε ήταν κανατούλα.

Συνολικά ο λογαριασμός έφτασε τα 33 ευρώ. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά για μια σαλάτα και δύο κυρίως, χωρίς να πιούμε τίποτε απολύτως σε ποτό/αναψυκτικό (πλην νερού βρυσούλας), αξιολογώ το ποσό ως τσιμπημένο. Νομίζω ότι μια μετατροπή προς τα κάτω θα ήταν εφικτή και είναι σίγουρα επιθυμητή.

Σε κάθε περίπτωση να επισημάνω ότι σερβίρεται πρωινό κάθε μέρα ως τις 12 το μεσημέρι και οι επιλογές που αναγράφονται είναι αρκετές και ψηστικές. Θεωρώ λοιπόν εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο να επιστρέψω για να δοκιμάσω αυτήν την πτυχή του αισθητικά όμορφου αυτού διεθνούς μπιστρό (δεδομένου ότι η φάση πρωινάρας μέσα σε χαλαρό σ/κ με ξετρελαίνει)!

Metel
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_2
3.5
+/-
Έχει γράψει Κριτικές
30
Τον εμπιστεύονται
10
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
17-25

Βρεθήκαμε για δεύτερη φορά στον γλυκύτατο πεζόδρομο της πλατείας Αγίας Ειρήνης οπου βρίσκεται το Γκέλ θέλωντας να περάσουμε ένα ακόμα ήρεμο βράδυ στο κέντρο της Αθήνας...Καθίσαμε έξω στα τραπεζάκια του πεζόδρομου. Έχοντας βαρεθεί τα κοινότυπα, αδιάφορα λευκά πιάτα και διάφανα ποτήρια των εστιατορίων, παρατηρήσαμε τα χρωματιστά γεμάτα σχέδια πιάτα καθώς και ιδιαίτερα ποτήρια του Γκέλ... Τότε απο μέσα μου σκέφτηκα "Αυτό το μαγαζί έχει ταυτότητα". Αμέσως η γλυκήτατη σερβιτόρα ήρθε να μας πάρει παραγγελία.

Παραγγείλαμε:
-1 Σαλάτα "Αβάνα" (με πληγούρι,κρεμμύδι,λιαστή ντομάτα και άλλα) 8 Ευρώ
-1 Πλατώ τυριών για το κρασί μας ( Εδώ είναι η ταυτότητα που λέγαμε. Εγώ προσωπικά δεν έχω ξαναφάει τυρί πράσινο απο σπανάκι ούτε κόκκινο απο παντζάρι καθώς και άλλα τυριά τα οποία μου ήταν άγνωστα). Θέλω εδώ να προσθέσω οτι το πλατώ συνοδευόταν απο μπουκίτσες ψωμάκια και μαρμελάδα δαμάσκηνο (πολύ πρωτοποριακό), καθώς και ένα τσαμπί σταφυλάκι. 15 Ευρώ
- Μισό κιλό κρασί απο τα πιο ωραία και φρουτώδη που έχω πιεί (5 Ευρώ)

Με το κουβέρ το οποίο ήταν στρογγυλό ζεστο ψωμάκι συνοδευόμενο απο μια σάλτσα mojito (έτσι την αποκάλεσε η εξυπηρετικότατη σερβιτόρα) στο σύνολο πληρώσαμε 30 Ευρώ. Τα θεωρώ ούτε καλα αλλά ούτε ακριβά γιατί όλα τα υλικά του ήταν φρεσκότατα και τα πιάτα του ξεχωριστά. Επίσης Έχει κυρίως πιάτα τα οποία εγώ προσωπικά δεν τα έχω δεί αλλού (κάτι πήρε το μάτι μου στον κατάλογο για κοτόπουλο μαγειρεμένο με βερύκοκο). Αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη στο Γκέλ.