ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ

Κατηγορία Μοντέρνα κουζίνα
Διεύθυνση Ακτη Θεμιστοκλεους 64, Σεληνια Σαλαμινας [Χάρτης]
Τηλέφωνο 210 4671334

3.5
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_2
προκύπτει από
( 3 κριτικές )
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_1
3.3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4.0
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_3
3.7
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3.0
Ευρώ/Άτομο
-
Ώρες λειτουργίας:

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Το εστιατόριο μας έχει δημιουργηθεί από το 1936,παρέχοντας στο πελάτη εδώ και 78 χρόνια τις καλύτερες υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα.



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Πέραμα - Σαλαμίνα
Φεβ
28
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
-

Για πολυ καιρο "απεφευγα" να γραψω κριτικη για το συγκεκριμενο μαγαζι γιατι γνωριζω τους ιδιοκτητες και δεν θα ηθελα να κριθω ως μη αντικειμενικος στην κριτικη μου,ουτε οτι τους "αβανταρω". Ομως μετα απο την τελευταια επισκεψη μου θεωρω οτι θα επρεπε να καταχωρηθει το μαγαζι για να το γνωρισουν και αλλοι που πιθανον να επισκεφθουν καποια στιγμη το νησι της Σαλαμινας.

Ας ξεκινησω με καποια γεγονοτα. Τα Βοτσαλακια λειτουργουν απο το 1924 περιπου και με πρωτη επισημη αδεια το 1936,αρκετα ιστορικο μαγαζι που ξεκινησε απο τον παππου του σημερινου ιδιοκτητη. Υπαρχουν καποιες πολυ νοσταλγικες φωτογραφιες στο χωρο του μαγαζιου απο το πως ηταν παλια ως κεντρο. Επισης λειτουργει ως το ΜΟΝΟ ξενοδοχειο του νησιου που εχει επισημη αδεια λειτουργιας και δεν ειναι αυθαιρετο. Οι ανθρωποι που το λειτουργουν ειναι οσο πιο νομιμοι γινεται με τις αποδειξεις τους και ολα τα παρεμφερη εγγραφα τους.

Οποτε μην εκπλαγειτε αν ο εσωτερικος χωρος (θα μιλησω για τον εξωτερικο στο τελος) ξενισει σε καποιους γιατι εξυπηρετουν και το ξενοδοχειο (ασχετα αν οι περισσοτεροι μη μονιμοι κατοικοι του νησιου εχουν δικα τους εξοχικα).

Ο χωρος θα μπορουσε να χαρακτηριστει ως και σαν γερμανικης μπυραριας,με ξυλο και πετρα αλλα με ντεκορ απο ναυτικα οργανα (νησι γαρ). Υπαρχουν και επιπλα αγορασμενα που ανηκαν στον ναυαρχο Κουντουριωτη. Γενικα το "προβλημα" του καταστηματος ειναι πως "φανταζει" πιο κυριλε για τα δεδομενα της Σαλαμινας που εχει επικρατησει η λογικη της ψαροταβερνας και εσχατως του ρακαδικου. Ανοιξαν την τελευταια χρονια 5 νεα καταστηματα και στο νησι οτι πιο καινουργιο "τραβαει" τους ντοπιους και την περιεργεια τους να το γνωρισουν.

Το χειμωνα θα βρειτε ανετο παρκινγκ εξω απο το μαγαζι γιατι δεν βρισκεται στην κεντρικη περιοχη της Σαλαμινας. Ο χωρος ειναι πεντακαθαρος με ξυλινα τραπεζια και καρεκλες σε καφε σκουρο στυλ. Επανερχομαι στο στυλ μπυραριας και προσθετω πως αν ο φωτισμος ηταν λιγοτερος θα εδειχνε ακομα πιο πολυ. Οι τουαλετες και αυτες καθαρες και μαλιστα υπαρχει και για ΑΜΕΑ πραγμα σπανιο ακομα και για πολυδιαφημισμενα μαγαζια με πανακριβες τιμες. Γενικοτερα στα ΑΜΕΑ εχουν δωσει αρκετη βαρυτητα (το εχω ακουσει και σε ασχετη κουβεντα απο αλλον γνωστο της περιοχης).

Η εξυπηρετηση τους ειναι φιλικη,αμεση με ΠΕΛΑΤΟΚΕΝΤΡΙΚΟ στοχο και κρατηστε στο τελος την ονομασια ΖΑΜΠΕΛΑ που θα σας το δωσω σαν εξτρα τιπ. Τα πιατα τα αλλαζουν μεταξυ ορεκτικου και κυριως (και ευχομαι να μην το κανουν μονο και μονο επειδη με γνωριζουν), οι συνταγες μπορουν να "παραποιηθουν" εαν ο πελατης επιθυμει μια εξτρα ή διαφορετικη πινελια στο πιατο του.

Τους επισημανα πως οι περισσοτεροι χρηστες αναφερουν για το εμφιαλωμενο νερο πως ερχεται ετσιθελικα και τους προτεινα να ρωτουν πρωτα αν θελει ο πελατης κανατας ή εμφιαλωμενο (στο 1.5 ευρω το λιτρο). Φανηκαν να προβληματιζονται και να αναθεωρουν.

Για να τελειωσω και με την εξυπηρετηση και να παω στην ποιοτητα του φαγητου λιγο παρακατω ...

Σημειωστε πως:

Επειδη στη Σαλαμινα ο καθεις ανοιγει ενα δικο του μαγαζι απο τυροπιταδικο εως εστιατοριο, εχω αναρωτηθει ποσοι απο αυτους ειναι εκπαιδευμενοι ...

Στα Βοτσαλακια:

Η στροφη σε πιο γκουρμεδιαρικη κουζινα εγινε πριν απο περιπου 4-5 χρονια.Στραφηκαν στον Χρηστο Τζιερα για την επιμελεια του μενου και ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ εν μεσω κρισης.

Στην κουζινα βρισκεται επαγγελματιας σεφ (με τα καλα του και τα αρνητικα του) που προσπαθει να δινει βαση στη λεπτομερεια. Εχει εργαστει σε γνωστα αθηναϊκα μαγαζια αλλα και σε κοσμοπολιτικα νησια. Επειδη μαλιστα ειχε αποχωρησει απο το καταστημα για καποιο διαστημα ηταν εμφανης η διαφορα στην προετοιμασια καποιων πιατων και με ειχε δυσαρεστησει.

Ο σεφ εχει ερθει στο τραπεζι προσωπικα για να ρωτησει πως μας φαινονται τα πιατα και να μας εξηγησει τυχον αποριες μας.Γενικα εχει "καλο" χερι και ειναι εμπειρος χωρις εμφανεις αστοχιες.

Για να τελειωνω λοιπον με την εξυπηρετηση θα πω πως επειδη γνωριζω προσωπα και καταστασεις στο νησι, στα Βοτσαλακια θα βρειτε επαγγελματικη προσεγγιση στην εστιαση και δεν θα βρειτε την ....

Κυρια Κουλα με 0 γνωσεις που απο εκει που μαγειρευε σπιτι της ξαφνικα βρεθηκε σε μια κουζινα που πρεπει να εξυπηρετησει 100 ατομα.

Φαγητο: Θα αναφερθω στην τελευταια μου επισκεψη για να αποτυπωσω και την πιο "νωπη" εμπειρια μου.

Ο καταλογος εχει καποια πιατα πιο εμπορικα στυλ τζατζικι, τυροκαυτερη, κολοκυθακια-πατατες τηγανιτα που ομως παρασκευαζονται απο τους ιδιους και δεν ειναι ετοιματζιδικα οπως αναφερουν ρητα. Τα κατεψυγμενα τα αναφερουν με αστερισκο και στην παρασκευη των φαγητων χρησιμοποιουν ελαιολαδο και σημειωστε πως κανουν προσπαθεια να στηριζουν οσο γινεται τα προιοντα που βγαζει το νησι της Σαλαμινας.

Υπαρχουν και φαγητα με πιο γκουρμε πινελιες αλλα αυτο μπορειτε να το δειτε και στον καταλογο τους που ειναι αναρτημενος στο ιντερνετ με τη σημειωση ομως πως ειναι οι παλιες τιμες ΑΛΛΑ οι ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ λογω του ΦΠΑ.

Σαργοι-φαγγρια-μπαρμπουνια-τσιπουρες απο 45 ευρω το κιλο εχουν μειωθει στα 40 οπως και αλλα πιατα αρκετα πιο μικρης αξιας.

- Μαριναρισμενος γαυρος με σκορδο και σελινο στα 6 ευρω η παλια τιμη. Περιμεναμε γαυρο αλλα ο σεφ προτιμησε να μας βαλει μικρη κουτσομουριτσα που ειχε εκεινη τη μερα. Δεν το εχω συναντησει σε αλλο μαγαζι και ειναι ενα εξτρα τιπ. Το ξυδι λιγο πιο τσιμπημενο να χτυπαει στη γλωσσα αλλα χωρις να χανει σε γευση.

- Γαριδομπουρεκακια σε χωριατικο φυλλο με σαλτσα κοκτειλ στα 6 ευρω. Ηρθαν 4 τεμαχια σε νορμαλ ποσοτητα και θυμησαν σπρινγκ ρολς. Εμφανης και ζουμερη η ποσοτητα της γαριδας, κομματι πρασινης πιπεριας μεσα. Το φυλλο μαλακο αλλα και τραγανο χωρις να τραβαει καθολου λαδιλα.

- Τηγανιτο τυρι μαστελο Χιου με γλυκο του κουταλιου και σουσαμι στα 5 ευρω. Το σουσαμι τοσο οσο πρεπει, η κρουστα ευχαριστη αν και θα προτιμουσα να γλυκιζε ελαφρως λιγοτερο (και εχω αναφερει πως τρελαινομαι για γλυκες γευσεις). Το θετικο παλι ειναι πως επειδη αναφερεται ως τηγανιτο, παλι δεν βρηκα την παραμικρη λαδιλα και φουσκωμα.

- Τηγανιτα ρολακια με γεμιση απο καρε τοματουλας και φετα Βυτινας,εμπνευση του σεφ τιμη δεν θυμαμαι αλλα καπου στο ταλιρο. Οι χυμοι της τοματας ειχαν ποτιστει ομορφα με την πικαντικη φετα και εδιναν ενα πλουσιο αλλα καθολου μπουχτιστικο αποτελεσμα. Απο τα 4 ρολακια εφαγα τα 3 εν ριπη οφθαλμου. Προτεινεται.

- Σαλατα Βοτσαλακια στα 6.5 ευρω με λαχανο, ροκα, καροτο, μαρουλι, λιαστη τοματα, τραγανα πιτακια, ραπανακι και βινεγκρετ μυρωδικων. Δεν την τιμησα ιδιαιτερα εν αντιθεσει τους υπολοιπους που την εφαγαν ευχαριστα. Παρ'ολα αυτα ηταν φρεσκια και δροσερη και το οτι δεν με κερδισε οφειλεται στο οτι δεν ειχε καποιο φρουτο μεσα για να χρωματισει τη γευση μου.

- Πιατο ημερας παελια με θαλασσινα (μυδια, γαριδες, χταποδι) και οταν υπαρχουν γυαλιστερες και αλλα οστρακα. Προσωπικα δεν δοκιμασα αλλα ακουσα και παλι καλες κριτικες. Το ρυζι αρμποριο.

- Γαριδομακαροναδα στα 13 ευρω. Ζουμερη και χωρις λασπωμενα σπαγγετι την τιμησα δεοντως καθως η φρεσκια και γλυκια τοματουλα εδινε ενα εξτρα credit στο ολο πιατο. Ομορφα παρουσιασμενη και απο τα πιατα που δεν μας εχουν απογοητευσει.

Ξεχασα να παραγγειλω δυστυχως τις γαριδες σαγανακι για να κανω τη συγκριση με αυτες στο Αγκυροβολι που βρισκεται στην Ιχθυαγορα (αξιζει να τις δοκιμασετε εκει).

- Φιλετο μοσχαρισιο με σως απο πιπερι Cayenne στα 13 ευρω απο τα 16 προ ΦΠΑ. Μας ηρθε medium οπως ειπε ο σεφ αν και οι περισσοτεροι θαμωνες το ζητουν καλοψημενο (οπως οι περισσοτεροι ελληνες). Η συνοδεια ρυζιου περιφερειακα και στη μεση το πιπερατο φιλετο με ξενισε στην οψη καθως ειχε περιεργη παρουσιαση. Μολις ομως εδεσε η σαλτσουλα με το ρυζι καταλαβα και το λογο.

Η ποσοτητα της σαλτσας επαρκης χωρις να μπουχτιζει, μου θυμησε ενα αντιστοιχο πιατο σε ενα μεξικανικο εστιατοριο του εξωτερικου που ειχα δοκιμασει γυρω στο 2001 και δεν ημουν εξοικειωμενος με τετοιες γευσεις. Φρεσκο το φιλετο και ψημενο χωρις να χανει τους χυμους του. Μαλιστα τσακωθηκα για το τελευταιο κομματι που ειχε μεινει γιατι καποια μαλαγανα της παρεας το πηρε την ωρα που επινα κρασι. Το πιπερι ειχε μια πραγματικα ευχαριστη επιγευση που εκαιγε ευχαριστα.

- Στο τελος κερασμα ραβανι παραγωγης τους,ζουμερο και φρεσκο.

Τα αναψυκτικα τους κοστιζουν 1.5 ευρω,οι μπυρες Αμστελ-Χαινεκεν στα 2.5 ευρω και το χυμα κρασι στα 7 ευρω το λευκο και κοκκινο και στα 9 το ημιγλυκο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Η Σαλαμινα εχει πηξει απο τα σουβλατζιδικα και τα ψητοπωλεια που απευθυνονται στα ρηχα πορτοφολια που δυστυχως εχει ο περισσοτερος κοσμος. Στα Βοτσαλακια επενδυουν σε ποιοτητα και οσο γινεται δυνατον χαμηλο κοστος. Ειναι κατι διαφορετικο απο τις ψαροταβερνες με παρεμφερεις τιμες και ασυγκριτα καλυτερο περιβαλλον καθως βρισκεται και διπλα στη θαλασσα.

ΔΕΝ θα φας φτηνιαρικα αλλα θα φας ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ αν προσεξεις.

Αναρωτιεμαι γιατι να μη φας φιλετακια κοτοπουλου με σαλτσα μηλου και ρουμι στα 8 ευρω και να προτιμησεις τη μεριδα στο ψητοπωλειο με 7μιση με προκατ πατατα τηγανιτη.

Περιμενα εναμιση χρονο να κανω την κριτικη και θελω να πιστευω οτι δεν θα με προδωσουν και οτι οποιος επισκεφθει το μαγαζι θα εχει την ιδια πολυ καλη αντιμετωπιση οπως εγω. Η βαθμολογια μου ειναι ισως "φουσκωμενη" γιατι μπορει να κυριαρχει το στοιχειο της οικειοτητας αλλα μετα απο 6-7 επισκεψεις μου νομιζω πως ηρθε η ωρα να μπει στο χαρτη.Θεωρειστε στην ποιοτητα φαγητου και στο value for money 3+

ΑΡΝΗΤΙΚΟ και αποτρεπτικο ειναι το κοστος της μετακινησης καθως το μικρο καραβακι για πεζους απο Πειραια που σταματει σχεδον εξω απο το μαγαζι εχει τελευταιο δρομολογιο γυρω στις 6 το απογευμα ενω με το φερυ μποουτ αν παρετε αμαξι 2 ατομα να ειστε προετοιμασμενοι πως θα δωσετε τουλαχιστον 12 ευρω πηγαινε-ελα.

Παντως εχει τυχει και εχω παρατηρησει πως το επισκεπτονται αρκετοι "σκαφατοι" καθως το περιβαλλον στην περιοχη ειναι αρκετα ησυχο και ειδυλλιακο.

ΤΙΠ 1: Αν το επισκεφθειτε με καλοκαιρινο καιρο ζητηστε ΕΠΙΜΟΝΑ να δειπνησετε διπλα απο τη θαλασσα. Και μιλαω κυριολεκτικα καθως στο μισο μετρο υπαρχουν τραπεζια πανω στα βοτσαλακια. Ειδικα οταν δυει ο ηλιος ... Δειτε και τις φωτογραφιες στο σαιτ τους.Φαγητο πανω στο κυμα οπως το αναγραφουν κιολας ....

ΤΙΠ 2: Υπαρχει διαδικασια ανακαινισης και ετοιμαζουν roof garden οπως εμαθα με πολλα υποσχομενη θεα που θα συναγωνιζεται ακομα και αυτη πανω στο κυμα.

ΤΙΠ 3: Η Ζαμπελα που αναφερθηκε ειναι ενα "απαγορευμενο" κρασι που καποιοι ισως ειχατε την ευκαιρια να παρακολουθησατε στην προσφατη εκπομπη του Νικου Μανεση στο οδοιπορικο του στα Τζουμερκα. Στην ετικετα της φιαλης παρατηρουμε οτι αναφερεται "μονο για φιλους" και χωρις αλλες λεπτομερειες. Δηλαδη δεν πωλειται. Ο ιδιοκτητης του μαγαζιου λοιπον με προσωπικα του εξοδα φερνει καποιον περιορισμενο αριθμο φιαλων για να το προσφερει στους πελατες του χωρις να το χρεωνει. Αν τυχει μην παραλειψετε να το ζητησετε ...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Πέραμα - Σαλαμίνα
Αυγ
12
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
17-25

Η επίσκεψη έγινε το βράδυ της Πέμπτης 7 Αυγούστου και ομολογώ πως δε θα γινόταν αν δεν είχα διαβάσει την κριτική του έμπιστου χρήστη VAGELIS, που για κάποιον ανεξήγητο λόγο είχε εντυπωθεί στη μνήμη μου. Το μοναδικό αρνητικό που αναφέρει (κόστος μετακίνησης) δεν υφίστατο, καθώς βρεθήκαμε ούτως ή άλλως για μερικές μέρες στη Σαλαμίνα, οπότε αποφασίσαμε να πάμε.

Θα ξεκινήσω σχολιάζοντας το χώρο, ο οποίος πραγματικά μας μάγεψε. Η ώρα που πήγαμε (20:30 περίπου) μας επέτρεψε να διαλέξουμε όποιο τραπέζι θέλαμε, αφού ήμαστε οι μοναδικοί πελάτες. Αρχικά είχα έναν ενδοιασμό για το αν θα ακούσω τη συμβουλή του VAGELIS για τραπέζι δίπλα στη θάλασσα, λόγω της 2,5 ετών μικρής μου, αλλά σκέφτηκα να το ρισκάρω και δεν το μετάνιωσα καθόλου.

Η βραδιά ήταν πολύ γλυκιά με τέλεια θερμοκρασία, μάλιστα πετύχαμε και το σούρουπο, ο φωτισμός απαλός αλλά επαρκής για να βλέπεις τί τρως, αρκετή ησυχία με ελάχιστα διαλείμματα (ο λόγος τα διερχόμενα πειραγμένα μηχανάκια στο δρόμο από πάνω), τα κουνούπια ευτυχώς δε μας τίμησαν με την παρουσία τους, το τραπέζι που διαλέξαμε ήταν ευρύχωρο (για 6 άτομα ενώ ήμαστε 4 ενήλικες και 1 νήπιο), οι καναπέδες άνετοι, με λίγα λόγια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Η μικρή μου, αφού έφαγε, απασχολήθηκε με τα βοτσαλάκια, τη διακοσμητική βάρκα, το πιθάρι και τις ζωγραφιές της, οπότε δεν ενόχλησε άλλο τραπέζι και ο χώρος που κινείτο ήταν σχετικά μικρός και απόλυτα ελέγξιμος.

Περνάμε στην εξυπηρέτηση. Ο μοναδικός σερβιτόρος ήταν ευγενικός και αρκούντως επεξηγηματικός, όπου χρειαστήκαμε διευκρινίσεις. Σωστός στους χρόνους με ένα απολύτως άνευ σημασίας για εμάς λαθάκι. Ίσως δε θα έπρεπε να το γράψω, αλλά για την ιστορία αναφέρω ότι έφερε διαφορετική μάρκα μπίρας από αυτή που παραγγείλαμε. Δεν του το επισημάναμε καν. Τόσο μας ένοιαξε.
Η τακτική για το εμφιαλωμένο νερό μάλλον δεν αναθεωρήθηκε. Όμως, δεν ανοίχθηκε αμέσως και δε ζήτησα να γίνει αλλαγή με νερό κανάτας. Ίσως δέχονταν.

Και τώρα στα ουσιαστικά.
Ήρθε για αρχή φρυγανισμένο μπόλικο ψωμάκι με λάδι, ενώ παραγγείλαμε:
- Φάβα. Ονειρική η γεύση της, η νοστιμότερη που έχω δοκιμάσει. Έβγαζε μια ανεπαίσθητη γλύκα που απογείωνε αυτό το υποτιθέμενο ταπεινό πιάτο. Σερβιρίστηκαν σε ξεχωριστό πιάτο κρεμμύδια κι ελιές καλαμών.
- Τυροκαυτερή. Ήταν οπωσδήποτε χειροποίητη και όσο πρέπει καυτερή για το δικό μου ουρανίσκο (όχι πολύ δηλαδή), εξαιρετική.
- Πατάτες τηγανητές. Χειροποίητες χωρίς λαδίλα, ίσως ήθελαν λίγο περισσότερο τηγάνισμα.
- Φέτα σαγανάκι με μέλι. Μου είπαν πως ήταν αρκετά καλό, προσωπικά δε συμπαθώ το μέλι στο σαγανάκι και δε δοκίμασα.
- Γαριδομπουρεκάκια σε χωριάτικο φύλλο συνοδεία coctail sauce. Να σημειώσω εδώ ότι η σως είχε αρκετά έντονη τη γεύση του πορτοκαλιού και οι γαρίδες ήταν al dente, στοιχεία που σε εμένα άρεσαν πολύ, όχι όμως και σε άλλο μέλος της παρέας.
- Spring rolls λαχανικών. Σωστά τηγανισμένα, με υφή πουρέ η γέμιση, σίγουρα περιείχε και τυριά, θετικό το αποτέλεσμα.
- Χταπόδι ψητό. 'Όχι ακριβώς ψητό δηλαδή και αυτό με δυσαρέστησε λίγο, όταν το παραγγέλνω ψητό, το εννοώ γνωρίζοντας ότι θα είναι πιο σκληρό, αλλιώς θα είχα παραγγείλει βραστό.
- Πιάτο ημέρας Ριζότο με καραβιδοουρές. Ήταν μια επιτυχημένη προσπάθεια του σεφ σε γενικά πλαίσια, που κατά τη γνώμη μου είχε δύο αστοχίες. Η πρώτη ήταν ότι περιείχε μεγάλη ποσότητα φρέσκιας ντομάτας που ξίνιζε ελαφρώς το πιάτο (αυτό ίσως σε κάποιους αρέσει, προσωπικά το αποφεύγω όταν μαγειρεύω προσθέτοντας 1 κ. γ. ζάχαρη). Η δεύτερη ήταν ότι πέτυχα κομμάτι καραβίδας ακαθάριστο από το έντερο. Μπορεί να είχε ξεφύγει το συγκεκριμένο, γιατί δεν παραπονέθηκε άλλος από τους συνδαιτημόνες. Όμως για εμένα αυτό ήταν καθοριστικό, ώστε να μην ξαναβάλω στο πιάτο μου.
- 1/2 κιλό χύμα λευκό κρασί, ελαφρύ και παγωμένο
- 1 μπίρα πολύ παγωμένη
- 2 coca cola

Ο λογαριασμός για όλα τα παραπάνω στα 55 ευρώ. Δε σκάσαμε στο φαγητό, αλλά χορτάσαμε χωρίς να έχουμε βαρύ στομάχι μιας και ήταν βράδυ. Η μικρή μου δοκίμασε από όλα. Θεωρώ πως άξιζαν και με το παραπάνω τα χρήματά που δώσαμε για μια τόσο υπέροχη βραδιά με θαλασσινές γεύσεις.

Εννοείται πως το προτείνω και μάλιστα το συμπέρασμα που έβγαλα τις λίγες μέρες που ήμουν επισκέπτρια στη Σαλαμίνα είναι ότι δεν υπάρχει ανταγωνιστής στη συγκεκριμένη συνδυαστική ποιότητα χώρου-ατμόσφαιρας-φαγητού-εξυπηρέτησης-vfm σε ολόκληρο το νησί.

Παίζουν μπάλα μόνοι τους και μπράβο τους, γιατί θα μπορούσαν εύκολα να κάνουν έκπτωση στην ποιότητα. Πάλι καλύτεροι θα ήταν.

Χαίρομαι που δεν επέλεξαν τη λύση "στους στραβούς κυβερνά ο μονόφθαλμος", αλλά τη δύσκολη οδό.

Υ. Γ.1 Το εύρος τιμής που έβαλα δεν είναι για ότι πληρώσαμε, αλλά για ότι θα πληρώσει όποιος παραγγείλει τα κλασικά, σαλάτα, λίγα ορεκτικά, 1 κυρίως πιάτο ανά άτομο.

Υ. Γ.2 VAGELIS να είσαι καλά! Keep up the good search.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Πέραμα - Σαλαμίνα
Μαι
06
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
10-16

Θα γράψω και εγώ μια κριτική για τα βοτσαλάκια γιατι δεν είναι σωστό να υπάρχει μια και μόνο και μάλιστα του Βαγγέλη που όπως ο ίδιος αναφαίρετο είναι και φίλος του ιδιοκτήτη.

Ζω στη Σαλαμίνα τα τελευταία 7χρόνια, ήρθα για να έχουν καθαρό αέρα τα δύο (σήμερα) παιδιά μου, Η μέση οικογένεια στη Σαλαμίνα είναι αρκετά κάτω σε καταναλωτική δύναμη απο τις οικογένειες των περισσότερων προάστίων της Αθήνας εξού και τα περισσότερα μαγαζιά και ταβέρνες έχουν πολύ χαμηλή ποιότητα-εξυπηρέτηση-περιβάλλον, εξαιρέσεις αποτελούν κάποια τελευταία μαγαζιά λίγα στον αριθμό που ανοίξαν τώρα τις δύσκολες αυτές εποχές.

Ερχόμενος και πάλι πίσω στο θέμα μας για το σχολιασμό της ταβέρνας βοτσαλάκια θα... συμφωνήσω σε όλα με τον vangelis.

Τα βοτσαλάκια είναι ένα ξεχωριστό μαγαζί που μπορεί να σταθεί επάξια και με διάκριση στα καλύτερα προάστια της Αθήνας, η προσοχή στη λεπτομέρεια και στις παρατηρήσεις των πελατών του είναι άξια μνείας.

Εχω φάει πολλές φορές εκεί, δεν γνωρίζω τους ιδιοκτήτες, προσωπικά εννοώ, έχουν πολύ καλή ποιότητα φαγητού και θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια για τη συνέχιση αυτής του υψηλού επιπέδου προσφερόμενου υπηρεσίας και στα 5 τελευταία χρόνια της κρίσης που εκεί αποκτά μεγαλύτερη αξία.

Τέλος ναι θα έλεγα ότι αξίζει κανείς να έρθει έστω και για να φάει μόνο στα βοτσαλάκια ειδικά το καλοκαίρι που θα τρώει, και η θάλασσα σε όλη τη διάρκεια του γεύματος, θα είναι σε απόσταση λίγων εκατοστών απο του να μουσκέψει τα δάκτυλα των ποδιών του!.