ΣΠΟΝΔΗ

Κατηγορία Γαλλία
Διεύθυνση Πύρρωνος 5, Παγκράτι [Χάρτης]
Τηλέφωνο 210 7520658, 210 7564021

3.3
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_1
προκύπτει από
( 18 κριτικές )
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_2
3.4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_2
3.5
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_2
3.6
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_2 Tomato_50_20130405_0
2.6
Ευρώ/Άτομο
81-100
Περιγραφή
Πολυβραβευμένο, κατ' ευθείαν από το Παρίσι.


Φίλτρα:
Δες τα κατά:
Ημερομηνία Δημοτικότητα

Tip: Κάνε log-in για να μπορείς να βλέπεις κριτικές μόνο από τους χρήστες που εμπιστεύεσαι.
gilda
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_2
3.5
+/-
Έχει γράψει Κριτικές
13
Τον εμπιστεύονται
11
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Ευρώ/Άτομο
81-100

Θυμήθηκα τις παλιές καλές εποχές της Σπονδής....

Παρασκευή βράδυ και το μαγαζί γεμάτο...

Πήραμε το μενού των τάπας στην τιμή των 69ευρώ. 6 πιάτα συν γλυκό. Αργότερα διάβασα στον κατάλογο πως μπορείς να επιλέξεις και λιγότερα στην τιμή των 10 ευρώ ανά πιάτο ή φυσικά να επαναλάβεις αυτό που σου άρεσε.

Ξεκινήσαμε με εξαιρετικό amuse buche με μους φουαγκρά και καραμέλλα (μελιού νομίζω) σερβιρισμένο σε chinois μικρό κουταλάκι, μαζί με ΜΑΓΙΚΟ μαρεγκάκι καρότου με κρεμμύδι-κάρυ και τσιπς πατάτας και halibut. Το μαρεγκάκι σε κανονική θερμοκρασία και η γέμιση παγωμένη (!)με θεϊκή υφή.

Είναι δύσκολο να περιγράψω τα υπόλοιπα πιάτα.... Η πολυπλοκότητα, η τεχνική, η παρουσίαση, η γεύση.... Ευδαιμονία....

Κατώτερα των περιστάσεων το μακαρόνι με σπανάκι,κουκουνάρι και σως γκοργκοντζόλα παρόλη την άψογη τεχνική στο ζυμαρικό. Το κοτόπουλο νόστιμο, εξαιρετικά ψημένο χωρίς να μ΄ενθουσιάσει ο συνδυασμός με το φυστικοβούτυρο. Τίποτα δεν απογείωνε την γεύση σου ούτε τα συνοδευτικά του πιάτου βοήθησαν.

Εξαιρετικό και το γλυκό, συνδυασμός δύο διαφορετικών "στοιχείων" λευκής κρέμας και σοκολάτας με δύο διαφορετικά σορμπέ.

Το σέρβις μπορεί να μην είχε την αρχοντιά που είχε παλιότερα ειδικά όταν στην ομάδα ήταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σπύρος, αλλά τα παιδιά ήταν ευγενέστατα χωρίς φορτική υποκρισία στις κινήσεις τους, γρήγορα, αθόρυβα, διακριτικά.

Με ένα ροζέ κρασί των 30ευρώ -δεν θυμάμαι ποιό, το είχε παραγγείλει η φίλη μου πριν πάω και δεν μ΄ενθουσίασε) και ένα εσπρεσσάκι+ νερά, 190 ευρώ.

Για μένα άξιζε τα χρήματα, γιατί σ΄αυτού του επιπέδου τα εστιατόρια βιώνεις μια εμπειρία που δεν αξιολογείται μόνον με χρήμα.

Εβαλα 3 στην ποιότητα του φαγητού για να τονίσω των διαφορά των δύο τελευταίων πιάτων από τα υπόλοιπα. Ετσι κι αλλιώς όμως η ποιότητα του φαγητού παίρνει 10 με τόνο.Εβαλα επίσης 3 στην εξυπηρέτηση για τον λόγο που ανέφερα παραπάνω και όχι γιατί δεν ήταν άψογη.

Ballbreaker
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3.0
ΠΡΟΣΦΑΤΗ +/-
Έχει γράψει Κριτικές
27
Τον εμπιστεύονται
8
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Ευρώ/Άτομο
81-100

Επίσκεψη στην καλοκαιρινή αυλή της Σπονδής τον Ιούνιο.
Η αυλή είναι πολυ όμορφη, και προσφέρει μια ευχάριστη νότα δροσιας.

Το μαγαζί ειναι πολλα χρόνια εκεί, κοντά στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκρατι, σε μια γειτονια με φαγητο καθε αλλο παρα εκλεπτυσμένο και το parking να ειναι γενικα δυσκολη υπόθεση, αλλα όχι τόσο πολύ το καλοκαίρι.

Να ενημερωσω οτι στην παρέα ειμαστε πλημμελώς μυημένοι στην γαλλική κουζίνα και καθόλου στην μοριακή (βάπτισμα του πυρός). Πρέπει να ληφθεί αυτό υπόψη για την κριτικη που ακολουθεί.

Επιλέξαμε την λύση του μενού Aποκαλυψη (στο spondi. gr θα βρειτε το μενου και αρκετες πληροφοριες, επίσης μπορείτε να κανετε κρατηση online) προκειμένου να αποκτήσουμε σφαιρική άποψη

Τα πρώτα ψωμάκια δεν μας αρεσαν, τυπικά κατεψυγμένα, χωρίς καποια ποιοτητα ή καποιο χρώμα.

To φουα γκρα ήταν πολύ καλό και το.. πακετάρισμα του εκπληκτικο.

Στην πάπια δεν πέτυχαν αυτό που ζητήσαμε στο ψήσιμο και ήταν πιο σκληρη απο οσο θα θελαμε.

Το λαυρακι απλό και με ωραίες συνοδείες, το στρειδι ηταν και μια εικαστική απόλαυση.

Μεγάλη η ποικιλία των τυριών, οι γνώστες του είδους σίγουρα θα πειραματισθουν και θα ικανοποιηθουν.

Για τα γλυκα αδυνατουμε να... κανουμε οποιοδηποτε αρνητικο σχόλιο.
(Το ρουμι που συνοδευει την σοκολατα ηταν πολυ καλο. )

Σε ότι αφορα το μεγεθος των μεριδων (οι αναγνωστες σιγουρα θα ενδιαφερονται να μαθουν), εφοσον καποιος επιλεξει μενου α λ καρτ, σιγουρα θα φυγει χορτασμενος (ειδικα αν ειναι γυναικα). Τα κυριως πιατα δεν ειναι μικρότερα από οτι θα βρίσκατε σε καποιο αλλο καλο εστιατόριο.

Η διαδικασια του a la carte κραταει τουλαχιστον 2 ωρες.
Τo service ηταν καλο, φιλικο, χωρις περιττές φιοριτούρες.
(Υπήρχε βεβαια και ένα άτομο που άφηνε να φανει η κουραση του και εκτελουσε μηχανικά και αργόσυρτα τα δέοντα. )
Στα κρασια ο σομελιέ μας καθοδήγησε ορθά, και συμφωνα με τα όσα του ειπαμε.

Στο τελος της βραδιας συμφωνησαμε ολοι οτι ηταν μια ενδιαφερουσα γευστικη εμπειρια αλλα και συνολικα μια ευχαριστη εμπειρια (οχι ομως αψογη). Στο ερωτημα αν αυτο αξιζει τα λεφτα που ζητουνται, κανεις δεν απάντησε θετικα. Επισης κανεις δεν δήλωσε ότι θα αναζητήσει εκ νεου να δοκιμάσει μοριακή κουζίνα.

Marios Challes
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_2
3.5
+/-
Έχει γράψει Κριτικές
226
Τον εμπιστεύονται
74
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
81-100

Επισκέφθηκα τη "Σπονδή" ένα βράδυ στις αρχές του καλοκαιριού με πολύ υψηλές προσδοκίες. Δικαιολογημένα, πιστεύω, μιας και ανακηρύσσεται επί σειρά ετών ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα και έχει βραβευθεί με δύο αστέρια Michelin. Συνεπώς, δεδομένου ότι ο πήχης είναι ψηλά, θα κρίνω τη "Σπονδή" με τη δέουσα αυστηρότητα.

Καθισαμε σε μία γωνιά του πολύ όμορφου κήπου και απολαύσαμε εξαρχής του εξαιρετικού και πολυπληθούς σέρβις, όπως αρμόζει σε ένα εστιατόριο της κατηγορίας αυτής. Σε ό,τι αφορά στο σέρβις, όλα δουλεύουν ρολόι, ο δε χώρος είναι προσεγμένος σε κάθε λεπτομέρεια.

Στο φαγητό: μας είχαν ετοιμάσει ένα ειδικό μενού 4 πιάτων για την περίσταση (γενέθλια μιας εκ των συνδαιτυμόνων) το οποίο ξεκινούσε με ένα εξαιρετικό πιάτο με βάση το καβούρι, ένα δεύτερο ορεκτικό με βάση το foie gras (θα ενθουσιασθούν όσοι αγαπούν το έδεσμα, όπως εγώ) και για κυρίως το κουνέλι, ένα πολύ ισορροπημένο πιάτο, άψογα εκτελεσμένο, από το οποίο ένιωσα όμως πως έλειπε η ένταση. Στο ύψος των περιστάσεων στάθηκε το εκπληκτικό γλυκό, που συνδύαζε διαφόρων ειδών σοκολάτες: άριστο και απόλυτα ισορροπημένο.

Μεταξύ των δύο πρώτων πιάτων και του κουνελιού μεσολάβησε σορμπέ. Η wine list είναι σίγουρα από τις καλύτερες στην Ελλάδα.

Το συμπέρασμα που μπορεί να διεξαχθεί για την κουζίνα της "Σπονδής" στην παρούσα φάση είναι ότι παρά την τεχνική αρτιότητα, την ισορροπία και την εξαιρετική παρουσίαση των πιάτων, απουσίαζε η συγκίνηση που μου έχουν προκαλέσει στο παρελθόν πιάτα εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας, όπως η Χύτρα, το Abac στη Βαρκελώνη κ.α.

Ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι ο Arnaud Bignon, ο οποίος τα έχει συνθέσει έχει αποχωρήσει πλέον από το εστιατόριο, αφήνοντας τα ηνία στον sous-chef του. Άλλωστε ακουγόταν από πέρσι ότι ο Τραστέλλης αναζητεί πολυάστερο σεφ για να ανανεώσει το μενού της "Σπονδής".

Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι ένα γεύμα στη Σπονδή δεν αποτελεί εξαιρετική εμπειρία και ότι δεν θα μείνετε ικανοποιημένοι σε όλα επίπεδα.

Απλώς, θεωρώ ότι ένα εστιατόριο αυτής της κατηγορίας οφείλει να απογειώσει τον πελάτη με το φαγητό και τη δημιουργικότητά του - και η Σπονδή δεν το κατάφερε. Ανάλογη κατάσταση έχω βιώσει σε πολλά υποσχόμενα εστιατόρια του εξωτερικού, όπως το Petrus στο Knightsbridge και θα μπορούσε να αποδοθεί ως άψυχη τελειότητα.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές, είναι σίγουρα υψηλές, αλλά τα 2 αστέρια τις δικαιολογούν. Άλλωστε, η Σπονδή δεν είναι για κάθε μέρα.

Efzoistis
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_3
3.8
+/-
Έχει γράψει Κριτικές
5
Τον εμπιστεύονται
2
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Ευρώ/Άτομο
81-100

Η Σπονδή κατατάσσεται στα εστιατόρια δημιουργικής κουζίνας και ως τέτοιο πρέπει να κρίνεται. Αυτό θα πει ότι εδώ σημασία έχει η σπανιότητα των υλικών, η δημιουργική χρήση τους, η ευφάνταστη εκτέλεση των συνταγών, το παιχνίδισμα των γεύσεων (ποιός θα περίμενε φουα γκρά με επικάλυψη σοκολάτας για καλωσόρισμα;), η εμφάνιση των πιάτων αλλά και το εξαιρετικό σέρβις.

Όποιος δεν συγκινείται με τα παραπάνω, καλύτερα να αποφύγει τον κόπο και τα έξοδα -με τα ίδια χρήματα θα μπορέσει να δειπνήσει 4 ή 5 φορές σε άλλα εστιατόρια. Για όσους όμως έχουν την περιέργεια να δοκιμάσουν κάτι πραγματικά διαφορετικό, η Σπονδή είναι σε θέση να τους προσφέρει μια αξέχαστη γευστική και αισθητική εμπειρία που έχει βραβευτεί με 2 αστέρια Michelin.

Επισκεφτήκαμε τη Σπονδή στα πλαίσια επαγγελματικού γεύματος που παρείχαμε σε πελάτες μας εξωτερικού και βγήκαμε πραγματικά ασπροπρόσωποι. Μας είχαν προτείνει το παρακάτω μενού:

1. Καβούρι με ρέβα, μέλι ακακίας, εστραγκόν, φρούτα του πάθους

2. Χτένια με ταντούρι, λεμόνι, λάχανο, τζίντζερ

3. Λαυράκι με αγγινάρες, τρυφερό λάχανο, στρείδια, σκόνη γαρίδας

4. Πάπια με παστίγια, πατζάρια, μαύρο φραγκοστάφυλλο

5. Σοκολάτα Αλπάκο από το Εκουαδόρ και κρεμέ, σαμπλέ κανέλα, μαλακή καραμέλα, αλατισμένα φυστίκια, παγωτό φυστίκι Αιγίνης

Όλα τα πιάτα ήταν εξαιρετικά. Τα χτένια και το λαυράκι έδιναν ρεσιτάλ ισορροπίας και φινέτσας, ενώ η πάπια ίσως ήταν το καλύτερο πιάτο. Το καβούρι ίσως υστερούσε κάπως σε ένταση, αλλά όχι ότι ήταν άσχημο. Τέλος, η σοκολάτα αλπάκο ήταν πραγματικά απογειωτική, από τις λίγες περιπτώσεις που μπορεί η σοκολάτα σαν υλικό να προσδώσει φινέτσα και όχι επιθετικότητα.

Τα δε κρασιά με τα οποία συνοδέψαμε τα πιάτα ανέβασαν το επίπεδο ακόμα ψηλότερα!

Η εξυπηρέτηση άψογη. Είχαν φροντίσει να προσφέρουν ειδικό μενού σε έναν πελάτη μας που είναι χορτοφάγος και φυσικά να μας εξηγήσουν τα πάντα σε πολύ καλά αγγλικά. Τιμή χωρίς τα κρασιά περίπου 85 ευρώ το άτομο. Ακούγονται πολλά για κάποιον που συνηθίζει να γευματίζει με 10-20 ευρώ, αλλά πραγματικά είναι λίγα αν σκεφτεί κανείς πόσα 20άρικα έχουμε κλάψει σε ταβέρνες μέτριας έως κακής ποιότητας.

Στο χώρο/ατμόσφαιρα έβαλα 3/4 καθαρά από άποψη προσωπικού γούστου (δεν μας αρέσει η αίθουσα του δείπνου να βρίσκεται υπογείως).

Με λίγα λόγια, να πάτε, είναι εμπειρία!!!