ΣΠΟΝΔΗ

Γαλλία

  Πύρρωνος 5, Παγκράτι [Χάρτης]
  210 7520658, 210 7564021

20140808-logo16 Αξιολόγηση:
72 %
Βεβαιότητα:
Γεύση
72 %
Εξυπηρέτηση
85 %
Χώρος
88 %
Value for money
45 %
€/Άτομο
81-100
Η αξιολόγηση προκύπτει από 15 κριτικές
Περιγραφή
Πολυβραβευμένο, κατ' ευθείαν από το Παρίσι.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία, Παγκράτι
Αυγ
01
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
€/Άτομο
81-100

Μπαίνοντας στο χώρο διαπιστώνεις αμέσως ότι δεν είναι ένα μαγαζί όπως τα άλλα, τραπέζια αραιά και μεγάλα, ευγενέστατοι και καλοντυμένοι σερβιτόροι, όμορφη διακόσμηση, επώνυμα σερβίτσια κτλ...

Η βραδιά ξεκινά πολύ ευχάριστα, ένας ευγενέστατος κύριος μας πηγαίνει στο τραπέζι και μας έφεραν τους καταλόγους. Εδώ να αναφέρω δυο πράγματα, πριν πάμε στο μαγαζί είχαμε μπει στην σελίδα τους και είχαμε ενημερωθεί για το μενού όπως και για τις τιμές και έτσι ξέραμε τη θέλουμε να παραγγείλουμε και πόσο περίπου θα μας κόστιζε και δεύτερων στον κατάλογο που έδωσαν στην σύζυγο μου δεν ανέφερε τιμές (αυτό δεν το έχουμε δει σε άλλο εστιατόριο, ούτε εδώ ούτε στο εξωτερικό) δεν θεωρώ πως είναι κακό, απλά μου έκανε εντύπωση.

Αφού αποφασίσαμε και παραγγείλαμε μας φέραν κάποια κεράσματα τα οποία ήταν αρκετά ενδιαφέρον, μετά μας έφεραν το ψωμί που ψήνουν εκεί (μπαγκέτα λευκή, μπαγκέτα με ελιά και ένα από ζύμη σφολιάτας) μαζί με κρητικό λάδι αρκετά καλό επίσης.

Τα πρώτα πιάτα που παραγγείλαμε ήταν τα βατραχοπόδαρα και το αυγό με το μπέικον, το αυγό ήταν αρκετά ενδιαφέρων με ωραία κρεμώδη υφή και αρκετά καλή γεύση. Τα βατραχοπόδαρα όμως δεν ήταν πραγματικά τίποτα το αξιόλογο (δεν είχε τύχη να ξαναδοκιμάσω), η γεύση που είχε ήταν σαν ένα παναρισμένο και ωραία ψημένο κοτόπουλο!!!

Στα κυρίως πιάτα τα πράγματα δυστυχώς ήταν μια μεγάλη απογοήτευση, ο μύθος που είχαμε στο μυαλό μας για την Σπονδή κατέρρευσε μονομιάς, η μερίδες ήταν πραγματικά μικρές το φιλέτο πάπιας που είχα πάρει εγώ στο μέγεθος ενός πακέτου τσιγάρων και με ελάχιστο συνοδευτικό, αντίστοιχα και της συζύγου μου, στην γεύση τα πραγματικά ήταν πάρα πολύ νόστιμα αλλά σε καμία περίπτωση αυτά τα πιάτα δεν αξίζουν 49€ το ένα, με βάση την ποιότητα την γεύση και την ποσότητα θα έλεγα ότι 25€ θα ήταν μια απόλυτα δικαιολογημένη τιμή και για την πάπια και για το φιλέτο από αρνάκι γάλακτος.

Το επιδόρπιο σίγουρα ήταν το καλύτερο σημείο του δείπνου, ήταν τόσο καλό που μπορώ να πω ότι μου έφτιαξε την διάθεση και την απογοήτευση που είχα από τα προηγούμενα πιάτα!!!

Η τιμή βγήκε στα 250€ μαζί με ένα πιάτο γαλλικά τυριά και 2 εξαιρετικά ποτήρια λευκό κρασί από την Εύβοια. Έχω την εντύπωση πως θα μπορούσε να προσφέρει την ίδια κουζίνα με αρκετά χαμηλότερη τιμή, όλα ήταν πολύ καλά αλλά η τιμή δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που φάγαμε!

fil
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία, Παγκράτι
Σεπ
20
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
€/Άτομο
81-100

Η επισκεψη μου στη σπονδη ηταν απωθημενο χρονων. Την πρωτη φορα που την επισκεφθηκα ηταν το 2012 οποτε και δοκιμασα ενα μικρο μενου στα πλαισια των χρυσων σκουφων. Το μενου ηταν απογοητευτικο αλλα επειδη ηταν το συγκεκριμενο μενου δεν θεωρησα οτι ειναι αντιπροσωπευτικο του εστιατοριου.

Με αυτο το σκεπτικο αυτο αποφασισα να κλεισω τραπεζι τον ιουλιο του 2014...
Η κρατηση μας ηταν για τις εντεκα καθως δεν υπηρχε τραπεζι νωριτερα οποτε πεντε λεπτα νωριτερα φτασαμε. Το τραπεζι μας δεν ηταν ακομη ετοιμο οποτε και περιμεναμε για λιγο. Στην ωρα της αναμονης μας προσεφεραν σαμπανια πραγμα που εκανε πολυ καλη εντυπωση. μετα απο εικοσι περιπου λεπτα οδηθηκαμε στο τραπεζι.

πηραμε το μεγαλο μενου (της ανακαλυψης). κατεφθασαν τα amuse bouche που ηταν τεσσερις καλοφτιαγμενες μπουκιες. ξεχωρισα το φουα γκρα με σοκολατα. πρωτο πιατο ηταν το φουα γκρα, πολυ νοστιμη τερινα με σταγονες απο διαφορες αλλες παρασκευες που η γευση τους ομως χανοταν. δευτερο ηταν το αυγο, πολυ γεματο σε γευση και κρεμωδες.

το λαυρακι ηταν οπωσδηποτε το πιο καλοψημενο ψαρι που εχω φαει και τελος η παπια που ηταν η τεραστια απογοητευση της βραδιας. κατ'αρχας ενω ολα τα πιατα μαζευονταν στην ωρα τους η μεταβαση απο το λαυρακι στην παπια εγινε πολυ γρηγορα. επιπλεον η παπια ηταν ψημενη σε υπερβολικο βαθμο. δεδομενου οτι δεν ρωτηθηκαμε για το βαθμο ψησιματος θεωρησαμε οτι θα ερθει medium, αντιθετως ηρθε βιαστικα και παραψημενη πραγμα που μας δημιουργησε εντονη την εντυπωση οτι ηταν προετοιμασμενη απο πριν και ειχε μεινει για ενα διαστημα.

τελος ηρθε η ωρα των γλυκων. το προεπιδορπιο ηταν αμελητεο αλλα ηταν ευχαριστο το οτι υπηρχε. προτιμησαμε αντι για τυρια ενα επιπλεον γλυκο. τα γλυκα ηταν το καλυτερο σημειο της βραδιας. χωρις να ειναι κατι ιδιαιτερο ηταν ευχαριστα στη γευση και καλοφτιαγμενα. ο καφες ηταν το απλουστερο με εναν αφρο πραλινας. η βανιλια ηταν το πιο γεματο σε γευση με σφολιατα και καραμελα. το λιγοτερο καλο ηταν η σοκολατα.

απο τα συναισθηματα που μου εμειναν η απογοητευση και η δυσαρεσκεια υπερτερουσαν της ευδαιμονιας του γευματος κι αυτο γιατι η φημη το ηθελε καλυτερο εστιατοριο για πολλα χρονια και ισως και να ηταν αλλα δεν την προλαβα αυτη την εποχη. κατ'αρχας δεν εφυγα τοσο χορτασμενη οσο σε αναλογου επιπεδου εστιατορια πραγμα που ειναι προαπαιτουμενο. επιπλεον το σερβις δεν ηταν ιδιαιτερα φιλοξενο, περισσοτερο θα μπορουσα να το χαρακτηρισω απομακρο και σνομπ.

τα ιδια τα πιατα εφταναν σε ενα ικανοποιητικο επιπεδο ποιοτικα αλλα οχι τετοιο ωστε να δικαιολογουν τα μειονεκτηματα τους. τελος οι τιμες ηταν υπερβολικες για αυτα που φαγαμε. αναγνωριζοντας οτι οι πρωτες υλες που χρησιμοποιουν ειναι πανακριβες και παλι ο χειρισμος τους δεν ηταν τετοιος που να επιβαλλεται τετοια τιμη στον πελατη. το κοστος για δυο ατομα ηταν 310ευρω.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία, Παγκράτι
Ιούλ
04
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
€/Άτομο
81-100

Επίσκεψη στην καλοκαιρινή αυλή της Σπονδής τον Ιούνιο.
Η αυλή είναι πολυ όμορφη, και προσφέρει μια ευχάριστη νότα δροσιας.

Το μαγαζί ειναι πολλα χρόνια εκεί, κοντά στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκρατι, σε μια γειτονια με φαγητο καθε αλλο παρα εκλεπτυσμένο και το parking να ειναι γενικα δυσκολη υπόθεση, αλλα όχι τόσο πολύ το καλοκαίρι.

Να ενημερωσω οτι στην παρέα ειμαστε πλημμελώς μυημένοι στην γαλλική κουζίνα και καθόλου στην μοριακή (βάπτισμα του πυρός). Πρέπει να ληφθεί αυτό υπόψη για την κριτικη που ακολουθεί.

Επιλέξαμε την λύση του μενού Aποκαλυψη (στο spondi. gr θα βρειτε το μενου και αρκετες πληροφοριες, επίσης μπορείτε να κανετε κρατηση online) προκειμένου να αποκτήσουμε σφαιρική άποψη

Τα πρώτα ψωμάκια δεν μας αρεσαν, τυπικά κατεψυγμένα, χωρίς καποια ποιοτητα ή καποιο χρώμα.

To φουα γκρα ήταν πολύ καλό και το.. πακετάρισμα του εκπληκτικο.

Στην πάπια δεν πέτυχαν αυτό που ζητήσαμε στο ψήσιμο και ήταν πιο σκληρη απο οσο θα θελαμε.

Το λαυρακι απλό και με ωραίες συνοδείες, το στρειδι ηταν και μια εικαστική απόλαυση.

Μεγάλη η ποικιλία των τυριών, οι γνώστες του είδους σίγουρα θα πειραματισθουν και θα ικανοποιηθουν.

Για τα γλυκα αδυνατουμε να... κανουμε οποιοδηποτε αρνητικο σχόλιο.
(Το ρουμι που συνοδευει την σοκολατα ηταν πολυ καλο. )

Σε ότι αφορα το μεγεθος των μεριδων (οι αναγνωστες σιγουρα θα ενδιαφερονται να μαθουν), εφοσον καποιος επιλεξει μενου α λ καρτ, σιγουρα θα φυγει χορτασμενος (ειδικα αν ειναι γυναικα). Τα κυριως πιατα δεν ειναι μικρότερα από οτι θα βρίσκατε σε καποιο αλλο καλο εστιατόριο.

Η διαδικασια του a la carte κραταει τουλαχιστον 2 ωρες.
Τo service ηταν καλο, φιλικο, χωρις περιττές φιοριτούρες.
(Υπήρχε βεβαια και ένα άτομο που άφηνε να φανει η κουραση του και εκτελουσε μηχανικά και αργόσυρτα τα δέοντα. )
Στα κρασια ο σομελιέ μας καθοδήγησε ορθά, και συμφωνα με τα όσα του ειπαμε.

Στο τελος της βραδιας συμφωνησαμε ολοι οτι ηταν μια ενδιαφερουσα γευστικη εμπειρια αλλα και συνολικα μια ευχαριστη εμπειρια (οχι ομως αψογη). Στο ερωτημα αν αυτο αξιζει τα λεφτα που ζητουνται, κανεις δεν απάντησε θετικα. Επισης κανεις δεν δήλωσε ότι θα αναζητήσει εκ νεου να δοκιμάσει μοριακή κουζίνα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία, Παγκράτι
Μαι
15
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
81-100

Η Σπονδή κατατάσσεται στα εστιατόρια δημιουργικής κουζίνας και ως τέτοιο πρέπει να κρίνεται. Αυτό θα πει ότι εδώ σημασία έχει η σπανιότητα των υλικών, η δημιουργική χρήση τους, η ευφάνταστη εκτέλεση των συνταγών, το παιχνίδισμα των γεύσεων (ποιός θα περίμενε φουα γκρά με επικάλυψη σοκολάτας για καλωσόρισμα;), η εμφάνιση των πιάτων αλλά και το εξαιρετικό σέρβις.

Όποιος δεν συγκινείται με τα παραπάνω, καλύτερα να αποφύγει τον κόπο και τα έξοδα -με τα ίδια χρήματα θα μπορέσει να δειπνήσει 4 ή 5 φορές σε άλλα εστιατόρια. Για όσους όμως έχουν την περιέργεια να δοκιμάσουν κάτι πραγματικά διαφορετικό, η Σπονδή είναι σε θέση να τους προσφέρει μια αξέχαστη γευστική και αισθητική εμπειρία που έχει βραβευτεί με 2 αστέρια Michelin.

Επισκεφτήκαμε τη Σπονδή στα πλαίσια επαγγελματικού γεύματος που παρείχαμε σε πελάτες μας εξωτερικού και βγήκαμε πραγματικά ασπροπρόσωποι. Μας είχαν προτείνει το παρακάτω μενού:

1. Καβούρι με ρέβα, μέλι ακακίας, εστραγκόν, φρούτα του πάθους

2. Χτένια με ταντούρι, λεμόνι, λάχανο, τζίντζερ

3. Λαυράκι με αγγινάρες, τρυφερό λάχανο, στρείδια, σκόνη γαρίδας

4. Πάπια με παστίγια, πατζάρια, μαύρο φραγκοστάφυλλο

5. Σοκολάτα Αλπάκο από το Εκουαδόρ και κρεμέ, σαμπλέ κανέλα, μαλακή καραμέλα, αλατισμένα φυστίκια, παγωτό φυστίκι Αιγίνης

Όλα τα πιάτα ήταν εξαιρετικά. Τα χτένια και το λαυράκι έδιναν ρεσιτάλ ισορροπίας και φινέτσας, ενώ η πάπια ίσως ήταν το καλύτερο πιάτο. Το καβούρι ίσως υστερούσε κάπως σε ένταση, αλλά όχι ότι ήταν άσχημο. Τέλος, η σοκολάτα αλπάκο ήταν πραγματικά απογειωτική, από τις λίγες περιπτώσεις που μπορεί η σοκολάτα σαν υλικό να προσδώσει φινέτσα και όχι επιθετικότητα.

Τα δε κρασιά με τα οποία συνοδέψαμε τα πιάτα ανέβασαν το επίπεδο ακόμα ψηλότερα!

Η εξυπηρέτηση άψογη. Είχαν φροντίσει να προσφέρουν ειδικό μενού σε έναν πελάτη μας που είναι χορτοφάγος και φυσικά να μας εξηγήσουν τα πάντα σε πολύ καλά αγγλικά. Τιμή χωρίς τα κρασιά περίπου 85 ευρώ το άτομο. Ακούγονται πολλά για κάποιον που συνηθίζει να γευματίζει με 10-20 ευρώ, αλλά πραγματικά είναι λίγα αν σκεφτεί κανείς πόσα 20άρικα έχουμε κλάψει σε ταβέρνες μέτριας έως κακής ποιότητας.

Στο χώρο/ατμόσφαιρα έβαλα 3/4 καθαρά από άποψη προσωπικού γούστου (δεν μας αρέσει η αίθουσα του δείπνου να βρίσκεται υπογείως).

Με λίγα λόγια, να πάτε, είναι εμπειρία!!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία, Παγκράτι
Σεπ
30
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
81-100

Επισκέφθηκα τη "Σπονδή" ένα βράδυ στις αρχές του καλοκαιριού με πολύ υψηλές προσδοκίες. Δικαιολογημένα, πιστεύω, μιας και ανακηρύσσεται επί σειρά ετών ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα και έχει βραβευθεί με δύο αστέρια Michelin. Συνεπώς, δεδομένου ότι ο πήχης είναι ψηλά, θα κρίνω τη "Σπονδή" με τη δέουσα αυστηρότητα.

Καθισαμε σε μία γωνιά του πολύ όμορφου κήπου και απολαύσαμε εξαρχής του εξαιρετικού και πολυπληθούς σέρβις, όπως αρμόζει σε ένα εστιατόριο της κατηγορίας αυτής. Σε ό,τι αφορά στο σέρβις, όλα δουλεύουν ρολόι, ο δε χώρος είναι προσεγμένος σε κάθε λεπτομέρεια.

Στο φαγητό: μας είχαν ετοιμάσει ένα ειδικό μενού 4 πιάτων για την περίσταση (γενέθλια μιας εκ των συνδαιτυμόνων) το οποίο ξεκινούσε με ένα εξαιρετικό πιάτο με βάση το καβούρι, ένα δεύτερο ορεκτικό με βάση το foie gras (θα ενθουσιασθούν όσοι αγαπούν το έδεσμα, όπως εγώ) και για κυρίως το κουνέλι, ένα πολύ ισορροπημένο πιάτο, άψογα εκτελεσμένο, από το οποίο ένιωσα όμως πως έλειπε η ένταση. Στο ύψος των περιστάσεων στάθηκε το εκπληκτικό γλυκό, που συνδύαζε διαφόρων ειδών σοκολάτες: άριστο και απόλυτα ισορροπημένο.

Μεταξύ των δύο πρώτων πιάτων και του κουνελιού μεσολάβησε σορμπέ. Η wine list είναι σίγουρα από τις καλύτερες στην Ελλάδα.

Το συμπέρασμα που μπορεί να διεξαχθεί για την κουζίνα της "Σπονδής" στην παρούσα φάση είναι ότι παρά την τεχνική αρτιότητα, την ισορροπία και την εξαιρετική παρουσίαση των πιάτων, απουσίαζε η συγκίνηση που μου έχουν προκαλέσει στο παρελθόν πιάτα εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας, όπως η Χύτρα, το Abac στη Βαρκελώνη κ.α.

Ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι ο Arnaud Bignon, ο οποίος τα έχει συνθέσει έχει αποχωρήσει πλέον από το εστιατόριο, αφήνοντας τα ηνία στον sous-chef του. Άλλωστε ακουγόταν από πέρσι ότι ο Τραστέλλης αναζητεί πολυάστερο σεφ για να ανανεώσει το μενού της "Σπονδής".

Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι ένα γεύμα στη Σπονδή δεν αποτελεί εξαιρετική εμπειρία και ότι δεν θα μείνετε ικανοποιημένοι σε όλα επίπεδα.

Απλώς, θεωρώ ότι ένα εστιατόριο αυτής της κατηγορίας οφείλει να απογειώσει τον πελάτη με το φαγητό και τη δημιουργικότητά του - και η Σπονδή δεν το κατάφερε. Ανάλογη κατάσταση έχω βιώσει σε πολλά υποσχόμενα εστιατόρια του εξωτερικού, όπως το Petrus στο Knightsbridge και θα μπορούσε να αποδοθεί ως άψυχη τελειότητα.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές, είναι σίγουρα υψηλές, αλλά τα 2 αστέρια τις δικαιολογούν. Άλλωστε, η Σπονδή δεν είναι για κάθε μέρα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία, Παγκράτι
Οκτ
03
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
81-100

Δεν αναφερθώ στην ποιότητα φαγητού, είναι εξαιρετικό. Εκτίμησα δεόντως ότι το τραπέζι μας (δύο ατόμων) ήταν ιδιαιτέρως ευρύχωρο, το δε service άψογο. Ήταν όσο πρέπει γρήγορο και πολύ διακριτικό. Τρως με την ησυχία σου και μόλις τελειώσεις, το πιάτο έχει φύγει από μπροστά σου.

Αναρωτήθηκαν γιατί δεν είχα αδειάσει το πιάτο μου με ειλικρινές ενδιαφέρον και προσφέρθηκαν να μου το αλλάξουν εάν είχα παράπονο. Είχα κρατήσει χώρο για το επιδόρπιο...

Ο sommelier ήταν συμπαθής, κατατοπιστικός αν και λίγο αγχωμένος αν θα μας αρέσει το κρασί που μας πρότεινε. Ήταν μια μοναδική εμπειρία, δεν μετάνιωσα για τα χρήματα που έδωσα, 120 ευρώ το άτομο.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία, Παγκράτι
Σεπ
09
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
81-100

Θυμήθηκα τις παλιές καλές εποχές της Σπονδής....

Παρασκευή βράδυ και το μαγαζί γεμάτο...

Πήραμε το μενού των τάπας στην τιμή των 69ευρώ. 6 πιάτα συν γλυκό. Αργότερα διάβασα στον κατάλογο πως μπορείς να επιλέξεις και λιγότερα στην τιμή των 10 ευρώ ανά πιάτο ή φυσικά να επαναλάβεις αυτό που σου άρεσε.

Ξεκινήσαμε με εξαιρετικό amuse buche με μους φουαγκρά και καραμέλλα (μελιού νομίζω) σερβιρισμένο σε chinois μικρό κουταλάκι, μαζί με ΜΑΓΙΚΟ μαρεγκάκι καρότου με κρεμμύδι-κάρυ και τσιπς πατάτας και halibut. Το μαρεγκάκι σε κανονική θερμοκρασία και η γέμιση παγωμένη (!)με θεϊκή υφή.

Είναι δύσκολο να περιγράψω τα υπόλοιπα πιάτα.... Η πολυπλοκότητα, η τεχνική, η παρουσίαση, η γεύση.... Ευδαιμονία....

Κατώτερα των περιστάσεων το μακαρόνι με σπανάκι,κουκουνάρι και σως γκοργκοντζόλα παρόλη την άψογη τεχνική στο ζυμαρικό. Το κοτόπουλο νόστιμο, εξαιρετικά ψημένο χωρίς να μ΄ενθουσιάσει ο συνδυασμός με το φυστικοβούτυρο. Τίποτα δεν απογείωνε την γεύση σου ούτε τα συνοδευτικά του πιάτου βοήθησαν.

Εξαιρετικό και το γλυκό, συνδυασμός δύο διαφορετικών "στοιχείων" λευκής κρέμας και σοκολάτας με δύο διαφορετικά σορμπέ.

Το σέρβις μπορεί να μην είχε την αρχοντιά που είχε παλιότερα ειδικά όταν στην ομάδα ήταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σπύρος, αλλά τα παιδιά ήταν ευγενέστατα χωρίς φορτική υποκρισία στις κινήσεις τους, γρήγορα, αθόρυβα, διακριτικά.

Με ένα ροζέ κρασί των 30ευρώ -δεν θυμάμαι ποιό, το είχε παραγγείλει η φίλη μου πριν πάω και δεν μ΄ενθουσίασε) και ένα εσπρεσσάκι+ νερά, 190 ευρώ.

Για μένα άξιζε τα χρήματα, γιατί σ΄αυτού του επιπέδου τα εστιατόρια βιώνεις μια εμπειρία που δεν αξιολογείται μόνον με χρήμα.

Εβαλα 3 στην ποιότητα του φαγητού για να τονίσω των διαφορά των δύο τελευταίων πιάτων από τα υπόλοιπα. Ετσι κι αλλιώς όμως η ποιότητα του φαγητού παίρνει 10 με τόνο.Εβαλα επίσης 3 στην εξυπηρέτηση για τον λόγο που ανέφερα παραπάνω και όχι γιατί δεν ήταν άψογη.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία, Παγκράτι
Φεβ
09
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
81-100

Είχα πάει πολύ παλιότερα, όταν είχε πρωτοανοίξει σε επαγγελματικό δείπνο και είχα ενθουσιαστεί, ίσως επειδή δεν πλήρωσα. Πήγαμε πρόσφατα με τον καλό επ' ευκαιρίας μιας επετείου μας και επιλέξαμε το τάπας μενού (σολομό με κινόα και wasabi, χτένι με πατζάρι, αρνί με κάτι σαν χούμους κ.α.) συν ένα ποτήρι κρασί στα 80 ευρώ το άτομο.

Εντάξει είναι ωραίος ο χώρος, άψογο το σέρβις και νόστιμο το φαγητό αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι από τα μαγαζιά που στεναχωριέμαι επειδή δεν μπορώ να τα επισκέπτομαι συχνά.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία, Παγκράτι
Σεπ
30
2012
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
-

Το καλυτερο εστιατοριο στην Ελλαδα. Εξαιρετικο φαγητο, καλος χωρος, συνεπεια, διαχρονικοτητα αλλα πανακριβο. Τιμες ακριβων εστιατοριων της Γαλλιας στην ταπεινη γειτονια του Παγκρατου. Αντιλαμβανομαι τα μεγαλα κοστολογια που εχει ο επιχειρηματιας για πρωτες υλες και προσωπικο, αλλα δυστυχως δεν μπορει να κρατησει μια σταθερη πελατεια γιατι αυτες οι τιμες δεν αντεχονται.

Οι περισσοτεροι πηγαινουν μια φορα να γευθουν την εξαιρετικη κουζινα και αλλοι να γιορτασουν μια επετειο εντυπωσιαζοντας την συνοδο τους. Βεβαια υπαρχουν και καποιοι σταθεροι πελατες που δεν εχουν προβλημα να πληρωσουν και οντως δικαιωνονται αλλα αυτοι ειναι λιγοστοι. Η οικονομικη κριση εχει δυσκολεψει σε μεγαλο βαθμο την λειτουργια τετοιου ειδους εστιατορια.

Δεν μπορεις να πεις κατι κακο για αυτο το εστιατοριο, μονο καλα λογια. Σοβαρη προσπαθεια και απορω πως αντεχει ο επιχειρηματιας τοσα χρονια να το συντηρει. Μπραβο του!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία, Παγκράτι
Απρ
10
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
€/Άτομο
81-100

Ο χώρος αρκετά ζεστός και καλαίσθητος. Το προσωπικό απερίγραπτο, σου δίνει την εντύπωση ότι σου κάνουν μεγάλη χάρη που σε εξυπηρετούν. Τέλος το φαγητό πολύ κατώτερο από ένα εστιατόριο αυτού του επιπέδου. Δεν αξίζει σε καμμία περίπτωση.

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία, Παγκράτι
Δεκ
30
2012
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
81-100

Επισκεφτήκαμε το εστιατόριο καθημερινή (βεβαια της εορταστικης περιόδου) και αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι ότι όλα τα τραπέζια γέμισαν!

Το φαγητό ήταν εξαιρετικό και αδιαμφισβήτητα δεν είναι τυχαίο ότι το εστιατόριο εχει τόσες διακρίσεις. Η εμπειρία απο τις εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση πραγματικά βοηθούν στο να εκτιμήσεις κάτι πέρα απο την καθημερινή μαγειρική (πχ τεχνικές μαγειρικής)!

Επίσης φοβερή εντύπωση προκαλεί η κάβα και οι καλες τιμές της, που δε συνηθίζεται σε τέτοια μαγαζιά. Το ίδιο ισχύει κ για τα γλυκά, που ήταν πολυ νόστιμα και προτείνουμε να επιλέξετε το "μενού" που σε καλή ποσότητα και τιμή δοκιμάσετε τρία γευστικοτατα γλυκά!

Στα θετικά, τα "κεράσματα" τόσο πριν τα ορεκτικα όσο και στα γλυκά παρόλο που είχαμε παραγγείλει.

Αρνητικά:
Δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ορισμένα αρνητικά. Πληρώνοντας τέτοιες τιμές είναι λογικό να περιμένεις κ αναλογη ποιότητα.
1) Απο νωρίς το βράδυ δεν ήταν διαθέσιμο το ζαρκαδι και αργότερα και το γλυκάδι. Για ένα εστιατόριο αυτης της κατηγοριας με 4 πιάτα κρέατος είναι φάουλ τα μισά να μην είναι διαθεσιμα.
2) Ενα κενό μισής ώρας περίπου απο την ολοκλήρωση του ορεκτικου μέχρι το σερβίρισμα του κυρίως πιατου.
3) Το εστιατόριο ισχυρίζεται πως είναι γαλλικό. Σύμφωνοι. Τη συγκεκριμένη μέρα όμως υπήρχε ένα τραπέζι Γάλλων, στο οποίο όμως η επικοινωνία με τους σερβιτόρους γίνονταν στα Αγγλικά!

Προφανώς δεν είναι για κάθε μέρα αλλά η εμπειρία είναι μοναδική!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία, Παγκράτι
Απρ
01
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
€/Άτομο
81-100

Spondi, spondi...
It was the biggest disappointment I had later.
The restaurant with 2 Michelin stars will definetely lose them soon.

The atmosphere inside had high humidity, its just stinks together with combination of cheeses.
Small menu was obviously from taste characteristics created after that Michelin chef left. Salmon was awful.
Dishes from catalog was ok, but more than just ok.

But most interesting was the service. Place was not full, and waiters base was next to our table. Our dirty plates were standing 10-15 minutes, while waiters and their assistents were looking on our table. But always they had something more important and urgent to do.
An empty glass was also standing there all alone... although we took very expensive wine.

Well, looking forward place to lose their stars. They obviously don't deserve them.

And yes, the info on site is quite different from reality.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία, Παγκράτι
Μάρ
19
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
€/Άτομο
-

Εξαιρετικός χώρος, αξίζει να πας.

Φαγητό καλό, αλλά λίγο ανάλατα όλα τα πιάτα.

Το σέρβις παίρνει 10/10.

Οι τιμές όμως τσιμπημένες....

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία, Παγκράτι
Δεκ
01
2012
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
81-100

αν θες στις πιο σημαντικες στιγμες της ζωης σου να ειναι κ αυτη η ομορφη τελετουργια της γαστρονομιας τοτε βρηκες το καταλληλο εστιατοριο!!

πραγματικα αξιζει ολα τα γαστρονομικα βραβεια που του εχουν αποδοθει

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία, Παγκράτι
Οκτ
16
2012
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
81-100

Δικαιολογημένα σαρώνει τα βραβεία και τους σκούφους τόσα χρόνια, απλά άψογο..αυθεντική γαλλική κουζίνα σε εναν όμορφο περιβάλλον με το καλύτερο σέρβις στην Αθήνα.

Το μενού και τα πιάτα εντυπωσιακά αλλα και πανάκριβα.. δυστυχώς δεν είναι το εστιατόριο που μπορείς να πηγαίνεις καθημερινά εκτός αν κερδίσεις το λόττο ! πάντως μπράβο τους !

Χρήσιμη;
0