ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ

Μοντέρνα κουζίνα

  Αιτωλικού 72, Πειραιάς [Χάρτης]
  Εμφάνιση τηλεφώνου 210 461... 210 4612457

20140808-logo16 Αξιολόγηση:
87 %
Βεβαιότητα:
Γεύση
94 %
Εξυπηρέτηση
81 %
Χώρος
88 %
Value for money
85 %
€/Άτομο
28-38
Η αξιολόγηση προκύπτει από 22 κριτικές
Περιγραφή
Μοντέρνες ιδέες στο μενού. Κυριακή μόνο μεσημέρι. Κλειστά Δευτέρα.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Πειραιάς κέντρο
Νοε
13
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
37-49

Εχοντας χτες επετειο με την κοπελα μου και ορμωμενος απο τις πολυ καλες κριτικες που εχει το συγκεκριμενο εστιατοριο, εκλεισα τραπεζακι και φυγαμε για τον ΒΑσιλαινα.

Το εστιατοριο ειναι απο τα πιο παλια, απο το 1920 και ειναι στα μανιατικα στον Πειραια. Φτανοντας ηταν εξω ενα παιδι για το parking, αλλα εμεις πηγαμε με ταξι, οποτε απλα το παιδι μας ειπε καλως ηρθατε και καλα να περασετε.
Μπαινοντας μεσα στο μαγαζι εντυπωση κανει η αρμονια χρωματων τραπεζιων και πατωματος, καθως προκειται για το ιδιο ακριβως ξυλο.

Τα τραπεζια ειχαν μεταξυ τους αρκετο χωρο και καλη διαταξη, ενω μας επιτρεψανε να κατσουμε σε τραπεζι για τεσσερα ατομα, καθως δεν ειχε και τοσο κοσμο. Παντως αν και καθημερινη και σχετικα ακριβο, το εστιατοριο ηταν πανω απο το μισο γεματο, πραγμα που σημαινει οτι χαιρει μεγαλης εκτιμησης.

Ενα μικρο μειον για τον χωρο ειναι η πολυ μινιμαλ διακοσμηση και η μυρωδια απο την κουζινα που ερχοταν στην σαλα, ενω στα πολυ θετικα η ωραια τζαζ μουσικη που επαιζε συνεχεια με τετοια ενταση ωστε να την ακους, αλλα ανετα να μπορεις να συζητας και η πολυ καλη ηχομονωση του χωρου καθως δεν ακουσαμε ουτε ενα αυτοκινητο απ'εξω.

Αμεσως μολις κατσαμε μας εφεραν νερο κανατα, επισης πολυ θετικο γιατι κανεις θα περιμενε οτι ενα τετοιο εστιατοριο θα σερβιρε αμεσως εμφιαλωμενο νερο, και ο καταλογος που τοσο ο σερβιτορος οσο και ο ιδιος ο ιδιοκτητης μας ενημερωσε για καποιες αλλαγες στα δυο μενου degustation και για καποιες ελλειψεις στα πιατα ημερας. Μετα κατεφτασαν και τα ψωμακια ζεστα ζεστα και χειροποιητα. Εδω θα ηθελα να τονισω πως αν και νερο βρυσης μας σερβιραν κανονικα στα ποτηρια μας.

Επισης πηραμε δυο ποτηρια κρασι, οπου μας εφεραν τα μπουκαλια στο τραπεζι και μας γεμισαν εκει τα ποτηρια. Επιλεξαμε τα δυο μενου ενα που καταληγει σε κρεατικα και ενα με θαλασσινα. Τα μενου δεν υπαρχουν στο site του μαγαζιου και το ενα μενου που εχει δεν ισχυει. Τα πρωτα τρια πιατα ειναι κοινα και στα δυο μενου.

-Ξεκιναμε με νοστιμοτατη ψαροσουπα κακαβια (χωρις ψαρι, σκετη σουπα), αρκετη σε ποσοτητα

-Στη συνεχεια ερχεται ενα πιατο με υπεροχη λευκη ταραμοσαλατα με φρυγανισμενη αραβικη πιττα και μαζι ειχε και το επομενο πιατο μπρουσκετα με γαυρο μαρινατο και μαρμελαδα ντοματα. Πραγματικα και τα δυο ηταν καταπληκτικα. Την ταραμοσαλατα την βρηκα αρκετη, ενω θα ηθελα να ειχε μια ακομα πιττουλα, γιατι μου τελειωσαν και την υπολοιπη την εφαγα με ψωμακι.

Επισης θεωρω οτι αντι για μια μπρουσκετα, θα επρεπε να εχει δυο, γιατι η γευση τους ηταν πραγματικα παρα πολυ καλη και κατι πρωτογνωρο και με την μια δεν προλαβαινες να την συνειδητοποιησεις.

Μετα απο αυτα τα πιατα τα δυο μενου τραβανε ξεχωριστους δρομους.
Το μενου με τα κρεατικα εχει ακομα τα εξης πιατα:

-Καρπατσιο απο καποιο ψαρι, μου φαινεται λαυρακι με λαϊμ και γουασαμπι. Το ψαρι ηταν φρεσκοτατο και πολυ διακριτικο. Σε οποιον δεν αρεσει το ωμο ψαρι μπορει να τον ξενισει το συγκεκριμενο πιατο, καθως το ψαρι δεν μαγειρευεται αλλα "ψηνεται" αργα μεσα σε κατι οξινο, οπως εδω ειχαμε το χυμο λαϊμ

-Γαριδες ψητες με σχοινοπρασο, παρα πολυ νοστιμες αλλα ηταν μονο δυο μεσσαιες γαριδες.

-Μετα ηρθε ριζοτο με λαχανικα και φετα. Στην ουσια επροκειτο για αποδομημενα γεμιστα, καθως το ριζοτο ειχε μεσα δυοσμο και αμεσως σου ερχοταν η μυρωδια απο γεμιστα. Πολυ καλο πιατο αν και λιγο και η φετα ηταν μονο μια μικρη μπουκιτσα.

-Στη συνεχεια ηρθε η αλλαγη στο μενου. Ενω κανονικα το πιατο ηταν μαυροματικα με ρεγγα καπνιστη, το αντικατεστησαν με ρεβυθια με αλλαντικα, λογω του οτι το ενα ηταν το καλοκαιρινο πιατο ενω τα ρεβυθια ειναι το χειμωνιατικο. Πραγματικα τον συνδιασμο ρεβυθιων με αλλαντικα δεν τον ειχα σκεφτει και μπορω να πω οτι ηταν πολυ πετυχημενος. Τα αλλαντικα δεν ξερω τι ηταν, αλλα υπερισχυε η γευση απο σαλαμι αερος.

-Για το τελος λοιπον πανσετα ψητη για 12 ωρες σε σακουλα κενου με λαχανικα και πατατες κοκκινιστα. Στην ουσια ηταν μπριαμ. Μπορω να πω οτι το πιατο αυτο με απογοητευσε περισσοτερο απο ολα, καθως ηταν πολυ λιγο και οταν ειναι το τελευταιο περιμενεις κατι πολυ εντυπωσιακο, ενω αυτο ηταν πολυ ηπιο και το μπριαμ σαν γευση πολυ γνωριμο. Η πανσετα επισης ηταν λιγο ξερη, πραγμα που με παραξενεψε για το επιπεδο του μενου και του εστιατοριου και ισως ηταν και το μονο μελανο σημειο στο δειπνο.

-Το γλυκακι στο τελος ηταν μους σοκολατας, αρκετα εντονη και πηκτη και αρκετα λιγουριαστικη, με σως απο βατομουρα! Γλυκο και σοκολατενιο τελειωμα μετα απο μια σειρα πιατων.

Το μενου με τα θαλασσινα ειχε μετα τα τρια πρωτα κοινα πιατα τα εξης:

-Καρπατσιο καραβιδας με λαϊμ. Η γευση και η ποιοτητα ηταν εξαιρετικη και η καραβιδα ηταν πολυ φρεσκια. Απο πανω ειχε και μια καραβιδοψιχα ψητη.

-Στη συνεχεια ηρθε χτενι, το οποιο ηταν πολυ γευστικο αλλα μονο ενα. Το χτενι ειναι τρομερη λιχουδια και ειναι ιδιαιτερα διαδεδομενο στην Αγγλια και στην Αμερικη. Εδω δεν ειναι τοσο πολυ γνωστο, αλλα ειναι πολυ καλο. Προκειται στην κυριολεξια για μια μπουκια και οταν το δοκιμασεις και σε ενθουσιασει σιγουρα θα θες κι αλλο δυστυχως.

-Μετα ηρθε κατ'εμε το καλυτερο πιατο του μενου και η αλλαγη γι'αυτο το συγκεκριμενο μενου. Μπακαλιαρος τηγανητος με ψητα παντζαρια και χειροποιητη μαγιονεζα, καλαμαρι ψητο και καπνιστη μελιτζανα. Ολα ηταν πραγματικα φοβερα. Ο μπακαλιαρος ηταν ο πιο νοστιμος και γευστικος που εχω φαει ποτε μου, η μαγιονεζα ηταν πραγματι πολυ γευστικη, τα πατζαρια ηταν οκ, το καλαμαρι πολυ νοστιμο και μαλακο, ενω η μελιτζανα ηταν πολυ καλα καπνισμενη. Πραγματικα παρα πολυ καλο πιατο και μακαρι να ηταν περισσοτερη η ποσοτητα, καθως ο μπακαλιαρος ηταν μονο μια μπουκια, ενω τα καλαμαρια ηταν απο δυο μπουκιες.

-Ακολουθως ηρθε το κριθαρωτο με γαριδες. Οι γαριδες παλι ηταν πολυ γευστικες και εξαιρετικης ποιοτητας ομως μονο δυο, ενω το κριθαρωτο ηταν σωστα μαγειρεμενο και δεμενο με ωραιο τυρακι μεσα, το οποιο ομως ηταν λιγο περισσοτερο και ετσι υπερισχυε σε γευση και σε υφη, καθως ελιωσε και το εκανε αρκετα κολλωδες

-Για το τελος μηλοκοπι φιλετο με μελιτζανα καπνιστη, σως απο ντοματα και αλλη μια σως. Πολυ καλο και φρεσκο ψαρακι, ζουμερο, σωστα μαγειρεμενο, αλλα παλι λιγο καθως ηταν μολις τεσσερις μπουκιες και θεωρω πως το τελευταιο πιατο πρεπει να ειναι κατι πιο εντυπωσιακο και οπωσδηποτε μεγαλυτερης ποσοτητας.

-Για γλυκακι φερανε cheesecake με καραμελωμενο ανανα και σαλτσα μανγκο. Πολυ ελαφρυ και πραγματικη εκπληξη!

Το πρωτο μενου εκανε 30 ευρω, ενω το δευτερο με τα θαλασσινα 40 ευρω. Γενικα οι τιμες ειναι τσιμπημενες σε ολα τα πιατα, αλλα θεωρω οτι η ποιοτητα και η γευστικη εμπειρια ειναι τετοια που πραγματικα το αξιζει. Αν θελει καποιος να δοκιμασει για πρωτη φορα γκουρμε κουζινα η να παρει μια γευση για την κουζινα του μαγαζιου μπορει να παρει τα δυο μενου, που παρολο που το καθε πιατο ηταν πολυ μικρο, σαν συνολο στο τελος δεν σε αφηναν νηστικο, αλλα σε καμμια περιπτωση δεν μπορω να ισχυριστω οτι εσκασα στο φαγητο. Απλα ημουν οκ.

Η εξυπηρετηση γενικα ηταν πολυ καλη και πολυ γρηγορη. Ολο το μαγαζι ειχε μονο δυο σερβιτορους, μια κοπελα και ενα αγορι, αλλα σε καμμια περιπτωση δεν φανηκε καποια αδυναμια στο σερβις. Μαλλον αυτο οφειλοταν στο γεγονος οτι δεν ειχε και τοσο πολυ κοσμο το μαγαζι.

Ενα αρνητικο ηταν το ντυσιμο της κοπελας, η οποια φοραγε ραντακι μπλουζα και επρεπε να την φτιαχνει συνεχεια προκειμενου να μην γινει πιο αποκαλυπτικη και σε καμμια περιπτωση δεν συναδει μια τετοια περιβολη ουτε με το υφος αλλα ουτε και με το επιπεδο του μαγαζιου, ενω ακομα ηταν λιγο αρρωστη και εβηχε στην ουσια πανω στα πιατα μας, αν και προσπαθουσε πολυ να μην το κανει αλλα ποσο να κρατηθει.

Γενικα ομως ηταν παρα παρα πολυ εξυπηρετικοι και γρηγοροι, σε σημειο που με το που τελειωνε το ενα πιατο στο καπακι ερχοταν το επομενο και ετσι δεν υπηρχε σχεδον κανενα κενο αναμεσα στα πιατα. Επισης καθε φορα που λερωναμε καποιο μαχαιροπιρουνο αυτοματα μας τα αλλαζαν. Κατα την διαρκεια και στο τελος του δειπνου ηρθε και ο ιδιοκτητης και μας ρωταγε αν μας αρεσαν τα πιατα και αν ολα ειναι καλα. Στο τελος μας προσφεραν γλυκο κρασι.

Τελος ενα ακομα αρνητικο ειναι οτι το ψωμακι, αν και χειροποιητο και ζεστο, χρεωνεται 1 ευρω το ατομο, χωρις βεβαια να σε ρωτανε αν θες να σου φερουν η οχι. Βεβαια οταν πληρωνεις τοσα πολλα για φαγητο το ενα ευρω σε πειραξε, αλλα λεμε τωρα κουβεντα να γινεται.

Σε γενικες γραμμες ολα τα πιατα ηταν παρα πολυ καλα και γευστικα, ομως θα μπορουσαν να ειχαν λιγο περισσοτερη ποσοτητα, καθως μολις αντιλαμβανοσουν τη γευση του πιατου, το ειχες τελειωσει και δεν μπορουσες να το απολαυσεις. Αν ειστε απο την περιοχη σπευσατε ταχιστα! Αν δεν ειστε απο την περιοχη καλο θα ηταν να κανετε μια βολτα προς τον Πειραια και να δοκιμασετε τις γαστρονομικες δημιουργιες του Βασιλαινα.

Σας το συστηνω ανεπιφυλακτα! Το μαγαζι διαθετει και site, το οποιο δεν ειναι ενημερωμενο δυστυχως. Επισης αυριο πεμπτη 13/11 εχει βραδια οινογνωσιας με ειδικο μενου, οπου καθε πιατο συνοδευεται απο διαφορετικο κρασι.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Πειραιάς κέντρο
Οκτ
20
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
-

Ομολογώ ότι μου είναι δύσκολο να δώσω κριτική για τον Βασίλαινα, γιατί άλλα σχεδίαζα να γράψω όταν έκλεισα το τραπέζι και διάβαζα τις καλές κριτικές και αλλιώς μας βγήκε η βραδιά. Συνήθως γράφω μετά την δεύτερη-τρίτη επίσκεψη, όταν πηγαίνω σε κάποιο γνωστό εστιατόριο, ώστε τα συμπεράσματα να είναι πιο ασφαλή.

Τώρα όμως μου έδωσε αφορμή ο χρήστης avocat που έτυχε να βρίσκεται την ίδια βραδιά με εμένα στο Βασίλαινας. Λοιπόν, δεν ξέρω αν το είχε η βραδιά, αλλά όντως εκείνο το σαββατόβραδο οι σερβιτόροι τα είχαν χάσει λίγο με τα μενού και την εξυπηρέτηση.

Εγώ παρήγγειλα το δεύτερο μενού γευσιγνωσίας- αυτό με τα θαλασσινά (40 ευρώ)- και μου έφεραν κατά λάθος το πρώτο! Δυστυχώς, επειδή κάποια πρώτα πιάτα περιλαμβάνονται και στα δύο, το κατάλαβα αργά και συγκεκριμένα μόλις μου έφεραν το κυρίως.

Έτσι κατέληξα να τρώω φαγητό που δεν είχα επιλέξει (δεν είμαι φαν της ταραμοσαλάτας και του γαύρου μαρινάτου), πείθοντας τον εαυτό μου ότι μάλλον δεν θυμόμουν καλά το μενού μου και ότι όπου να 'ναι θα ρθει το χτένι και το κριθαρώτο γαρίδας που τόσο περίμενα. Αντ' αυτού ήρθε ρέγγα με μαυρομάτικα και ριζότο λαχανικών. Και φυσικά καταλαβαίνετε την έκπληξή μου όταν στο τραπέζι προσγειώθηκε το κυρίως: χοιρινή πανσέτα!

Κάλεσα το σερβιτόρο που μας είχε πάρει την παραγγελία, ο οποίος φυσικά παραδέχτηκε το λάθος, και έσπευσε να αντικαταστήσει, τουλάχιστον αυτό το πιάτο, με το κυρίως το δεύτερου μενού: το μυλοκόπι. Κατάλαβα ότι ένιωσε πολύ άσχημα και δεν ήθελα να τον προσβάλλω ούτε να το κάνω θέμα στον υπεύθυνο -άλλωστε όλοι οι εργαζόμενοι κάνουν λάθη. Κι έτσι πέρασε στα ψιλά γράμματα, αλλά ομολογώ ότι όλο αυτό μου χάλασε τη διάθεση, σε μια βραδιά ιδιαίτερη για μένα και το σύντροφό μου. Και νομίζω ότι είναι κάτι που δε θα έπρεπε να συμβαίνει σε ένα εστιατόριο υψηλού επιπέδου, όπου τοποθετείται ο Βασίλαινας.

Πέρα όμως από αυτό, ένιωσα ότι δεν έδωσαν μεγάλη σημασία στο τραπέζι μας από την αρχή.

Γεγονός πρώτο: είχα κάνει κράτηση 5 μέρες νωρίτερα. Αυτό δηλώνει ότι θέλεις ένα καλό τραπέζι, γι αυτό προνοείς. Θα ήθελα λοιπόν, να μας έχουν κρατήσει ένα τραπέζι στη σάλα, όπου είναι και πιο ήρεμα. Αντ’ αυτού, μας έβαλαν παραπλεύρως της πόρτας εισόδου και της εισόδου προς την κουζίνα, όπου επικρατούσε ο πανικός όταν το εστιατόριο γέμισε.

Γεγονός 2ο: Σχεδόν ταυτόχρονα με εμάς γέμισαν και τα δύο τραπέζια δεξιά και αριστερά μας: ένα των τεσσάρων κι ένα δύο ατόμων. Εμείς είχαμε καθίσει λίγο πριν από όλους αυτούς. Για κάποιον λόγο όμως πήραν παραγγελία πρώτα από αυτούς, ενώ εμάς μας ξέχασαν και χρειάστηκε να ειδοποιήσουμε οι ίδιοι τον σερβιτόρο για να παραγγείλουμε.

Αυτός πάλι, εντελώς διεκπεραιωτικός, ξέχασε να μας ενημερώσει για κάποιες αλλαγές που είχαν γίνει στο μενού, τις οποίες είχα ακούσει νωρίτερα να συζητάει με τα διπλανά τραπέζια. Μόνο όταν του το ανέφερα, θυμήθηκε να τις επαναλάβει και σε εμάς.

Γενικά, το όλο σέρβις δεν είχε οργάνωση. Οι σερβιτόροι εξυπηρετούσαν όλοι τους πάντες. Από ένα σημείο κι ύστερα χάσαμε τον «δικό μας» (αυτόν που μας πήρε την παραγγελία κι έφερε κρασί και νερό). Όποιος μπορούσε έφερνε τα πιάτα, τα άφηνε βιαστικά στο τραπέζι, έλεγε τι είναι κι έφευγε, χωρίς συνήθως να έχουμε ακούσει.

Και πάλι διέκρινα ότι υπήρχε καλύτερη εξυπηρέτηση στο τραπέζι των 4 δίπλα μας, οι οποίοι έπαιρναν γλυκό όταν εγώ περίμενα ακόμα το κυρίως. Τα πιάτα τους είχαν μια κανονική ροή (δεν είχαν πάρει μόνο degustation) ενώ το δικό μου μενού ερχόταν ένα πιάτο ανά 15-20 λεπτά. Έχω ξαναφάει σε εστιατόριο μενού degustation αλλά δεν θυμάμαι τέτοια χρονική απόσταση ανάμεσα στα πιάτα. Χωρίς υπερβολή, παραγγείλαμε στις 9.30 και έτρωγα μέχρι τις 23:40. Αφού αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε το γλυκό μαζί με το κυρίως, γιατί είχαμε κανονίσει έξοδο για μετά.

Ο φίλος μου ευτυχώς πήρε ένα κυρίως a la carte και έφαγε γρήγορα. Εγώ, όπως αποδείχτηκε, «έμπλεξα» με το μενού.

Παρολ’ αυτά, θα βάλω 4 στη ποιότητα του φαγητού, επιεικώς, γιατί δεν θέλω να χρεώσω τον σεφ για τις ανεπάρκειες του προσωπικού και της εξυπηρέτησης. Πιστεύω ότι οι γεύσεις στον Βασίλαινα είναι αντάξιες της φήμης του, έστω κι αν αυτά που κατέληξα να φάω δεν ήταν στην πρώτη επιλογή μου. Το μυλοκόπι ήταν πολύ ωραίο φιλέτο ψαριού, καλομαγειρεμένο και νόστιμο. Το carpaccio μου άρεσε πολύ, οι γαρίδες επίσης, όπως και η ελαφριά ψαρόσουπα που προσφέρουν σε όλους στην αρχή. Γενικά το μενού των 7 πιάτων σε χορταίνει.

Το μόνο που δεν αξίζει το 4αρι, κατά τη γνώμη μου, είναι η ρέγγα με τα μαυρομάτικα φασόλια. Όπως και να το κάνεις, το παστό μένει αλμυρό όσο και να πειραματιστείς. Ήταν καλομαγειρεμένο βέβαια, έφαγα λίγο, αλλά γενικά το βρήκα φτωχό σε πρωτοτυπία. Για την χοιρινή πανσέτα δεν έχω γνώμη, δεν την δοκίμασα καν, γιατί δεν την τρώω γενικά.

Η σχέση ποιότητας και τιμής είναι πολύ συμφέρουσα. Μπορείς να φας οικονομικά ένα gourmet κυρίως (13-18 μέσος όρος) και να πιεις ένα ποτήρι κρασί, χωρίς να δώσεις μια περιουσία. Γι αυτή την πρώτη επίσκεψη όμως θα του βάλω 3 (2,5 θα έβαζα αν μπορούσα), γιατί με όλα αυτά, έφυγα από εκεί με ένα αίσθημα ανικανοποίητου.

Για τον χώρο και την ατμόσφαιρα δεν θα πω πολλά. Μου άρεσε, με ενέπνευσε, μου θύμισε κάτι από παλιές σειρές εποχής. Για το σημείο όμως που καθίσαμε δε μπορώ να βάλω πάνω από 3, γιατί είχε θόρυβο και με κούρασε. Επιφυλάσσομαι να γράψω τα καλά και ωραία σε επόμενη κριτική, όπου ελπίζω να δώσω ολόκληρο το 4αρι.

Γι αυτό θα θεωρήσω το λάθος στο μενού μου κακιά στιγμή και θα ξαναπάω. Θα ήθελα όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους σερβιτόρους αυτή τη φορά και καλύτερη οργάνωση στην εξυπηρέτηση γενικότερα. Αυτά, για μένα, είναι θέματα που πρέπει οπωσδήποτε να βελτιωθούν.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Πειραιάς κέντρο
Οκτ
15
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
€/Άτομο
26-36

Σαββατο 11/10/2014 μια παρεα 8 ατομων αποφασισαμε - αφου προηγουμενως καναμε κρατηση - να κατηφορισουμε στο εμβληματικο πειραιωτικο στεκι.

Το παρκαρισμα πολυ ανετο στα γυρω στενα και ο χωρος αφαιρετικα εντυπωσιακος.

Το μαγαζι σχεδον γεματο και το σερβις σχεδον καλο.

Πηραμε 4 αναμικτα γευματα - μενου γευσιγνωσιας και 3 γευματα - μενου ψαρικων [ μια κυρια της παρεας εκανε διαιτα και δεν εφαγε ].

Το αναμεικτο γευμα τιματο 30 ευρω και αυτο των ψαρικων 40. Ο αριθμος των πιατων ηταν και στα δυο μενου 8 πλεον ενος γλυκου.

Σε καθε αλλαγη πιατου γινοτανε ο χαμος, γιατι οι σερβιτοροι δεν θυμοντουσαν ποιος ειχε παραγγειλει μενου αναμικτο και ποιος ψαρικων. Αλαλουμ.

Και τα δυο μενου αρχιζαν με νοστιμη ψαροσουπα, συνεχιζαν με εξαιρετικη ταραμοσαλατα με πιττακια και απο εκει και περα το καθε μενου τραβουσε τον δικο του δρομο.

Φασολια μαυροματικα με καπνιστο ψαρι, καρπατσιο ψαρικων, πανσετα με ρυζι,
μυλοκοπι με πρασο, κριθαροτο γαριδας, καρπατσιο ψαριων κ. λ. π ηταν μερικα απο τα υπολοιπα πιατα. Ολα γευστικα, ολα φτιαγμενα με τεχνη και μερακι απο τον σεφ Ρενατο Μεκολι.

Υπαρχει, ομως, ενα μεγαλο ΑΛΛΑ. Οι μεριδες - πιατα ηταν για εγκλειστους - τροφιμους διαιτολογικου κεντρου για απεξαρτηση απο το φαγητο.

Ειπαμε οτι τα ακριβα αρωματα μπαινουν σε μικρη συσκευασια, αλλα οχι και ετσι βρε παιδια. Ελεος.

Το πολυ μελανο σημειο της ολης καταστασης ηταν, οτι αφου πληρωσαμε τον λογαριασμο, ζητησαμε νερο [ καθολη την διαρκεια του γευματος ειχαμε ζητησει και πιναμε εμφιαλωμενο νερο ] και τοτε μας εφεραν νερο σε κανατα [ φοβηθηκαν μηπως ζημιωθουν ενα μπουκαλι νερο ; ]

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Πειραιάς κέντρο
Ιαν
28
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
-

Είχα πολύ καιρό να περάσω καλά σε έξοδο για φαγητό. Η πρώτη μου έξοδος για φαγητό το 2014 στέφθηκε μάλλον από αποτυχία και μοιραία στο μυαλό μου καρφώθηκε η σοφή ρήση ''το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού''. Περιθώρια για δεύτερη σερί αποτυχία απλά δεν υπήρχαν και έτσι το έριξα σε επισταμένο homework.

Ο ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ ήδη προϋπήρχε καιρό στο μυαλό μου, τοποθετημένος σε καλή θέση στην short list μου. Εγώ όμως δεν στόχευα σε μια απλή επίσκεψη, αλλά στις βραδιές οινο-γευσιγνωσίας, που όπως παρατήρησα στο site της επιχείρησης, διοργανώνονται από το β΄ εξάμηνο του 2011, με ρυθμό μια περίπου ανά μήνα.

Σκέφθηκα ότι εδώ παίζει κάτι καλό και μετά τις αποτυχημένες (last minute) προσπάθειες μου για reservation τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2013, κάπου επιτέλους η τύχη μου χαμογέλασε.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014, ώρα 21:30, άτομα 2, με κράτηση που προηγήθηκε από την 17 Ιανουαρίου, οπότε και τυχαία διάβασα για την εκδήλωση οινο-γευσιγνωσίας του Κτήματος ΑΒΑΝΤΙΣ.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά, σε μια περιοχή κατά την γνώμη μου τελείως άσχετη και άκυρη για εστιατόρια αυτού του στυλ και επιπέδου. Εδώ όμως θα έρθεις συνειδητοποιημένος, στοχεύοντας βασικά σε 2 πράγματα. Να βρεις να παρκάρεις και φυσικά να φας καλά.

Το στήσιμο του ΒΑΣΙΛΑΙΝΑ το βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον. Όπως διάβασα έκανε πρόσφατα ανακαίνιση, την οποία εγώ θα κρίνω ως απόλυτα επιτυχημένη, έχοντας ως μοναδικό μέτρο σύγκρισης τις (παλιές) φωτογραφίες, που εξακολουθούν να βρίσκονται στο site της επιχείρησης. Το παλιό στυλ μάλλον ήταν ''ψευτομοντερνίζον'', χωρίς κάποια ιδιαίτερη ταυτότητα.

Αντίθετα η ανακαίνιση έδωσε στο χώρο μια αρχοντική φινέτσα, την οποία με μια φράση θα προσεγγίσω ως ένα mix brasserie-bistro, με χαρακτήρα relaxed elegance. Μπαίνοντας στον (ψηλοτάβανο) εσωτερικό χώρο, μου άρεσε το καφέ χρώμα που κυριαρχεί σε διάφορους τόνους, στους δερμάτινους καναπέδες, τα τραπέζια, τις καρέκλες, τους τοίχους και το δάπεδο.

Συνεχίζοντας την προσοχή αποσπά η προθήκη με τα ποτήρια-καράφες που διαχωρίζουν την σάλα από την ανοικτή κουζίνα, τα ράφια με τα μπουκάλια που καλύπτουν ένα ολόκληρο τοίχο, τα ''κοντά'' αλά bistro λευκά κουρτινάκια στα παράθυρα, ο πολύ απλός, προσεγμένος και διακριτικός φωτισμός και τέλος το πετρόλ χρώμα στα χαμηλά τμήματα των τοίχων. Η art de la table στο πνεύμα της διακόσμησης, σοβαρή, διακριτική και ποιοτική.

Το κάπνισμα επιτρέπεται σε ένα πολύ μικρό τμήμα (παραπλεύρως) της κυρίως σάλας και πρακτικά δεν θα σας ενοχλήσει. Υπάρχει και ένας άλλος διακριτός ημιυπόγειος χώρος, ίσως για πιο private καταστάσεις, τον οποίο όμως δεν είδα και έτσι δεν μπορώ να τον περιγράψω.

Η εξυπηρέτηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, με την ζεστή υποδοχή από τον κ. Βασίλαινα, ο οποίος μας τοποθέτησε σε ένα μάλλον προνομιακό τραπέζι στην κυρίως σάλα. Ο Sommelier είχε βαρύνοντα ρόλο λόγω της εκδήλωσης και μάλλον έκλεψε τις εντυπώσεις, γεμίζοντας στον σωστό χρόνο τα ποτήρια μας, εξηγώντας μας τις ποικιλίες, το ιστορικό του τιμώμενου Κτήματος, ένας πολύ ευγενικός και ευχάριστος άνθρωπος.

Η κατανάλωση (χωρίς να γίνεται σχετική μνεία) ήταν πρακτικά απεριόριστη και είτε μας έγινε refill από τον sommelier, είτε κατόπιν σχετικής δικής μας επιθυμίας. Το λοιπό service ήταν διακριτικό, ευγενικό, αποτελεσματικό, με την ροή των πιάτων χωρίς προβλήματα, σε σωστούς χρόνους, δίνοντας μας την ευκαιρία να απολαύσουμε το κρασί μας, το φαγητό μας, την ωραία ατμόσφαιρα και φυσικά την συζήτησή μας.

Τα τονίζω αυτά, διότι όπως αναμενόταν η βραδιά ήταν sold out και στο εστιατόριο μετά την 22:30 δεν έπεφτε καρφίτσα. Όλοι όμως κουζίνα, σερβιτόροι, sommelier, ταμείο φάνηκαν να δουλεύουν πολύ σωστά μονταρισμένα, παρέχοντας στους θαμώνες μια ευχάριστη εμπειρία.

Η κάρτα του prefixed menu ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, τόσο στα πιάτα όσο και στο κρασί. Αυτό όμως που μας εντυπωσίασε, είναι το γεγονός ότι όλα ανεξαιρέτως τα πιάτα που θα αναφερθούν στην συνέχεια, ακόμη και η ταπεινή σαλάτα, κυριολεκτικά μοσχοβολάγανε, ιντριγκάροντας μετά την όσφρηση τόσο την γεύση, όσο και την όραση, αφού ήταν και όμορφα παρουσιασμένα.

Για την γεύση έχουμε και λέμε:
-Σαλάτα πράσινη, με αγουρίδα, αρωματικά βότανα, μαυρομάτικα φασόλια, εσπεριδοειδή και κατσικίσιο τυρί. Καταπληκτική από κάθε άποψη, ποιότητα φρέσκων πρώτων υλών, αεράτη vinaigrette, παρουσίαση και γεύση, μια πολύ επιτυχημένη εισαγωγή στο δείπνο μας. Συνοδεύτηκε από Sauvignon Blanc Κτήμα ΑΒΑΝΤΙΣ 2013.

-Γαρίδες tempura, με γλυκόξινη σάλτσα, πουρέ κίτρινης κολοκύθας με ginger και πράσινο curry. Μας ταξίδεψε πολύ μακριά. Ένα άριστο καλοδουλεμένο ορεκτικό, άρτια παρασκευασμένο, ζουμερό, ισορροπημένο, με γεύσεις από Ελλάδα και Ασία. Συνοδεύτηκε από Lenga Gewurztraminer Κτήμα ΑΒΑΝΤΙΣ 2013.

-Χειροποίητα Ravioli, γεμιστά με ουρές μόσχου, με κόκκινη πικάντικη σάλτσα. Πολύ αμφιβάλω αν θα έτρωγα ένα τέτοιο ποιοτικό πιάτο σε Ιταλικό εστιατόριο. Το al dente βράσιμο σχεδόν τέλειο, τα ravioli σίγουρα χειροποίητα, η κόκκινη πικάντικη σάλτσα σε διακριτικό υποστηρικτικό ρόλο να μην ''ταπώνει'' το πιάτο. Συνοδεύτηκε από Syrah Κτήμα ΑΒΑΝΤΙΣ.

-Osso bucco, με πικάντικη σάλτσα μανιταριών και πουρέ πατάτας αρωματισμένο με τρούφα. Το κρέας καταπληκτικό, γευστικό, έλιωνε στο στόμα, ο δε πουρές ισορροπημένος με την σωστή δόση τρούφας και θα συμπληρώσω ότι μου έβγαζε και μικρή επίγευση wasabi!! Συνοδεύτηκε από Άγιος Χρόνος Κτήμα ΑΒΑΝΤΙΣ (από magnum φιάλη 1,5 lt).

-Για επιδόρπιο μους πικρής σοκολάτας, με crème anglaise με ελληνικό καφέ και σάλτσα καραμέλας. Καταπληκτικό για έναν εραστή της σοκολάτας όπως εγώ. Ο Chef μάλλον εμπνεύστηκε την δημιουργία του από την σοκολάτα Mars, αφού έδωσε παρόμοιο σχήμα στην παρουσίαση του γλυκού, αλλά βεβαίως το πήγε πολύ πιο μακριά. Η σοκολάτα ντελικάτη, αφράτη, ισορροπημένη στην πίκρα, οι νότες του ελληνικού καφέ στο background και η σάλτσα καραμέλας διακριτική όσο πρέπει. Συνοδεύτηκε από Μοσχάτο βαθειάς παλαίωσης Museum Μελίτης Κτήμα ΑΒΑΝΤΙΣ.

Check please
Με απόδειξη στα 70€ (ανά άτομο 35€), χωρίς λοιπές χρεώσεις.

Κατέληξα ότι:
Κ. Βασίλαινα και κ. Μούντριχα (ο οινοποιός του Κτήματος ΑΒΑΝΤΙΣ ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση), επιτρέψτε μας σεμνά και ταπεινά, να σας ευχαριστήσουμε για αυτή την καταπληκτική βραδιά, που τόσο απλόχερα μας προσφέρατε. Ήρθαμε στον Πειραιά με την πολύτιμη συνδρομή του GPS, σε μια δύσκολη περιοχή, η οποία μας ήταν παντελώς άγνωστη. Είχαμε θέσει τον πήχη σαφώς πολύ χαμηλότερα και ευτυχώς διαψευστήκαμε. Το δεύτερο straight 4 μου εδώ στους ''τοίχους'' του ask4food, μπήκε χωρίς καμιά αμφιβολία ή δισταγμό.

Υ.Γ Θα επιστρέψω στην επόμενη βραδιά οινο-γευσιγνωσίας, αρκεί βεβαίως να βρω τραπέζι!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Πειραιάς κέντρο
Αυγ
28
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
-

'Είμαι ο Θανάσης. Μένω Πειραιά και τρώω 30 φορές το μήνα έξω ή απ έξω! Έχω άποψη για ΟΛΑ τα μαγαζιά του Πειραιά που προσφέρουν κυρίως φαγητό, μη πω και για φούρνους τυροπιτάδικα.... και ναι είμαι και τεράστιος και το απολαμβάνω! '

Λοιπον.. ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ

Είναι από τις καλύτερες μου επιλογές στο Πειραιά.
Σε αυτό το μαγαζί εχω δοκιμάσει κυριολεκτικά όλα του τα πιάτα.

Για μένα το καλύτερο του ειναι η ταραμοσαλάτα, το κριθαρότο με μανιτάρια και λάδι τρούφας και ο χοιρινός λαιμός με πουρέ γλυκοπατάτας,
Λίγο πιο απλά θα συνιστούσα να μετακινουνται οι σερβιτόροι. Είναι ευγενέστατοι αλλά χωρίς σύστημα και τρέχουν πέρα δώθε τις πιο πολλές φορές άσκοπα.

Μετά την ανακαίνιση το στυλ του μαγαζιού ειναι πάρα πολύ όμορφο και καθαρό.

Για μένα ισχύει η συνάρτηση τιμή-ποιότητα-ποσότητα για να χαρακτηρίσω ένα μαγαζί και αυτό το συγκεκριμένο το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Πειραιάς κέντρο
Ιαν
20
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
26-36

Ο 'Βασίλαινας' ανακαινίστηκε ξανά, αν και δεν κατάλαβα γιατί, μέσα στο έτος που πέρασε (2013). Ο νέος χώρος δεν έχει πολλές διαφορές από τον προηγούμενο (που μετρούσε μόνο λίγα χρόνια ζωής). Απλοποιήθηκε κι άλλο η ήδη μίνιμαλ διακόσμηση που προϋπήρχε, αφαιρέθηκαν από τους τοίχους κάποια σχέδια, άλλαξαν οι κουρτίνες, ο χώρος έγινε λίγο πιο χακί-λαχανί από ξύλινο-καφέ που ήταν. Βρήκα την ανακαίνιση κάπως περιττή διότι η προηγούμενη εμφάνιση του 'Βασίλαινα' ήταν εξίσου μοντέρνα και καλαίσθητη, ίσως μάλιστα και παραπάνω περιεκτική και ποιοτική από την τωρινή. Το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο της αίθουσας κι έτσι η ατμόσφαιρα είναι καθαρή από καπνό. Οι σερβιτόροι ευγενικοί αλλά κάπως απόμακροι και άχρωμοι.

Το βασικό στοιχείο για το οποίο γνωρίζουν οι περισσότεροι το 'Βασίλαινα', το μενού degustation των 10 πιάτων, έχει γίνει 8 πιάτων, παραμένοντας στα 30€ ανά άτομο. Πλέον υπάρχει η σημείωση στον κατάλογο ότι το μενού degustation σερβίρεται ανά τραπέζι και όχι ανά πελάτη, δηλαδή σε ένα τραπέζι ή θα παραγγείλουν το μενού όλοι ή κανείς. Λογική και αναμενόμενη η τακτική αυτή, μιας και όσο δεν υπήρχε ο περιορισμός αυτός, κάθε παρέα μπορούσε να επιλέξει ένα μενού για δοκιμή και κάποια πιάτα a la carte.

Τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν ενδιαφέροντα και σίγουρα ενός κάποιου μαγειρικού επιπέδου, βρήκα όμως ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με το μενού που θυμάμαι πριν 2 χρόνια και αρκετές γεύσεις δε μου φάνηκαν καθόλου δυνατές.

>η σούπα κολοκύθας με μοσχοκάρυδο και κύμινο ήταν υπέροχη, για μένα το καλύτερο πιάτο του μενού

>η ταραμοσαλάτα γευστική αλλά οι ξεροψημένες αραβικές πίτες μέτριες, να ένα στοιχείο που θα μπορούσε να αντικατασταθεί στο συγκεκριμένο πιάτο

>οι μπρουσκέτες με μαρμελάδα ντομάτας και μαρινάτο γαύρο καλές αλλά πολύ μικρές, έχω μία μικρή υποψία ότι ο μαρινάτος γαύρος δεν ταίριαζε πολύ καλά με το σύνολο της μπρουσκέτας

>το φιλέτο τσιπούρας σε σως μάραθου ήταν αρκετά άνοστο, όπως το θυμόμουν και παλιότερα, χρειάζεται σίγουρα κάτι διαφορετικό για να αναδειχθεί

>η διλογία σολομού ενδιαφέρουσα, μερικά λεπτά φιλετάκια σολωμού σε στυλ sashimi με σάλτσα σόγιας και πάνω ένα ψημένο κομμάτι σολομού σε κρούστα μπαχαρικών, θα προτιμούσα ξεχωριστά τα 2 μέρη της διλογίας, γιατί βρίσκονταν σε πλήρη επαφή μεταξύ τους και η σόγια ανακατευόταν με τα υπόλοιπα μπαχαρικά

>το κριθαρότο με μανιτάρια και λάδι τρούφας ήταν άριστο αλλά σε μερίδα πολύ μεγαλύτερη από τις προηγούμενες, είναι το σημείο του μενού που αρχίζει να έρχεται ο κορεσμός καθώς έως τώρα τρως δείγματα ενώ το κριθαρότο είναι σχεδόν κυρίως πιάτο σε μέγεθος

>το burger με μοσχαρίσιο κιμά και πουρέ παντζαριού εντάξει τώρα, ένα τελείως απλό πιάτο που δε θεωρώ ότι ταιριάζει στο στυλ του μενού

>ο χοιρινός λαιμός με πουρέ γλυκοπατάτας και γιαούρτι wasabi αρκετά καλός, έχοντας όμως κορεσθεί σχεδόν απόλυτα από τα προηγούμενα πιάτα, ίσως το πιάτο αυτό δεν έτυχε της απόλυτης προσοχής μας

>το γλυκό που έκλεισε το μενού ως 9ο πιάτο ήταν ένα παστάκι πικρής σοκολάτας με πορτοκάλι, αρκετά καλό.

Σε έναν από τους καταλόγους που έφτασαν στο τραπέζι μας υπήρχε από λάθος και ένα έξτρα φύλλο, με ένα νέο μενού degustation που σκέφτονται να καθιερώσουν. Ήταν αποκλειστικά με θαλασσινά και μου φάνηκε ενδιαφέρον. Στο site του εστιατορίου το μενού αναγράφεται με κάποιες μικρές διαφορές από αυτά που φάγαμε εμείς. Επίσης κάποια πιάτα εκτός μενού που είδαμε στους καταλόγους δεν έχουν περαστεί στο internet, ούτε βέβαια οι φωτογραφίες του νέου χώρου. Υπάρχουν μόνο οι φωτογραφίες πριν την πρόσφατη ανακαίνιση. Το επίπεδο του μαγαζιού δε δικαιολογεί τα παραπάνω και οι υπεύθυνοι οφείλουν να τα διορθώσουν.

Η συνολική μου εντύπωση από τη νεότερη επίσκεψή μου στο 'Βασίλαινα' είναι αρκετά καλή, δε βρήκα όμως κάτι εξαιρετικό στις γεύσεις του μενού, εξ ου και το 3 στη βαθμολογία. Πιστεύω πως το επίπεδο κάποιων πιάτων χρειάζεται να ανέβει ώστε να μπορεί το εστιατόριο να διατηρεί επάξια τη φήμη που έχει τα τελευταία χρόνια ως κορυφαίο εστιατόριο του Πειραιά.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη World.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Πειραιάς κέντρο
Μάρ
11
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
26-36

Mενού dégustation ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ 1920
Σούπα κίτρινης κολοκύθας
Αρωματισμένη με κύμινο, κάρυ και μοσχοκάρυδο
Ταραμοσαλάτα
Μους λευκού ταραμά με αραβικές πίτες
Γαύρος μαρινάτος
Σε μαρμελάδα τομάτας

Φιλέτο τσιπούρας
με πουρέ κουνουπίδι, πράσσο, σπανάκι και σως αρωματισμένη με άγριο μάραθο
Διλογία σολομού
μαριναρισμένος σε σόγια και ψητός σε κρούστα μπαχαρικών
Κριθαρότο
Με ποικιλία μανιταριών και λάδι τρούφας
Mini Burger από φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά

κέτσαπ από παντζάρι, κρέμα τυριού
Χοιρινός λαιμός 12 ωρών
πουρές γλυκοπατάτας, μαρμελάδα κυδώνι, κρεμμύδι κονφί, άχυρο πατάτας
Γλυκό ημέρας

Αυτό παραγγείλαμε επί δύο, όλα άψογα μαγειρεμένα και μας κόστισε 60ε τα 2 άτομα με τη νόμιμη απόδειξη. Παρήγγειλα και κρασί, αλλά επειδή όπως το άνοιγε ο σερβιτόρος το χυσε απάνω μου, μας το κέρασαν.

Ο χώρος είναι πλήρως ανανεωμένος, το σέρβις πολύ ευγενικό και υποδειγματικό κι ο Βασίλαινας είναι ίσως απ τα πιο διαχρονικά εστιατόρια στον Πειραιά. Αξίζει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε, οι μερίδες του ειναι μικρές, αλλά με τόσα πιάτα και γλυκό σκας.

Υγ: πάρκιν στα γύρω στενά με σχετική ευκολία.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Πειραιάς κέντρο
Απρ
28
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
26-36

Καταπληκτικς χωρος, θυμιζε πολυ Βερολινο. ενα αναπάντεχο διαμαντι σε μια πυκνοκατοικημενη περιοχη του Πειραια.
Εξαιρετικο σερβις, ευγενικο, επικοινωνιακο και γρηγορο.

4ατομα πηραμε οι τρεις το μενου degustation ψαριου και εγω carpaccio καραβιδας και μπακαλιαρο. Ολα ηταν καταπληκτικα! Το μενου περιελαμβανε κακκαβια, γαύρο με μαρμελαδα τοματας, carpaccio μακαβιδας, ψητο χτενι, μυλοκοπι, σολωμο και cheesecake mango. με κερασανε και εμενα γλυκο. Ενημερωμενη λιστα κρασιων σε λογικες τιμες.

Το δειπνο ηταν μια αποκαλυψη! Θα ξαναπηγαινα με τη πρωτη ευκαιρια!
Εκτιμηση το γεγονος οτι τηρουν αυστηρα την απαγόρευση του καπνισματος. αν και θα επρεπε να ηταν αυτονοητο, πολλα μπραβο!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Πειραιάς κέντρο
Μαι
14
2015
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
-

Σπάνια στη ζωή μου πηγαίνω διακοπές στο ίδιο μέρος. Σπάνια τρώω στο ίδιο εστιατόριο δεύτερη φορά. Δεν το κάνω επειδή θέλω να έχω άποψη για τα πάντα. Απλά όταν υπάρχει ποικιλία δεν βαριέσαι ποτέ. Βέβαια κάθε κανόνας έχει τις εξαιρέσεις του. Στο εστιατόριο του Βασίλαινα, έχω φάει αρκετές φορές. Διασχίζω κάθετα σχεδόν όλο το λεκανοπέδιο, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Είναι από τις καλύτερες γαστριμαργικές απολαύσεις της πόλης μας, ιδίως σε σχέση με την τιμή.

Το βράδυ του Σαββάτου, στις 9 Μαϊου, γιορτάζοντας την ενδέκατη επέτειο του γάμου μου, κατέβηκα στον Πειραιά. Στρίβοντας από το λιμάνι, καμιά δεκαριά στενά πιο πάνω, είσαι στην καρδιά του Κερατσινίου. Δρόμοι στενοί με αυτοκίνητα παρκαρισμένα και στις δύο πλευρές. (Αν κάνεις ένα κύκλο θα βρεις κάπου να παρκάρεις. Αν δεν θες να ψάχνεις, το αφήνεις στον παρκαδόρο, να το βολέψει κάπου αυτός).

Η είσοδος άλλαξε λόγω καλοκαιριού. Δεν μπήκαμε από την Αιτωλικού, στο ισόγειο, αλλά από την Βιτωλίων και ανεβήκαμε έναν όροφο, στην πράσινη ταράτσα της μονοκατοικίας που φιλοξενεί το εστιατόριο. Σίγουρα καλή επιλογή για τις δροσερές νύχτες της άνοιξης. Μεγάλα πρεβάζια με φυτά που σου κρύβουν το περιβάλλον τσιμέντο και σε περικυκλώνουν ευχάριστα. Άνετος και ο χώρος που καταλαμβάνει το κάθε τραπέζι, ώστε να μην στριμώχνεσαι με τους διπλανούς.

Οι υπάλληλοι του μαγαζιού εξυπηρετικοί και διακριτικοί. Ο νεαρός που ήταν υπεύθυνος για τα κρασιά, πρόθυμος να μας εξηγήσει όποια μας απορία. Έβαζε κι ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο για να ρυθμίζει την ποσότητα του πάγου. διατηρώντας το κρασί μας, στους 7 με 8 βαθμούς. Επιλέξαμε το κλασικό menu degustation κι ένα αφρώδες κρασί του Τσελεπού. Πολύτιμη εμπειρία. Έρχονται 7-8 συναρπαστικά πιάτα την κατάλληλη στιγμή, που ενώ έχεις σκάσει, θα ήθελες να έρθουν άλλα τόσα. Τα ποτήρια μας γέμιζαν μόνα τους όποτε χρειαζόταν.

Απίστευτη η κολοκυθόσουπα (βελουτέ, με πινελιές φρέσκου βουτύρου), το φαγγρί ταρτάρ (οξεία γεύση που συνδυάζεται άριστα με το αφρώδες κρασί), η ψητή τσιπούρα (με την εξαίσια κρούστα) και η τριλογία σολομού. Το μενού έχει κι ένα πιάτο με κρέας που ενώ ήταν θαυμάσιο, αν είχα την επιλογή, θα το άλλαζα με ψάρι. Τελευταίο πιάτο, ως επιδόρπιο, ο καραμελωμένος χαλβάς που δεν με ενθουσίασε. Τέλος το αφρώδες κρασί ήταν αυτό που λέει η λέξη. Αφρός!

Το μενού κόστισε 35€ το άτομο, το ψωμί 1€ και το κρασί 26€. Εκτός από τα δικά μου πιάτα, βοήθησα και τη γυναίκα μου, που κάνει δίαιτα αυτήν την εποχή. Στην επιστροφή βέβαια, σε όλη την διαδρομή έως την Αγία Παρασκευή, αναρωτιόμουν αν άξιζε η βοήθεια που της έδωσα, αφού το στομάχι μου είχε κολλήσει στα πεντάλ του αυτοκινήτου...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Πειραιάς κέντρο
Οκτ
13
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
17-25

Διαβάζοντας όλες αυτές τις διθυραμβικές κριτικές για το εν λόγω εστιατόριο αποφασίσαμε να περιηγηθούμε στην προσιτή gourmet πρόταση που πολλά υποσχόμενο εξέφραζε το Βασίλαινας.

Έτσι αποφασίσαμε με τον φίλο μου Σάββατο βράδυ να κατηφορίσουμε από τα Νότια στο μικρό αυτό διαμάντι του Πειραιά....

Το παρκάρισμα ήταν αρκετά εύκολο το ίδιο και ο προσδιορισμός του εστιατορίου. Μπαίνοντας κατακλυστήκαμε από μια ζεστή αίσθηση του χώρου καθώς ήταν τόσο ζεστός και φιλόξενος που σε ταξίδευε σε άλλη εποχή.

Καθίσαμε σε ένα από τα 4 τραπεζάκια που διατίθενται για τους καπνίζοντες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο γιατί όλα τα υπόλοιπα ήταν για τους μη καπνίζοντες.

Το μενού δεν χρειάστηκε να το κοιτάξουμε και πολύ μιας που το γνωρίζαμε από τον ιστότοπο του μαγαζιού και ξέραμε τι θα πάρουμε.

Διάλεξα την κρύα σούπα κολοκύθας με κύμινο κάρυ και μοσχοκάρυδο (8 ευρώ) πάρα πολύ γευστική αν και καυτερή για τα δικά μου γούστα με χρώμα απίστευτα ζωηρό ενώ ο φίλος μου διάλεξε χοιρινό σε κενό αέρος με μαρμελάδα κυδώνι, πουρέ γλυκοπατάτας, escalot κονφί, γιαούρτι wasabi και γλυκόξινη σάλτσα πολύ τρυφερό και καλομαγειρεμένο (14 ευρώ) ενώ για ορεκτικό πήραμε μια σαλάτα πράσινη με κατίκι, με αρωματικά βότανα, μαριναρισμένο καρότο και σάλτσα εσπεριδοειδών σχετικά μικρή για δύο άτομα άν και μας σερβιρίστηκε σε μεγάλο πιάτο κατά τα άλλα νόστιμη (9 ευρώ)καθώς και δύο ποτήρια κρασί Χατζηδάκη Σαντορίνης. Όλα αυτά 43,00 ευρώ.

Ικανοποιητικά για την ποσότητα και την ποιότητα που προσφέρει. Και βέβαια θα ξαναπάμε και θα το συστήσουμε αλλά ένα μεγάλο μείον ότι θα μπορούσε στο τέλος να προσφερθεί κάποιο γλύκισμα ή χωνευτικό ποτό όπως ήθισται σε άλλα εστιατόρια.