ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ

Κατηγορία Μοντέρνα κουζίνα
Διεύθυνση Αιτωλικού 72, Πειραιάς [Χάρτης]
Τηλέφωνο 210 4612457
3.3
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_1
προκύπτει από
( 49 κριτικές )
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_2
3.5
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_2
3.4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
2.9
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_1
3.3
Ευρώ/Άτομο
24-34
Περιγραφή
Μοντέρνες ιδέες στο μενού. Κυριακή μόνο μεσημέρι. Κλειστά Δευτέρα.

Ακολουθούν οι πιο πρόσφατες/δημοφιλείς από συνολικά 84 κριτικές (Δες τες όλες)
28 Ιαν 2014 mavtasos
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4.0 +/-
Έχει γράψει Κριτικές
39
Τον εμπιστεύονται
110
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Ευρώ/Άτομο
-

Είχα πολύ καιρό να περάσω καλά σε έξοδο για φαγητό. Η πρώτη μου έξοδος για φαγητό το 2014 στέφθηκε μάλλον από αποτυχία και μοιραία στο μυαλό μου καρφώθηκε η σοφή ρήση ''το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού''. Περιθώρια για δεύτερη σερί αποτυχία απλά δεν υπήρχαν και έτσι το έριξα σε επισταμένο homework.

Ο ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ ήδη προϋπήρχε καιρό στο μυαλό μου, τοποθετημένος σε καλή θέση στην short list μου. Εγώ όμως δεν στόχευα σε μια απλή επίσκεψη, αλλά στις βραδιές οινο-γευσιγνωσίας, που όπως παρατήρησα στο site της επιχείρησης, διοργανώνονται από το β΄ εξάμηνο του 2011, με ρυθμό μια περίπου ανά μήνα.

Σκέφθηκα ότι εδώ παίζει κάτι καλό και μετά τις αποτυχημένες (last minute) προσπάθειες μου για reservation τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2013, κάπου επιτέλους η τύχη μου χαμογέλασε.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014, ώρα 21:30, άτομα 2, με κράτηση που προηγήθηκε από την 17 Ιανουαρίου, οπότε και τυχαία διάβασα για την εκδήλωση οινο-γευσιγνωσίας του Κτήματος ΑΒΑΝΤΙΣ.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά, σε μια περιοχή κατά την γνώμη μου τελείως άσχετη και άκυρη για εστιατόρια αυτού του στυλ και επιπέδου. Εδώ όμως θα έρθεις συνειδητοποιημένος, στοχεύοντας βασικά σε 2 πράγματα. Να βρεις να παρκάρεις και φυσικά να φας καλά.

Το στήσιμο του ΒΑΣΙΛΑΙΝΑ το βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον. Όπως διάβασα έκανε πρόσφατα ανακαίνιση, την οποία εγώ θα κρίνω ως απόλυτα επιτυχημένη, έχοντας ως μοναδικό μέτρο σύγκρισης τις (παλιές) φωτογραφίες, που εξακολουθούν να βρίσκονται στο site της επιχείρησης. Το παλιό στυλ μάλλον ήταν ''ψευτομοντερνίζον'', χωρίς κάποια ιδιαίτερη ταυτότητα.

Αντίθετα η ανακαίνιση έδωσε στο χώρο μια αρχοντική φινέτσα, την οποία με μια φράση θα προσεγγίσω ως ένα mix brasserie-bistro, με χαρακτήρα relaxed elegance. Μπαίνοντας στον (ψηλοτάβανο) εσωτερικό χώρο, μου άρεσε το καφέ χρώμα που κυριαρχεί σε διάφορους τόνους, στους δερμάτινους καναπέδες, τα τραπέζια, τις καρέκλες, τους τοίχους και το δάπεδο.

Συνεχίζοντας την προσοχή αποσπά η προθήκη με τα ποτήρια-καράφες που διαχωρίζουν την σάλα από την ανοικτή κουζίνα, τα ράφια με τα μπουκάλια που καλύπτουν ένα ολόκληρο τοίχο, τα ''κοντά'' αλά bistro λευκά κουρτινάκια στα παράθυρα, ο πολύ απλός, προσεγμένος και διακριτικός φωτισμός και τέλος το πετρόλ χρώμα στα χαμηλά τμήματα των τοίχων. Η art de la table στο πνεύμα της διακόσμησης, σοβαρή, διακριτική και ποιοτική.

Το κάπνισμα επιτρέπεται σε ένα πολύ μικρό τμήμα (παραπλεύρως) της κυρίως σάλας και πρακτικά δεν θα σας ενοχλήσει. Υπάρχει και ένας άλλος διακριτός ημιυπόγειος χώρος, ίσως για πιο private καταστάσεις, τον οποίο όμως δεν είδα και έτσι δεν μπορώ να τον περιγράψω.

Η εξυπηρέτηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, με την ζεστή υποδοχή από τον κ. Βασίλαινα, ο οποίος μας τοποθέτησε σε ένα μάλλον προνομιακό τραπέζι στην κυρίως σάλα. Ο Sommelier είχε βαρύνοντα ρόλο λόγω της εκδήλωσης και μάλλον έκλεψε τις εντυπώσεις, γεμίζοντας στον σωστό χρόνο τα ποτήρια μας, εξηγώντας μας τις ποικιλίες, το ιστορικό του τιμώμενου Κτήματος, ένας πολύ ευγενικός και ευχάριστος άνθρωπος.

Η κατανάλωση (χωρίς να γίνεται σχετική μνεία) ήταν πρακτικά απεριόριστη και είτε μας έγινε refill από τον sommelier, είτε κατόπιν σχετικής δικής μας επιθυμίας. Το λοιπό service ήταν διακριτικό, ευγενικό, αποτελεσματικό, με την ροή των πιάτων χωρίς προβλήματα, σε σωστούς χρόνους, δίνοντας μας την ευκαιρία να απολαύσουμε το κρασί μας, το φαγητό μας, την ωραία ατμόσφαιρα και φυσικά την συζήτησή μας.

Τα τονίζω αυτά, διότι όπως αναμενόταν η βραδιά ήταν sold out και στο εστιατόριο μετά την 22:30 δεν έπεφτε καρφίτσα. Όλοι όμως κουζίνα, σερβιτόροι, sommelier, ταμείο φάνηκαν να δουλεύουν πολύ σωστά μονταρισμένα, παρέχοντας στους θαμώνες μια ευχάριστη εμπειρία.

Η κάρτα του prefixed menu ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, τόσο στα πιάτα όσο και στο κρασί. Αυτό όμως που μας εντυπωσίασε, είναι το γεγονός ότι όλα ανεξαιρέτως τα πιάτα που θα αναφερθούν στην συνέχεια, ακόμη και η ταπεινή σαλάτα, κυριολεκτικά μοσχοβολάγανε, ιντριγκάροντας μετά την όσφρηση τόσο την γεύση, όσο και την όραση, αφού ήταν και όμορφα παρουσιασμένα.

Για την γεύση έχουμε και λέμε:
-Σαλάτα πράσινη, με αγουρίδα, αρωματικά βότανα, μαυρομάτικα φασόλια, εσπεριδοειδή και κατσικίσιο τυρί. Καταπληκτική από κάθε άποψη, ποιότητα φρέσκων πρώτων υλών, αεράτη vinaigrette, παρουσίαση και γεύση, μια πολύ επιτυχημένη εισαγωγή στο δείπνο μας. Συνοδεύτηκε από Sauvignon Blanc Κτήμα ΑΒΑΝΤΙΣ 2013.

-Γαρίδες tempura, με γλυκόξινη σάλτσα, πουρέ κίτρινης κολοκύθας με ginger και πράσινο curry. Μας ταξίδεψε πολύ μακριά. Ένα άριστο καλοδουλεμένο ορεκτικό, άρτια παρασκευασμένο, ζουμερό, ισορροπημένο, με γεύσεις από Ελλάδα και Ασία. Συνοδεύτηκε από Lenga Gewurztraminer Κτήμα ΑΒΑΝΤΙΣ 2013.

-Χειροποίητα Ravioli, γεμιστά με ουρές μόσχου, με κόκκινη πικάντικη σάλτσα. Πολύ αμφιβάλω αν θα έτρωγα ένα τέτοιο ποιοτικό πιάτο σε Ιταλικό εστιατόριο. Το al dente βράσιμο σχεδόν τέλειο, τα ravioli σίγουρα χειροποίητα, η κόκκινη πικάντικη σάλτσα σε διακριτικό υποστηρικτικό ρόλο να μην ''ταπώνει'' το πιάτο. Συνοδεύτηκε από Syrah Κτήμα ΑΒΑΝΤΙΣ.

-Osso bucco, με πικάντικη σάλτσα μανιταριών και πουρέ πατάτας αρωματισμένο με τρούφα. Το κρέας καταπληκτικό, γευστικό, έλιωνε στο στόμα, ο δε πουρές ισορροπημένος με την σωστή δόση τρούφας και θα συμπληρώσω ότι μου έβγαζε και μικρή επίγευση wasabi!! Συνοδεύτηκε από Άγιος Χρόνος Κτήμα ΑΒΑΝΤΙΣ (από magnum φιάλη 1,5 lt).

-Για επιδόρπιο μους πικρής σοκολάτας, με crème anglaise με ελληνικό καφέ και σάλτσα καραμέλας. Καταπληκτικό για έναν εραστή της σοκολάτας όπως εγώ. Ο Chef μάλλον εμπνεύστηκε την δημιουργία του από την σοκολάτα Mars, αφού έδωσε παρόμοιο σχήμα στην παρουσίαση του γλυκού, αλλά βεβαίως το πήγε πολύ πιο μακριά. Η σοκολάτα ντελικάτη, αφράτη, ισορροπημένη στην πίκρα, οι νότες του ελληνικού καφέ στο background και η σάλτσα καραμέλας διακριτική όσο πρέπει. Συνοδεύτηκε από Μοσχάτο βαθειάς παλαίωσης Museum Μελίτης Κτήμα ΑΒΑΝΤΙΣ.

Check please
Με απόδειξη στα 70€ (ανά άτομο 35€), χωρίς λοιπές χρεώσεις.

Κατέληξα ότι:
Κ. Βασίλαινα και κ. Μούντριχα (ο οινοποιός του Κτήματος ΑΒΑΝΤΙΣ ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση), επιτρέψτε μας σεμνά και ταπεινά, να σας ευχαριστήσουμε για αυτή την καταπληκτική βραδιά, που τόσο απλόχερα μας προσφέρατε. Ήρθαμε στον Πειραιά με την πολύτιμη συνδρομή του GPS, σε μια δύσκολη περιοχή, η οποία μας ήταν παντελώς άγνωστη. Είχαμε θέσει τον πήχη σαφώς πολύ χαμηλότερα και ευτυχώς διαψευστήκαμε. Το δεύτερο straight 4 μου εδώ στους ''τοίχους'' του ask4food, μπήκε χωρίς καμιά αμφιβολία ή δισταγμό.

Υ.Γ Θα επιστρέψω στην επόμενη βραδιά οινο-γευσιγνωσίας, αρκεί βεβαίως να βρω τραπέζι!!

20 Ιαν 2014 World
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3.0 +/-
Έχει γράψει Κριτικές
157
Τον εμπιστεύονται
228
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
26-36

Ο 'Βασίλαινας' ανακαινίστηκε ξανά, αν και δεν κατάλαβα γιατί, μέσα στο έτος που πέρασε (2013). Ο νέος χώρος δεν έχει πολλές διαφορές από τον προηγούμενο (που μετρούσε μόνο λίγα χρόνια ζωής). Απλοποιήθηκε κι άλλο η ήδη μίνιμαλ διακόσμηση που προϋπήρχε, αφαιρέθηκαν από τους τοίχους κάποια σχέδια, άλλαξαν οι κουρτίνες, ο χώρος έγινε λίγο πιο χακί-λαχανί από ξύλινο-καφέ που ήταν. Βρήκα την ανακαίνιση κάπως περιττή διότι η προηγούμενη εμφάνιση του 'Βασίλαινα' ήταν εξίσου μοντέρνα και καλαίσθητη, ίσως μάλιστα και παραπάνω περιεκτική και ποιοτική από την τωρινή. Το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο της αίθουσας κι έτσι η ατμόσφαιρα είναι καθαρή από καπνό. Οι σερβιτόροι ευγενικοί αλλά κάπως απόμακροι και άχρωμοι.

Το βασικό στοιχείο για το οποίο γνωρίζουν οι περισσότεροι το 'Βασίλαινα', το μενού degustation των 10 πιάτων, έχει γίνει 8 πιάτων, παραμένοντας στα 30€ ανά άτομο. Πλέον υπάρχει η σημείωση στον κατάλογο ότι το μενού degustation σερβίρεται ανά τραπέζι και όχι ανά πελάτη, δηλαδή σε ένα τραπέζι ή θα παραγγείλουν το μενού όλοι ή κανείς. Λογική και αναμενόμενη η τακτική αυτή, μιας και όσο δεν υπήρχε ο περιορισμός αυτός, κάθε παρέα μπορούσε να επιλέξει ένα μενού για δοκιμή και κάποια πιάτα a la carte.

Τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν ενδιαφέροντα και σίγουρα ενός κάποιου μαγειρικού επιπέδου, βρήκα όμως ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με το μενού που θυμάμαι πριν 2 χρόνια και αρκετές γεύσεις δε μου φάνηκαν καθόλου δυνατές.

>η σούπα κολοκύθας με μοσχοκάρυδο και κύμινο ήταν υπέροχη, για μένα το καλύτερο πιάτο του μενού

>η ταραμοσαλάτα γευστική αλλά οι ξεροψημένες αραβικές πίτες μέτριες, να ένα στοιχείο που θα μπορούσε να αντικατασταθεί στο συγκεκριμένο πιάτο

>οι μπρουσκέτες με μαρμελάδα ντομάτας και μαρινάτο γαύρο καλές αλλά πολύ μικρές, έχω μία μικρή υποψία ότι ο μαρινάτος γαύρος δεν ταίριαζε πολύ καλά με το σύνολο της μπρουσκέτας

>το φιλέτο τσιπούρας σε σως μάραθου ήταν αρκετά άνοστο, όπως το θυμόμουν και παλιότερα, χρειάζεται σίγουρα κάτι διαφορετικό για να αναδειχθεί

>η διλογία σολομού ενδιαφέρουσα, μερικά λεπτά φιλετάκια σολωμού σε στυλ sashimi με σάλτσα σόγιας και πάνω ένα ψημένο κομμάτι σολομού σε κρούστα μπαχαρικών, θα προτιμούσα ξεχωριστά τα 2 μέρη της διλογίας, γιατί βρίσκονταν σε πλήρη επαφή μεταξύ τους και η σόγια ανακατευόταν με τα υπόλοιπα μπαχαρικά

>το κριθαρότο με μανιτάρια και λάδι τρούφας ήταν άριστο αλλά σε μερίδα πολύ μεγαλύτερη από τις προηγούμενες, είναι το σημείο του μενού που αρχίζει να έρχεται ο κορεσμός καθώς έως τώρα τρως δείγματα ενώ το κριθαρότο είναι σχεδόν κυρίως πιάτο σε μέγεθος

>το burger με μοσχαρίσιο κιμά και πουρέ παντζαριού εντάξει τώρα, ένα τελείως απλό πιάτο που δε θεωρώ ότι ταιριάζει στο στυλ του μενού

>ο χοιρινός λαιμός με πουρέ γλυκοπατάτας και γιαούρτι wasabi αρκετά καλός, έχοντας όμως κορεσθεί σχεδόν απόλυτα από τα προηγούμενα πιάτα, ίσως το πιάτο αυτό δεν έτυχε της απόλυτης προσοχής μας

>το γλυκό που έκλεισε το μενού ως 9ο πιάτο ήταν ένα παστάκι πικρής σοκολάτας με πορτοκάλι, αρκετά καλό.

Σε έναν από τους καταλόγους που έφτασαν στο τραπέζι μας υπήρχε από λάθος και ένα έξτρα φύλλο, με ένα νέο μενού degustation που σκέφτονται να καθιερώσουν. Ήταν αποκλειστικά με θαλασσινά και μου φάνηκε ενδιαφέρον. Στο site του εστιατορίου το μενού αναγράφεται με κάποιες μικρές διαφορές από αυτά που φάγαμε εμείς. Επίσης κάποια πιάτα εκτός μενού που είδαμε στους καταλόγους δεν έχουν περαστεί στο internet, ούτε βέβαια οι φωτογραφίες του νέου χώρου. Υπάρχουν μόνο οι φωτογραφίες πριν την πρόσφατη ανακαίνιση. Το επίπεδο του μαγαζιού δε δικαιολογεί τα παραπάνω και οι υπεύθυνοι οφείλουν να τα διορθώσουν.

Η συνολική μου εντύπωση από τη νεότερη επίσκεψή μου στο 'Βασίλαινα' είναι αρκετά καλή, δε βρήκα όμως κάτι εξαιρετικό στις γεύσεις του μενού, εξ ου και το 3 στη βαθμολογία. Πιστεύω πως το επίπεδο κάποιων πιάτων χρειάζεται να ανέβει ώστε να μπορεί το εστιατόριο να διατηρεί επάξια τη φήμη που έχει τα τελευταία χρόνια ως κορυφαίο εστιατόριο του Πειραιά.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη World.

Πριν από 43 μέρες alexpar
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4.0 ΠΡΟΣΦΑΤΗ +/-
Έχει γράψει Κριτικές
83
Τον εμπιστεύονται
10
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Ευρώ/Άτομο
26-36

Mενού dégustation ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ 1920
Σούπα κίτρινης κολοκύθας
Αρωματισμένη με κύμινο, κάρυ και μοσχοκάρυδο
Ταραμοσαλάτα
Μους λευκού ταραμά με αραβικές πίτες
Γαύρος μαρινάτος
Σε μαρμελάδα τομάτας

Φιλέτο τσιπούρας
με πουρέ κουνουπίδι, πράσσο, σπανάκι και σως αρωματισμένη με άγριο μάραθο
Διλογία σολομού
μαριναρισμένος σε σόγια και ψητός σε κρούστα μπαχαρικών
Κριθαρότο
Με ποικιλία μανιταριών και λάδι τρούφας
Mini Burger από φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά

κέτσαπ από παντζάρι, κρέμα τυριού
Χοιρινός λαιμός 12 ωρών
πουρές γλυκοπατάτας, μαρμελάδα κυδώνι, κρεμμύδι κονφί, άχυρο πατάτας
Γλυκό ημέρας

Αυτό παραγγείλαμε επί δύο, όλα άψογα μαγειρεμένα και μας κόστισε 60ε τα 2 άτομα με τη νόμιμη απόδειξη. Παρήγγειλα και κρασί, αλλά επειδή όπως το άνοιγε ο σερβιτόρος το χυσε απάνω μου, μας το κέρασαν.

Ο χώρος είναι πλήρως ανανεωμένος, το σέρβις πολύ ευγενικό και υποδειγματικό κι ο Βασίλαινας είναι ίσως απ τα πιο διαχρονικά εστιατόρια στον Πειραιά. Αξίζει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε, οι μερίδες του ειναι μικρές, αλλά με τόσα πιάτα και γλυκό σκας.

Υγ1: Ανάμεσα στους θαμώνες ήταν κι ο Παπαχελάς

Υγ2: πάρκιν στα γύρω στενά με σχετική ευκολία.

13 Οκτ 2013 Metel
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_1
3.3 +/-
Έχει γράψει Κριτικές
24
Τον εμπιστεύονται
6
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
17-25

Διαβάζοντας όλες αυτές τις διθυραμβικές κριτικές για το εν λόγω εστιατόριο αποφασίσαμε να περιηγηθούμε στην προσιτή gourmet πρόταση που πολλά υποσχόμενο εξέφραζε το Βασίλαινας.

Έτσι αποφασίσαμε με τον φίλο μου Σάββατο βράδυ να κατηφορίσουμε από τα Νότια στο μικρό αυτό διαμάντι του Πειραιά....

Το παρκάρισμα ήταν αρκετά εύκολο το ίδιο και ο προσδιορισμός του εστιατορίου. Μπαίνοντας κατακλυστήκαμε από μια ζεστή αίσθηση του χώρου καθώς ήταν τόσο ζεστός και φιλόξενος που σε ταξίδευε σε άλλη εποχή.

Καθίσαμε σε ένα από τα 4 τραπεζάκια που διατίθενται για τους καπνίζοντες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο γιατί όλα τα υπόλοιπα ήταν για τους μη καπνίζοντες.

Το μενού δεν χρειάστηκε να το κοιτάξουμε και πολύ μιας που το γνωρίζαμε από τον ιστότοπο του μαγαζιού και ξέραμε τι θα πάρουμε.

Διάλεξα την κρύα σούπα κολοκύθας με κύμινο κάρυ και μοσχοκάρυδο (8 ευρώ) πάρα πολύ γευστική αν και καυτερή για τα δικά μου γούστα με χρώμα απίστευτα ζωηρό ενώ ο φίλος μου διάλεξε χοιρινό σε κενό αέρος με μαρμελάδα κυδώνι, πουρέ γλυκοπατάτας, escalot κονφί, γιαούρτι wasabi και γλυκόξινη σάλτσα πολύ τρυφερό και καλομαγειρεμένο (14 ευρώ) ενώ για ορεκτικό πήραμε μια σαλάτα πράσινη με κατίκι, με αρωματικά βότανα, μαριναρισμένο καρότο και σάλτσα εσπεριδοειδών σχετικά μικρή για δύο άτομα άν και μας σερβιρίστηκε σε μεγάλο πιάτο κατά τα άλλα νόστιμη (9 ευρώ)καθώς και δύο ποτήρια κρασί Χατζηδάκη Σαντορίνης. Όλα αυτά 43,00 ευρώ.

Ικανοποιητικά για την ποσότητα και την ποιότητα που προσφέρει. Και βέβαια θα ξαναπάμε και θα το συστήσουμε αλλά ένα μεγάλο μείον ότι θα μπορούσε στο τέλος να προσφερθεί κάποιο γλύκισμα ή χωνευτικό ποτό όπως ήθισται σε άλλα εστιατόρια.

24 Αυγ 2013 stakyr
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_3
3.8 +/-
Έχει γράψει Κριτικές
119
Τον εμπιστεύονται
36
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
26-36

Ο χωρος για τα δεδομενα της περιοχης (λιμανι Πειραια), ειναι ομορφος και ανετος. Τουλαχιστον ο καλοκαιρινος που ειναι ανοικτος σε κανει να ξεχνας οτι βρισκεσαι κοντα στο λιμανι.

Η εξυπηρετηση ειναι πολυ καλη, ευγενικη και οχι επιτιδευμενη.

Παρεα τεσσαρων ατομων, επιλεξαμε a la cart αν και το μαγαζι διαθετει και μενου. Για αρχη πηραμε μια σαλατα, τα μοσχαρισια μαγουλα με τραχανα και τα ραβιολια με γεμιση σπανακι και παρμεζανα.

Τα κυριως, 2 μεριδες μυλοκοπι, 1 μπεργκερ και 1 χοιρινο μαγειρεμενο 12 ωρες. Ολα τα πιατα ηταν εξαιρετικα και οι γευσεις πολυ λεπτες, ενω οι μεριδες ικανοποιητικου μεγεθους σε αντιθεση με αλλα μαγαζια του ειδους.

Για γλυκο πηραμε εναν σιμιγδαλενιο χαλβα και μια φρουτοσαλατα με παγωτο. Για τα παραπανω και ενα μπουκαλι λευκο κρασι πληρωσαμε λιγο κατω απο 35 ευρω το ατομο.

Καλη επιλογη για καποιον που θα βρεθει στην περιοχη, ομορφη μοντερνα κουζινα με λεπτες γευσεις και μεγαλες μεριδες, αλλα οχι κατι το εξαιρετικο για να παει κανεις επι τουτου και να το δοκιμασει..

19 Μαι 2013 oly
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_3
3.8 +/-
oly
Έχει γράψει Κριτικές
4
Τον εμπιστεύονται
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Ευρώ/Άτομο
26-36

Στο Βασίλαινα πήγαμε Σάββατο βράδυ, αφού είχε προηγηθεί κράτηση για 2 άτομα. Καθήσαμε στην ταράτσα μιας και ο καιρός ήταν πολύ καλός. Η πρώτη εικόνα μπορώ να πω ότι ήταν πολύ ωραία, εξυπηρετικό σέρβις και όμορφη ατμόσφαιρα.

Αρχίζω με τα αρνητικά: ζητήσαμε το μενού προσιτή γαστρονομία το οποίο είχα διαβάσει εδώ καθώς στον κατάλογο δεν υπάρχει. Ο σερβιτόρος μας κοίταξε έκπληκτος σαν να μην ήταν σίγουρος για την απάντηση και μας είπε τελικά ότι γενικά υπήρχε κάτι τέτοιο αλλά όχι αυτές τις μέρες λόγω κάποιων αλλαγών στο μενού κλπ κλπ. Αποφασίσαμε λοιπόν να πάρουμε το μενού degustation. Αμέσως μόλις παραγγείλαμε ήρθε ο ιδιοκτήτης (μάλλον) και προς τιμήν του μας ρώτησε αν εχουμε κάρτα Αθηνόραμα διότι υπάρχει ένα μενού 5 πιάτων στα 19,5 ευρώ για τους έχοντες τη συγκεκριμένη κάρτα. Δυστυχώς δεν την είχαμε μαζί αφού ξέραμε ότι το Σάββατο εξαιρείται της προσφοράς οπότε εμείναμε στην αρχική επιλογή μας.

Ως προς το φαγητό τώρα. Τα επιμέρους πιάτα υπάρχουν και στο site οπότε δεν θα τα αναφέρω ένα ένα. Αυτό που μπορώ να πω όμως, είναι ότι όλα ήταν νόστιμα, αλλά περισσότερο μας άρεσε το κριθαρότο και ο γαύρος με τη μαρμελάδα ντομάτα. πήραμε και ένα μπουκάλι κρασί (Άκρες). Επίσης ένα αρνητικό ίσως είναι το γεγονός ότι ζήτησα αν ήταν δυνατό να αντικαταστήσουμε το τελευταίο πιάτο (χοιρινό) με κάτι άλλο (δεδομένου ότι δεν τρώω κρέας), όπερ και εγένετο, ωστόσο το συγκεκριμένο πιάτο ήταν σχεδόν το ίδιο με ένα από τα προηγούμενα που δοκιμάσαμε (φιλέτο τσιπούρας).

Overall, η εμπειρία μας στο Βασίλαινα ήταν πολύ καλή και τα όποια μικρά μειονεκτήματα δεν φτάνουν για να αναιρέσουν την καλή εικόνα που αποκομίσαμε. Επίσης τα χρήματα που δώσαμε γι'αυτό το μενού είναι παραπάνω από λογικά (70ευρώ τα 2 άτομα με το κρασί), δεδομένου ότι σε άλλα εστιατόρια της ίδιας κλάσης οι τιμές αγγίζουν ταβάνι.Ευχαρίστως θα ξαναπήγαινα.

04 Δεκ 2013 Babis K
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_3
3.8 +/-
Έχει γράψει Κριτικές
7
Τον εμπιστεύονται
3
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Ευρώ/Άτομο
26-36

Πολυ ωραιος χωρος.
Εξυπηρετηση καταπληκτικη.

Φαγητο... Bravo bravo bravo. Εξαιρετικο!!!! Καθαρες γευσεις, εξαιρετικα υλικα, μαγειρεμενα αριστα. Οποτε πηγαινω φευγω ευτυχισμενος.

Ο βασιλαινας, δεν θελει πολλα λογια, θα φας ΟΜΟΡΦΑ !!!!!

Χρήσιμη;
0