ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ

Κατηγορία Μοντέρνα κουζίνα
Διεύθυνση Αιτωλικού 72, Πειραιάς [Χάρτης]
Τηλέφωνο 210 4612457

3.3
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_1
προκύπτει από
( 30 κριτικές )
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_2
3.6
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3.1
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3.1
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_1
3.2
Ευρώ/Άτομο
30-41
Περιγραφή
Μοντέρνες ιδέες στο μενού. Κυριακή μόνο μεσημέρι. Κλειστά Δευτέρα.


ram
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Πειραιάς κέντρο
Οκτ
20
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
-

Ομολογώ ότι μου είναι δύσκολο να δώσω κριτική για τον Βασίλαινα, γιατί άλλα σχεδίαζα να γράψω όταν έκλεισα το τραπέζι και διάβαζα τις καλές κριτικές και αλλιώς μας βγήκε η βραδιά. Συνήθως γράφω μετά την δεύτερη-τρίτη επίσκεψη, όταν πηγαίνω σε κάποιο γνωστό εστιατόριο, ώστε τα συμπεράσματα να είναι πιο ασφαλή.

Τώρα όμως μου έδωσε αφορμή ο χρήστης avocat που έτυχε να βρίσκεται την ίδια βραδιά με εμένα στο Βασίλαινας. Λοιπόν, δεν ξέρω αν το είχε η βραδιά, αλλά όντως εκείνο το σαββατόβραδο οι σερβιτόροι τα είχαν χάσει λίγο με τα μενού και την εξυπηρέτηση.

Εγώ παρήγγειλα το δεύτερο μενού γευσιγνωσίας- αυτό με τα θαλασσινά (40 ευρώ)- και μου έφεραν κατά λάθος το πρώτο! Δυστυχώς, επειδή κάποια πρώτα πιάτα περιλαμβάνονται και στα δύο, το κατάλαβα αργά και συγκεκριμένα μόλις μου έφεραν το κυρίως.

Έτσι κατέληξα να τρώω φαγητό που δεν είχα επιλέξει (δεν είμαι φαν της ταραμοσαλάτας και του γαύρου μαρινάτου), πείθοντας τον εαυτό μου ότι μάλλον δεν θυμόμουν καλά το μενού μου και ότι όπου να 'ναι θα ρθει το χτένι και το κριθαρώτο γαρίδας που τόσο περίμενα. Αντ' αυτού ήρθε ρέγγα με μαυρομάτικα και ριζότο λαχανικών. Και φυσικά καταλαβαίνετε την έκπληξή μου όταν στο τραπέζι προσγειώθηκε το κυρίως: χοιρινή πανσέτα!

Κάλεσα το σερβιτόρο που μας είχε πάρει την παραγγελία, ο οποίος φυσικά παραδέχτηκε το λάθος, και έσπευσε να αντικαταστήσει, τουλάχιστον αυτό το πιάτο, με το κυρίως το δεύτερου μενού: το μυλοκόπι. Κατάλαβα ότι ένιωσε πολύ άσχημα και δεν ήθελα να τον προσβάλλω ούτε να το κάνω θέμα στον υπεύθυνο -άλλωστε όλοι οι εργαζόμενοι κάνουν λάθη. Κι έτσι πέρασε στα ψιλά γράμματα, αλλά ομολογώ ότι όλο αυτό μου χάλασε τη διάθεση, σε μια βραδιά ιδιαίτερη για μένα και το σύντροφό μου. Και νομίζω ότι είναι κάτι που δε θα έπρεπε να συμβαίνει σε ένα εστιατόριο υψηλού επιπέδου, όπου τοποθετείται ο Βασίλαινας.

Πέρα όμως από αυτό, ένιωσα ότι δεν έδωσαν μεγάλη σημασία στο τραπέζι μας από την αρχή.

Γεγονός πρώτο: είχα κάνει κράτηση 5 μέρες νωρίτερα. Αυτό δηλώνει ότι θέλεις ένα καλό τραπέζι, γι αυτό προνοείς. Θα ήθελα λοιπόν, να μας έχουν κρατήσει ένα τραπέζι στη σάλα, όπου είναι και πιο ήρεμα. Αντ’ αυτού, μας έβαλαν παραπλεύρως της πόρτας εισόδου και της εισόδου προς την κουζίνα, όπου επικρατούσε ο πανικός όταν το εστιατόριο γέμισε.

Γεγονός 2ο: Σχεδόν ταυτόχρονα με εμάς γέμισαν και τα δύο τραπέζια δεξιά και αριστερά μας: ένα των τεσσάρων κι ένα δύο ατόμων. Εμείς είχαμε καθίσει λίγο πριν από όλους αυτούς. Για κάποιον λόγο όμως πήραν παραγγελία πρώτα από αυτούς, ενώ εμάς μας ξέχασαν και χρειάστηκε να ειδοποιήσουμε οι ίδιοι τον σερβιτόρο για να παραγγείλουμε.

Αυτός πάλι, εντελώς διεκπεραιωτικός, ξέχασε να μας ενημερώσει για κάποιες αλλαγές που είχαν γίνει στο μενού, τις οποίες είχα ακούσει νωρίτερα να συζητάει με τα διπλανά τραπέζια. Μόνο όταν του το ανέφερα, θυμήθηκε να τις επαναλάβει και σε εμάς.

Γενικά, το όλο σέρβις δεν είχε οργάνωση. Οι σερβιτόροι εξυπηρετούσαν όλοι τους πάντες. Από ένα σημείο κι ύστερα χάσαμε τον «δικό μας» (αυτόν που μας πήρε την παραγγελία κι έφερε κρασί και νερό). Όποιος μπορούσε έφερνε τα πιάτα, τα άφηνε βιαστικά στο τραπέζι, έλεγε τι είναι κι έφευγε, χωρίς συνήθως να έχουμε ακούσει.

Και πάλι διέκρινα ότι υπήρχε καλύτερη εξυπηρέτηση στο τραπέζι των 4 δίπλα μας, οι οποίοι έπαιρναν γλυκό όταν εγώ περίμενα ακόμα το κυρίως. Τα πιάτα τους είχαν μια κανονική ροή (δεν είχαν πάρει μόνο degustation) ενώ το δικό μου μενού ερχόταν ένα πιάτο ανά 15-20 λεπτά. Έχω ξαναφάει σε εστιατόριο μενού degustation αλλά δεν θυμάμαι τέτοια χρονική απόσταση ανάμεσα στα πιάτα. Χωρίς υπερβολή, παραγγείλαμε στις 9.30 και έτρωγα μέχρι τις 23:40. Αφού αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε το γλυκό μαζί με το κυρίως, γιατί είχαμε κανονίσει έξοδο για μετά.

Ο φίλος μου ευτυχώς πήρε ένα κυρίως a la carte και έφαγε γρήγορα. Εγώ, όπως αποδείχτηκε, «έμπλεξα» με το μενού.

Παρολ’ αυτά, θα βάλω 4 στη ποιότητα του φαγητού, επιεικώς, γιατί δεν θέλω να χρεώσω τον σεφ για τις ανεπάρκειες του προσωπικού και της εξυπηρέτησης. Πιστεύω ότι οι γεύσεις στον Βασίλαινα είναι αντάξιες της φήμης του, έστω κι αν αυτά που κατέληξα να φάω δεν ήταν στην πρώτη επιλογή μου. Το μυλοκόπι ήταν πολύ ωραίο φιλέτο ψαριού, καλομαγειρεμένο και νόστιμο. Το carpaccio μου άρεσε πολύ, οι γαρίδες επίσης, όπως και η ελαφριά ψαρόσουπα που προσφέρουν σε όλους στην αρχή. Γενικά το μενού των 7 πιάτων σε χορταίνει.

Το μόνο που δεν αξίζει το 4αρι, κατά τη γνώμη μου, είναι η ρέγγα με τα μαυρομάτικα φασόλια. Όπως και να το κάνεις, το παστό μένει αλμυρό όσο και να πειραματιστείς. Ήταν καλομαγειρεμένο βέβαια, έφαγα λίγο, αλλά γενικά το βρήκα φτωχό σε πρωτοτυπία. Για την χοιρινή πανσέτα δεν έχω γνώμη, δεν την δοκίμασα καν, γιατί δεν την τρώω γενικά.

Η σχέση ποιότητας και τιμής είναι πολύ συμφέρουσα. Μπορείς να φας οικονομικά ένα gourmet κυρίως (13-18 μέσος όρος) και να πιεις ένα ποτήρι κρασί, χωρίς να δώσεις μια περιουσία. Γι αυτή την πρώτη επίσκεψη όμως θα του βάλω 3 (2,5 θα έβαζα αν μπορούσα), γιατί με όλα αυτά, έφυγα από εκεί με ένα αίσθημα ανικανοποίητου.

Για τον χώρο και την ατμόσφαιρα δεν θα πω πολλά. Μου άρεσε, με ενέπνευσε, μου θύμισε κάτι από παλιές σειρές εποχής. Για το σημείο όμως που καθίσαμε δε μπορώ να βάλω πάνω από 3, γιατί είχε θόρυβο και με κούρασε. Επιφυλάσσομαι να γράψω τα καλά και ωραία σε επόμενη κριτική, όπου ελπίζω να δώσω ολόκληρο το 4αρι.

Γι αυτό θα θεωρήσω το λάθος στο μενού μου κακιά στιγμή και θα ξαναπάω. Θα ήθελα όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους σερβιτόρους αυτή τη φορά και καλύτερη οργάνωση στην εξυπηρέτηση γενικότερα. Αυτά, για μένα, είναι θέματα που πρέπει οπωσδήποτε να βελτιωθούν.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Πειραιάς κέντρο
Ιαν
20
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
26-36

Ο 'Βασίλαινας' ανακαινίστηκε ξανά, αν και δεν κατάλαβα γιατί, μέσα στο έτος που πέρασε (2013). Ο νέος χώρος δεν έχει πολλές διαφορές από τον προηγούμενο (που μετρούσε μόνο λίγα χρόνια ζωής). Απλοποιήθηκε κι άλλο η ήδη μίνιμαλ διακόσμηση που προϋπήρχε, αφαιρέθηκαν από τους τοίχους κάποια σχέδια, άλλαξαν οι κουρτίνες, ο χώρος έγινε λίγο πιο χακί-λαχανί από ξύλινο-καφέ που ήταν. Βρήκα την ανακαίνιση κάπως περιττή διότι η προηγούμενη εμφάνιση του 'Βασίλαινα' ήταν εξίσου μοντέρνα και καλαίσθητη, ίσως μάλιστα και παραπάνω περιεκτική και ποιοτική από την τωρινή. Το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο της αίθουσας κι έτσι η ατμόσφαιρα είναι καθαρή από καπνό. Οι σερβιτόροι ευγενικοί αλλά κάπως απόμακροι και άχρωμοι.

Το βασικό στοιχείο για το οποίο γνωρίζουν οι περισσότεροι το 'Βασίλαινα', το μενού degustation των 10 πιάτων, έχει γίνει 8 πιάτων, παραμένοντας στα 30€ ανά άτομο. Πλέον υπάρχει η σημείωση στον κατάλογο ότι το μενού degustation σερβίρεται ανά τραπέζι και όχι ανά πελάτη, δηλαδή σε ένα τραπέζι ή θα παραγγείλουν το μενού όλοι ή κανείς. Λογική και αναμενόμενη η τακτική αυτή, μιας και όσο δεν υπήρχε ο περιορισμός αυτός, κάθε παρέα μπορούσε να επιλέξει ένα μενού για δοκιμή και κάποια πιάτα a la carte.

Τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν ενδιαφέροντα και σίγουρα ενός κάποιου μαγειρικού επιπέδου, βρήκα όμως ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με το μενού που θυμάμαι πριν 2 χρόνια και αρκετές γεύσεις δε μου φάνηκαν καθόλου δυνατές.

>η σούπα κολοκύθας με μοσχοκάρυδο και κύμινο ήταν υπέροχη, για μένα το καλύτερο πιάτο του μενού

>η ταραμοσαλάτα γευστική αλλά οι ξεροψημένες αραβικές πίτες μέτριες, να ένα στοιχείο που θα μπορούσε να αντικατασταθεί στο συγκεκριμένο πιάτο

>οι μπρουσκέτες με μαρμελάδα ντομάτας και μαρινάτο γαύρο καλές αλλά πολύ μικρές, έχω μία μικρή υποψία ότι ο μαρινάτος γαύρος δεν ταίριαζε πολύ καλά με το σύνολο της μπρουσκέτας

>το φιλέτο τσιπούρας σε σως μάραθου ήταν αρκετά άνοστο, όπως το θυμόμουν και παλιότερα, χρειάζεται σίγουρα κάτι διαφορετικό για να αναδειχθεί

>η διλογία σολομού ενδιαφέρουσα, μερικά λεπτά φιλετάκια σολωμού σε στυλ sashimi με σάλτσα σόγιας και πάνω ένα ψημένο κομμάτι σολομού σε κρούστα μπαχαρικών, θα προτιμούσα ξεχωριστά τα 2 μέρη της διλογίας, γιατί βρίσκονταν σε πλήρη επαφή μεταξύ τους και η σόγια ανακατευόταν με τα υπόλοιπα μπαχαρικά

>το κριθαρότο με μανιτάρια και λάδι τρούφας ήταν άριστο αλλά σε μερίδα πολύ μεγαλύτερη από τις προηγούμενες, είναι το σημείο του μενού που αρχίζει να έρχεται ο κορεσμός καθώς έως τώρα τρως δείγματα ενώ το κριθαρότο είναι σχεδόν κυρίως πιάτο σε μέγεθος

>το burger με μοσχαρίσιο κιμά και πουρέ παντζαριού εντάξει τώρα, ένα τελείως απλό πιάτο που δε θεωρώ ότι ταιριάζει στο στυλ του μενού

>ο χοιρινός λαιμός με πουρέ γλυκοπατάτας και γιαούρτι wasabi αρκετά καλός, έχοντας όμως κορεσθεί σχεδόν απόλυτα από τα προηγούμενα πιάτα, ίσως το πιάτο αυτό δεν έτυχε της απόλυτης προσοχής μας

>το γλυκό που έκλεισε το μενού ως 9ο πιάτο ήταν ένα παστάκι πικρής σοκολάτας με πορτοκάλι, αρκετά καλό.

Σε έναν από τους καταλόγους που έφτασαν στο τραπέζι μας υπήρχε από λάθος και ένα έξτρα φύλλο, με ένα νέο μενού degustation που σκέφτονται να καθιερώσουν. Ήταν αποκλειστικά με θαλασσινά και μου φάνηκε ενδιαφέρον. Στο site του εστιατορίου το μενού αναγράφεται με κάποιες μικρές διαφορές από αυτά που φάγαμε εμείς. Επίσης κάποια πιάτα εκτός μενού που είδαμε στους καταλόγους δεν έχουν περαστεί στο internet, ούτε βέβαια οι φωτογραφίες του νέου χώρου. Υπάρχουν μόνο οι φωτογραφίες πριν την πρόσφατη ανακαίνιση. Το επίπεδο του μαγαζιού δε δικαιολογεί τα παραπάνω και οι υπεύθυνοι οφείλουν να τα διορθώσουν.

Η συνολική μου εντύπωση από τη νεότερη επίσκεψή μου στο 'Βασίλαινα' είναι αρκετά καλή, δε βρήκα όμως κάτι εξαιρετικό στις γεύσεις του μενού, εξ ου και το 3 στη βαθμολογία. Πιστεύω πως το επίπεδο κάποιων πιάτων χρειάζεται να ανέβει ώστε να μπορεί το εστιατόριο να διατηρεί επάξια τη φήμη που έχει τα τελευταία χρόνια ως κορυφαίο εστιατόριο του Πειραιά.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη World.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Πειραιάς κέντρο
Οκτ
15
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Ευρώ/Άτομο
26-36

Σαββατο 11/10/2014 μια παρεα 8 ατομων αποφασισαμε - αφου προηγουμενως καναμε κρατηση - να κατηφορισουμε στο εμβληματικο πειραιωτικο στεκι.

Το παρκαρισμα πολυ ανετο στα γυρω στενα και ο χωρος αφαιρετικα εντυπωσιακος.

Το μαγαζι σχεδον γεματο και το σερβις σχεδον καλο.

Πηραμε 4 αναμικτα γευματα - μενου γευσιγνωσιας και 3 γευματα - μενου ψαρικων [ μια κυρια της παρεας εκανε διαιτα και δεν εφαγε ].

Το αναμεικτο γευμα τιματο 30 ευρω και αυτο των ψαρικων 40. Ο αριθμος των πιατων ηταν και στα δυο μενου 8 πλεον ενος γλυκου.

Σε καθε αλλαγη πιατου γινοτανε ο χαμος, γιατι οι σερβιτοροι δεν θυμοντουσαν ποιος ειχε παραγγειλει μενου αναμικτο και ποιος ψαρικων. Αλαλουμ.

Και τα δυο μενου αρχιζαν με νοστιμη ψαροσουπα, συνεχιζαν με εξαιρετικη ταραμοσαλατα με πιττακια και απο εκει και περα το καθε μενου τραβουσε τον δικο του δρομο.

Φασολια μαυροματικα με καπνιστο ψαρι, καρπατσιο ψαρικων, πανσετα με ρυζι,
μυλοκοπι με πρασο, κριθαροτο γαριδας, καρπατσιο ψαριων κ. λ. π ηταν μερικα απο τα υπολοιπα πιατα. Ολα γευστικα, ολα φτιαγμενα με τεχνη και μερακι απο τον σεφ Ρενατο Μεκολι.

Υπαρχει, ομως, ενα μεγαλο ΑΛΛΑ. Οι μεριδες - πιατα ηταν για εγκλειστους - τροφιμους διαιτολογικου κεντρου για απεξαρτηση απο το φαγητο.

Ειπαμε οτι τα ακριβα αρωματα μπαινουν σε μικρη συσκευασια, αλλα οχι και ετσι βρε παιδια. Ελεος.

Το πολυ μελανο σημειο της ολης καταστασης ηταν, οτι αφου πληρωσαμε τον λογαριασμο, ζητησαμε νερο [ καθολη την διαρκεια του γευματος ειχαμε ζητησει και πιναμε εμφιαλωμενο νερο ] και τοτε μας εφεραν νερο σε κανατα [ φοβηθηκαν μηπως ζημιωθουν ενα μπουκαλι νερο ; ]

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Πειραιάς κέντρο
Ιαν
28
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Ευρώ/Άτομο
-

Είχα πολύ καιρό να περάσω καλά σε έξοδο για φαγητό. Η πρώτη μου έξοδος για φαγητό το 2014 στέφθηκε μάλλον από αποτυχία και μοιραία στο μυαλό μου καρφώθηκε η σοφή ρήση ''το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού''. Περιθώρια για δεύτερη σερί αποτυχία απλά δεν υπήρχαν και έτσι το έριξα σε επισταμένο homework.

Ο ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ ήδη προϋπήρχε καιρό στο μυαλό μου, τοποθετημένος σε καλή θέση στην short list μου. Εγώ όμως δεν στόχευα σε μια απλή επίσκεψη, αλλά στις βραδιές οινο-γευσιγνωσίας, που όπως παρατήρησα στο site της επιχείρησης, διοργανώνονται από το β΄ εξάμηνο του 2011, με ρυθμό μια περίπου ανά μήνα.

Σκέφθηκα ότι εδώ παίζει κάτι καλό και μετά τις αποτυχημένες (last minute) προσπάθειες μου για reservation τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2013, κάπου επιτέλους η τύχη μου χαμογέλασε.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014, ώρα 21:30, άτομα 2, με κράτηση που προηγήθηκε από την 17 Ιανουαρίου, οπότε και τυχαία διάβασα για την εκδήλωση οινο-γευσιγνωσίας του Κτήματος ΑΒΑΝΤΙΣ.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά, σε μια περιοχή κατά την γνώμη μου τελείως άσχετη και άκυρη για εστιατόρια αυτού του στυλ και επιπέδου. Εδώ όμως θα έρθεις συνειδητοποιημένος, στοχεύοντας βασικά σε 2 πράγματα. Να βρεις να παρκάρεις και φυσικά να φας καλά.

Το στήσιμο του ΒΑΣΙΛΑΙΝΑ το βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον. Όπως διάβασα έκανε πρόσφατα ανακαίνιση, την οποία εγώ θα κρίνω ως απόλυτα επιτυχημένη, έχοντας ως μοναδικό μέτρο σύγκρισης τις (παλιές) φωτογραφίες, που εξακολουθούν να βρίσκονται στο site της επιχείρησης. Το παλιό στυλ μάλλον ήταν ''ψευτομοντερνίζον'', χωρίς κάποια ιδιαίτερη ταυτότητα.

Αντίθετα η ανακαίνιση έδωσε στο χώρο μια αρχοντική φινέτσα, την οποία με μια φράση θα προσεγγίσω ως ένα mix brasserie-bistro, με χαρακτήρα relaxed elegance. Μπαίνοντας στον (ψηλοτάβανο) εσωτερικό χώρο, μου άρεσε το καφέ χρώμα που κυριαρχεί σε διάφορους τόνους, στους δερμάτινους καναπέδες, τα τραπέζια, τις καρέκλες, τους τοίχους και το δάπεδο.

Συνεχίζοντας την προσοχή αποσπά η προθήκη με τα ποτήρια-καράφες που διαχωρίζουν την σάλα από την ανοικτή κουζίνα, τα ράφια με τα μπουκάλια που καλύπτουν ένα ολόκληρο τοίχο, τα ''κοντά'' αλά bistro λευκά κουρτινάκια στα παράθυρα, ο πολύ απλός, προσεγμένος και διακριτικός φωτισμός και τέλος το πετρόλ χρώμα στα χαμηλά τμήματα των τοίχων. Η art de la table στο πνεύμα της διακόσμησης, σοβαρή, διακριτική και ποιοτική.

Το κάπνισμα επιτρέπεται σε ένα πολύ μικρό τμήμα (παραπλεύρως) της κυρίως σάλας και πρακτικά δεν θα σας ενοχλήσει. Υπάρχει και ένας άλλος διακριτός ημιυπόγειος χώρος, ίσως για πιο private καταστάσεις, τον οποίο όμως δεν είδα και έτσι δεν μπορώ να τον περιγράψω.

Η εξυπηρέτηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, με την ζεστή υποδοχή από τον κ. Βασίλαινα, ο οποίος μας τοποθέτησε σε ένα μάλλον προνομιακό τραπέζι στην κυρίως σάλα. Ο Sommelier είχε βαρύνοντα ρόλο λόγω της εκδήλωσης και μάλλον έκλεψε τις εντυπώσεις, γεμίζοντας στον σωστό χρόνο τα ποτήρια μας, εξηγώντας μας τις ποικιλίες, το ιστορικό του τιμώμενου Κτήματος, ένας πολύ ευγενικός και ευχάριστος άνθρωπος.

Η κατανάλωση (χωρίς να γίνεται σχετική μνεία) ήταν πρακτικά απεριόριστη και είτε μας έγινε refill από τον sommelier, είτε κατόπιν σχετικής δικής μας επιθυμίας. Το λοιπό service ήταν διακριτικό, ευγενικό, αποτελεσματικό, με την ροή των πιάτων χωρίς προβλήματα, σε σωστούς χρόνους, δίνοντας μας την ευκαιρία να απολαύσουμε το κρασί μας, το φαγητό μας, την ωραία ατμόσφαιρα και φυσικά την συζήτησή μας.

Τα τονίζω αυτά, διότι όπως αναμενόταν η βραδιά ήταν sold out και στο εστιατόριο μετά την 22:30 δεν έπεφτε καρφίτσα. Όλοι όμως κουζίνα, σερβιτόροι, sommelier, ταμείο φάνηκαν να δουλεύουν πολύ σωστά μονταρισμένα, παρέχοντας στους θαμώνες μια ευχάριστη εμπειρία.

Η κάρτα του prefixed menu ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, τόσο στα πιάτα όσο και στο κρασί. Αυτό όμως που μας εντυπωσίασε, είναι το γεγονός ότι όλα ανεξαιρέτως τα πιάτα που θα αναφερθούν στην συνέχεια, ακόμη και η ταπεινή σαλάτα, κυριολεκτικά μοσχοβολάγανε, ιντριγκάροντας μετά την όσφρηση τόσο την γεύση, όσο και την όραση, αφού ήταν και όμορφα παρουσιασμένα.

Για την γεύση έχουμε και λέμε:
-Σαλάτα πράσινη, με αγουρίδα, αρωματικά βότανα, μαυρομάτικα φασόλια, εσπεριδοειδή και κατσικίσιο τυρί. Καταπληκτική από κάθε άποψη, ποιότητα φρέσκων πρώτων υλών, αεράτη vinaigrette, παρουσίαση και γεύση, μια πολύ επιτυχημένη εισαγωγή στο δείπνο μας. Συνοδεύτηκε από Sauvignon Blanc Κτήμα ΑΒΑΝΤΙΣ 2013.

-Γαρίδες tempura, με γλυκόξινη σάλτσα, πουρέ κίτρινης κολοκύθας με ginger και πράσινο curry. Μας ταξίδεψε πολύ μακριά. Ένα άριστο καλοδουλεμένο ορεκτικό, άρτια παρασκευασμένο, ζουμερό, ισορροπημένο, με γεύσεις από Ελλάδα και Ασία. Συνοδεύτηκε από Lenga Gewurztraminer Κτήμα ΑΒΑΝΤΙΣ 2013.

-Χειροποίητα Ravioli, γεμιστά με ουρές μόσχου, με κόκκινη πικάντικη σάλτσα. Πολύ αμφιβάλω αν θα έτρωγα ένα τέτοιο ποιοτικό πιάτο σε Ιταλικό εστιατόριο. Το al dente βράσιμο σχεδόν τέλειο, τα ravioli σίγουρα χειροποίητα, η κόκκινη πικάντικη σάλτσα σε διακριτικό υποστηρικτικό ρόλο να μην ''ταπώνει'' το πιάτο. Συνοδεύτηκε από Syrah Κτήμα ΑΒΑΝΤΙΣ.

-Osso bucco, με πικάντικη σάλτσα μανιταριών και πουρέ πατάτας αρωματισμένο με τρούφα. Το κρέας καταπληκτικό, γευστικό, έλιωνε στο στόμα, ο δε πουρές ισορροπημένος με την σωστή δόση τρούφας και θα συμπληρώσω ότι μου έβγαζε και μικρή επίγευση wasabi!! Συνοδεύτηκε από Άγιος Χρόνος Κτήμα ΑΒΑΝΤΙΣ (από magnum φιάλη 1,5 lt).

-Για επιδόρπιο μους πικρής σοκολάτας, με crème anglaise με ελληνικό καφέ και σάλτσα καραμέλας. Καταπληκτικό για έναν εραστή της σοκολάτας όπως εγώ. Ο Chef μάλλον εμπνεύστηκε την δημιουργία του από την σοκολάτα Mars, αφού έδωσε παρόμοιο σχήμα στην παρουσίαση του γλυκού, αλλά βεβαίως το πήγε πολύ πιο μακριά. Η σοκολάτα ντελικάτη, αφράτη, ισορροπημένη στην πίκρα, οι νότες του ελληνικού καφέ στο background και η σάλτσα καραμέλας διακριτική όσο πρέπει. Συνοδεύτηκε από Μοσχάτο βαθειάς παλαίωσης Museum Μελίτης Κτήμα ΑΒΑΝΤΙΣ.

Check please
Με απόδειξη στα 70€ (ανά άτομο 35€), χωρίς λοιπές χρεώσεις.

Κατέληξα ότι:
Κ. Βασίλαινα και κ. Μούντριχα (ο οινοποιός του Κτήματος ΑΒΑΝΤΙΣ ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση), επιτρέψτε μας σεμνά και ταπεινά, να σας ευχαριστήσουμε για αυτή την καταπληκτική βραδιά, που τόσο απλόχερα μας προσφέρατε. Ήρθαμε στον Πειραιά με την πολύτιμη συνδρομή του GPS, σε μια δύσκολη περιοχή, η οποία μας ήταν παντελώς άγνωστη. Είχαμε θέσει τον πήχη σαφώς πολύ χαμηλότερα και ευτυχώς διαψευστήκαμε. Το δεύτερο straight 4 μου εδώ στους ''τοίχους'' του ask4food, μπήκε χωρίς καμιά αμφιβολία ή δισταγμό.

Υ.Γ Θα επιστρέψω στην επόμενη βραδιά οινο-γευσιγνωσίας, αρκεί βεβαίως να βρω τραπέζι!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Πειραιάς κέντρο
Αυγ
28
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Ευρώ/Άτομο
-

'Είμαι ο Θανάσης. Μένω Πειραιά και τρώω 30 φορές το μήνα έξω ή απ έξω! Έχω άποψη για ΟΛΑ τα μαγαζιά του Πειραιά που προσφέρουν κυρίως φαγητό, μη πω και για φούρνους τυροπιτάδικα.... και ναι είμαι και τεράστιος και το απολαμβάνω! '

Λοιπον.. ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ

Είναι από τις καλύτερες μου επιλογές στο Πειραιά.
Σε αυτό το μαγαζί εχω δοκιμάσει κυριολεκτικά όλα του τα πιάτα.

Για μένα το καλύτερο του ειναι η ταραμοσαλάτα, το κριθαρότο με μανιτάρια και λάδι τρούφας και ο χοιρινός λαιμός με πουρέ γλυκοπατάτας,
Λίγο πιο απλά θα συνιστούσα να μετακινουνται οι σερβιτόροι. Είναι ευγενέστατοι αλλά χωρίς σύστημα και τρέχουν πέρα δώθε τις πιο πολλές φορές άσκοπα.

Μετά την ανακαίνιση το στυλ του μαγαζιού ειναι πάρα πολύ όμορφο και καθαρό.

Για μένα ισχύει η συνάρτηση τιμή-ποιότητα-ποσότητα για να χαρακτηρίσω ένα μαγαζί και αυτό το συγκεκριμένο το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Πειραιάς κέντρο
Αυγ
12
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Ευρώ/Άτομο
-

Τα σχεδόν 100 χρόνια ιστορίας του μαγαζιού, καθώς και η αναφορά του στο βιβλίο "Εκ Πειραιώς" του Δ. Χαριτόπουλου με έκαναν να πάω σε αυτό το μαγαζί.

Η κουζίνα του με έκανε να ξεχάσω την ιστορία του και να απολαύσω ενα απο τα καλύτερα γεύματα που εχω γευτεί ποτε.

Δεν θα αναφερθώ σε ενα ενα τα πιάτα. Όλα ηταν υπέροχα, ο χώρος, το σέρβις, το κρασί αλλα κυρίως τα φαγητά. Κι όλα αυτά σε κανονικές τιμές, περίπου 100 ευρώ 2 άτομα. Υπο άλλες συνθήκες σε αυτό το μαγαζί θα ήθελες 100 ευρώ το άτομο.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους γουστάρουν ενα τίμιο gourmet εστιατόριο.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Πειραιάς κέντρο
Μάρ
11
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Ευρώ/Άτομο
26-36

Mενού dégustation ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ 1920
Σούπα κίτρινης κολοκύθας
Αρωματισμένη με κύμινο, κάρυ και μοσχοκάρυδο
Ταραμοσαλάτα
Μους λευκού ταραμά με αραβικές πίτες
Γαύρος μαρινάτος
Σε μαρμελάδα τομάτας

Φιλέτο τσιπούρας
με πουρέ κουνουπίδι, πράσσο, σπανάκι και σως αρωματισμένη με άγριο μάραθο
Διλογία σολομού
μαριναρισμένος σε σόγια και ψητός σε κρούστα μπαχαρικών
Κριθαρότο
Με ποικιλία μανιταριών και λάδι τρούφας
Mini Burger από φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά

κέτσαπ από παντζάρι, κρέμα τυριού
Χοιρινός λαιμός 12 ωρών
πουρές γλυκοπατάτας, μαρμελάδα κυδώνι, κρεμμύδι κονφί, άχυρο πατάτας
Γλυκό ημέρας

Αυτό παραγγείλαμε επί δύο, όλα άψογα μαγειρεμένα και μας κόστισε 60ε τα 2 άτομα με τη νόμιμη απόδειξη. Παρήγγειλα και κρασί, αλλά επειδή όπως το άνοιγε ο σερβιτόρος το χυσε απάνω μου, μας το κέρασαν.

Ο χώρος είναι πλήρως ανανεωμένος, το σέρβις πολύ ευγενικό και υποδειγματικό κι ο Βασίλαινας είναι ίσως απ τα πιο διαχρονικά εστιατόρια στον Πειραιά. Αξίζει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε, οι μερίδες του ειναι μικρές, αλλά με τόσα πιάτα και γλυκό σκας.

Υγ: πάρκιν στα γύρω στενά με σχετική ευκολία.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Πειραιάς κέντρο
Απρ
28
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Ευρώ/Άτομο
26-36

Καταπληκτικς χωρος, θυμιζε πολυ Βερολινο. ενα αναπάντεχο διαμαντι σε μια πυκνοκατοικημενη περιοχη του Πειραια.
Εξαιρετικο σερβις, ευγενικο, επικοινωνιακο και γρηγορο.

4ατομα πηραμε οι τρεις το μενου degustation ψαριου και εγω carpaccio καραβιδας και μπακαλιαρο. Ολα ηταν καταπληκτικα! Το μενου περιελαμβανε κακκαβια, γαύρο με μαρμελαδα τοματας, carpaccio μακαβιδας, ψητο χτενι, μυλοκοπι, σολωμο και cheesecake mango. με κερασανε και εμενα γλυκο. Ενημερωμενη λιστα κρασιων σε λογικες τιμες.

Το δειπνο ηταν μια αποκαλυψη! Θα ξαναπηγαινα με τη πρωτη ευκαιρια!
Εκτιμηση το γεγονος οτι τηρουν αυστηρα την απαγόρευση του καπνισματος. αν και θα επρεπε να ηταν αυτονοητο, πολλα μπραβο!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Πειραιάς κέντρο
Ιουν
15
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Ευρώ/Άτομο
50-64

Τρώμε πολύ; Μήπως και πίνουμε;
Παρέα οι τρεις (από τις πέντε). Πληρώσαμε 58 ευρώ το άτομο.

Πήραμε το Μενού Ψαρικών. Γευσιγνωσία (όχι οινο-γευσιγνωσία) -
αν και 40ε χωρίς κρασί μας φάνηκε ακριβό (και μετά το γεύμα, ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ά ακριβό). Πήραμε και δύο μπουκάλια κρασί (22ε το καθένα).

Η σούπα θαλασσινών (το 1ο πιάτο) ήταν συμπαθητική, αλλά έχουμε σίγουρα φάει καλύτερες.

Το 2ο και το 3ο πιάτο ήρθαν μαζύ:
Η "ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ, από λευκό ταραμά, αραβική πίτα" σερβιρισμένη σε ένα μπωλάκι μέσα στο πιάτο συνοδεύτηκε από δύο ψημένες αραβικές πιτούλες (νόστιμες), ήταν αρκετά εύγευστη αλλά όχι χαρακτηριστική. (Είχε μαγιονέζα;.. )

Η μαρμελάδα στον "ΓΑΥΡΟ ΜΑΡΙΝΑΤΟ, σε μαρμελάδα τομάτας" θα μπορούσε εύκολα να αντικατασταθεί με κάποιου άλλου φρούτου, χωρίς να αλλάξει δραματικά η γεύση. Γενικά όχι ιδιαίτερα εμπνευσμένη γευστική σύνθεση.

Ακολούθησε το "CARPACCIO ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ, μαριναρισμένη σε λεμόνι και lime, ψητή γαρίδα, baby ρόκα, αντίδια, σχινόπρασσο". Το έδεσμα μετρούσε σε γεύση 4/4 και σε ποσότητα λιλιπουτείως.

Και οι δύο μπουκίτσες από την "ΔΙΛΟΓΙΑ ΣΟΛΟΜΟΥ, μαριναρισμένος σε σόγια και ψητός σε κρούστα μπαχαρικών", αδιάφορες. (Έχουμε φάει ασύγκριτα καλύτερες τέτοιες 'διλογίες'. )

Το "ΨΗΤΟ ΧΤΕΝΙ" (ένα) ήταν νοστιμότατο. Η παρουσία 'γραμμών' σαλτσών προσέθετε κάποιο επιπλέον ενδιαφέρον στο πιάτο.

Το "ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, με λάδι γαρίδας και φρέσκο αυγοτάραχο" ήταν Κριθαρότο με ΓΑΡΙΔΑ, κλπ. Το φρέσκο αυγοτάραχο δεν το γευτήκαμε. Καλομαγειρεμένο πιάτο, αλλά μεγάλη ποσότητα, σε σχέση με το ένα χτένι, την καραβίδα και τις δύο μπουκίτσες σολωμού προηγούμενων πιάτων.

Το "ΜΥΛΟΚΟΠΙ, με πράσο, σπανάκι, πουρέ από μελιτζάνα, ψητά φύλλα πατάτας, σάλτσα από μυρωδικά", ήταν μάλλον ο σωστότερος συνδυασμός ποσότητας και ποιότητας.

Το γλυκό (cheese cake με σως από μάνγκο) ήταν απλά συμπαθητικό· ελαφρύ αλλά πολύ γλυκό για τα γούστα μου.

Εν ολίγοις: dégustation μεν, αλλά με χάρη. Το φαΐ, ειδικά στην γευσιγνωσία, δεν είναι μόνο γεύση, είναι και εμφάνιση. Είναι και ευγένεια και σεβασμός στην αισθητική του πελάτη. Το καρπάτσιο καραβίδας και το μοναδικό χτένι στο μεγάλο πιάτο, ήταν άκομψη και άστοχη αισθητική επιλογή.

Η εξυπηρέτηση μέτρια, από την άποψη ότι στην αρχή, όπως συμφωνήσαμε όλες, δεν υπήρχε ρ ο ή, καθώς υπήρξε κάποια αναμονή από το νερό και το ψωμί στο κρασί και στο πρώτο πιάτο. Παρομοίως και περιμένοντας με άγγιχτα πιάτα μπροστά μας να μας φέρουν το δεύτερο κρασί.

Τέλος το περιβάλλον στην ταράτσα (με τις πολυκατοικίες απέναντι), κάτω του μετρίου.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα, Πειραιάς κέντρο
Ιουν
03
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Ευρώ/Άτομο
26-36

Επισκεφτήκαμε το εστιατόριο Βασσίλαινας με τη σύζυγο μου την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014. Είχαμε επέτειο γάμου και ήθελα κάτι ιδιαίτερο για την περίσταση. Συμβουλεύτηκα αρχικά έναν πολύ καλό μου φίλο ο οποίος μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ποιότητα του φαγητού αλλά και γενικότερα του εστιατορίου. Διάβασα και τις κριτικές εδώ στο ask4food και έτσι αποφάσισα να κάνω την κράτηση.

Είναι η πρώτη φορά που γράφω κριτική στο ask4food, παρότι έχω συμβουλευτεί τις κριτικές του ουκ ολίγες φορές. Αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω, γιατί η εμπειρία μας από το συγκεκριμένο μαγαζί ήταν μάλλον αρνητική παρά θετική και θα ήθελα να βοηθήσω και τους υπεύθυνους του μαγαζιού (σε περίπτωση που κοιτάνε τις κριτικές στο διαδίκτυο) αλλά και τους μελλοντικούς πελάτες ώστε οι μεν πρώτοι να μην βαυκαλίζονται από τις διθυραμβικές με τέσσερα τεσσάρια κριτικές και οι δεύτεροι να μην παραπλανόνται από αυτές.

Το χρονικό της βραδιάς...

Φτάσαμε στο μαγαζί στις 21:30. Λόγω της εποχής καθίσαμε στην ταράτσα καθώς ο κάτω χώρος ήταν κλειστός. Είχαμε προαποφασίσει ότι θα πάρουμε το menu degustation 9 πιάτων και ένα μπουκάλι κρασί. Στην αρχή μας σερβίρανε δύο ποτήρια νερό χωρίς να μας ρωτήσουν αν θέλουμε εμφιαλωμένο. Τα ποτήρια δεν τα ξαναγέμισαν ποτέ όλη τη βραδιά. Επίσης μας έφεραν ενα πανεράκι με τρεις μισοκομμένες φέτες ψωμί σκέτες χωρίς κάποιο ντιπ για να τα συνοδεύσουμε και αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που μας ξένισε.

Στη συνέχεια ήρθε η κοπέλα η οποία μας είχε προηγουμένως τοποθετήσει στο τραπέζι μας για να μας πάρει παραγγελία. Χωρίς να μας ρωτήσει πάλι θεώρησε δεδομένο ότι είμαστε για την βραδιά Αθηνοράματος (το οποίο ούτε καν γνωρίζαμε) και μας πρότεινε το menu 5 πιάτων με 21 ευρω. Εμείς αρνηθήκαμε και της είπαμε ότι έχουμε έρθει για το κανονικό menu 9 πιάτων. Παραγγείλαμε λοιπόν και περιμέναμε. Μας φάνηκε περίεργο το γεγονός ότι είχανε βραδιά με φθηνότερο menu Παρασκευή βράδυ. Συνήθως αυτά τα κάνουν Τρίτες και Τετάρτες για να τραβήξουν κόσμο τα μαγαζιά.

Η ώρα περνούσε και το κρασί δεν είχε έρθει. Το πρώτο πιάτο με την κολοκυθόσουπα κατέφτασε στις 22:00. Εντομεταξύ οι τρεις φέτες ψωμί είχανε γίνει παξιμάδι. Λέω πού είναι το κρασί ρε παιδιά; Πετάγετε ένας σερβιτόρος από πίσω μου και μου λέει "εδώ είναι... Το έφερα κιόλας". Ε του λέω όχι κιόλας... Το κρασι το φέρνουν πρώτο και έχετε αργήσει. Μου ζήτησε συγγνώμη και έφυγε. Στη συνέχεια θυμήθηκε ότι το κρασί ήταν λευκό και έπρεπε να φέρει και μια σαμπανιέρα για να το κρατάει κρύο. Εμένα εκεί χάλασε η βραδιά μου καθώς κατάλαβα ότι αυτό που είχα σχεδιάσει για την καλή μου εξελισσόταν με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

Για να μην τα πολυλογώ η εξυπηρέτηση του μαγαζιού ήταν κάτω του μετρίου. Στην αρχή ήταν 4-5 τραπέζια γεμάτα πράγμα το οποίο δεν δικαιολογεί ως μπλοκάρισμα αυτήν την συμπεριφορά του προσωπικού. Στην συνέχεια το μαγαζι γέμισε και η εξυπηρέτηση έπιασε πάτο. Τα 9 πιάτα (τα οποία είναι 8 γιατί το ένα έρχεται διπλό) ερχοντουσαν με ρυθμό 1 πιάτο αν 15-20 λεπτά. Το γλυκό μας το έφεραν στις 00:15.

Το φάγαμε, ζητήσαμε λογαριασμό, πληρώσαμε και 00:30 φύγαμε. Από το τραπέζι μας περάσανε όλοι οι σερβιτόροι, υπεύθυνοι και ο μετρ του μαγαζιού. Άλλοι μας εξηγούσανε τι είναι αυτό που θα φάμε και άλλοι παρατάγανε το πιάτο και φεύγανε. Σερβίρανε το διπλανο τραπέζι και φεύγοντας αντί να έχουν το νου τους να μαζέψουν το πιάτο μας ή των παραδίπλα, κοιτούσαν στο υπερπέραν. 1 βαθμός για την εξυπηρέτηση επειδή δεν μπορώ να βάλω μηδέν.

Το φαγητό τώρα ήρθε σε δεύτερη μοίρα γιατί δεν το φάγαμε με την αρμόζουσα ψυχολογία και ευχαρίστηση. Παρόλα αυτά ήταν πολύ νόστιμο. Το κριθαρώτο μου φάνηκε αρκετά αλατισμένο. Επίσης το τελευταίο πιάτο πριν το γλυκό (χοιρινός λαιμός 12 ωρών) ήταν υπερβολικά πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα πιάτα που ήταν δύο μπουκιές.

Το γλυκό ημέρας δεν μας εξήγησε ποτέ κανείς τι ήταν. Από τη γεύση συμπεράναμε ότι ήταν παγωμένη μους σοκολάτας με φραμπουάζ και ήταν αρκετά καλό. 4 βαθμούς για το φαγητό με πολυ επιείκεια, χωρίς να συμπεριλάβω την παραφωνία του "κάτι από ψωμί ή κουβέρ" στην αρχή.

Ο χώρος ήταν αρκετά περιποιημένος και καθαρός ως ταράτσα. Βέβαια γύρω γύρω έιχε πολυκατοικίες και καθόλου θέα. 3 βαθμοί για τον χώρο.

Τέλος θέλω να αναφερθώ στο αν αξίζει τα λεφτά του το συγκεκριμένο εστιατόριο και αν θα ξαναπήγαινα. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο υποκειμενικό από όλα τα παραπάνω. Δώσαμε 90 ευρώ μαζί με το φιλοδώρημα. Προσωπικά ούτε θα ξαναπήγαινα ούτε πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά του. Για μένα όταν ένα εστιατόριο προσφέρει menu πιάτων πρέπει να έχει όλο το πακέτο. Δεν ταιριάζει gourmet menu και εξυπηρέτηση χασαποταβέρνας. 2 βαθμοί για το αν αξίζει τα λεφτά του.

Ελπίζω να βοήθησα περισσότερο από όσο κούρασα...