ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Οινομαγειρεία

  Τρώων 41 & Κυδαντιδών, 'Ανω Πετράλωνα [Χάρτης]
  210 3467555

20140808-logo16 Αξιολόγηση:
39 %
Βεβαιότητα:
Γεύση
48 %
Εξυπηρέτηση
50 %
Χώρος
30 %
Value for money
27 %
€/Άτομο
-
Η αξιολόγηση προκύπτει από 4 κριτικές
Περιγραφή
Ελληνική κουζίνα, κυρίως μαγειρευτά. Κλειστά Κυριακή.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Οινομαγειρεία, Πετράλωνα
Μάρ
28
2015
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
€/Άτομο
-

Κυριακη μεσημερι και αποφασισαμε να κανουμε μια οικογενειακη εξοδο στο τεβερνακι του Οικονομου με προτροπη της μητερας μου που σαφως ειναι και η μεγαλυτερη σε ηλικια απο την παρεα.

Για το συγκεκριμενο μαγαζι εχω ακουσει τοσα πολλα αλλα και σαν γνωστης των Πετραλωνων και της οδου Τρωων οσες φορες ειχα περασει απο εκει το μαγαζι ηταν γεματο και εσφιζε απο κοσμο. Ο δε ενθουσιασμος της μητερας μου που το ειχε επισκεφτει παμπολλες φορες με παρεες αναλογες δεν λεγεται. Αυτο βεβαια δεν ειναι παντα καλο γιατι σε προδιαθετει οτι θα γευτεις τα απολυτα φαγητα με σπιτικη ποιοτητα.

Θα σχολιασω βεβαια απο την αρχη οτι οταν ειναι να φαω σε καποιο συνοικιακο ταβερνακι παντα προτιμαω να παω σε καποιο μεζεδοπωλειο με ποικιλια φαγητων και οχι σε καποια μαγαζια που θα σερβιρουν την μεριδα του καθενος και μια σαλατα στην μεση. Τελος παντων αποφασισα να δοκιμασω και αυτο το ειδος φαγητου ενεκα και των διθυραμβων που ειχα ακουσει για το πολυ παλιο και ιστορικο θα τολμουσα να πω μαγαζι της Τρωων.

Φτασαμε κατα τις 2,30 στο μαγαζι το οποιο οπως παντα ηταν γεματο κοσμο. Σαν μαγαζι μιλαμε για ενα μικρο διχωρο παλιο σπιτι χωρις κανενα χρωμα χωρις καμμια προσωπικοτητα που πιο πολυ θα ταιριαζε για αιθουσα που πινουν καφε μετα απο τελετη παρα για μαγειριο. Τελος παντων κατσαμε σε ενα τραπεζι στην μεσα αιθουσα που σαφως το ειχαμε κλεισει απο πριν γιατι αλλιως δεν ειχαμε ελπιδα να βρουμε. Γυρω ο κοσμος που απαρτιζει την εικονα του μαγαζιου ειναι πιο πολυ ανθρωποι μεγαλης ηλικιας και γενικα οικογενειακες καταστασεις οι οποιες σαφως διαμορφωνουν και το περιβαλον.

Στο βαθος του μαγαζιου προεκταση της μιας αιθουσας ειναι η κουζινα που εκει βλεπεις και τις μαγειρισσες και την λατζα και ολο γενικα το μαγαζι το οποιο σε γενικες γραμμες το λες καθαρο.

Μολις καθεσαι στο τραπεζι μετα απο καποια λογικη ωρα θα ερθει το νερο τα σερβιτσια το κουβερ και οτι αλλο χρειαζεται το τραπεζι. Σερβις γενικα απροσωπο χωρις χαμογελα χωρις αστεια χωρις πολλα πολλα ( του στυλ λεγε γιατι βιαζομαι και εχω δουλεια ) αλλα με βαση την πελατεια που το μαγαζι εχει συνηθισει να δεχεται το δικαιολογω απολυτα.

Και τωρα το κυριως θεμα της κριτικης.... το φαγητο. Γιατι σαφως σε ενα τετοιο περιβαλλον θεωρεις οτι απο την κουζινα θα βγει η Αφροδιτη καποια στιγμη να σερβιρει αμβροσια και νεκταρ για να δικαιολογηθει με καποιον τροπο αυτη ολη η κοσμοσυροη που συμβαινει στον οικονομου ολα αυτα τα χρονια που το γνωριζω σαν ταβερνα.

Η παραγγελεια μας ηταν:
μια χορτα ( μαλλον ραδικια )
μια σπανακοτυροπιτα
ενα κατσικακι φουρνου με πατατες
δυο λαχανοντολμαδες
μια τυροκαυτερη
μια πατατες φουρνου
μια φαβα
ενα χοιρινο με πρασοσελινο
και μια μακαρονια χοντρα με σαλτσα απο κοκκορα

Πριν αρχισω την επι μερους κριτικη μου για καθε πιατο ξεχωριστα θα πω οτι αμφιταλαντευτηκα πολυ αναμεσα στο 2/4 και στο 3/4 στο θεμα της γευσης αλλα τελικα εβαλα τον μικροτερο βαθμο επιρεαζομενος προφανως απο το γενικο κλιμα και διακοσμο του μαγαζιου

Θα αρχισω την κριτικη μου απο το ψωμι που ειναι φανταστικο φρεσκο και τραγανο με πολυ καλη γευση. Τα γραφω αυτα γιατι συνηθως ενα ψωμι τουλαχιστον αδιαφορα μας ειναι για να το σχολιασουμε. Αυτο οντως χριζει σχολιασμου και επαινων
Τα χορτα ηταν καλα βρασμενα οχι πολτος αλλα δεν παυουν να ειναι ενα πιατο χορτα που δεν εχω κατι παραπανω να γραψω

Το ιδιο ακριβως και με την φαβα με την απλη επισημανση οτι δεν ηταν καν ζεστη οπως συνηθιζεται να ειναι ενα τετοιο πιατο
Συνεχιζω με την σπανακοτυροπιτα για την οποια ειχα ακουσει οτι ειναι απο τα πολυ καλα πιατα τα οποια διαφημιζουν το μαγαζι και οτι ξεπερναει καθε προσδοκια. Ελεος... ουτε καν μια απλη σπανακοπιτα δεν θα την ελεγα.

Απροσωπη σχεδον αγευστη με το φυλο να μην εχει τιποτα απο το τραγανο που ζητας σε ενα τετοιο πιατο.
Κατσικακι φουρνου με πατατες. Πολυ καλο οντως το κατσικακι ψημενο τελεια με αρωμα και γευση με τις πατατες να ακολουθουν σε ποιοτητα αλλα να μην τις λες και κακες Πιατο που σιγουρα περνει το 3/4 της γευσης και ισως και παραπανω

Και φτανω στο δυνατο χαρτι του μαγαζιου.... λαχανοντολμαδες ( εξ ου και η παραγγελεια δυο πιατων ) ενα πιατο για το οποιο εχω ακουσει οτι πιο ευφανταστο. Οτι αξιζει να πας στον Οικονομου μονο και μονο γι αυτο. Ελεος και παλι. Καμια σχεση καν με ποιοτικο σπιτικο λαχανοντολμα. Το φυλο οχι πολυ καλα ψημενο και η γεμιση μετρια εως κακη. Πιο πολυ αξιζε η σαλτσα που ειχε το πιατο στο κατω μερος παρα ο λαχανοντολμας αυτος καθ εαυτον.

Επομενο πίατο η τυροκαυτερη. Προφανως χειροποιητη και ακομα και να μην ειναι μπραβο σε αυτον που την βρηκε και την αγορασε. Εκπληκτικο πιατο με το καυτερο στοιχειο να ειναι τοσο- οσο για να ειναι ευχαριστο σαν μεζες και να ξεπερναει την κοινοτυπη πλεον τυροσαλατα που σου σερβιρουν ολοι αντι τυροκαυτερης
Παρακατω ειχαμε σαφως το καλυτερο μακραν και πιο νοστιμο πιατο ολης της παραγγελειας. Το χοιρινο με το πρασοσελινο. Τι αρωμα τι γευση τι τελειοτητα. Χιλια συγχαρητηρια στον μαγειρα.

Αυτο θα μπορουσε καλιστα να διαφημιστει ως το πιατο που αξιζει να σε βαλει μεσα σε αυτο το μαγαζι. Το κρεας μαγειρεμενο τουλαχιστον τελεια να λιωνει στο στομα και να κοβεται με πιρουνι η και με την κορα του ψωμιου ακομα κια τα χορτα μαγειρεμενα μαζι αψογα να κρατανε οσο χρειαζεται για να μην χανουν κανενα αρωμα και καμια γευση. Προτεινεται ανεπιφυλακτα.

Οι πατατες φουρνου ηταν μια καλη μεριδα πατατες φουρνου που σαφως τις τρως και στο σπιτι ( και ισως πιο νοστιμες και πιο μαλακες )πιατο που δεν θα σχολιασω περεταιρω.

Τελος τα μακαρονια με σαλτσα κοκκορα ειναι ενα πιατο που σαφως περνει επαξια την δευτερη καλη θεση στον πινακα αξιολογησης του μενου. Πολυ ομορφα μαγειρεμενα μεσα στην πολυ νοστιμη σαλτσα σαφως κανει ενα απλο πιατο πολυ ιδιαιτερο και ξεχωριστο. Τελος θα σχολιασω οτι πηραμε και ενα κιλο κρασι που επιοικως το λες αδιαφορο και χωρις κανενα χρωμα.

Τελικη αποψη για το μαγαζι. Απλα δεν εχω λογο να ξαναπαω. Οταν καποια στιγμη θα θελησω τοσο καλο σπιτικο φαγητο σαφως θα το φαω σπιτι μου και σαφως θα ειναι πολυ καλυτερο απο αυτο που εφαγα.

Αναφορικα με τον λογαριασμο θα σχολιασω οτι ειναι το κερασακι στην τουρτα στην συνολικη εικονα που δημιουργει το μαγαζι. Εχουν μπερδεψει καπως τα πραγματα και τις εποχες οι υπευθυνοι του μαγαζιου. Σιγουρα πολυ ακριβο μαγαζι για τις εποχες που περναμε για το φαγητο που σερβιρει και για τον χωρο που προσφερει.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Οινομαγειρεία, Πετράλωνα
Αυγ
09
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
€/Άτομο
10-16

Πήγα διστακτικά μετά από ταινία στο Ζέφυρο. Σκέφτηκα τι στο καλό μια μπύρα και ένα μεζέ, πόσο άσχημα να είναι; Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν ήταν καθόλου καλά.

Πήραμε πατάτες φούρνου (μέτριες), σαγανάκι (ικανοποιητικό), χόρτα (χωρίς λάδι), φάβα (άνοστη) και μπύρα. Δώσαμε 20 ευρώ.

Δε θα ξαναπάω.

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Οινομαγειρεία, Πετράλωνα
Νοε
11
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
€/Άτομο
17-25

Σάββατο βράδυ 8 Νοεμβρίου 2014 παρέα 5 πέντε ατόμων επιλέξαμε το συγκεκριμένο εστιατόριο, κατόπιν κράτησης που είχε γίνει πριν από δύο ημέρες.
Πριν από όλα διευκρινίζω ότι εγώ η γυναίκα μου και ένα ακόμη άτομο είμαστε καπνιστές, κάτι το οποίο το διευκρινίσαμε όταν κάναμε την κράτηση, και μας είπαν “Κανένα πρόβλημα, έχουμε αίθουσα για καπνιστές... ”

Όταν βρεθήκαμε εκεί και εφόσον καθίσαμε, μας ενημερώνουν ότι το κάπνισμα απαγορεύεται, και μάλλον κάποιο λάθος έγινε στην συνεννόηση... Μην έχοντας άλλη επιλογή για την ώρα εκείνη παραμείναμε, και όταν θέλαμε να καπνίσουμε, απλά βγαίναμε έξω σεβόμενοι τους κανόνες...!!!

Ο χώρος εστίασης εσωτερικά είναι λιτά διακοσμημένος σχετικά παραμελημένος χωρίς να σε παραπέμπει στην παλιά Αθήνα που εννοείται πως θέλει να θυμίζει. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα τραπέζια είναι στριμωγμένα τόσο, όσο να ακούς σχεδόν όλες τις συζητήσεις από τα γύρω τραπέζια... κάτι το οποίο προσωπικά με ενοχλεί.

Το μενού λιτό με βασικά πιάτα, εκ των οποίων επιλέξαμε τα παρακάτω...

1. Σαλάτα χωριάτικη
2. Ποικιλία 3 τυριών που ετοιμάστηκε κατά παραγγελία
3. Λαχανοντολμάδες
4. Ρέγγα καπνιστή
5. 2 Μπακαλιάρους τηγανητούς
6. Σκορδαλιά
7. 2 Αρνί φούρνου μερίδες με πατάτες
8. Μπιφτέκια μερίδα
9. 2 καραφάκια τσίπουρο χύμα
10. 1 Παπαϊωάννου ερυθρός
11. Μισό κιλό κρασί λευκό χύμα

Η επίγευση τώρα... Εάν κάποιος του αρέσει ο τηγανητός μπακαλιάρος αν πάει οπωσδήποτε, ήταν πραγματικά πολύ καλό... Το μοναδικό που μας άρεσε.
Η σκορδαλιά όμως ήταν απόλυτη αποτυχία. Η σαλάτα η χωριάτική, καλές πρώτες ύλες κάκιστα και πρόχειρα κομμένες.

Οι λαχανοντολμάδες δεν ήταν της ιδίας μέρας πιάτο, θύμιζε μπιφτέκι τυλιγμένο σε ζεματισμένο λαχανόφυλλο με μια σάλτσα υδαρή τελείως.

Η καπνιστή ρέγκα ήταν μια τίμια πρόταση για να συνοδεύει το τσίπουρο.
Το αρνί φούρνου με πατάτες ήταν αποτυχία μεγάλη, ξερό, στεγνό, παραψημένο, με άνοστες κάτι μεταξύ ψητού η βραστού πατάτες. (Τηγανητές πατάτες δεν έχουν)

Τα μπιφτέκια ήταν η δεύτερη μεγάλη αποτυχία, δεν τα φάγαμε... Ίσως το χειρότερο που έχω δοκιμάσει ποτέ... και όταν πήρανε το πιάτο πίσω σχεδόν ανέγγιχτο, δεν μπήκανε στον κόπο να ρωτήσουν γιατί....

Το γλυκό που προσφέρουν μετά είναι ραβανί με παγωτό καϊμάκι επίπεδο χωρίς κάτι ιδιαίτερο.

Όλα αυτά στα 128,00€ που θα το θεωρούσα πολύ λογικό ίσως και φτηνό εάν τα πιάτα που σερβίρονταν ήταν πιο σωστά και καλύτερα...!!!
Συμπέρασμα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ξαναπάω...!!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Οινομαγειρεία, Πετράλωνα
Σεπ
27
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
10-16

Μένω κοντά Πειραιώς (20 λεπτά μακριά από το μαγειρείο με τα πόδια) και επισκέφτομαι πολύ συχνά το μαγειρείου του Οικονόμου τα τελευταία χρόνια.

Νομίζω πως η κουζίνα απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να φάνε παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, με συνταγές που χρησιμοποιούσαν οι παππούδες μας. Πιστεύω πως είναι δύσκολο οι φοιτητές να αναγνωρίσουν την αξια του μαγειρείου, διότι η μόδα των καιρών είναι κυρίως οι ποικιλίες συνοδεμένες με κρασί. Ενώ το μαγειρείο στοχεύει στην ποιότητα των κυρίως πιάτων.

Όσο αφορά τις τιμές, νομίζω πως με maximum 13-15 ευρώ ένα άτομο τρώει του σκασμού.

Αγαπημένες μου σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι το μοσχάρι στιφάδο, αρνί ψητό και φρικασέ.

Το προσωπικό είναι σχετικά μικρό και σε ημέρες με πολύ κίνηση, αργεί να παραδώσει τα φαγητά.

Προσωπικά, μου αρέσει που η διακόσμηση του μαγαζιού δεν έχει αλλάξει τα 80 χρόνια που είναι ανοιχτό, διότι δείχνει μία συνέχεια στην ποιότητα και προσφέρει δέος, διότι συνδέει την παλιά με την νέα γενιά.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Οινομαγειρεία, Πετράλωνα
Ιούλ
24
2012
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
€/Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Απογοήτευση ο 'Οικονόμου' για μένα και απορώ με τον κόσμο που συνεχίζει να πηγαίνει σε τέτοια μέρη. 9,80€ μοσχάρι με πατάτες; Πού είμαστε; Κρατημένα τραπέζια Πέμπτη βράδυ; Άρα πηγαίνουν από επιλογή και όχι τυχαία όπως εμείς. Απορώ και με τις 2 τελευταίες κριτικές που τον εκθειάζουν.
Τι κι αν είναι ιστορικό ταβερνείο; Η νέα ιδιοκτησία έχει ξεφύγει..

Ο χώρος είναι ο γνωστός χώρος, με τραπέζια στο πεζοδρόμιο. Θεωρώ όμορφο το σημείο της Τρώων που βρίσκεται το μαγαζί, κι έτσι αν βρεις στην πάνω πλευρά να καθίσεις, είναι αρκετά όμορφα. Η πλευρά στην κατηφόρα δε λέει πολλά.

Τα νεαρά παιδιά που εξυπηρετούν είναι ευγενικά και πρόσχαρα. Θα ήθελα μόνο το μπλοκ της παραγγελίας να γράφει και τις τιμές, για να αποφύγουμε τα παρατράγουδα μετέπειτα..

Στα φαγητά τώρα, εντάξει, γνωρίζω πως είναι μια απλή ταβέρνα παλιάς εποχής, και γι'αυτό άλλωστε την επιλέγω για να καθίσω, ελπίζοντας ότι θα βρω ποιοτικό φαγητό (αλά παλαιά) και λογικές τιμές. Το νερό ήρθε σε κανάτα, θετική εντύπωση. Από το μπλοκάκι δεν είχαμε και πολλά να επιλέξουμε, τα κλασικά πιάτα ταβέρνας μόνο, αλλά όλα καλά μέχρι εδώ.
-ψωμί κατωτάτου, όπως στις περισσότερες ταβέρνες
-αμπελοφάσουλα, άνοστα
-τυροκαυτερή που φτιάχνουν αυτοί, εκτιμώ ότι τη φτιάχνουν αλλά ήταν από τις πιο καυτερές που έχω φάει, και ήταν και βράδυ Ιουλίου με 30+ βαθμούς..
-σπανακόπιτα, αρκετά καλή, αν και ήρθε ένα κομμάτι σε όλο το πιάτο
-μοσχάρι με πατάτες φούρνου, πολύ καλές οι πατάτες, μέτριο το μοσχάρι, κάπως άβραστο και με λίγο λίπος
Στο τέλος μας κέρασαν και χαλβά σιμιγδαλένιο, αλλά σπόριζε μέσα στο πιάτο, δεν είχε πετύχει.

Και δε θα ήμουν τόσο αρνητικός με όλα αυτά αν δεν ερχόταν ο λογαριασμός με 0,60€ κατ'άτομο κουβέρ(;;;;;) και 9,80€ το κομμάτι μοσχάρι με πατάτες. Πού; Στον 'Οικονόμου' στα Πετράλωνα.. 9,80€ αγοράζουμε 1 κιλό καθαρό μοσχάρι στο σούπερ μάρκετ. Φαντάζομαι λοιπόν ότι και οι υπόλοιπες τιμές στη λίστα που ποτέ δεν ήρθε στο τραπέζι μας θα είναι αντίστοιχες με το μοσχάρι. Πληρώσαμε 24€ για τα παραπάνω, χωρίς κρασί και με ένα μόνο κυρίως πιάτο.

Βάζω ένα '2' στο φαγητό, γιατί δεν ήταν κακό αλλά απόλυτα μέτριο και έναν 'ΑΣΣΟ' στην τιμή, γιατί θεωρώ κοροϊδία να ζητούν τόσα χρήματα για τη μετριότητα που προσφέρουν. Αλλά 'ΑΣΣΟ' βάζω και στον κόσμο που βράδυ καθημερινής έχει κλείσει τραπέζι στον 'Οικονόμου'. Άξιος των επιλογών του καθένας..

Για όποιον ενδιαφέρεται για ποιότητα, σεβασμό και σωστή τιμή, λίγο πιο κάτω στην Τρώων κατοικεί ένας λαγός που έχει σαλέψει με αυτά που βλέπει να γίνονται λίγα τετράγωνα πιο πάνω..

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Οινομαγειρεία, Πετράλωνα
Μάρ
28
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
€/Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

2 φορές έχω κάτσει με παρέα στον οικονόμου. Δεν ήμασταν σίγουροι με την πρώτη και είπαμε να το επαναλάβουμε, μήπως είχαμε κάνει λάθος. Άλλωστε μας έχουν ζαλίσει όλοι ότι είναι ιστορικό μαγαζί ο Οικονόμου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι να φάγαμε κάτι ιδιαίτερα κακό, αλλά ούτε και κάτι που μου να μας έκανε εντύπωση, λίγο μέτρια προς άνοστα ήταν όλα, τιμές μάλλον προσιτές.

Χαμός γίνεται πάντα, δύσκολα βρίσκεις να κάτσεις έξω βράδυ παρασκευοσαββάτου. Μέσα δεν ξέρω πως είναι. Ξέρουν όλοι αυτοί κάτι που εγώ αγνοώ? Διάβασα και τις κριτικές των άλλων μήπως ανακαλύψω κάποιο μυστικό, κάποιο πιάτο για παράδειγμα που είναι η σπεσιαλιτέ του και εγώ το έχασα.

Το περιβάλλον καλό είναι, η γνωστή Τρωών με τη περατζάδα της, μου αρέσει. Η εξυπηρέτηση επαρκής. Υπάρχουν φθηνότερα μαγαζιά στη περιοχή πάντως.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Οινομαγειρεία, Πετράλωνα
Νοε
06
2011
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Με πηγαινε ο μπαμπας μου όταν ήμουν μικρή. Τι να πω...Κλασσικό ελληνικό φαγητό, cult χώρος. Αν δεν έχεις αναμνήσεις στο μέρος, μην πας.

Θα απογοητευτείς.

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Οινομαγειρεία, Πετράλωνα
Νοε
26
2012
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
€/Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Πήγαμε με μια φίλη μας η οποία μας το διαφήμιζε σαν ιστορικό μέρος με πολλά χρόνια και διάσημο για τα μαγειρευτά του. Έχομε και λέμε:

Εξυπηρέτηση ψιλοαργή παρόλο που δεν είχε τραπέζια. Τα φαγητά:
Ένας μπακαλιάρος σκορδαλιά 9 ευρώ όχι φιλέτο αλλά μεστο κόκκαλο. Κοκκινιστά στο φούρνο μικροκυμάτων και γενικά βαριστημένο μαγειριό!

Μάλλον έχει επαναπαυθεί στις δάφνες του και χρειάζεται επειγόντως ανανέωση

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Οινομαγειρεία, Πετράλωνα
Σεπ
18
2012
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
€/Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Θα μιλήσω για τη μοναδική εμπειρια μου στου Οικονόμου.
1ον, δεν είναι δυνατών να μην αναγράφονται τιμές πουθενά, ούτε στο μπλοκάκι που ερχεται για να γράψουμε παραγγελιά, το προσπερνάω όμως διότι κι εγώ με δική μου ευθύνη δε ρώτησα.

Το μαγαζί είναι κατι ανάμεσα σε μαγειρείο και ταβέρνα, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα στην Τρώων, πράγμα που μας το τόνισε ο σερβιτόρος. Όντως ειχε λίγα ορεχτικά, πολλές μερίδες με μοσχάρι, (πατάτες, μακαρόνια, μελιτζάνες κολοκυθάκια μπάμιες κ.α.) είχε επίσης κουνέλι και δε θυμάμαι να χε κάτι άλλο σε κυρίως.

Παραγγείλαμε μοσχάρι με κολοκυθάκια, πολυ νόστιμο, τυροκαυτερη, αρκετά νόστιμα, καυτερή, ντολμάδες, το καλύτερο πιάτο από τα 4 και πατάτες φούρνου. Ήπιαμε 2-3 μπύρες και 1-1,5κ κρασί. πληρώσαμε 40€, τα θεωρώ υπερβολικά!!
Κατά τα άλλα το μέρος δεν ειναι τιποτα ιδιαίτερο, αξίζει μόνο η περατζαδα στην Τρώων και το σέρβις φιλικό.

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Οινομαγειρεία, Πετράλωνα
Νοε
07
2012
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Παραδοσιακο μαγειριο, στα Α. Πετραλωνα. Πηγαινω πολυ συχνα, κυριωs το καλοκαιρι. Γιατι οι πρωτεs υλεs που χρησιμοποιει για την παραγωγη, εναι εξαιρετικεs.

Eτσι το φαγητο με λιγη προσπαθεια γινεται πολυ καλο. Χρησιμοποιει εξαιρετικο λαδι, πολυ καλη φετα και κεφαλοτυρι, πολυ καλα κρεατα (μοσχαρι-αρνακι), φρεσκα λαχανικα και αριστο τσιπουρο!

Η περιοχη θυμιζει παληα γειτονια τηs Αθηναs. Kαι ειναι τετοια. Ο καλοκαιρινοs κινηματογραφοs,και τα γυρω ταβερνακια και μεζεδοπολεια, φτιαχνουν μια ωραια ατμοσφαιρα. Οι τιμεs για την ποιοτητα που προσφερει ειναι εξαιρετικεs.

To προβλημα ειναι τον χειμωνα, που ο εσωτερικοs χωροs ειναι χαλια.

Μονο τυχαιο δεν ειναι που το καλοκαιρι, ακομα και τιs καθημερινεs πολυ δυσκολα βρισκειs τραπεζι.