ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Fish Restaurants

  Πλατάνων 2, Πλατεία Νέας Κηφισιάς [Χάρτης]
  Εμφάνιση τηλεφώνου 210 807... 210 8075408

20140808-logo16 Αξιολόγηση:
68 %
Βεβαιότητα:
Γεύση
56 %
Εξυπηρέτηση
85 %
Χώρος
52 %
Value for money
78 %
€/Άτομο
33-44
Η αξιολόγηση προκύπτει από 8 κριτικές
Περιγραφή
Εστιατόριο με ποικιλία ψαριών και θαλασσινών. Και μεσημέρι.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants, Κηφισιά
Ιαν
03
2015
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
37-49

Είναι αλήθεια ότι το όνομα «Καστελόριζο» είναι ένα από τα πλέον ιστορικά που έρχονται στο νου του Αθηναίου (μαζί βεβαίως με κάποια πιο νεωτερικά) όταν σκέπτεται την ψαροφαγία, με κύρια αναφορά βεβαίως στη ναυαρχίδα του ομίλου στην παραλιακή. Γνώριζα ότι υπήρχε κατάστημα και στα βόρεια προάστια, δεν ήξερα όμως ότι είχε κι αυτό μια ιδιαίτερα μακρά ιστορία (από το 1986). Αν και δεν πολυκινούμαι στη συγκεκριμένη περιοχή, ούτε συνηθίζω να αναζητώ και να χρησιμοποιώ κουπόνια από διαδικτυακές προσφορές, αυτή τη φορά ένιωσα ότι άξιζε να κάνω μια εξαίρεση.

Σάββατο μεσημέρι, στα μισά των εορτών, με καιρό ψυχρό αλλά ακόμα ήπιο σε σχέση με τον χιονιά που θα ακολουθούσε, φτάσαμε στο εστιατόριο μετά από σχετική τηλεφωνική κράτηση. Πάρκινγκ εύκολο στους γύρω δρόμους. Το εστιατόριο δεν είχε πολύ κόσμο – στις 2,5 ώρες που παραμείναμε ζήτημα να γέμισαν 5-6 τραπέζια στον μεγάλο του χώρο. Δεν ξέρω αν αυτή είναι η εικόνα και τις βραδινές ώρες, ωστόσο για την συγκεκριμένη ώρα και στιγμή μπορούσα εύκολα να αποδώσω αυτήν την εικόνα στο ότι οι θαμώνες των Β. Π., όσοι δεν έλειπαν εκτός λεκανοπεδίου, βρίσκονταν όλοι στα εμπορικά κέντρα της περιοχής ή ακόμα και στο κέντρο της Κηφισιάς (άρα και στα σχετικά εστιατόρια). Έχω την εντύπωση ότι ακόμα και στα μάτια των υπαλλήλων του εστιατορίου η εικόνα έμοιαζε φυσιολογική και αναμενόμενη.

Ο χώρος μεγάλος, μάλλον αδιάφορος ως προς την αισθητική και την ατμόσφαιρα, ομόρφαινε ουσιαστικά στην εσωτερική αίθουσα χάρη σε ένα μεγάλο και πραγματικά υπέροχο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είχαμε μεγάλο περιθώριο επιλογής τραπεζιού, επιλέξαμε τελικά ένα φωτεινό σημείο στην καλύτερα θερμασμένη αίθουσα του καταστήματος.

Το μενού της προσφοράς ήταν πραγματικά ενδιαφέρον, καθώς περιλάμβανε ουσιαστικά τέσσερα πιάτα, για κάθε ένα από τα οποία υπήρχαν 2-3 επιλογές. Η συνολική εικόνα έμοιαζε, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε για μενού προσφοράς, περισσότερο προσανατολισμένη στα θαλασσινά παρά στα ψάρια καθεαυτά. Η πιο ωραία έκπληξη (που καθιστούσε το μενού απόλυτο value for money) ήταν ότι δεν επρόκειτο για ένα μενού γευσιγνωσίας, αλλά για τέσσερις κανονικότατες μερίδες, σε σημείο που να είναι σχεδόν αδύνατο να καταναλωθούν ολόκληρες, ακόμα και από γερά πιρούνια (ευτυχώς για αυτές τις περιπτώσεις η λύση του πακέτου είναι πολύτιμη).

Για ξεκίνημα πήραμε σαλάτα κηπευτικών με καβουρδισμένο αμύγδαλο & παρμεζάνα – από τις ωραιότερες εκδοχές σαλάτας που έχω δοκιμάσει τελευταία, δροσιστική όσο απαιτείται, αλλά και πολύ γευστική, με το άριστης ποιότητας αμύγδαλο να κάνει ξεκάθαρα τη διαφορά στο πιάτο.

Εξίσου πολύ καλό και το επόμενο πιάτο. Το κριθαρότο είναι μια από τις πιο πικρές ιστορίες των τελευταίων ετών στην εστιατορική σκηνή της Αθήνας: πολύ ωραίο ως ιδέα, στην πράξη εμφανίζεται συνήθως ως ένα πλαδαρό και βαρύ πιάτο. Όχι σε αυτήν την περίπτωση. Το κριθαρότο με τις γαρίδες ήταν έξοχο και σε γεύση και σε εκτέλεση, με αυτό το χαρακτηριστικό ελαφρύ «ξεροψήσιμο» που λατρεύω σε κάθε πιάτο με κριθαράκι να κάνει τη διαφορά. Μόνο φάουλ: στο προτεινόμενο μενού που υπήρχε στο διαδίκτυο γινόταν λόγος για γαριδάκι Συμιακό, ενώ το πιάτο εκτελέστηκε με μεγάλες κανονικές γαρίδες. Ζήτημα διαθεσιμότητας προϊόντων; Πιθανότατα. Είμαι πάντως βέβαιος ότι το μικρό γαριδάκι θα ταίριαζε ακόμα περισσότερο στο πιάτο και θα το ωθούσε στην τελειότητα.

Για κυρίως πιάτο (που λέει ο λόγος, γιατί ήδη με τα δύο πρώτα είχε ουσιαστικά χορτάσει κανείς) δεν διαλέξαμε την μοναδική ψαρική επιλογή του μενού (σφυρίδα με βραστά λαχανικά) και συνεχίσαμε στο ίδιο πνεύμα με το προηγούμενο πιάτο, επιλέγοντας ριζότο με θαλασσινά. Κι εδώ η γεύση και η εκτέλεση ήταν πολύ καλές, με «κλειδί» την ελαφρώς πικάντικη κόκκινη σάλτσα που ανέβαζε πολύ τη γεύση.

Κι εδώ όμως ένα φάουλ: Έχω γενική αλλεργία στον φούρνο μικροκυμάτων και νιώθω (σφαλερά, ίσως) ότι μπορώ να καταλάβω αμέσως από την αφή της γλώσσας μου με την τροφή πότε αυτή έχει παρασκευαστεί ή ζεσταθεί φυσιολογικά και πότε έχει μόλις περάσει από μικροκύματα. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι χρήστες του site με την ίδια ευαισθησία. Απογοητεύτηκα λοιπόν βιώνοντας αυτήν την αίσθηση σε ένα πιάτο όπου το μισό της επιτυχίας είναι η σωστή στιγμή και θερμοκρασία σερβιρίσματος και σε μια μέρα όπου μόνο πανικός δεν επικρατούσε στην κουζίνα. Μακάρι η αίσθησή μου να ήταν λαθεμένη. Και, επαναλαμβάνω, η γεύση τουλάχιστον αποζημίωνε για αυτήν την ενδεχόμενη αστοχία.

Το επιδόρπιο, μια παράθεση από μους τριών διαφορετικών ειδών, χωρίς να είναι κακό, ήταν σαφώς το πιο αδιάφορο και αδύναμο κομμάτι ενός κατά τα λοιπά εξαιρετικού μενού.

Συνοδέψαμε με χύμα λευκό κρασί, απλά αξιοπρεπές.
Το σέρβις ήταν επαγγελματικό και αποτελεσματικό – και σε καμιά περίπτωση «υποτιμητικό» προς τους επιλέξαντες μενού προσφοράς, όπως έχω διαβάσει για άλλα εστιατόρια. Σε διπλανό τραπέζι παρατηρούσα με ικανοποίηση τον σερβιτόρο να ανοίγει και να καθαρίζει με μαεστρία το μεγάλο ψητό ψάρι της εκεί παραγγελίας, κάτι που δυστυχώς σπανίζει πια ακόμα και σε υποτιθέμενα καλά ψαροεστιατόρια. Θα ήθελα ίσως έναν πιο ζεστό, πιο προσωπικό τόνο, με δεδομένο και τον απολύτως ελεγχόμενο όγκο εργασίας που θα επέτρεπε κάτι τέτοιο - αλλά ίσως ζητάω πολλά.

Μια συνολική εκτίμηση: Πρόκειται για ένα εστιατόριο άξιο σημείο αναφοράς για θαλασσινά στα Β. Π. Ακόμα και στην ονομαστική τιμή του ως άνω μενού, την οποία λαμβάνω υπόψη μου και για την τιμολογιακή κατάταξη του εστιατορίου, η σχέση ποιότητας-τιμής είναι πολύ καλή, έστω και με τις αδυναμίες που επισήμανα παραπάνω. Θα ήθελα ωστόσο κάποια φορά να το επισκεφτώ και για ψάρι, για να σχηματίσω μια πληρέστερη εικόνα για την ταυτότητά του.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants, Κηφισιά
Ιαν
15
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
€/Άτομο
-

Μήπως από κεκτημένη ταχύτητα έχω εθιστεί στο concept των ''all you can eat'' menu; Αυτή η σκέψη τριγυρνά στο μυαλό μου, μετά την όχι και τόσο πετυχημένη, πρόσφατη έξοδό μου στο ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.

Προπάντων ψυχραιμία και ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους. Υποδεχθήκαμε το ''σωτήριο'' έτος 2014, που κατά δήλωση των ''εθνοπατέρων'' μας θα βγούμε ως Χώρα από την κρίση, οι γιορτές έχουν παρέλθει και μετά από την τυπική μεγάλη κατανάλωση κρέατος που επιβάλουν οι γιορτινές ημέρες, η αλλαγή γεύσης σε θαλασσινά κρίθηκε ως μια λογική επιλογή. Η επίσκεψή μας στο ΡΑΚΙ ΜΕΖΕ πολύ πρόσφατη, οι θετικές εντυπώσεις πολύ φρέσκες, τι πιο φυσιολογικό από το να κάνουμε ένα follow up στην ναυαρχίδα (ψαροθαλασσινών) του Ομίλου ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, για να τσεκάρουμε την εκεί κατάσταση. Συμβουλευόμενος το σχετικό site της επιχείρησης, διαπίστωσα ότι η σύνθεση του ''μενού της παρέας'', ήταν κατά 50 με 60% παρόμοια με αυτή του ΡΑΚΙ ΜΕΖΕ, οπότε το crash test και η σύγκριση μεταξύ τους θα ήταν αναπόφευκτη.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014, ώρα 15:00, άτομα 3, χωρίς κράτηση.

Ο χώρος μου φάνηκε επιεικώς αδιάφορος, σαν ενός ξεπεσμένου εστιατορίου πολυτελείας της δεκαετίας 80-90, του οποίου πελάτες είναι ευκατάστατοι ''συνταξιούχοι'' πολιτικοί, τύπου Michel. Ναι βεβαίως και αναφέρομαι στον γνωστό bon viveur, που απασχόλησε πρόσφατα την επικαιρότητα. Αφού λοιπόν μπροστά στην είσοδο του εστιατορίου, είδαμε (σαν σε υπαίθρια έκθεση) σχεδόν όλους τους τύπους (πάντα μαύρης) μεγαλοτζιπάρας, που διαθέτουν οι έχοντες και κατέχοντες κάτοικοι των Β.Π μπήκαμε μέσα. Τίποτε δεν μου κέντρισε την προσοχή και το ενδιαφέρον και μοιραία η έξοδός μας ξεκίνησε με απογοήτευση. Δεν γνωρίζω αν έχει γίνει κάποιας μορφής ανακαίνιση από το 1986 που πρωτοάνοιξε, αν όμως έχει γίνει κρίνεται παντελώς αποτυχημένη, αδιάφορη και ανεπίκαιρη. Η art de la table πάντα για το επίπεδο του εστιατορίου μου φάνηκε πολύ μέτρια.

Η εξυπηρέτηση γίνεται από επαρκές, ντυμένο old school, αλλά οφείλω να αναγνωρίσω έμπειρο, σωστά συντονισμένο και επαγγελματικό προσωπικό. Την ώρα που το επισκεφθήκαμε ήταν γεμάτο περίπου στο 50%. Διέκρινα μεταξύ άλλων καλή και ομαλή ροή των πιάτων, παρουσίαση στον πελάτη σε πιατέλα των (ωμών) μεγάλων ψαριών που παραγγέλνει, προκειμένου αυτός να δώσει την έγκρισή του, στην συνέχεια καθάρισμα-φιλετάρισμα των ψημένων ψαριών από τους σερβιτόρους μπροστά στον πελάτη, αποστειρωμένη ευγένεια, ταχύτητα στην ανταπόκριση αλλά μέχρι εκεί. Το κάτι παραπάνω δεν εκδηλώθηκε ποτέ.

Η κάρτα του menu είναι ενδιαφέρουσα, γιγαντιαίων διαστάσεων και βεβαίως πολύ υψηλών τιμών. Δεν την μελέτησα με ιδιαίτερη λεπτομέρεια (είναι διαθέσιμη on line), γιατί η απόφαση είχε ήδη παρθεί από το σπίτι. Παραγγείλαμε λοιπόν 3 μενού της παρέας και δοκιμάσαμε:

-Σωστά φρυγανισμένο ψωμάκι. Κάναμε repeat το οποίο ήρθε ψιλοκαμμένο.

-Σαλάτα Καστελόριζο. Copy paste σε υλικά, με αυτή που δοκίμασα στο PAKI MEZE. Απογοητευτική. Η ποσότητα και ποιότητα των υλικών ναι μεν ήταν σωστή, αλλά το τελικό γευστικό αποτέλεσμα ήταν τελείως pathetic, διότι τα υλικά ''κολυμπούσαν'' σε μια ''λιμνοθάλασσα'' άνευρης βινεγκρέτ.

-Φάβα με φρέσκια ντομάτα και κρεμμυδάκι. Ήταν σωστά δουλεμένη, είχε υφή μούς και ως γεύση ήταν ιδιαίτερα ήπια. Ποσότητα πολύ μικρή, η δε φρέσκια ντομάτα άφαντη, προφανώς υπάρχει μόνο στην φαντασία του chef. Λόγω μικρής ποσότητας κάναμε repeat.

-Γαριδάκι τηγανιτό. Σωστά τηγανισμένο χωρίς λαδίλες, πολύ μεγάλη ποσότητα, μέτρια παρουσιασμένο σε μια κοινότυπη μακρόστενη οβάλ πιατέλα, ένας από τους λίγους διακριθέντες της βραδιάς. Κάναμε repeat.

-Μύδια αχνιστά. Απογοητευτικά. Τον υποτιθέμενο ζωμό τους τον ψάχναμε με το δίκαννο, η ψίχα τους (όσα είχαν γιατί βρήκαμε και πολλά άδεια) μεγέθους χιλιοστών, η δε παρουσίαση τους μέτρια στην ίδια κοινότυπη μακρόστενη οβάλ πιατέλα. Μετά από 4-5 παρατήσαμε τα υπόλοιπα άθικτα.

-Ντολμάδες θαλασσινών. Μέτριοι-αδιάφοροι και 3(!!) στον αριθμό. Το ρύζι το καταλάβαμε, για δε τα υποτιθέμενα θαλασσινά δεν μπορώ να δώσω μια σαφή απάντηση ως προς την σύνθεση τους.

-Σαρδέλες ψητές στην σχάρα. Απογοητευτικές σε ποιότητα και ξανά 3(!!) στον αριθμό, σιγά μην καταξοδευτείτε βρε παιδιά. Όπου και όποτε και αν έχω φάει τέτοιο πιάτο πάντα περιέχει τουλάχιστον 6-8 κομμάτια. Αν δηλαδή το πιάτο ήταν κουτσομούρες ή μπαρμπουνάκια, τότε φαντάζομαι ότι θα περιείχε 1 άντε βαριά 1,5 κομμάτι.

-Μακαρονάδα με καβουροπόδαρα. Μετριότατη. Το linguini ήταν βρασμένο ίσως δύο κλικ παραπάνω από al dente, η σάλτσα ντομάτας χωρίς καμιά σπιρτάδα και μάλλον υποτονική για το concept ενός τέτοιου πιάτου. Τα πλούσια σε ποσότητα καβουροπόδαρα έδιναν μια θετική νότα στο πιάτο. Αφίχθησαν όμως χωρίς καρυοθραύστη, διότι στην Ελλάδα ακόμη και εστιατόρια επιπέδου ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, δυστυχώς δεν φαίνεται να έχουν το know how στο θέμα καβούρια και κατανάλωση τους.

-Στο θέμα αλκοόλ ξεκινήσαμε με λευκό κρασί το οποίο ήταν απογοητευτικό, επιπέδου κακής ρετσίνας και μετά την πρώτη γουλιά αλλάξαμε σε ρακί. Για την ρακί οι απόψεις διίστανται, εμένα με ικανοποίησε, ενώ η γυναίκα μου λίγο αργότερα ένιωσε έντονο πονοκέφαλο.

Check please
Στα 53€ με απόδειξη, για 3 μενού της παρέας (16€ έκαστο) και 2 σόδες.

Κατέληξα ότι:
Tragic, ή να το πω λίγο πιο κομψά, το 2014 γευστικά τουλάχιστον, δεν μπήκε με το δεξί. Δυστυχώς το ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, συγκρινόμενο με τα λοιπά εστιατόρια του ομίλου που έχω ήδη επισκεφθεί, με απογοήτευσε και μοιραία πήρε απευθείας την κόκκινη κάρτα. Κάτι η επικαιρότητα και το κλίμα των ημερών, κάτι η γενική εντύπωση και το set up του μαγαζιού, κάτι το συγγενές των ονομάτων, κατά την αναχώρηση ο mavtasos ασυναίσθητα θυμήθηκε την tasoula της καταπληκτικής διαφήμισης κινητής τηλεφωνίας. Σύμφωνα με ''έγκυρες'' πληροφορίες που διαθέτω, η tasoula ''οδηγούσε πειραγμένο γαϊδούρι'' διότι το SUV ήταν κλειδωμένο στον αχυρώνα λόγω πεσμένης μπαταρίας. Αχ βρε Michel πως σε συμπονώ και αντιλαμβάνομαι το δράμα που βιώνεις. Ίσως ένα δεκαήμερο διακοπών στην Ταϋλάνδη, με γαρίδες και εξωτικά cocktail είναι αυτό που χρειάζομαι για να στανιάρω και αντικρίσω το μέλλον με αισιοδοξία.

Υ.Γ Ζητείται Touareg κατά προτίμηση μαύρο, μοντέλο 2009 και νεώτερο. Ανταλλάσσεται με γαϊδούρι μοντέλο 2005 με λίγα χιλιόμετρα, χαμηλή κατανάλωση, ελεύθερη είσοδο στον πράσινο δακτύλιο, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και προερχόμενο από γενικό service. Διαφορά μετρητοίς δική μου.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants, Κηφισιά
Ιουν
10
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
-

Δευτερη φορα που κανω κριτικη για το μαγαζι. Το Σαββατο 8/6 ειχαμε μια υποχρεωση σαν οικογενεια, και καλεσαμε 9 ατομα για ενα μεζε. Σημειωτεον το μαγαζι εχει μενου με 15 ευρω το ατομο.
Θεωρω οτι αυτη τη στιγμη ισως να ειναι η καλυτερη προσφορα που υπαρχει σε τετοιου ειδους εστιατοριο με βαση το ψαρι.

Το μενου περιλαμβανει:
+ Φρεσκοκομενη σαλατα με μαρουλι,ξεφλουδισμενη ντοματουλα,πιπεριτσα,αγγουρακι.
+ Γαριδακι μικρο τραγανοτηγανισμενο,χωρις λαδιλα.
+ Μυδια αχνιστα με εντονη συμπυκνωμενη σαλτσα,τρομερος γευστικος μεζες.
+ Μελιτζανα στο φουρνο με ντοματα,και τριμα φετας,ισως το πιο αδυνατο πιατο.
+ Σαρδελα ψητη στα καρβουνα.
+ Γοπα ψητη στα καρβουνα
+ Καλαμαρι ροδελα στο καρβουνο.
+ Ντολμαδες Θαλασσινων.

Ολα αυτα συνοδευομενα με χυμα λευκο κρασι παγωμενο (κανενα προβλημα το επομενο πρωινο) και αναριθμητα 25αρακια τσιπουρα, που συμπεριλαμβανονται στην τιμη.
Η εξυπηρετηση ευγενικη, γρηγορη, και επαγγελματικη.

Μαζι με 8-10 πιατα διαφορετικα γλυκα που παραγγειλαμε, οπως λουκουμαδες με παγωτο,μηλο ψητο, χαλβα σιμιγδαλενιο ο λογαριασμος ηρθε στα 223 ευρω, για 11 ατομα, και με δευτερες, ακομη και τριτες παραγγελιες σε μεζεδες που μας αρεσαν. Ειναι μεσα στην προσφορα, η απεριοριστη καταναλωση.

Τετοιες προσπαθειες πρεπει να υποστηριζονται, γιατι η αξια των χρηματων σου πιανουν τοπο.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη aseas.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants, Κηφισιά
Ιουν
18
2015
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
€/Άτομο
26-36

Πρωτη φορα πηγαμε με τον συζυγο μου για φαγητο εχοντας διαβασει τις προηγουμενες κριτικες αρα υποψιασμενη αρκετα. Ο χωρος αδιαφορος σαν ενα εστιατοριο της παραλιακης επιπλα φθαρμενα. Τα περισσοτερα γκαρσονια βαριεστημενα (η Δαφνη που μας σερβιρε εκανε τη διαφορα).

Το ζητουμενο τωρα το φαγητο (αν και για μενα η τοποθεσια και η εξυπηρετηση ειναι το 70% στα απαιτουμενα ενος καλου εστιατοριου) υπαρχει ενα μενου που ειναι στα 24e το ατομο με το κρασι χυμα και επιδορπιο επιλογης.

Δεν θα ξαναπαω δεν εκανε την διαφορα ουτε το φαγητο (δεν το λες ασχημο vfm)αλλα πανω απο ολα η θεση του σαν ενα απο τα πολλα της παραλιακης φανταζει, ουτε η φθαρμενη του επιπλωση
του.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants, Κηφισιά
Φεβ
23
2015
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
€/Άτομο
10-16

Το συγκεκριμένο εστιατόριο το είχα σε υπόληψη όπως και τα υπόλοιπα του ομίλου «Καστελόριζο» τα οποία και έχω επισκεφτεί πολλές φορές δοκιμάζοντας διάφορα πιάτα κατά καιρούς.

Χθες (15/02/2015) λοιπόν ξαναπήγα, μαζί με άλλα δύο άτομα (και ένα μωρό) και αποφασίσαμε να παραγγείλουμε το οικονομικό αλλά και ελκυστικό «μενού της παρέας» στο οποίο (σύμφωνα με τον κατάλογο) με 16 ευρώ ανά άτομο σου προσφέρανε: κρασί, σαλάτα (Καστελόριζο νομίζω την έλεγαν), ντολμάδες θαλασσινών, μελιτζάνα ψητή, ψητό καλαμάρι, γαριδάκι τηγανιτό, μύδια αχνιστά και σαρδέλες ψητές. Δεν το σκεφτήκαμε και πάρα πολύ και παραγγείλαμε το ελκυστικό και οικονομικό αυτό μενού. Έχουμε και λέμε:

•Κρασί: Μας έφεραν σε ένα μισογεμάτο μπουκάλι ένα υπερβολικά αραιωμένο κρασί.

•Σαλάτα: Αδιάφορη και με πολύ καλαμπόκι κονσέρβας.

•Ντολμάδες θαλασσινών: Αδιάφοροι και μόλις τρεις - ένας κατά άτομο.

•Ψητή μελιτζάνα: Μέτρια.

•Ψητό καλαμάρι: Άνοστο.

•Γαριδάκι τηγανιτό: Γάμπαρι που στο τηγάνι είχε διαλυθεί.

•Μύδια αχνιστά: Τα μισά ήταν κλειστά.

•Σαρδέλες ψητές: Τις σαρδέλες δεν τις είδαμε ποτέ. Αφού περιμέναμε 40 λεπτά (μήπως και φάμε τίποτα τελικά), ρωτήσαμε ένα διερχόμενο σερβιτόρο σε τι φάση βρίσκονται οι σαρδέλες μας. Η απάντηση ήτανε ότι οι σαρδέλες είχανε τελειώσει. Αμέσως, στη θέση της σαρδέλας, χωρίς να ερωτηθούμε, μας σέρβιραν πάλι ψητό καλαμάρι. Φυσικά δεν το δεχτήκαμε και ζητήσαμε το λογαριασμό. Περιμένοντας το λογαριασμό μας προτάθηκε να μας φτιάξουνε «μαριδάκι» (να κάτσουμε δηλαδή να περιμένουμε επιπλέον μισή ώρα και με μωρό παιδί στην παρέα για να μας φέρουν το μαριδάκι) και πορτοκαλόπιτα (αν ήθελα γλυκό θα πήγαινα σε ζαχαροπλαστείο). Επίσης δεν δεχτήκαμε γιατί βρισκόμασταν πολύ ώρα εκεί και έπρεπε να αποχωρήσουμε.

Ο λογαριασμός ήρθε και ήταν 48 ευρώ (16 η τιμή του μενού επί 3 άτομα). Όντως πολύ οικονομικό και όμως πολύ περισσότερο από όσα άξιζαν αυτά που μας πρόσφεραν, όσα μας πρόσφεραν.

Θα πρότεινα στη διεύθυνση του εστιατορίου ότι αν δεν έχει τη διάθεση να εξυπηρετήσει με την ίδια ακεραιότητα τις οικονομικές προσφορές που διαθέτει τότε να τις αποσύρει τελείως! Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να παραγγείλω κάτι ακριβότερο, αρκεί να κατάφερνα να φάω ψάρι και όχι ότι περίσσεψε στην κουζίνα.

Όπως είπα και στην εισαγωγή της κριτικής μου, έχω επισκεφτεί πολλές φορές τα εστιατόρια του ομίλου Καστελόριζο αλλά μετά τη χθεσινή εμπειρία μου, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο, δεν ξαναπατάω για κανένα λόγο.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants, Κηφισιά
Νοε
24
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
-

Πήγαμε 2 άτομα με κουπόνι.
Οι σερβιτόροι ευγενέστατοι, φαγητό τέλειο, γεύσεις, περιποίηση, όλα πολύ πολύ καλά.

Το περιβάλλον του πολύ ωραίο.
Μας πρότειναν το δικό τους κρασί (ελαφρύ και ωραίο με 6 ευρώ το μπουκάλι). Δε μας χρέωσαν το εμφιαλωμένο νερό.
Φάγαμε με 38 ευρώ ένα πλήρες μενού και μείναμε πλήρως ικανοποιημένοι.
Θα ξαναπάω.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants, Κηφισιά
Σεπ
02
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
10-16

Ε οκ, μπορεί πολλοί να λένε οτι το ενα τους μυρίζει κ το άλλο τους ξυνίζει αλλά συνολικά το μενού της παρέας στα 16ε (με απόδειξη εννοείται) είναι απο τα καλύτερα vfm της πόλης.

Πήγα ένα βραδάκι με δυο φίλους που δεν ήξεραν το concept κ εμειναν άναυδοι απο την ποσότητα, την ποιότητα και την τιμή του φαγητού.

Το μενού της παρέας είναι γνωστό εδώ και καιρό.
Κρασί και ρακί οσο θες(αξιοπρεπή αμφότερα, αν κ το κρασί του έχει χαλάσει σε σχέση με παλιότερα), σαλάτα με θαλασσινά απλα οκ (6/10), γαριδάκι τόσο πολύ που το μπουχτίζεις (7/10), σαρδέλα μετρια (6/10), μελιτζάνα ψητή(8/10), ντολμαδάκια με θαλασσινά(7/10), μύδια με μια φοβερή σάλτσα(8/10), καβουρομακαρονάδα πολυ καλη (8/10).
Κατι θα ξεχνάω, ψωμάκι φρυγανισμένο και ένα τυπικό κερασματάκι (καρυδόπιτα νομίζω)

Δεν είναι το καλύτερο δείπνο με θαλασσινά που έχω κάνει στη ζωη μου, αλλα είναι σίγουρα απο τα καλά και αξιομνημονευτα. Αλιμονο, 16ε σε χρεώνουν και τα τρεντι σουβλατζιδικα σημερα και εδώ μιλάμε για ποιοτικο φαγητο.

Ισως το σερβις να παραειναι διεκπεραιωτικο στους πελατες μενου σε σχεση με τους άλλους και αυτο ειναι μείον αλλά μη φανταστειτε και τιποτα προσβλητικό η ενοχλητικό.

Παιζουν και αλλα 2 μενου (με κυριως τσιπουρα στα 23ε και με κυρίως σφυριδα στα 28) και το υπολοιπο μενου εχει αναθεωρησει τις τιμες προς τα κατω, τοσο που οι τιμες σε μερικά είδη να ειναι επιπεδου λαϊκής ψαροταβέρνας.

Ο κήπος για το καλοκαίρι εμενα μου φανηκε καλος και αρκουντως δροσερος (κηφισιά γαρ). To μέσα όντως είναι λιγο βαρετό αλλά ε, μην τα θελουμε κ ολα δικα μας.

Και μια συγκριση με το κατάστημα της Βάρκιζας που πηρα το ίδιο μενου προ καιρου, εκεί το περιβάλλον είναι σαφώς ανώτερο (+ λαιβ ελαφρη μουσική) αλλά μου φάνηκε ενα κλικ κατω σε σερβις και εκτέλεση των (ίδιων πανω κατω) πιατων.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants, Κηφισιά
Ιαν
19
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
-

Το περιβάλλον αδιάφορο το φαγητό μας άρεσε πολυ σε καλές ποσότητες το κρασί κακό πολυ κακό πήρα τηλέφωνο το μαγαζί και τους το είπα θέλει λίγη δουλειά να φτιάξουν το μαγαζί και να προσθέσουν οικονομικά μενού για να έχουμε επιλογές

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants, Κηφισιά
Φεβ
21
2011
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
€/Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

To Καστελόριζο στηρίζεται προφανώς στο φρέσκο ψάρι που πάντα διαθέτει και τις γενικότερα καλές πρώτες ύλες.

Τα παραπάνω, όμως, δεν αρκούν για να δικαιολογήσουν τις υπερβολικές τιμές του, καθώς δεν διαφέρει ιδιαίτερα από μια οποιαδήποτε ελληνική ψαροταβέρνα. Τα ορεκτικά είναι ακριβώς αυτά που συναντά κανείς στις ταβέρνες, το σέρβις δεν απέχει ιδιαίτερα από αυτές, ενώ ο χώρος είναι απολύτως αδιάφορος και συνήθως με μια ενοχλητική βαβούρα και περιορισμένη άνεση χώρου.

Υπάρχουν ρεστοράν για ψάρι στην Αθήνα σήμερα, τα οποία ανανεώνουν την κουζίνα, με τιμές ανάλογες ή και χαμηλότερες από το Καστελόριζο και πολύ καλύτερη ατμόσφαιρα και σέρβις - θα προτιμήσω αυτά. Και αν είχα να διαλέξω μεταξύ εστιατορίων με την ίδια νοοτροπία με το Καστελόριζο στα Βόρεια Προάστια, σίγουρα θα προτιμούσα τον Ψαρά ή τον Κουρσάρο. Είναι, πάντως, μια σίγουρη λύση, καθώς υπάρχει πάντα φρέσκο ψάρι διαθέσιμο και μια standard ποιότητα.

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants, Κηφισιά
Φεβ
07
2010
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Πολυ καλο και φρεσκο ψαρι.
Το service ηταν αψογο.
Ο περιβαλλον χωρος δεν ηταν αναλογος της ποιοτητας του restaurant,απεναντιας δεν μου αρεσε καθολου.
Ακριβο σχετικα,πληρωσαμε μαζι με τα γλυκα 65 ευρω το ατομο.

Χρήσιμη;
0