LA PASTERIA

Ιταλία

  Κασσαβέτη 9, Κηφισιά [Χάρτης]
  210 8085607

20140808-logo16 Αξιολόγηση:
57 %
Βεβαιότητα:
Γεύση
51 %
Εξυπηρέτηση
68 %
Χώρος
70 %
Value for money
41 %
€/Άτομο
17-25
Η αξιολόγηση προκύπτει από 10 κριτικές
Περιγραφή
Ένα απο τα πολλά της αλυσίδας εστιατορίων με εξειδίκευση σε pasta και κλασικές ιταλικές σάλτσες. Και το μεσημέρι ανοιχτά.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Κηφισιά
Μάρ
06
2015
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
€/Άτομο
17-25

Από τις πρώτες αγροτικές κοινωνίες που άρχισε να δομείται το κατασκεύασμα του σημερινού αστικού πολιτισμού ο άνθρωπος είχε κάποιες περιόδους μικρές ή μεγάλες που έτρεχε και δεν έφτανε με την δουλειά του. Αρχικά ήταν η περίοδος του θέρους, αλλά με την εξέλιξη της κοινωνίας φτάσαμε σήμερα στην Καθαρά Δευτέρα που τρέχουν οι φουρνάρηδες να πουλήσουν λαγάνες, στο απόγευμα μετά την λαϊκή όπου τρέχουν οι σκουπιδιάρηδες να μαζέψουν τα σάπια ζαρζαβατικά, στον Παρμενίωνα και τις νατοϊκές αξιολογήσεις όπου οι τρέχουν γενικώς οι στρατιωτικοί, στην ημέρα της μητέρας όπου τρέχουν οι λουλουδάδες να πουλήσουν γλαστράκια, στις εκλογές όπου τρέχουν οι πολιτικοί να πουν τα ΘΑ τους και φυσικά στην ημέρα της γυναίκας που τρέχουν οι κακόμοιροι στρίπερ να ικανοποιήσουν τις λυσσάρες. Σε μία δική μου τέτοια πιεσμένη περίοδο ελλείψει χρόνου είπα "αποφάσισε που θα πάμε σήμερα, το αφήνω πάνω σου". Και ο κλήρος έδειξε την Παστερία.

Η Κηφησιά πάσχει γενικώς από πάρκινγκ οπότε το "park far, park good" είναι μονόδρομος. Όσους βολεύει το τρενάκι να το προτιμήσουν, είναι ωραία και η διαδρομή για προμενάδα.

Το μαγαζί είναι σε ένα κτίριο που θυμίζει πύργο. Μέσα το μαγαζί είναι όμορφα διακοσμημένο ενώ η κουζίνα σε κοινή θέα με όλες τις φλόγες που κατά καιρούς βγάζουν οι μάγειροι δίνουν ένα ζεστό τόνο στο χώρο. Μουσική δεν μπορώ να την αξιολογήσω καθώς όντας εποχή καρναβαλιού το ρεπερτόριο κυμαίνονταν από το κετελαπόνγκο μέχρι το μπαμπολέιρο. Στα συν ο χώρος λοιπόν.

Καρναβάλι λοιπόν και ήρθαν διάφοροι σερβιτόροι/ες μασκαρεμένοι. Γενικά το προσωπικό είχε επαγγελματισμό που φαινόταν ότι είχε περάσει από κάποιου είδους μάθημα/παντόφλα και ήταν ευγενικό και επαγγελματικό αν και λίγο απρόσωπο.

Στα του φαγητού λοιπόν ήρθε μία κοπελιά και μας ρώτησε εάν θέλουμε τα κλασσικά ορεκτικά ψωμάκια, που δεν μου πολυάρεσε σαν κίνηση, προφανώς το θέλουμε, σε λίγο θα μας ρωτήσεις τι κάνουν και οι αρκούδες στο δάσος. Το ψωμί, ακόμα και αυτό που σερβιρίστηκε που φώναζε κατεψυγμενίλα από μακριά, μαζί με μία μπουκάλα νερό πρέπει να είναι το αυτονόητο σε οποιοδήποτε τραπέζι με κουζίνα που θέλει να λέγεται μεσογειακή, πόσο μάλλον όταν σερβίρεται στην Ελλάδα.

Πιάνοντας τον κατάλογο διαπιστώνω ότι φάτσα κάρτα έχει ένα μικρότερο κατάλογο κολλημένο αλά μπαμπούσκα. Μέσα είχε τρία μενού των 12/15/18 ευρώ. ΟΚ δεν μου αρέσουν τα μενού ας συνεχίσω στον κανονικό να διαλέξουμε καμία σαλάτα. Ανοίγοντας τις σαλάτες βλέπω διψήφια νούμερα και εκείνη τη στιγμή με τρόμο αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να συνεχίσω με το μενού. Θα το πω ξεκάθαρα, δεν μου αρέσουν τα μενού και όποιος ταβερνιάρης σέβεται τον εαυτό του και τους πελάτες του πρέπει να τα καταργήσει.

Θες να έχεις κόσμο την καθημερινές? Κόψε ένα 20%, Θες να κατευθύνεις τους πελάτες προς λίγα και καλά πιάτα όπως πρέπει? Απλά περιόρισε τον κατάλογο και γλίτωσε χρόνο από τη ζωή σου. Θες να αυξήσεις τις παραγγελίες ανά άτομο? Βάλε κλιμακωτή χρέωση αλά εφορία. Με το μενού νιώθω να χειραγωγούμαι σαν πρόβατο Νέας Ζηλανδίας που το σπρώχνουν για κούρεμα, νιώθω μία καταπίεση σαν πορδή σε στολή αστροναύτη ένα πράγμα. Το ίδιο ισχύει και για το κλείσιμο τραπεζιού, αλλά αυτά είναι θέματα προσφοράς και ζήτησης που δεν ρυθμίζονται εύκολα αλλιώς ή δημιουργούν καθυστερήσεις οπότε είναι κάπως αποδεκτά. Το μενού όμως για κανένα λόγο δεν πρέπει να υπάρχει, είναι ασέβεια προς τον καταναλωτή.

Με τα πολλά ήρθαν τα σαλατικά, δύο μινιόν ατομικά σαλατάκια για την ακρίβεια. Το ένα ήταν η κλασσική μαρουλοειδής σαλάτα με μία λευκή τυρένια σως, συμπαθητική αλλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Στη δεύτερη είπαμε να ζήσουμε με επικίνδυνα και πήραμε κάτι απροσδιόριστο με μελιτζάνα που ήταν κάπως σαν ιμαμ μπαιλντί με ξηρό καρπό που εάν ήταν σε σεβαστή ποσότητα θα έκανε ωραίο κρασομεζέ αλλά όχι για σαλάτα που θέλει να δροσίσει. Μιλώντας για κρασιά δεν υπάρχει χύμα αλλά υπάρχουν αρκετές οικονομικές επιλογές. Εγώ τίμησα την βαρελίσια Fischer πάντως.

Στα κυρίως πήραμε μία πίτσα σπέσιαλ και ένα πιάτο με ψαρονέφρι με μία λεμονάτη σως. Γενικά μου αρέσει η πίτσα και δεν πολυτρελαίνομαι για το μακαρόνι, για αυτό και απέφυγα το μακαρόνι. Αντικρίζοντας την πίτσα άρχισαν να μου δημιουργούνται περίεργες σκέψεις. Η ζύμη ήταν λεπτή και η διάμετρος μικρή. Λες να πέσει πείνα σκέφτομαι? Δύσκολο λέω. Η πίτσα σπέσιαλ θέλει ειδικούς χειρισμούς για να αστοχήσει στη γεύση και έτσι και αυτή στάθηκε στο ύψος της αναφορικά με τη γεύση, χωρίς όμως να ξεχωρίσει ιδιαίτερα από την άλλη μεριά.

Στην ποσότητα όμως υπήρχε τεράστιο πρόβλημα, πιθανότατα λόγω ζύμης, που ξέφευγε από την κλασσική λαδωμένη αμερικάνικου τύπου πίτσα χωρίς όμως να είναι η ζύμη που θα πάει το νου σου πιο γρήγορα και από Concorde στην Ιταλία. Συμπλήρωσα ελαφρώς και με ένα κομμάτι από το ψαρονέφρι, αλλά απογοήτευση. Το πρόβλημα δεν ήταν μόνο η μικρή μερίδα του, αλλά και η ατονία του που θύμιζε μέτριο μαζικό φαγητό κατασκήνωσης, με τη λεμονίλα να κυριαρχεί.

Ναι, είχαν τελειώσει τα κυρίως και ήμουν ακόμη πεινασμένος. Απογοήτευση και οδύνη με κυρίευσαν και εναπόθεσα όλες μου τις ελπίδες στο γλυκό ελπίζοντας να φτάσω στο κλίκ παραπάνω που απλώς δεν χορταίνεις. Και τότε ήρθε το τιραμισού...

Με το τιραμισού κατάλαβα ότι είχα ένα φοβερό υλικό για να δημιουργήσω. Θα μπορούσα να δημιουργήσω ανθρωπάκια για την ανεψιά μου, με μεγαλύτερες ποσότητες θα μπορούσα να φτιάξω σπιτάκια ακόμα. Σε πιο πρακτικές χρήσεις θα μπορούσα να το βάλω κάτω ένα βαρύ ψυγείο για να γλιστράει πιο εύκολα κατά την μεταφορά του, να γρασάρω τους μεντεσέδες στο αυτοκίνητο ή με μεγαλύτερες ποσότητες να ενισχύσω την μόνωση της καλύβας μου στην παγωμένη σιβηριανή τούνδρα. Ήταν ένα μουλιασμένο ψωμί με άρωμα καφέ και ζάχαρη. Ναι αυτό ακριβώς, τίποτα παραπάνω, πολλά παρακάτω: (

Βαθμολογώντας...

Γεύση 2/4
Ναι η πίτσα ήταν καλή, αλλά η πίτσα σπέσιαλ απλά για εμένα δεν χάνει από πουθενά (ΟΚ εξαίρεση η pizza hut/Domino όπου εκεί και το νερό το αποψύχουν). Το κακό ήταν πως κανένα φαγητό δεν ξεχώρισε, με το ψαρονέφρι να είναι κάτω από το μέσο όρο και το τιραμισού να σκάβει με βυθοκόρο τον πάτο της λίστας των γλυκών που έχω κατά καιρούς φάει. Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι μπήκα μετά από πολύ καιρό στην μικρή λευκή βάρκα του Πι χαμένος στον ωκεανό της πείνας, εγκλωβισμένος στο νηνεμία του ισοπεδωτικού μενού.

Εξυπηρέτηση 3/4
Επαγγελματισμός από το σέρβις χωρίς όμως κάποια επαφή με τον πελάτη ώστε να δικαιολογεί το 4άρι.

Χώρος 3/4
Ναι, θα αρέσει στην συντριπτική πλειοψηφία του τρέντυ κόσμου.

VFM 1/4
Τι περιμένατε δηλαδής? Να πληρώσω πάνω από 20 ευρώ το κεφάλι όντας εξαναγκασμένος να πάρω μενού, να φύγω γράφοντας στο μέτωπο μου το χαρακτηρισμό του username μου, να έχω φάει ένα άθλιο γλυκό (που και να ήμουν γλυκατζής) και όλα τα υπόλοιπα πιάτα να πιο επίπεδα και από τα βουνά της Ολλανδίας και να είμαι ευχαριστημένος για τα λεφτά που έδωσα?

Θα ξαναπήγαινα...
... την ημέρα την ημέρα που η Ούμα Θέρμαν με την αεκτζήδικη στολή της από το Kill Bill θα με κυνηγούσε με το κατάνα στο ένα χέρι και δωροκουπόνια για το παστερία στο άλλο, μία freaky Friday που θα ξυπνήσω ως 15χρονη ανορεξική παιδίσκη, που νομίζει ότι έτσι γίνει αστέρι του τρέντυνες επειδή φεύγει πεινασμένη από ένα εστιατόριο που είναι στην Κηφισιά, την ημέρα που ο Μάνγκουα από τον τελευταίο των Μοϊκανών θα κράδαινε το τόμαχοκ του προκειμένου να μου πάρει το σκάλπ ώστε να αναγκαστώ να είμαι ασορτί με τον μονίμως καπελωμένο τηλεμάγειρα ριάλιτι που διευθύνει την υπόψη αλυσίδα ιταλοφανών εστιατοριών.

Δεν μπορεί να είναι αυτό ιταλικό φαγητό, οι άνθρωποι έχουν κατακτήσει τον κόσμο 2000 χρόνια πριν δημιουργώντας τα θεμέλια των σύγχρονων τυποποιημένων έργων μεγάλης κλίμακας, έκαναν την πρωτεύουσα τους κούκλα όταν στην βόρεια Ευρώπη τρώγαν ρίζες, στη συνέχεια τράβηξαν την Ευρώπη από το Μεσαίωνα δημιουργώντας την υπερκουλτούρα της αναγέννησης, σήμερα συμμετέχουν σε διαστημικά προγράμματα, η Piaggio φτιάχνει από παπιά μέχρι πολυτελή επιχειρηματικά αεροσκάφη, η Ferrari φτιάχνει τετράτροχα κοσμήματα για τους τυχερούς της γης και όμορφα μικρά οικονομικά αμαξάκια για όλους τους υπόλοιπους μέσω συγγενών κλάδων της και τέλος κυριαρχούν στην βιομηχανία της μόδας όντας μάστορες των ονείρων και της απάτης ε γιατί η μόδα είναι και λίγο απάτη. Είναι ντροπή για όλους μας πραγματικά να επιβιώνουν τέτοια μαγαζιά και μάλιστα να αποτελούν αλυσίδα με τη μέθοδο του franchise.

Ένα μαγαζί έντεχνα ακριβό, που φεύγεις πεινασμένος με γεύσεις πιο χλωμές και από τους καουμπόηδες στο Λούκυ Λουκ δεν έχει νόημα ύπαρξης στην Αθήνα της κρίσης. Την επόμενη μέρα πήγα σε ένα σουβλατζίδικο για να δω μπάλα (ΟΚ το φαΐ και την καλή παρέα είχα στο νου να πω την αλήθεια) και αυτός ο κρύος γύρος που έφαγα ήταν κάτι το εξαιρετικό, κάτι μοναδικό μπροστά σε αυτό που είχα φάει την προηγούμενη μέρα και μάλιστα σε ένα κλάσμα της τιμής. Πρέπει σε αυτή τη χώρα επιτέλους να ξεκομπλαριστούμε, να απολαύσουμε αυτό που μας αρέσει ασχέτως ταμπέλας. Και εδώ δυστυχώς ο μόνος λόγος που τραβάει κόσμο αυτό το μαγαζί είναι η ταμπέλα.

Στην επόμενη πιεσμένη περίοδο θα πρέπει να προωθήσω το σενάριο του καλού σουβλατζίδικου μου φαίνεται, και όση και πίεση και εάν υπάρχει να το στηρίξω σθεναρά...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Κηφισιά
Ιούλ
31
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
17-25

Στο La Pasteria πηγαίνω χρόνια θεωρώντας ότι διαθέτει την καλύτερη carbonara της Αθήνας (τουλάχιστον για τα χρήματα που δίνω εγώ). Στη Κηφισιά έχω πάει και στη νέα και στη παλιά του θέση.

Tι έχω δοκιμάσει πρόσφατα:

Από ορεκτικά:
Μανιτάρια με κρέμα γάλακτος. Τα καλύτερα.
Ριζότο με μανιτάρια και τρούφα. Πολύ καλό. Άλλωστε η τρούφα δίνει πόντους σε κάθε περίπτωση,
Κροκέτες ριζότο με μανιτάρια. Πολύ γευστικές, εξαιρετικές, αλλά μόνο δύο.

Από κυρίως:
Carbonara. Simply the best. Μου άρεσε περισσότερο αυτή που είχαν βγάλει σε κάποιο διάστημα με το αυγό, που ήταν και αλμυρούτσικη. Τα μακαρόνια συνήθως από μέτρια βρασμένα έως al dente.

Πάστα μίστα. Ένα mix ζυμαρικών, σε καλή μερίδα, και καλή γεύση.
Πίτσα προσούτο με μανιτάρια. Για όσους τους αρέσει αυτό το είδος πίτσας, αρκετά καλή γευστικά. Θα μπορούσε να είναι σε μεγαλύτερο μέγεθος και με περισσότερο προσούτο.

Σπαγγέτι με κατσικίσιο τυρί (Caprino con Aglio), Πολύ καλύτερο από ότι ακούγεται. Η γεύση/μυρωδιά του τυριού έντονη, αλλά ταυτόχρονα ικανοποιητική.

Σε κάποια από τα μενού που έχει βγάλει κατά καιρούς είχα δοκιμάσει εξαιρετικά μύδια αχνιστά (καλή ποσότητα) και εξαιρετική μαρινάρα (μέτρια μερίδα).

Τα γλυκά τους θεωρώ ότι είναι αποτυχία. Στοο καλτσόνε με σοκολάτα και μασκαρπόνε, το ζυμάρι κυριαρχεί, ενώ το τιραμισού απλά το τρως χωρίς να σου λείπει αν δεν το ξαναδοκιμάσεις.

Συνήθως πίνουμε σαγκρία. Γευστικά απλά ικανοποιητική και σχετικά ακριβή, πρόβλημα είναι πάντα η κανάτα, που με δυσκολεύει να μη πιτσιλίσω το τραπέζι. Το εμφιαλωμένο νερό σε ρωτάνε πριν το ανοίξουν.

Στο τέλος δεν έχει κάποιο κέρασμα (πλέον).

Απόδειξη έρχεται κανονικότατα.

Εξυπηρέτηση:
Στην εξυπηρέτηση κάποιες φορές υπάρχει πρόβλημα, Σάββατο βράδυ ή Κυριακή μεσημέρι, έχω περιμένει πάνω από μισή ώρα για παραγγελία, και πάνω από 1 ώρα και 15 λεπτά για το πρώτο πιάτο. Βέβαια υπήρχε απίστευτος κόσμος. Σε άλλες μέρες "φυσιολογικής" κίνησης η εξυπηρέτηση είναι γρήγορη. Τα γκαρσόνια ευγενικά, αν και την τελευταία φορά, που μας περιγράφανε το μενού Campania, πλησιάσανε τη γραφικότητα.

Χώρος:
Ο νέος χώρος πολύ καλύτερος από τον παλιό. Ειδικά η πίσω αυλή είναι πολύ όμορφη.

Για τη στάθμευση ισχύουν τα γνωστά της Κηφισιάς.

Τιμές:
Αν τα μενού σε βολέψουν τρως φθηνά. Αν όχι τότε οι τιμές εκτοξεύονται. Οι μερίδες στα ζυμαρικά μεγάλες, στα άλλα εξαρτάται από το πιάτο. Αναψυκτικά, νερό, μπύρες, σαγκρία ακριβά.

Πολύ καλή πρόταση εξόδου εκτός Σαββάτου και Κυριακής μεσημέρι.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Κηφισιά
Νοε
28
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
€/Άτομο
17-25

Μου είχε λείψει πολύ το Ιταλικό και μιας και βρέθηκα στην Κηφισιά αποφάσισα να πάω στο la pasteria, (μια διευκρίνηση έχω ζήσει 5 χρόνια στην Ιταλία και έχω δουλέψει σε διάφορα εστιατόρια) τελικά αποδείχτηκε κακή ιδέα...

Πήραμε μια σαλάτα ρόκα παρμεζάνο η οποία ήταν αρκετά καλή.
Από τα ορεκτικά πήραμε τα μανιτάρια trifolati τα οποία ήταν πάρα πολύ στεγνά, τσιγαρισμένα στο όριο του καμένα, με την χαρακτηριστική πικράδα του καμένου σκόρδου χωρίς καθόλου αρωματικά βότανα, τουλάχιστον δεν ήταν κονσέρβα...

Πήραμε την salsicia "ιταλικό λουκάνικο", το αστείο είναι ότι όταν το είδα γραμμένο στον κατάλογο η χαρά που πήρα ήταν απερίγραπτη, τόσο που σκεφτόμουν να πάρω και πακέτο, SALSICIA επιτέλους..... όταν ήρθε μου έφυγε και η χαρά και η όρεξη, ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ λουκάνικο όπου αν το έτρωγα στου κυρ Μήτσου θα ήμουν ευτυχισμένος, αλλά όχι salsicia ρε φίλε, έλεος πια....

Η σύζυγος μου πήρε μια pasta al salmone που ήταν καλή μπορώ να πω σε σχέση με όλα τα άλλα και εγώ πήρα pasta al forno.... από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω από το ότι μέσα στο πυρεξάκι είχε τορτελίνι, πένες, φαρφάλες, ταλιατέλες, σπαγγέτι και ότι άλλο τους είχε μείνει? τα οποία δεν μπήκαν καν στον κόπο να τα βράσουν χώρια, να είναι τουλάχιστον σωστά βρασμένα, όλα χύμα στο ίδιο καζάνι? τι να πω??? μια σάλτσα μπολονέζ, το τυρί με το σταγονόμετρο και φούρνο για γκρατινάρισμα? χωρίς τυρί τι να γκρατινάρεις μου λες??? και γω να σου πώ ότι οι Ιταλοί έτσι το κάνουν στα σπίτια τους, ok!!! αλλά ρε φίλε στα σπίτια τους και για οικονομία, όχι σε μαγαζί για 14 ευρώ. Ντροπή,,,

55 ευρώ με δυο μπύρες και νερό... για αυτήν την ποιότητα υπερβολικό!!!

Ευτυχώς που φεύγοντας έπεσα πάνω στο ζαχαροπλαστείο Despoina όπου και φάγαμε το καλύτερο μιλφέιγ ever!!! μας έφτιαξε την βραδιά!!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Κηφισιά
Ιουν
13
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
€/Άτομο
-

Πρίν από ένα περίπου μήνα πήγαμε στο εν λόγω εστιατόριο και η εμπειρία που αποκομίσαμε χαρακτηρίζεται ως μετρια πλην

Ο καινούργιος χώρος είναι ωραίος, ευρύχωρος, φιλική διάθεση σε διακόσμηση ίδια με το παλιο (επί Κασσαβέτη). Η εξυπηρέτηση άριστη πρώτα με τον υπεύθυνο και ύστερα με τους υπόλοιπους σερβιτόρους.

Πήραμε το μενού τον 15 ευρώ και ένα μπουκάλι moschato d'asti στην τιμή των 20.
Τα ορεκτικά που επιλέξαμε ωραία σε σχετικά καλή ποιότητα και γεύση ιταλικής κουζίνας.

Τα κυρίως όμως άγγιζαν το όριο του αισχρού.
Η καρπονάρα λασπωμένη, η κρέμα πολύ πηχτή με ένα τόνο πιπέρι. Και υποτίθεται πως είναι ιταλικό εστιατόριο υπογραμμίζοντας στην περιγραφή του φαγητού του " Όλα τα pasta, al dente ". Ναι.. το είδαμε.
Το ριζότο με το κοτόπουλο πολύ βαρύ και άγευστο!!!

Όσον αφορά στα γλυκά η πανακότα δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο και το σουφλέ σοκολάτας, το κλασσικό κατεψυγμένο γλυκό μικρού μεγέθους 2 λεπτών στο φούρνο μικροκυμμάτων.

Συνοψίζοντας:
εξυπηρέτηση-άριστη
φαγητό- σχετικά καλά μόνο τα ορεκτικά
και τουλάχιστον απολαύσαμε καλό κρασί

Check please: 50 ευρώ.
Η La Pasteria σαν κλασσικό υπερδιαφημισμένο εστιατόριο δεν έχει να παρέχει κάτι το ιδιαίτερο.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Κηφισιά
Δεκ
14
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
€/Άτομο
17-25

μετα απο μια ωραια συναυλια αποφασησαμε να παμε να φαμε στην la pasteria για να κλεισουμε την βραδυα μας ωραια. Πρωτη εντυπωση πολυ καλη απο τον καινουργιο χωρο και το περιβαλλον. Παραγγείλαμε ατομικες μεριδες μακαροναδας. ωραια στημενα πιατα αλλα απο ουσια τιποτα.

Ο αντρας μου πηρε ριγγατονι με ραγου και εψαχνε το μοσχαρι με το κυαλι. Γενικα οι μεριδες ηταν ορφανες. Πληρωσαμε 3 ατομα 50 ευrο και φυγαμε και νηστικοι. Δεν νομιζω οτι θα ξαναπαμε . Καλο το περιβαλλον ευγενικα τα παιδια στο σερβις αλλα απο φαγητο τιποτα

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Κηφισιά
Αυγ
11
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
10-16

Να διευκρινίσω ότι η συγκεκριμένη κριτική γίνεται με γνώμονα το παλαιό κατάστημα -δίπλα από το Βάρσο -και τη μεταφορά αυτού λίγα μέτρα πιο πέρα στη στοά στο εμπορικό κέντρο δίπλα απο το Γιαννετο-μου διαφεύγει το όνομα αυτή τη στιγμή. Για να μην μακρυγορώ.

Σάββατο βράδυ και βρισκόμενοι στην Κηφισιά κλείσαμε -τηλ. τραπέζι για μια ώρα μετά. Γενικά για να αποφύγω δυσάρεστες εκπλήξεις επιλέγω να κλείσω τραπέζι.
Περνώντας τη στοά ο μετρ μας κατυήθυνε στον εξωτερικό χώρο-σαφώς καλύτερος από τον προηγούμενο που ήταν το μαγαζί -με τα ασφυκτικά τραπεζάκια το ένα κοντά στο άλλο.

Τα τραπεζάκια και η παράταξη τους προσεγμένη ,επιτρέποντας στους σερβιτόρος να περνούν χωρίς να σπρώχνουν την καρέκλα σου .

Ανακαινισμένο πλήρως μαγαζί με νέα, φρέσκα πρόσωπα. Σημειωτέον πήγαινα αρκετά συχνά στο εν λόγω μαγαζί αλλά συνειδητοποίησα οτι μια η κρίση , μια που έχουμε κλειστεί στα σπίτια μας, είχα να πατήσω κανένα 6μηνο.
Μου έκανε αμέσως εντύπωση η ειλικρινής ευγένεια των κοριτσιών που σερβίριζαν-πολύ θετικό.

Τα του μενού τώρα. Επιλέξαμε το των 12ευρώ. Απο μια Caesars καθένας -που ήρθε αμέσως, οκ είναι γνωστό οτι τις παρασκευάζουν μαζικά , δεν είχα άλλη απαίτηση άλλωστε και penne con pollo για μένα και spaghetti carbonara για το σύζυγο . Γενικά δεν είμαστε και πολύ της αλλαγής αν κάτι μας αρέσει γευστικά και αποτελεί και μέσο σύγκρισης με άλλα καταστήματα της ίδιας αλυσίδας πχ Χαλάνδρι ή Mall. Η ποσότητα ήταν πολύ καλή και το φαγητό μας μας ικανοποίησε πλήρως.

Για τα λεφτά του και το περιβάλλον η ποιότητα του ήταν πολύ καλή. Και το γλυκάκι, ένα ιδιαίτερο και ελαφρύ μωσαϊκό , σήμα κατατεθέν τους τα τελευταία χρόνια χωρίς να είναι βαρύ ή λιγωτικό είναι ό,τι πρέπει.

Η ευγενική κοπέλα που μας εξυπηρετούσε μας ρώτησε διακριτικά και αφού φάγανε το κυρίως πως μας φάνηκε, κάτι που θεώρησα θετικό εφόσον παρά το γεγονός οτι το μαγαζί και το πόστο της 10 Αυγούστου ήταν γεμάτο-καλά δεν έχουν φύγει όλοι διακοπές;;

Εν ολίγοις για 2μενού των 12, ψωμάκια κουβέρ , σημειωτέον δε βάζουν πλέον λάδι για να βουτήξεις αλλά ελιές θρούμπες και ένα άλειμμα με άνηθο, δυο κόλα, ένα μπουκάλι νερό , 32ευρώ, αφήσαμε 35 γιατι η ευγένεια και ο επαγγελματισμός των σερβιτόρων πρέπει να ανταμείβεται όποτε κανείς τα συναντά .

Η βαθμολογία που έχω βάλει -δεν είμαι γενικά επιεικής-δεν αφορά το καλύτερο ιταλικό που μπορεί να φάει κανείς , οκ αν το σηκώνει η τσέπη σου τράβα στο salimaio di atene -respect , αλλά στο σύνολο ενός above the average,όταν τα υπόλοιπα λόγω της κρίσης έχουν χαλάσει την ποιότητα ιταλικού ταχυφαγείου.
Θα ξαναπάω σε κανένα μήνα για να δω αν το επίπεδο διατηρείται.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Κηφισιά
Μάρ
07
2015
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
€/Άτομο
17-25

Πήγαμε στο κατάστημα Σάββατο βραδυ τέσσερα άτομα χωρίς κράτηση! γνωριζαμε πως ενδεχομένως θα χρειαζόταν κάποιος χρόνος αναμονής για τον οποίο ενημερωθήκαμε από την κοπέλα στην πόρτα πως θα ηταν περίπου 15 λεπτά!

αντι αυτού περιμέναμε μισή ωρα ίσως και παραπάνω για να μας οδηγήσει η εμφανώς αγχωμένη και πρωτάρα στην υποδοχή νεαρή κυρία σ ένα τραπέζι όπου μόλις είχαν σηκωθεί μια παρέα αρον αρον και βρεθήκαμε πάνω από ένα τραπέζι το οποίο ειχε ακόμη τα πιάτα των προηγούμενων μιας και αποχωρούσαν την ιδια στιγμή που είχαμε ήδη οδηγηθεί στο τραπέζι! απλα θυμήθηκα την ταβέρνα της γειτονιάς μου!

απο εκει και έπειτα ολα κύλησαν καλα μιας και οι σερβιτόροι αμέσως μας ετοίμασαν το τραπέζι μας εξυπηρέτησαν με ευγένεια και διάθεση και το φαγητό όπως πάντα μας άφησε ευχαριστημένους! δε θα έλεγα το ίδιο και για τις τιμές!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Κηφισιά
Φεβ
18
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
€/Άτομο
17-25

Θα συμφωνήσω με την κριτική του DIMKIN... οι δικιές μου εμπειρίες στο εν λόγω κατάστημα είναι αρνητικότατες.. ειδικά τα καταστροφικά νιόκι αποτελούν προσβολή στην Ιταλική Κουζίνα

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Κηφισιά
Δεκ
26
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
€/Άτομο
-

ημερα Χριστουγενων και καναμε το μεγαλο λαθος να βρεθουμε στο la pasteria Κηφισιας ολα καλα στην αρχη ωραιος χωρος αρκετα στυλατος και ο υπευθηνος και το σερβις μια χαρα.
Και ολα αυτα μεχρι το πρωτο πιατο γιατι μετα η περιποιηση πηγε περιπατο.
περιμεναμε 60 ολοκληρα λεπτα για να ερθει το δευτερο πιατο μετα απο παρεμβαση που καναμε εμεις.

ηρθε ενας ασχετος σερβιτορος λεγοντας οτι ενα απο τα πιατα μας περνει χρονο και προσπαθησε να δικαιολογηθει με ψεμματα σε μενα,που τυχαινει να ειμαι μαγειρας και γνωριζω πως η εκτελεση ενος τετοιου πιατου δεν ξεπερναει τα 20 λεπτα.
μετα απο αναμονη 1 ωρας περιπου ηρθαν επιτελους τα κυριως πιατα το ψαρονεφρι με σαλτσα απο κοκκινο κρασι (πιατο που περνει πολυ χρονο για να φιαχτει) χαχα και ηταν αθλιο και σχεδον κρυο και μετα απο 5 λεπτα ηρθαν και τον παιδιων ρζοτο μιλανεζε και πενες με βασιλικο και μοτσαρελα,στο τελος με ολο αυτο που ακολουθησε δεν φαγαμε το φαγητο διοτι μας κοπηκε η ορεξη.

ο υπευθηνος μας ζητησε συγνωμη με ενα γλυκο και με ειρωνεια μας ειπε πως ειχανε κανει λαθος στην παραγγελια και να φαμε το γλυκο τουλαχιστον αφου δεν φαγαμε.
πηραμε το κραετακι για τον σκυλο μας.

ζητησαμε και φερανε το λογαρισμο μας 90 Ευρω , αφησαμε 100 και φυγαμε ανοιγοντας μονοι μας την πορτα και οι σερβιτοροι τρεχανε απο πισω μας

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ LA PASTERIA ευχαριστουμε για την ανευθηνη εξυπηρετηση σας και την ομορφη χριστουγενιατικη αναμονη περιποιησης.........
κριμα γιατι ειμαστε fun της la pasteria

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Κηφισιά
Μάρ
24
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
17-25

Συμπαθητικο. Δεν θα φας γκουρμετ ιταλικη κουζινα, αλλα για τα λεφτα που δινεις καλο ειναι.

Ωραιες γενικα σαλατες, συμπαθητικα ραβιολια, καλη πιτσα και συμπαθητικα πιατα. Ωραιο κοκινο κρασι και γενικα ωραια ατμοσφαιρα.

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Κηφισιά
Ιούλ
31
2011
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Μεσημέρι Σαββάτου καθήσαμε 2 άτομα για φαγητό. Ο χώρος γνωστός σε όλους καθώς τα μαγαζία είναι ίδια σχεδόν παντού.το πρόβλημα ήταν ότι πολλά τραπέζια δίπλα μας ήταν με τα πιάτα και τα ποτήρια αφημένα για αρκετή ώρα (περίπου 20 λεπτα) και ποιος ξέρει πόση ώρα πρίν φτάσουμε.

Δεν μπορώ να πω ότι οι σερβιτόροι είχαν εκεινη την ώρα τόση δουλειά. Επίσης στο πάτωμα υπήρχαν ψιχουλα και χαρτοπέτσετες το οποίο άργησε πολύ να σκουπίσει ο αλλοδαπός υπάλληλος του μαγαζιού.

Τώρα το σέρβις ήταν μετριο καθώς πρώτα μας έφεραν την σαλάτα και μετά το ψωμί μετά απο συνεχείς οχλήσεις μας. Μετά τα κυρίως πρώτα έφεραν του ενός και μετά απο 10 λεπτά του άλλου.Η γεύση θα την χαρακτήριζα μέτρια τίποτα σπουδαίο. Οι τιμές είναι ακριβές θεωρώ αλλά εμεις πήραμε την προσφορά που έχουν με τα 10 ευρω το άτομο του botrini με κουβερ,σαλάτα,2 κυριώς και γλυκό.Οπότε μόνο έτσι θεωρώ την τιμή καλή.

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Κηφισιά
Ιαν
28
2011
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Δεν θεωρώ ότι εστιατόρια που ανήκουν σε αλυσίδες μπορούν να έχουν ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο κουζίνας και είμαι πάντοτε επιφυλακτικός απέναντι στη μαζικότητα και τη "βιομηχανική" τους αντίληψη που μου θυμίζει συνήθως fast food. Εστιατόρια που έχουν ως στόχο να σερβίρουν στάνταρ φαγητό σε χαμηλές τιμές και σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων σπάνια υπερβαίνουν τη μετριότητα.

Συνεπώς, δεν πήγα και στο εν λόγω με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες, αλλά για ένα εύκολο μεσημεριανό γεύμα. Καταρχάς, ο χώρος δεν είναι της αρεσκείας μου, τον βρίσκω αδιάφορο και χωρίς φαντασία ή φινέτσα, πολύ προφανή, ενώ συνήθως σφύζει και από φωνακλάδικο κόσμο.

Το σέρβις δεν είναι σπουδαίο, θα το χαρακτήριζα μάλλον διεκπεραιωτικό και βιαστικό, με μια αίσθηση αδιαφορίας (δεδομένη για έναν χώρο μαζικό, όπως προείπα) για τον πελάτη. Το φαγητό δεν είναι κακό, αλλά δεν μου άφησε ιδιαίτερη εντύπωση κάτι. Εκτός από την pizza, η οποία για τα ελληνικά δεδομένα ήταν πολύ καλή, τα υπόλοιπα ήσαν μάλλον αδιάφορα. Πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Κηφισιά
Νοε
29
2011
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
€/Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Ομορφος ο χώρος του αλλά όπως και τα άλλα της αλυσίδας, εχει μέτριο φαγητό, με botrini ή χωρίς.........

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Κηφισιά
Νοε
29
2010
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
€/Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Αξιότιμε κύριε Μποτρίνι,

Εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι έχετε αναλάβει την επιμέλεια του μενού προσθέτοντας την δική σας «πινελιά» στα ήδη υπάρχοντα πιάτα ενώ δημιουργήσατε και νέα πιάτα που φέρουν αποκλειστικά τη σφραγίδα σας.

Αναγνωρίζοντας την εξέχουσα θέση που κατέχετε στην σύγχρονη ελληνική επιχειρηματική σκηνή με πολύ επιτυχημένες κινήσεις διαχρονικά και με αποκορύφωση (προσωπική εκτίμηση πάντα) το Etrusco, θα ήθελα να σας μεταφέρω καλοπροαίρετα την εμπειρία μου από τη χθεσινή μου επίσκεψη στο κατάστημα της Κηφισιάς. Γιατί θεωρώ ότι είναι τιμή για τις τρατορίες να φέρουν την υπογραφή σας (έστω και συμβουλευτικά).. και ως εκ τούτου θα πρέπει να τιμούν και να σέβονται πρώτα από όλα τον ίδιο τον πελάτη και στη συνέχεια την προσωπικότητά σας..

Η εξυπηρέτηση είναι ίσως το πιο σημαντικό σε ένα εστιατόριο.. γιατί από τον τρόπο που θα σε καλωσορίσουν και θα ενδιαφερθούν για σένα, μέχρι την αναγγελία των πιάτων ημέρας και την ταχύτητα του service, θα επηρεαστεί προδιάθεσή σου.. και κανείς δεν θέλει να τρώει κάπου που δεν τον σέβονται, αδιαφορούν και υποπίπτουν σε ερασιτεχνικά λάθη.. Στον τομέα αυτό η Pasteria παίρνει 1 (γιατί δυστυχώς δεν έχει μηδέν)..

Kι εξηγώ:
-- ώρα 10:30, Κυριακή βράδυ, με αρκετά άδεια τραπέζια και περιμέναμε τουλάχιστον 4-5 λεπτά στην υποδοχή μέχρι να μας οδηγήσουν στο τραπέζι μας..
-- δυσκολεύτηκα να καταλάβω ποιος σερβιτόρος μας εξυπηρετεί.. μας έφεραν 2 άτομα εμφιαλωμένο μπουκάλι νερό (που ζητήσαμε), μας έφεραν 2 φορές ψωμάκια με dip.. ερασιτεχνισμός στο ζενίθ..
-- μεταξύ των σερβιτόρων υπήρχε κλίμα αγενές, επιθετικό και ηλεκτρισμένο (πισώπλατες κατάρες!!!)
-- απέναντι από το τραπέζι μας είχε μαυροπίνακα με πιάτα ημέρας, τα οποία δεν μας ανακοινώθηκαν.. όταν τους ρωτήσαμε, μας ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχαν τα 3 στα 4!!!

Οι δε γεύσεις παγερά αδιάφορες..
-- ριζότο με μανιτάρια και μαύρη τρούφα.. η τρούφα κατάφερε και απόδρασε από το πιάτο πριν σερβιριστεί στο τραπέζι μας με αποτέλεσμα να γευτώ ένα νοσοκομειακό νεροπίλαφο με άνευρα μανιτάρια.. καμία διάθεση για σβήσιμο με κρασί και μπαχαρικά.. παντελής απουσία μυρωδιάς και σπιρτάδας στο πιάτο.. απαράδεκτο!!
-- πέννες primavera.. julien κομμένα λαχανικά και σάλτσα ντομάτας που έπνιγε τα παντα στο πέρασμά της.. το πιάτο είναι για σεμινάριο με τίτλο "πώς να μετατρέψετε μια απλή μακαρονάδα λαχανικών σε παταγώδη αποτυχία"

-- άλλες φορές έχω δοκιμάσει το τιραμισού.. ίσως το κορυφαίο τιραμισού στην Αθήνα.. στην τελευταία επίσκεψή μου δεν το πήρα γιατί ήμουν τόσο αρνητικά διακείμενος που θα είχε πικρίσει πριν το δοκιμάσω.. αν κατέρεε και αυτός ο μύθος, θα μου χάλαγε όλη η διάθεση.. δεν ήθελα να μου το κάνω αυτό..
-- στα μειονεκτήματα μην ξεχάσω να αναφέρω και την πολύ μικρή ποικιλία στο μενού για κάποιον που δεν τρώει τυρί και αποφεύγει το κρέας/αλλαντικά.. βρήκαμε δύο αξιοπρεπείς επιλογές με σολωμό.. αλλά είχε τελειώσει!!

Οι τιμές διατηρούνται σε καλά επίπεδα όπως και παλιότερα..μόνο που η σχέση ποιότητας-τιμής γκρεμίζεται επικίνδυνα λόγω της τραγικής ποιότητας-γεύσης-απόλαυσης των πιάτων.. λογαριασμός: 25-30 ευρώ με μια σαλάτα (δια του 2), ένα κυρίως, ένα γλυκό (δια του 2)..

Ο χώρος παραπέμπει σε μοντέρνα ιταλική τρατορία που δένει το παραδοσιακό ιταλικό ταβερνάκι με μια διάθεση για κάτι πιο κυριλέστιατόριο..αρκετά επιτυχημένος συνδυασμός που καλύπτει την αδυναμία του προσωπικού να σε κάνει να νοιώσεις ζεστά..

θέλω να ξαναπάω όταν θα έχει αλλάξει διάθεση το προσωπικό, όταν θα εκπαιδευτεί το προσωπικό ώστε να έχουν μια κοινή γραμμή, όταν θα καταλάβει ο κάθε σερβιτόρος ότι αν δεν του αρέσει η δουλειά του δεν θα είναι καλός σε αυτό που κάνει, όταν θα με σέβονται ως πελάτη, όταν ο Botrini θα μπει με αυστηρή αυτοκριτική διάθεση ως εφιάλτης στη "δική του" κουζίνα, όταν η Pasteria θα σεβαστεί τον εαυτό της και πιάσει τον σφυγμό της εποχής και την ανάγκη του κόσμου - σε εποχές μιζέριας και υπερβάλλουσας γκρίνιας - να περνάει ξέγνοιαστα τις 2 ώρες που θα απολαύσει το lunch/dinner του.. όταν θα καταλάβω ότι το μαγαζί αλλάζει ..

Γιατί ταπεινή κριτική μπορούμε να κάνουμε όλοι και ας μην είμαστε ούτε καταξιωμένοι γευσιγνώστες ούτε φτασμένοι σεφ ούτε "εφιάλτες στην κουζίνα"..
Ας φροντίζει λοιπόν ο καθένας μας, πριν βιαστεί να κρίνει τους άλλους (πόσο μάλλον όταν το κάνει και "τηλεοπτικό καλοπληρωμένο επάγγελμα") να κρίνει πρώτον και πιο αυστηρά από όλους τον εαυτό του ..

Με τιμή και διάθεση για αλλαγή

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία, Κηφισιά
Σεπ
29
2012
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Ημερομηνία επίσκεψης:28/9/2012

Βολτάροντας αρκετά συχνά στο κέντρο της Κηφισιάς μου έκανε εντύπωση ότι η “Pasteria” είναι πάντα αν όχι γεμάτη,σχεδόν γεμάτη από πελάτες. Έτσι μπήκα στον πειρασμό κι εγώ μετά από αρκετά χρόνια να της δώσω μια 2η ευκαιρία στην Botrini περίοδο. Το ξέρουν όλοι ότι δε μαγειρεύει ο ίδιος αλλά είναι εμφανής η παρέμβασή του στην αναμόρφωση του εστιατορίου αυτού.

‘Ολος ο κατάλογος βασίζεται στην Ιταλική κουζίνα με ελληνικές πινελιές (π.χ η carbonara είναι η κλασσική εξελληνισμένη με την κρέμα γάλακτος και μπέικον και γενικότερα «παίζει» η κρέμα γάλακτος σε αρκετές σάλτσες μακαρονάδας). Εμείς πήραμε 2 μενού των 12 Ε όπου επιλέξαμε:
Για καλωσόρισμα ζεστά ψωμάκια με ντιπ κρέμας τυριού ελαφρώς σκορδάτης και ελαιόλαδο με μπαλσάμικο ξύδι.
Σαλάτα Ceasar’s με μπέικον και κρουτόν-Ολόφρεσκο μαρούλι και iceberg. Είχε παντσέτα σωτέ που έδινε περισσότερη νοστιμιά στη σαλάτα και επίσης εκπληκτικό dressing-το καλύτερο απ’όσα έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής. Ικανοποιητική ατομική μερίδα.
Pizza Greca-αυθεντικό τραγανό ζυμάρι,άψογα ψημένο όπως ακριβώς αυτό που λάτρεψα στην Ιταλία. Η σάλτσα ντομάτας όση έπρεπε στην ποσότητα,πολύ ελαφριά σε απόλυτη αρμονία με το κρεμμύδι, την πιπεριά,την κάπαρη και την ελιά.

Οπωσδήποτε δοκιμάστε τη όσοι σας αρέσει η ιταλικού τύπου πίτσα. Είχε τσαχπινιά που έρχεται πάνω σε μια λαδόκολλα
Γλυκάκι, κορμός σοκολάτας.Αρχικώς πιστεύαμε πως θα ήταν ένα γλύκο ίσα για να μπει στο μενού για να το ολοκληρώσει. Κι όμως ήταν ολόφρεσκος με πλούσια σοκολατένια γεύση με μια ελαφριά νότα ποτού που είχε,χωρίς να «πνίγεται» στο μπισκότο,όπως συνηθίζεται.
Μαζί με μια μπύρα Alfa 250ml, πληρώσαμε 27,90 Ε.
Σίγουρα συμφέρουν οικονομικά τα μενού των 12,15 ή 18 Ε.Στο site κάποιο πρόβλημα υπάρχει και δε μπορεί κανείς να δει το περιέχομενο. Όσο είναι υψηλότερο το μενού,τόσο περισσότερες επιλογές έχεις όχι μόνο σε ζυμαρικό αλλά έχει και πιάτα με κρέας. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο αξίζουν γευστικά.

Εξυπηρέτηση άψογη, στους σωστούς χρόνους. Το μόνο αρνητικό ότι το νερό βρύσης που ζητήσαμε,δεν ήταν κρύο παρότι το ζητήσαμε και τη 2η φορά. Όμως αντισταθήκαμε δυναμικά στα 3 ευρώπουλα του εμφιαλωμένου!Πάντως, Το αλλάζουν αν το ζητήσεις χωρίς να σε φέρνουν σε δύσκολη θέση.

Περιβάλλον (διαφορετικό απ’το εικονιζόμενο)πολύ όμορφο,ντιζαϊνάτο αλλά όχι υπερβολικό.Μου άρεσε η open kitchen με άψογο όμως εξαερισμό.Για τους μη καπνιστές,αυστηρή πολιτική μη καπνίσματος.Προτιμήσαμε τον εσωτερικό χώρο γιατί τα έξω τραπέζια στον πεζόδρομο ήταν αρκετά κοντά μεταξύ τους.Τέλος,οι τουαλέτες ήταν καθαρές.

+Δε χρεώνουν τα ψωμάκια.
Συνοψίζοντας,θα έλεγα ότι πρόκειται για μια απόλυτα σίγουρη λύση για να φας πολύ οικονομικά μια πεντανόστιμη ιταλική πίτσα και όχι μόνο.