ΒΑΡΟΥΛΚΟ

Ελληνική κουζίνα
ΑΝΕΝΕΡΓΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

  Πειραιώς 80 [Χάρτης]
  Εμφάνιση τηλεφώνου 210 522... 210 5228400

Το εστιατόριο έχει σηματοδοτηθεί ως κλειστό.
Δείτε άλλες καταχωρίσεις με το ίδιο όνομα/τηλέφωνο:
ΒΑΡΟΥΛΚΟ, Fish Restaurants, Καστέλλα - Μικρολίμανο
20140808-logo16 Αξιολόγηση:
72 %
Βεβαιότητα:
Γεύση
79 %
Εξυπηρέτηση
81 %
Χώρος
61 %
Value for money
65 %
€/Άτομο
53-67
Η αξιολόγηση προκύπτει από 11 κριτικές
Περιγραφή
Κλασικές ελληνικές γεύσεις με προτίμηση στην θαλασσινή μαγειρευτή κουζίνα. Κυριακή κλειστά.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Κεραμεικός
Απρ
01
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
€/Άτομο
65-80

Επισκέφθηκα το Βαρούλκο με τον άντρα μου Παρασκευή βράδυ με πολύ θετική και ευχάριστη διάθεση η οποία όμως άλλαξε ραγδαία.
Ο χώρος τίποτα το ιδιαίτερο, ήρεμο όμως και ευχάριστο περβάλλον.

Πήραμε συνολικά 5 πιάτα και 4 ποτήρια κρασί και πληρώσαμε 132 ευρώ.
Στην αρχή ένα φιλέτο τσιπούρας με φρυγανισμένο ψωμί και πουρέ αρακά (καλό σχετικά)

Το δεύτερο πιάτο ήταν ένα κεμπάπ ροφού το οποίο στην γεύση ήταν σαν κανονικό κεμπάπ (και ρωτάω εγώ... η επιτυχία ενός πιάτου είναι να καταλάβεις τι τρως σωστά?)

Το τρίτο πιάτο ήταν καλαμαράκια με σάλτσα πέστο, απλά καλο, τίποτα το ιδιαίτερο όμως.

Το τέταρτο πιάτο ένας λαχανοντολμάς με θαλασσίνα- πολύ σκληρό, κάτω του μετρίου.

Το τελευταίο πιάτο ήταν ένα ριζότο με μελάνι σουπιας.. το οποιό χαρακτηρίστηκε από τον σερβιτόρο ώς το πιο ωραίο ριζότο που έχει περάσει από το Βαρούλκο... Καλό μεν, δεν θα το έλεγα όμως κάτι το ιδιαίτερο.

Αυτό που μου έκανε ΚΑΚΙΣΤΗ εντύπωση ήταν ότι την ώρα που τρώγαμε ήρθαν δύο γνωστοί πολιτικοί (σε ξεχωριστά τραπέζια ο καθένας) με τις παρέες τους και τότε ΜΟΝΟΝ ανέβηκε ο κύριος Λαζάρου από την κουζίνα για να τους πάρει ο ΙΔΙΟΣ παραγγελία και να τους προτείνει μενου. Πολύ άσχημο και αντιεπαγγελματικό για ένα εστιατόριο τέτοιου επιπέδου. Λες και εμείς δεν πληρώσαμε για να φάμε.

Πέρα από αυτό όμως, και έχοντας μια σχετικά καλή εμπειρια από εστιατόρια, ΔΕΝ θεωρώ ότι έφαγα κάτι το ιδιαίτερο που να δικαιολογεί τα λεφτά του. Ξέραμε ότι θα πληρώσουμε πάνω κάτω ένα τέτοιο πόσο, όμως φανταζόμασταν ότι θα φύγουμε με πολύ ωραίες γευστικές εμπειρίες πράγμα στο οποίο το Βαρούλκο απέτυχε να μας τις δώσει.

Λυπάμαι δεν θα ξαναπήγαινα σε καμμιά περίπτωση.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Κεραμεικός
Ιαν
27
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
37-49

Το πιο τίμιο από τα ακριβά....
Το φαγητό κάτι παραπάνω απο απολαυστικό...

Μενού 4 πιάτων:

1ο: Τσιπουρακια τραγανα.. Πολύ τραγανα κ ξυνουτσικα... Μιάμ Μιάμ τα σαλια να τρέχουν...

2ο: καλαμάρι πεστο... Τα σαλια τρέχουν ακόμα περισσότερο... Έχουν φτάσει στο πάτωμα.... αυτή τη πατάτα απο κάτω πως τη κάνει έτσι λεπτή βρε παιδί μου???

3ο: Κριθαράκι με γαρίδες... Δε περιγράφω άλλο! Γιατί τόσα χρόνια δεν το είχα δοκιμάσει εγώ αυτό το πράγμα? Η γαρίδα βρασμένη με το χρονόμετρο.... ακριβώς στο σημείο που έχει σταματήσει ν είναι ροζ... Πιο ζουμερή κ γλυκιά πεθαινεις.... γιατί φίλε μου η γαρίδα ξέρεις πόσο εύκολο ειναι ν σου σφίξει ?

4ο: γλυκό... δε τρελάθηκα εκεί... ίσως επειδή είχαν μόνο 2 απο τις 5 επιλογές κ μάλλον οι 2 όχι καλύτερες... πήραμε απο ένα.το ένα ήταν προφιτερον ας πούμε... Μια παστουλα ήταν κ απο πάνω είχε 2 ωραία σου περιχυμενα με σως σοκολάτα κ το άλλο μια επίσης παστουλα σοκολατένια.

Για αυτά που όσο κ να μη το πιστεύεις σε κάνουν να χωρταςεις μια χαρά καθώς η ποσότητες ειναι πάνω του μέσου όρου για γκουρμέ + 3 ποτήρια κρασί κ 1 αναψυκτικουλι 104 ευρουλακια... Μια χαρά! Συνυπολογιζω στα πολύ θετικά ότι η τιμή αυτή προκύπτει απο πρόσφατη μείωση τιμών που έχει γίνει.

Για το χώρο δε θα πω πολλά. Δε μου αρέσει.... παρα είναι απλός κ σε κακό σημείο.
Τέλος θα σχολιάσω πολύ θετικά τη διάθεση του σεφ αλλα κ του μετρ του να συζητήσουν με τους πελάτες τους, να τους κάνουν να νιώσουν λίγο σαν καλεσμένοι.
Θα ξαναπάω σίγουρα και σύντομα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Κεραμεικός
Σεπ
13
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
50-64

Επισκεφθήκαμε το Βαρούλκο καθημερινή, δύο άτομα. Ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόμουν αυτό το εστιατόριο και οι προσδοκίες μου ήταν υψηλές, λόγω της φήμης του και των καλών κριτικών που είχα ακούσει από φίλους.

Ομολογώ ότι αυτό που με εξέπληξε στο εν λόγω εστιατόριο ήταν η απουσία καταλόγου. Ο μετρ μας πλησίασε πολύ φιλικά, συζήτησε μαζί μας και μας πρότεινε ένα μενού που βασιζόταν στα θαλασσινά. Φυσικά μας ρώτησε αν έχουμε αλλεργία σε κάποιο φαγητό ή συστατικό κι αφού είδε ότι συμφωνήσαμε με το μενού, έφυγε για να επιστρέψει λίγο αργότερα.

Πίστευα ότι μας είχε παρουσιάσει τα πιάτα ημέρας ή κάποιο έτοιμο μενού και ότι θα μας έφερνε κατάλογο για να επιλέξουμε κάτι άλλο, αν προτιμούσαμε, αλλά αυτός, απλώς μας είπε ότι μετέφερε την επιθυμία μας στον σεφ και μας πρότεινε την τιμή γι όσα μας είχε παρουσιάσει: 53 ευρώ το άτομο.

Μας φάνηκε πολύ λογική τιμή για τα 5 πιάτα που θα δοκιμάζαμε. Ίσως επειδή ήμασταν προετοιμασμένοι να πληρώσουμε περισσότερα.

Το φαγητό τώρα, ήταν πολύ νόστιμο και με άψογη εμφάνιση. Πρώτο πιάτο φάγαμε φιλετάκια σαργού με μια γλυκιά κρούστα. Το πιάτο ήταν διακοσμημένο με λίγη μελιτζανοσαλάτα και σάλτσες από αρακά και τυρί.

Στο κέντρο μας έφεραν μία σαλάτα με θαλασσινά και κους κους, πολύ δροσερή και νόστιμη. Δεύτερο πιάτο μύδια με αφρό από σκόρδο. Πολύ νόστιμα και αυτά και ικανοποιητική μερίδα.

Στη συνέχεια σαλιγκάρια με γαρίδες. Πολύ ευχάριστη έκπληξη για εμένα που αγαπώ τα σαλιγκάρια αλλά η γεύση τους ήταν πολύ ελαφριά, σχεδόν άνοστα. Παρολ αυτά έδεναν ωραία με την γλυκιά κρούστα πάνω στην οποία ήταν τοποθετημένα. Τελευταίο πιάτο ριζότο με κολοκυθάκια και σουπιές (αν θυμάμαι καλά) που το ανακατέψαμε με μελάνι σουπιάς. Απολαυστικότατο, απλώς είχαμε ήδη χορτάσει.

Για επιδόρπιο πήραμε μους λεμονιού με σορμπέ κόκκινων φρούτων και σαντιγί. Δροσερό, αν και κάπως ξινό για τα γούστα μου. Όλα αυτά συν δύο ποτήρια κρασί μας κόστισαν 132ευρώ, τιμή που θεωρώ ικανοποιητική για τέτοιου είδους εστιατόριο.

Η εξυπηρέτηση ήταν αρκετά καλή. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε και ο ίδιος ο κύριος Λαζάρου για να μας καλωσορίσει, κίνηση που θεώρησα πολύ ευγενική εκ μέρους του.

Ο χώρος δεν είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Δεν θα αναφερθώ αναλυτικά στην περιοχή, που είναι έτσι κι αλλιώς υποβαθμισμένη, αλλά και ο χώρος της ταράτσας, είναι κάπως περιορισμένος και ακούγεται ο θόρυβος από τα διερχόμενα αυτοκίνητα της Πειραιώς (βρίσκεται στον τρίτο όροφο). Έχει βέβαια θέα την Ακρόπολη αλλά η θέα αυτή υπάρχει και σε άλλα εστιατόρια σε πιο ήρεμες τοποθεσίες.

Εν ολίγοις, το φαγητό με ικανοποίησε αρκετά. Θα το πρότεινα σε όποιον αγαπάει τα θαλασσινά και τις ελληνικές γεύσεις και θέλει να τα δοκιμάσει στην πιο γκουρμέ εκδοχή τους. Τα πιάτα είναι σαν έργα τέχνης και αγγίζουν τους απαιτητικούς ουρανίσκους.

Το μόνο που με ξένισε είναι η απουσία καταλόγου. Πιστεύω ότι σε ένα εστιατόριο θέλεις να έχεις την δυνατότητα επιλογής ή έστω να μπορείς να δεις πόσο κοστίζει το καθετί που παραγγέλνεις.

Αναρωτιέμαι τι εναλλακτικές θα είχαμε αν δεν μας άρεσε το μενού που μας πρότειναν. Ομολογώ ότι αυτό το σύστημα δεν το έχω συναντήσει πουθενά αλλού σε όσα εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχω επισκεφθεί.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Κεραμεικός
Οκτ
03
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
€/Άτομο
65-80

Όσο περνάνε τα χρόνια χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται. Αναφέρομαι στο αρχικό εστιατόριο-έκπληξη σε μια μονοκατοικία στον Πειραιά, θα πρέπει να ήταν 20 χρόνια πριν, ίσως και παραπάνω.

Αξέχαστες γεύσεις. Τα πράγματα έχουν αλλάξει όπως κι εμείς. Ομολογώ ότι δεν θα ξαναπάω. Δεν αναφέρομαι μόνο στις υψηλές τιμές. Δεν μπορεί να μην υπάρχουν τα περισσότερα κρασιά στο winelist. Δεν επιτρέπεται να ξινίζει ο sommelier εάν δεν παραγγείλεις το κρασί που σου προτείνει. Δεν μπορεί να μην ξέρεις πόσο θα σου έρθει το κουστούμι.

Η πρόταση του chef καλό είναι να είναι γραπτή και σαφής. Λυπάμαι, αλλά όταν πηγαίνω να φάω δεν θέλω να μου ψιθυρίζει εμπιστευτικά ο maitre τι θα ήθελε να φάω. Αν θέλω να ακούσω τι συζητούν οι διπλανοί μου θα πάω στο chez Lucien.

Εν κατακλείδι η επίσκεψη σε ένα εστιατόριο είναι συνδυασμός πραγμάτων και το Βαρούλκο έπαψε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Κεραμεικός
Ιαν
08
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
50-64

Θα έβαζα παραπάνω από 2 για το χώρο άν δεν είχα διαβάσει για απεριόριστη θέα στην Ακρόπολη που τελικά ήταν κάποια θέα και λίγο μακρύτερα απ' ότι μου είχαν δώσει να καταλάβω..

Πάντως το φαγητό εξαιρετικό, πήραμε μενού 5 πιάτων με ταρτάρ σολωμού με μπρικ, μελανούρι σε μπισκότο, κριθαρότο γαρίδας (έλιωσα!) και αστακοουρά..απίθανα όλα

Μας χαιρέτησε στο τραπέζι ο ιδιοκτήτης άν και δεν μας ήξερε και μας πρότεινε να διαλέξουμε ένα άλλο τραπέζι άν δεν μας άρεσε το δικό μας, ωραία χειρονομία

Μέ ένα μπουκάλι κρασί πληρώσαμε ~125 €, λογικά για την gourme εμπειρία

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Κεραμεικός
Ιαν
05
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
50-64

Επισκεφθήκαμε το ονομαστό Βαρούλκο ένα Σαββατόβραδο του Δεκέμβρη μέσα στη γιορτινή ατμόσφαιρα με ανυπομονησία καθώς λόγω της φήμης του Λευτέρη Λαζάρου περιμέναμε τα καλύτερα. Και η αλήθεια είναι οτι δεν απογοητευτήκαμε.

Θα ξεκινήσω από το χώρο. Βρίσκεται σε ΄περίεργο΄ σημείο της Πειραιώς χωρίς στάθμευση, οπότε ψάξαμε και βρήκαμε στα γύρω στενά. Η είσοδος στο εστιατόριο γίνεται με ανελκυστήρα αφού αφήσει κανείς τα παλτό κλπ στην ιματιοθήκη στο ισόγειο. Ομολογώ ότι αυτό που με εξέπληξε αρνητικά στο εν λόγω εστιατόριο ήταν η διακόσμηση και ο χώρος γενικότερα. Προσωπικά μου θύμισε 'κουρασμένο΄ και βαρετό λόμπυ ξενοδοχείου στυλ Holiday Inn παρά ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Καθήσαμε στο τραπέζι ακριβώς μπροστά από τον ανελκυστήρα. Ω πόσο λάθος κάναμε! Το προσωπικό χρησιμοποιεί τον ανελκυστήρα για να ανεβοκαταβάζει τα φαγητά κάθε 2-3 λεπτά με αποτέλεσμα να πηγαινοέρχεται το φωτισμένο κλουβί όλο το βράδυ μπροστά στο πρόσωπό μας.

Λίαν επιεικώς απαράδεκτο, ειδικά για αυτό το μαγαζί! Δεν μπορώ να φανταστώ οτι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να επικοινωνούν με την κουζίνα που μπορεί να είναι στο υπόγειο, με άλλο κρυφό ασανσεράκι. Επίσης ο μετρ για να μάθει τι είναι διαθέσιμο επίσης ανεβοκατέβαινε με τον ίδιο ανελκυστήρα! Τηλέφωνο εσωτερικά δεν γινόταν να πάρει? Πολύ περίεργο μου φάνηκε όλο αυτό το σκηνικό και για αυτούς τους λόγους παίρνει '1' στην αξιολόγηση του χώρου το Βαρούλκο.

Ο μετρ μας καλωσόρισε και συζητώντας μας πρότεινε ένα μενού που βασιζόταν στα θαλασσινά αφού μας ρώτησε αν έχουμε αλλεργία σε κάποιο φαγητό. Δεν πήραμε απόφαση εκείνη τη στιγμή αν θα παίρναμε το μενού (55 ευρώ το άτομο) που μας πρότεινε καθώς δεν είχαμε δει το έντυπο μενού του εστιατορίου, οπότε έδειξε λίγο απογοητευμένος όταν του το ζητήσαμε. Αφού είδαμε και το έντυπο μενού αποφασίσαμε να πάρουμε το προτεινόμενο καθώς μας φάνηκε λογική και η τιμή για τα 5 πιάτα που θα δοκιμάζαμε.

Το φαγητό ήταν πολύ νόστιμο και με άψογη εμφάνιση. Μπουγιαμπέσα, τραγανό λαυράκι (θαυμάσιο) με μους από παρμεζάνα στο πλάι, ριζότο με μελάνι σουπιάς και άλλα ευφάνταστα πιάτα σερβιρισμένα αψεγάδιαστα. Το ριζότο το δοκίμαζαν πρώτη βραδυά και μας ενημέρωσαν για να εκφράσουμε τη γνώμη μας. Το παραπάνω κρεμμυδάκι δυστυχώς κάλυπτε τη γεύση του ριζότου. Για επιδόρπιο μοιραστήκαμε νοστιμότατο μους λεμονιού.

Η εξυπηρέτηση ήταν αρκετά καλή αν και λιγότερο εκλεπτυσμένη από ότι θα περίμενα ιδιαίτερα από το μέτρ που ξεκίνησε ψιλή κουβέντα και μας εξιστόρησε τι του έλεγαν άλλοι πελάτες στο παρελθόν όταν παράγγελναν, το βρήκα άτοπο. Θα περίμενα τέτοια συζήτηση από ταβερνιάρη σε καπηλειό όχι το μετρ στο Βαρούλκο. Ο σομελιέ λιγόλογος αλλά επεξηγηματικός όσο έπρεπε για τα κρασιά. Μια μόνο από τους σερβιτόρους μας ανήγγειλε σωστά τα πιάτα καθώς έφταναν. Οι άλλοι δύο που μας σέρβιραν δυστυχώς δεν ήταν κ πολύ ενήμεροι (ή πρόθυμοι).

Εν κατακλείδι ευχαριστηθήκαμε το δείπνο μας σε ποιότητα και ποσότητα και άξιζε τα λεφτά του, θα θελα να ξαναπάω. Εκείνο το ασανσέρ να μην ανεβοκατέβαινε μόνο όλο το βράδυ...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Κεραμεικός
Ιαν
07
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
37-49

Σάββατο βράδυ και το μαγαζί ήταν γεμάτο. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 2 μενού γευσιγνωσίας, εμείς επιλέξαμε αυτό με το χαρακτηριςτικο και παλαιότερο πιάτο του εστιατορίου.

Πρώτο πιάτο τραγανα φιλέτακια ψαριού, ελαφρώς τηγανισμένα, με πικάντικο πουρε μελιτζάνας, ήταν μια πολύ καλή αρχή για να μας δείξει τι θα ακολουθήσει. Στη συνέχεια, μας εντυπωσίασε πόσο πολύ ταιριάζει η σάλτσα πεστο με το ψιλοκομμένο και τέλεια μαγειρεμένο καλαμαράκι. Αλλά εκεί που παραδέχτηκαμε τον σεφ ήταν στο κριθαροτο με γαρίδες και μοσχατο Λήμνου, μια ελληνική εκδοχή του ριζοτου.

Τα γλυκά , μια λεμον παι και μια ταρτα με ανανά, ήταν οι πιο ευχάριστες εκπλήξεις της βραδιάς! Εκπληκτικός ο pastry chef!!!

Σέρβις ευγενέστατο και φιλικό, ο σομελιε πολύ καλός κι ο χώρος πολύ ιδιαίτερος. Τελικά το αξίζει το αστέρι του καθώς είναι και το πιο προσιτή σε τιμή από αυτού του επιπέδου τα εστιατόρια.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Κεραμεικός
Δεκ
31
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
65-80

Είμαι φαν του βαρουλκο κ του Λευτέρη Λαζαρου απο τότε που ήταν στο Πειραιά έχουμε περάσει μεγάλες στιγμές στο βαρουλκο ακόμα πριν πάρει το αστέρι μισελεν.
Πήγαμε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου παρέα εξη ατόμων.

ο χώρος Κομψός & προσεγμένος το σέρβις εξαιρετικό, με αμέριστη προσοχή στον πελάτη. Πήγαμε στο Βαρούλκο για να γιορτάσουμε μια ονομαστική γιορτή.

Προτιμήσαμε το μενού 5 πιάτων που μας πρότεινε ο μαίτρ (54€/ άτομο), ώστε να έχουμε μια σφαιρική γευστική εμπειρία! Και όντως, όχι μόνο οι γεύσεις ήταν υπέροχες, αλλά και η παρουσίαση των πιάτων ήταν μια ανεπανάληπτη οπτική εμπειρία.

Θα ξαναπάμε οπωσδήποτε (αρκεί να μας αφήσει η Τρόικα το περισσευούμενο αυτό κατοστάρικο, χαχαχα!).

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Κεραμεικός
Δεκ
30
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
€/Άτομο
50-64

Ενα υπέροχο εστιατόριο με ειδίκευση στα θαλασσινά. Τα φαγητά του πάντα ήταν τέλεια στη γεύση και στην εμφάνιση. Ηταν μία εμπειρία το φαγητό εκεί (παρά την πάντα τσουχτερή τιμή!) Το σέρβις πάντα ήταν μέτριο, αλλά το κρασί καλό!

Ομως τον τελευταίο καιρό έχει χάσει την ποιότητα πού είχε και στην παρασκευή των φαγητών αλλά και ως την παρουσίαση καί το εν γένει σέρβις. Κρίμα γιατί ήταν από τα καλύτερα της Aθήνας!

Το μόνο που ειναι τέλειο ακόμα είναι η θέα από την ταράτσα του κ Τα γλυκά που είναι άριστα. Το γεγονός ότι δεν έχει κατάλογο και αναγκάζεσαι να φας ότι έχουν χωρίς άλλες επιλογές σου δίνει την εντύπωση εστιατορίου καραβιού με συγκεκριμένο μενού.
Οχι δεν θα ξαναπαμε.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Κεραμεικός
Σεπ
17
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
37-49

Πήγαμε στο εστιατόριο Σάββατο βράδυ!! Εχω μόνο καλα λογια να πω για το φαγητο για το σερβις του μαγαζιου!

Όλα ηταν υπεροχα μέχρι τ στιγμη που πήγαμε να μπουμε στο αμαξι που ο παρκαδορος με τ παραδοση τ αυτοκινητου μας ειπε να τ δωσουμε οτι εχουμε ευχαριστηση για την εξυπηρετηση που μας εκανε!

Δεν επιτρεπεται σε τετοιο μαγαζι να ακουστει κατι τετοιο ή διαφορετικα ας βαλουν για το παρκινγκ μια στανταρ τιμη! Αυτο ακουστηκε ασχημο προς εμας!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Κεραμεικός
Μαι
17
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
65-80

Πήγαμε στο Βαρούλκο Δευτέρα βράδυ. Ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκα το συγκεκριμένο εστιατόριο οπότε δεν μπορώ να το συγκρίνω με παλαιότερα. Ήμασταν 4 άτομα και μας έβαλαν σε ροτόντα μπροστά στη τζαμαρία, που ήταν πολύ όμορφα. μας έφεραν συνολικά 5 πιάτα. Το πρώτο, αυγό ποσέ τελείως διαφορετικό απ'ότι μπορεί κανείς να φανταστεί, μας ενθουσίασε όλους!ήταν απίστευτη γεύση.

τα υπόλοιπα τέσσερα, όλα με ψαρικα ή θαλασσινά, ήταν επίσης πολύ νόστιμα, ειδικά το λουκάνικο από ροφό. Στο πέμπτο πιάτο είχαμε ήδη σκάσει οπότε παραλείψαμε το έκτο που κανονικά θα μας έφερναν. Πήραμε και 2 γλυκά και 2 μπουκάλια κρασί και πληρώσαμε 80ευρώ/άτομο.

Η τιμή μπορεί να φαίνεται λίγο τσιμπημένη αλλά για τέτοιου βεληνεκούς εστιατόριο και για την ποιότητα του φαγητού την βρίσκω απόλυτα λογική.άλλωστε δεν είναι και για κάθε εβδομάδα, αλλά μόνο για ιδιαίτερες περιστάσεις. overall, ,μείναμε πολύ ευχαριστημένοι και θα ξαναπήγαινα με πολλή χαρα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Κεραμεικός
Ιούλ
24
2008
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
€/Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Είναι καλοκαίρι και έχετε κάτι να γιορτάσετε; Ελάτε στο ΒΑΡΟΥΛΚΟ και θα το θυμάστε μια ζωή, φθάνει να έχετε γευστικά ανοιχτό μυαλό. Αφήστε τον σεφ να φτιάξει το μενού, ξέρει καλύτερα από εσάς τα υλικά του. Α, και πρέπει να είστε ψαροφάγοι. Η ταράτσα έχει θέα στην Ακρόπολη, μοναδική. Κρίμα που είναι τόσο ακριβό (80 ευρώ το κεφάλι για πλήρες δείπνο), αλλά αξίζει!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Κεραμεικός
Αυγ
30
2011
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Δεν είμαι φαν του ψαριού και δεν θεωρώ αντικειμενική την κριτική μου. Πιστευώ ότι εάν μου άρεσε θα έβαζα 4 όμως αναγνωρίζω κάτι καλό και του έβαλα 3.

Η εξυπυρέτηση πολύ καλή απο πάνω μας σχεδόν συνέχεια.Δοκιμάσαμε αρκετά πιάτα καθως είμασταν και αρκετά άτομα. Η παρουσίαση αυτών ήταν πολύ καλή. Η φαντασία του σεφ με άφησε άφωνο. Το αξίζει το αστέρι michelin και τον χρυσό σκούφο. Οι τιμές είναι ανάλογες της ποιότητας δεν το θεωρώ ακριβό για αυτό που παρέχει απλά ίσως το πεις σχετικά ακριβό για την εποχή αλλά δεν τρως και κάθε μέρα εκεί.

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Κεραμεικός
Δεκ
06
2010
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως το Βαρούλκο είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Αθήνα. Ωστόσο, από ένα τέτοιο εστιατόριο, το οποίου οι γεύσεις είναι πραγματικά εξαιρετικές, αναμένει κανείς συνεχή εξέλιξη στην κουζίνα.

Δυστυχώς, οι τελευταίες μου επισκέψεις αποδεικνύουν στασιμότητα καθώς ένιωσα ορισμένες γεύσεις να επαναλαμβάνονται. Όσες φορές έχω φάει στο Βαρούλκο δεν έχω παραγγείλει, αλλά αφήνουμε τον σεφ να συνθέσει το μενού - συνήθως 5 πιάτων. Όλα είναι άψογα, αλλά στην τελευταία μου επίσκεψη μου άφησαν μια εντύπωση αυτοματοποιημένης τελειότητας.

Ο Λαζάρου έκανε ένα break through στην ελληνική κουζίνα πριν 10-15 χρόνια, αλλά πιστεύω ότι τώρα πρέπει να προχωρήσει - έχει περάσει πολύ καιρό με την ίδια μανιέρα. Μία τέτοια ανανέωση θα δικαιολογεί καλύτερα και τα 100 ευρώ το άτομο που κοστίζει ένα καλό γεύμα στο εστιατόριο.

Κατα τ' άλλα ο χώρος είναι όμορφος - ιδίως έξω, με θέα στην Ακρόπολη. Το σέρβις είναι πολύ καλό, αλλά θα μπορούσε να είναι και καλύτερο σε έναν τέτοιο χώρο, ενώ ο sommelier κάνει εξαιρετικές επιλογές. Τέλος, τα γλυκά επιδέχονται βελτίωσης, καθώς θυμάμαι να έχω φάει ένα άτονο mille-feuille φράουλας.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα, Κεραμεικός
Δεκ
01
2011
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Όταν κάποιος ψάχνει το πιο αυθεντικό γαλλικό εστιατόριο στον κόσμο, λογικά θα το βρει στη Γαλλία. Αντίστοιχα το πιο αντιπροσωπευτικό ιταλικό πρέπει να βρίσκεται στην Ιταλία και πάει λέγοντας. Το Βαρούλκο θεωρείται το πρώτο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας στη χώρα μας(η Σπονδή είναι γαλλικό,δεν πιάνεται)επομένως οι ταξιδιώτες πρέπει να δοκιμάζουν κάτι που δεν το έχουν φάει πουθενά στον κόσμο. Κάπως έτσι σκεφτήκαμε και πήγαμε με πολύ υψηλές απαιτήσεις.

Ο χώρος στην ταράτσα το καλοκαίρι προσφέρεται για τα ζευγάρια. Οι τιμές του είναι απαγορευτικές για τακτικές επισκέψεις, ενδείκνυνται αν γιορτάζετε κάτι. Πήγαμε 2 άτομα τον Αύγουστο.

Πήραμε:
-ταρτάρ σολωμού με σορμπέ φινόκιο και σησαμέλαιο(στηρίζεται στη σχέση θαλασσινό-ούζο, μου έχει μείνει σαν γεύση)
-φιλέτο λαβράκι καρπάτσιο με λεμόνι και σορμπέ τομάτας (ευρηματικό)
-μπιφτέκια σφυρίδας με σάλτσα μπάρμπεκιου(σαν να τρως κρέας, επίσης δεν έχει φαντασία η επιλογή της σάλτσας, νόστιμο πάντως)
-λιθρίνι με παναρισμένο προζύμι και μους μελιτζάνας και σως βατόμουρου(η καλύτερη μους, το βατόμουρο πήγαινε αλλά ήθελε παραπάνω)
-κριθαράκι με καραβίδες, κρασί και μπούκοβο(το πιο ωραίο πιάτο του μαγαζιού και πολύ καλά χυλωμένο, όσο al dente έπρεπε χωρίς να κολλά στα δόντια.Εξίσου καλό όμως ήταν και του Βασίλαινα)
-για κυρίως: φέτα σφυρίδας με τοματίνια Σαντορίνης,πουρέ καπνιστής πατάτας και ξινόμηλο (λίγο ανάλατο, έχω δοκιμασει αλλού το ίδιο με κρέας και ήταν πεντανόστιμο)
-για επιδόρπιο: εγώ πήρα ένα πούρο σοκολάτας(συνοδεία ροφήματος μάνγκο-γιασεμί για αλλαγή γεύσης από το ψάρι),το οποίο δεν με ξετρέλανε. Δε θα κρίνω όμως το μαγαζί για τη ζαχαροπλαστική του. Ο φίλος μου πάντως ευχαριστήθηκε τη λευκή σοκολάτα με παγωτό κανέλλα και σορμπέ βύσσινο (σχήματος "πηνίου" με 2 πόλους).

Ο σερβιτόρος μας ήταν ευγενέστατος και με χιούμορ(αστειεύτηκε και με το "τασάκι"του σοκολατένιου πούρου, το οποίο τρωγόταν).

Στα μεγάλα μείον οι τιμές. Δώσαμε κάτι λιγότερο από 100ευρώ το άτομο για όλα αυτά και 2 ποτήρια κρασί, που δεν ήταν λίγα μεν, αλλά ήταν μικροσκοπικές οι μερίδες και με λιγότερα δε χόρταινες. Στο εξωτερικό υπάρχουν φθηνότερα μέρη με 2 michelin.

Δεν μας απογοήτευσε, το αντίθετο, απλώς θα ήθελα να του δώσω ένα 4 απλόχερα και δυσκολεύτηκα (ενώ το δίνω στην Εδωδή π.χ.). Επίσης αναρωτιέμαι γιατί κάποια άλλα ισοδύναμα μαγαζιά δεν παίρνουν σκούφο.

Συνοπτικά, είναι ένα πάρα πολύ καλό εστιατόριο, που όμως δεν απέχει χιλιόμετρα από άλλα όπως περίμενα(ήθελα να δώσω 3.5 γεύση). Θα του δώσω και άλλη ευκαιρία (αν πέσουν οι τιμές...)γιατί γενικά πιστεύω ότι η πιο σωστή ετυμηγορία βγαίνει την τρίτη φορά σε ένα εστιατόριο.