ΜΑΖΩΜΟΣ

Τοπική ελλ. κουζίνα

  Κυπρίων Αγωνιστών 19-21, Παράδεισος Αμαρουσίου [Χάρτης]
  210 8035800

20140808-logo16 Αξιολόγηση:
76 %
Βεβαιότητα:
Γεύση
71 %
Εξυπηρέτηση
84 %
Χώρος
69 %
Value for money
79 %
€/Άτομο
10-16
Η αξιολόγηση προκύπτει από 12 κριτικές
Περιγραφή
Παραδοσιακές σπιτικές γεύσεις με συνταγές Νάξου. Πέμπτη έως Κυριακή και μεσημέρι.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα, Μαρούσι
Ιούλ
27
2015
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
10-16

Ξεκινάω με μια ρήση του φίλου fratello: ‘’That’s democracy friends’’. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε της δημιουργίας του site. Nα μπορείς να εκφράσεις την γευστική σου εμπειρία ελεύθερα, ανεπηρέαστος από ‘’εξωτερικές’’ παρεμβάσεις και να βοηθήσεις τους καλούς χώρους εστίασης να προωθήσουν και να γνωρίσουν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό.

Σίγουρα διαφορετικές απόψεις θα υπάρξουν, διότι δεν έχουμε όλοι το ίδιο στομάχι και η οπτική γωνία που προσεγγίζουμε το μαγαζί είναι διαφορετική. Για αυτό άλλωστε υπάρχει και ο αντίλογος, για να βοηθηθεί ο χρήστης του site να επιλέξει αυτό που κρίνει ότι αξίζει, από ότι διαβάζει.

Τον ‘’Μαζωμό’’ σίγουρα δεν τον ήξερα, αν και είναι μόλις 5 λεπτά από το σπίτι μου. Τον γνώρισα σε σύναξη γενεθλίων καλού φίλου. Όπως δεν ήξερα και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που βρίσκεται απέναντι. Καταχωρείται και αυτό στην check list για να μορφωνόμαστε κιόλας.

Η πρόσβαση είναι εύκολη. Ανεβαίνοντας την Λ. Πεντέλης στρίβεις αριστερά στην Σισμανογλίου και στα 500 μ. αριστερά στην Κυπρίων Αγωνιστών. Εκεί τα συναντάς στα αριστερά σου. Το parking εύκολο μιας και μετά το μαγαζί υπάρχει αλάνα.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άνετα θεματική ταβέρνα, αφού οι ιδιοκτήτες είναι Ναξιώτες και το φαγητό έχει σαν βάση τα Ναξιώτικα προϊόντα και σπεσιαλιτέ. Έχω πολλά χρόνια να πάω Νάξο για να συγκρίνω με εστιατόρια του νησιού, οπότε θα κριθεί από αυτά που φάγαμε.

Σαν χώρος για καλοκαίρι δεν είναι ότι καλύτερο. Αν και έχει ανοιχτά την μπροστινή τζαμαρία η Καλοκαιρινή Ελληνική ζέστη δεν αντέχεται. Ο εσωτερικός χώρος είναι πολύ καλύτερος, καλαίσθητος και θυμίζει έντονα χωριό. Τζάκι, μπακιρένια σκεύη σε προθήκες στον τοίχο, ξύλινα σκουρόχρωμα τραπέζια σε ικανοποιητική απόσταση μεταξύ τους, εικονικά παράθυρα με φωτογραφίες της Νάξου, πολλά κάδρα και γενικά μια χωριάτικη – νησιώτικη διακόσμηση.

Η εξυπηρέτηση έγινε από τον Κώστα, τον γιό του αφεντικού, μιας και ο Τζίμης έλειπε για ένα 3ήμερο στη Νάξο. Παράπονο κανένα, χαμογελαστός και αυτός και όλοι οι σερβιτόροι και δίπλα μας όποτε τους χρειαστήκαμε.

Ο κατάλογος κλασικός, βαρύς, βιβλιόδετος, με τα πάντα μέσα γραμμένα, με φόντο εικόνες από τη Νάξο. Περιέχει ορεκτικά, τυριά σαλάτες, τηγανιές, μαγειρευτά και της ώρας.

Δοκιμάσαμε αρκετά πιάτα, γευστικά σε γενικές γραμμές και πάντα στο στυλ της ταβέρνας. Σίγουρα οι πατάτες οι οποίες συνόδευαν την ποικιλία αλλά και κάποια άλλα κρεατικά δεν χρειάζονται έπαινο, μιας και όλοι συμφωνούμε ότι οι Ναξιώτικες μαζί με τις Νευροκοπίου είναι οι καλύτερες στην Ελλάδα. Εδώ σερβίρονται ψιλοκομμένες, κυδωνάτες, με ρίγανη ή με τυρί, κρέμα μανιτάρια κλπ. Θα συστήσω τις σκέτες για να καταλάβετε καλύτερα τη διαφορά στη γεύση, με τις υπόλοιπες που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Η τυροκαυτερή, μεγάλη ποσότητα σε ροζ χρώμα λόγω των πιπεριών, αρκετά spicy αλλά γευστικά και εμφανισιακά ήταν σαν αλοιφή – μου θύμισε ετοιματζίδικη- οπότε εμένα με ξένισε, ενώ φαγώθηκε από τους υπόλοιπους.

Από παραδοσιακά Απειράνθου ή τ' Απεράθου όπως το προτιμούν οι παλιοί Ναξιώτες, δοκιμάσαμε το σαγανάκι με μέλι και σουσάμι, αρκετά καλό με την κρούστα να είναι crispy και την φέτα στο εσωτερικό της, να έχει πάρει την απαραίτητη γλυκύτητα από το μέλι και να δημιουργεί με την αντίθεση γλυκού και αλμυρού, μια έκρηξη γεύσεων στον ουρανίσκο.
Κολοκυθοπαστίτσα που μου θύμισε έντονα τάρτα, αποτελούμενη από κολοκύθι, κρεμμύδι και ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά μέσα σε φύλλο, αρκετά καλή στη γεύση για εμένα που το έτρωγα για πρώτη φορά.

Τα Ναξιώτικα τυριά, αρσενικό (αυτό που φτιάχνουν οι τσομπάνηδες με απαστερίωτο γάλα) και γραβιέρα, ήταν όλα τα λεφτά για αυτούς που αρέσκονται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Ήρθε μεν σε μικρό πιατάκι σε σχετικά μικρή ποσότητα, αλλά ήταν κέρασμα μαζί με το ρακί που παραγγείλαμε. Επί 2 όπως και η γλυκόπιοτη ρακή.

Από σαλάτες πήραμε ντάκος με ξινομυζήθρα, ψιλοκομμένη ντομάτα και ρίγανη, θεωρώ ότι έπρεπε να είναι πιο στεγνός ο ντάκος. Μάλλον είχε πέσει πολύ λάδι οπότε μούσκεψε πέραν του κανονικού.
Σαλάτα Μαζωμός, με μαρούλι, ρόκα, τριμμένο παξιμάδι, λιαστή ντομάτα, ξυνομυζήθρα και μπαλσάμικο πολύ καλή, πλούσια, με όλα τα υλικά φρέσκα, ήταν όσο έπρεπε δροσιστική διότι ήδη είχαμε σκάσει από την ζέστη.

Από κρεατικά δοκιμάσαμε τα αρδουμάκια ή αλλιώς γαρδουμπάκια στα μέρη μου, ψημένα στο φούρνο, κάτι σαν μικρά κοκορετσάκια με την προσθήκη σκέπης και διαφόρων μυρωδικών και λαδολέμονου. Εξαιρετικός μεζές συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Τηγανιά χοιρινή, με ψιλοκομμένη πιπεριά, κρεμμύδι, ντομάτα και μανουρομύζηθρο, ομολογώ άλλη γεύση απότι ήξερα μέχρι τώρα, τα άπαχα κομματάκια χοιρινό είχαν μαριναριστεί άψογα με τα υπόλοιπα υλικά και το τυρί από πάνω απογείωνε το πιάτο.

Τέλος ποικιλία κρεάτων πάνω σε πίτες και στην κορυφή πατάτες. Μεγάλη ποσότητα, με το χωριάτικο λουκάνικο να ξεχωρίζει γευστικά από τα υπόλοιπα, φιλέτο κοτόπουλο, μπριζόλα, πανσέτες όλα ψημένα άριστα και κομμένα σε μπουκιές.

Για κλείσιμο, κέρασμα donuts έτοιμα και όχι λουκουμάδες σε 2 παραλλαγές, με μέλι ψιλοκομμένο καρύδι και κανέλα και με λιωμένη σοκολάτα (nutella). Αν και τα donuts έτοιμα, με το ζέσταμα που είχε γίνει αλλά και τα υλικά από πάνω τα έκανε ένα πολύ καλό κλείσιμο βραδιάς, σε καμιά όμως περίπτωση δεν αντικαθιστά τον παραδοσιακό λουκουμά.

Οι τιμές δεν είναι υψηλές, τρως και πίνεις σε λογικά πλαίσια, άνετα με ένα ποσό έως 15 ευρώ.

Ο Τζίμης είναι αυτό που λέει: Μια γνήσια ταβέρνα με άριστες πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς από τον τόπο του, από το νησί του, που δεν πρόκειται να σε κοροϊδέψει και να σου προσφέρει σκάρτο πράγμα.
Άλλωστε από τι έμαθα, το κάνει για το κέφι του και για να ευχαριστήσει τους πελάτες του, τις παρέες του, τους φίλους του και όχι καθαρά για βιοποριστικούς λόγους. Σίγουρα θα το δοκιμάσω και Χειμώνα στη μέσα σάλα με το τζάκι αναμμένο και με μαγειρευτά στο τραπέζι.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα, Μαρούσι
Νοε
10
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
€/Άτομο
10-16

Ένα ρητό λέει "πονηρός ο Βλάχος". Εγώ επειδή κατάγομαι από το μεγάλο νησί δεν το ξέρω έτσι. Πονηρός είναι και ο νησιώτης που σου πουλάει νησί χωρίς θάλασσα.

Ο Μαζωμός είναι ένα όμορφο μαγαζί κυρίως αν μπείς μέσα, εξωτερικά είναι αδιάφορο. Διακόσμηση χωριάτικη, άνετα τραπέζια, ευγενικοί και πρόσχαροι άνθρωποι. Γρήγορο και άμεσο σέρβις. Με το που σήκωνα το μάτι μου προς την κουζίνα αμέσως ή ο Στέφανος ο σερβιτόρος ή ο Κος Τζίμης το αφεντικό θα τρέχανε για ψωμί, χαρτοπετσέτες, κρασί ή ότι άλλο.
Δεν ξέρω αν ήταν ανεπιτήδευτη αλλά έφτασε στα όρια του προσποιητού.

Πήγαμε παρέα 5 νοματέων για την γιορτή ενός εκ των πέντε. Σάββατο μεσημέρι κατά τις 2μμ. Βάλαμε στην μέση όλα τα πιάτα για να έχουμε σφαιρική άποψη και να δοκιμάσουμε από όλα.

Να αναφέρω ότι τις Ναξιώτικες γεύσεις τις γνωρίζω κάθ´ ότι επισκέπτομαι το νησί δύο φορές το χρόνο, και για επαγγελματικούς λόγους αλλά και για διακοπές.
Παραγγείλαμε πατάτες Νάξου φυσικά, οκ πολύ καλές.

Σαλάτα ανάμεικτη με ξυνομιτζήθρα επίσης πολύ καλή, και για ορεκτικά πιπεριές ψητές με τυρί, έμεινε πιό πολύ στην φωτιά και στέγνωσε, και κολοκυθοπαστίτσα, συνταγή Απειράνθου, αποτυχία και στο ψήσιμο και στην εκτέλεση.

Το πιάτο απαρτίζονταν από τα εξής υλικά: γλυκιά κολοκύθα, κρεμμύδι καραμελωμένο και πιπεριά καυτερή τριφτή. Σαν ιδέα καλό σαν αποτέλεσμα άστο καλύτερα, τους άρπαξε και λίγο. Τυρί αρσενικό σε πιατάκι του καφέ ψιλοκομμένο, αέρινο, προς το διαφανές, κοροϊδία.

Ακολούθησε σπλήνα μόσχου με μυρωδικά και κρεμμύδι πολύ καλή αν δοκίμαζα αλλά μικρή μερίδα, δεν έφτασε για όλους. Μοσχάρι λεμονάτο, τρία κομμάτια σκαλοπίνια τρυφερά με πατάτες, πολύ καλά, σουτζουκάκια σε σάλτσα ντομάτας με ρύζι, νόστιμα, πικάντικα με ένα ρύζι όμως απαράδεκτο, και κρατσανιστό και κολλούσε, έλεος, μην το βγάζεις καθόλου. Χοιρινό ροστό με κόκκινη σάλτσα και μακαρόνια, δεν με εντυπωσίασε καθώς το χοιρινό θα το προτιμούσα με λευκή σάλτσα. Η αυθεντική συνταγή της Νάξου όμως ειναι κόκκινο με μακαρόνια, οπότε πάσο.

Από την ψησταριά του, μόνο μισό κιλό κατσικίσια παϊδάκια, δεν είχε προβατίνα, νόστιμα και ψαχνάτα.

Όλα αυτά τα συνοδέψαμε με 1,75 λτ κρασί ροζέ, το νερό από καράφα, και ψωμί ψημένο.

Μας κέρασαν 3 μερίδες σαν λουκουμάδες, και με μερέντα και με μέλι, φρεσκότατους και δυό κατασταράκια ρακής.

Το σύνολο μας ανήλθε στο ποσό των 70€. Δηλ 14€ το άτομο με το κρασί.
Δεν είναι πολλά, αλλά δεν τρως και κάτι αξιομνημόνευτο εκτός από τα παιδάκια.
Γενικά οι εντυπώσεις είναι μέτριες, παρεϊστικο μαγαζί, λόγω γιορτών είχε δυο μεγάλες παρέες 10-12 ατόμων. Φαγητό καλύτερα από την σχάρα από ότι φάνηκε, και τον χειμώνα καλύτερα κοντά στο τζάκι.

Δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο μαγαζί ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μου.
Χρειάζεται επαπροσδιορισμός των μαγειρευτών πιάτων του μενού και ασφαλώς αναζήτηση φρεσκότερων και ποιοτικών υλικών.
Αν δε σε τραβάει το φαγητό τι να φας τζάκι ?

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα, Μαρούσι
Σεπ
30
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
-

Συμπαθητικό ναξιώτικο ταβερνάκι, καθαρά οικογενειακή υπόθεση από ό,τι ήμουν σε θέση να καταλάβω. Βρίσκεται σε μια περιοχή που δεν υπάρχει τριγύρω χώρος εστίασης και για όποιον δεν είναι κάτοικος, ίσως δυσκολευτεί λίγο να το ανακαλύψει αλλά ... αξίζει τον κόπο!

Ο χώρος είναι μεγάλος, τα τραπέζια απλωμένα και η ατμόσφαιρα καθαρά παραδοσιακή με αρκετά διακοσμητικά στοιχεία που θυμίζουν Νάξο. Ειδικά το χειμώνα στον εσωτρικό χώρο με το τζάκι θα είναι μοναδικά.

Ο ιδιοκτήτης είναι από την Απείρανθο με χαρακτηριστική ναξιώτικη προφορά: ζεστός, ανεπιτήδευτα φιλικός με οικειότητα που αιχμαλωτίζει. Σαν να πήγες σε φιλικό σπίτι για φαγητό.

Παραγγείλαμε: ρόστο κατσαρόλας (χοιρινό με σάλτσα ντομάτας που συνοδευόταν από ρύζι ή εναλλακτικά αν ήθελε κάποιος από μακαρόνια ή πατάτες Νάξου... οι γνωστές και μη εξαιρετέες...!)που κυριολεκτικά έλιωνε στο στόμα και σε απογείωνε γευστικά (είχε και μια ελαφριά γεύση σκόρδου, όχι όμως σε σημείο που να ενοχλεί), 1 σουτζουκάκια με ρύζι (επίσης νόστιμα), 1 σαρικοπιτάκι, 1 σαγανάκι με τυρί (μυτζήθρα γλυκιά Νάξου) που ήταν ιδιαίτερα ως ορεκτικά, 1 πατάτες Νάξου τηγσανιτές με τριμμένο τυρί Νάξου και κόκκινη σάλτσα που ήταν πραγματικά άπαιχτες. Ειδικά στις πατάτες είχε μεγάλη ποικιλία.

Στα συν του μαγαζιού:

-πιάτα σε μεγάλες μερίδες ακόμη και στα ορεκτικά
-μεγάλη ποικιλία πιάτων
-υπέροχες γεύσεις
-νερό σε κανάτα
-κερασμένο το χύμα κόκκινο κρασί που παραγγείλαμε
-κέρασμα στο τέλος κάτι σαν λουκουμάδες περιχυμένοι με σοκολάτα
-ο λογαρισμός που μετά βίας ξεπερνά τα 15 ευρώ το άτομο
-η ζεστασιά των ανθρώπων

Είναι απαραίτητο να πω ότι το συστήνω;;

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα, Μαρούσι
Ιούλ
14
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
10-16

Είναι ένα τραγούδι των Depeche Mode πίσω στα 80s που λέγεται "more than a party" και ξεκινάει κάπως έτσι:

Lots of surprises in store
This isn't a party it's a whole lot more

Γάντι ταιριάζει με την περίπτωση και μιας και πλέον είναι εκτός χρονικών ορίων του A4F η προηγούμενη κριτική μου, είπα να την ανανεώσω, γιατί ο Μαζωμός μας το αξίζει.

Είναι η Σπονδή?Όχι, η κουζίνα αφήνει συστηματικά όλων των ειδών τους κεφτέδες (κολοκυθό, ντοματό, ρεβυθό) λίγο παραπάνω στο τηγάνι, με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο ζουμεροί όσο θα πρεπε. Είναι το Base Grill?Όχι, τα κρέατα δεν ψήνονται σε αυτό το επίπεδο τελειότητας, με αυτή τη συστηματική προσήλωση στο να αναδειχτεί η πρώτη ύλη στο επίπεδο που της πρέπει. Είναι το Galaxy?Όχι, το περιβάλλον δεν είναι ούτε upper class (που κακώς περιμένεις σε μία ταβέρνα) ούτε θα δεις αυτά που κοροιδεύεις εν έτει 2014.

Ok, τώρα που τελειώσαμε με το τι δεν είναι ο Μαζωμός, να πούμε και τι είναι...
Πρώτα από όλα είναι ένα μαγαζί με ψυχή! Και η ψυχή του μαγαζιού είναι ο υπέροχος, ευγενέστατος και χαμογελαστός με όλους Τζίμης, με ένα χαμόγελο τόσο καθαρό, που αν έχει τύχει να γνωρίσεις πολλούς ανθρώπους στη ζωή σου το εκτιμάς όσο δεν πάει και καταλαβαίνεις ότι εδώ θα φας σωστά & τίμια.

Πρώτες ύλες σε ανοιχτή γραμμή με το νησί (βλέπε Νάξος & πιο συγκεκριμένα Απείρανθος), ριφάκι, κιμάδες, πατάτες, ρακή & γραβιερίτσα αστέρια, ενώ αν πετύχετε την παλαιωμένη γραβιέρα του μην τη χάσετε! Τα μαγειρευτά του είναι αστέρια, με το σκορδάτο ρόστο και την άπαιχτη κατσικομακαρονάδα να σέρνουν το χορό, ενώ το αναμφισβήτητο highlight του μαγαζιού είναι τα αρδουμάκια, χαλαρά μέσα στις 3 καλύτερες version γαρδουμπίτσας στην πόλη, ενώ ζημιά είναι και οι ναξιώτικες πατάτες που ρουφάνε όλο του ζουμάκι που τρέχει από τα αρδουμάκια και απογειώνονται. Άχαστο!

Οι περίφημες κρεάτινες ποικιλίες του είναι καλές, έχω τα θέματα μου με τις ποικιλίες γενικά μιας και οι χρόνοι ψησίματος σε μια πιατέλα με διαφορετικά σε είδος κρεατικά που πρέπει να βγουν την ίδια στιγμή είναι δύσκολο πράγμα, παρόλαυτά σε γεύση δεν απογοητεύουν γιατί η πρώτη ύλη είναι εξαιρετική, οπότε συγχωρείς τις όποιες αστοχίες.

Αντί επιλόγου, θα πω αυτό. Είμαι άνθρωπος που μαγειρεύει, που γουστάρει να μπαίνει στην κουζίνα του και να δημιουργεί, άλλοτε μια απλή μακαρονάδα και κάποιες άλλες φορές πιο σύνθετα & απαιτητικά πράγματα. Είναι το αγχολυτικό μου και η στιγμή της ημέρας που κάνω το μεράκι μου, Τις ημέρες εκείνες που λόγω φόρτου εργασίας ή απλά λόγω βαρεμάρας δε με τραβούν οι κατσαρόλες μου, θα πάρω το κορίτσι μου και θα πάμε στου Τζίμη, θα μπούμε μέσα, θα μας αγκαλιάσει και θα μας φιλήσει, αν είναι Παρασκευή μπορεί να ναι και ο γιατρός εκεί που αφού πιεί τα κρασιά του σίγουρα θα πιάσει το τραγούδι με μια φωνή που θα σου πέσουν τα αυτιά, ο Τζίμης θα μας φέρει τα ρακάκια μας, τις μπύρες μας, τα μπιφτέκια μας με τις πατάτες ξεχωριστά και μια μερίδα παντζάρια μέλι και θα ναι όπως και τη προηγούμενη φορά, όμορφα, τίμια, αληθινά και νόστιμα... Και αυτό είναι εν κατακλείδει πιο σημαντικό από τα Galaxy όλου του κόσμου!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη food 4 soul.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα, Μαρούσι
Μαι
05
2015
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
-

Σαν χώρος ειναι απλός και όπως αρμόζει σε μια ταβερνα του είδους.
Όλα ηταν καλής ποιότητας.
Γαρδουμπακι σπέσιαλ!
Γενικα μεζεδάκια για τσίπουρο και κρασι τρομερά.
Ομως η ποικιλία κρεατικων απογοήτευση, δεν ήξερες τι κομμάτια κρέατος έτρωγες.....

Θα ξαναπαμε ομως για όλα τα υπόλοιπα!

Χρήσιμη;
0
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα, Μαρούσι
Απρ
05
2015
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
10-16

Μετά από πρόσκληση φίλου, λόγω γενεθλίων, μας πήγε σ’ ένα μαγαζί στο Μαρούσι το ‘’ Μαζωμό ‘’. Το μαγαζί μέσα είναι αρκετά συμπαθητικό ενώ έξω χωρίς κανένα ενδιαφέρον.

Το είχα επισκεφθεί στο παρελθόν 2-3 φορές, περισσότερο λόγω καλών τιμών, αλλά παρατήρησα αλλαγές στις γεύσεις και στο μέγεθος των μερίδων.

Τώρα οι γεύσεις είχαν γίνει κάπως αδιάφορες δηλαδή δεν βρήκα πιάτο που να πω α! ωραίο εμένα πάντως με κέρδισε ένα κρέας με μακαρόνια και κόκκινη σάλτσα, (δεν θυμάμαι πως το έλεγαν άλλωστε είμαι και μακαρονάς) όσο για τις μερίδες κάπως μικρότερες.

Όμως οφείλω να ομολογήσω πως η εξυπηρέτηση ήταν αρκετά καλή.

Οι δε τιμές αν και λίγο τσιμπημένες από παλιότερα παρέμεναν πολύ καλές, σε σχέση με άλλα μαγαζιά του είδους, περίπου 12-14 € το άτομο μαζί με το κρασί.

Όμως θα το πρότεινα για μία εναλλακτική λύση λόγω τιμών και εξυπηρέτησης και για άλλον ένα λόγω, σημαντικό για μένα, το ότι είναι σε μια ήσυχη περιοχή που βρίσκεις εύκολα να παρκάρεις.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα, Μαρούσι
Σεπ
16
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
10-16

Αρκετά καλή ταβερνοψησταριά των Βορείων προαστίων με καταγωγή από τη Νάξο.

Το εσωτερικό και ο ημιυπαίθριος αρκετά προσεγμένα και καθαρά, χωρίς κάτι το ξεχωριστό. Τα ξύλινα τραπεζοκαθίσματα απλά συμπαθητικά. Το χειμώνα ο εσωτερικός χώρος σε συνδυασμό με το τζάκι, παίρνει αρκετή ζεστασιά και θαλπωρή.

Το προσωπικό και ο ιδιοκτήτης ιδιαίτερα φιλικοί και το σέρβις καλό, με συνηθισμένες μικροατέλειες (ξέχασα το ψωμί, ξέχασα το λεμόνι), σε γενικές γραμμές ικανοποιητικό, για τον όγκο εργασίας που έχουν.

Ατού του μενού είναι οι ποικιλίες κρεάτων - οι τεράστιες ποσότητες των κρεατικών - πες λουκάνικο, πανσέτα, κοτόπουλο, μπιφτέκι - είναι καλόψημένες και καλοαλατισμένες και συνοδεύονται από ικανό όγκο πατατών. Η "μικρή" ποικιλία είναι αρκετή για 4 άτομα μεσαίων/ελαφρών βαρών.

Πολλές φορές το προσωπικό αποτρέπει παρέες 4 ατόμων να πάρουν τη μεγάλη ποικιλία δηλώνοντας πως θα μείνει, πράγμα που κατα κύριον λόγο συμβαίνει.

Η χωριάτικη ικανοποιητική με μια πολύ καλή μαλακοκαυτερή φέτα, δυνατό πιάτο επίσης και η τηγανητή στριφτή τυρόπιτα με λιαστή ντομάτα (δεν θυμάμαι πώς την λέει ακριβώς). Η τυροκαυτερή αδύναμη, πολύ φλατ.

Σίγουρα σηκώνει βελτίωση. Την 2η φορά που πήγα το χύμα κρασί ήταν πολύ άσχημο. Το κόκκινο ήταν ένα βήμα πριν το ξύδι και το λευκό λίγο καλύτερο.

Την 1η φορά πριν 5-6 μήνες είχαν σαφώς καλύτερο κρασί. Ο λογαριασμός συνοδεύεται από λουκουμάδες με σοκολάτα οι οποίοι αντιθέτως με άλλους στο τραπέζι, δε μου άρεσαν.

Ο λογαριασμός είναι μία ευχάριστη έκπληξη, πλέον σε πολύ λίγα μαγαζιά μπορείς να φας με 10 ευρώ το άτομο.

Σε γενικές γραμμές το συστήνω ανεπιφύλακτα, μου άφησε σίγουρα θετικές εντυπώσεις.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα, Μαρούσι
Οκτ
08
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
€/Άτομο
10-16

Μας το συστήσανε ως το απόλυτο παραδοσιακό φαγητό χωρίς φανφάρες και πολλά πολλά!!!! Ο συμπαθέστατος ιδιοκτήτης (Ναξιώτης, με βαριά ναξιώτικη προφορά) πολύ μου άρεσε!!!!

Ο χώρος νόστιμος και απλός, οι τιμές πολύ πολύ καλές αλλά το φαγητό τίποτα το ιδιαίτερο και πόσο περισσότερο παραδοσιακό!!!

Ειλικρινά ίσως ξαναπάω για να δοκιμάσω κάτι παραπάνω από παιδάκια-ποικιλία- τζατζίκι- πατάτες που πήραμε την προηγούμενη φορά. Οι μερίδες εξαιρετικά μικρές αλλά οι λουκουμάδες που μας κέρασαν έκτακτοι.. και το ρακάκι πολύ καλό.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα, Μαρούσι
Μαι
06
2014
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
€/Άτομο
10-16

Επισκεφτήκαμε συγκεκριμένο μαγαζί ένα Σάββατο.. είναι σε ένα άσχετο σημείο του στο Μαρούσι αλλά ήταν γεμάτο από κόσμο.. γεγονός που σε συνδυασμό με τη χαμηλή μουσική υπήρχε μια βαβούρα από τον κόσμο και τα παιδάκια..

Το προσωπικό είναι πολύ πρόσχαρο και φιλικό και το σέρβις καλό (ο περισσότερος κόσμος το είχε στέκι).

Εμείς πήραμε τον ντάκο συμπαθητικός χωρίς ιδιαίτερη παρουσία λαδιού και ντομάτας που δεν στοιχίζουν... την πίτα με την κολοκύθα που ήταν άνοστη από αλάτι ή απο κάποιο τυρί και πολύ λαδένια.. Τα μανιτάρια που δεν ήταν ακριβώς τηγανητά και κατά τη γνώμη μου δεν ταιριάζουν στο γενικό μενού.

Σαν κυρίως είχαμε διαβάσε το εξαιρετικό ρόστο που ήταν απλά δυο φέτες σαν νουά μοσχαριού με πολύ μέτρια σάλτσα ντομάτας ανάλατο και αυτό (γενικά όλα τα πιάτα ήθελαν αλάτι κατά γενικής ομολογίας και τον τεσσάρων της παρέας). Οι γαρδούμπες ήταν καλές. Η τηγανία ήταν ανάλαφρη αλλά θα την ήθελα πιο μερακλίδικη.. τέλος συμπληρωματικά πήραμε και ψητή προβατίνα η μισή ήταν καλή η υπόλοιπη ήθελε γερή μασέλα...

Το κατάστημα προσέφερε λουκουμάδες με μια νερούλη σοκολατένια σάλτσα συμπαθητική..

Το τελικό σύνολο που πληρώσαμε ήταν 60€ οικονομικό αλλά θα ήθελα μετά από τα καλά λόγια που είχα ακούσει για την Ναξιώτική κουζίνα του να φάω κάτι για να ξαναπάω...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα, Μαρούσι
Νοε
28
2013
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
10-16

Επισκέφτηκα την ταβέρνα λόγω των θετικών κριτικών που διάβασα εδώ καθώς έψαχνα ένα ταβερνάκι να φάω καλά, να πιώ και στο τέλος να μη κλαίω τα λεφτά μου.

Δε θα γράψω για την τοποθεσία ούτε θα περιγράψω το μαγαζί γιατί συμφωνώ με τις περιγραφές που έγιναν, προσωπικά μου άρεσε ο χώρος. Απλά και λιτά, καθαρά και περιποιημένα.

Τα 2 τριάρια που έβαλα, τα έβαλα, όχι γιατί δεν έμεινα ικανοποιημένη, αλλά γιατί τα κρατάω για το τέλειο, το ύψιστο.

Ένα μεγάλο συν για μένα ήταν ο ιδιοκτήτης. Φιλικός, ευγενικός, πρόσχαρος με διάθεση και όρεξη για κάθε σου επιθυμία. Σα να ήμασταν φίλοι στο σπίτι του ένα πράγμα.
Όσο για το φαγητό, ωραίες μερίδες να χορταίνει το μάτι και το στομάχι σου, με τίμιες τιμές.

Εμείς ζευγάρι πήραμε
μία πατάτα νάξου, (ενδιαφέρον, σάλτσα ντομάτας με κατσικίσιο κίτρινο τριμμένο τυρί)
ένα τζατζίκι, (εγώ το προτιμώ πιο βαρύ)
ντοματοκεφτέδες, (προσωπικά δε ξετρελάθηκα)
μία σαλάτα μαζωμός, (αρκετά καλή)
ένα ρόστο (τρυφερό και μαλακό κρέας με μία υποψία σκόρδου, καλό)
και αρδουμπάκια (πολύ νόστιμα)
συν ένα λίτρο κρασί. (ελαφρύ φαινομενικά, αλλά βαράει, προσοχή!!!!)
Το κρασί μας το κέρασε και όλα μαζί κόστισαν 30 ευρώ.

Θεωρώ ότι για ζευγάρι είναι πολλά αυτά που πήραμε αν κι εμάς μας φαίνονταν λίγα όταν τα παραγγείλαμε. Αλλά σκάσαμε και τρώμε αρκετά. Οπότε αν αφαιρέσω ένα πιάτο απο αυτά που παραγγείλαμε καθώς σκάσαμε, ένα ζευγάρι τρώει πολύ καλά και πίνει εξίσου καλά με 20 ευρώ και κάτι ψιλά.

Θα ξανατιμήσω σίγουρα το μαγαζί, να δοκιμάσω και άλλα πιάτα...
Το συστήνω ανεπιφύλακτα.