Κριτικές εστιατορίων από τον καλοφαγά: pass1
| 21 αποτελέσματα - εμφάνιση από 1 έως 21 | |
| Αποτελέσματα ανά σελίδα: |
Μεζεδοπωλεία
Ποιότητα φαγητού : Το επισκέφθηκα πριν ένα μήνα περίπου. Ένιωσα έκπληξη από τον κατάλογο που μας προσφέρθηκε αφού είχε μέγεθος μικρού βιβλίου. Ωχ είπα, θα ψάχνουμε με τις ώρες τι θα παραγγείλουμε. Αμ δε. Το βιβλίο/κατάλογος ήταν εντελώς παραπλανητικό αφού περιείχε κείμενα/ποιηματάκια/φωτογραφίες. Ο δε κατάλογος των φαγητών ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτος αφού τα μόνα που προσφέρονταν ήταν κάποιες ομελέτες, ποικιλία, και δύο τρία ακόμα πράγματα τύπου ντάκος, ελιές με παξιμάδι, μυζυθροπιτάκια κ.λ.π. Δηλαδή δεν υπήρχε κανένα μαγειρευτό φαγητό ή μεζές. Μου προξένησε ιδιαίτερα κακή εντύπωση ότι στην ποικιλία είχε ντολμαδάκια κονσέρβας. Εξυπηρέτηση : Κατά την παραμονή μας, μας εξυπηρέτησε με προθυμία μια νεαρή ευγενική κοπέλα. Χώρος / ατμοσφαίρα : Καλούτσικος χώρος σε στυλ νεο μεζεδοπωλείου, με παλ χρώματα, λευκά τραπεζάκια κ.λ.π Τιμή / ποιότητα : Αν υπολογίσετε ότι μια για παράδειγμα μια ταπεινή Άμστελ κάνει 4 ευρώπουλα, το χύμα κρασί 12 και μια ποικιλία κοστίζει 20 με πολύ ντομάτα,αγγούρι, πατατοσαλάτα (που 'ναι και φθηνά), αλλά με λίγα κομματάκια σαλάμι, και τυράκι (που όσο να 'ναι τους στοιχίζουν και παραπάνω) δεν το λες και φτηνό. Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ μαζί με το ούζο/τσίπουρο/κρασί/μπύρα, συνηθίζω να τρώω και κάτι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους μεζεδοπωλείο χωρίς κουζίνα είναι αυτό, και σε τι εξυπηρετεί η ύπαρξη τέτοιου είδους μαγαζιού. Τέλος πάντων επειδή έχει αρχίσει να με εκνευρίζει η λογική του τύπου σερβίρουμε κανά ουζοτσίπουρο και καμιά ποικιλία, τσιμπάμε το σαραντάρι και δεν μπλέκουμε με τηγάνια – κατσαρόλες, έχω να πω πως αν βαριούνται να μαγειρέψουν δεν είναι ανάγκη να το λένε μεζεδοπωλείο. Μπορούν να το πουν καφενέ ή καφετέρια. Αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι ακόμα και στις καφετέριες μπορείς να φας ένα τοστ. Στου Στράτου πάλι όχι. Και κάτι ακόμα: Τις μπύρες τις φέρνει ξεροσφύρι. Το κρασί πάλι το συνοδεύει με ..... πατατάκια !!!!!!! |
Ταβέρνες
Πρόκειται για ιστορική ταβέρνα του Χαλανδρίου η οποία λειτουργεί από το 1932. Μετά λύπης μου οφείλω να παρατηρήσω ότι ζει μέρες απόλυτης παρακμής. Ποιότητα φαγητού : Κακή έως πολύ κακή. Ξέρετε τα παιδάκια γάλακτος; Καμία σχέση. Αυτά που φέρανε μοιάζανε με παιδάκια δεινόσαυρου. Όσο για τα υπόλοιπα θέλει ταλέντο να μην μπορείς να φτιάξεις ούτε μια μπριζόλα της προκοπής. Εξυπηρέτηση : Τρία τέσσερα κάθιδρα γκαρσόνια τρέχουν πάνω κάτω προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν ορδές πεινασμένων πελατών. Φυσικά δεν τα καταφέρνουν με αποτέλεσμα αν κάποιος θέλει π.χ. μια μπύρα να πρέπει να τους παρακαλάει κανένα μισάωρο μέχρι να του δώσουν σημασία. Ας πάρουν κανένα σερβιτόρο ακόμα. Τόση ανεργία υπάρχει. Κάποτε οι μαγαζάτορες πρέπει να καταλάβουν, ότι δεν κάνουν χάρη στους πελάτες. Οι πελάτες κάνουν χάρη που επιλέγουν τα θλιβερά τους μαγαζιά. Χώρος / ατμοσφαίρα : Ο εσωτερικός χώρος με μια λέξη μόνο : απαράδεκτος. Τραπεζοκαθίσματα αισθητικής 70, σε συνδυασμό με τον ανύπαρκτο διάκοσμο δεν είναι ότι καλύτερο. Η τελευταία φορά που πρέπει να πέσανε λεφτά για οτιδήποτε έχει να κάνει με περιβάλλον - ατμόσφαιρα πρέπει να ήταν γύρω στο 1932 που ξεκίνησε. Ο εξωτερικός χώρος εξίσου απαράδεκτος. Δεκάδες στριμωγμένοι πελάτες δημιουργούν περιβάλλον Ρωμαϊκής αρένας. Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα πως έμοιαζε το Κολοσσαίο στις δόξες του, ιδού ο χώρος σας. Τιμή / ποιότητα : Τουλάχιστον οι τιμές είναι φθηνές. Ε, και; Τα Goody's είναι ακόμα πιο φτηνά, με καλύτερη εξυπηρέτηση και σίγουρα πιό ευχάριστο περιβάλλον. |
Ταβέρνες
Πρόκειται για πολύ παλιό μαγαζί, το οποίο όμως δεν νομίζω ότι τιμά την ιστορία του. Ποιότητα φαγητού : Μέτρια έως κακή. Ας τα πάρουμε από την αρχή : Όταν φτάσαμε μας φέρανε νερό σε καράφα και όχι εμφιαλωμένο. Ωραία λέω , σωστοί. Μαζί μας φέρανε και κέρασμα: Ελιές και τυρί. Για την ακρίβεια 10 ελιές και 10 απειροελάχιστα κομματάκια τυρί για δέκα ανθρώπους. Αργότερα βλέποντας τον λογαριασμό διαπίστωσα ότι δεν ήτανε και τόσο κέρασμα αφού κάθε ελιά και τυράκι χρεώθηκε 80 λεπτά. Ότι ορεκτικό πήραμε ήταν σε χιλιοτηγανισμένο λάδι. Ειδική μνεία στο λουκάνικο : τα λουκάνικα του Lindl μπροστά τους είναι γκουρμεδιά. Όταν φέρανε το πρώτο κυρίως πιάτο - μπιφτέκια η αυθόρμητη ερώτηση ήταν: που είναι τα υπόλοιπα; Βλέπετε το πιάτο κοσμούσαν δύο μπιφτεκάκια μικρού μεγέθους. Το πιάτο θα μπορούσε να ονομαστεί μπιφτέκι – τρικ , ή μπιφτέκι σφηνάκι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως δεν ήταν το μέγεθος του. Ήταν ότι ΔΕΝ τρωγότανε, αφού μύριζε.Τα υπόλοιπα από τα κυρίως μοσχαρίσιες, χοιρινές κ.λ.π ήταν εξίσου μικρά σε μέγεθος και άψητα. Εξυπηρέτηση : Δύο βλοσυρά, αγέλαστα γκαρσόνια, που καταριόντουσαν την μαύρη μοίρα τους, που τους έστειλε για δουλειά και όχι σε κάποια παραλία, προσπαθούσαν όχι με ιδιαίτερο κέφι να ικανοποιήσουν τους θρασύτατους πελάτες που είχαν την εξωφρενική απαίτηση να θέλουν να φάνε. Χώρος / ατμόσφαιρα : Εδώ οφείλω να ομολογήσω ότι έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά, αφού σίγουρα ο χώρος ξεφεύγει από τα στερεότυπα της παραδοσιακής ταβέρνας. Τιμή / ποιότητα : 14,90 μια μοσχαρίσια; 6,60 οι γίγαντες; 4,50 τα χόρτα; Πάμε καλά; Δεν νομίζω. |
Ψαροταβέρνες
Έτυχε να βρεθώ στην Πλάκα πριν καμία εβδομάδα. Η πεινασμένη μου παρέα επέμενε να κάτσουμε σε κάποιο γραφικό ταβερνάκι, οπότε παρά τις αντιρρήσεις μου τελικά ενέδωσα και βρέθηκα στην ταβέρνα του Ψαρρά. Ποιότητα φαγητού: Ότι ακριβώς περιμένατε από μια ταβέρνα της Πλάκας. Άθλιο φαγητό σε εξωφρενικές τιμές. Και δύο παρατηρήσεις: Σε όλη την Ελλάδα οι μπριζόλες σερβίρονται με τηγανητές πατάτες (άντε και κανένα ρύζι). Ποτέ δεν έχω ξαναδεί μπριζόλα να συνοδεύεται από μπρόκολο και βραστά καρότα !!!!!!! Επίσης είθισται οι χοιρινές τουλάχιστον, να είναι καλοψημένες. Μισοωμή χοιρινή δεν έχω ξαναδεί. Εξυπηρέτηση: Ταχύτατη και επαγγελματική. Χώρος/Ατμόσφαιρα: Τα τραπέζια βρίσκονται στα σκαλάκια. Ο περιβάλλων χώρος θυμίζει νησί. Τιμή/Ποιότητα: Εξωφρενικά ακριβό για αυτό που προσφέρει. Το φθηνότερο κρεατικό ξεκινάει από τα 13 ευρώ. Εάν έχετε το θράσος να θελήσετε ψάρι πουλήστε πρώτα το σπίτι σας. Θα πρότεινα την επίσκεψη μόνο αν φιλοξενείτε συγγενή από Αμερική, μόνο για ένα ούζο και με την προϋπόθεση ότι το πορτοφόλι σας είναι extra large. |
Ταβέρνες
Ποιότητα φαγητού : Θα έλεγα ότι το μπιφτέκι (που αποτελεί και την σπεσιαλιτέ του μαγαζιού) είναι εξαιρετικό , όσο για τα υπόλοιπα μάλλον αδιάφορα. Ο κατάλογος είναι πολύ περιορισμένος αφού δεν έχει καθόλου μαγειρευτά , αλλά μόνο της ώρας , γεγονός που περιορίζει δραματικά τις επιλογές. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον δύο τρία μαγειρευτά πιάτα. Εξυπηρέτηση :Γρήγορη και επαγγελματική. Χώρος/Ατμόσφαιρα : Αρκετά φροντισμένος, ίσως ένα κλικ παραπάνω από τυπική ταβέρνα. Η αυλή αρκετά καλή , και τα τραπέζια με αρκετό χώρο ανάμεσα τους. Τιμή / Ποιότητα: Ούτε κρύο , ούτε ζέστη. Υποφερτά αλλά όχι αξιομνημόνευτα. Εάν μένετε εκεί γύρω δεν είναι άσχημα. Οι τιμές φυσιολογικές (γύρω στα 8-9 € τα κυρίως). |
Beer Restaurants
Ποιότητα φαγητού : Μικρή κάρτα , μέτρια υλικά , μέτριος μάγειρας. Στα μείον επίσης ότι η κουζίνα κλείνει νωρίς (γύρω στις 11). Κάποιος να εξηγήσει στον ιδιοκτήτη ότι αφενός στην Ελλάδα ο κόσμος συνηθίζει να βγαίνει μετά τις 10-11 και αφετέρου δεν συνηθίζουμε να μπεκροπίνουμε άνευ φαγητού ή έστω ενός μεζέ. Τρίτο αρνητικό : Αν τύχει και πας μετά από την ώρα που κλείνει η κουζίνα ετοιμάσου για μπύρα ξεροσφύρι, αφού μαζί με τις μπύρες δεν φέρνουν το παραμικρό συνοδευτικό. Ένα φιστίκι , πατατάκι κ.λ.π Τέταρτον : Ήπια τρεις μπύρες: Μια ξεθυμασμένη , μια ζεστή , και μια λάθος σερβιρισμένη weiss. Αφού πρόκειται για μπυραρία θα πρέπει να σερβίρουν σωστά, τουλάχιστον τις μπύρες. Εξυπηρέτηση : Σχετικά γρήγορη, αλλά : Καταλαβαίνω ότι το μαγαζί βρίσκεται σε τουριστικό σημείο και οι πολλοί πελάτες είναι αλλοδαποί , αλλά θεωρώ εξωφρενικό το γεγονός ότι πρέπει να παραγγέλνω στα Αγγλικά μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Δηλαδή αν άνοιγε ένα Ελληνικό εστιατόριο στο Δουβλίνο οι πελάτες του θα έπρεπε να παραγγέλνουν στα Ελληνικά ? Χώρος/Ατμόσφαιρα : Σχετικά σκοτεινός και με μυρωδιά φαγητού. Οι τουαλέτες πιο βρώμικες από γηπέδου, με σωρούς αμάζευτων χαρτιών. Τιμή / Ποιότητα: Άμα κάποιος διψάει και θέλει μια μπύρα σκέτη νέτη με 5-5,5 € τότε ΟΚ. Αλλιώς ξεχάστε το. |
Κίνα
Ποιότητα φαγητού : Τα γνωστά. Μην περιμένετε κάποια σπεσιαλιτέ. Πολύ καλή πάπια, won ton κ.λ.π. Αρκετά καλή ποιότητα - ποσότητα. Εξυπηρέτηση: Επαγγελματική από δύο κοπέλες οι οποίες μιλάνε άριστα Ελληνικά και είναι σε θέση να εξηγήσουν τα πάντα. Περιβάλλον : Αν παραβλέψετε κάποιους εφιαλτικής αισθητικής κινέζικους πίνακες ο εσωτερικός χώρος είναι καλούτσικος με ωραία στρωμένα τραπέζια. Τιμή / ποιότητα : Με 40 το ζευγάρι, νομίζω ότι όλοι θα ικανοποιηθούν, αφού σε άλλα αντίστοιχα μαγαζιά θα έπρεπε να δώσουν τα διπλά. Αν μένετε εκεί γύρω δεν είναι και άσχημα. |
Ταβέρνες
Η Ροζαλία είναι το μαγαζί που μπορεί να φέρει δάκρυα στα μάτια κάθε παλιού Εξαρχιώτη. Πριν είκοσι πέντε - τριάντα χρόνια το δρομολόγιο ήταν σαφώς και απαράβατα προκαθορισμένο : Ταινία του Φασμπίντερ στο Βοξ ή τη Ριβιέρα και ακολούθως ανάλυση της ταινίας μετά μπριζολοφαγίας στην Ροζαλία. Έκτοτε όλα άλλαξαν. Το τείχος του Βερολίνου δεν υπάρχει, η Σοβιετική Ένωση έγινε Ρωσία και ο Κύρκος λέγεται Τσίπρας. Όλα είπα? Όχι. Υπάρχει ακόμα ένα μικρό Γαλατικό χωριό που αντιστέκεται σθεναρά. Το λένε Ροζαλία και οι Ρωμαίοι του life style ποτέ δεν θα το κατακτήσουν. Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για ένα μαγαζί το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με όρους συμβατικής κριτικής. Ποιότητα φαγητού: Σε πείσμα των καιρών παραμένει καλούτσικο. Βέβαια μην φανταστείτε ότι μαγειρεύει ο Μποτρίνι , αλλά τα πιάτα κυμαίνονται σε αξιοπρεπή επίπεδα. Εξυπηρέτηση : Παλαιάς και καλής κοπής. Χώρος/Ατμόσφαιρα : Γραφική με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο. Το καλοκαίρι συμπαθητική αυλή. Τιμή / Ποιότητα: Καλές τιμές, καλή ποιότητα. Άντε βρε , πάλι συγκινήθηκα. |
Στη σχάρα
Ποιότητα φαγητού: Αντίστοιχη των υπολοίπων ταβερνών της περιοχής. Το μενού διαθέτει τα βασικά ταβερνιακά: προκάτ πατάτες , λουκάνικα Lidl , παϊδάκια που ψιλομυρίζουν , στεγνές μπριζόλες, γουρουνόπουλο. Ειδική μνεία στο τελευταίο καθώς υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είναι προχθεσινό και ξαναζεσταμένο. Εξυπηρέτηση : Η γνωστή κατάσταση όπου ένα άντε δύο γκαρσόνια , τρέχουν για να εξυπηρετήσουν όλα τα τραπέζια. Παρόλα αυτά είναι σχετικά αποτελεσματική. Χώρος/Ατμόσφαιρα : Κάπως καλύτερη από τον συρφετό των υπολοίπων τρισάθλιων Πεντελικών μαγαζιών. Αυτό οφείλεται αφενός στο ότι βρίσκεται σε ένα απόμερο μέρος και αφετέρου στον σαφώς λιγότερο κόσμο που μαζεύει από ότι τα υπόλοιπα. Τιμή / Ποιότητα: Τιμές ακριβές, ποιότητα κακή. Συμπέρασμα : Αν είναι να πληρώσετε εσείς ούτε για αστείο. Αν σας κερνάει κάποιος άλλος προσπαθήστε να τον μεταπείσετε. |
Στη σχάρα
Μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση η κριτική του συνήθως προσεκτικού στα σχόλια του fratello. Προφανώς η επίσκεψη στην οποία αναφέρεται ο έγινε πριν καμιά εικοσαριά χρόνια , όταν ακόμα η Πεντέλη ήταν ένα ωραίο πράσινο βουνό και ο Τέλης μια εξοχική γραφική ταβερνούλα. Έκτοτε η Πεντέλη κάηκε τρεις- τέσσερις φορές , γέμισε μεζονέτες και ο Τέλης μετατράπηκε σε χώρο μαζικής - βιομηχανικής εστίασης. Οπότε θα σχολίαζα ως ακολούθως : Ποιότητα φαγητού: Μέτρια έως κακή αφού καλείται να εξυπηρετήσει συγχρόνως καμιά πεντακοσαριά νοματαίους. Μην έχετε ιδιαίτερες απαιτήσεις. Εξυπηρέτηση : Εντελώς απρόσωπη. Θα σε εξυπηρετήσουν αγέλαστα γκαρσόνια που κάνουν αγγαρεία. Χώρος/Ατμόσφαιρα : Αν ψάχνετε ένα ήσυχο, ατμοσφαιρικό και διακριτικό μέρος μην πάτε. Τι ατμόσφαιρα μπορεί να έχει ένα μέρος που τρώνε και οι δώδεκα φυλές του Ισραήλ, μαζί με τα αλαλάζοντα παιδάκια τους ? Το γήπεδο σε αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού μπορεί να χαρακτηριστεί ως όαση ησυχίας και πολιτισμού συγκριτικά με τον Τέλη Τιμή / Ποιότητα: Τιμές ψιλοκυριλέ εστιατορίου, ποιότητα κακού μαγειρείου. |
Bar Restaurants
Για σου Νίκο, τι γίνεσαι ? Καλά, είχα πάει Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο. Πήγες σε κανένα καλό μαγαζί? Ναι πως, στο Ritz. Ήταν ακριβό? Να σου πω : Την μία φορά έφαγα το μενού των τριών πιάτων και πλήρωσα 47 λίρες δηλαδή 53 ευρώ. Την άλλη παρήγγειλα a la carte. Τα πρώτα γύρω στα 20€ ,τα κυρίως 40€ και τα γλυκά 17€. Α ρε Νίκο, πάλι κορόιδο πιάστηκες. Αν έδινες κάτι παραπάνω θα μπορούσες να πας στο Baraonda και να ζήσεις μια φανταστική εμπειρία. Δηλαδή ? Να σου πω : Εκεί στο Ritz που πήγες ποιόν θα μπορούσες να δεις? Την Βασίλισσα Ελισάβετ, ή αυτόν τον ανεκδιήγητο Κάρολο με την Καμήλα του. Άντε και τον αχώνευτο πρωθυπουργό τους. Ενώ στο Baraonda μπορείς να δεις πολιτικούς διεθνούς κύρους. Τον Βουλγαράκη, την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ίσως ακόμα και την Μπιρμπίλη. Μα αφού ξέρεις ότι δεν ενδιαφέρομαι για πολιτική. Έστω. Στο Ritz τι θα δεις? Κανένα ανθυποσελέμπριτυ τύπου Αμπράμοβιτς, κανά ξεπεσμένο πρώην σταρ τύπου Κλούνευ, άντε και καμιά ατάλαντη τύπου Μαντόνα. Ενώ στο Baraonda, θα έχεις την μοναδική ευκαιρία να κάτσεις δίπλα σε ιερά τέρατα όπως Βασίλειος Κωστέτσος ή Λάκης Γαβαλάς. Αν είσαι τυχερός , λέω αν, μπορεί να δεις ακόμα και τον Χάρη Σιανίδη. Έλα μην μου πεις. Και στο κάτω κάτω γιατί να δίνεις τόσα λεφτά για να πας στο Ritz? Σιγά το μαγαζί. Σ’ αρέσουν τα ασημένια σερβίτσια? Τα λινά τραπεζομάντηλα και οι πολυέλαιοι? Οι παλιές αντίκες. Αηδίες. Σιγά που ξέρουν οι αρχοντόβλαχοι οι Εγγλέζοι από στυλ. Και στο φινάλε τι είναι αυτό το Ritz? Ένα αχούρι εκατό ετών σε μια φτωχογειτονιά δίπλα στο παλάτι. Ενώ το Baraonda? Ααα. Απέξω μπορεί να θυμίζει εγκαταλειμμένη αποθήκη πράγμα καθόλου τυχαίο, γιατί η χλιδή δεν πρέπει να επιδεικνύεται. Αλλά μέσα είναι άλλο πράγμα. Βαρύτιμα έπιπλα από τα 120 ενωμένα εργοστάσια, σκεύη από τις ακριβότερες σειρές του IKEA και του Praktiker. Και σε τι περιοχή : στους μαγευτικούς Αμπελόκηπους. Δίπλα στην μυθική Λεωφόρο. Αυτό ονομάζεται glamour. Ε Νίκο τι λες ? Τελικά δίκιο έχεις. Πάλι κορόιδο πιάστηκα. ΥΓ1: Ο παραπάνω διάλογος είναι φανταστικός. Οι τιμές πραγματικές. Αν επιθυμείτε μπορείτε να δείτε τις τιμές στο Ritz στο : theritzlondon.com/restaurant/index.asp Μην το κάνετε όμως. Θα σας πάρουν τα κλάματα. ΥΓ2 : Respect στον ιδιοκτήτη του Baraonda. Ο τύπος είναι απλά μεγαλοφυΐα αφού κατόρθωσε να είναι ακριβότερος από το Ritz του Λονδίνου και παρόλα αυτά το μαγαζί του να είναι τίγκα. Φαντάζομαι ότι μετά από κάποια χρόνια η υπόθεση θα είναι study case σε σχολές μάρκετινγκ. |
Κίνα
Ποιότητα φαγητού : Τυπικά πράγματα, χωρίς εξάρσεις. Μάλλον καλούτσικα θα έλεγα. Εξυπηρέτηση: Μου έκαναν εντύπωση αυτά που διάβασα παρακάτω, δεδομένου ότι συνήθως η εξυπηρέτηση είναι ιδιαίτερα γρήγορη και αποτελεσματική. Ίσως να πέσανε σε άσχημη μέρα. Βέβαια να επισημάνω ότι οι σερβιτόρες εξυπηρετούν με το γνωστό κινέζικο αμίλητο, αγέλαστο, παγερό ύφος. Περιβάλλον : Τα γνωστά . Φαναράκια και τα ρέστα. Εσωτερική αίθουσα άστα να πάνε , εξωτερικός χώρος με σόμπες – πλαστικά. Πολύς κόσμος και φασαρία. Τιμή / ποιότητα : Θα έλεγα ότι είναι καλή αφού πάει 30-40 το ζευγάρι, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να φάει αρκετά καλά με τα μισά λεφτά που θα έδινε αλλού. Δεν θα πρότεινα σε κάποιον να ξεκινήσει από το Μοσχάτο αλλά αν μένετε εκεί γύρω και θέλετε κάτι οικονομικό δεν είναι και άσχημο. |
Ταβέρνες με τραγούδι
Απορώ που γράφω πρώτος για αυτό το μαγαζί, μιας και πρόκειται για την πιο ιστορική ταβέρνα της Κυψέλης αφού λειτουργεί ανελλιπώς αν δεν κάνω λάθος από το 1965. Για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα αναφέρω ότι πρωτοπήγα αρχές 80 γι’ αυτό σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είμαι αντικειμενικός : Ποιότητα φαγητού: Όλος ο κατάλογος είναι μια σελίδα Α4. Λίγα, κλασικά, ταβερνίσια και καλά. Ότι πάρετε άψογο. Μπιφτεκάκι εξαιρετικό, τραγανά κολοκυθάκια, κεφτεδάκια σπιτικά, κανονικές πατάτες, άπαιχτο κοκορέτσι. Το μόνο μείον η ποιότητα του χύμα κρασιού. (Εξ’ ου και το 3 στην βαθμολογία) Εξυπηρέτηση: Γρήγορη , επαγγελματική , αποτελεσματική. Χώρος/Ατμόσφαιρα: Αφού κατέβεις καμιά τριανταριά σκαλάκια κάτω από την γη , βρίσκεσαι στον ορισμό του (παλιού τύπου) κουτουκιού - ταβέρνας. Να επισημάνω ότι Σαββατοκύριακο παίζει μουσική-χορός μέχρι τελικής πτώσεως. Τιμή/Ποιότητα: Με ένα σαραντάρι το ζευγάρι νομίζω ότι θα φάτε-πιείτε-χορέψετε , δηλαδή θα περάσετε μια χαρά. |
Ταβέρνες
Ποιότητα φαγητού: Άνιση αφού υπάρχουν κάποια πολύ καλά πιάτα π.χ λαχανοντολμάδες, κάποια μέτρια π.χ.φρικασέ και κάποια απαράδεκτα π.χ στιφάδο. Παρόλα αυτά πρέπει να επισημανθεί ότι η ποσότητα σε κάθε πιάτο είναι εξαιρετικά μεγάλη και τα υλικά φρέσκα. Εξυπηρέτηση: Γρήγορη , αλλά όχι ιδιαίτερα γελαστή. Φάε , φύγε. Χώρος/Ατμόσφαιρα: Ελεεινός. Απρόσωπος. Απαράδεκτος. Τρισάθλιος. Το ΚΨΜ του 6ου Συντάγματος Πεζικού φαντάζει μπροστά του σαν όαση καλού γούστου. Τόσα λεφτά βγάζουν. Χάθηκε να βάλουν δυο πραγματάκια να δημιουργήσουν κάποια ατμόσφαιρα? Τιμή/Ποιότητα: Αντί να φάτε σε σουβλατζίδικο ή στα Goodys είναι προτιμότερο να φάτε στον Κίτσουλα. Μέχρι εκεί όμως. |
Ιταλία
Έχω πάει αρκετές φορές, συνεπώς έχω ολοκληρωμένη απόψη καιέχουμε και λέμε. Ποιότητα φαγητού: Άψογη. Τα πάντα καλομαγειρεμένα και φρέσκα. Μερίδες για να τρως και να χορταίνεις. Στα ζυμαρικά υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μικρής ή μεγάλης μερίδας. Καταπληκτικά γλυκά - παγωτά, πολύ καλό χύμα κρασί. Ταχύτατη εξυπηρέτηση, όσος κόσμος και αν υπάρχει. Σερβιτόροι ευγενικοί και ενημερωμένοι. Καλόγουστος χώρος, εξαιρετικά άνετα τραπέζια, μακριά το ένα από το άλλο. Δεν ακούς τι συζητάνε οι διπλανοί και μπορείς να απλωθείς όσο θέλεις. Δύο άτομα τρώνε / πίνουνε του σκασμού με ένα πενηντάρικο. Τι άλλο θέλετε; ΝΑ ΠΑΤΕ. |
Μεξικό - Κούβα
Ποιότητα φαγητού: Καλό και σε μεγάλη ποσότητα. Ο κατάλογος με τα αναμενόμενα για μεξικάνικο (τάκος, μπουρίτος κ.λ.π) . Αλλά έχω μια απορία : στο Μεξικό μαγειρευτά δεν τρώνε ; Οι τιμές από πολύ τσιμπημένες έως εξωφρενικές. Και κάτι ακόμα : πιάτο 17€ (κοτόπουλο) με προτηγανισμένες πατάτες ; Έλεος. (Εξ ου και το 2 στην βαθμολογία που αλλιώς θα ήταν 3) Εξυπηρέτηση: Τρεις νεαρές σερβιτόρες προσπαθούν, χωρίς πάντα να τα καταφέρνουν. Χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια για ένα αλατοπίπερο, που δεν υπήρχε στο τραπέζι μας, όπως δεν υπήρχαν και χαρτοπετσέτες. Δεν χρειάστηκε καμία προσπάθεια για νερό αφού μόλις κάτσαμε, μας φέρανε εμφιαλωμένο το οποίο δεν ζητήσαμε αλλά μας το χρεώσανε κανονικότατα. Χώρος/Ατμόσφαιρα: Τυπικός χώρος μεξικάνικης ταβέρνας, χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Πολύς κόσμος, ψιλοστρίμωγμα και απίστευτος θόρυβος σε σημείο που πρέπει να φωνάζεις στον διπλανό σου για να σε ακούσει. Αντιλαμβάνομαι ότι οι εστιάτορες περιμένουν ένα Σάββατο για να δουλέψουν, αλλά δεν γίνεται, σε χώρο τριάντα ανθρώπων να στριμώχνεις πενήντα. Θετικό σημείο ότι η απαγόρευση καπνίσματος τηρείται απόλυτα. Τιμή/Ποιότητα: Πιάτο με χοιρινό 22€? Πιάτο με μοσχάρι 26€? Δεν έχω καμιά αντίρρηση να δώσω αυτά τα λεφτά σε ένα εστιατόριο με λινά τραπεζομάντιλα, κρυστάλλινα ποτήρια , καλά σερβίτσια κ.λ.π Αλλά σε ταβέρνα????? Προς την αγαπητή evi που έκανε κριτική παρακάτω. Αν 26€ για ένα πιάτο μοσχάρι (προσοχή όχι φιλέτο) σε μεξικάνικη ταβέρνα σου φαίνεται εξαιρετική τιμή, ποια τιμή θα σου φαινόταν ακριβή???? |
Multi Ethnic
Πρόκειται για εστιατόριο στο οποίο πηγαίνω δύο, τρεις φορές τον χρόνο για αρκετά χρόνια. Μετά λύπης μου παρατηρώ ότι με την πάροδο των ετών το φαγητό φθίνει αργά αλλά σταθερά, ενώ οι τιμές αυξάνουν γρήγορα αλλά σταθερά. Φαγητό: Την τελευταία φορά πήγα με διάθεση να φάω ένα ωραίο, καυτερό κοτόπουλο vindaloo. Ατυχώς το είχαν αφαιρέσει από τον κατάλογο, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό. Σαν να λέμε δηλαδή ένα Ελληνικό εστιατόριο δεν σερβίρει μουσακά, ένα κινέζικο δεν έχει spring rolls, και ένα γιαπωνέζικό δεν έχει sushi. Τέλος πάντων δεν πειράζει λέω στον εαυτό μου. Θα στραφώ στο Μεξικό και θα πάρω ένα εξίσου καυτερό chili con carne , δηλαδή κρέας με πιπερίτσες τσίλι (ενίοτε και με κόκκινα φασόλια). Αυτό που ήρθε ήταν ένα εξόχως σουρεαλιστικό πιάτο ρύζι με κιμά με λίγες σταγόνες σάλτσας ντομάτας με Tabasco το όποιο ήταν κοστολογημένο στα 17 ευρώπουλα (το ρύζι βλέπετε είναι πανάκριβη πρώτη ύλη). Πήραμε και ένα κοτοπουλάκι γιαβανέχ (2 φτερούγες δηλαδή μην φανταστείτε φοβερά πράματα) το οποίο ψιλοτρωγόταν αλλά με 16 ευρώ που έκανε δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Τα 4 (μέτρια) φαλαφέλ των 11 ευρώ δεν μπορώ να πω ότι τρελαίνομαι να τα ξαναφάω, και όσο για μια πρασινάδα των επίσης 11, έλεος μαρούλι είναι όχι αστακός. Αν κάτι πάντως άξιζε ήταν το εξαιρετικό παγωτό παπαρούνα. Χώρος/Ατμόσφαιρα : Ωραία σάλα αλλά... Ο ένας πάνω στον άλλον. Σήκωνα το πιρούνι μου και φοβόμουν να μην καρφώσω τον άνθρωπο στο διπλανό τραπέζι. Σεβαστείτε λίγο και τους πελάτες σας. Σε λίγο για να βγάλετε περισσότερα λεφτά θα βάλετε τραπέζια και στην τουαλέτα. Εξυπηρέτηση : Παρόλο που είχαμε κράτηση περιμέναμε κανένα 20λεπτο στο bar. Κατά σατανική σύμπτωση το ίδιο συνέβη και με όλους τους άλλους. Σου λέει θα τους βάλουμε στο bar θα διψάσουν - ζηλέψουν, θα πιούν κανά ποτάκι , να και άλλο ένα δεκαρικάκι. Μόλις κάτσαμε η σερβιτόρα μας έφερε καταλόγους και νερό (το οποίο δεν ζητήσαμε, δεν ήπιαμε αλλά χρεώθηκε κανονικά). Αφού παραγγείλαμε μας φέρανε τα δεύτερα μετά από αιώνες. Τιμή/Ποιότητα: Ζεύγος / κατοσταρικάκι. Too much. |
Ρωσία - Ουκρανία
Φαγητό: Με αρκετά σκαμπανεβάσματα. Έχω φάει λαχανοντολμάδες που τους θεώρησα από τους κορυφαίους. Την επόμενη φορά που πήγα απλά ήταν χάλια. Σταθερές αξίες: σούπες (ειδικά μανιταρόσουπα και μπορς), κοτόπουλα (Κιέβου και Μινσκ), χοιρινό με μανιτάρια, και τέλος σασλίκ (σουβλάκι που μαρινάρεται για 24 ώρες). Και κάτι ακόμα: Αυθεντική ρώσικη σαλάτα (την οποία οι Ρωσοουκρανοί ονομάζουν Ολιβιέ). Χώρος/Ατμόσφαιρα : Εδώ αξίζει ειδική μνεία. Πρόκειται για ένα μαγαζί που χωρίς να έχει ξοδέψει ένα σκασμό λεφτά σε διακοσμητές (της κακιάς ώρας) είναι από τα πλέον καλαίσθητα που έχω δει. Σκούρο κόκκινο στους τοίχους το οποίο δημιουργεί εξαιρετική αντίθεση με τα σκούρα πράσινα τραπεζομάντιλα, κουρτίνες, πόρτες πατζούρια και πολυελαίους. Σαρδελο-μαμάκες και λοιποί της συνομοταξίας καλό θα ήταν να περάσουν μια βόλτα μπας και πάρουν καμιά ιδέα περί κομψότητας. Εξυπηρέτηση : Σερβιτόροι τσακάλια. Τέλος. Τιμή/Ποιότητα: 2 άτομα γύρω στα 45 με 3 μπύρες. Not bad. |
Beer Restaurants
Ποιότητα φαγητού: Πάω επί δέκα χρόνια και ποτέ δεν έχω φύγει παραπονεμένος από την ποιότητα του φαγητού. Ο εξαιρετικός μάγειρας σε κάνει να αναθεωρήσεις την άποψη ότι μπυραρία και καλό φαγητό είναι έννοιες ασύμβατες. Τα κλασικά κότσι / ποικιλία κορεατικών / ποικιλία λουκάνικων απλά εξαιρετικά. Σαλάτες φρέσκες, πρωτότυπες, άψογες. Μεγάλη ποικιλία ορεκτικών και κυρίως. Εξυπηρέτηση: Άμεση και ευγενική. Χώρος / Ατμόσφαιρα : Τυπικός μπυραρίας. Καμιά φορά με περισσότερη φασαρία από ότι πρέπει. Το καλοκαίρι έχει και τραπεζάκια έξω. Τιμή / Ποιότητα : 2 άτομα με 45-50 τρώνε και πίνουν του σκασμού. |
Ταβέρνες
Ποιότητα φαγητού: Αν σε ουζερί με 6-7 φαγητά σερβίρουν κεφτεδάκια ζεσταμένα σε φούρνο μικροκυμάτων, και τυροπιτάκια της κακιάς ώρας ο μάγειρας απλά πρέπει να αλλάξει επάγγελμα. Εξυπηρέτηση: Ταχύτατη. Χώρος / Ατμόσφαιρα : Δεν υπάρχει χώρος. Τα τραπεζάκια είναι τοποθετημένα κατά μήκος του Πεδίου του Άρεως. Τιμή / Ποιότητα : Φθηνά ναι , καλά όχι. |
Αφρική
Δηλώνω εξαρχής ότι πηγαίνω στο συγκεκριμένο μαγαζί από την ημέρα που άνοιξε (Το 2002). Συνεπώς υπό καμία έννοια δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ο χώρος με καναπέδες στα χρώματα της Αιθιοπικής σημαίας, πλαστικά λουλούδια, διακοσμητικά από Αιθιοπία κ.λ.π είναι η επιτομή του κιτς σε βαθμό που θα έκανε οποιοδήποτε θαμώνα εστιατορίου στα Β.Π να πάθει εγκεφαλικό, αλλά κατά παράδοξο τρόπο έχει μια γλυκύτατη γραφικότητα. Η πελατεία είναι κυρίως (ευγενέστατοι) Αιθίοπες αλλά υπάρχουν και αρκετοί Έλληνες Η εξυπηρέτηση είναι άμεση. Δεν γνωρίζω ποιός ήταν στο μαγαζί την ημέρα που πήγε ο AntAnt αλλά οι δύο ιδιοκτήτριες του μαγαζιού μιλάνε καλά Αγγλικά και υποφερτά Ελληνικά, και θα σας εξηγήσουν ότι χρειαστεί να ξέρετε. Όσο και αν σας φανεί περίεργο το φαγητό είναι αποκλειστικά κρέας (με εξαίρεσή ένα είδος φακής-φάβας). Προτιμήστε το κατφού (καυτερός κιμάς) και το τιπς (μικρές λωρίδες κρέατος) τα οποία και ψήνονται σε μαντεμένια σκεύη με φωτιά αποκάτω. Εξαιρετική επιλογή είναι το γουότ (κοτόπουλο σε κόκκινή σάλτσα με ένα βραστό αβγό). Οι μερίδες είναι χορταστικότατες (ένα ζευγάρι δεν μπορεί να φάει πάνω από δύο πιάτα). Οφείλω να προειδοποιήσω ότι τα φαγητά καίνε σαν να έχεις καταπιεί δέκα μπουκάλια tabasco γιατί χρησιμοποιούν ένα απίστευτο κόκκινο πιπέρι το οποίο δίνει μια ιδιαίτερη γεύση. Ο ορθόδοξος τρόπος να τρως είναι ο εξής: παίρνεις με το κουτάλι και βάζεις φαγητό πάνω στην injera (είδος πίτας φανταστείτε την σαν ζύμη κρέπας). Εγώ πάντως ζητάω πιρούνι. Τα φαγητά συνοδεύονται με μπυρίτσα (τα καυτερά που λέγαμε). Σύσταση: Όχι πάνω από δύο-τρία πιάτα. Δεν θα τα φάτε και είναι κρίμα. Τιμές: Δύο πιάτα + μια σαλάτα + injera + 3 πράσινες = 28-32 ευρώ. Να πάω? Τρεχάλα. Αυθεντικό και έξω από ότι ξέρετε. |
| ??? ???? ??! |
| 21 αποτελέσματα - εμφάνιση από 1 έως 21 | |