ΔΕΥΤΕΡΑ 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. ΕκτύπωσηE-mail

PUTUMAYO WORLD CAFE

Βαθμολογία χρηστών

2.9 (7) Δες σχόλια / σχολίασέ το εσύ

ΕΙΔΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ: Cafe + Bar Rest.

Περιοχή: Ν.Σμύρνη
Διεύθυνση: Κ. Παλαιολόγου 17 & Μεγ. Αλεξάνδρου, Ν. Σμύρνη
Tηλέφωνο: 210 9341711, 210 9341282
Ανοιχτό όλη μέρα με πολυεθνικό μενού.
Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Δες σχόλια / Σχολίασέ το εσύ

Συνολική βαθμολογία από: 7 χρήστη(-ες)

Για να γράψετε μια κριτική πρέπει να είστε μέλος και να έχετε κάνει log in.

2.9

2.6

3.1

3.3

2.4

Πολύ όμορφος χώρος με πολλά επίπεδα και άνετος. Θα πρέπει όμως να μην ξεχνάμε πως το όλο εγχείρημα είναι cafe περισσότερο και όχι εστιατόριο. Αν θέλεις να φας κάτι, θα βρεις κάτι αξιοπρεπές, με αρκετές επιλογές αν και cafe, αλλά ακριβό γι'αυτό που προσφέρει.

Πήραμε ένα ωραίο πιάτο με κοτόπουλο και πιπεριές συνοδεία από 4 ντιπ και τορτίγιες, ένα ορεκτικό με τορτίγια τσένταρ και κοτόπουλο, 2 ποτήρια σαγκρία, σύνολο 37€. Την ζυγαριά όμως, την γέρνει αρκετά υπέρ του ο χώρος καθώς και η μουσική, και κάπως έτσι φεύγεις ικανοποιημένος. Αν και δεν μένω στις γύρω περιοχές, θα ξαναπάω.

- Big Apple Boogaloo -

Πολύ ωραίος, πολιτισμένος χώρος στη Νέα Σμύρνη για ποτό ή καφέ με έθνικ μουσική από την ομώνυμη αλυσίδα.

Προτιμώ να κάθομαι στη βεράντα του ισογείου ή στην αυλή του. Το φαγητό δεν είναι το ατού του, αλλά άμα πεινάσετε περιοριστείτε σε κάποια μακαρονάδα ή ακόμα καλύτερα στο ορζότο (ένα πιάτο με στάρι που παίζει δυνατά). Η ποιότητα του φαγητού παρουσιάζει διακυμάνσεις και το ίδια πιάτο μπορεί να είναι πολύ μέτριο άλλη φορά (ιδιαίτερα μεσημέρι). Πολύ καλή σαγκρία σε κανάτα. Τιμές τσιμπημένες.

2.5

2.0

Πήγα πρώτη φορά για καφέ/ποτό, όταν πρωτοάνοιξε. Έκτοτε το ξαναεπισκέφθηκα ουκ ολίγες φορές, αλλά πάντα για τον ίδιο σκοπό.

Μία φορά δοκίμασα το φαγητό του. Το μενού είναι εξαιρετικά φτωχό (όπως θα έπρεπε μιας και δεν το θεωρώ εστιατόριο, εξού και ο μικρός χώρος για φαγητό) και από αυτά τα λίγα πιάτα που είχε πήραμε μια σαλάτα με ρόκα που ήταν πολύ καλή, ένα κοτόπουλο με σως παρμεζάνας εγώ κι ένα burger o άντρας μου.

Οφείλω να ομολογήσω ότι το δικό μου πιάτο μου άρεσε αρκετά, ενώ το burger ήταν τελείως άνοστο.

Ο χώρος ήταν προσεγμένος και όμορφος, η εξυπηρέτηση αρκετά αργή, ενώ οι σχετικά πλούσιες μερίδες δε νομίζω πως δικαιολογούν τις τιμές.

Θα το πρότεινα για ποτάκι ή καφεδάκι.

2.3

2.0

ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΟΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΦΑΓΗΤΟ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ.

2.5

1.0

3.0

Μόλις επέστρεψα από εκεί, και πολύ φοβάμαι πως δεν θα συμφωνήσω με τις άλλες 2 κριτικές.

Ο κάτω χώρος (ο πάνω ήταν κλειστός την ώρα που πήγαμε) ψυχρός και άχρωμος. Μόνο 2-3 έθνικ πίνακες στο χώρο και πολλά στριμωγμένα τραπέζια.

Το φαγητό τίποτα το ιδιαίτερο. Τα ορεκτικά ήρθαν κακο-ζεσταμένα από τον φούρνο μικροκυμάτων, ενώ τα κυρίως ήταν καλύτερα σε γεύση, χωρίς πάλι να λένε και τίποτα.

Για 2 ορεκτικά (μελιτζάνες φούρνου και ένα μπουρίτος με κοτόπουλο), 2 κυρίως (ένα ζυμαρικό και ένα χοιρινό) και 2 μπύρες πληρώσαμε 30€/άτομο.

Δεν νομίζω, πως θα ξαναπήγαινα για φαγητό, ίσως για καφέ στην αυλή το καλοκαίρι.

2.3

2.0

Εξαιρετικος χωρος για καθε ωρα.

3.8

3.0

Οι άνθρωποι που ανέλαβαν το Putumayo World Cafe δεν έφτιαξαν μόνο ένα από τα πιο κομψά καφέ - μπαρ ρέστοραν που έχω δει, αλλά συνέβαλαν στο να σωθεί μια πολύ όμορφη παλιά μονοκατοικία στο κέντρο της Νέας Σμύρνης και να μην ξεφυτρώσει άλλη μια πολυκατοικία στην περιοχή. Νεοσμυρνιώτης και εγώ ο ίδιος, τους υποκλίνομαι για την προσπάθειά τους.

Είτε καθίσετε στην αυλή, είτε στην κλειστή βεράντα με τη τζαμαρία, είτε στο «σαλόνι», είτε στο αίθριο-μπαρ πίσω, είναι βέβαιο πως θα απολαύσετε την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και το περιβάλλον. Μπορείτε ακόμη να διαλέξετε και τον πάνω όροφο για περισσότερη ησυχία.

Καλοφτιαγμένα τα κοκτέιλ (αν και το μοχίτο θέλει λίγη δουλίτσα), περιποιημένοι οι καφέδες και έθνικ γεύσεις νοστιμότατες. Ωστόσο δεν είναι από τα καταστήματα που θα πάς για να φύγεις χορτασμένος, τα πιάτα, κατά τη γνώμη μου, παίζουν περισσότερο ρόλο συνοδευτικό στο κρασί και την παρέα. Η ποικιλία τυριών που δοκίμασα ήταν πολύ καλή. Συμπαθητική η ιταλική ποικιλία, ενώ αν θέλεις κάτι να σε «κρατήσει» παραπάνω, δοκίμασε κάποιο από τα μπέργκερ. Οι τιμές των πιάτων είναι τσιμπημένες (σε σχέση με την ποσότητα), αλλά σε αποζημιώνουν οι μουσικές από το Πράσινο Ακρωτήρι!

Πολύ γρήγορο και εξυπηρετικό το σέρβις, περιποιημένοι σερβιτόροι και σερβιτόρες. Σημαντικό: Το κτίριο έχει πολύ καλό εξαερισμό, δεν σε ενοχλεί καθόλου η κάπνα. Για όσους όμως επιμένουν, έχει ειδικό «δωμάτιο» μη καπνιστών (βολεύει και η διαρρύθμιση του κτιρίου, αφού ήταν παλαιότερα σπίτι).

Α, και για τους πρωινούς τύπους, παρέχονται δωρεάν για διάβασμα οι εφημερίδες της ημέρας.

Τα CD της Putumayo με «έθνικ» μελωδίες από όλο τον κόσμο είναι γνωστά στους φαν της world music. Πλέον έχουν αποκτήσει και την... επίσημη στέγη τους, αφού το καφέ διαθέτει και πωλητήριο. Φευγοντας λοιπόν, τσιμπάτε και το δωράκι σας.

Μακάρι να υπήρχαν και άλλα τέτοια μαγαζιά στην πόλη!

3.8

??? ???? ??!