Θαλασσινοί μεζέδες και φρέσκο ψάρι. Σάββατο, Κυριακή και μεσημέρι. Δευτέρα κλειστά.
Προβολή μεγαλύτερου χάρτη
| Περιοχή: | Αργυρούπολη |
| Διεύθυνση: | Μ. Γερουλάνου 74, Αργυρούπολη |
| Tηλέφωνο: | 210 9963170 - 210 9953861 |
Δες σχόλια / Σχολίασέ το εσύ
Συνολική βαθμολογία από: 2 χρήστη(-ες)
Για να γράψετε μια κριτική πρέπει να είστε μέλος και να έχετε κάνει log in. |
Τη συγκεκριμένη ψαροταβέρνα την είχα προσπεράσει αρκετές φορές καλοκαίρι, βλέποντας τα τραπέζια της σχεδόν γεμάτα με αρκετό κόσμο και πίστευα ότι ανήκει στην κατηγορία της πολύ υπερτιμημένης ψαροταβέρνας/ εστιατορίου, είδος που τα τελευταία χρόνια πλασσάρεται δυναμικά σε ολόκληρη τη Γερουλάνου της Αργυρούπολης . Βρέθηκα εκεί με παρέα 5 ατόμων, ένα πρώιμο ανοιξιάτικο Σαββάτο μεσημέρι που ξεκίνησε με λιακάδα και κατέληξε χειμωνιάτικο. Παρόλαυτα το σέρβις του εστιατορίου μας είχε ενημερώσει ότι όποια στιγμή επιθυμούσαμε θα μπορούσαμε να μεταφερθούμε στον εσωτερικό χώρο, το οποίο και κάποια στιγμή πράξαμε !. Ο χώρος των τραπεζιών έξω είναι συνηθισμένος αλλά πάλι είναι απλά στο πεζοδρόμιο και το σερβίρισμα φιλικό, αξιοπρεπέστατο, εξυπηρετικότατο και αρκετά γρήγορο. Στις γεύσεις επίσης υπήρχαν εκπλήξεις ...θετικές ευτυχώς ! Αυτά τουλάχιστον που δοκιμάσαμε, όπως φασόλια μαυρομάτικα, ριζότο με θαλασσινά, χορτόπιτα, χόρτα βραστά, ήταν αρκετά έως πολύ ικανοποιητικά. Επίσης ξεχώριζαν σημαντικά (από τα συνηθισμένα βαρετά και κάποιες φορές άνοστα πιάτα αντίστοιχων εστιατορίων) το νόστιμο ψητό χταπόδι, ο γευστικός μουσακάς με θαλασσινά και μια ωραιότατη σαλάτα με φασολάκια , γαρίδες και λευκή πηχτή σάλτσα/κρέμα Philadelphia ( ...νομίζω). Το φρέσκο τηγανητό καλαμάρι, οι τηγανητές ολόκληρες γαρίδες ( μας ρώτησαν αν θέλουμε να έχουν και το κεφάλι),και οι φρέσκιοι ολόκληροι τηγανητοί γαλέοι ανέβασαν το πύχη πολύ υψηλότερα με κορύφωση τις φρεσκότατες τηγανητές κουτσομουρίτσες ( 45ευρώ / κιλό), που πραγματικά ήταν από τις νοστιμότερες που έχω δοκιμάσει. Κλείσαμε το γεύμα μας, με γυαλιστερές που μόλις είχαν καταυθάσει και ολοκληρώσαμε με ένα τύπου τουρτίτσα ολόκληρο γλυκό και επίσης κάποια άλλα σιροπιαστά με σοκολάτα ? ( όλα τα γλυκά κερασμένα από το εστιατόριο) και καφέδες. Συνολικό κόστος του πολύωρου γεύματος μας, 220ευρώ με αρκετά καραφάκια ούζου. Περάσαμε πολύ ωραία, φάγαμε πολύ νόστιμα και φαντάζομαι ότι τα καλοκαιρινά βράδια θα είναι πολύ πιό ευχάριστα αν βέβαια βρει κάποιος τραπέζι ( ελπίζω να διατηρηθούν οι γεύσεις και οι τιμές !!!), μιας και τα ανωτέρω εκτιμούνται δεόντος από πολλούς καλοφαγάδες . |
Η Αλμύρα είναι απο τις πολύ γνωστές ψαροταβέρνες της Αργυρούπολης που συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Διαθέτει φρεσκότατο ψάρι που όμως εξαφανίζεται εν ριπή οφθαλμού, οπότε καλό είναι να ζητήσετε να σας κρατήσουν το είδος της αρεσκείας σας όταν θα κάνετε κράτηση. Εκτός απο ψάρι, διαθέτει πληθώρα πεντανόστιμων μεζέδων. Must είναι τα καβουροπιτάκια και οι γαριδομπουκιές. Για επιδόρπιο οπωσδήποτε δοκιμάστε την πορτοκαλόπιτα -αν και έχω την εντύπωση ότι έχουν σταματήσει να την φτιάχνουν-. Τιμές λογικές, οι αναμενόμενες για ψαροταβέρνα. |
Arkady (25/12/2008)
Top #10 Καλοφαγάδων Δες όλα τα σχόλιά μου Δες τα αγαπημένα μου εστιατόρια |