ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. ΕκτύπωσηE-mail

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Βαθμολογία χρηστών

3.3 (5) Δες σχόλια / σχολίασέ το εσύ

ΕΙΔΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ: Αίγυπτος

Περιοχή: Εξάρχεια
Διεύθυνση: Μετσόβου 13 & Ρεθύμνου, Μουσείο
Tηλέφωνο: 210 8210004
Website: http://www.alexandrianet.gr
Αιγυπτιακή και μεσογειακή κουζίνα. Κλειστά Κυριακή.
Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Δες σχόλια / Σχολίασέ το εσύ

Συνολική βαθμολογία από: 5 χρήστη(-ες)

Για να γράψετε μια κριτική πρέπει να είστε μέλος και να έχετε κάνει log in.

2.8

3.4

Το επισκεφθήκαμε πρόσφατα κάποιο Σαββατόβραδο 2 άτομα.
Ο χώρος συμπαθητικός στην αυλή όπου κάτσαμε, η οποία ουσιαστικά είναι ο διάδρομος που οδηγεί στον κλειστό χώρο του εστιατορίου. Το σέρβις πολύ καλό και το προσωπικό ευγενέστατο.

Το φαγητό άνω του μετρίου με κάποια πιάτα να υπερτερούν και κάποια άλλα πιο μέτρια. Η σαλάτα φατούς ήταν πολύ καλή, η καλύτερη που έχω φάει μέχρι τώρα. Το ορεκτικό κουμπέμπα καλό αν εξαιρέσεις ότι είχε αρπάξει λίγο εξωτερικά και πολύ πιθανόν να ήταν ζεσταμένο στα μικροκύματα (αυτό παρατήρησε η συνδαιτυμόνας μου). Το κυρίως που πήρα ήταν παϊδάκια με κους-κους και ρύζι, μεγάλη μερίδα, εύγευστο το κρέας, χωρίς όμως να αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο σαν αιγυπτιακό πιάτο μιας και θα προτιμούσα σκέτα τα παϊδάκια χωρίς τα ινδικά μπαχαρικά. Το δεύτερο κυρίως ήταν ψαρονέφρι με γάλα καρύδας, το οποίο ήταν πραγματικά πρωτότυπο και καθαρά υποκειμενικό σε ποιόν θα αρέσει. Το κρασί (σε ποτήρι) που συνόδευε το δείπνο μας θα το χαρακτήριζα μέτριο.

Οι τιμές κανονικές, δώσαμε γύρω στα 50€ για 2 κυρίως, σαλάτα, ορεκτικό και 2 ποτήρια κρασί, ίσως θα μπορούσαν να είναι ένα κλικ πιο κάτω.
Αξίζει να πάτε για μια διαφορετική εμπειρία, απλά μην περιμένετε να ξετρελαθείτε με το φαγητό.

3.0

Η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή. Ωραία παρουσίαση των πιάτων από την Κλεοπάτρα, απαλή μουσική και ωραία καλοκαιρινή αυλή.

Η σαλάτα φατούς και τα γεμιστά κρεμμύδια ήταν πραγματικά υπέροχα.
Το κυρίως πιάτο μου ήταν παιδάκια με κους-κους. Ήταν καλοψημένο, γευστικότατο αλλά πάρα πολύ........! Χόρτασα τρώγωντας μόνο το μισό!
Νοστιμότατα γλυκά με ιδιαίτερη γεύση (μη φοβηθείτε το "ομ άλι" βλέποντάς το μόνο....απλά δοκιμάστε το!)

Πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

3.8

4.0

Κατ'αρχήν θα ζητήσετε από την Κλεοπάτρα (είναι το αληθινό της όνομα) να σας πει τα πιάτα εκτός μενού. Τα λέει ωραία, αλλά αξίζουν κιόλας. Συστήνω ανεπιφύλακτα τη σαλάτα φατούς, τα γεμιστά κρεμμύδια και την κουμπέμπα. Θα ξανάτρωγα ευχαρίστως το ψαρονέφρι με γάλα καρύδας.

Οι υπόλοιπο της παρέας έφαγαν φιλέτο, φιλετάκια κοτόπουλο με γιαούρτι και κόλιανδρο και κεμπάπ κοτόπουλου και τα πιάτα άδειασαν. Με μόνο 2 γλυκά γιατί είχαμε σκάσει και ένα μπουκάλι κρασί, πληρώσαμε 80 ευρώ.
Το δε εστιατόριο βρίσκεται μέσα σε ένα νεοκλασικό κτίριο και τώρα που είναι καλοκαίρι σερβίρει στην αυλή του. Δεν συγκρίνεται με τις δηθενιές που κυκλοφορούν.

3.5

4.0

Η Αλεξάνδρεια είναι το αγαπημένο εστιατόριο της γυναίκας μου και, δεδομένου πόσο ιδιότροπη είναι, αυτό λέει πολλά! ;-)

Εξαιρετική η σαλάτα φατούς, το κοτόπουλο με τα δαμάσκηνα, τα γλυκά.

Πολύ μου αρέσει ο χώρος, βάζει ωραία σύγχρονη μουσική, έρχεται και η γλυκύτατη κυρία και σου λέει τα πιάτα της ημέρας σαν να διαβάζει παραμυθάκι, α, είναι πολύ όμορφα!

Γύρω στα 35 ευρώ το ζευγάρι.

3.0

οι γονείς μου έχουν μεγαλώσει στην Αίγυπτο , οπότε οι γνώσεις μου για την κουζίνα

και την γεύση της είναι μεγάλη.

ώραιο φαγητό , τίποτα ιδιαίτερο , φιλική εξυπηρέτηση και ευχάριστο κλίμα

2.5

2.0