Μικρός κατάλογος με επιλεγμένα πιάτα και κρασιά. Και μενού. Όχι κρατήσεις.
Προβολή μεγαλύτερου χάρτη
![]() |
3.2 (34) | Δες σχόλια / σχολίασέ το εσύ |
| Περιοχή: | Πετράλωνα |
| Διεύθυνση: | Τρώων 32, Άνω Πετράλωνα |
| Tηλέφωνο: | 210 3464236 |
Για να γράψετε μια κριτική πρέπει να είστε μέλος και να έχετε κάνει log in. |
Μακράν το χειρότερο σέρβις και η πιο αγενής σερβιτόρα που έχω δει στη ζωή μου.ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΒΡΙΣΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΟΙΤΟΎΣΑ ΠΩΣ ΑΝΟΊΓΕΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ. Τι να πω...Ενα 0 στο μαγαζάκι. |
Το μαγαζί αυτό έχει πολύ θράσος. Έχει θράσος γιατί σε βάζει να κάτσεις δίπλα σε αγνώστους, δεν κάνει κρατήσεις, και δε σου σερβίρει σόλα από σκαρπίνι του Καλογήρου, αλλά μπριζόλα μοσχαριού. Όσοι νομίζουν οτι θα φάνε στο Le Petit Nice των Πετραλώνων, ας πάνε αλλού.Γαλλική ταβέρνα είναι, με τον ταβερνιάρη της και όλα. Μόνο που δε σερβίρει κολοκυθάκια πνιγμένα στο λάδι, πολτό πατάτας τηγανιτής, και μελιτζανοσαλάτα από τον κουβά. Ζητάει 22 ευρώ για να δοκιμάσεις κρεμμυδόσουπα, εντρεκότ (άριστης ποιότητας) με πουρεδάκι καρότου και πεντανόστιμες ογκρατεν, και κρεμ μπρουλέ άλλη, όχι αυτή που σε έχουν μάθει τόσα χρόνια. Και στο τέλος φεύγεις και σκασμένος. Το σερβις ήταν ιδιαίτερα εξυπηρετικό, φιλικό και ευδιάθετο. Και όταν φεύγεις και σε χαιρετάει, δε σου ρίχνει μπινελίκια μόλις περάσεις την πόρτα, γιατί χαίρεται που ευχαριστήθηκες. Υ.Γ. Πήγα Δευτέρα και Αύγουστο, οπότε βρήκαμε πολύ εύκολα να κάτσουμε μέσα, και χωρίς παρέα δίπλα. |
Η κριτική μου αυτή είναι αφιερωμένη στον καλοφαγά katsarolas που δικαίως παραπονιέται ότι είμαι ανικανοποίητη. Είναι η δεύτερη φορά που πήγαμε στο chez lucien και σε αντίθεση με τα περισσότερα εστιατόρια που αρνούνται πεισματικά (λες και το κάνουν επίτηδες, λες και αντλούν κάποια διεστραμμένη ικανοποίηση από το να ταλαιπωρούν τον κόσμο) να κρατήσουν μια σταθερή ποιότητα στο φαγητό, την ποιότητα και την εξυπηρέτηση, το εν λόγω bistrot τους βάζει τα γυαλιά σε ΟΛΑ! Κάτσαμε μέσα αν και καλοκαίρι γιατί μου αρέσει πολύ να πιάνω κουβέντα με τους δίπλα και ήμουν τυχερή και τις δύο φορές γιατί ήταν συμπαθητικοί. Την τελευταία φορά ήταν δύο κοπέλες που επειδή η μία ήθελε την πάπια που είναι όμως για δύο, της βρήκε η ιδιοκτήτρια έναν τυπάκο που καθόταν έξω και την "μοιραστήκανε". Ανταλλάξανε και τηλέφωνα και γενικώς το θέμα είχε πολύ πλάκα. (δεν νομίζω να έγινε τίποτα το ιδιαίτερο μεταξύ τους γιατί αφού ντερλίκωσε ο νεαρός την πεντανόστιμη πάπια του έφυγε η όρεξη ακόμα και για φλέρτ...) χεχε!!! Στο θέμα μας λοιπόν. Παραγγείλαμε ένα εξαίσιο reisling στην εξόχως λογική τιμή των 17 ευρώ, μοιραστήκαμε οι δύο μας την θεσπέσια πάπια και τις εξαιρετικές, ανεπανάληπτες πατάτες dauphinois και στο τέλος την creme brulee. Η εξυπηρέτηση ήταν άμεση, φιλική, με χιούμορ, χωρίς μούτρα και σνομπισμό, έδειχνε τέλος πάντων ο εστιάτορας ότι εκτιμά τον πελάτη. Αυτό. Τελεία και παύλα. ααα να σας ενημερώσω (δυστυχώς) ότι το μενού πήγε στα 22 ευρώ... ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!! ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΛΕΜΕ! |
Καλησπέρα, πρώτη μου κριτική μετά την εγγραφή μου, και ίσως φαίνεται λίγο σουρεαλιστική, αλλά θα εξηγήσω. Το μαγαζάκι κατ'αρχήν είναι συμπαθέστατο και άμα δεν είσαι κανένας μονόχνωτος, πιάνεις άνετα κουβεντούλα με τους δίπλα. Για αυτό ενδείκνυται αναμφίβολα. Πάμε στο φαϊ και στο σέρβις τώρα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, είμαι από αυτούς που τρώνε το κρεατάκι τους χωρίς καθόλου αίμα. Είναι η προσωπική μου παραξενιά και είναι θέμα -για μένα- όχι μόνο γεύσης αλλά και υγιεινής. Τέλος πάντων. Πάμε να παραγγείλουμε το μενού, και όταν παραγγέλνω το κρέας μου "well done", η σερβιτόρα γυρνάει με ύφος "ω ταπεινέ πληβείε, λασπωμένε χωριάτη, παλιογιδοβοσκέ" και μου λέει "δεν τα ψήνει έτσι τα κρέατα ο σεφ, να πάρετε κάτι άλλο". Ωραία, είπα να σεβαστώ το σεφ και πήρα κοτόπουλο. Το οποίο όταν ήρθε ήταν από μέσα μισοωμό. Είχε ξεκάθαρο αίμα το ωραιότατο μπουτάκι κοτόπουλου και αυτή την περίεργη "γλιτσιασμένη" υφή του μισοψημένου. Η κρεμμυδόσουπα και το γλυκό ήταν εξαιρετικά από την άλλη. Η σχέση τιμής/ποιότητας για αυτούς που δεν έχουν πρόβλημα άμα μουγκανίζει το πιάτο τους είναι εξαιρετική. Δε θα ξαναεπισκεφτώ το συγκεκριμένο εστιατόριο για δύο λόγους. Πρώτο για το ύφος και την αγένεια της σερβιτόρας και δεύτερον γιατί πολύ απλά δε μπορώ να φάω τίποτα πέραν της κρεμμυδόσουπας (εξαιρετική!!) και του γλυκού. |
Αράχνη μόσχου.. από τα ωραιότερα φιλέτα.. Πολύ καλό φαγητό σε πολύ καλές τιμές και σε όσους δεν αρέσει, καλύτερα για να βρίσκουμε τραπέζι πιο εύκολα (wishful thinking..) |
Πρώτη φορά πήγα κάποια παραμονή Χριστουγέννων. Είχα ξαφνιαστεί γιατί η σερβιτόρα μας είχε ζητήσει συγγνώμη για τις ανεβασμένες (23 ευρώ/άτομο όταν το κανονικό μενού τους ήταν στα 18 ευρώ) για την εποχή τιμές. Φυσικά και ξαναπήγαμε. Ο Λουσιέν είναι καλτ. Μην πάτε για να εντυπωσιάσετε το γκομενάκι που θα βγάλετε πρώτη (δεύτερη, τρίτη κλπ.) φορά. Θα φάτε παρέα με άλλους πολλούς. Μπορεί να το διασκεδάσετε κιόλας. Μου έχει τύχει να γνωριστούμε με τους διπλανούς και τους απέναντι και περάσουμε εξαιρετικά. Το φαγητό είναι καλό κι ο σεφ πράγματι ενδιαφέρεται εάν σας άρεσε. Εάν έχετε παράπονο, ενημερώστε τους και θα το διορθώσουν άμεσα. Πολύ γέλιο έχει όταν η σερβιτόρα/μαιτρ κλπ. μαλώνει τον Λουσιέν αν αργήσει να βγάλει τα πιάτα, η αν πιάσει την κουβέντα και ξεχαστεί. Για 23 ευρώ τρώτε πρώτο ,κυρίως πιάτο και γλυκό. Μια χαρά μου φάνηκε. Η δε πάπια ήταν εξαιρετική. |
Διάβασα σχεδόν όλες τις κριτικές και οφειλώ να ομολογήσω οτι μπερδεύτηκα λίγο..Μπαίνω στην κατηγορία που της αρέσει το συγκεκριμένο μαγαζί..Το φαγητό είναι εξαιρετικό και δεν έχω πάει μια φορά για να πω πως ήταν τυχαίο.. Θα μιλήσω για την χθεσινή φορά..Τα πιάτα που είχαν κρέας ήταν πάρα πολύ νόστιμα και ψημένα όπως ακριβώς ζητήσαμε..(πράγμα αρκετά σπάνιο για την Ελλάδα). Εξίσου καλά ήταν και τα ορεκτικά..Στα γλυκά η μόνη παραφωνία ήταν σε αυτό με τις φράουλες όπου το σιρόπι είχε αρκετά έντονη γεύση. Γεγονός που παραθέσαμε και στην (καθ'όλα συμπαθή σερβιτόρα)η οποία ζήτησε και συγνώμη που της έπεσε παραπάνω σιρόπι από'σο θα έπρεπε... Οι τιμές είναι μια χαρά σε σχέση με αυτό που τρως και με το παραπάνω θα έλεγα.(το μενού συμφέρει αρκετά). Το περιβάλλον είναι αρκετά πρωτότυπο και αρέσει μόνο αν αρέσει το συγκεκριμένο στυλ..Αν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να φάει με άγνωστο δίπλα του καλύτερα να μην πάει...Το σίγουρο είναι οτι αποπνέει μια ατμόσφαιρα πολύ ευχάριστη και καθόλου ψωνίστικη όπως ενδεχομένως θα περίμενε κανείς από γαλλικό εστιατόριο..Όσο για το τσιγάρο που διάβασα σε μερικές κριτικές τι να πω..Δεν με έχει ενοχλήσει ποτέ και είμαι και αντικαπνίστρια.. Τέλος το service ήταν εξαιρετικό, γρήγορο και πάντα χαμογελαστό..(αν και πήγα μόλις μια βδομάδα μετά τον χρήστη tgrigo). Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. |
| Μακράν το χειρότερο σέρβις και η πιο αγενής σερβιτόρα που έχω δει στη ζωή μου. Μόνο που δεν με έβρισε. Σηκώθηκα και έφυγα χωρίς να παραγγείλω. Μακριά και αγαπημένοι …… |
Γενικά θεωρώ την γαλλική κουζίνα πολύ μέτρια σε σχέση με την μεσογειακή! Αλλά για μια αλλαγή, το chez lucien είναι μια καλή λύση!Και πάνω από όλα οικονομική...Γιατί δεν μπορούμε όλοι να τρέχουμε στην Σπονδή(κλαψ!!!!) Μην περιμένετε να φάτε super ή κάτι που θα σας μείνει αξέχαστο, απλά η ατμόσφαιρα(μαζί με την κουζίνα που πιάνει το μισό μαγαζί),τα κοινά τραπέζια και οι καρέκλες που είναι κρεμασμένες στο ταβάνι,με κάνουν να θέλω να ξαναπάω...Το είχα επισκεφτεί με τον φίλο μου, μας έβαλε στο κοινό τραπέζι περιτριγυρισμένους από άλλα ζευγάρια, άλλα παραγγείλαμε άλλα μας έφερε, κάναμε χαβαλέ με αυτό,μιας και η κυρία του μαγαζιού δεν σου άφηνε περιθώριο να δυσανασχετήσεις! Δύο κυρίως πιάτα(τονίστε το "καλοψημένο" αν δεν θέλετε να φάτε σκέτο αίμα),ένα μπουκάλι κρασί(αναρωτιόμασταν πως γίνεται να το έχει μόνο 8 ευρώ και κάτι!Η αλήθεια είναι ότι ήταν ιδιαίτερα γευστικό cabernet sauvignon!η απορία μας λύθηκε μόλις κοιτάξαμε προσεκτικά την ετικέτα που έγραφε "Αποκλειστικός εισαγωγέας στην Ελλάδα:LIDL"!!Χιχιχι!!!)και ένα γλυκάκι total στα 42 ευρώ! Pas mal!!!Εγώ πάντως θα ξαναπάω!!!!!!!!! Merciiiiiiiii(καμπανάκι!!!!!) |
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ! ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ.... ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΟΛΛΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΛΙΟ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟ ΥΦΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ!!!! |
Επιτέλους πήγα κι εγώ! Άλλα περίμενα κι άλλα είδα. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΦΑΓΗΤΟΥ: Κάτω του μετρίου. Οι πρώτες ύλες, απλά, δεν είναι καλές. Είναι φτηνιάρικες. Αναλύω. Π.χ. το foie gras το πουλάς ρε φίλε € 11,00. Είναι όμως 50 γραμ. Τα "ακριβά" μαγαζιά, το πουλάνε 23. Είναι όμως 100γρ η μερίδα, το ενοίκιο τους υψηλότερο και το στήσιμο του μαγαζιού πολύ πιο ακριβό. Τα κρέατα είναι επιεικώς απαράδεκτα, τα γλυκά είναι μετριότατα. ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ: Σε εμάς, άριστη. Καθόμασταν βέβαια μεταξύ δύο παρεών που μιλούσαν γαλλικά (σκοπίμως πεζό το γ) και είμαι βέβαιος πως αυτή ήταν η επιτυχία μας -διαβάζοντας τα προηγούμενα σχόλια-. ΧΩΡΟΣ: Παρακμιακού καφενείου ή Ρώσικου φθηνού ρεστοράν. Πάρ' το όπως θες. ΤΙΜΗ: Όντας γνώστης των τιμών των πρώτων υλών, τολμώ να πω πως ήταν ακριβό. Τίμιο μα ακριβό. Υ.Γ. Άκουγα πόσο ευχαριστημένοι ήταν οι άλλοι από το φαγητό, κι αναρωτιόμουν μήπως είμαι εξωγήινος... Love it or hate it, εγώ δε ξαναπάω. Την έβγαλα την υποχρέωση... Υ.Γ. 2... Αν το καλοσκεφτείς, όλα τα κυρίως ήταν σχάρας. Δεν είδα τη δυνατότητα του -άφαντου όση ώρα καθήσαμε- Lucien σε κάτι μαγειρευτό... Και που 'σαι monsieur, Béarnaise φτιάχνω καλύτερη από τους πιτσιρικάδες στη κουζίνα σου... |
- Ο ήχος από το καμπανάκι όταν φεύγεις και ακούς εκείνο το ωραίο Merci! - Αν και δεν φθάνει το επίπεδο του φαγητού που συναντά κανείς σε αντίστοιχους χώρους στη Γαλλία (και λογικό άλλωστε), η entrecote του από μοσχαράκι Black Angus και ιδίως η πάπια magret είναι δύο έξοχα πιάτα, τόσο που με αποτρέπουν από το να επισκεφθώ άλλα γαλλικά στην Αθήνα. Το ψήσιμο των κρεάτων είναι πάντα αυτό που ζητάς, όμως οι πατάτες au gratin και τα φασολάκια που συνοδεύουν τα κυρίως όχι πάντα στο ίδιο καλό επίπεδο. Πολύ καλή η τερίνα και η σαλάτα με αντίβ. Τα γλυκά είναι το αδύνατο σημείο του, αν και πρόσφατα ένα καινούριο γλυκάκι με γιαούρτι και φράουλες μου άρεσε πολύ. Όσο για τον χώρο είναι πραγματικά cult και η εξυπηρέτηση πολύ φιλική. Από τα ελάχιστα εστιατόρια που κάθε φορά φεύγω πάντα ευχαριστημένος και χωρίς να έχω δώσει μία περιουσία για να δοκιμάσω γαλλική κουζίνα. |
Nautilus (12/03/2010)
Top #10 Καλοφαγάδων Δες όλα τα σχόλιά μου Δες τα αγαπημένα μου εστιατόρια |
Pas mal du tout. Έχω πάει κάμποσες φορές και ποτέ δεν απογοητεύθηκα. Αν και καποιες φορές η πάπια δεν έιχε πετυχει, τα iles flotants δεν ειναι παντα μεσα στο μενου, το κοκκινο κρασι συχνά παραείναι σε θερμοκρασία δωματίου δηλ πανω από 20βαθμούς ενώ πρέπει να είναι γύρω στους 16 αντε 18, γενικά αν πας για ένα ζουμερό entrecote ή αράχνη φεύγεις ευτυχής και χωρίς να έχεις πληρώσει κερατιάτικα... |
Γαλλική αστική κουζίνα χωρίς φιοριτούρες. Ο Λουσιεν είναι μορφή αν και νομίζω ότι τον προτιμούσα όταν δεν το ήξερε κανείς το μαγαζάκι και είχε τον χρόνο να μιλάει με τους λίγους πελάτες και να τσακώνεται με την γυναίκα του.Τον είχα γνωρίσει από τα υπεροχα σαντουιτς που πουλούσε σε ένα μαγαζακι στην αρχή της Λεωφ Βουλιαγμένης ανάμεσα στα συνεργεία. Μικρή κάρτα.Δεν αλλάζει συχνά (σχεδόν ποτέ).Αλλά : Sauce Bearnaise καταπληκτική όχι ετοιματζιδικη. Gratin dauphinois όπως πρέπει να είναι χωρίς τυρι!!! Καταπληκτική η πάπια καιτο Bourguignon. Ονειρεμένη creme brulee Τα ψησιματα του σχεδόν πάντα όπως τα ζητήσεις. Οι μπαγκέτες του φοβερές.Νερό δωρεάν.Μικρή λίστα κρασιών. Δημοκρατικότατες τιμές.1ο & 2ο + επιδορπιο =20 ευρώ. Qui dit mieux!! |
Μαμαδίστικη γαλλική κουζίνα, εξαιρετικά κρεατικά , ωραία κρεμμυδόσουπα, ταξιδεύω στο isle flotant όταν είναι πετυχημένο , μ΄αρέσει που όλοι στο μεγάλο τραπέζι γίνονται μια παρέα.....όταν έρχεται ο λογαριασμός αισθάνομαι ευτυχής που δεν πλήρωσα μεροκάματο τραγουδιστριας για να φάω ένα μαριναρισμένο-με αιχμές-με νύξεις-με δεν ξέρω τι άλλο- φαγητό με πολύπλοκο όνομα βραβευμένου σεφ..... Τίμιο μαγαζί, με ενοχλεί κάποιες φορές που οι ιδιοκτήτες έχουν στο βλέμμα τους μια αυστηρότητα του στυλ "αν σ΄αρέσει μένεις, αν δεν σ΄αρέσει φεύγεις", αλλά πάω και ξαναπάω με λαχτάρα να φάω πάπια με ελαφριά πιπεράτη σάλτσα να πιω το κρασάκι μου και να κοιμηθώ νωρίς (μια και πηγαίνω στις 8.30) ! Το "4" το έβαλα περισσότερο για την ποιότητα των πρώτων υλών και λιγότερο για την εκτέλεση των συνταγών.... |
| Πολύ καλό φαγητό χωρίς καμία επιτήδευση. Τίμιες τιμές, ακόμα και στα κρασιά. Μέτριος χώρος, αλλά για την τιμή δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις. |
το lucien ειναι ενα πολυ ωραιο εστιατοριο που κινειται στα διεθνη προτυπα εστιασης.εννοω φυσικα το μενου που χρεωνεται στη λογικοτατη τιμη των 20 ευρω.το οποιο ειναι πολυ σπανιο στην Ελλαδα ,ενω στο εξωτερικο ''παιζει ''πολυ. τα φαγητα ειναι καλομαγειρεμενα,τα κρασια μια χαρα ,τα επιδορπια πολυ πανω απο το καλο ,το σερβις ευγενεστατο κ προθυμο να λυσει ολεσ τις αποριες.ειναι επαγγελματιες.σε ολα. αυτο που εμενα δεν μου αρεσει ειναι το οτι εισαι τοσο κοντα με τους υπολοιπους,δλδ ο χωρος εν γενει ειναι προβλημα ,αλλα οχι τοσο μεγαλο ωστε να μην ξαναπαω.με την πρωτη ευκαιρια θα ειμαι παλι εκει |
Θα ξεκινήσω από τα άσχημα που είναι ο "κοινόβιος" χώρος και το κάπνισμα. Σε κάποια καφετέρια, να το ανεχθώ, όχι όμως την ώρα που τρώω... Το τι τρώω όμως, είναι εκπληκτικό. Σωστή επιλογή υλικών, άριστα μαγειρεμένο, καλές μερίδες και το πλήρες μενού (πρώτο, κυρίως, γλυκό) είναι στα 20€, με τα κρασιά να ξεκινάνε από τα 8€ χωρίς να είναι φτηνιάρικα. Τα φιλέτα είναι σωστά ψημένα και μαριναρισμένα, αλλά θέλει προσοχή στη διατύπωση του μαγειρέματος, αφού το "μέτρια ψημένο" στην Ελλάδα, διαφέρει από το αντίστοιχο στη Γαλλία. Βέβαια οι σερβιτόροι το διευκρινίζουν για να είναι εντάξει. Κορυφαία επιλογή, η κρεμ μπρουλέ με αυθεντική βανίλια Μαδαγασκάρης! |
| Στα Πετράλωνα έμεινα για δύο χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι δεν έδωσα αγώνα για να βρω τραπέζι στον ιδιοσυγκρασιακό, Lucien, αλλά πάντοτε ήθελα να το επισκεφτώ. Το κατάφερα την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά και οι εντυπώσεις είναι ανάμεικτες. Πάντοτε όταν σου δημιουργούνται αυξημένες προσδοκίες έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι διαψεύδονται. Ο χώρος δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Μπορεί σε κάποιους να έλθει στο μυαλό ο Νταλί όταν βλέπουν το τραπέζι στο ταβάνι, αλλά όποιος έχει χαθεί στο παρανοϊκό σύμπαν του ιδιοφυούς Σαλβαδόρ είναι σίγουρος ότι δεν θα άφηνε έτσι την υπόλοιπη διακόσμηση. Το μενού είναι μικρό και αυτό σαφώς είναι καλό. Αναγνωρίζω ότι κάναμε λάθος στην επιλογή των πρώτων. Δηλαδή η σαλάτα με σος της ιταλικής παρμεζάνας και το γερμανικό λουκάνικο δεν συνάδουν με το γαλλικό εστιατόριο. Δέχομαι τον ψόγο σας με το κεφάλι σκυμμένο και ένα ύφος πονεμένης έντασης να διαγράφεται στο πρόσωπο μου αλλά ας μου απαντήσει κάποιος τι θέση έχουν αυτές οι δύο επιλογές σε ένα τόσο μικρό μενού;; Άρα το foul ισχυρίζομαι ότι είναι του μαγαζιού, αν και όταν επεσήμανα στην κυρία του μαγαζιού ότι οι πρώτες επιλογές μας δεν ήταν καλές, αυτή έγνεψε καταφατικά και στο άκουσμα του λουκάνικου κούνησε το κεφάλι της απαξιωτικά. Προφανώς για την επιλογή, ασυναίσθητα όμως και ουσιαστικά για την επιλογή του μαγαζιού. Στα κυρίως δοκίμασα την Αράχνη η οποία ήταν σαγηνευτική. Εύκολα πάω και αυτή τη στιγμή για να την δοκιμάσω ξανά. Ο Μπουκόφσκι των Αμπελοκήπων που καθόταν δίπλα μου δοκίμασε το κοκκοράκι με την σως, που η πρώτη ύλη του κρέατος ήταν εξαιρετική, αν και βρήκαμε λίγο ανισοβαρή τη σύνθεση. Αλλά καλό και αυτό. Πήγαμε στα γλυκά. Η κρεμ μπριλέ ήταν μια χαρά. Μας πρότειναν να πάρουμε μια τάρτα μήλου με κρέμα. Το μήλο ήταν πικρό. Όταν το επεσήμανα και ένας φευγαλέος τρόμος διαπέρασε το πρόσωπο της ιδιοκτήτριας(μάλλον)έγινε μια σύσκεψη στα ενδότερα της κουζίνας. Μόλις στις 11 η ώρα ανακάλυψαν λοιπόν ότι η καραμέλα πάνω στο μήλο δεν είχε πετύχει και μας ζήτησαν συγγνώμη για αυτό. Θα πληρώσετε 20 ευρώ το άτομο για ορεκτικό,κυρίως και γλυκό(είναι fix),τιμή που είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!Δεν κρίνω ποτέ ένα εστιατόρια από την πρώτη φορά που πηγαίνω. Άλλωστε η αράχνη του Lucien είναι μια υπόσχεση ευτυχίας. Απλά με την ανάγνωση των κριτικών συμπέρανα ότι θα εισέλθω στο παραδεισένιο άβατο της γαστρονομίας. Κατ' εμέ είναι ένα μαγαζί πάνω από τον μέσο όρο με πολύ φτηνές τιμές. Αξίζει να δοκιμάσεις μια φορά και να δεις αν σου κάνει για να το κρατήσεις... |
| o Zidane και ο Lucien. Eίναι οι μόνοι που μπορείς να αναφερθείς σε αυτούς ως "ο Γάλλος". Φαντάζομαι πως ο Zidane αν κάποτε άνοιγε ένα γαλλικό μαγειριό θα ήταν κάπως έτσι. Έχω δει στο όνειρό μου τον Lucien με μαγειρικό σκούφο και σορτσάκι να κοντρολάρει τέτζερη με το στήθος. |
| ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ Arkady ΣΕ ΟΛΑ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΔΗΘΕΝ ΜΑΓΑΖΙ,ΔΗΘΕΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.ΜΕΤΡΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΟΜΩΣ. |
Είναι σίγουρα απο τα πιό ιδιαίτερα εστιατόρια που υπάρχουν στην Αθήνα... Ένα μαγαζάκι μια σταλιά με 2 τραπέζια όλα κι όλα στον εσωτερικό χώρο (ένα σε σχήμα Γ των 8 ατόμων κι ένα τετράγωνο των 12) στα οποία κάθονται όλες οι παρέες μαζί ανάμεικτα. Στα 20 μου θα μου φαινόταν trendy, τώρα μου φαίνεται λίγο δήθεν. Αρνητική εντύπωση μου έκανε τόσο ο Lucien (ένας κάπως sui generis και bon viveur τύπος) κάπνιζε αρειμανίως στον προθάλαμο του μαγαζιού που περιμέναμε χωρίς να ενδιαφέρεται αν ενοχλεί. Απο την άλλη αυτή η πολιτική ότι πριν τις 8:30 δεν μπαίνεις (οπότε κάτσε και φάε τον καπνό μου στην μάπα, καθότι χειμώνας) μου φαίνεται ότι εξυπηρετεί περισσότερο απωθημένα παρά πρακτικούς σκοπούς.Τώρα το ότι σερβιτόροι και μάγειρας καπνίζουνε παρουσία των πελατών το αφήνω ασχολίαστο... Το φαγητό είναι όντως πάρα πολύ καλό, σίγουρα όμως όχι τόσο καλό για τόσους διθυράμβους καθώς έχω την εντύπωση ότι πολλοί απο τους γράφοντες δίνουν το 4άρι αβίαστα λόγω της υψηλής βαθμολογίας που του δίνουν όλοι. Τα κύρια ήταν εξαιρετικά αλλά τα ορεκτικά και τα γλυκά που δοκίμασα δεν μπορώ να πω πως ήταν στην ίδια κλάση. Παρόλα αυτά 20-25€ το άτομο είναι πολύ οικονομικά για πρώτο-κύριο-κρασί-επιδόρπιο ακόμα και για μαγαζί που ο χώρος είναι τουλάχιστον υποτυπώδης. Σίγουρα αξίζει η εμπειρία να το επισκεφτείτε, αλλά δεν νομίζω ότι θα γίνει το στέκι σας, ιδιαίτερα αν θέλετε να κάθεστε μόνοι με το ταίρι σας... |
Arkady (10/02/2009)
Top #10 Καλοφαγάδων Δες όλα τα σχόλιά μου Δες τα αγαπημένα μου εστιατόρια |
εξαιρετικη ποιοτητα φαγητου σε σχεση με τις τιμες του!γνησιο γαλλικο φαgητο!αν εισαι λατρης της γαλλικης να πας!οφειλω να ομολογησω οτι το προσωπικο αν κι ταλαιπωρημενο ηταν ιδιαιτερα ευγενικο κι φιλικο και προθυμο να σε εξυπηρετισει!ο γαλλος σεφ φιλικοτατος αλλα κι ιδιαιτερα ομολιτικος θα μπορουσα να πω!το μονο που σιγουρα θα σε χαλασει ειναι ο χωρος(κουζινα και τραπεζια στο ιδιο δωματιο)ο οποιος ειναι πολυ μικρος.το διαφορετικο του χωρου βεβαια ειναι οτι υπαρχουν μονο δυο μεγαλα τραπεζια κι πεντε ξεχωριστες παρεες καθονται στο ιδιο τραπεζι!σε αυτο το συγκεκριμενο δεν μπορω να εκφερω αποψη διοτι δεν εχω επισκεφτει την γαλλια κι δεν ειμαι γνωστης των συνηθειων κι παραδοσεων της χωρας στο φαγητο!επισης ενα αλλο μειον γι μενα ειναι οτι το σουφλε σοκολατας δεν ηταν καθολου ωραιο απ΄τι θυμαμαι,εμοιαζε με το δικο μου που ειχα φτιαξει κι ηταν σχετη αποτυχια! Υ.Γ.το μερος ειναι παρειστικο κι δεν συστηνεται γι ζευγαρακια γι αυτο θα σας συμβουλευα να πατε με μεγαλη παρεα γι να εχει κι χαβαλε! |
soufle sokolatas (09/02/2009)
Top #500 Καλοφαγάδων Δες όλα τα σχόλιά μου Δες τα αγαπημένα μου εστιατόρια |
| Στο Παρισι βρεθηκα μια φορα μονο,δυστυχως,για μια εβδομαδα,τρεχοντας να προλαβω να τα δω ολα!Δεν εφαγα αλησμονητα.Στου Lucien παλι παω σχεδον οποτε θελω,εχω κολλησει για τα καλα,δυσκολευομαι να διαλεξω,καταληγω τις μισες φορες στην αραχνη (μιαμ),στην κρεμμυδοσουπα τον χειμωνα,στον κρασατο κοκορα,το φουαγκρα,το σουφλε σοκολατας,του οποιου δεν ειμαι fun,ολα μου φαινονται υπεροχα!Δεν με πειραζει ο καπνος,προτιμω εξω,αν δεν κανει το κρυο της αρκουδας,σε λιγο θα μας το κοψουν & αυτο (το καπνισμα),ευτυχως ο Ελλην ειναι επινοητικος,ολα τα βλεπω να λειτουργουν εξω με σομπες-τεντες-περγκολες & αλλες κατασκευες,τα σκυλαδικα αραγε τι θα κανουν???Ασχετο,επανερχομαι!Μ΄αρεσει ο chef με τον ψηλο του σκουφο οταν χτυπαει τα κουδουνια,μ΄αρεσει που τρωμε ιδιαιτερα & φθηνα,λατρευω το αρωμα & την ατμοσφαιρα αυτου του δρομου,το εχω ξαναγραψει,καλοκαιρι ειδικα μετα απο μια συνηθως καλη ταινια στον \"Ζεφυρο\" θελω να πετυχω αδειο τραπεζι,εγω & αλλοι καμμια 30αρια!!!Διαβασα οτι θα ανοιξει κι\\\'αλλο μαγαζι,ελπιζω να μην αλλαξει το υπαρχον σε τιποτα,μας αρεσει οπως ειναι! |
| Το CHEZ LUCIEN δεν είναι εστιατόριο γαλλικό, είναι μάλιστα λάθος που είναι καταχωρημένο σε αυτό το site......είναι κοινωνικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με καθαρά ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.Σκοπος΄του είναι η κοινωνική ισότητα, η ευημερία,η ανάπτυξη της προσωπικότητας και εν γένει της συλλογικής συνείδησης! |
Ειχε παρα πολυ κοσμο, αποφασισαμε να κανουμε μια βολτα με το αυτοκινητο και πηγαμε μετα απο 20λεπτα. Το φαγητο ηταν καλο και φτηνο. Πηρα εντρεκοτ και ηταν πολυ ζουμερο και νοστιμο. Ωραιο και το γλυκο και η σαλατα με το σολωμο. Τα αρνητικα, ειχε παρα πολυ φασαρια Πολυ τσιγαριλα Ειχε τραπεζι εξω στο πεζοδρομιο και εκανε παρα πολυ κρυο. ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ... Αχ τι ονειρεμένο εντρεκότ ήταν αυτό!! Να πάτε, να πάτε!! Ωραιότατο κρασάκι επίσης.. Φάγαμε, σκάσαμε, ήπιαμε.. Μια χαρά όλα! |
s_aint (20/11/2008)
Top #100 Καλοφαγάδων Δες όλα τα σχόλιά μου Δες τα αγαπημένα μου εστιατόρια |
Για το τσιγάρο έχεις δίκιο(για τη βρωμιά σίγουρα όχι) ΑΛΛΑ παρ'ότι αντικαπνιστής, τους τα συγχωρώ όλα. Το φαγητό ήταν υπέροχο, η ατμόσφαιρα φιλική και τα γλυκά... νομίζω τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει ποτέ. Όποιος πάει να ξέρει ότι τα τραπέζια είναι λίγα και κοινής χρήσης. Αν υπάρχει κενή θέση, κάποιος θα έρθει να κάτσει δίπλα σου (και αν είσαι άτυχος όπως εγώ, θα καπνίζει πούρο). Ο χώρος δεν αξίζει το 4 που του δίνω, αλλά η σχέση ποιότητας/τιμής αξίζει για παραπάνω από 4 - 50E για (πρώτο-κυρίως-γλυκό)x2 + μπουκάλι κρασί. update (30/4/09): Μετά από άλλες 4-5 επισκέψεις, ο Γάλλος δε με έχει απογοητεύσει. Το καλύτερο εστιατόριο που ξέρω στην Αθήνα, με διαφορά το καλύτερο value for money. |
trian (26/10/2008)
Top #100 Καλοφαγάδων Δες όλα τα σχόλιά μου Δες τα αγαπημένα μου εστιατόρια |
| ΒΡΩΜΙΑ, ΦΑΓΗΤΟ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ,ΟΛΟΙ Μ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ(ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ,ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ) |
| Ο χώρος πολύ φιλικός, κάνεις και γνωριμίες στο μεγάλο τραπέζι. Οι τιμές απίστευτες. Η αράχνη, μοναδική! |
Αίσχος. Απαράδεκτο. Μην πάτε ποτέ σας -(για να μπορούμε να πηγαίνουμε εμείς καθώς δεν χωράει και πολλούς)-. Εσείς τρεχάτε στις ταβέρνες με τα καλοψημένα κοψίδια σας και το γιοματάρι το κόκκινο και πληρώστε και 25 ευρώ το άτομο. Για γαλλικές μ...ίες θα τα δώσετε τα 25; Πάντως αν θέλετε να πάτε μη ξεχάσετε να κλείσετε τραπέζι (χα, χα). Έχει ένα πολύ καλό κοντά στο παράθυρο. Υ.Γ. Καλά ρε Firfos είσαι με τα καλά σου; Θα πας σε γαλλικό και δεν θα φας κυρίως; Τι είναι αυτά που λες για πρώτα, κρασάκι και περίεργη εξυπηρέτηση; Μάλλον για γιοματάρι είσαι κι εσύ. (Άσε που τα πρώτα του είναι γαμάτα. Αλλά ο Firfos μάλλον νομίζει ότι το φουά γκρα είναι ουζομεζεκλίκι που τρώγεται μία μπουκιά το μισάωρο. Firfos, αν το φουά γκρα κρυώσει το δίνεις στα σκυλιά.) |
mihos (21/04/2008)
Top #10 Καλοφαγάδων Δες όλα τα σχόλιά μου Δες τα αγαπημένα μου εστιατόρια |
| Πολύ ωραίο και ζεστό Μπιστρο με καταπληκτικό κρέας σωστά ψημένο καθώς και άλλα ενδιαφέροντα πιάτα. Προτείνω το Μενού το οποίο είναι πολύ φτηνό για την ποιοτητα που προσφέρει. Δεν προσφέρεται δυστυχώς για ορεκτικά και κρασάκι χωρίς κυρίως πιάτο γιατί συνήθως περιμένει κόσμος και σε αντιμετωπίζουν κάπως περίεργα (και με το δίκιο τους ίσως) |
| Πολύ ωραία γαλλικά πιάτα σε ένα χώρο που θυμίζει Γαλλία...Καλύτερα να πάει κανείς μετά τις 11 για να βρει τραπέζι, γιατί δυτστυχώς κρατήσεις δεν γίνονται. Επίσης, δεν είναι ιδανικό μέρος για μεγάλες παρέες, αφού ο χώρος είναι ιδιαίτερα μικρός. Έχει πολύ καλό κόκκινο κρασί και το καλύτερο σουφλέ σοκολάτας στην Αθήνα. |
| Μικρό μενού με άριστα υλικά και γευστικότατα πιάτα. Οι άνθρωποί του είναι φιλικότατοι και προσφέρει μενού με €20 όπου περιλαμβάνει ορεκτικό, κυρίως πιάτο και γλυκό. Έχει επίσης μια καλή επιλογή από κρασιά. Ο χώρος του είναι πολύ ζεστός και φιλόξενος, αλλά επειδή είναι μικρός δεν κάνει κρατήσεις και μπορεί κανείς να περιμένει λίγο αν πάει σε ώρα αιχμής. Γενικά, ο σεφ-επιχειρημτίας Lucién έχει προσέξει κάθε λεπτομέρεια. |
mpiskotos (17/03/2008)
Top #50 Καλοφαγάδων Δες όλα τα σχόλιά μου Δες τα αγαπημένα μου εστιατόρια |
Γαλλική κουζίνα με λίγα πιάτα (κρέατα τα κυρίως) σε έναν πολύ μικρό και ιδιαίτερο χώρο, όπου τα τραπέζια και η κουζίνα είναι στο ίδιο δωμάτιο. Πάντα άψογο φαγητό και πολύ φτηνό. Αξίζει οπωσδήποτε μία επίσκεψη που δεν θα είναι η τελευταία. Δεν κάνει κρατήσεις και αν δεν είσαι εκεί στις 8:30 που ανοίγει συνήθως πρέπει να περιμένεις για να κάτσεις. Ενημερώνω ότι στον διπλα χώρο ο Lucien δοκιμάζει το ίδιο concept με ψάρι όμως. |
bonito (16/03/2008)
| ??? ???? ??! |