Ελληνική κουζίνα με μοντέρνες παρεμβάσεις. Και μεσημέρι.
Προβολή μεγαλύτερου χάρτη
| Διεύθυνση: | Δεινοκράτους & Αναπήρων Πολέμου 22, Κολωνάκι |
| Tηλέφωνο: | 210 7400150-1 |
| Website: | http://www.takioupia.com |
Δες σχόλια / Σχολίασέ το εσύ
Συνολική βαθμολογία από: 12 χρήστη(-ες)
Για να γράψετε μια κριτική πρέπει να είστε μέλος και να έχετε κάνει log in. |
| Είχα πάει στο παλιό εστιατόριο της Πολιτεία με την υπέροχη θέα,ς.Πολύ καλή ποιότητα,υπερβολικά πολύ φαγητό, αν διαλέξεις το μενού,καθαρό,πολύ καλή εξυπηρέτηση,τιμές ανάλογες ποιότητος και περιοχής. |
| Πολύ καλό από πολλές πλευρές και καθόλου "δήθεν" σε μία περιοχή που βρίθει από "δήθεν". Οι μερίδες υπερ-παραγωγή, το φαγητό νόστιμο χώρις όμως κάποια υπέρβαση. Οι τιμές καλές. Πρόβλημα όντως οι μεγάλες μερίδες και τα πολλά πιάτα όταν παραγγέλνεις menu. Eίναι κρίμα να πετιέται τόσο φαγητό...Ας μειώσουν λίγο τις μερίδες με μία μικρή μείωση των τιμών...θα ήταν μία ελκυστική πρόταση. |
Εξαιρετική επιλογή για ελληνική κουζίνα, δοσμένη σωστά, τίμια και ποιοτικά. Χώρος καταπληκτικός - αναπαλαιωμένη μονοκατοικία Κολωνακίου, με υπέροχη σάλα, αστραφτερή, άνετη και - ναι! - χωρίς τσιγάρο! Πάρα πολύ εξυπηρετικό προσωπικό - πρόθυμοι, ευγενέστατοι, σου εξηγούσαν κάθε πιάτο, ενώ ήρθε και ο ίδιος ο σεφ-ιδιοκτήτης στο τραπέζι να ρωτήσει εντυπώσεις. Πολύ καλό φαγητό και κρασί: απίστευτη μανιταρόσουπα για ξεκίνημα, η μελιτζανοσαλάτα "τα έσπαγε", το "ήσυχα ψημένο" χοιρινό με πλιγούρι ήταν υπέροχο, απίστευτο μοσχαράκι με θυμαρολέμονο, νόστιμο και πικάντικο μπιφτέκι από κιμά μόσχου και γαλοπούλας, σαλάτα δροσερή και πλούσια, φρέσκιες τηγανιτές πατατούλες να συνοδεύουν τα κρεατικά, τέλεια γλυκά (αχλάδι με μοσχάτο κρασί, μους σοκολάτα = respect). Κόστος 2 ατόμων για ένα πολύ πλούσιο και χορταστικό μενού [1 πρώτο, 1 σαλάτα, 4 ορεκτικά, 2 κυρίως, 1 συνοδευτικό, 2 γλυκά] + 1 μπουκάλι κρασί + 2 εσπρεσάκια για φινάλε = 80€. Τ' αξίζει μέχρι σεντ! Να πάτε. |
Κι εγώ πιστεύω ότι τα Κιούπια είναι από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας. Ο σεφ είναι πραγματικός καλλιτέχνης, τα φαγητά του είναι ιδιαίτερα και ξεχωριστά, δεν μοιάζουν με κανενός άλλου χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν υπάρχουν και άλλα αξιόλογα εστιατόρια. Πήγαμε πρώτη φορά στα Κιούπια το Νοέμβριο και μείναμε εντυπωσιασμένοι, φάγαμε a la carte και όλα ήταν πολύ καλομαγειρεμένα, πολύ νόστιμα. Ήταν Κυριακή μεσημέρι και όταν μπήκαμε όμορφες μυρωδιές από νόστιμα φαγητά μας υποδέχτηκαν. Αμέσως αποφασίσαμε ότι θα τα επισκεφτούμε ξανά και πράγματι πήγαμε το προηγούμενο Σάββατο βράδυ, οπότε πήραμε το μενού για να δοκιμάσουμε όλα τα φαγητά. Ήταν εξίσου ωραία, από τα ορεκτικά : δεν μπορώ να πω πως με ενθουσιάσαν κάποιες σαλάτες που έχει το μενού, όμως μου άρεσαν πολύ η χτυπητή μελιτζανοσαλάτα, η "σπεσιαλιτέ" του εστιατορίου που είναι πραγματικά αχτύπητη, τα ψωμάκια - καρβελάκια με γιαούρτι και σκίνο που είναι αφράτα και μυρωδάτα - μου άρεσαν πάρα πολύ -, η καλαμποκίσια χορτόπιτα καθώς και το χοιρινό με πλιγούρι, ήταν πολύ νόστιμο. Επίσης μου αρέσει πολύ η μοσχολεμονάδα με μέντα που προσφέρουν μετά τα ορεκτικά και πριν τα κυρίως πιάτα. Τα κυρίως που δοκιμάσαμε ήταν η τούρτα δλδ κοκκινιστό μοσχάρι πάνω σε ροζέ φραγκόψωμο, το κοκοροσουβλάκι και το μπιφτέκι του ιδρυτή, ήταν όλα πολύ νόστιμα. Από τα γλυκά με ενθουσίασε όπως και την πρώτη φορά η μους σοκολάτας που ήταν φρέσκια και πλούσια, τα άλλα γλυκά ήταν γευστικά αλλά δεν ενθουσιάστηκα. Πολύ ευχαρίστως θα ξαναπήγαινα για να δοκιμάσω και τα άλλα κυρίως πιάτα που δεν δοκίμασα στις 2 προηγούμενες φορές αλλά και τα ειδικά μενού που έχει πολύ συχνά. Το κτίριο είναι όμορφο εξωτερικά, εσωτερικά ιδίως ο επάνω όροφος είναι πολύ ατμοσφαιρικός. Είναι από τα λίγα εστιατόρια που θέλω να επισκεφτώ ξανά. |
Πιστεύω και εγώ ότι είναι από τα καλύτερα της Αθήνας. Το φαγητό είναι από τα πολύ καλά, η ποικιλία απίστευτη, αν κι εγώ λυπάμαι να πηγαίνουν τόσα φαγητά χαμένα. Θα μείνω λίγο στο service γιατί νομίζω ότι του αξίζει κάτι καλύτερο. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εξαιρετικών σερβιτόρων, ήταν δυσανάλογο για αυτό το μαγαζί. Ψάξαμε αρκετές φορές να τους βρούμε. Και πιστεύω πως σε τέτοια μαγαζιά κάποιος πρέπει να σου λέει και κάποιος . Πάντως πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά που δώσαμε. |
Τα Κιούπια αποτελούσαν τα τελευταία χρόνια το αγαπημένο μου εστιατόριο ελληνικής κουζίνας. Η ποιότητα των υλικών, η άψογη εξυπηρέτηση, οι ωραίες γεύσεις κι η μεγάλη ποικιλία στο μενού το έκαναν ξεχωριστό. Το είχαμε επισκεφτεί κάποιες φορές και για το Πρωτοχρονιάτικο δείπνο μας και μας άφηνε πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις. Ακριβό μεν, αλλά άξιζε και το τελευταίο λεπτό. Είχαμε να πάμε 2 χρόνια και το επισκεφτήκαμε πάλι φέτος για το Πρωτοχρονιάτικο δείπνο. Η εικόνα που είδαμε ήταν πολύ αλλοιωμένη. Πηγαίνοντας ήξερα ότι το μενού θα ήταν πιο "φτωχικό" από άλλες χρονιές καθώς, λόγω οικονομικής κρίσης μάλλον, είχαν ρίξει κατά πολύ την τιμή. Δυστυχώς η πτώση της τιμής δεν αποτελούσε πτώση μόνο ποσοτική, αλλά και ποιοτική. Το σέρβις υπολειτουργούσε. Αφού κάτσαμε κι αφού πέρασαν 20' ζητήσαμε οι ίδιοι από τον σερβιτόρο να έρθει και να μας προσφέρει νερό. Η παραγγελία του κρασιού άργησε κοντά 10' ακόμα. Στην πορεία τα πιάτα άρχισαν να έρχονται με σταθερή ταχύτητα, κάνοντας όμως ακόμα κάποιες κοιλιές. Απαράδεκτο για εστιατόριο τέτοιας κλάσης. Ο σερβιτόρος μας ήταν πολύ συμπαθής, ευγενικός κι ήξερε την δουλειά του, αλλά μέσα στην ανοργανωσιά που επικρατούσε δεν μπορούσε να ανταποκριθεί πλήρως. Αυτό που καταλάβαμε ήταν ότι είχαν γίνει περικοπές και στο σέρβις και ο αριθμός των σερβιτόρων δεν ήταν αρκετός για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών. Το φαγητό καλό, φτιαγμένο με ποιοτικά υλικά, αλλά κάνοντας σύγκριση με το πριν δεν μπορούσες να μην απογοητευτείς. Οι ποσότητες ελαττωμένες, τα ορεκτικά μέτρια σε σχέση με παλιά, οι σαλάτες σκέτες πρασινάδες, το κρέας λίγο αν και νόστιμο και σε αντιστάθισμα μας έδωσαν πολύ μεγάλο αριθμό κυπριακών αντιναχτών πατατών, που, αν και νόστιμες, ήταν ο εύκολος τρόπος να χορτάσουμε. Τα γλυκά απογοήτευση, η σύγκριση με παλιότερα δεν τους τιμάει. Κάποιος που θα πήγαινε για 1η φορά πιθανώς να ευχαριστιόταν, καθώς αντικειμενικά ήταν αρκετά νόστιμα και τα υλικά καλά, αλλά οι παλιότεροι πελάτες δεν μπορούσαν να μην απογοητευτούν. Το ότι ο καθένας θα ξενέρωνε με το σέρβις το θεωρώ δεδομένο. Η τιμή για όλο το σύνολο δεν δικαιολογούταν, καθώς, αν και μειωμένη, παραμένει τσουχτερή και σε συνδυασμό με τα κρασιά υψηλή. Δεν ξέρω αν ήταν άτυχη στιγμή, επειδή το αγαπώ σαν εστιατόριο θα του ξαναδώσω κάποια ευκαιρία, αλλά θα ήθελα να περάσει λίγος καιρός πριν . |
Πολυ ωραιος χωρος,ιδανικη ατμοσφαιρα για δειπνο. Ευγενεστατο service και φαγητο αψογο. Η μελιτζανοσαλατα καταπληκτικη που παρασκευαζεται επιτοπου στο τραπεζι σου. Τιμες λιγο τσιμπημενες αλλα δικαιολογουν τις παρεχομενες υπηρεσιες του. Γενικα ενα restaurant που σεβεται και υπολογιζει τους πελατες του. Σχετικα ευκολο parking μονο τις βραδυνες ωρες. |
Πραγματικά ένα απο τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Το μενού των πολλών πιάτων είναι πραγματικά μια αδιάκοπη απόλαυση. Οι ποιότητα του φαγητού αλλά και ο πολύ καλός τρόπος μαγειρέματος πραγματικά σου δίνουν θάρρος να συνεχίσεις. Από τις αγαπημένες μου επιλογές. Για πολλούς το μενού τον πολλών πιάτων ίσως είναι υπερβολικό αλλα υπάρχει και δευτερη λύση για μεσημεριανό ή ειδικές εκδηλώσεις στις οποίες είχα εξίσου καλή εμπειρία. Από τις λίγες περιπτώσεις στην Ελλάδα που το προσωπικό απολαμβάνει την δουλεία του και την εξυπηρέτηση του πελάτη. Υπέροχο κτίριο σε μία από τις ωραιότερες γειτονιές της Αθήνας. Λίγες φορές που πραγματικά πληρώνεις ένα εστιατόριο ακριβά και το αξίζει πραγματικά. Τα Κιούπια για μένα είναι μία ασφαλης επιλογή και την προτείνω ανεπιφίλακτα για ρομαντικό δείπνο αλλά κυρίωσ για να εντυπωσιάσετε τους φίους σας απο το εξωτερικό. Αγαπημένα μου πιάτα οι εξαιρετικές σαλάτες, το μοσχάρι φρικασέ, και το παγωτό φιστίκι. |
Εξαιρετική ποιότητα φαγητού. Η καλύτερη εξυπηρέτηση που έχω βρει σε εστιατόριο χωρίς να είναι υπερβολική. Ακριβό, αλλά όχι χωρίς λόγο.... |
Πιστεύω ότι το απόλυτο τεσσάρι πρέπει να δίνεται μετά λόγου γνώσεως, γι' αυτό επιτρέψτε μου να μουτζουρώσω λίγο την εικόνα που δίνουν οι δύο προλαλήσαντες. Τα ΚΙΟΥΠΙΑ είναι ένα concept restaurant, που ξεκίνησε από τη Ρόδο απευθυνόμενο κυρίως σε τουρίστες. Σε πιο τραβηγμένη από πλευράς ποσότητας φαγητού έκδοση λειτουργεί ο γνωστός ΤΡΥΠΑΣ στην Κέρκυρα. Τα ΚΙΟΥΠΙΑ μεταφυτεύτηκαν πριν μερικά χρόνια στην Πολιτεία και σχετικά πρόσφατα μετακόμισαν στο Κολωνάκι. Όσον αφορά το χώρο και την εξυπηρέτηση, το 4 μπαίνει αβίαστα. Στην ποιότητα φαγητού βάζω 3, γιατί δεν είναι όλα τέλεια, δεν έχουν όλα την αυθεντική ομορφιά των κασιώτικων ντολμάδων ή της μελιτζανοσαλάτας. Τα κρεατικά του είναι επίπεδα σε γεύση, τα γλυκά χωρίς τίποτε το ιδιαίτερο. Εκείνο που πρέπει να επισημάνω, για να δικαιολογήσω το 2 στην τιμή/ποιότητα, είναι ότι τα ΚΙΟΥΠΙΑ δεν προσφέρονται για ζευγάρια, ούτε καν για παρέα 4 ατόμων. Από 6 και πάνω θα το ευχαριστηθείτε. Γιατί ναι μεν μπορεί κανείς να παραγγείλει a la carte, αλλά τότε το concept, που λέει ότι κάθεσαι στο τραπέζι και αρχίζει μια παρέλαση πιάτων, πάει περίπατο. Θεωρώ αμαρτία (τα τελευταία ιδίως) πιάτα να επιστρέφουν (σχεδόν) ανέγγιχτα στην κουζίνα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δοκιμάζουν να μικρύνουν τις μερίδες. Ο παλιός ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ στον Πειραιά ήταν υποδειγματική εφαρμογή αυτού του concept. Το να πρέπει να βαρυστομαχιάσεις θέλοντας να τα δοκιμάσεις όλα όσα καταφθάνουν μπροστά σου απλά κι ωραία δεν λέει. |
| Το απόλυτο τεσσάρι....κάτι σαν την Κομανέτσι..!!Φαγητό-ατμόσφαιρα-σέρβις στα καλύτερα τους... |
Satikin (05/01/2009)
Top #50 Καλοφαγάδων Δες όλα τα σχόλιά μου Δες τα αγαπημένα μου εστιατόρια |
Το παλιό καλό μαγαζί μετακόμισε από την Πολιτεία ατό Κολωνάκι. Εξαιρετικό φαγητό, πλούσιο μενού, σταθερή ποιότητα. Υποδειγματικό service.αΣ Μην ξεχάσω και τον χώρο, ένα νεοκλασικό κτίριο, έργο τέχνης. Πολύ καλή σχέση κόστους, ποιότητας, service, σε μία από τις πιό ανταγωνιστικές περιοχές στην Ελλάδα. Καλό για lunches και ρομαντικά βράδια Ο Ιδιοκτήτης και Chef Βαγγέλης Κουμπιάδης ξαναγράφει ιστορία... τι να πώ, αν δεν πάς δεν θα ξέρεις Για φωτογραφίες του χώρου δείτε το site http://www.takioupia.com/ |
| ??? ???? ??! |