PAK INDIAN
| Περιοχή: | Ψυρρή και Μοναστηράκι |
| Διεύθυνση: | Μενάνδρου 13 |
| Tηλέφωνο: | 210 3219412, 210 3242225 |
Δες σχόλια / Σχολίασέ το εσύ
Συνολική βαθμολογία από: 4 χρήστη(-ες)
Για να γράψετε μια κριτική πρέπει να είστε μέλος και να έχετε κάνει log in. |
Αγαπώ πολύ την ινδική κουζίνα και τους ανθρώπους της νοτιανατολικής Ασίας. Επίσης έχω ζήσει Γλασκώβη που θεωρείται η ευρωπαϊκή "πρωτεύουσα του κάρρυ" κι έχω πολύ εξοικείωση με αυτές τις γεύσεις! Οπότε η αρνητική μου κριτική δεν σχετίζεται με την ίδια την ινδική κουζίνα, αλλά καθαρά με το μαγαζί. Πήγα τις προάλλες μετά από 6 χρόνια. Απογοητεύτηκα. Ο χώρος υπερβολικά βρώμικος και καθόλου περιποιημένος. Συμπαθητικά έντομα μας περιτριγύριζαν. Ενοχλήθηκα τόσο εγώ, όσο κι ο φίλος μου που ως Ασιάτης θα έπρεπε να είναι "συνηθισμένος". Ο σερβιτόρος ευγενής, αλλά δεν καταλάβαινε και τρελά τι λέγαμε (χρησιμοποιούσαμε αγγλικά κι ελληνικά, το ίδιο του έκαναν οι γλώσσες). Με απογοήτευσε περισσότερο ότι ζητήσαμε peshwari naan, το οποίο είναι το παραδοσιακό τους ψωμάκι με γλυκιά γέμιση το οποιό με τρελαίνει. Μας έφερε το κλασσικό απλό naan κι όταν του είπα ότι ζητήσαμε peshwari μου είπε ότι ήταν peshwari (το τρελό ήταν ότι είχε διαχωρισμένα στον κατάλογο τα διάφορα naans, δεν ήταν ότι μου την βάρεσε εμένα να ζητήσω κάτι εξειδικευμένο). Τα samosas, γεμιστά πιτάκια με λαχανικά ήταν αρκετά καλά, τα κυρίως μέτρια. Βλέποντάς το συγκριτικά με άλλα εστιατόρια του είδους απογοητεύτηκα. Μου έκανε αρνητική εντύπωση ότι ο φίλος μου ζήτησε Heineken, ο σερβιτόρος ήρθε με Amstel, κι όταν του είπαμε να την πάρει πίσω αυτός άρχισε να κλαψουρίζει ότι την είχε ανοίξει με αποτέλεσμα να την πάρω εγώ ακυρώνοντας την Coca-Cola που είχα παραγγείλει. Οι τουαλέτες πολύ βρώμικες, αν και την γυναικεία την έχουν κλειδωμένη και σου δίνουν κλειδιά να ανοίξεις όταν την χρησιμοποιείς. Παρόλα αυτά ήταν ψιλοχάλια ακόμα κι αυτή. Η τιμή υψηλή για την ποιότητα που προσφέρει. Δεν το προτείνω, νομίζω ότι κάποιος που δεν ξέρει από ινδική κουζίνα θα απογοητευτεί και θα ενισχυθούν στερεότυπα περί "βρώμικων Ασιατών". |
underwater (02/01/2010)
Top #50 Καλοφαγάδων Δες όλα τα σχόλιά μου Δες τα αγαπημένα μου εστιατόρια |
Την πρώτη φορά πήγα όταν είχε μόλις ανοίξει και είχε ωραία φαγητά πολύ καλές τιμές και η Μενάνδρου είχε έναν αέρα multi-culti. Τις επόμενες φορές συνέχισε να έχει ωραία φαγητά, αλλά τσίμπησε προς τα πάνω τις τιμές. Την τελευταία φορά, η Μενάνδρου ήταν απλώς επικίνδυνη. |
Βρίσκεται σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της Αθήνας, όπου ειδικά μέχρι τις 10:00 θα βρείτε πλήθος από μετανάστες και ναρκομανείς. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ όμορφη με έντονα στοιχεία ανατολής, και τα γκαρσόνια αρκετά ευγενικά. Στον κάτω όροφο υπάρχουν τραπέζια, ενώ στον επάνω μπορείτε να δοκιμάσετε τις παραδοσιακές μαξιλάρες και το φαγητό στο πάτωμα (συνιστάται για παρέες). Το φαγητό είναι γευστικό και αρκετό, αλλά όπως και σε όλα τα ινδικά εστιατόρια είναι δύσκολο να καταλάβεις την ποιότητα του φαγητού κάτω από όλες αυτές τις σάλτσες. |
| Έχει δύο επίπεδα, κάτω καρέκλες και πάνω κάθεσαι στο πάτωμα. Επάνω είναι πιο σκοτεινά, μάλλον για πιο πριβέ καταστάσεις. Τα πιάτα που έφαγα εγώ ηταν πολύ μέτρια και ιδιαίτερα το chicken carry ήταν νερουλό. Οι τιμές ταιριάζουν με το χώρο αλλά όχι με την ποιότητα του φαγητού. |
| ??? ???? ??! |