ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. ΕκτύπωσηE-mail

AL MILANESE

Βαθμολογία χρηστών

3.2 (3) Δες σχόλια / σχολίασέ το εσύ

ΕΙΔΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ: Ιταλία

Περιοχή: Κέντρο (και Κολωνάκι)
Διεύθυνση: Ξενοκράτους 49 & Αριστοδήμου, Κολωνάκι
Tηλέφωνο: 210 7294111-2
Ιταλικό μενού σε χώρο με νέο όνομα. Κυριακή και μεσημέρι.
Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Δες σχόλια / Σχολίασέ το εσύ

Συνολική βαθμολογία από: 3 χρήστη(-ες)

Για να γράψετε μια κριτική πρέπει να είστε μέλος και να έχετε κάνει log in.

3.2

3.0

Να πω την αλήθεια διάλεξα το μαγαζί από τη βαθμολογία που είχε και με βόλευε και το μέρος αλλά απογοητεύτηκα!!!! Και απογοητεύτηκα διπλά αφού είχα διαβάσει ότι ιδιοκτήτης του είναι ο Dazio Fagnoni, γιος του Walter Fagnoni, του ανθρώπου που καθιέρωσε τα Ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα με τα θρυλικά “AL CONVENTO” και “DA WALTER” και ότι οι 2 Ιταλοί σεφ ήρθαν από το εστιατόριο του φημισμένου “Gstaad Palace” της Ελβετίας. Μάλλον είχαν ρεπό τη μέρα που πήγα.

Το μαγαζί μέσα ήταν κάπως αδιάφορο και η ατμόσφαιρα κρύα. Δε θύμιζε καθόλου για Ιταλική τρατορία. Επίσης δε μου άρεσε καθόλου που ενώ όλος ο κόσμος πήγαινε έξω να καπνίσει κανένας δεν έκανε παρατήρηση στον κύριο με την πουράκλα.

Η εξυπηρέτηση μέτρια. Πήγα και καθημερινή χωρίς πολύ κόσμο οπότε δεν υπήρχε δικαιολογία. Ποτέ δεν ήρθαν να μας ρωτήσουν αν όλα ήταν καλά ή αν θέλουμε να πιούμε κάτι άλλο αφού τέλειωσαν τα ποτά μας. Επίσης το ότι αδειάζει το μπουκάλι με το νερό και κανείς δε σου φέρνει άλλο πολύ με τσαντίζει.

Το φαγητό ήταν καλό αλλά χαμηλότερο των προσδοκιών βάση των προδιαγραφών (2 Ιταλοί σεφ). Κανένας από την παρέα δεν ενθουσιάστηκε. Είπα να πάρω carbonara μια και την είχε επαινέσει και ο gialakaka. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται Ιταλός σεφ να φτιάχνει carbonara με κρέμα γάλακτος και μπέικον και όχι με αυγό και πανσέτα!!! Carbonara με κρέμα γάλακτος τρώω και στην πιτσαρία της γειτονιάς.

Τιμές τσιμπημένες (Κολωνάκι είναι και το περιμέναμε). 2 σαλάτες, 4 πιάτα και 2-3 αναψυχτικά 150€ (Ούτε ορεκτικά, ούτε κρασί). Και για να πάρουμε απόδειξη χρειάστηκε να τη ζητήσουμε!!!!!!

Άμα ξαναπήγαινα θα πήγαινα μόνο καλοκαίρι γιατί ο μικρός κήπος με τις μουριές φαίνεται πολύ ωραίος.

2.3

2.0

Ο από κάτω είναι υπερβολικός σε σημείο που τον κόβω για τον καταστηματάρχη, δεδομένου ότι είναι και η μοναδική του κριτική στο σάϊτ. Εκτός και αν είναι ένας πιστός θαμώνας του μαγαζιού ο οποίος και με έχει προσκαλέσει και για αυτό το λόγο έχω πάει ήδη δύο φορές (αλλά δεν νομίζω διότι δεν τρώει καρμπονάρα ούτε θα εξήρε τις σαλάτες). Την πρώτη φορά, εκτός από τις λογικές για τη θέση του μέρους (δίπλα στο ομπρεβουάρ στο Κολωνάκι) τιμές, δεν κατάλαβα αν το φαγητό ήταν πραγματικά καλό ή μέτριο. Τη δεύτερη όμως βεβαιώθηκα ότι είναι καλό, διότι έφαγα ένα κομβικό για την ιταλική κουζίνα πιάτο. Πέστο. Το είπα. Ίσως ήταν η καλύτερη που έχω φάει στην Ελλάδα. 70-80 ευρώ το ζευγάρι για ένα πρώτο, μία πάστα ο καθένας, 1 μπουκάλι κρασί και άντε και δυο εσπρεσάκια και ένα γλυκάκι. Καλά δεν είναι;

3.0

Πεντανόστιμες σάλτσες συνοδεύουν τα ζυμαρικά τους. Ειδικά η καρμπονάρα ειναι απίθανη! Καθαριότητα κι εξυπηρέτηση σ ένα ωραίο περβάλλον.

??? ???? ??!

ΜΕ.. ΚΑΛΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ