Παραδοσιακά ανατολίτικα πιάτα με έμφαση στο κεμπάπ. Και μεσημέρι.
Προβολή μεγαλύτερου χάρτη
![]() |
2.6 (11) | Δες σχόλια / σχολίασέ το εσύ |
| Περιοχή: | Κηφισιά |
| Διεύθυνση: | Χαρ. Τρικούπη & Κρήτης 27, Κηφισιά |
| Tηλέφωνο: | 210 8014584 - 210 8084418 |
Για να γράψετε μια κριτική πρέπει να είστε μέλος και να έχετε κάνει log in. |
Μεσημέρι Κυριακής με πολύ ζέστη σίγουρα όχι η καλύτερη επιλογή. Για 4 πιάτα, 3 σαλάτες, 2 ορεκτικά και 8 μπύρες (μικρά μπουκάλια) 180! Μάλλον έπρεπε να καλύψουμε το κόστος λειτουργίας μόνοι μας (έτσι και αλλιώς σε όλο το μαγαζί ήμασταν συνολικά εμείς οι 4 και άλλα 4 άτομα)... Το φαγητό συμπαθητικό. Πολύ ωραία σαλάτα ντομάτα με σάλτσα ρόδι, και κούπες (κυπριακές αλλά τις λένε κάπως αλλιώς). Το σουβλάκι από αρνί ήταν ελαφρώς καμένο. |
Η κριτική μου αναφέρεται στο ΤΙΚΕ στην Κηφισιά. Είμαι τακτικός θαμώνας και τα τελευταία χρόνια το έχω επισκεφτεί περισσότερες από 10 φορές, χειμώνα και καλοκαίρι.Πολύ ευχάριστος χώρος με αρκετές διασημότητες και φιλικό προσωπικό που εξυπηρετεί γρήγορα και διακριτικά. Ωστόσο είναι ενοχλητικό να χρειάζεται κράτηση 2ημέρες νωρίτερα για τραπέζι το Σάββατο. Λογικό μεν αν και διαθέτει πολλά τραπέζια αλλά δική μου η κριτική και ομολογουμένως με ενοχλεί να πρέπει να πείσω την παρέα μου να πάμε 2 ημέρες νωρίτερα. Ορεκτικά: μιουτεμπέλ (γιαούρτι με μελιτζάνα, σκορδάκι και φυστίκι αιγίνης), μαντί, γιουβαρλάκια με άσπρη σάλτσα, κοκορέτς πιλάφ αλλά και ένα πιλάφι με καρυκεύματα τυλιγμένο σε τραγανό φύλλο.. Στα κυρίως οι γεύσεις είναι δυνατές αλλά για γερά στομάχια.. μπαμπαγκανούς, αλί ναζίκ και βελί ναζίκ τα αγαπημένα μου.. με μελιτζάνα, τυρί, πιτάκια και χορταστικότατη μερίδα. Για το τέλος το ακαταμάχητο γλυκό χαλβά με παγωτό.. Το άτομο θα πληρώσει περίπου 35-40 ευρώ με ποτήρι κρασί, 2 ορεκτικά, 1 κυρίως και γλυκό. Γεύση ανατολής, καλό περιβάλλον και σίγουρα μια από τις πολύ καλές επιχειρηματικές κινήσεις στα Β.Π. Σίγουρα αξίζει τα λεφτά του. |
Ξεκινάω από την μέγιστη βαθμολογία προς την χαμηλότερη . 4 για την εξυπηρέτηση . Ευγενέστατοι όλοι οι υπάλληλοι και δεν θα έλεγα υπερβολικοί όπως διάβασα σε άλλες κριτικές . Ίσως να φταίει το οτι πίνω πολύ νερό και θέλω να γεμίζει το ποτήρι μου συνέχεια ! 3 για την ποιότητα φαγητού . Η οικογένειά μου είναι πολίτες και γνωρίζω αρκετά καλά την ορίτζιναλ πολίτικη κουζίνα , οπότε μπορώ να πω οτι το φαγητό είναι αρκετά καλής ποιότητας . Τα γιουβαρλακ γιαουρτλου πολύ νόστιμα όπως και ο αρνίσιος γύρος . Η πράσινη σαλάτα επίσης πεντανόστιμη . Μοναδικό αρνητικό το λαχματζούν , δεν μου άρεσε και πολύ . 2 για τον χώρο . Πολύ όμορφος χώρος για το καλοκαίρι χάρη στον κήπο . Μου έκανε αρνητική εντύπωση όμως οτι παρά τον άπλετο χώρο , πολλά τραπέζια ήταν κολλητά μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μάθω τα πάντα για το διπλανό ζευγάρι , από το πόσος χρόνος απαιτείται στον ένα για να μετουσιωθεί το φαγητό που κατανάλωσε σε περιττώματα μέχρι στο πόσο ανεβάζει την ερωτική διάθεση της κοπέλας η κανέλα. 1 για τιμή/ποιότητα. Αρνητικότατη εντύπωση η δυσαναλογία τιμής/ποσότητας . Θα δικαιολογούσα τις τσιμπημένες τιμές αν έφευγα χορτάτος . Όταν όμως δίνεις 10 ευρώ για 4 γιουβαρλάκια 8 ευρώ για μια σαλάτα μικρότερη κι από αυτή των goodys,10 ευρώ για 4 πίτες που είχαν πάνω ίχνη κυμά και ντομάτας (λαχματζούν)κτλ τότε δικαιούσαι να βαθμολογήσεις την τιμή με έναν επιεικέστατος άσσο! |
Εστιατοριο πολιτικης κουζινας που προσπαθει να περασει μια πιο κυριλε ατμοσφαιρα σε αυτην. Δεν ξερω αν καταφερνει σωστα αυτο το συνδυασμο αλλα εχει αρκετα πιατα που τα θεωρω πετυχημενα. Το λαχματζουν και τα κεφτεδακια με πληγουρι ειναι δυο απο αυτα. Αντιθετως το γιαουρτλου το βρηκα πνιγμενο στο γιαουρτι, τοσο που να σε λιγωνει. Τα κρεατα ηταν νοστιμα και φαινοντουσαν καλης ποιοτητας. Επισης ικανοποιητικη λιστα κρασιων. Καταπληκτικος ειναι επισης ο χαλβας με το παγωτο και οι μπουκιτσες ινδοκαρυδου. Συμπαθητικος χωρος μεσα και παρα πολυ ωραιος κηπος εξω για τις καλες μερες (για τον κηπο το 4 στο χωρο). Το σερβις ειναι αμεσο και εξυπηρετικο. Ομολογουμενως ειναι ακριβο καθως προσφερει ναι μεν ποιοτικη πολιτικη κουζινα, αλλα οχι κατι το διαφορετικο που θα δικαιολογουσε τετοιες τιμες. Ισχυει οτι εχω φαει το ιδιο καλα ή και καλυτερα απο συνοικιακα μαγαζια ιδιας κουζινας στο 1/4 της τιμης του. Υπολογιστε περι τα 50Ε το ατομο με εμφιαλωμενο κρασι. Η ολη εμπειρια παντως μου αρεσε και ξαναπαω ευκολα. |
Πρώτη φορά επισκέφτηκα το tike της Κωνσταντινούπολης, ένα από τα πολλά δηλαδή, γιατί εφόσον οι τιμές είναι λογικές και το service άψογο, ο εκεί επιχειρηματίας κάνει χρυσές δουλειές. Δεν σας συνιστώ να κάνετε μέσω internet την σύγκριση των τιμών στους καταλόγους γιατί θα αναρωτιέστε μήπως και στην Ελλάδα μαζί με τον γύρο σας χρεώνουν και το πηγαινέλα στην Πόλη... Οι εδώ τιμές είναι εκτός τόπου και χρόνου, τα κλασσικά δηλαδή. Στην αρχή, γιατί έχω πάει τουλάχιστον 7 φορές, δεν ήταν έτσι. Το marketing plan γνωριμίας λειτούργησε σωστά και οι τιμές ήταν εξαιρετικές αν και έπασχε στο σέρβις. Τώρα πάσχουν όλα... Με το που κάθεσαι, αααχ που΄σαι φίλε καλοφαγά "όχι στα εμφιαλωμένα νερά", τρέχουν να σε ξεδιψάσουν, χειμώνα καλοκαίρι με τέτοια μανία, ώστε μέχρι να φύγεις έχει αδειάσει εκτός από την κύστη σου και η τσέπη σου. Το φαγητό είναι συμπαθητικό αν και πανάκριβο, νόστιμα τα κεφτεδάκια με πληγούρι, το παστιμαρλί χούμους και αρκετά από τα ορεκτικά, όταν όμως ξεκινάς με την επιβάρυνση του νερού και του ψωμιού, αν ξεχαστείς και παραγγείλεις και δυο ορεκτικά από 8 με 9 ευρώ έκαστο, έχεις ΗΔΗ φτάσει στα 40 ευρώ χωρίς ΚΑΝ να φας κυρίως πιάτο και χωρίς κρασί... Τα κυρίως όπως το ισκεντέρ κεμπάπ και άλλα, είναι γύρω στα 18 ευρώ, σύνολο 90 ευρώ για δύο άτομα με κρασί ΧΥΜΑ και χωρίς γλυκό. Δυστυχώς δηλαδή γιατί το μόνο αξιομνημόνευτο είναι ο εκπληκτικός ζεστός χαλβάς με το παγωτό μέσα... αλλά που να περισσέψουν τα λεφτά. Γενικώς είναι ένα μέρος που γνώρισε μεγάλες δόξες παλαιότερα ιδιαίτερα τις Κυριακές μεσημέρια που μαζεύονταν τα τζάκια των βορείων προαστείων σε "σπάνιες" οικογενειακές στιγμές, αλλά που ήδη το decor του και το πανακρίβου concept του είναι παρωχημένο και ξεθυμασμένο. |
Θα αναφερθω στο ΤΙΚΕ της Κηφισιας και οχι της Συγγρου. Ειναι ενα απο τα καλυτερα τουρκικα restaurant στην Ελλαδα,αλλα δεν συγκρινεται με τα τουρκικα που υπαρχουν στην Ευρωπη π.χ Γερμανια. Ολα ανεξαιρετως τα πιατα που δοκιμασαμε ηταν προσεγμενα και αρκετα πικαντικα. Ο χωρος ειναι πολυ καλος,ειδικα στην αυλη. Τα γλυκα ειναι εκπληκτικα,ειδικα ο χαλβας με παγωτο. Το service αψογο, αλλα υπερπροστατευτικο. Οι τιμες ειναι πανακριβες,65 ευρω το ατομο με ενα καλο κρασι. Εχω φαει σε πολυ καλυτερο τουρκικο εκτος Ελλαδος με την μιση τιμη. |
| Αξιοπρεπές τούρκικο εστιατόριο της Κηφισιάς, με ευχάριστο, αν και σχετικά ουδέτερο χώρο και εξυπηρετικό σέρβις, ακόμα και όταν έχει κίνηση. Η κουζίνα του είναι σταθερή, προσφέροντας μεγάλη ποικιλία πιάτων, κάποια από τα οποία είναι πολύ προσεγμένα, ενώ άλλα είναι πιο πληθωρικά (σε γεύση και ποσότητα) απ' όσο θα έπρεπε. Από τα ορεκτικά προτιμήστε το μιουτεμπέλ, τα πικάντικα λαχματζούν και τη σαλάτα ταμπουλέ. Από τα κυρίως πιο νόστιμα είναι τα πιάτα με βάση το αρνί, καλό και το γιαουρτλού του. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το χαλβά - ένα σιμιγδαλένιο ηφαίστειο απο το οποίο ρέει λάβα παγωτού. Τιμές σχετικά καλές. |
| ΤΟ ΤΙΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ !ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΗ, ΣΕΡΒΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ (5 ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ), ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΜΗ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ).! ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΦΑΩ ΚΕΜΠΑΠ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΓΥΠΤΟΤΟΥΡΚΟΑΡΜΕΝΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !! |
Το ΤΙΚΕ είναι ένα πολυδιαφημισμένο, μαρκετινίστικο μαγαζί που πάνε διάφοροι γνωστοί κι επώνυμοι to see and to be seen. Αυτό δεν σημαίνει ότι το φαγητό του δεν είναι καλό: Το αντίθετο μάλιστα. Το ΤΙΚΕ διαθέτει Πολίτικη κουζίνα απο τις καλύτερες της Αθήνας. Παρόλα αυτά υπάρχουν μαγαζιά που προσφέρουν εξίσου καλό ή και καλύτερο Πολίτικο φαγητό σε πολύ λογικότερες τιμές. Προσωπικά δεν ξαναδίδω 60€/άτομο για φάω Κεμπάπ, Χουνκιάρ και λοιπά πιάτα που τα βρίσκεις σε κάθε Πολίτικο εστιατόριο... |
Arkady (22/12/2008)
Top #10 Καλοφαγάδων Δες όλα τα σχόλιά μου Δες τα αγαπημένα μου εστιατόρια |
| Ωραιοι μεζεδες,μεγαλη ποικιλια,αρκετα καλα κεμπαπ,απιθανα γλυκα!ειμασταν πολυ εγκρατεις στην τελευταια μας επισκεψη (Χωρις αυτο να σημαινει πως μας κοστισε φθηνα!)4 ατομα 160 Ευρω με το μπουρμπουαρ για 1σαλατα,2 πρωτα,4 κυρια,3 μπυρες,2 κοκα κολες,3 γλυκα,4.εσπρεσσο,Ο.Κ.θα το ξανασκεφτω να παω!Το τυλιγμενο σε φυλλο κρουστας πιλαφι στα πρωτα λεει...πολλα!Το κεμπαπ με μελιτζανα επισης,το κιουνεφε καταπληκτικο!Εχω την εντυπωση οτι οι γευσεις ειναι αρκετα εξευρωπαισμενες,παροτι η αλυσιδα ειναι τουρκικη.Δεν το δοκιμασα στην Κωνσταντινουπολη,προτιμησα πιο μικρα εστιατορια,πιστευω ομως οτι οι γευσεις του δεν ειναι απολυτα γνησιες.Γενικα επειδη ειμαι λατρης αυτων των γευσεων εχω φαει καλυτερα κεμπαπ σε απειρως καλυτερες τιμες!Πατε για εξοδο,με μεγαλη παρεα,μοιραστειτε τους μεζεδες και θα περασετε καλα! |
| Τα κεμπάμπ του αρκετά καλά, όχι όμως κάτι το εξαιρετικό που να δικαιολογεί τις πολύ τσιμπημένες τιμές στις οποίες τα προσφέρει. Ο χώρος είναι άνετος, σε στυλ νεοταβέρνας και ολίγον κυριλέ. Τον θεώρησα αδιάφορο έως ψυχρό. Η εξυπηρέτηση ήταν εκνευριστική με τους σερβιτόρους συνέχεια από πάνω σου. Αυτό όμως το οποίο ήταν θεσπέσιο πραγματικά ήταν τα γλυκά που ήρθαν στο τέλος. Και μόνο γι\' αυτά αξίζει να πάει κανείς και θα έχει να το λέει για ...χρόνια!!!!! |
| ??? ???? ??! |