ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. ΕκτύπωσηE-mail

ΜΕΪΝΤΑΝΙ

Βαθμολογία χρηστών

3.1 (6) Δες σχόλια / σχολίασέ το εσύ

ΕΙΔΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ: Τοπική ελλ. κουζίνα

Περιοχή: Παγκράτι
Διεύθυνση: Εριφύλης 2 & Σπύρου Μερκούρη, Παγκράτι
Tηλέφωνο: 210 7296217
Παραδοσιακές γεύσεις Κρήτης. Σάββατο, Κυριακή και μεσημέρι. Κλειστά Δευτέρα.
Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Δες σχόλια / Σχολίασέ το εσύ

Συνολική βαθμολογία από: 6 χρήστη(-ες)

Για να γράψετε μια κριτική πρέπει να είστε μέλος και να έχετε κάνει log in.

3.1

3.2

3.5

3.2

2.7

Σαββατόβραδο με ξαφνική ζέστη, οπότε μετά το σινεμαδάκι στην "ΟΑΣΗ" της οδού Πρατίνου μια επίσκεψη στο ΜΕΪΝΤΑΝΙ είναι ό,τι πιο κοντινό μπορεί να σκεφθεί κανείς. Και δεν θα απογοητευθεί. Τον περιμένει μια φωτεινή νεοταβέρνα με κρητική κουζίνα, πάρα πολύ φιλική εξυπηρέτηση, ένας μικρός, αλλά περιεκτικός κατάλογος που καλύπτει όλα τα γούστα, και τιμές που δεν σε τρομάζουν.

Προτιμήσαμε ένα τραπέζι έξω, έτσι η μουσική ίσα που ακουγόταν. Η κοπέλα στην οποία αναφέρθηκαν κολακευτικά (σωστά!) οι προλαλήσαντες μας απήγγειλε τα πιάτα ημέρας και σχεδόν περιοριστήκαμε σ' αυτά, αφού πήραμε ένα μπιφτέκι με πράσο (ασυνήθιστο, καθότι όχι της σχάρας, αλλά ελαφρά κοκκινιστό σε κατσαρόλα, με τα πράσα να δένουν τέλεια), μια σαλάτα με πληγούρι και κύβους ντομάτας (δροσερή, με ντρέσινγκ από καλό ξύδι και υποψία μουστάρδας) και ένα χανιώτικο κολοκυθομπούρεκο (κατά την ταπεινή μου γνώμη σωστά υλικά σε λάθος εκτέλεση που έκανε το σύνολο - ζεσταμένο δυστυχώς στα μικροκύματα - πολύ βαρύ).

Από τον κύριο κατάλογο πήραμε μια τηγανιά (καθαρό κρέας, καλομαγειρεμένο, ήθελε λίγο κρασί ακόμα στη σάλτσα). Συνοδέψαμε το φαγητό με τις γνωστές ρεθυμνιακές μπύρες, ό,τι χρειάζεται για τη θερμοκρασία που επικρατούσε. Στο τέλος κέρασμα γιαούρτι με μέλι και γλυκό του κουταλιού (κολοκύθα). Λογαριασμός: 45 ευρώ.
Σε συνδυασμό με την "ΟΑΣΗ", που όσοι δεν έχετε πάει θα νιώσετε μια ευχάριστη έκπληξη (περισσότερα δεν λέω), ένα πολύ καλό ελληνικό δίδυμο - όλο χαμόγελο.

3.3

fratello (13/06/2010)
#1 Καλοφαγάς
Δες όλα τα σχόλιά μου
Δες τα αγαπημένα μου εστιατόρια

Τελευταία τροποποίηση: 14/06/2010

Πρώτη μου "κριτική" και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία στο site.

Περνώ αμέσως στην 2η ευχαριστία μου που αφορά το σέρβις του μαγαζιού. Ως παλιός σερβιτόρος, θα ήθελα να υποκληθώ (πραγματικά) στο χάρισμα αυτής της κοπέλας που έχει δώσει μια άλλη διάσταση στον όρο εξυπηρέτηση!
Χωρίς να θέλω να υποσκελίσω την ποιότητα του μαγαζιού, ακολουθεί και αυτό στα βήματα της εκπροσώπου του. Σωστά μαγειρεμένα, σωστοί χρόνοι, πολύ όμορφος χώρος. Η ένστασή μου είναι όμως στις τιμές. Από την στιγμή που αναφέρεται ο όρος "κρητική κουζίνα" θα έπρεπε να στηριχτεί πρώτα στον μέσο κρητικό, από την στιγμή μάλιστα που είναι και συνοικιακό μαγαζί, και μετά στο γκουρμέ κοινό. Τα φαγητά του, όντως αξίζουν αυτές τις τιμές, αλλά τους χρειάζεται μια διαφορετική "επικοινωνία".

Να πάτε!

Συμβουλή: Επικεντρωθείτε σε κυρίως πιάτο, μια σαλάτα και ένα ορεκτικό. Ζητήστε από την εξαιρετική μελαχρινή κοπέλα να σας προτείνει!

2.0

Πήγαμε Κυριακή μεσημέρι και το μαγαζί ήταν ψιλοάδειο. Μικρός, φωτεινός καθαρός χώρος που σε προδιαθέτει θετικά. Κρητική κουζίνα, ενδιαφέρουσα, αλλά έχω μια ένσταση για το μέγεθος των μερίδων. Τιμή κατά άτομο με χύμα -αρκετά καλό κρασί- 25€/άτομο. Μόνη ένσταση η μουσική. Ενώ ξεκίνησε ωραία, Μάλαμας, Αλεξίου, Αλκίνοος, τη τελευταία ώρα έπαιζε ασταμάτητα κρητική παραδοσιακή μουσική.

2.8

2.0

Με την Rubia παραδόξως να βρίσκει τον προσανατολισμό της και να φτάνει με καθυστέρηση μονάχα 5 λεπτών(ω ναι γίνονται και στις ημέρες μας θαύματα)γευθήκαμε τη ρακί που μας κέρασε το μαγαζί(dtheo περίεργο που δεν σε κέρασαν). Μιας και μένω αρκετά κοντά στο μαγαζί το είχε ιχνηλατήσει αρκετές ημέρες πριν εφορμήσουμε. Λίγο μικρό ως χώρος. Φωτεινός,λιτός και καλόγουστος χώρος μέσα στην νέο- κρητική του απλότητα. Η κοπέλα που έχει αναλάβει το σέρβις γλυκιά σαν το κρασί του μαγαζιού και επαγγελματίας σε έναν χώρο όπου αφθονούν οι επιτηδευμένοι ερασιτέχνες...Στο προκείμενο. Το φαγητό είναι αρκετά καλό. Θα πρότεινα άνετα λοιπόν σε κάποιον να αφήσει την βολή του σπιτιού στα βόρεια, τα νότια, τα δυτικά ή τα ανατολικά προάστια και να κατευθυνθεί στο κέντρο. Η κυρία που μαγειρεύει εποπτεύει τα τραπέζια και ρίχνει ματιές γεμάτες προσμονή επιδοκιμασίας για τις συνταγές της. Δοκιμαστε λαχανοντολμάδες, συκωτάκια , τηγανιά, απάκι και φυσικά τα γλυκά...Το μονο που ίσως σας δυσκολέψει είναι το parking αλλά το μετρό Ευαγγελισμού απέχει μετά βίας 10 λεπτά με τα πόδια. Δεν θα ξεπεράσετε τα 25 ευρώ κατά άτομο αν παραγγείλετε πρώτο,σαλάτα, κυρίως και γλυκό μαζί με ένα μπουκάλι κρασί...

3.0

Πολύ όμορφο μαγαζί στο Παγκράτι, γνήσια κρητικά εδέσματα. Έχω παέι 2-3 φορές μαζεύει κόσμο από διάφορες ηλικίες. Αξίζει να δοκιμάσετε "παπουδια" μια φοβερή σαλάτα με ρεβύθια, μαυρομάτικα και στάρι, πολύ καλή η τηγανιά, τα ντολμαδάκια και το απάκι. Μην ξεχάσετε το γαμοπίλαφο που είναι από τα καλύτερα στην Αθήνα. Θα αργήσει λίγο να έρθει στο τραπέζι σας επειδή ετοιμάζεται εκείνη την ώρα που το παραγγέλνετε αλλά αξίζει την αναμονή για αυτό αφήσετε χώρο στο στομάχι σας.Το μόνο αρνητικό στην εξυπηρέτηση είναι ότι δεν κερνάνε τίποτα, ούτε κρασί ούτε γλυκό κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη παράδοση της Κρήτης...

3.8

3.0

Μια νέα σχετικά κρητική γωνιά έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της Αθήνας. Έχοντας πάει σε αρκετά κρητικά εστιατόρια νομίζω ότι πρόκειται για αυθεντικό κρητικό μαγαζί. Ωραίος λιτός χώρος και ευγενικό καλωσόρισμα με μία ρακή για καλή όρεξη. Δοκιμάσαμε αρκετά πιάτα. Όλα ήταν καλά. Μου άρεσε πολύ η τηγανιά και οι λαχανοντολμάδες. Απογειώθηκα με τα γλυκά. Υπέροχη σφακιανή πίτα και εξαιρετικό γλυκό κουταλιού περγαμόντο. Αρκετά καλές και οι τιμές. Μία βραδιά που με βοήθησε πολύ να χαλαρώσω και να αντιμετωπίσω μία πραγματικά δύσκολη μέρα που ακολουθούσε. Θα ξαναπάω σίγουρα αν και το πάρκινγκ είναι δύσκολο στην περιοχή. Υ.Γ. Δεν μπορώ να ακούω κριτικές για εστιατόρια από ανθρώπους που πάνε μόνο και μόνο για να πούνε ότι έχουν πάει σε κάποιο μοδάτο ρέστο και μετά βίας δοκιμάζουν ένα κυρίως πιάτο και αυτό συνήθως ψαρονέφρι ή φιλέτο. ΈΛΕΟΣ.

??? ???? ??!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ