Κρητική κουζίνα. Και μεσημέρι. Κλειστά Κυριακή.
Προβολή μεγαλύτερου χάρτη
| Περιοχή: | Ιλίσια |
| Διεύθυνση: | Βρασίδα 13, όπισθεν Hilton |
| Tηλέφωνο: | 210 7210501-2, 6977 210501 |
Δες σχόλια / Σχολίασέ το εσύ
Συνολική βαθμολογία από: 10 χρήστη(-ες)
Για να γράψετε μια κριτική πρέπει να είστε μέλος και να έχετε κάνει log in. |
| Η κουζίνα είναι πολύ ιδιαίτερη και οκ ειναι κρητική αλλά θα μπορούσε να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στο μενού. Επίσης αν και ο χώρος είναι όμορφος δεν ταιριάζει με το κρητικό κόνσεπτ το οποίο προσωπικα θα το προτιμούσα. Παρόλα αυτα η ατμόσφαιρα είναι καλή. Το σέρβις όχι και τόσο καλό και οι τιμές είναι υπερβολικές για αυτό που έχει να προσφέρει το εστιατόριο. |
| Εχω παει τρεις φορες και το εχω μετανιωσει. Το φαγητο χωρις να ειναι κακο δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο, 2,5 στα 5 θα του εβαζα. Ο χωρος συμπαθητικος. Παρα πολυ ακριβο για αυτο που προσφερει. Δε θα το προτεινα. |
| Εχω πάει δύο φορές. Την πρώτη ήταν κάτω του μετρίου από όλες τις απόψεις (σέρβις και φαγητό -φιλοξενούσα και φιλους και καταντράπηκα) τη δεύτερη αρκετά καλό, χωρίς όμως να πω ότι τρελλάθηκα (τα αυγά με στακοβούτυρο όμως ήταν τέλεια) και βεβαιως χωρίς να το συγκρίνω με τις μέτριες ταβέρνες της Κρήτης που είναι καλύτερες με τα μισά χρήματα... |
| Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ..ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΡΗΤΗ..ΑΠΟ ΤΑ 6 ΠΙΑΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ 2 ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ.ΠΟΛΥ ΜΕΛΙ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑΦΑΣ.ΤΑ ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ.Η ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΙΟΡΔΑΝΗ?..ΜΠΑ..ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΟΚ.ΑΚΡΙΒΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. |
Στο Αλάτσι πήγα πριν από ένα χρόνο περίπου, Σάββατο βράδυ. Ήταν φανταστική εμπειρία, έμεινα με τις καλύτερες εντυπώσεις και θα ξαναπάω και φέτος. Συνήθως πάω σε διαφορετικά μαγαζιά και σπάνια ξαναπάω στο ίδιο εστιατόριο αλλά το Αλάτσι είναι ένα από τα λίγα που θέλω να ξαναπάω με την πρώτη ευκαιρία. Η ατμόσφαιρα του εστιατορίου είναι πολύ ιδιαίτερη, ο φωτισμός αριστοτεχνικός, κάπου διάβασα ότι τον φωτισμό έχει επιμεληθεί γνωστή σκηνογράφος. Πάντως ήταν μαγικά και αν και ήταν Σάββατο βράδυ που είχε πολύ κόσμο ήταν πολύ όμορφη και άνετη η ατμόσφαιρα. Με την κράτηση δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα. Η εξυπηρέτηση ήταν άψογη και τα παιδιά που σέρβιραν πολύ ευγενικά. Θυμάμαι ότι μας πρότειναν για κρασί ένα κόκκινο κρητικό κρασί που συνδύαζε δύο ποικιλίες : συράχ και κοτσιφάλι (κρητική ποικιλία) και ήταν καταπληκτικό, έδενε πολύ ωραία με τα φαγητά. Από τα ορεκτικά μου άρεσαν περισσότερο τα καλτσούνια (που υπάρχουν και φέτος στο μενού του εστιατορίου γιατί από ό,τι είδα στο site έχουν αλλάξει κάποια πιάτα από τότε που πήγα εγώ και έχουν αντικατασταθεί από άλλα)τα οποία ήταν πολύ ωραία, επίσης πήραμε λουκάνικο και απάκι (μια ποικιλία) που ήταν τα περισσότερα πολύ νόστιμα. Από τα κυρίως δοκίμασα ένα πιάτο με βιολογικό γουρουνάκι (που δεν υπάρχει πια στο μενού) και ήταν πραγματικά καλομαγειρεμένο, τα κυρίως και της υπόλοιπης παρέας ήταν καλομαγειρεμένα, με βιολογικά κρεατικά και πολύ νόστιμα. Επίσης δοκιμάσαμε και το γαμοπίλαφο που ήταν πολύ νόστιμο, τυπικό κρητικό φαγητό και αυτό, ήταν καλομαγειρεμένο σαν σπιτικό φαγητό όπως και όλα τα άλλα φαγητά. Τέλος από τα γλυκά θυμάμαι είχαμε πάρει παγωτό σε τρεις γεύσεις που ήταν και αυτό πολύ ωραίο, μία από τις γεύσεις ηταν κάποιο γνωστό βότανο της Κρήτης που ονομάζεται μαλωτήρας αν δεν κάνω λάθος. Θέλω να ξαναπάω με την πρώτη ευκαιρία για να δοκιμάσω και τα άλλα πιάτα του εστιατορίου και για την ωραία ατμόσφαιρα του χώρου. Το Αλάτσι το θεωρώ ένα από τα πιο όμορφα και προσεγμενα εστιατόρια της Αθήνας. |
| Το περιμενα καλύτερο,εχοντας ζήσει για αρκετά χρόνια στα Χανιά βρήκα το φαγητό χειρότερο από της γνήσιες ταβέρνες των Χανίων,για Αθήνα βεβαια ειναι πολύ καλό και αν δεν είχα την αυθεντική εμπειρία θα έβαζα 3 στο φα. Μπορείτε και καλύτερα. Δεν ξέρω αν ο Ιορδάνης έχει χαλάσει την μπουγάτσα του γιατί έχω να φάω πολλά χρόνια αλλά δεν ητανε ίδια. |
| ΚΑΛΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΤΩΣ ΜΕ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΣΟΥΚΤΕΡΕΣ,ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ (2 ΑΤΟΜΩΝ) ΛΕΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ-ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ-ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΛΙΓΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΤΑ ΣΤΑ 4 ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ 36 ΕΥΡΩ,ΕΛΕΟΣ |
| Είχα πάει πριν ενάμιση χρόνο, και μου έχει μείνει στη μνήμη ως τραυματική εμπειρία. Το φαγητό ήταν περίπου ΟΚ, αλλά η μεταχείριση τραγική. Στις 11 μμ δυνάμωσαν τη μουσική από μεγάφωνο πάνω από το τραπέζι μας, σα να θέλαν να μας διώξουν. Το παλαίψαμε μισή ώρα, μετά πληρώσαμε και βγήκαμε στο πεζοδρόμιο για να πούμε καμιά κουβέντα, άλλη μισή ώρα. Αντιπαθέστατοι. |
Πήγα πέρσι την 25η Μαρτίου, και με έτρωγε καιρό να γράψω κριτική. Πρέπει να ήταν η χειρότερη εμπειρία σε εστιατόριο που είχα στην Αθήνα εδώ και πολλά χρόνια. Τα ορεκτικά δεν ήταν κακά, τα κυρίως ήταν απαράδεκτα (είτε άνοστα, είτε παραψημένα είτε λύσσα στο αλάτι). Η εξυπηρέτηση ανύπαρκτη -- τα κυρίως πιάτα ήρθαν μιάμιση ώρα μετά τα ορεκτικά, και τουλάχιστον μια ώρα αφού τα ζητήσαμε, έχοντας τελειώσει τα ορεκτικά! Το μενού ήταν επίσης περιορισμένο (δεν είχε ούτε ένα ψάρι, π.χ., και ούτε ένα πιάτο χορτοφαγικό) Εν ολίγοις, μην πάτε. |
Η εμπειρία μου (πριν ακριβώς ένα χρόνο) στο εστιατόριο αυτό είχε ως εξής: Είχα κάνει κράτηση για τις 22:15 - 22:30 και φτάνοντας στις 22:05 μου είπαν (για να μην πω μου έκαναν παρατήρηση) πως είχα φτάσει νωρίτερα και πως θα έπρεπε να περιμένω. Τελικά κάθησα στο τραπέζι μου στις 22:40, χωρίς βεβαίως να μου ζητήσουν ούτε μία φορά συγνώμη για την καθυστέρηση. Η συμπεριφορά της μελαχρινής κυρίας που ήταν υπεύθυνη ήταν τουλάχιστον αχαρακτήριστη, ενώ ήταν ιδιαίτερα ευγενική με τους "διάσημους" θαμώνες του εστιατορίου. Κάθησα δίπλα στην τζαμαρία, μεγάλο λάθος όπως αποδείχτηκε, καθώς δεν γνώριζαν τι σημαίνει μόνωση. Ούτε που διανοήθηκα να βγάλω το παλτό μου(!). Τα πρώτα πιάτα αδιάφορα, τα κυρίως κάτι λιγότερο από υποφερτά και η ποικιλία φτωχή. |
Natalia (02/12/2008)
Top #100 Καλοφαγάδων Δες όλα τα σχόλιά μου Δες τα αγαπημένα μου εστιατόρια |