ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ
Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. ΕκτύπωσηE-mail

CILENTIO

Βαθμολογία χρηστών

3.7 (6) Δες σχόλια / σχολίασέ το εσύ

ΕΙΔΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ: Κλασική κουζίνα

Περιοχή: Κέντρο (και Κολωνάκι)
Διεύθυνση: Μαντζάρου 3 & Σόλωνος 54
Tηλέφωνο: 210 3633144
Κλασικές γεύσεις με υλικά από τη φάρμα του. Και μεσημέρι. Κλειστά Κυριακή.
Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Δες σχόλια / Σχολίασέ το εσύ

Συνολική βαθμολογία από: 6 χρήστη(-ες)

Για να γράψετε μια κριτική πρέπει να είστε μέλος και να έχετε κάνει log in.

3.7

3.5

3.7

Παρα πολύ καλό. Ευχαριστήθηκα από όλες τις απόψεις.
Πηγαμε 11.30 το βράδυ Σαββατου μετά από θέατρο.
Και μάλλον αυτό δικαιολογεί ότι βιάστηκαν να σερβίρουν τα κυρίως πιάτα.
(δεν είχαμε τελειώσει τα πρώτα).Κατά τα άλλα μια χαρά

3.3

3.0

Το Cilentio είναι καταρχάς ένας υπέροχος, ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός χώρος: σε τέσσερα πατώματα, στο σπίτι του συνθέτη του Εθνικού Ύμνου Μαντζάρου (και στον ομώνυμο, εξίσου picturesque δρόμο), είναι ένα από τα πιο cozy εστιατόρια στο κέντρο της πόλης. Έχω γευματίσει στο Cilentio τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ - η carte είναι διαφορετική - και μπορώ να πω πως πάντοτε φεύγω ικανοποιημένος.

Χώρος που σε ταξιδεύει, εξυπηρετικότατο προσωπικό, καλό φαγητό. Τα πιάτα που ξεχωρίζουν είναι τα ραβιόλι τρούφας, τα ψητά λαχανικά με κατίκι Δομοκού, η εξαιρετική, φίνα μπιστέκα με σως παρμεζάνας, οι πλούσιες σαλάτες. Από την άλλη αισθάνθηκα ότι κάτι έλειπε από τον μπακαλιάρο black cod - η γεύση του μπακαλιάρου ήταν δυστυχώς ισχνή, η ενδιαφέρουσα σάλτσα μανιταριών δεν είχε δέσει με το ψάρι, το οποίο ήταν κάπως άγευστο, η συνολική εντύπωση του πιάτου πάντως ήταν αρκετά καλή. Τα γλυκά είναι επίσης εξαιρετικά, με το πανάλαφρο cheese cake να πρωτοστατεί.

Εγώ το cilentio το έχω επισκεφτεί 4 φορές και η εικόνα που έχω σχηματίσει
ειναι κατι περισσοτερο από θετική ,,,,
Η κουζίνα μεσογειακή με πολλά και καλά μαγειρεμένα πιάτα με εντυπώσιασε
ευχάριστα ...είναι λίγο δυσκόλο να το εντοπίσεις μέσα στο στενάκι αλλα
αυτή είναι η μαγεία του ....απλα πρέπει νατο ανακαλυψεις...
Το περιβάλλον διακριτικό με εντόνο το αισθήμα φιλοξενειας σε εκανε να νοιωθεἶς σαν το σπίτι σου.

Στα θετικά θα έβαζα και Την ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ από το προσωπικό πάντα δίπλα ετοιμοι για οτι τους ζητήσαμε ,,

Προτείνω Ραβιόλι τρούφας με κρέμα παρμεζάνας ,Μοσχαρίσιο φιλέτο γάλακτος με αρωματικό βούτυρο και σπιτικές πατάτες τηγανιτές και από σαλατες
να δοκμασετε οπωσδήποτε Ζεστή σαλάτα από σπανάκι και ρόκα με σωταρισμένα φιλετάκια και μανιτάρια (οι σαλάτες όλες ειναι πολυ χορταστικες και σε
μεγάλη ποσότητα ...

Από γλυκά δοκίμασα την πανακοτα με μαστιχα χιου ....τρομερη!!!καιΜπάρα σοκολάτας Valrhona, παντρεμένη με ανατολικά μπαχαρικά και γρανίτα από κόκκους καφέ .....απολαυση για οσους αγαπάνε την σοκολατα ....
θα το συνιστούσα ανεπιφυλακτα σε όποιον θα ήθελε να περάσει μια όμορφη βραδιά και να φαει και καλα ...

4.0

Πήγα για πρώτη φορά στο Cilentio παραμονές Χριστουγέννων, το Σάββατο 19/12/2009, και έμεινα γενικά πολύ ευχαριστημένη τόσο από το φαγητό όσο και από την ατμόσφαιρα και την εξυπηρέτηση.
Ο ΧΩΡΟΣ, διακριτικά στολισμένος λόγω των ημερών, σωστά φωτισμένος και με χαμηλή μουσική, δημιουργούσε μια ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Ήμασταν μια παρέα 6 ατόμων και καθίσαμε στο επίπεδο του μπαρ (αν δεν κάνω λάθος, εκτός από αυτό υπάρχουν άλλα δύο επίπεδα, ένα χαμηλότερο και ένα υψηλότερο), σε ένα τραπέζι κάπως απομονωμένο από τα υπόλοιπα του ορόφου. Σε συνδυασμό με τη ζεστή ατμόσφαιρα του χώρου, αυτό προδιέθετε ευνοϊκά για μια ευχάριστη βραδιά.

Την ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ από το προσωπικό τη βρήκα πολύ καλή. Οι σερβιτόροι ανταποκρίνονταν άμεσα και ικανοποιητικά, ενώ δεν αρνήθηκαν να μας εξυπηρετήσουν όταν ζητήσαμε κάτι λίγο διαφορετικό από ό,τι προσφέρονταν στον κατάλογο.
Στα θετικά θα έβαζα και το ότι απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους χώρους του καταστήματος.
Από το ΦΑΓΗΤΟ, έμεινα κάτι περισσότερο από ικανοποιημένη, και αυτό είναι από τους βασικούς λόγους που θα επιδιώξω να ξανα-επισκεφθώ το Cilentio.
Τα πρώτα πιάτα, τα οποία μοιραστήκαμε, ήταν το «Carpaccio μοσχαρίσιου φιλέτου με φλοίδες παρμεζάνας, σπαράγγια και μαριναρισμένα μανιτάρια» (άριστο – το συνιστώ), η «σαλάτα με σταφύλια και ψητό μανούρι με vinaigrette μουστάρδας» (πολύ καλή) και η «τάρτα με κολοκύθι, hamon serano, κατίκι Δομοκού και vinaigrette τομάτας και βασιλικού» (επίσης, πολύ καλή). Το κυρίως πιάτο που επέλεξα ήταν το «λαυράκι γεμιστό με γαρίδα, μάραθο και ούζο». Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για δύο στρώσεις (φέτες) λαυράκι ελαφρά τηγανισμένες (?) με γαρίδες μεταξύ τους, που συνοδεύονταν από βραστά χόρτα.

Το σύνολο ήταν εξαιρετικό, τόσο ως προς τις επιμέρους γεύσεις και το συνδυασμό τους όσο και ως προς τη θερμοκρασία. Αν και θα ήθελα να δοκιμάσω και άλλα πιάτα του καταλόγου, θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να ξαναπάρω το πιάτο αυτό στην επόμενη επίσκεψή μου. Τα πιάτα που επέλεξαν οι φίλοι μου (ψαρονέφρι, στήθος πάπιας) απέσπασαν επίσης θετικά σχόλια – εγώ δεν τα δοκίμασα. Για επιδόρπιο, πήρα το «μοντέρνο cheesecake με φρούτα του δάσους» το οποίο, σε συμφωνία με το υπόλοιπο μενού, ήταν επίσης εξαιρετικό.
Οι μερίδες είχαν σωστό μέγεθος κατά την άποψή μου, ούτε πολύ μεγάλες ούτε πολύ μικρές.

Θα ήθελα να επισημάνω 2 σημεία, τα οποία αν και όχι βασικά, θεωρώ ότι έκαναν τη διαφορά στη συνολική εντύπωσή μου για το εστιατόριο: (1) Το γεύμα ξεκίνησε με μια σούπα, προσφορά του σεφ, που ήταν εξαιρετική στη γεύση. (2) Τα ψωμάκια που συνόδευσαν το φαγητό μας ήταν από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει. Μαλακά όσο πρέπει και με λίγη κόκκινη πιπεριά (νομίζω!) που τους έδινε μια ανεπαίσθητη γλυκύτητα.
Από ποτά, πήραμε ποτήρια κρασί, μπύρες και αναψυκτικά.
Για τα παραπάνω, πληρώσαμε περίπου 40 ευρώ το άτομο, τιμή που θεώρησα μάλλον λογική για το σύνολο των υπηρεσιών (ποιότητα φαγητού, χώρου και εξυπηρέτησης). Θα ήθελα, εδώ, να επισημάνω ότι την τιμή τη θεωρώ λογική σε σύγκριση με άλλα εστιατόρια παρόμοιας κατηγορίας. Αντικειμενικά, θα το θεωρούσα σωστό οι τιμές να ήταν μειωμένες κατά 20-25%.
Γενικά, η πρώτη αυτή επίσκεψή μου στο Cilentio μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και θα το συνιστούσα ως επιλογή σε όποιον θα ήθελε να περάσει μια όμορφη βραδιά σε ένα ευχάριστο, προσεγμένο περιβάλλον με πολύ ικανοποιητικό φαγητό.

4.0

Στην τωρινή του μορφή το CILENTIO μάλλον αδικείται από τη θέση του σ' ένα στενό πεζόδρομο που με δυσκολία διακρίνεις όπως κατεβαίνεις τη Σόλωνος ή ανεβαίνεις τη Σκουφά. Όταν είχε πρωτανοίξει (προ 20ετίας, νομίζω) ήταν περισσότερο μεζεδοπωλείο και πιο παρεϊστικο. Τώρα προσπαθεί να επιβιώσει ως εστιατόριο γκουρμέ, κάνει ότι μπορεί από πλευράς μάρκετινγκ, αλλά σπάνια είναι γεμάτο. Αυτά που θα φας είναι καλομαγειρεμένα και συνήθως πρωτότυπα. Οι μερίδες θα μπορούσαν να είναι λίγο μεγαλύτερες, οι τιμές λίγο πιο χαμηλές. Ιδανικό θα έλεγα για ένα ρομαντικό δείπνο με το έτερον ήμισυ, δεν το συνιστώ για μεγάλες παρέες.

3.5

3.0

Έχω επισκεφτεί το Cilentio 2 φορές για βραδινό γεύμα και έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένη και τις 2 φορές απο την εξυπηρέτηση και την εξαιρετική ποιότητα των πιάτων. Η σούπα στην αρχή του γεύματος (διαφορετική κάθε φορά) είναι πολύ ευχάριστη και προσφέρεται απο το κατάστημα. Από τις σαλάτες έχω δοκιμάσει την ανάμικτη με πορτοκάλι και καπνιστό σολωμό καθώς και την σαλάτα με σπανάκι, χαλούμι και σουσάμι - Πολύ ωραίες και οι 2. Από τα ζυμαρικά τορτελόνι με προσούτο/λιαστή ντομάτα και απο τα κρεατικά φιλέτο γάλακτος με πουρέ πατάτας/σάλτσα άγριων μανιταριών και ψαρονέφρι με σάλτσα πορτό - κάποιο απο αυτά τα 2 είχε και τρούφα αλλά επειδή ο Σεφ κάνει παραλλαγές στο μενού, αυτό που δοκίμασα δεν προσφέρεται αυτό τον καιρό. Τα τορτελόνι ήταν φρέσκα αλλά νομίζω οτι η "δύναμη" της κουζίνας είναι το κρέας: και τα 2 πιάτα "φάρμας" ήταν εξαιρετικά και οι γεύσεις δεμένες αρμονικά - καλό κρέας, σωστό ψήσιμο, ισσοροπημένος συνδυασμός με τα συνοδευτικά.

Όσον αφορά τα γλυκά, παρόλο που το εστιατόριο είναι γνωστό για την Creme Brullee εγώ προτιμώ την υπέροχη μους φουντουκιού σε βάση τραγανής πραλίνας. Γενικά τα πιάτα είναι μικρά αλλά χορταστικά και οι τιμές δικαιολογούνται πλήρως απο το γευστικό αποτέλεσμα. Χωρίς να είμαι γνώστης του οίνου είδα οτι η λίστα κρασιών προσφέρει επιλογές.

Αυτό που μου αρέσει είναι οτι η κουζίνα του Cilentio είναι "ζωντανή" - οι αλλαγές που κάνει ο Σεφ στα πιάτα ανα περιόδους κρατούν το ενδιαφέρον ζωντανό.

Πες τους το!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ