ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

Κριτικές εστιατορίων από τον καλοφαγά: exsta

50 αποτελέσματα - εμφάνιση από 1 έως 30 1 2
Αποτελέσματα ανά σελίδα:

Πολίτικη κουζίνα

Πήγα χθες μετά από πολύ καιρό. Το σενάριο στα 3 Αστέρια λέει ότι κανείς δεν αντέχει να φάει το κεμπάπ, καθώς το σύστημα με το δίσκο σε ωθεί σε υπερβολές με τα ορεκτικά.

Αυτή τη φορά προσπάθησα να το ελέγξω, αλλά και πάλι έσκασα διότι το θεϊκό (και ευμεγέθες) κιουνεφέ με πρόσταζε να το τελειώσω! Τα ορεκτικά ήταν άλλα απλώς καλά και άλλα πολύ καλά, το Άδανα κεμπάπ ήταν σούπερ και αρκούντως καυτερό. Συνολικά το φαγητό ίσως είναι για 3, αλλά το κιουνεφέ του χαρίζει το 4άρι στο νήμα.

Ο χώρος είναι προσεγμένος αλλά χωρίς κάποιο χαρακτήρα. Η εξυπηρέτηση μια χαρά, αλλά κρατάω μια πισινή γιατί ήταν Τρίτη και είχε μόνο 4 παρέες. Πληρώσαμε 45 ευρώ το ζευγάρι, με μπύρες, αλλά με ένα μόνο κυρίως (κεμπάπ). Λίγο τσιμπημένες οι τιμές αλλά αξίζει, νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα πολίτικα της Αθήνας. Όσο για την επαρκή αυθεντικότητά του, έλαβα σχετικές διαβεβαιώσεις από την ορίτζιναλ Πολίτισσα συνοδό μου.

Bar Restaurants

Ήμουν λάτρης του παλιού μαγαζιού και πήγα τελευταία για πρώτη φορά στο καινούργιο. Είναι στο μοδάτο Γκάζι, αλλά απόμερα και μακριά από τη βαβούρα, επί της Κωνσταντινούπολεως.

Ο χώρος μέσα είναι λιτός και μοντέρνος, αλλά κάτσαμε έξω στο μεγάλο πεζοδρόμιο. Μου αρέσει το θέαμα των τραίνων που περνάνε από μπροστά (όχι τόσο συχνά ώστε να ενοχλεί). Πάντως τελικά μάλλον προτιμώ τον παλιό χώρο, αλλά τί να κάνουμε που τον έφαγε η γενική υποβάθμιση εκείνης της περιοχής.

Το μενού έχει λίγες και καλές επιλογές, έχουν προσθέσει κάποια πιάτα μη ασιατικής επιρροής (βλέπε τάρτα παρακάτω) αλλά το δυνατό χαρτί για μένα παραμένει το Ταϋλανδέζικο. Το φαγητό παραμένει πολύ καλό και οι μερίδες είναι μεγάλες. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι η μερίδα είχε 8 ευμεγέθη samosas!

Πολύ καλή η τάρτα με κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα κρεμμύδια, Pad Thai Noodles εξαιρετικά, όπως και το κοτόπουλο με Green Curry. Τα δύο τελευταία ήταν πολύ καυτερά, εμένα τυγχάνει να μου αρέσει, αλλά θα έπρεπε ίσως να ρωτάνε. Εκτίμησα την κανάτα με το νερό αντι εμφιαλωμένου, τη μη χρέωση κουβέρ και το φιλικό και ευχάριστο σέρβις (πιο χαμογελαστό από το παλιό κατάστημα).

Τιμές πολύ καλές, 2 άτομα 56 ευρώ με 3 μπύρες (ήτοι 40 ευρώ χωρίς ποτό).

3.8

Μοντέρνες ταβέρνες

Το είχα στο μυαλό μου (από παλιά) ως το καλύτερο από τα γενικώς άθλια μεζεδοπωλεία του Ψυρρή. Πήγαμε Παρασκευή βράδυ με ξένους επισκέπτες, δεν είχε πολύ κόσμο, η εξυπηρέτηση ήταν καλή. 4 άτομα τσιμπήσαμε λίγα πραγματάκια και ήπιαμε 7 μπύρες (Craft ποτήρι), 80 ευρώ. Καλά είναι ως τιμή, το φαγητό όμως μετριότατο. Τηγανιά χοιρινή με σκληρό στεγνό κρέας, φάβα σαντορινιά με πετραδάκι μέσα που μου έσπασε ένα δόντι ξώφαλτσα ευτυχώς, και ντολμαδάκια Κασιώτικα απόλυτο αίσχος. Εκτός του ότι δεν είχαν σχέση με Κασιώτικα (τα ξέρω καλά), ήταν απαίσια γενικώς. Ο ντάκος ήταν καλός, και ο γαύρος μαρινάτος οκ.

Δε θα ξαναπήγαινα

2.3

Ινδία

Πήγαμε Κυριακή για να φάμε από τον μπουφέ με 25 ευρώ. Αφού καθήσαμε μας είπαν ότι δεν υπάρχει μπουφές από το Πάσχα και μετά και για όλο το καλοκαίρι (η επιγραφή που τον διαφήμιζε όμως υπήρχε έξω από το μαγαζί), αλλά θα μας έκαναν έκπτωση (10%). Τελικά φάγαμε ποικιλία πιάτων μέχρι σκασμού και πληρώσαμε ακριβώς 100 ευρώ τα 4 άτομα για φαγητό, συν 26 για ποτά, μείον 10% έκπτωση βγήκε 113 ευρώ.

Συμπέρασμα; Ο μπουφές είναι απάτη.
Το φαγητό πάντως ήταν πολύ νόστιμο και ποιοτικό. Το απαράδεκτο για την κατηγορία του εστιατορίου (αλλά και για οποιαδήποτε κατηγορία τώρα που το σκέφτομαι), ήταν οι εγκλωβισμένες κάτω από το γυαλί του τραπεζιού βρωμιές και τα λεκιασμένα με σάλτσα μενού. Επίσης η σερβιτόρα είχε καλή διάθεση αλλά ήταν τόσο ερασιτέχνης που δε μπορούσε καν να ξεφορτώσει σωστά τα ποτά από το δίσκο.

Οι τιμές των κυρίως πιάτων είναι φαινομενικά ακριβές, όμως οι μερίδες είναι μεγάλες και αν μπουν στη μέση όπως άλλωστε επιτάσσει η ινδική κουζίνα, σε συνδυασμό με τα φθηνά συνοδευτικά (ρύζι, naan) το συνολικό κόστος είναι λογικό.

Ιταλία

Το μαγαζί είναι όμορφο απ'έξω, αλλά μέσα είναι κάπως κιτς. Κρίμα γιατί είναι προσεγμένο, απλώς με κακές επιλογές. Κάτσαμε στην πίσω αίθουσα (την αποκαλούν αυλή, μάλλον κάποτε ήταν, πριν την κλείσουν) η οποία διαθέτει 4 συντριβάνια τύπου feng shui τα οποία κάνουν απίστευτο θόρυβο και σου φέρνουν διάθεση να τρέξεις στην τουαλέτα. Η οποία παρεμπιπτόντως βρίσκεται στο διάδρομο μεταξύ μπροστινού και πίσω χώρου, σε πλήρη θέα... Τα τραπέζια είναι πλαστικά αλλά με όψη ξύλου. Τα ξεπέρασα γρήγορα ολα αυτά όμως, καθώς τα περίμενα ακόμη χειρότερα.

Το μενού είναι της λογικής "τα κάνουμε όλα", και φυσικά καμία σχέση δεν έχει με το slogan "the original italian restaurant" που το κοσμεί. Είναι αμερικανιά, το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό. Το ψωμί ήρθε καυτό και υπέροχο, οι μπύρες όπως σημείωσε και κάποιος άλλος όχι αρκετά κρύες. Ήταν όμως παγωμένο το ποτήρι. Οι σαλάτες έρχονται μέσα σε αρκετά νόστιμο πανέρι από ζύμη. Το διάσημο UFO είναι απλά καλό: το ψωμί του είναι φοβερό (το ίδιο ψωμί με του κουβέρ, απλά ολόκληρο), αλλά το μπιφτέκι πολύ μέτριο. Φτιαγμένο in-house αλλά μέτριο. Η παραλλαγή με κοτόπουλο ήταν πολύ καλύτερη. Με ενθουσίασε η pizza, αμερικάνικου τύπου αλλά όχι deep-dish, νόστιμη καλοψημένη ζύμη και πολύ ωραίο το american homemade sausage ως topping (δεν είναι ακριβώς λουκάνικο, πιο πολύ σαν ιταλική salsiccia, μοιάζει με κιμά).

Τα γλυκά πολύ μέτρια. Οι τιμές εξαιρετικές, όποιος πληρώσει πάνω από 15 ευρώ το άτομο μάλλον θα έχει περάσει σε εξωπραγματικό επίπεδο γουρουνιάς!
Γενικά οι άνθρωποι το προσέχουν το μαγαζί τους και αγαπούν αυτό που κάνουν, ήταν φανερό και από την εξυπηρέτηση της κόρης του ιδιοκτήτη. Απλώς υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί. Ιδανικό πάντως για παρέες με μεγάλη όρεξη, φοιτητές, κλπ.

ΥΓ. Τη μοναδική φορά που πήρα delivery, έκαναν μία ώρα να τα φέρουν και η pizza φαινόταν να έχει μείνει τουλάχιστον 20-30' πριν την πάρει ο διανομέας. Μπορεί να ήταν ατυχές περιστατικό...

Ιαπωνία - Sushi

Πήγα κι εγώ με την προσφορά του Αθηνοράματος, την επόμενη βραδιά από τον kyriako. Καθίσαμε στον πάνω όροφο, στον μέσα χώρο αλλά μπροστά στην ανοιχτή μπαλκονόπορτα, οπότε βλέπαμε ωραία αν και όχι ανεμπόδιστη θέα.

Ο πάνω χώρος είναι μετριότατα διακοσμημένος, ο κάτω μου φάνηκε καθώς περνούσα πολύ καλύτερος. Εδώ να ξεκαθαρίσω ότι η βαθμολόγησή μου γίνεται με τα αυστηρά κριτήρια που επιβάλλονται για ένα εστιατόριο τέτοιας φήμης και το οποίο χρεώνει 200 ευρώ το άτομο υπό Κ.Σ. Έτσι και η εξυπηρέτηση παίρνει 3 διότι ήταν πολύ καλή αλλά όχι εξαιρετική στις λεπτομέρειες. Να σημειώσω πάντως στα υπέρ τους ότι πρότειναν από μόνοι τους να αντικαταστήσουν όλα τα ωμά πιάτα του μενού με άλλα μαγειρευτά για την κυοφορούσα της παρέας.

Ο προηγούμενος φίλος ανέλυσε τα πιάτα του μενού, εγώ θα πω απλώς ότι τα βρήκα ένα κλικ καλύτερα από εκείνον, ιδίως το οδοντόψαρο με την κάπως καυτερή σως (ίσως έτυχε σε κακή εκτέλεση). Όσο για την ποσότητα, πιστεύω ότι είναι θέμα προσδοκιών: έχοντας λιμοκτονήσει σε παρόμοια βραδιά στη Σπονδή (και με 75 ευρώ παρακαλώ, ok με κρασί included), θεώρησα ικανοποιητική την ποσότητα αυτή τη φορά και εν γένει την προσφορά πραγματική ευκαιρία.

Πληρώσαμε τελικά 50 το άτομο (35 το μενού συν 1 μπουκάλι κρασί στα 4 άτομα και 2 νερά), το οποίο αξίζει και με το παραπάνω για αυτό το γεύμα. Συμφωνώ βεβαίως ότι τίποτα δεν αξίζει 200 ευρώ (η βαθμολογία στο τιμή/ποιότητα αφορά στις κανονικές τιμές).

Ελληνική κουζίνα

Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι εστιατόριο τόσο ξεκάθαρα παρακινημένος από τις κριτικές του site. Ο χώρος είναι πιο όμορφος από ότι περίμενα, απλός αλλά διακοσμημένος με μεράκι. Οι περισσότεροι θαμώνες έμοιαζαν να γνωρίζουν καλά τους ανθρώπους του μαγαζιού.

Το φαγητό είναι ελληνικό όσο και πρωτότυπο, και καλομαγειρεμένο. Το μόνο που δε με ξετρέλανε ήταν το μπιφτέκι με πιπεριές φλωρίνης. Εξαιρετική ποιοτική ελληνική μουσική από ραδιόφωνο. Οι τιμές είναι λογικότατες, άλλωστε η ποιότητα μοιάζει υψηλή. Πληρώσαμε 40 ευρώ τα 2 άτομα με μικρή κατανάλωση ποτού. Κόβω βαθμό από ατμόσφαιρα λόγω μανιώδους καπνίσματος, όχι μόνο των πελατών αλλά και όλου του προσωπικού. Η κουζίνα είναι ορατή από τα τραπέζια και η φασαρία της ακούγεται στη σάλα αλλά αυτό δε με ενόχλησε, το βρήκα αυθεντικό. Αυτό που δε μου άρεσε ήταν να βλέπω τη μαγείρισσα (η Νάγια;) να βάζει το φιλτράκι για το στριφτό στο στόμα και να πηγαίνει μέσα να μαγειρέψει το πιάτο μου...

Θα έκοβα 2 βαθμούς για αυτό το λόγο γιατί έχω κόλλημα, αλλά στην εξυπηρέτηση παίρνουν 5, οπότε τους το χάρισα. Ήταν όλοι ευχάριστοι, φιλικοί και με γνήσιο ενδιαφέρον για τη γνώμη μας.

Ιταλία

Απλός, μικρός και συμπαθητικός χώρος. Τραπέζια σε ικανοποιητική απόσταση μεταξύ τους (αξιέπαινο δεδομένου του μικρού χώρου). Μικρό μενού με ποικιλία σε μπρουσκέτες (πολύ νόστιμες) και αποκλειστικά μακαρονάδες ως κυρίως. Δοκίμασα 4 διαφορετικές μακαρονάδες από την παρέα και ήταν όλες υπέροχες και όσο πρέπει al dente. Σημειώστε ότι σε ρωτάνε πόσο καυτερή θέλεις τη σάλτσα (όπου υπάρχει peperoncino), αλλά αν το παίξεις γενναίος και αυτοί δεν αστειεύονται! Το σέρβις είναι λίγο αργό, αλλά τα μακαρόνια έρχονται από τη φωτιά στο πιάτο, οπότε συγχωρείται. Οι τιμές είναι σχετικά καλές, θα έλεγα 25-30 ευρώ κανονικά. Εμείς το ξεσκίσαμε (6 άτομα, 2 σαλάτες, 3 ορεκτικά, 6 μακαρονάδες, 4 μπουκάλια κρασί) και πήγε 35 με το tip μέσα.

exsta (31/03/2010)

Τελευταία τροποποίηση: 14/04/2010

Ιαπωνία - Sushi

Ωραίος χώρος σε ένα μικρό στενάκι. Φάγαμε μόνο Sushi, το οποίο ήταν καλής ποιότητας και καλό γευστικά. Το μενού κυριαρχείται από μοντέρνες, δυτικές εκδοχές (fusion?), με μαγιονέζα, τυρί Philadelphia, κλπ.

Συνήθως επιμένω πιο κλασικά, αλλά για αλλαγή μια στο τόσο δε με πείραξε. Το μαγαζί είναι ακριβό, 50-60 ευρώ το άτομο. Εκεί όμως που πραγματικά καταποντίζεται είναι το σέρβις. Θα επεκταθώ, γιατί τα παραπτώματα δείχνουν νοοτροπία και όχι κακή στιγμή. Όταν μπήκαμε στο άδειο ακόμη μαγαζί (ήταν 9 η ώρα καθημερινής, μα που πας τέτοια ώρα στην Ελλάδα) δε βρήκαμε κανέναν να μας υποδεχθεί και καταλήξαμε στο βάθος του χώρου να "μιλάμε" στον πανικόβλητο ασιάτη sushi chef ο οποίος απάντησε με νοήματα απόγνωσης.

Τελικά αποδείχθηκε ότι είχαμε περάσει μπροστά από τη μύτη της σερβιτόρας η οποία στεκόταν έξω από το εστιατόριο και μιλούσε με γνωστό ηθοποιό τραγικής τηλεοπτικής σειράς. Τελικά φιλοτιμήθηκε να αποχαιρετήσει τον celebrity και να μπει μέσα να μας πει πού να καθήσουμε. Η εν λόγω ήταν παντελώς και ολοφάνερα άσχετη με το sushi, όπως φάνηκε κατά την παραγγελία μας. Επιπλέον, πέρναγε όλη την ώρα της στην άκρη του bar καπνίζοντας και συζητώντας με άλλη καπνίζουσα κυρία (πιθανότατα η ιδιοκτήτρια, δυστυχώς), με την πλάτη γυρισμένη στους θαμώνες. Κάθε φορά που χρειαζόμασταν κάτι, ήταν ένας αγώνας για να μας προσέξει.

Σε ένα από τα τραπέζια ήταν αραχτός ένας νεαρός (ο ξάδερφος της, ίσως ο λαντζέρης που δεν είχε τίποτα να πλύνει;) ο οποίος επίσης φουμάριζε μανιωδώς και έπαιζε με το κινητό του. Ντουμάνι ο χώρος γύρω από το sushi bar... Παραγγείλαμε μεταξύ άλλων ρολλάκια με χέλι (unagi), αλλά ήρθε άλλο πιάτο με ρολλά σολωμού (συμβαίνουν λάθη θα πείτε). Το επισημάναμε, απάντησε "μα αυτό είναι", για να με αναγκάσει να της πω "μα πως είναι αυτό, το unagi είναι χέλι, κι αυτό είναι ολοφάνερα σολωμός" (νομίζω δύο ιδιαιτέρως διακριτά είδη ψαριού!). Κατέφυγε στον κατάλογο (!!) και μετά από διαβουλεύσεις με την άλλη κυρία μας είπε ότι έγινε λάθος (έλα!).

Μας άφησε το λάθος πιάτο (είχαμε φάει από μία μπουκιά), έφερε και το σωστό, και στο τέλος χρέωσε και τα δύο! Ποτέ ξανά

American Style

Μόνο μια φορά έχω φάει εδώ πριν από πολλά χρόνια. Φαγητό μέτριο, χειρότερο από άλλες αμερικανικές αλυσίδες. Η εξυπηρέτηση είναι φιλική αλλά ερασιτεχνική, η μουσική είναι γενικώς ροκ που μου αρέσει, αλλά ένας αχταρμάς: metallica και αμέσως μετά madonna...

Πηγαίνω αποκλειστικά και μόνο για γλυκό (συνήθως μετά από γεύμα στο Furin Kazan ή το Dosirak των οποίων τα γλυκά δε με εμπνέουν). Αγαπημένο μου είναι το Chocolate chip cookie pie. Θα πήγαινα ακόμη συχνότερα αν μπορούσα να συνοδέψω το γλυκό μου με αξιοπρεπή καφέ, αλλά δυστυχώς οι καφέδες τους δεν πίνονται. Τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον μ αρέσει υπερβολικά το Chocolate chip cookie pie!

Ιταλία

Συμπαθητικός χώρος, κάποια τραπέζια ήταν όμως στριμωγμένα και οι ομιλίες των διπλανών γίνονταν κατά καιρούς ενοχλητικές. Καλός εξαερισμός παρόλο που καθόμασταν στους καπνιστές λόγω καθυστερημένης κράτησης.

Πολύ καλό σέρβις, ευχάριστοι και γρήγοροι σερβιτόροι. Έγινε λάθος χρέωση στο λογαριασμό (6 ευρώ παραπάνω) και όταν επισημάνθηκε διορθώθηκε και μας κέρασαν και τους καφέδες.

Το φαγητό ήταν εξαιρετικό, ειδικά η pizza ίσως η καλύτερη γνήσια ιταλική που έχω φάει στα πάτρια εδάφη. Πολύ καλό ήταν το ριζότο με μανιτάρια και μαύρη τρούφα. Να σημειώσω ότι προσφέρουν ένα μενού-μίξη κλασικών ιταλικών πιάτων και πιο μοντέρνων. Παράδειγμα η νόστιμη saltimbocca, που δε με πείραξε τόσο που είχε τυρί, αλλά δε θα έπρεπε να την αποκαλούν alla romana σε αυτή την περίπτωση. Ο κατάλογος με τα γλυκά σε βάζει σε ευχάριστα διλήμματα, δυστυχώς πήραμε μόνο δύο. Ενθουσιάστηκα που βρήκα cannoli, τα οποία ήταν καλά αν και με παραπάνω λικέρ από ότι θα ήθελα. Η μους σοκολάτας με pepperoncino ήταν πικάντικη και θεϊκή.

Οι τιμές είναι λογικές για την ποιότητα του φαγητού και την περιοχή, αλλά θα διαφωνήσω με τις εκτιμήσεις των προηγούμενων φίλων. Μάλλον οφείλονται στο ότι όπως ανέφεραν, πήραν αναψυκτικά, ή 2 κρασιά στα 7 άτομα. Εμείς με 1 pizza για ορεκτικό, 2 κυρίως, μπουκάλι κρασί (22 ευρώ) και 2 γλυκά πληρώσαμε 75 ευρώ το ζευγάρι. Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να υπάρχουν επιλογές κρασιού στα 16-18 ευρώ, σε αρμονία με το στυλ και τις υπόλοιπες τιμές του μαγαζιού.

Αξίζει σίγουρα κι άλλη επίσκεψη για τη φοβερή pizza, να δοκιμάσω τα μακαρόνια του, και άλλωστε έχω βάλει στο μάτι κάποια γλυκάκια και το βρυσάκι Peroni που έχουν σε περίοπτη θέση.

Bar Restaurants

Μοντέρνος λιτός και όμορφος χώρος, φιλική αλλά και σωστή εξυπηρέτηση, μικρό και ενδιαφέρον μενού με δυνατότητα ομαδοποίησης των ορεκτικών κατά βούληση για εξοικονόμηση χρημάτων και χώρου στο στομάχι (εξαιρετική ιδέα). Έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα στο μενού και τα βρήκα όλα υπέροχα με 2 εξαιρέσεις: το κους κους ήταν απλά μέτριο προς καλό, ενώ το σουβλάκι κοτόπουλο (μαροκινό νομίζω το λένε) ήταν πολύ καλό σαν κρέας αλλά τα συνοδευτικά του πιάτου ήταν απογοήτευση. Super η βαρελίσια Pilsner Urquell. Σημασία στη λεπτομέρεια, όπως το κάρδαμο στις ελιές που ανέφερε και άλλος φίλος. Εστιατόριο με υψηλό feelgood factor και όαση μέσα στην κατάντια του Γκαζιού.

3.8

American Style

Το Αθηνόραμα το παρουσίασε σαν τη gourmet εκδοχή του Simply Burgers, στην πραγματικότητα είναι ακριβώς το ίδιο concept, χειρότερα εκτελεσμένο. Επομένως η κριτική μου θα βασιστεί σε συγκρίσεις. Το μπιφτέκι του είναι χειρότερο γευστικά και ποιοτικά από του άμεσου ανταγωνιστή (καλύτερο βέβαια από fast-food).

Στα υπέρ ορισμένες πιο πρωτότυπες συνταγές. Το Boston burger ήταν αδιάφορο, εκείνο με τη Jack Daniels sauce πολύ καλό, ενώ και η σαλάτα ήταν αρκετά καλή. Κατεψυγμένες μετριότατες πατάτες.
Είναι κατά βάση ντελιβεράδικο, εγώ όμως πήγα να φάω στο κατάστημα και εδώ αρχίζουν τα άσχημα. Έχουν ένα πολύ μικρό χώρο με δύο τραπέζια (αυτή τη στιγμή διαμορφώνουν τον έξω χώρο για το καλοκαίρι, μοιάζει να χωράει άλλα τέσσερα).

Νιώθεις κατευθείαν παρείσακτος, καθώς ο υπάλληλος δέχεται παραγγελίες από το τηλέφωνο σχεδόν πάνω από το κεφάλι σου, ενώ δεν καταδέχτηκε να κατέβει τα δύο σκαλάκια για να πάρει τη δική μας, η δουλειά έγινε στο φωναχτό.
Τα burgers και η σαλάτα κατέφτασαν μαζί, ενώ οι μπύρες δεν είχαν έρθει ακόμη και χρειάστηκε να το θυμίσουμε... Στη συνέχεια έφτασαν πλαστικά ποτήρια για τη μπύρα και πλαστικά μαχαιροπήρουνα συσκευασμένα σε σελοφάν μαζί με μαντηλάκι! Ο άμεσος ανταγωνιστής προσφέρει κανονικά σερβίτσια για το dine-in και ειδικά γυάλινα ποτήρια μπύρας.

Η εντύπωση ότι τους ενδιαφέρει μόνο το delivery επιβεβαιώθηκε όταν πέρασα μέσα από την κουζίνα για να πάω στην τουαλέτα. Και τί τουαλέτα! Με μπανιέρα, γεμάτη διαφόρων ειδών μπάζα "κρυμμένα" πίσω από την κουρτίνα, σαπούνι σε μπάρα (!!) και ένα ρολό χαρτί κουζίνας πάνω στον πάγκο.
Οι τιμές είναι ένα κλικ κάτω από τον ανταγωνισμό, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν αρκεί αυτό για να δικαιολογήσει τις παραλείψεις.

1.8

American Style

Η κριτική αφορά στο dine-in. Ο χώρος είναι λιτός αλλά ευχάριστος, με κάποιες μεγάλες τάβλες όπου διαφορετικές παρέες κάθονται μαζί. Η εξυπηρέτηση είναι εξαιρετική, από κεφάτους υπαλλήλους. Τα burgers είναι νοστιμότατα, ο κιμάς τους μοιάζει από αληθινό κρέας. Εν κατακλείδι, πρόκειται για fast-food ανεβασμένου επιπέδου και ποιότητας που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Το μόνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κερνάνε brownies στο delivery και όχι στους πελάτες στο κατάστημα.

Ιταλία

Πολύ ωραίος χώρος με ατμόσφαιρα "little italy", πολύ καλό σέρβις, και νόστιμο φαγητό. Οι συνταγές δεν είναι οι κλασικές της ιταλικής κουζίνας. Οι τιμές είναι τσιμπημένες (τουλάχιστον 40 ευρώ το άτομο με μπουκάλι κρασί), αλλά και οι μερίδες είναι μεγάλες. Συμπερασματικά, ο χώρος και η ατμόσφαιρα τελικά υπερνικούν το υψηλό κόστος στην τελική εντύπωση, οπότε αξίζει αραιές επισκέψεις.

Ταβέρνες

Πολυ πετυχημένη ταβέρνα με τεράστιες μερίδες σε λογικές τιμές. Πολύ καλά τα ορεκτικά (με τα οποία ως συνήθως σκας πριν έρθει το κρέας), ενώ στα κρέατα η εικόνα είναι ανάμικτη, κυμαινόμενη από το θεϊκό χοιρινό σουβλάκι και τα ωραία μπιφτέκια έως το ψαρονέφρι-σόλα παπουτσιού.

Τις εντυπώσεις κερδίζουν οι νόστιμοι κερασμένοι λουκουμάδες στο τέλος. Οι σερβιτόροι είναι ευγενικοί, τρέχουν αλλά δεν πολυφτάνουν: η παραγγελία έρχεται γρήγορα, αλλά αν θες κάτι μετά, το ζητάς επανειλημμένα από όλους, μπας και το φέρει ένας. Οχλαγωγία και συνωστισμός συνήθως (Κυριακή δε συνιστάται). Ακούγεται περίεργο, αλλά οι περισσότεροι πηγαίνουν για την ποσότητα του φαγητού και για τους λουκουμάδες!

Beer Restaurants

Παλιά (μέχρι πριν 8 χρόνια) ήμουν τακτικός θαμώνας, το μαγαζί είχε ζωντανή και κεφάτη ατμόσφαιρα και αυτό οφειλόταν εν πολλοίς στο προσωπικό αλλά και στον ωραίο χώρο (μέσα) και την καλή μουσική. Δυστυχώς πλέον η εικόνα του είναι θλιβερή. Στις σκόρπιες επισκέψεις μου τα 2-3 τελευταία χρόνια, απογοητεύτηκα. Μετριότατο φαγητό και εκνευριστικά άσχετοι και βαριεστημένοι σερβιτόροι, καθυστερήσεις και παραλείψεις, μια σκέτη παρακμή. Οι τιμές υψηλές, όπως σε όλες τις μπυραρίες, ακόμα και στις βαρελίσιες μπύρες! Ένα θα πω: Guinness Draught, 6,5 ευρώ το Pint στο Ζύθο (πριν κάννα χρόνο, τώρα ποιός ξέρει), 5,5 στο James Joyce. Αλλά ξέχασα, αυτό δεν το έχουν Έλληνες, τους βλάκες...

Υ.Γ. Να σημειώσω για το καλοκαίρι ότι ο κήπος, αν και σχετικά συμπαθητικός, είναι υπερβολικά ζεστός διότι είναι "χωμένος".

Ρωσία - Ουκρανία

Δεν είχα κάποιο πρόβλημα με την εξυπηρέτηση, και όλοι οι πελάτες τη μέρα που πήγα ήταν Έλληνες. Το στρογγυλό ευμεγέθες ψωμάκι που σου φέρνουν στην αρχή είναι θεϊκό, ζεστό και νοστιμότατο. Το μενού κινείται κατά βάση σε 4 άξονες:
Σούπες - δε φάγαμε, ήταν ζεστή μέρα
Διάφορα πιροσκί - πήρα με κιμά: καλό, όχι αξέχαστο
Γεμιστά ζυμαρικά σαν ραβιόλια - πολύ καλά αυτά με το τυρί (σαν ricotta)
Κρέατα - πήραμε lamb shish (φυσικά αυτοί δεν το λένε έτσι) και ήταν εξαιρετικό, με αληθινές τηγανιτές πατάτες δίπλα

Το κόστος είναι κάτω από 15 ευρώ το άτομο!

Προς Mr Tenekes: Είναι φανερό ότι ψάχνεσαι να προσβάλλεις κόσμο, τουλάχιστον φρόντισε να διαβάζεις πιο προσεκτικά τί γράφει ο καθένας. Αλλά κακώς σου απαντάω, το ψευδώνυμό σου τα λέει όλα.

exsta (20/10/2009)

Τελευταία τροποποίηση: 14/05/2010

Meat Restaurants

Παλιά είχα πάει κάποιες φορές για πίτσα, η οποία είναι όσο πιο μακριά από την ιταλική γίνεται, αλλά ήταν ωραία και μεγάλη. Σε συνδυασμό με την καλή βαρελίσια μπύρα σε ποτήρια λίτρου, ήταν ένα αξιοπρεπές στέκι για φοιτητική αντροπαρέα. Χθες η πίτσα ήταν επιεικώς μέτρια, η μακαρονάδα άγευστη και το στομάχι μας ταλαιπώρησε τη νύχτα. Τουλάχιστον η μπύρα-σήμα κατατεθέν παραμένει. Ο χώρος πάντως έχει ανακαινισθεί και είναι ωραίος και ζεστός. Η εξυπηρέτηση έχει καλή διάθεση και χαμόγελο, χωρίς να αποφεύγει όμως τα λάθη (μία extra μπύρα δεν ήρθε ποτέ, αλλά τουλάχιστον δε χρεώθηκε κιόλας). Ίσως να χρειάζεται ένα μικρότερο μενού και λίγη προσοχή στην ποιότητα. Τιμές νορμάλ, στα 25 το άτομο, αλλά τις πίτσες συγκεκριμένα τις βαράνε. Προσφέρονται σε 3 διαμέτρους, 20, 30 και 40 εκατοστών, η 30αρα που είναι η κανονική της πιτσαρίας (η 20αρα είναι πολύ μικρή) πάει 13-16 ευρώ (αουτς).

Μεζεδοπωλεία

Το μαγαζί είχε μόνο 3 παρέες, λογικό για βροχερή Πέμπτη του Σεπτέμβρη. Η ατμόσφαιρα είναι παλιού ταβερνείου, απλή και άνετη. Φιλικός ο ιδιοκτήτης ο οποίος μας εξυπηρέτησε. Όλα τα πιάτα ήταν πολύ καλά με αποκορύφωμα το γιαουρτλού κεμπάμπ (γενναία μερίδα επίσης). Μόνο αρνητικό, οι λίγο άγουρες ντομάτες στη χωριάτικη. Συμπαθέστατο το χύμα λευκό κρασί (σπάνια μ αρέσει το χύμα) και ακόμη συμπαθέστερος ο λογαριασμός, στα 60 ευρώ τα 4 άτομα. Θέλω να ξαναπάω πριν χειμωνιάσει, Παρασκευή ή Σάββατο αφού όπως λέτε έχει και μουσική.

Ιταλία

Πολύ μικρό και συμπαθητικό ιταλικό εστιατόριο με καλές μακαρονάδες (όχι εξαιρετικές). Οι τιμές όμως ξεφεύγουν από τα όρια της λογικής, ειδικά στις πίτσες. Δεν τις δοκίμασα, αλλά πόσο καλή να είναι μια απλή πίτσα με τα συνηθισμένα υλικά για να δικαιολογεί τα 17 ευρώ; Αν ήταν στα 25 ευρώ το άτομο, θα ξαναπήγαινα. Είναι όμως στα 35-40...

Ιαπωνία - Sushi

Είχα πάει μόλις πρωτοάνοιξε και μου είχε φανεί πολύ μέτριο σε σχέση με τα υποκαταστήματα του Λονδίνου που είχα τιμήσει δεόντως. Ίσως και να με είχε εκνευρίσει η αναμονή, καθώς δεν κάνουν κρατήσεις και τις πρώτες μέρες γινόταν χαμός (ήταν και περίοδος εορτών).

Ξαναπήγα χθες, είχε αρκετό κόσμο για καλοκαιρινή νύχτα καθημερινής, αλλά βρήκαμε τραπέζι άνετα. Η εξυπηρέτηση ήταν σαφώς καλύτερη, από ευγενικά και κεφάτα παιδιά. Ο χώρος είναι άχαρος και η βιδωμένη στο τραπέζι λάμπα "αναγνωστηρίου" είναι κακή ιδέα. Το φαγητό είναι βέβαια λίγο προκάτ (όπως και στο εξωτερικό, λογικό για αλυσίδα), αλλά είναι καλό. Συγκρίνοντας τις δύο επισκέψεις μου, τα kare lomen (είτε με κοτόπουλο είτε με γαρίδες) σταθερά πολύ καλά, τα amai udon σαφώς βελτιωμένα χθες, ενώ τα gyoza μετά από επαναλαμβανόμενη απογοήτευση θα τα ξεγράψω (κρίμα, γιατί τα 4 είδη gyoza αποτελούν τις μισές επιλογές για ορεκτικά). Το κοτόπουλο teriyaki ικανοποίησε πλήρως, ενώ ένα πιάτο soba noodles με χοιρινό αποδείχθηκε στεγνό και ουδέτερο, βελτιώθηκε όμως με μια σως που μας πρότεινε εκ των υστέρων ο σερβιτόρος (θετική κίνηση).

Οι τιμές είναι καλές, στα 15 ευρώ χωρίς ποτό, όμως τις μπύρες συγκριτικά τις "χτυπάνε" (4,2 οι εγχώριες, 5,2 οι εισαγωγής), οπότε επειδή ήπιαμε αρκετές ιαπωνικές, φτάσαμε τα 28 το άτομο.

Συμπερασματικά, είχα στο μυαλό μου να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία, και όντως τη δεύτερη φορά ανταποκρίθηκε. Ελπίζω να ανοίξουν και κάποιο κατάστημα στο κέντρο, γιατί το Μαρούσι μου πέφτει μακριά και τα εμπορικά κέντρα μου πέφτουν βαριά...

Meat Restaurants

Υψηλής ποιότητας κρεατοφαγία σε ωραίο χώρο. Θα φτιάξεις την παραγγελία σου σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη, υπάρχει μεγάλη ευελιξία. Μπορείς να ζητήσεις μικρότερες μερίδες για να δοκιμάσεις περισσότερα, ή λίγο ακόμα από κάτι που σου άρεσε. Τα κρασιά εισαγωγής τους λένε πολύ, ενώ μπορείτε να αγοράσετε και για το σπίτι (σε άλλη τιμή προφανώς). Γενικά αξίζει τις υψηλές τιμές. Ο λόγος που κόβω βαθμούς από εξυπηρέτηση και χώρο είναι η προσωπική μου αλλεργία στο "μουράτο" κόσμο και στη διακοσμητική "γκόμενα"-μετρ με το ξώπλατο και τα 12ποντα. Είναι απαραίτητη;

Ιταλία

Αν χαλαρώσεις και προσαρμοστείς στο ιδιόρρυθμο επικοινωνιακό στυλ και χιούμορ του Στέφανου (μην τρελαίνεστε, δεν είναι Ιταλός) και στο ρυθμό του σερβιρίσματος (ό,τι και όποτε θέλει εκείνος), θα το απολαύσεις! Η ιταλίδα σύζυγός του μαγειρεύει τέλεια, τα πιάτα είναι αυθεντικά και για τη στάνταρ τιμή των 40 ευρώ αξίζει κάθε σεντ. Συνιστάται η μεγάλη παρέα, τόσο για να δοκιμάσει κανείς ποικιλία γεύσεων, όσο και για να γίνει ο ανάλογος χαβαλές. Προσοχή, κλείνει για 3 μήνες και βάλε το καλοκαίρι.

Multi Ethnic

Εξαιρετικό από κάθε άποψη και πανάκριβο. Είμαι της άποψης ότι η ξεχωριστή ποιότητα πρέπει να πληρώνεται και δεν κρίνω τις τιμές ενός εστιατορίου με βάση τις δικές μου οικονομικές δυνατότητες. Για τα Kohylia λοιπόν εγώ θα πλήρωνα αδιαμαρτύρητα 80 ευρώ το άτομο (άλλο αν δε μπορώ να το κάνω συχνά). Αλλά τα 120 minimum που κοστίζει μου φαίνονται πολλά.

Ιαπωνία - Sushi

Ωραίος χώρος (κολλάς με το τραπέζι-καθρέπτη), καλό φαγητό αλλά όχι το κάτι εξαιρετικό που να δικαιολογεί τις υψηλές τιμές. Η σερβιτόρα το βράδυ που πήγα χρειαζόταν 3 υπενθυμίσεις για να φέρει κάθε πράγμα που ζητούσαμε (έφταιγε εμφανώς και η κουζίνα) και μας αντιμετώπιζε με "φιλικότητα" και λαϊκό χιούμορ αταίριαστα με το στυλ του εστιατορίου.

2.3

Μεξικό - Κούβα

Πήγα ξανά μετά από αρκετά χρόνια. Εντάξει, η αυλή του δεν παίζεται, σε μεταφέρει αλλού. Οι τορτίγιες είναι ωραίες όσο είναι ζεστές (αν κρυώσουν χάνουν κάθε ενδιαφέρον), αλλά με τη fajita θα τις προτιμούσα πιο λεπτές. Φαγητό καλό σε γενικές γραμμές, αλλά η fajita ήρθε με συνοδεία μόνο sour cream και (μέτρια) guacamole, ενώ περίμενα τουλάχιστον pico de gallo, jalapenos και τυρί. Το τρίπτυχο taco-burrito-enchilada ήταν νόστιμο, αλλά αγνόησαν την παραγγελία των 2 με κοτόπουλο και τα έφεραν όλα με μοσχάρι. Margarita δεν ήπια, γιατί με εκνευρίζει να δίνω 8 ευρώ για ποτό σε εστιατόριο. Οι τιμές αρκετά τσιμπημένες, αν δεν ήταν η ατμόσφαιρα, το φαγητό δεν αποζημιώνει πλήρως.

Beer Restaurants

Irish pub με την καλύτερη (και ίσως φθηνότερη) Guinness draught στην Αθήνα! Αν δεν αρκεί αυτό, super χώρος με φοβερό εξαερισμό (πλέον είναι non-smoking ούτως ή άλλως), 7 είδη draught, συχνά live μουσική, και καλό φαγητό σε πολύ λογικές τιμές. Προσοχή, όχι για "ελληνάρες".

Update: Με λύπη κατεβάζω 2 βαθμούς στο "Χώρο/Ατμόσφαιρα", διότι μετά από μια αρχική περίοδο απαγόρευσης του καπνίσματος, το γυρίσανε σε καπνιζόντων το μαγαζί. Σε ερώτησή μου, η σερβιτόρα μου είπε με θλίψη ότι δυστυχώς η πελατεία είχε μειωθεί σημαντικά. Αρχικά σκέφτηκα να κόψω 1 μόνο βαθμό με το σκεπτικό ότι και το μαγαζί πρέπει να δουλέψει, άρα κατανοητό να προσαρμόζεται στις συνήθειες και τα γούστα του κοινού. Όμως για μένα το James Joyce ήταν μια απόδραση από το ελληναριό, οπότε η απογοήτευσή μου είναι διπλή...

exsta (27/07/2009)

Τελευταία τροποποίηση: 14/02/2010

Ιαπωνία - Sushi

Το εστιατόριο είναι κατά βάση κορεάτικο, το sushi του δε συνιστάται ιδιαίτερα (άμα βλέπεις πολύ φθηνό sushi, κάτι παίζει). Εγώ δε το λαμβάνω καν υπόψη στη βαθμολόγηση του φαγητού, κατά τη γνώμη μου δε θα έπρεπε να το προσφέρουν. Αν επιμένετε πάντως, περιοριστείτε σε maki rolls και αποφύγετε τα πιο απαιτητικά. Συνιστώ τα μαγειρευτά του, όπως το kimchi (καυτερό), bulgogi, crispy duck και το καλαμάρι. Ο χώρος είναι απλός αλλά ευχάριστος, και οι τιμές πολύ καλές (από 20 ευρώ).

Update 29/12: Με αφορμή την κριτική της Kassianis, να διευκρινίσω τα εξής:
1) Όταν λέω "άμα βλέπεις πολύ φθηνό sushi, κάτι παίζει", εννοώ φυσικά στην (παράλογα ακριβή) Ελλάδα. Έχω φάει φθηνό και καλό σούσι σε πολλές πόλεις του κόσμου, και φυσικά στο (πανάκριβο υποτίθεται) Τόκιο.
2) Δε συνιστώ το σούσι στο Dosirak, όχι απλώς επειδή είναι φθηνό, αλλά γιατί το δοκίμασα (δις) και το βρήκα μέτριο γευστικά και ποιοτικά. Άσε που ο ανταγωνισμός just around the corner είναι πολύ δυνατός. Θα του δώσω όμως μία ακόμη ευκαιρία.

exsta (24/07/2009)

Τελευταία τροποποίηση: 29/12/2009

Ινδία

Είναι γελοίο να πληρώνεις τόσα λεφτά για ινδική κουζίνα. Αν και ομολογώ ότι εκεί είχα φάει ένα από τα κορυφαία Tarka Dhal (ινδικές φακές με κάρυ, αγαπημένο μου).

??? ???? ??!
50 αποτελέσματα - εμφάνιση από 1 έως 30 1 2