ΣΑΒΒΑΤΟ 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Κριτικές εστιατορίων από τον καλοφαγά: Eater

14 αποτελέσματα - εμφάνιση από 1 έως 14
Αποτελέσματα ανά σελίδα:

Meat Restaurants

Έχω πάει 2 φορές στο εν λόγω εστιατόριο.
Το περιβάλλον του μαγαζιού μου αρέσει χωρίς βέβαια να έχει κάτι το εντυπωσιακό. Και το φαγητό ήταν αρκετά καλό αλλά μέχρι εκεί!!!
Το σέρβις απαράδεκτο. Πολύ αργό και καθόλου εξυπηρετικοί. Η δικαιολογία ότι έχει πολύ δουλειά δε στέκει για ένα μαγαζί που έχει πάντα δουλειά.
Οι τιμές πολύ τσιμπημένες για αυτό που προσφέρει.
Τέλος μας χρεώσανε παραπάνω φαγητά τα οποία αφαιρέσανε βέβαια όταν τους το είπαμε. Αυτό μου είχαν πει να το προσέξω πριν πάω και γι'αυτό είδα προσεκτικά το λογαριασμό. Γίνονται συχνά μάλλον τέτοια 'λάθη'.

Κρίμα πάντως, περίμενα κάτι παραπάνω με βάση αυτών που είχα ακούσει.

1.0

Bar Restaurants

Επισκέφτηκα πρόσφατα το Baraonda χωρίς να ξέρω τίποτα για τη κουζίνα του μαγαζιού. Μας είχαν καλέσει για ένα πάρτυ και είπαμε να πάμε πριν για φαϊ.

Το περιβάλλον είναι αρκετά καλό, με καλή μουσική χωρίς να σε ενοχλεί η ένταση. Απαράδεκτο για μένα ήταν το τεράστιο τραπέζι που έβαζε να κάθονται τα ζευγάρια ο ένας απέναντι από τον άλλο και το ένα ζευγάρι δίπλα στον άλλο λες και καθόμασταν μαζί! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Ήμουν αναγκασμένος να ακούω την συζήτηση του καθενός και να προσέχω τι θα πω εγώ μη με ακούσουν. Γι'αυτό και το 2 στον χώρο.

Εκεί που έπεσε το μάτι μου αμέσως ήταν οι τιμές. Τα κυρίως πιάτα με εξαίρεση 2-3 είχαν 39€! Τα γλυκά 15€ Πολύ ακριβά. Για 1 σαλάτα, 2 κυρίως, 2 γλυκά 130€. Θα μπορούσαν να κατεβάσουν λίγο τις τιμές.

Κάτι που εξηγούσε λίγο τις τιμές ήταν το φαγητό. Πραγματικά όλα ήταν υπέροχα. Μας φέρανε για αρχή μία πολύ νόστιμη σούπα και μεταξύ σαλάτας και κυρίως ένα σορμπέ. Θα ήθελα να έχει πιο ωραία ψωμάκια. Το μαριναρισμένο ψαρονέφρι ήταν πράγματι πεντανόστιμο αλλά το καλό της βραδιάς ήταν στο τέλος. Ψημένο καταϊφι γεμισμένο με κρέμα και ένα φοβερό σιρόπι. Από τα 5 καλύτερα γλυκά που έχω φάει στη ζωή μου και ίσως το καλύτερο που έχω φάει στην Ελλάδα. Να το φάτε και θα καταλάβετε!!!!

Η εξυπηρέτηση πάρα πολύ καλή.

Γενικά περάσαμε πολύ ωραία και αν και ακριβό θα ξαναπάω αλλά θα ζητήσω άλλο τραπέζι. Γενικά έχω φάει σε αρκετά εστιατόρια που είναι ακριβά και συνήθως με απογοητεύουν. Το Baraonda δεν ήταν από αυτά.

Ιταλία

Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο εστιατόριο στην Αθήνα.

Καταπληκτική τοποθεσία με θέα Ακρόπολη και όλη την Αθήνα. Άνετα τραπέζια αν και σε κάποια των 2 ατόμων κολλάς στον διπλανό σου.

Το φαγητό πάντα πολύ καλό.

Η εξυπηρέτηση όπως ταιριάζει στο καλύτερο ξενοδοχείο της Ελλάδος. Άψογη!

Οι τιμές υψηλές εννοείται αλλά αξίζει να πάτε. Περίπου 140€ τα 2 άτομα με κρασί.

Μπορώ να πω ότι το φαγητό μπορεί να μην είναι το τέλειο (δεν είμαι και γευσιγνώστης) αλλά το όλο σύνολο σε αποζημιώνει.

ΥΓ Σε κάποια επέτειο είχα ζητήσει μια μικρή τούρτα για να κάνω έκπληξη. Μας έφεραν μια πολύ νόστιμη μικρή τούρτα με ευχές πάνω και δεν την χρέωσαν!!!!!

3.8

Ελληνική κουζίνα

Θα συμφωνίσω γενικά με Kyriakos και fratello.

Ένα μαγαζί με πολλά έτη εμπειρίας. Μία φορά έχω πάει και άξιζε την εμπειρία που σου φέρνουν ότι θέλουν.
Κύριως λόγος που δεν ξαναπήγα είναι ότι δεν είμαι fan των θαλασσινών εδεσμάτων.

Τοπική ελλ. κουζίνα

Φιλότιμη προσπάθεια από 2 αδέλφια που φαίνονται καλά παιδιά.
Ο χώρος είναι πολύ μικρός και τις μέρες που έχει κόσμο έχει πολύ βαβούρα. Και όντως χρειαζόταν ένα πιο καλό σύστημα εξαερισμού.

Το φαγητό μου άρεσε αρκετά. Έχει όλα τα βασικά κρητικά εδέσματα σε καλές μερίδες.

Η εξυπηρέτηση πολύ καλή. Πάντα ευγενικοί και ένα από τα αδέλφια πάντα σε ρωτάνε αν είσαι ευχαριστημένος.

Τιμές καλές.

Γενικά μου αρέσει αλλά δε πάω ποτέ Παρασκευή με Κυριακή για να αποφύγω το χαμό. Ελπίζω τα παιδιά να πάνε καλά και να μεταφερθούν κάποτε σε μεγαλύτερο χώρο.

1.0

Τοπική ελλ. κουζίνα

Ωραίο ζεστό μαγαζί με έντονο το Κρητικό στοιχείο στη διακόσμηση.

Το προσωπικό αρκετά καλό αλλά όχι πάντα. Έχω πέσει σε ένα σερβιτόρο πριν μερικούς μήνες που θα μπορούσα να τον θεωρήσω έως και αγενή. Πάντως κάποιοι από το προσωπικό που τους βλέπω χρόνια είναι πολύ ευγενικοί. Ότι πρόβλημα υπάρχει είναι πάντα εκεί ο ιδιοκτήτης και το λύνει άμεσα!

Το φαγητό απλό και πεντανόστιμο. Πολύ ωραίο λουκάνικο, μακαρόνια, ντολμαδάκια αλλά και πολλά άλλα.

Τιμές ικανοποιητικές.

Μόνο μείον θα έλεγα η στάθμευση αλλά άμα πάτε προς το σχολείο κάτι θα βρείτε. Επίσης το καλοκαίρι έχει λίγη φασαρία αφού το μαγαζί είναι πάνω στο δρόμο.

Ιταλία

Το La Strada το ήξερα από όταν ήταν σχεδόν πιτσαρία. Έχω πάει τουλάχιστον 50 φορές. Με τα χρόνια εξελίχθηκε και έγινε ένα από τα πιο γνωστά και καλά Ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας. Αλλά μάλλον σταμάτησαν την προσπάθεια και τώρα έχει χάσει την θέση που είχε.
Αν και η ποιότητα των φαγητών είναι πάντα καλή οι γεύσεις δεν είναι πάντα του ίδιου επιπέδου. Επίσης πρέπει κάποια στιγμή να γίνει ριζική αλλαγή του μενού γιατί όσοι τρώνε χρόνια έχουν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια. Η εξυπηρέτηση αρκετά καλή αλλά όπως είπε και ο power_gr απόδειξη πρέπει να ζητήσεις. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!! Οι τιμές πάντα ακριβές. Η αυλή έξω άνετη αλλά πολύ φασαρία από το δρόμο.
Πάντως το επίπεδο έχει πέσει. Τον τελευταίο καιρό όλο και κάποιο παράπονο κάναμε.
Έχει πάντα καλό και πολύ κόσμο (συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας) και πάντα θα πετύχεις κάποιο celebrity (δημοσιογράφοι, πολιτικοί, ηθοποιοί κ.α.). Βοηθάει και η περιοχή.

Πάντως δεν μπορώ να πω ότι δεν το προτείνω αλλά σίγουρα δεν είναι όπως πρώτα και καλό θα είναι να προσέξουν κάποια πράγματα για να επανέλθουν στην παλιά τους θέση.

Ιταλία

Πρώτη φορά πήγα όταν πρωτοάνοιξε και δεν μπορώ να πω ότι έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
Είχαμε καθήσει έξω. Τα τραπέζια και οι καρέκλες μου φάνηκαν πολύ πρόχειρα. Ο ιδιοκτήτης πολύ ευγενικός. Μας χαιρέτησε και πήρε παραγγελία. Μας εξήγησε ότι απορία είχαμε και μας έκανε ότι αλλαγή ζητήσαμε στα φαγητά.
Το φαγητό δεν μπορώ να πω ότι δεν ήταν καλό αλλά θα έλεγα ότι ήταν μέτριο. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν οι τιμές. Θα μπορούσε να τις κατεβάσει λίγο ώστε να καθιερωθεί ως ένα συνοικιακό Ιταλικό μαγαζί.

Ξαναπήγα με μια μεγάλη παρέα πριν 2-3 μήνες. Πάλι έξω καθήσαμε. Τα ίδια. Καλή εξυπηρέτηση, μέτριο φαγητό. Ο χώρος έξω εξακολουθεί να μην μου αρέσει καθόλου. Άσε που έχει πολύ φασαρία από το δρόμο. Πολύ καλό το fragolino αν το λέω καλά. Πάντως αν είχε καλύτερες τιμές μπορεί να πήγαινα και πιο συχνά.

Ιταλία

Να πω την αλήθεια διάλεξα το μαγαζί από τη βαθμολογία που είχε και με βόλευε και το μέρος αλλά απογοητεύτηκα!!!! Και απογοητεύτηκα διπλά αφού είχα διαβάσει ότι ιδιοκτήτης του είναι ο Dazio Fagnoni, γιος του Walter Fagnoni, του ανθρώπου που καθιέρωσε τα Ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα με τα θρυλικά “AL CONVENTO” και “DA WALTER” και ότι οι 2 Ιταλοί σεφ ήρθαν από το εστιατόριο του φημισμένου “Gstaad Palace” της Ελβετίας. Μάλλον είχαν ρεπό τη μέρα που πήγα.

Το μαγαζί μέσα ήταν κάπως αδιάφορο και η ατμόσφαιρα κρύα. Δε θύμιζε καθόλου για Ιταλική τρατορία. Επίσης δε μου άρεσε καθόλου που ενώ όλος ο κόσμος πήγαινε έξω να καπνίσει κανένας δεν έκανε παρατήρηση στον κύριο με την πουράκλα.

Η εξυπηρέτηση μέτρια. Πήγα και καθημερινή χωρίς πολύ κόσμο οπότε δεν υπήρχε δικαιολογία. Ποτέ δεν ήρθαν να μας ρωτήσουν αν όλα ήταν καλά ή αν θέλουμε να πιούμε κάτι άλλο αφού τέλειωσαν τα ποτά μας. Επίσης το ότι αδειάζει το μπουκάλι με το νερό και κανείς δε σου φέρνει άλλο πολύ με τσαντίζει.

Το φαγητό ήταν καλό αλλά χαμηλότερο των προσδοκιών βάση των προδιαγραφών (2 Ιταλοί σεφ). Κανένας από την παρέα δεν ενθουσιάστηκε. Είπα να πάρω carbonara μια και την είχε επαινέσει και ο gialakaka. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται Ιταλός σεφ να φτιάχνει carbonara με κρέμα γάλακτος και μπέικον και όχι με αυγό και πανσέτα!!! Carbonara με κρέμα γάλακτος τρώω και στην πιτσαρία της γειτονιάς.

Τιμές τσιμπημένες (Κολωνάκι είναι και το περιμέναμε). 2 σαλάτες, 4 πιάτα και 2-3 αναψυχτικά 150€ (Ούτε ορεκτικά, ούτε κρασί). Και για να πάρουμε απόδειξη χρειάστηκε να τη ζητήσουμε!!!!!!

Άμα ξαναπήγαινα θα πήγαινα μόνο καλοκαίρι γιατί ο μικρός κήπος με τις μουριές φαίνεται πολύ ωραίος.

Eater (06/11/2009)
Δες τα αγαπημένα μου εστιατόρια

Τελευταία τροποποίηση: 06/11/2009

Κίνα

Στο ΝΑΜΑ έχω πάει αρκετές φορές στο παρελθόν αλλά είχα χρόνια να πάω.
Πήγα λοιπόν πάλι την προηγούμενη βδομάδα και είπα να γράψω 2 λόγια.
Το ντεκόρ και η ατμόσφαιρα του μαγαζιού μου αρέσει αρκετά. Έχει μια ηρεμία που σε χαλαρώνει. Βέβαια πήγα καθημερινή οπότε και το μαγαζί δεν ήταν γεμάτο.
Το σέρβις πολύ καλό. Όλοι είναι πολύ ευγενικοί. Το μόνο κακό είναι ότι κάποιοι δεν ξέρουν καλά Ελληνικά και δεν μπορούν να σου εξηγήσουν κάποια φαγητά. Επίσης επειδή τρέχουν πέρα δώθε καμιά φορά δεν κοιτάνε άμα θες κάτι οπότε περιμένεις λίγο.
Το φαγητό ικανοποιητικά καλό. Ωραία ορεκτικά και σούπες και η πάπια πολύ καλή.
Τιμές; Το μειονέχτημα του μαγαζιού. Ακριβό για συνοικιακό μαγαζί. 2 άτομα χωρίς κρασί 80€
Εκτός του λογαριασμού θα μείνετε σίγουρα ευχαριστημένοι.

Μοντέρνες ταβέρνες

Ωραίος απλός χώρος αλλά δεν μου αρέσει που είναι χωμένο σε όροφο εμπορικού χωρίς καθόλου θέα προς τα έξω. Το παλιό μαγαζί που ήταν στην άκρη μου άρεσε πιο πολύ αλλά ήταν πολύ μικρό.
Ωραία κουζίνα (Κρητική προς το πιο μοντέρνο) αλλά θα έπρεπε να αλλάζουν κάποια πιάτα. Έχω πάει αρκετές φορές αλλά το έκοψα γιατί βαρέθηκα να τρώω τα ίδια και τα ίδια. Όχι ότι δεν θα ξαναπάω.
Το σέρβις πολύ ευχάριστο, οι τιμές λίγο τσιμπημένες! Πάντως από το φαϊ ήμουν πάντα ευχαριστημένος.

Πιστεύω ότι αν άλλαζε τοποθεσία θα είχε πιο πολύ δουλειά.

Τοπική ελλ. κουζίνα

Ωραίο φαγητό με καλή εξυπηρέτηση.
ΠΣΚ σίγουρα χρειάζεται κράτηση.
Θα μπορούσε να κατεβάσει λίγο τις τιμές αλλά γιατί να το κάνει αφού κάθε μέρα έχει κόσμο.

Ταβέρνες

Τι να πω για τον Κίτσουλα και τον κύριο Χρήστο.
Απλά φανταστικό σπιτικό φαγητό σε φοβερές τιμές. Πάνω από 13 ευρώ το άτομο δύσκολα πληρώνεις. 2 Κυριακές το μήνα παίρνω φαγητό για το σπίτι και γλύφουν όλοι τα δάχτυλά τους!!
Τρώω εκεί πάνω από 15 χρόνια!!!!!!!!!!!

Μπράβο κύριε Χρήστο!

Ιταλία

Πήγα καθημερινή. Το περιβάλλον αρκετά καλό αν και το μαγαζί είναι πολύ μικρό αλλά αυτό του χαρίζει μία ζεστασιά.
Το φαγητό αρκετά καλό επίσης. Έφαγα καρμπονάρα (με πανσέτα και αυγό) και ήταν καταπληκτική.
Το σέρβις θέλει λίγο βελτίωση. Καθόλου ευχάριστοι και κάθε λίγο ζητάγαμε μπουκάλι νερό. Ένα χαμόγελο δε βλάπτει :-))
Οι τιμές καλές.
Πάντως θα ξαναπάω σίγουρα και μάλλον θα φάω πάλι καρμπονάρα!!

??? ???? ??!
14 αποτελέσματα - εμφάνιση από 1 έως 14