ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

Κριτικές εστιατορίων από τον καλοφαγά: panos72

19 αποτελέσματα - εμφάνιση από 1 έως 19
Αποτελέσματα ανά σελίδα:

Ελληνική κουζίνα

Πήγαμε Κυριακή μεσημέρι, δυστυχώς με πολλή ζέστη. Θα ξεκινήσω με την εξυπηρέτηση, γιατί για μένα η συμπεριφορά θα παίζει πάντα τον 1ο ρόλο.

Από την υποδοχή οι άνθρωποι έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον και μας συνόδεψαν ως το τραπέζι παρά τις μεγάλες αποστάσεις. Αμέσως το νερό, τα καλωσορίσματα (ελίτσες με 2 διαφορετικά είδη ψωμιού) και ο σερβιτόρος για την παραγγελία.

Θα σταθώ λίγο στην αντίδρασή τους σε μια διπλανή παρέα όπου κινητοποιήθηκαν σχεδόν όλοι έτσι ώστε να μεταφέρουν την παρέα σε μέρος σκιερό καθώς και να μετακινούν συνέχεια τις ομπρέλες έτσι ώστε να μην πιάνει κανέναν ο ήλιος. Μπράβο τους!
Παραγγείλαμε 2 ορεκτικά, χαλούμι με μαρμελάδα σύκο και τάρτα μελιτζάνας με μυρωδιξκά και κρούστα από γιαούρτι.

Νόστιμα, αλλά μου έδωσαν μια αίσθηση προετοιμασίας από πολύ πιο πριν. Για κυρίως 2 εξαιρετικά πιάτα με γεμιστό χαρονέφρι και αρνάκι τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα. Νοστιμότατα!
Ο χώρος πολύ ωραίος με μεγάλα τραπέζια και σωστές αποστάσεις. Να μην είχε και αυτήν την ζέστη ..

Θα κλείσω με την απογοήτευσή μου όσον αφορά τις τιμές. 65€ για τα παραπάνω με 2 μικρές μπύρες για ποτά βρίσκω πολλά. Και χωρίς κέρασμα στο τέλος, γλυκό ή φρούτο.
Θα ξαναπάω βέβαια γιατί τέτοια εξυπηρέτηση σπανίζει και αξίζει την επίσκεψή μας!

Ιταλία

Όμορφος χώρος, ψηλοτάβανο, ωραία χρώματα, καλές αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, και πολύ ωραίο το σκηνικό με τις μικρές τραπεζαρίες αριστερά της εισόδου. Από φαγητό όμως ... η απόλυτη μετριότητα!

Φαγητό ντιλιβεράδικου, χωρίς καμία γεύση! Βάζω 1, γιατί έχει πάρει ονομασία προέλευσης το επίπεδο της κουζίνας και αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να έχει κάποια στάνταρντς, καθώς και οι τιμές είναι αρκετά υψηλές για το πρότζεκτ. Η ποιότητα της εξυπηρέτησης συνεχίζει την φθίνουσα πορεία, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας ων σερβιτόρων όλο και μικραίνει μαζί και η εμπειρία αλλά παραδόξως και η διάθεση! Ο μαιτρ πάντως "την παλεύει".

Στα αρνητικά επίσης, το ότι μοιράζεται την τουαλέτα με την διπλανή μπυραρία!!! Επίσης, δεν έχει και την πολυδιαφημισμένη pizza του κυρίου Ετόρε! Αν είστε κάτω από 20, μπορείτε να πάρετε τον ή την καλή σας και να φάτε από μια καρμπονάρα, σαν επόμενο στάδιο μετά τα Goody's.

1.8

Μοντέρνες ταβέρνες

Το "κουκούτσι" είναι ένα μεζεδοπωλείο με ωραία χρώματα, άνετα τραπέζια, την κουζίνα σχεδόν μέσα στη σάλα (πολύ θετικό για μένα), και με αρκετά ευγενικό και χαρούμενο σέρβις.
Όλα καλά μέχρι εδώ?
Πάμε τώρα στα πιάτα. Όμορφα σκεύη και πολύ καλό το στήσιμο. Αυτό που έχουν μέσα όμως βρίσκεται πολύ μακριά από τον χαρακτηρισμό ως έδεσμα. Φαγητά που κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η προετοιμασία. Έδειχαν να είχαν ετοιμαστεί ώρες πριν, χωρίς γεύση, χωρίς την όψη του φρεσκομαγειρεμένου, θα το χαρακτήριζα "νεκρό" φαγητό. Θα με ρωτήσετε αν παίζει microwave όπως στο "αγαπημένο" του Χαλανδρίου. Εγώ πάντως δεν το πρόσεξα. Σεφταλιές ως ορεκτικό -που παρεπιπτόντως ήρθαν μετά το κυρίως- σχεδόν άψητες με πιτούλες του σούπερ μάρκετ, κοτομπιφτέκια ομογενοποιημένα χωρίς γεύση με μια αδιάφορη σως και γαρνιτούρα ένα ανεκδιήγητο κριθαράκι(στο οποίο με το που έμπαινε μέσα το πηρούνι έμενε εκεί πεισματικά και στην προσπάθεια να το σηκώσω, το έπαιρνε μαζί του), φωλιές γλυκιάς κολοκύθας(τέτοια εποχή?) με σως μπαλσάμικο κάπως συμπαθητικό και τέλος ένα πιάτο από από χοιρινό, σως γιαουρτιού και τις γνωστές πιτούλες χτισμένα μεταξύ τους έτσι που θα ζήλευε την τέχνη και ένας οικοδόμος!
Πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις ένα "ζωντανό" σε εικόνα και γεύση φαγητό τελικά?
33€ για όλη αυτά πάντως είναι ικανοποιητικά. Το στομάχι μου όμως διαμαρτύρεται και θα το συνεχίσει μέχρι πρωίας!
Οι συντελεστές αυτού του έργου, δεν δείχνουν πάντως ούτε άσχετοι, ούτε απατεώνες. Το έχουν το μεράκι, και γι'αυτό καλό θα είναι να αλλάξουν πολιτική με την προετοιμασία και να ανεβάσουν το επίπεδο του φαγητού.
Τέλος, να αναφέρω και την ακουστική τριβή που είχα με τα άπαντα της αξιότιμης κυρίας Πέγκυς και του αξιαγάπητου Πλούταρχου!!!

2.3

Μοντέρνα κουζίνα

Είναι πιο πολύ μεζεδοπωλείο.
Αυτό, προκύπτει από τα πολύ μικρά τραπέζια, πιάτα, ποτήρια για τις μπύρες(φάουλ εδώ). Είναι όμως πολύ καλό! Τα συγχαρητήριά μου στους μάγειρες! Οι μεζέδες (φέτα σαγανάκι με φύλο και σως από μέλι & ούζο, χορτόπιτα), η σαλάτα (κλασική με πράσινα λαχανικά, ξυνόμηλο, παρμεζάνα & ξηρούς καρπούς) και τα κυρίως ( μοσχαράκι με μπούκοβο, μέλι, κάπαρρη και πιπεριά φλωρίνης και το χοιρινό σε γλυκόξινη μαρινάδα με μέλι και γλυκολέμονο) είχαν μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ισορροπία στις ύλες και στη γεύση πράγμα σπάνιο ακόμα και σε εστιατόρια!

Η εξυπηρέτηση καλή χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.
Ο χώρος, είναι αδιάφορος, σώνεται όμως από την περιοχή που το κάνει αποκομένο από την πολύ βαβούρα της πλατείας.

Οι τιμές (50€), φυσιολογικές για το είδος και την περιοχή (υπάρχουν μαγαζιά σε πιο φτηνές περιοχές με μάγειρες που ούτε τα παπούτσια του μάγειρα εδώ δεν είναι άξιοι να γυαλίσουν και είναι ακριβότερα!)
Αξίζει άλλη μια επίσκεψη, να δοκιμάσουμε και τα υπόλοιπα.

Cafe + Bar Rest.

Πολύ όμορφος χώρος με πολλά επίπεδα και άνετος. Θα πρέπει όμως να μην ξεχνάμε πως το όλο εγχείρημα είναι cafe περισσότερο και όχι εστιατόριο. Αν θέλεις να φας κάτι, θα βρεις κάτι αξιοπρεπές, με αρκετές επιλογές αν και cafe, αλλά ακριβό γι'αυτό που προσφέρει.

Πήραμε ένα ωραίο πιάτο με κοτόπουλο και πιπεριές συνοδεία από 4 ντιπ και τορτίγιες, ένα ορεκτικό με τορτίγια τσένταρ και κοτόπουλο, 2 ποτήρια σαγκρία, σύνολο 37€. Την ζυγαριά όμως, την γέρνει αρκετά υπέρ του ο χώρος καθώς και η μουσική, και κάπως έτσι φεύγεις ικανοποιημένος. Αν και δεν μένω στις γύρω περιοχές, θα ξαναπάω.

Ιταλία

Αν και στο Γκάζι το επίπεδο των καταστημάτων εστίασης έχει φτάσει και ξεπεράσει αυτό του Lidl, αυτό εδώ το Ιταλικό αποτελεί μια φωτεινή εξαίρεση.

Με άψογη εξυπηρέτηση, από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη αν κατάλαβα καλά, πρόθυμος σε ότι του ζητήσαμε, με σωστούς χρόνους και "έξυπνο" σερβίρισμα. Η ποιότητα των φαγητών σε υψηλά στάναρντ (πίτσα εκπληκτική, ριζότο αλ ντέντε γευστικότατο, σαλάτα ολόφρεσκη και με σωστή θερμοκρασία και ευχάριστο tip, η μεγάλη σχετικά λίστα για ποτήρι κρασιού!) Εξαιρετική και η πανακότα που μας κέρασε στο τέλος.

Ο χώρος μικρός, συμπαθητικός, με καλή απόσταση των τραπεζιών μεταξύ τους, αλλά δεν έχει κάποιο στοιχείο που να έχει αρμονία με το είδος της κουζίνας του (ένα μικρό μείον στις τουαλέτες του). Οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες, αλλά είναι και στο κέντρο της Μέκκας της διασκέδασης Σούπερ Μάρκετ! Εκεί, δυστυχώς, πληρώνουμε και τον ιδιοκτήτη του ακίνητου! Αξίζει να πάτε.

Ταβέρνες

Έχω επισκεφτεί το κατάστημα 2 φορές από την αρχή του έτους. Ο χώρος είναι αρκετά ζεστός χωρισμένος σε 3 διαφορετικά μέρη-δωμάτια με ευρύχωρα τραπέζια και ευχάριστα χρώματα.

Το σέρβις το βρήκα αρκετά ευγενικό και γρήγορο, πράγμα που ειλικρινά δεν το περίμενα από εστιατόριο αυτής της κατηγορίας. Μπράβο τους! Τον κατάλογο τον βρήκα να υστερεί στα πρώτα και στις σαλάτες. Λίγα αλλά και αδιάφορα. Η κλασσική χειμωνιάτικη σαλάτα, πλούσια μεν και με σωστές αναλογίες στις ποσότητες αλλά γευστικά μέτρια και με "νεκρά" λαχανικά. Μπουρεκάκια μελιτζάνας αποτυχημένα, αλλά τα πιτάκια νόστιμα.

Στα κυρίως όμως, ο μάγειρας "δίνει ρέστα", ίσως και γι'αυτό να "τσούζουν" οι τιμές τους! Κορυφή τα μπιφτεκάκια 3 κιμάδων καθώς και η γαρνιτούρα τους! Εξαιρετικές οι μπριζόλες καθώς και η καραβιδομακαρονάδα όπως και ο μπακαλιάρος (λόγω 25ης Μαρτίου). Για τα γλυκά, δηλώνω fan της πορτοκαλόπιτας, τα υπόλοιπα είναι αδιάφορα. Tip το κερασμένο καραφάκι μαστίχας στο τέλος. Επίσης, το λευκό βιολογικής καλλιέργειας κρασί είναι το καλύτερο χύμα που έχω βρει ποτέ!
Θα ξαναπάω το καλοκαιράκι έξω στην αυλή γιατί ζήλεψα τελευταία φορά.

panos72 (12/04/2010)
Δες τα αγαπημένα μου εστιατόρια

Τελευταία τροποποίηση: 13/04/2010

Μεζεδοπωλεία

Η ποιότητα του φαγητού είναι στο κάτι παραπάνω σε σχέση με τις τιμές. Φρεσκοτηγανιμένα, σωστές μερίδες, πολύ καλή γαριδομακαρονάδα, ταραμοσαλάτα, μύδια αχνιστά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ, πλούσιες και οι σαλάτες φρεσκότατες και με σωστές αναλογίες υλικών.

Το σκηνικό του μαγαζιού τώρα εμένα δεν με ενθουσίασε, θυμίζει φοιτητικό στέκι με τις ανούσιες στυλιστικές καινοτομίες (κουταλοφωτιστικά, κουταλορολόϊ, σέσουλες αντι για πιάτα στις πατάτες κλπ), γι'αυτό και η παρουσία πολύ νεαρόκοσμου. Ο μέσα χώρος μικρός και 5-6 τραπέζια απέναντι στην πλατεία. Η εξυπηρέτηση πάρα πολύ δυνατή, λίγο πριν το άριστα.
Να πάτε, αποφύγετε όμως τις ώρες αιχμής, το μαγαζί είναι πολύ μικρό.

Μεζεδοπωλεία

Η "Κάππαρη" είναι μια αξιοπρεπέστατη ταβέρνα, με όμορφο χώρο, πάρα πολύ καλό και γρήγορο σέρβις, και φαγητά "value for money"! Εμείς με 4 πιάτα κρεατικών (σωστά ψημένα και ζουμερά), μια σαλάτα, 3 ορεκτικά και 1 κιλό κρασί πληρώσαμε 70€. Το κέρασμα με σοκολατόπιτα και παγωτό στα συν.

Ταβέρνα που σέβεται τον πελάτη της και να επιμείνω λίγο στις συμπεριφορές και του σέρβις και των υπευθύνων, οι οποίες ήταν άριστες, δείχνουν πως το έχουν το μεράκι και "βάζουν τα γυαλιά" σε πολλούς άλλους "αλεξιπτωτιστές" που βρέθηκαν στο χώρο της εστίασης και που μπαίνουν με ψευδώνυμα στο site για να γράφουν κριτικές-περιγραφές αλλά EXODOS!! Μακάρι να συνεχίσουν έτσι!

Beer Restaurants

Στις μέρες μας, οι σωστοί επαγγελματίες φθίνουν επικίνδυνα! Στη DIVER όμως, ο επαγγελματισμός και το μεράκι έχουν τον πρώτο λόγο!!!

Αν αυτό το μαγαζί ήταν σε άλλο χώρο, δεν θα χρειαζόταν κουβέντα για το ποιά θα ήταν η καλύτερη μπυραρία στην Αθήνα! Αλλά, ίσως και να είναι καλύτερα έτσι, γιατί ποιός ξέρει ..
Εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες, μενού χωρίς φανφάρες, σωστό και λιτό και σέρβις ΑΨΟΓΟ. Δυστυχώς έχω καιρό να πάω, μιας και έχω φύγει από την περιοχή, αλλά ευτυχώς που μου το θυμίσατε και βρήκα που θα πάω το Σαβ-κο!!

Μεζεδοπωλεία

Μεζεδοπωλείο, κατά κύριο λόγο. Πολύ όμορφος χώρος, με παντελή έλλειψη εξαερισμού όμως. Οι μεζέδες ήταν αξιοπρεπέστατοι (εξαιρετική χορτόπιτα, πολύ καλά και σωστά ψημένα κρέατα, αδιάφορο χύμα κρασί), αλλά πολύ μικρές μερίδες για να συνδυάζονται με αυτές τις τιμές. Εξυπηρέτηση σωστή, απλή και με λίγο δούλεμα θα γίνει το δυνατό του σημείο.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε Κυριακή μεσημέρι, κάπου τον Οκτώβρη.

Να πάτε, αξίζει.

panos72 (27/01/2010)
Δες τα αγαπημένα μου εστιατόρια

Τελευταία τροποποίηση: 26/02/2010

Ιταλία

Καλωσήλθατε στην Bella Italia!. Μόλις μπήκατε σε ένα παραδοσικό ιταλιάνικο ταβερνάκι, με τον κλασσικό Ιταλιάνο ιδιοκτήτη, μάγειρα, τραγουδιστή, τα πάντα όλα!!! Υπέροχα τα χειροποίητα ζυμαρικά, εξαιρετικές σάλτσες, τυριά και αλλαντικά φίνα, σε μια επαναλαμβάνω πολύ γλυκιά ατμόσφαιρα. Το τραγούδι του ιδιοκτήτη είναι το "χωνευτικό" λικεράκι!

Οπωσδήποτε κράτηση, και να αφήσετε και λίγο "χώρο" για τραγούδι!

Μεζεδοπωλεία

Θα συμφωνήσω με όλους, εκτός από την Agatha υσικά, που μάλλον είναι η μαγείρισσα του μαγαζιού!!!

Πραγματικά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

Προσωπική εμπειρία: Το επισκέφτηκα λίγο πριν τα Χριστούγεννα, Κυριακή, στην πόρτα δεν υπήρχε κανένας, μας είπε καλησπέρα ένας πελάτης που μόλις έφευγε, και αμέσως μετά αντικρύσαμε τον ιδιοκτήτη να μετρά τις εισπράξεις της προηγούμενης μέρας πιθανόν σε κοινή θέα, αντί να καλωσορίζει τον κόσμο. Είχα να πάω 3 χρόνια, (που ήταν πολύ καλύτερα τότε, με εξαίρεση την τελευταία φορά, που είχα απογοητευτεί από την γενική εικόνα), και μιας και εκείνη την ημέρα ήμουν Χαλάνδρι είπα, να δώσω άλλη μια ευκαιρία. Και το μετάνοιωσα! Η ίδια ακριβώς εικόνα και χειρότερη! Επίσης, όποιος προτιμήσει την κάτω αίθουσα των μη καπνιστών, από την τσίκνα, θα πρέπει μετά να πάει για απολύμανση και τα ρούχα του στον κλίβανο!!!

Αυτά, και ΜΑΚΡΙΑ!!!

Ελληνική κουζίνα

Το πιο cult κρητικό εστιατόριο!!!

Εξαιρετικά εδέσματα, απλά κατά κύριο λόγο, δεν χρειάζεται εξάλλου κάτι γκουρμεδιάρικο, έχει την "επιτομή της γκουρμέ φιλοσοφίας" τον ίδιο τον ιδιοκτήτη!! Η ποιότητα των υλικών είναι στο υψηλότερο σημείο, αισθάνεσαι ότι τρώς σε σπίτι κάποιου ορεινού χωριού των Ανωγείων κυριολεκτικά! Με την ίδια ατόφια ποιότητα, τον ίδιο τρόπο σερβιρίσματος (από τον ίδιο τον οικοδεσπότη), ακόμα και με την ίδια ατμόσφαιρα του σπιτιού, φτωχική,αλλά ζεστή! Με τις μυρωδιές να κατακλείζουν τον χώρο (και την κάπνα βέβαια, αλλά δεν γίνεται αλλιώς). Τα Παρασκευοσάββατα, ο Χαιρέτης θα πάρει ως γνήσιος και βαθιά παραδοσιακός "διονυσιακός" κρητικός, το μαντολίνο του και με την μουσική του παρέα θα σας τραγουδήσει τα κρητικά του βουνού, των μιτάτων!

Η επίσκεψη αποτελεί σημείο αναφοράς. Εμπεριέχει και "ρίσκο"! Εξάλλου οι Κρητικοί σε καλωσορίζουν πάντα, σου ανοίγουν την πόρτα και την ψυχή τους, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσεις τους δικούς τους ρυθμούς! Και θα "αποζημιωθείτε" στο μέγιστο!

Ιταλία

Πολύ καλό εστιατόριο, τίμιο, και με υψηλό δείκτη επαγγελματισμού τα στελέχη του. Όλα κινούνται σε πλήρη αρμονία (γι'αυτό και τα 4 4άρια). Εντυπωσιακή η κάβα στην είσοδο, και γεύσεις για όλα τα είδη ουρανίσκων! Έχω βρεθεί εκεί σε wine night καθώς και σε συνηθισμένη μέρα και μπορώ να πω πως το σαβουά βίβρ, δεν το τήρησα! Έφαγα μέχρι και την τελευταία μπουκιά!

Μοντέρνες ταβέρνες

Πολύ καλή εξυπηρέτηση, σωστές τιμές, τίμιες ποσότητες και ποιότητα ανάλογη των τιμών ίσως και καλύτερη, εύκολο πάρκιν.
Να πάτε.

Μοντέρνα κουζίνα

Σίγουρα ένα από τα 3 αγαπημένα εστιατόρια! Κορυφαίο για medium budget!
Πολύ όμορφος και ο καινούριος χώρος λίγο παρακάτω!

Με 2 διαφορετικούς χώρους για καπνιστές και μη, ψηλοτάβανο, με τις τιμές απαράλλαχτες και το σέρβις σε ανοδική τροχιά ποιότητας εξυπηρέτησης!!! Εκπληκτικό και σήμα κατατεθέν πλέον, Banoffie.

Ελληνική κουζίνα

Ειλικρινά, μου προκαλεί έκπληξη η προηγούμενη κριτική!
Ως κρητικός, μπορώ να πω ότι, ο "Κατσούρμπος" μαγειρεύει πραγματικά "κρητικά"! Εξαιρετικές πρώτες ύλες, μαγειρική σε βαθμό ενθουσιασμού! Θα συμφωνήσω όμως με την 1η κριτική, καθώς οι τιμές δεν συμβαδίζουν με τον χώρο.

Να πάτε!

Τοπική ελλ. κουζίνα

Πρώτη μου "κριτική" και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία στο site.

Περνώ αμέσως στην 2η ευχαριστία μου που αφορά το σέρβις του μαγαζιού. Ως παλιός σερβιτόρος, θα ήθελα να υποκληθώ (πραγματικά) στο χάρισμα αυτής της κοπέλας που έχει δώσει μια άλλη διάσταση στον όρο εξυπηρέτηση!
Χωρίς να θέλω να υποσκελίσω την ποιότητα του μαγαζιού, ακολουθεί και αυτό στα βήματα της εκπροσώπου του. Σωστά μαγειρεμένα, σωστοί χρόνοι, πολύ όμορφος χώρος. Η ένστασή μου είναι όμως στις τιμές. Από την στιγμή που αναφέρεται ο όρος "κρητική κουζίνα" θα έπρεπε να στηριχτεί πρώτα στον μέσο κρητικό, από την στιγμή μάλιστα που είναι και συνοικιακό μαγαζί, και μετά στο γκουρμέ κοινό. Τα φαγητά του, όντως αξίζουν αυτές τις τιμές, αλλά τους χρειάζεται μια διαφορετική "επικοινωνία".

Να πάτε!

Συμβουλή: Επικεντρωθείτε σε κυρίως πιάτο, μια σαλάτα και ένα ορεκτικό. Ζητήστε από την εξαιρετική μελαχρινή κοπέλα να σας προτείνει!

??? ???? ??!
19 αποτελέσματα - εμφάνιση από 1 έως 19