Τσιπουράδικα - Ουζερί, Χαλάνδρι
Έχει γράψει Κριτικές
104
Τον εμπιστεύονται
121
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
1
Ευρώ/Άτομο
37-49

...ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ
====================
Καινουργιο μαγαζι επι της Λ. Κηφησιας, απεναντι απο το φαναρι του ΥΓΕΙΑ, στη θεση του κλειστου πλεον DALI. Ειπαμε και εμεις, καινουργιο μαγαζι, συμπαραγωγη με την ψαροταβερνα ΤΑΡΣΑΝΑΣ του Λαυριου (εγω παντως πρωτη φορα την ακουγα), ολο στα ιδια και στα ιδια παμε, ας αλλαξουμε να δουμε και κατι καινουργιο. Ετσι λοιπον, καθημερινη μεσημερι για business lunch, μαζι με δυο εκλεκτους μου συνεργατες και φιλους, κανονισαμε να παμε για ψαρακι.

Ο χωρος προχειρα φτιασιδωμενος/μεταμορφωμενος απο ιταλικο resto (Dali) σε ουζερι-ψαροταβερνα δεν πολυ-πειθει. Ομως ειχε καλη μερα και κατσαμε στον εξωτερικο του χωρο, κατω απο τα δενδρα, οπου ηταν πιο συμπαθητικα τα πραγματα, ομως οι καρεκλες του μοντερνες και αντιστοιχες ιταλικου resto (να μην κανουμε και πολλες σπαταλες !!!). Σε ουζερι παντως δεν φερνει.

Με το που καθομαστε τρωμε το πρωτο σοκ. Ερχεται το παλουκαρι, λεει ''τι θα πιειτε'', λεμε ''φερε μας ενα wine list'' λεει ''δεν εχουμε'' μας βλεπει σοκαρισμενους και μας το ριχνει ''μονο χυμα κρασι λευκο και κοκκινο, χυμα τσιπουρο σπιτικο και ουζα''. Επειδη στην Αθηνα η λεξη ''χυμα κρασι'' εχει χασει τελειως την εννοια της και επανηλειμμενα εχουμε ολοι φαει τις φολες μας το αποφευγω διακαως, εκτος αν βρω αυθεντικο κουτουκι. Ετσι καταληξαμε στο χυμα σπιτικο τσιπουρο, που οντως πινοτανε. Τι θα πειραζε ομως να εχει και 5/10 ετικετες λευκο κρασακι, να πιει κανεις με το ψαρακι του ???
Δευτερο σοκ, βλεπουμε ξαφνικα τον αρχηγο, μετρ, αφεντικο πες τον οπως θελετε τελος παντων, αυτον που εκανε κουμαντο, ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ, το ειχε το θεμα, φαινοτανε απο μακρυα. Κοτσιδα μεχρι την πλατη, συνδυασμενη με καραφλιτσα, σκουλαρικι, κατι σαν Μιμης Φουκας του Sea Satin στα γεραματα, t-shirt, βερμουδα, ποδια και ξυπολητος. Ναι κατα-ξυπολητος. Και καθε φορα που σηκωνοτανε απο το πατωμα η πατουσα, μαυριλα. Υπεροχο το θεαμα. Να μην μιλησω για νυχακια και αλλες λεπτομερεις. Η πλακα ηταν οτι μπαινοβγαινε και στον χωρο της κουζινας. Εκτος του οτι σιγουρα απαγορευεται αυστηρα απο υγειονομικης πλευρας, δεν φοβαται ο αθεοφοβος μην του πεσει κανενα τηγανι με καυτο λαδι στα ποδια του να τα κανει καινουργια ???

Ερχεται λοιπον καποια στιγμη ο τυπας ο πολλα βαρυς και στο τραπεζι μας. Μας ρωταει τι θα φαμε (καταλογος πουθενα), του λεμε να μας πει εκεινος. Λεει ''καβουρια θετε ??'', του λεω ΄΄τι καβουρια΄΄, μου λεει ''ζωντανα, περπατανε΄΄, λεω ''ποια τα μπλε'' μου λεει ΄΄ναι΄΄ του λεω ΄΄δεν τα γουσταρω αυτα΄΄.

Και αρχιζει το σωου, ξερεις ποιος ειμαι εγω ?? λεω (φανταζομαι) ο ταρσανας, ναι μου λεει και εγω ειμαι ο πρωτος που τα εφερε αυτα τα καβουρια απο την καβαλα και εμενα θα μου πεις κατι σουπα-μουπες. Ωχ λεμε εδω θα φαμε και ξυλο. Πληροφοριακα το μπλε καβουρι, με το οποιο πηξαμε τα τελευταια 2 χρονια, αφενος ειναι τελειως τζουφιο, γι αυτο εχει και 2 βια 3 ευρω το κιλο (στην ιχθυοσκαλα τα πουλανε 10 ευρω το δεκακιλο), και αφετερου γεννιεται και ζει αρκετο διαστημα σε εκβολες ποταμων, οπου και τα περισσοτερα αποβλητα. Εξ ου και τα συγκεκριμενα καβουρια τα αποφευγω και το ιδιο συνιστω και σε σας. Τεσπα του λεω καν οτι θελεις, βαλε μας οτι νομιζεις καλυτερο, πειναμε και ηρθαμε να φαμε. Με ρωταει ΄΄θα φατε χοντρο ψαρι΄΄ του λεμε ναι και φευγει στα ενδοτερα.

Σε δυο λεπτα ξαναεμφανιζεται με μια πιατελα με ψαρια να μας τα δειξει. Απασχολημενοι απο την κουβεντα μας, του λεμε βαλε οτι νομιζεις πιο φρεσκο, εκεινος εκει επιμενει. Κοιταω τα ψαρια, μεγαλος σαργος ανω του κιλου καταξερος χωρις καθολου γλιτσα, αποριπτεται, το ιδιο και το λαυρακι, καταμαυρο, τα γνησια πελαγισια ειναι λαδοπρασινα, ενα φαγγρι με αρκετα σκουρα χρωματα, τα ελληνικα ειναι πιο ανοικτο ροζ και συνηθως το σκουρο εντονο χρωμα προδιδει διαβατηριο πιο θερμων χωρων, βλεπω πανω πανω ενα πετροψαρο μες τη γλιτσα, δεν ειμαι κιολας ιδιαιτερα υποψιασμενος με τον τυπο (ξυπολητος γαρ) λεω βαλε μας την σφυριδουλα. Μου λεει ποια ?? Α σορυ δεν ειναι σφυριδουλα, τι ειναι στειρα, μηπως βλαχακι τελος παντων. Απαντηση, αμα δεν ξερετε ρε παιδια μην μιλατε. Σοκ εγω. Τι ειναι ρε φιλε ?? Ροφος !!!μου λεει. Τριτο (αυτη τη φορα και πολιτισμικο) σοκ.

Γιατι το συγκεκριμενο ψαρι ηταν στις αποχρωσεις του ανοιχτου μπεζ με ανοιχτο λαδι, ενω οι ροφοι (που εχω δει αρκετους στη ζωη μου) ειναι σκουροι καφε με κιτρινα εως πορτοκαλι σαγονια. Του το λεω, ξανα αυτος, ειναι δυο ειδη οι ροφοι και αμα δεν ξερετε μην μιλατε (ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΑΡΣΑΝΑΣ, ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΚΑΝΕ). Btw, του συγκεκριμενου ψαριου τα σαγονια ηταν ανοιχτο μπεζ με ροζ ανταυγιες. Τεσπα, του λεμε βαλτο να παει στο διαολο.

Και αρχιζει να ερχεται το φαγητο
- ζυμωτο ψωμι για τρεις μαζι με τρια πιατακια (τυπου καλωσορισμα) το ενα με τουρσακια, το αλλο με ψητη πατατα και το τριτο με κριταμα τουρσι €4,50
- τσιρο με μανγκο !!! εδω επεσε πολυ γελιο για την εμπνευση, τοση μαγκια και ξυπολυσια και μετα μανγκο ρε γαμωτο ??
βεβαια στην αποδειξη εγραφε τσιρος αβοκαντο (που ακουγεται καπως πιο λογικο, τι να πω, ισως του τελειωσε το αβοκαντο εκεινη την ωρα και μας το αντικατεστησε με μανγκο ο ανθρωπος) €10,00 παρακαλω
- αγρια χορτα (σπαρτο σταμναγκαθι) €7,00
- μυδια αχνιστα συμπαθητικα, μεριδα μεγαλυτερη απο τις συνηθισμενες κατα 30%, αλλου την πληρωνουμε την νορμαλ μεριδα απο 6 εως 8 ευρω, εδω (30% παραπανω σε ποσοτητα) €20 (!!!)
- καβουρια στη σχαρα σε λαδολεμονο με κατι σαν καρυ, δεν αντεξε και μας τα σερβιρε παρα την αντιθεση μου, αλλα θα καταλαβετε γιατι αν δειτε ποσο μας τα χρεωσε (θυμιζω κοστος χοντρικης το κιλο απο 1 εως 3 ευρωπουλα το πολυ πολυ) κατι περιπου στα 500/600 γραμμαρια €20 (!!!) - ΤΑΡΙΦΑ

- ο περιφημος ''ροφος'' (ΑΛΜΠΙΝΟΣ) στη σχαρα, να πω την αμαρτια μου τρωγοτανε αλλα οχι και να κοβεις φλεβες, περιπου στο κιλο, κανονικα οφειλε να τον ζυγισει μπροστα μας η εστω να μας πει το βαρος του, τεσπα πταισμα μπροστα στα αλλα, €75 (ΤΖΑΜΠΑ)
- καλαμαρακι γονος πραγματικος αλλα σιγουρα απο καταψυξη, γιατι ειναι παρανομος και τον βγαζουν τα γρι-γρι μεχρι και τελη αυγουστου, τετοια εποχη δεν κυκλοφορει φρεσκο, ΜΟΝΟ €12
- σαπιο (εδω παρτε μαγκια) δλδ υποτιθεται ψαρια που του περισευουν και τα μαριναρει και τα καπνιζει στο δικο του καπνιστηρι. εγω διεκρινα τσιπουρα ιχθυοτροφειου (ειναι εμφανεστατη απο το στρογγυλο της σχημα, το στεφανι και την ελλειψη δοντιων) που το κιλο κοστιζει 7 ευρω και αρα τα 300 γραμμαρια γυρω στα 2 ευρωπουλα, €17 (ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΖΑΜΠΑ)

ΣΥΝΟΛΟ 165,50 για τρια ατομα χωρις να μας χρεωσει τα τσιπουρα και το γλυκο στο τελος (μηλο στο φουρνο με κανελα και σταφιδες). Φυσικα δεν ξαναπαμε, ευτυχως που δεν φαγαμε και ξυλο. Παντως εμαθα την προελευση του αλμπινου ροφου απο φιλους μου ψαραδες, δεν σας την λεω για να σας ιντριγκαρω να το ψαξετε και μονοι σας.

ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙ ΧΡΩΜΑΤΑΚΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΡΟΦΟΥΔΑΚΙ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ??
==========================================================