Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες, Π.Φάληρο
Δεκ
04
2012
+/-
Γεύση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
€/Άτομο
37-49

Παντα η πρωτη ερωτηση που με ταλαιπωρει οταν η ορεξη τραβαει να φαει ψαρι ειναι το "που θα παω;".

Οι λογοι, πολλοι και διαφοροι, αλλα βασικα οι παρακατω:

- αρχικα, σπανια οι ψαρο-εστιατορες σεβονται την πρωτη τους υλη, τον εαυτο τους και κατ'επεκταση τον πελατη

- προφανως τα ψαρια δεν ειναι αυτα που λενε οι εκαστοτε σερβιτοροι ή οι "ξερολες" μαγαζατορες (που μονο αυτοι ξερουν και κανεις αλλος)

- αν θες να φας λιγο πιο gourmet τοτε εισαι καταδικασμενος να φας χαλια ψαρι, που περαν του ουρανισκου και του στομαχιου σου, αδικα θα βλαψει και την τσεπη σου.

Φυσικα υπαρχουν και αλλοι πολλοι λογοι, αλλα για μενα αυτοι οι 3 ειναι που καθιστουν μια αθωα παρορμηση σε ενα αινιγμα με συνηθως ατυχη καταληξη και πολυ εκνευρισμο. Και δεν αναφερομαι στα "πολλα" ουζερι, κτλ αλλα σε ενα σοβαρο μαγαζι που να μπορεις να γευματισεις με ολη την ουσια της λεξης, απο το πρωτο ποτηρι νερο μεχρι το τελευταιο σφηνακι λικερ πριν το ταξι για σπιτι (καλα αυτο με το ταξι οποιος θελει το πιστευει!!!!)

Τη λυση για αλλη μια φορα την εδωσε την περασμενη βδομαδα το Ιωδιο και ειδικα για μενα που εδρευω στα Νοτια Προαστια αυτη η λυση γινεται ιδανικη για ενα πληρες γευμα ειτε μεσημεριανο ειτε βραδυνο. Ας αρχισουμε λοιπον, γιατι ναι μεν εχω παει μερικες φορες αλλα στο ask4food ειμαι πολυ φρεσκος και δεν εχω ξαναγραψει για τη "λυση" (Ιωδιο)

Σαν βασικη τροφη που ειναι το ψαρι ας ξεκινησω απο τα βασικα

Πρωτη υλη, απαιχτη!!!! Επι το πλειστον ψαροντουφεκατο ψαρι απο δυνατους απνειστες αλλα και ψαρι απο ζογκα και παραγαδι του ανατολικου αιγαιου. Η ποιοτητα αδιαπραγματευτη και σε ολα τα συστατικα των πιατων, απο το λαδι για τηγανι και τα λαχανικα για τη σαλατα μεχρι το ταρταρ τονου. Βεβαια πρεπει να πω οτι το τελευταιο ειχε λιγα παραπανω μπαχαρικα. Αλλα οπως ενημερωθηκαμε ηταν καινουργιο πιατο στο μενου. Οποτε θα το ξανατσεκαρουμε στην επομενη μας επισκεψη.

Γενικα το μενου ειναι φουλ, απο την πιο απλη καραβιδοψυχα που ειχε γινει ομως σε ατηγανιστο λαδι μεχρι το μπαρμπουνι με σεληνοριζα και τα ριζοτο. Ειδικη μνεια στον φιλο Βασιλη που αν δεν σε καλυπτει το μενου το ολοκληρωνει με γρηγορες απλες ιδεες με οτι φρεσκο εχει στα χερια του εκεινη τη μερα.

Γενικα, το προσωπικο, αρκετα καλο και ανετο, οπως και ολο το μαγαζι αλλωστε. Decor ευκολο στο ματι, χωρις να κουραζεται με ολες τις βλακειες που συνηθως βαζουν τα μαγαζια που θελουν να λεγονται ψαροταβερνες και να υπενθυμιζουν στον πελατη οτι αυτο που τρωει ειναι ψαρι. Ασε που το Ιωδιο δεν ειναι ψαροταβερνα για να χρειαζεται τετοια διακοσμηση. Η μονη παραφωνια σε αυτο το θεμα ειναι το απεναντι μαγαζι που ενω τρως τη στειρα και αρχιζεις να χαλαρωνεις βλεπεις απεναντι ΠΟΝΤΟΣ ΨΗΤΑ κτλ, κτλ, (χαχαχα!!!) βεβαια η γευση της στειρας δεν αλλοιωνεται απο αυτο οποτε προχωραμε.

Η Φαντασια της κουζινας βρισκεται ηδη σε καλα επιπεδα αλλα εχθρος του καλου οπως παντα ειναι το καλυτερο. Τιμες οχι ακριβες αλλα οχι και φθηνες, γενικα ομως το εστιατοριο ειναι value for money και με ολες αυτες τις φολες που κυκλοφορουν εκει εξω καποιος μπορει να τολμησει να πει οτι ειναι και φθηνο σε σχεση με αυτη την ποιοτητα, που προσφερει.

Κοστος, με 1kg και κατι ψαρι, μια καβουροσαλατα, 2-3 ορεκτικα και εμφιαλωμενο κρασι, και λογαριασμο κατω απο 100ευρω, προσωπικα πιστευω οτι ειναι αν δεν ειναι αυτο Value for money, τοτε δυστυχως δεν ειναι τιποτα.

Ευχομαι να το επισκεφτειτε συντομα, γιατι εγω πλεον ειμαι ταμμενος!!!!!!! Και πανω απο ολα αξιζει!!!!!!!!!!