aseas


Broken Image

Κριτικές: 36

Μέλος από:
Ιούλ 2010
Δεν είναι στη λίστα
των έμπιστών σου
.



Εμφάνιση:

Ταβέρνες, Μελίσσια
Ιούλ
23
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Ευρώ/Άτομο
10-16

Το ζουμι της ταβερνας ειναι οι γενναιοδωρες μεριδες. Εαν παει παρεα πανω απο 4 ατομα, πρεπει να παραγγειλει για 2,5 ατομα, εαν ειστε 5 παραγγειλτε για 3 ατομα, και θα παρετε και για το σπιτι. Το δευτερο στοιχειο ειναι ο ξυλοφουρνος, και η 100% ωφελιμιστικη χρηση του.
Τι εννοω?

Εχουμε το φουρνο, τι μπορουμε να μαγειρεψουμε?
Περα απο την γουρνοπουλα, που πραγματικα λιωνει στο στομα, μπορουμε να ψησουμε και ρεβυθαδα, και μελιτζανα με φρεσκια τοματα και φετα στο πηλινο, και φετα ψητη, και πιπεριες γεμιστες, και ισως και την τυροπιττα της κας Ευγενιας.

Το τριτο στοιχειο ειναι οτι βγαζω και καποια ορεκτικα που θελουν μαγειρικο χερι, οπως τα ντολμαδακια με αμπελοφυλλο, κιμα, και ξυνη σαλτσουλα, η χειροποιητη τυροκαυτερη, η φρεσκοκομενη τηγανητη πατατα, τα στρογγυλα μεστα τηγανητα κολκυθακια, χωρις κουρκουτι, και η τυροπιττα με την 5 εκατοστων γεμιση της, το ανοιγμενο στο χερι φυλλο της, και το σουσαμακι της στην κορυφη.
.
Ακους την κα Ευτυχια να τα απαγγελει, αρχιζεις να παραγγελνεις, και πριν να ερθουν τα κυριως εχεις χορτασει. Οι φετες το ψωμι καψαλισμενες στο καρβουνο με λαδοριγανη, η καθε μια της περι τα 200 γραμμαρια, στοιχιζουν ομως και 1 ευρω ανα ατομο.

Το μενου καλυπτει ολα τα γουστα, και ταυτοχρονως επιτρεπει στην ιδιοπαρασκευη.

Τιιποτα δεν ειναι βιομηχανοποιημενο.3 σαλατες, συν χορτα,5-6 ορεκτικα οπως μελιτζανα, φαβα, λουκανικο, τυροπιτα, κολοκυθακι τηγανητο,2 αλοιφες οπως τυροκαυτερη, και σατζικι, και της ωρας μαζι με την γουρνοπουλα το καθιστουν επαρκεστατο.

Οι τιμες ανταγωνιστικοτατες, με 15 εως 20 ευρω ανα ατομο τρως και πινεις πολυ καλα. Ισως ενα κλικ πιο κατω πρεπει να πανε οι μπυρες που τις χρεωνει 4 ευρω.

Σερβις φιλικο, απο την μαμα αυτη τη φορα, και απο την Αθηνα, την μια κορη.

Ισως το πιο αδυνατο σημειο να ειναι το περιβαλλον, εν σχεσει με τον αμεσο ανταγωνισμο που βρισκεται στα 50 μετρα μακρυα.

Αποδειξη κανονικα, κερασμα καρπουζακι, και γευμα οσο το δυνατον πιο κοντα στα σπιτικα στανταρ χωρις να εχεις μετα το μαζεμα του τραπεζιου, και το πλυσιμο πιατων.

Τρομερη εντυπωση μου εκανε το μεγεθος της σταβλισιας, και χοιρινης μπριζολας.
2 ατομα μεσης θερμιδοκαταναλωσης, χορταινουν με 1 απο αυτες.

Τα 110 κιλα μου, και η καλοφαγια μου θα με οδηγησουν λιαν συντομως εκει, αλλα αυτη η φορα θα ειναι με λιγοτερα πρωτα, για την απολαυση του κυριως γευματος.

Να πατε, εγκρινεται αβλεπει.

Ζαχαροπλαστεία & Φούρνοι, Πατήσια
Απρ
30
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Ευρώ/Άτομο
1-9

Οταν ειδα κριτικη για αυτο το μαγαζι, τρελλαθηκα, σκοτεινιασα, αναπολησα, φιλοσοφησα, τι ειναι η ζωη, πως περνα ο καιρος, και τι "χαρες'' εχουμε παρει, και συνεχιζουμε να παιρνουμε απο την ΧΑΡΑ.

Πισω στην δεκαετια του 1960, πιθανοτατα 1968 ανοιξε το μαγαζι. Η πιτσιρικαρια κρατουσε το χαρτζηλικι της, για να το ξοδευσει σε 2 μαγαζια θρυλους.

Πρωτα για μια Ναπολιτανα (ο προπομπος της πιτσας) απο τον Μαρωτη (αλλο θρυλικο μαγαζι με σφολιατοειδη απο το 1964 καμια 50αρια μετρα πιο περα απο την Χαρα, το τρεχει ο γιος του ο Μητσος με τον αδελφο του τον Διονυση) και χωνακι καιμακι απο την ΧΑΡΑ.

Η ΧΑΡΑ ηρθε σαν κομητης στα Πατησια, με ριζες απο Κωσταντινουπολη, και μας τιμησε, και τιμα με τις γευσειςτης στο παγωτο.

Απο την πλευρα μας, την τιμησαμε, και συνεχιζουμε να την τιμουμε με την παρουσια μας, ακομα και με τις ιδεες μας, ετσι ωστε καποια χαρακτηριστικα παγωτα να εχουν παρει το ονομα μας, και τα παρατσουκλια μας.

Παραδειματος χαρη το παγωτο ΡΟΚΥ ειναι εμπνευση συμμαθητου μου απο το 1979 αν θυμαμαι καλα. Για καποια φρουτα εποχης, μετατρεψιμα σε παγωτο εισηγητης ο γραφων.

Δεν υπαρχει Πατησιωτης, απο 4 εως 104 χρονων, οπως και μαθητες του 18ου,22ου, Αρρενων, Λεοντειου Λυκειου,16ου Θηλεων, Τεχνικης Σχολης Ηφαιστου, ιδιωτικου Μιχαηλ,24ου και 39ου Δημοτικου που να μην περασε απο την ΧΑΡΑ.
Μεγαλωσε γενιες και γενιες, επι καθημερινης βασεωςστο σχολασμα των πρωινων μαθηματων στι 13.40, και στην εναρξη των απογευματινων στις 14, η ΧΑΡΑ ηταν το σημειο συναντησης μας, Εκει τα πρωτα ερωτικα σκιρτηματα, απο εκει αρχιζε και η κοπανα.

Προσωπικα, ακομη θυμαμαι τους μαστορες της, στο απεναντι εργαστηριο, που εφερναν τους τενεκεδες με το φρεσκο παγωτο, με το καροτσι. Αν τυχαινε να μην εχουμε παραγγελει, βλεπαμε τι γευσεις εφερνε ο αλησμονητος Μανωλης, και παραγγελαναμε αυτες που ητο φρεσκοτατες της ωρας. Οχι οτι υπηρχε ζητημα φρεσκαδας, η καταναλωση πολλες φορες ξεπερνουσε την παραγωγη.

Την τοτε εποχη η ΧΑΡΑ ηταν στην γωνια Πατησιων και Δαιρπφελδ, πριν αναγκασθει να μετακινηθει, μερικα μετρα πιο εκει στην θεση που ευρισκεται τωρα.
Οι πελατες της περαν των Πατησιωτων, ησαν και απο ολες τις αλλες περιοχες της Αττικης μιας και η φημη της γρηγορα εξαπλωθηκε παντου

Εκεινα τα χρονια καναμε χαζι, τους τοτε επωνυμους απο τον καλλιτεχνικο, αθλητικο, πολιτικο χωρο που ερχονταν για να απολαυσουν το παγωτο τους. Τελη δεκαετιας 70 αρχες δεκαετιας του 80 τα καλοκαιρια, σαν φοιτητεςειχαμε καθε βραδυ προσκλητηριο εκει, μεχρι τις πρωτες πρωινες ωρες, απολαμβανοντας το παγωτο μας.

ΤΑ ΑΠΑΙΧΤΑ

Εκμεκ φοβερο, τωρα βγαζουν και γκιουζελ εκμεκ, με βουβαλισιο γαλα, παρφε μπαμ, σικαγο, να θελεις να φας κανα 3 κιλο, φυστικι, φραουλα, βυσινο, και φρουτενιες γευσεις, οτι παρεις θα σε οδηγησει παλι πισω. Με την παροδο των χρονων εχει προσθεσει γευσεις, που εχουν ριζες απο την γειτονικη Ιταλια. Για οιαδηποτε απορια ρωτηστε θα σας επεξηγησουν, με λεπτομερεια.

TIPS

Σημειολογικα, αν το επισκεφθειτε, ψαχτε να βρειτε to xειρογραφο ευχαριστηριο του εθναρχη Κ. Καραμανλη.
Σημειωτεον οτι και στα γλυκα της, ειδικα προφιτερολ ειναι αξιολογη, αλλα εγω επικεντρωνομαι εσκεμμενα στα παγωτα, που ειναι και η ναυαρχιδα τους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Τι βαθμολογια να βαλω τωρα κυριες και κυριοι, για ενα μαγαζι που ειναι κομματι της ζωης μου. ?Τωρα που ανοιγει ο καιρος καθίστε εξω κατω απο τις τεντες, παραγειλτε τις γευσεις που θελετε, οχι παραπανω απο 3, αν θελετε ποικιλια, απολαυστε το παγωτο σας, και θυμηθειτε με, αν μεινατε ευχαριστημενοι.
Αν οχι καλοδεχουμενες οι παρατηρησεις σας.
Παντως να γνωριζετε οτι Πατησια, Νεα Φιλαδελφεια, εριζουν για τα πρωτεια στο παγωτο.

Για μενα η ΧΑΡΑ ακομη και σημερα σημαινει επισκεψη τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα, κυπελακι στο χερι, και αναποληση.

Τσιπουράδικα - Ουζερί, Γαλάτσι
Απρ
24
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
10-16

Μεγαλη Παρασκκευη, και σε περιεργη ωρα, κατα τις 4.30 το απογευμα, εχοντας μονο την συμβια μου, και χωρις τα παιδια μου, πεινασαμε. Ειχαμε επισκεφθει και προσκυνησει σε 4 επιταφιους, ειχαμε βρει λαικη αγορα στον Αγιο Δημητριο Ψυχικου, και νιωθαμε κουρασμενοι.

Το εθιμο επιβαλλει περιφορα επιταφιου, και επειτα κατασταση με οστρακοειδη, χταποδοσουπιογαριδες κλπ. Ελα ομως που δεν αντεχαμε αλλες 5 ωρες νηστικοι, και αποφασισαμε να παμε καπου να τσιμπησουμε.
- Που παμε της λεω βαριεστημενα. Ο Πειραιας μου επεφτε πολυ μακρινος.
-Δεν ξερω, μου απαντα, διαλεξε κατι κοντινο εσυ.

Κατεβαινοντας την Πρωτοπαπαδακη, δευτερο φαναρι αριστερα, στον Σκλαβενιτη παλι αριστερα, και βουρ τον ανηφορο στον Προφητη Ηλια.
Ευκολο παρκαρισμα, ειχε αρχισει να ψιλοβρεχει, μπαινοντας μεσα. Το μαγαζι ητο μισογεματο αν και η ωρα ητο περιεργη.
Αμεση ανταποκριση με χαμογελο, και τον καλο τον λογο.

Πηραμε, σαλατα, φαβα, μυδια, καλαμαρι στο καρβουνο, χταποδι ψητο, και μια Απαλαρινα. Κοστος 40 ευρω.

Ποιοτητα φαγητου πολυ καλη. Περιβαλλον καφενειου, με 2 μεγαλες αφισεςμια παρεα απο τήν δεκαετια του 50 να μπεκροπινει. Τραπεζια μαρμαρινα, καρεκλες ψαθινες, εγω χρησιμοποιω 3 για να βολεψω τα 116 κιλα μου, μια για να καθομαι, μια για τα ποδια μου, και μια δεξια μου για να απλωνομαι και να παιζω την κομπολογα μου. Ελληναρας γαρ. Τα τραπεζια σε αρκετη αποσταση το ενα απο το αλλο, ευκολα μιλας, ευκολα κανεις το καλαμπουρι σου χωρις να ενοχλεις και ενοχλεισαι.

Το μαγαζι ειναι ενα μιγμα καφενειου-ταβερνας-μπαρ, τοπος αφετηριας των μεταφορικων εταιρειων απο και προς Λεσβο, με τα φορτηγα παρκαρισμενα απ'εξω.
Οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να μην φας καλα.
Κραταει τους μονιμους θαμωνες του, και απο εκει και περα ερχεται πελατεια απο ολα τα μερη της Αθηνας.

Την σημερινη κριτικη μου την γραφω αφου το εχω επισκεφθει τουλαχιστον 10 φορες, και δεν θελω να συνεχισω να το κρατω κρυφο.
Ειναι τιμιο μαγαζι, με τα συν και τα πλην του, το προτιμω ομως, απο τα δηθεν, και τα ετσι, οπου σου στοιχιζει ο κουκος αηδονι και δεν τρως και καλα.

Στο Λεσβιον θα φας καλα, η ποικιλια του ειναι υπερ-αρκετη και καλυπτει ολα τα γουστα, θα κανεις χαζι με τους μονιμους θαμωνες, θα πληρωσεις απο 12 εως 20 ευρω το ατομο, και θα περασεις καλα, ετσι ωστε να ξαναπας.

Για το τελος, για να δειτε και τον χαρακτηρα του μαγαζιου. Ειχαμε παραγγειλει και γαριδες, που δεν ηρθαν ποτε. Σε ερωτηση μας, αν τις ξεχασαν μας ειπαν οτι ειχαν τελειωσει, μας ζητησαν συγνωμη, και μας κερασαν γλυκο κουταλιου βυσινο.
Και ολα αυτα με χαμογελο, και με χιλιες συγνωμες, που σε κανουν να θελεις να ξαναπας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Πηγαινετε, και θα περασετε καλα. Το καπνισμα επιτρεπεται λογω λαικης καταγωγης, τωρα που ανοιγει ο καιρος βγαζει τραπεζια και στην βεραντουλα μπροστα, οποτε οι ακαπνοι δεν θα εχετε προβλημα.

Bar Restaurants, Κηφισιά
Απρ
08
2014
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Ευρώ/Άτομο
17-25

Α ρε μεσογειακη διατροφη, η ακομη καλυτερα ελληνικη αυθεντικη, δοξασμενη στα περατα της γης. Με το ελαιολαδο σου, τα τυρα σου, τα ζαρζαβατικα σου, τα οσπρια σου.

Ζευγαρι ελληνοαμερικανικο μας καλεσε για το Σαββατο βραδυ 5/4. Το μαγαζι απο οτι εκ των υστερων εμαθα παιζει να ειναι ενα απο τα καλυτερα της αλυσιδας παγκοσμιως. Ντεκορ 100% αμερικανικο, με ποστερ, κρεμασμενες κιθαρες, καναπεδες, τραπεζοκαθισματα, οπως βλεπουμε στις ταινιες.

Μουσικη σε δυνατη ενταση, γιατι στις 10 το βραδυ το μαγαζι ηταν τιγκα, και στην εισοδο περιμεναν καμια 20 αρια ατομα για να αδειασει τραπεζι. Το καθε τμημα του μαγαζιου υποθετω ανα καποιο αριθμο τραπεζιων εχει και τον υπευθυνο του. Σε εμας ετυχε μια ομορφη νεαρη δεσποινιδα, με ζεστο χαμογελο, και προθυμια να μας εξηγησει οτι θελαμε να ρωτησουμε.

Σημειωση αν θελεις να μελετησεις τους καταλογους, ισως να χρειαζεσαι περι την μιση ωρα για ενα γρηγορο περασμα. Αρα υποθετω οτι το μαγαζι στοχευει
1. Σε αμερικανους, ελληνοαμερικανους δευτερης γενιας.
2. Σε Ελληνες που σπουδασαν στην Αμερικη, και θελουν να θυμηθουν τα φοιτητικα τους χρονια.
3. Σε ηλικιακες ομαδες 15-25 ετων.
4. Σε ξεμπαρκους, περιεργους που θελουν να δοκιμασουν την Αμερικανικη κουζινα.
ΜΕΝΟΥ

Οτιδηποτε μπορεις να φαντασθεις, με ριζες απο Μεξικο, και Αμερικη.
Μπεργκερ, μπριζολες, νατσος, φτερουγες κοτοπουλου, ολα συνοδευμενα με ενα αριθμο σαλτσων. Επαρκης αριθμος σαλατων που να εμπεριεχουν και αυτες ενα ειδος κρεατος. Συνοδευτικα τσιπς, τηγανητες ροδελες κρεμυδιου κλπ.
Εαν δεν εισαι γνωστης χανεσαι με λιγα λογια, στο τι να διαλεξεις.

Ο,τι παραγγειλαμε ητο ναι μεν ευγεστο, αλλα μπομπες θερμιδων απο τα βουτυρα, σαλτσες κλπ.

Ποικιλια ποτων και κοκτειλ, σε ακριβες τιμες περι τα 10 ευρω.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Αν θελγεσαι απο τον Αμερικανικο τροπο ζωης, και διατροφης, ειναι εκ των ουκ ανευ, πρεπει οποσδηποτε να πας. Τρως οτι αυθεντικοτερο πλησιαζει σε αυτην την Ηπειρο. Επισης αν διακατεχεσαι απο μια περιεργεια, οπως και αν ο νοστος της πατριδας κτυπα στο τελευταιο κυτταρο σου.

Για τον μεσο Ελληνα, θα ελεγα αντε 1/2 φορες ειναι αρκετες.
Για το καλοκαιρι ομως που εχει τραπεζια εξω, κατω απο τα πλατανια, θα ελεγα οτι τα ποσοστα επισκεψιμοτητας ανεβαινουν κατα πολυ για ενα δροσερο κοκτειλ, και ενα μπεργκερ.
ΤΣΕΚ

Για ενα φουλ γευμα με πρωτο, κυριως, γλυκο, πιοτο ανετα φθανεις τα 30 ευρω ανα ατομο.

Ελληνική κουζίνα, Σύνταγμα - Κέντρο
Δεκ
13
2013
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
17-25

Στην Αγγλια, ειναι πολυ συνηθισμενο, λογω μεγαλων εκτασεων πρασινου και παρκων να υπαρχουν club, με καθε ειδους αθληματα τενις, γκολφ, στιβος, πισινα κλπ. Τα clubs αυτα εχουν μεσα και εστιατοριο, παμπ και αιθουσα τσαγιου.

Παρομοιο ειναι και η αγροτερα με θεα τον Εθνικο Γυμναστικο συλλογο, τον λοφο του Αρδητου και ισως και της Ακροπολης (δυστυχως αυτο δεν το θυμαμαι). Το περιβαλλον απλο και λιτο, η αιθουσα ειναι στενομακρη και η μια πλευρα της ειναι τζαμαρια, οπερ και η θεα,και φωτεινοτητα της.

Οπως και να το κανουμε δεν ειναι κοινοτυπο να τρως και να βλεπεις μπροστα σου ενα γηπεδο και κοσμο που αθλειται.

Στα συν και ενα γκαρσονι "καλοκαγαθος γιγαντας" με το χαμογελο παντα. Ειδικη μνεια για αυτον τον ανθρωπο, που ανεβαζει το μαγαζι, με την ταχυτητα, χαμογελο και ευγενεια του.

Στο φαγητο η ακριβης βαθμολογια ειναι 2,5 λογω μερικων αστοχιων, ισως το 2 να το αδικει.

Σαν ορεκτικο τυροπιτακια με ανθοτυρο και ψιλοκομενο δυοσμο ισως σε φυλλο, οπως τα σπρινγκ ρολς. Ευγεστο σχετικα στεγνο και πρωτοτυπο.

Μελιτζανα κομενη σε χονδρη ροδελα, ψημενη στο φουρνο με φρεσκια ντοματα και τριματα φετας, πολυ αξιοπρεπες, αλλα οχι και απογειωτικο.

Στα κυριως, πηραμε χοιρινο φουρνου με ψητα λαχανικα, το κρεας ητο σκληρο και δεν το εσωζε ουτε η ασπρη σαλτσα.

Το γιουβετσακι μοσχαρι με το στριφτο κοντο ζυμαρικο, φαντασθειτε το σαν το σιουφιχτο, αλλα πιο λεπτο, ητο ευγεστο και σωστα μαγειρεμενο.

Το ασπρο χυμα κρασι τους, χρειαζεται μαλλον αναθεωρηση και ερευνα για αλλον προμηθευτη. Επιδορπιο φρεσκια σοκολατοπιτα.

Τιμη περι τα 20 -25 ευρω ανα ατομο.

Το μαγαζι κατα την γνωμη μου μπορει να ανεβει και αλλο,και να φυγει απο τα αποστειρωμενα προτυπα εστιατοριου. Οι βασεις ειναι εκει, προσφερει κατι το περιεργο σαν θεα, με μερικες κινησεις, μπορει να αναβαθμισθει, και να γινει πολος ελξης, για επαγγελματικα γευματα, γκρουπ τουριστων υψηλου εισοδηματος κλπ.

Σαν καποιος διαφορετικος χωρος, στο κεντρο της πολης, προτεινεται.

Bar Restaurants, Ν. Ερυθραία
Νοε
26
2013
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
17-25

Το πικ-νικ ειναι κυριως μπαρ,αλλα σερβιρει και εθνικ φαγητο σε μετριες σε ποσοτητα μεριδες. Πολυ καλα εκτελεσμενα κοκτειλ, καθαρα ποτα, σχετικα δυνατη μουσικη που σε αναγκαζει να μιλας υψηλοφωνα με αποτελεσμα την σχετικη βαβουρα. Βεβαια ειμαι 53 χρονων και αυτο ειναι υποκειμενικο σχετικα με το θορυβο.

Στα θετικα του ειναι το καλο σερβις παντα με το χαμογελο που σε κανει να ξεπερνας οτι κατι ξεχασανε οταν τους το ζητησαμε. Στα θετικα του ειναι οτι μαζευει καλο κοσμο και κυριως απευθυνεται σε target group late 20's early 40's. Παρ'ολα αυτα υπηρχαν και δυο παρεουλες με ατομα μεγαλυτερης ηλικιας.

Στο φαγητο δοκιμασαμε την ποικιλια ψητων με κοτοπουλο ταντουρι, κεφτεδακια, πιτες ναν, σαλατουλα ταμπουλε και πρασινη και το χουμους. Ικανοποιητικα σε γευση, σχετικα μικρες μεριδες αλλα για συνοδευτικα των ποτων ητο επαρκεστατα.

Αυτο που μου εκανε τρομερη εντυπωση ητο οι παρεεςπου αποτελουνταν απο σολο κοριτσια σαν τα κρυα νερα και αντιστοιχα οι σολο παρεες ανδρων. Δεν ειδα καμια κινηση προσεγγισης απο κανενα/καμια και αυτο ειλικρινα με στεναχωρησε, γιατι στις εποχες μου τα ''ριχναμε'' και ας τρωγαμε μια λαμαρινα χυλοπιτα.

Οι τιμες παιζουν αναλογα με τον αριθμο των ποτων που θα καταναλωσεις. Τα ποτα παιζουν γυρω στα 8 -10 ευρω και οι μεριδες φαγητου απο 8-14 ευρω.

Το μαγαζι φαινεται οτι ειναι στεκι. για καποιον που μενει κοντα ας το επισκεφθει, για τους πιο μακρινους χρειαζεται δευτερη σκεψη, μιας και η περιφερειακη προεκταση του κυριου κτισματος ειναι καλυμενη με πλαστικο και εχεις την δυνατοτητα να βρεις καλυτερο περιβαλλον και ατμοσφαιρα σε αλλα ποταδικα.

Ταβέρνες, Χαϊδάρι - Αιγάλεω
Οκτ
21
2013
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Ευρώ/Άτομο
17-25

O Τασος ειναι μια οικογενειακη ταβερνα, που προσφερει ολα τα ψητα της ωρας,συν κοκορετσι, σπληναντερο, γαρδουμπα κλπ. Τιμιο μαγαζι με επαρκη ποικιλια ορεκτικων και κυριως φαγητο ευγεστο και ζουμερο.

Οι σερβιτοροι του γνωριζουν πολυ καλα το καθηκον τους,και ειναι αμεσοι, εξυπηρετικοι και γρηγοροι. Το ιδιο ισχυει και για την κουζινα και το διαπιστωσα ιδιοις ομμασι οταν εξυπηρετουσε ταυτοχρονα και τις παρεες και μια κοινωνικη εκδηλωση ταυτοχρονα.

Φυσικα ο ιδιος ο Τασος επιθεωρουσε με την ματια του ολους τους χωρους σαν οπλονομος. Το περιβαλλον εξωτερικα εχει ενα κυριως συντριβανι και αλλα δυο μικροτερα στις γωνιες. Κατα μηκος στα καγκελα της αυλης υπαρχουν φυτα, θυμιζει σπιτι της δεκαετιας του 70 με την αυλη του. Παρκινκ αρκετα ευκολο, οπως και η προσβαση του.

Στο φαγητο, τωρα, τζατζικι δυνατο χειροποιητο, πατατα τηγανητη φρεσκια, ποικιλια τηγανητων, κριτσινιστη, που περιεχει, τυροπιτακι, μελιτζανα, κολοκυθακι. Η αναμεικτη σαλατα τους πολυ καλη με ξεφλουδισμενη τοματα, λαχανο, μαρουλι, αγγουρι, σελερυ, πιπερια, μαρουλι κατσαρο, πολυ δροσερη και φρεσκοκομενη.

Κοκορετσι καλοψημενο, σπληναντερο μεζες ολκης για κρασι,και τρομερο ζουμερο κοτοπουλο παιδακι. Ενα μπραβο και για τον ψηστη.

Με 15-20 ευρω/ατομο τρως και πινεις πολυ καλα.
Το συνιστω ιδιως για τους κρεατοφαγους.

Κερασμα τα λουκουμαδακια που ερχονται σε γενναια ποσοτητα.

Μοντέρνα κουζίνα, Καστέλλα - Μικρολίμανο
Σεπ
26
2013
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Ευρώ/Άτομο
50-64

Προσπαθω οσο το δυνατον να δωσω μια εικονα αντικειμενικη, για το πως αισθανομαι στην εξοδο μου οταν παω σε ενα μαγαζι για φαγητο. Θελοντας και μη παει το ματι και στις προηγουμενες κριτικες, και εκει αναρωτιεμαι.

Τι γινεται? Τι βλεπω εγω που δεν τα βλεπουν αλλοι? Μηπως ειμαι τοσο παραξενος και συναμα τοσο γευσιγνωστης και τα γουστα μου δεν συμβαδιζουν με τα γουστα του υπολοιπου κοσμου? Επιθυμια μου ειναι να θεωρουμαι αξιοπιστος στα γραπτα μου σε αυτο το σαιτ και ας μην γραφω συχνα.

Να παρω τα πραγματα απο την αρχη.

Επαγγελματικο βραδυνο δειπνο για αποχαιρετισμο συναδελφου. Κρατηση δεν ειχε γινει και δεν χρειαστηκε να γινει γιατι ητο καθημερινη και οταν φθασαμε υπηρχαν αλλες τρεις παρεες.

Το μαγαζι διπλα στην θαλασσα στην ακρη του Μικρολιμανου, με τα γιωτ μπροστα σου αραγμενα. Σε συγκριση ομως με το μπαρ που βρισκεται ακριβως απο πανω η μερα με την νυχτα η διαφορα, λογω θεας υπερ του δευτερου.

Το ονομα του μαγαζιου πολυ βαρυ στο περασμα των χρονων, αλλα οι σερβιτοροι 2 στον αριθμο με τζινακι και εξεζητημενη ευγενεια που με ενοχλησε στο κατοπιν και θα εξηγησω το γιατι.

Και τωρα στο ψητο. Με το καθησιο μας υπηρξε αμεση τροφοδοσια εμφιαλωμενου νερου. Αυτο μπορει να εγινε και 5 φορες ολη την νυχτα.

Παμε στην παραγγελια. Ερχεται ο σερβιτορος, αρχιζει να μας λεει τα φαγητα και να μας τα περιγραφει και αρχιζουμε να παραγγελνουμε τα πρωτα (ορεκτικα).

Μυδια αχνιστα, γενναια ποσοτητα, σβησμενα με λευκο κρασι, ψιλοκομενο μαιντανο και κρεμυδακι φρεσκο. Γευση μετρια, θεωρω οτι μπορουμε καλυτερα στο σπιτι μας να τα παρασκευασουμε.

Γονος καλαμαρακι τηγανητος, καλος, αλλωστε τι μπορει να παει στραβα στην παρασκευη αυτου του πιατου?

Χταποδι πλοκαμι ψητο, κλασικο πιατο μεσαια στο μεγεθος μεριδα.
Χταποδι τηγανητο με πρασινες ροδελες ελιες και καπαρη. Πολυ γευστικο και εντονη οξυτητα, το καλυτερο πιατο.

Σαλατα αναμικτη. Εδω υπαρχει θεμα. Την ωρα που την παραγγελνεις ο σερβιτορος θεωρησε καλο να την περιγραψει. Οταν ηρθε στο τραπεζι μας ηταν μια πρασινη σαλατα με μαρουλι-σαλατα, κατσαρο μαρουλι, τοματινια, αγγουρι, ελιες, ισως να ξεχναω καποιο υλικο.

Μοιραια οπως πιστευω ολοι μας, εκει κανεις συγκριση, με την αντιστοιχη αναμικτη σαλατα που τρως σε τετοιου ειδους μαγαζια, που περιεχει ξεφλουδισμενη ντοματα, ραπανακι, λολα, ροκα, φρεσκο κρεμυδακι, μαρουλι, λαχανο καροτο κλπ. Ολοι μας, μα ολοι μας καπου την εχουμε γευθει και μας την εχουν σερβιρει στο τραπεζι μας.

Παμε στο ψαρι, που δεν απαιτεις να ειναι της μερας γιατι δεν εχεις κανει κρατηση για να παει να ψωνισει. Βγαζει αυτο που εχει αγορασμενο, το αποδεχεσαι και μπαινει για ψησιμο.

Τελειωνει καποτε το ψησιμο και αρχιζουν να στο καθαριζουν για να στο σερβιρουν ανα μεριδα ανα ατομο, με ενα βραστο καροτακι, μισο κολοκυθακι και ενα κοματακι κουνουπιδι. Η διαδικασια του καθαρισματος του ψαριου και η μεριδοποιηση του παιρνει καπου μεταξυ 10-15 λεπτα, αν εισαι σε παρεα 10-15 ατομων. Μοιραια το τρως κρυο, αφου πρωτα περνανε απο πανω σου για να σου σταξουν το καθιερωμενο λαδολεμονο.

Το κερασμα τους σφηνακι μαστιχας σε θερμοκρασια δωματιου και εκει τελειωνουν ολα.

Η ευγενεια, ευγενεια ομως, ισως για να νιωθεις τυψεις στο να μην κανεις τις παρατηρησεις σου. Σε καποιες στιγμες ενιωσα σαν να θεωρουσαν οτι δεν εχω παει ποτε στη ζωη μου να φαω σε αλλο μαγαζι. Ευχαριστω για την κατανοηση σας, για το μακροσκελες της κριτικης μου, εσεις ας κρινετε τα γραφομενα μου, για αυτα που ειδα και γευθηκα.

Fish Restaurants, Κηφισιά
Ιουν
10
2013
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4
4
Ευρώ/Άτομο
-

Δευτερη φορα που κανω κριτικη για το μαγαζι. Το Σαββατο 8/6 ειχαμε μια υποχρεωση σαν οικογενεια, και καλεσαμε 9 ατομα για ενα μεζε. Σημειωτεον το μαγαζι εχει μενου με 15 ευρω το ατομο.
Θεωρω οτι αυτη τη στιγμη ισως να ειναι η καλυτερη προσφορα που υπαρχει σε τετοιου ειδους εστιατοριο με βαση το ψαρι.

Το μενου περιλαμβανει:
+ Φρεσκοκομενη σαλατα με μαρουλι,ξεφλουδισμενη ντοματουλα,πιπεριτσα,αγγουρακι.
+ Γαριδακι μικρο τραγανοτηγανισμενο,χωρις λαδιλα.
+ Μυδια αχνιστα με εντονη συμπυκνωμενη σαλτσα,τρομερος γευστικος μεζες.
+ Μελιτζανα στο φουρνο με ντοματα,και τριμα φετας,ισως το πιο αδυνατο πιατο.
+ Σαρδελα ψητη στα καρβουνα.
+ Γοπα ψητη στα καρβουνα
+ Καλαμαρι ροδελα στο καρβουνο.
+ Ντολμαδες Θαλασσινων.

Ολα αυτα συνοδευομενα με χυμα λευκο κρασι παγωμενο (κανενα προβλημα το επομενο πρωινο) και αναριθμητα 25αρακια τσιπουρα, που συμπεριλαμβανονται στην τιμη.
Η εξυπηρετηση ευγενικη, γρηγορη, και επαγγελματικη.

Μαζι με 8-10 πιατα διαφορετικα γλυκα που παραγγειλαμε, οπως λουκουμαδες με παγωτο,μηλο ψητο, χαλβα σιμιγδαλενιο ο λογαριασμος ηρθε στα 223 ευρω, για 11 ατομα, και με δευτερες, ακομη και τριτες παραγγελιες σε μεζεδες που μας αρεσαν. Ειναι μεσα στην προσφορα, η απεριοριστη καταναλωση.

Τετοιες προσπαθειες πρεπει να υποστηριζονται, γιατι η αξια των χρηματων σου πιανουν τοπο.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη aseas.

Ταβέρνες, Δροσια
Μάρ
11
2013
+/-
Ποιότ. Φαγητού
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Χώρος/Ατμόσφ.
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0
3
Value for money
Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_4 Tomato_50_20130405_0 Tomato_50_20130405_0
2
Ευρώ/Άτομο
26-36

Ημουν καλεσμενος το Σαββατο 9/3. Το μαγαζι ειναι μια μεγαλη ψηλοταβανη αιθουσα, με ντεκορ σχολικης ταξης. Υπαρχει μια ποικιλια μεζεδων βασισμενη και στα ψαρικα, αλλα και στο κρεας.

Το μαγαζι κυριως απευθυνεται σε γκρουπ ηλικιας απο 30 εως και 40 και κατι. Απο μια στιγμη και επειτα κατα τις 23.30 παιζει μουσικη τοσο δυνατα, που εκει τελειωνεις, εκτος αν εισαι φτιαγμενος απο το ποτο οποτε συνεχιζεις, την διασκεδαση.

Ειναι μεζεδοπωλειο 2 σε 1 με αλλα λογια. Πρωτα φαγητο με 25 ευρω το ατομο, και μετα μουσικη απο ντισκ-τζοκευ, για τσιφτετελια, λικνισματα κλπ με νεα τραγουδια κυριως σκυλε.

Αν σας αρεσει η βαβουρα και ο χαβαλες κατα πρωτον, και η ποιοτητα του φαγητου κατα δευτερον, ειναι ο,τι πρεπει.

Χρήσιμη;
0