Loader

Πολιτική ελέγχου κριτικών

Ένας προβληματισμός που απασχολεί συχνά τους φίλους του ask4food.gr είναι με ποιο τρόπο προφυλάσσουμε την αξιοπιστία των κριτικών που δημοσιεύονται και γιατί ορισμένες κριτικές αφαιρούνται μετά τη δημοσίευσή τους.

Παρά το γεγονός οτι μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό των κριτικών επηρεάζεται απ’ αυτή τη διαδικασία ελέγχου, θεωρήσαμε σωστό να καταγράψουμε εδώ τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία του συστήματος ελέγχου, το οποίο κάνει το ask4food.gr ακόμα πιο χρήσιμο για τους χιλιάδες χρήστες που το εμπιστεύονται καθημερινά για να επιλέξουν ποιο εστιατόριο θα επισκεφθούν:

Το ask4food.gr χρησιμοποιεί ένα σύστημα ελέγχου των κριτικών. Είναι ένας στατιστικός αλγόριθμος ο οποίος βελτιώνεται και αναπτύσσεται διαρκώς διατηρώντας τον ίδιο στόχο: Να προστατεύσει τόσο τους αναγνώστες της ιστοσελίδας όσο και τα εστιατόρια από μη ειλικρινείς, κακοπροαίρετες ή/και υστερόβουλες κριτικές.

Ενώ οι επιχειρηματίες και το προσωπικό στη συντριπτική πλειοψηφία των εστιατορίων καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ξέρουν οτι αυτό θα μεταφραστεί σε θετικά σχόλια από τους πελάτες τους, υπάρχει ένας πολύ μικρός αριθμός που χρησιμοποιεί άλλους τρόπους για να βελτιώσει τις βαθμολογίες και τα σχόλια στα εστιατόριά τους, πχ. γράφοντας κριτικές για τα καταστήματά τους, βάζοντας άλλους να γράψουν ψεύτικες κριτικές ή/και γράφοντας αρνητικές κριτικές για εστιατόρια που ανταγωνίζονται τα δικά τους.

Αυτού του είδους οι πρακτικές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ούτε από τους χρήστες/ αναγνώστες του ask4food.gr αλλά ούτε και από τα άλλα καταστήματα. Αν επιτρέπαμε να συμβαίνουν χωρίς έλεγχο, θα υποβάθμιζαν την αξιοπιστία και την χρησιμότητα της ιστοσελίδας τόσο για τους χρήστες όσο και για τα έντιμα εστιατόρια που βασίζονται στην ποιοτική και προσεκτική δουλειά τους ώστε να εκμεταλλεύονται την καλή φήμη που αποκτούν. Είναι πεποίθησή μας οτι κάθε παρόμοια υπηρεσία χωρίς ανάλογο σύστημα ελέγχου είναι ατελής .

Αναγνωρίζουμε οτι το σύστημα δεν μπορεί να είναι τέλειο. Είναι βέβαιο οτι υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες χάνονται κριτικές που δεν θα έπρεπε να αφαιρούνται. Δεν είναι ευχάριστο όταν συμβαίνει αλλά είναι το απαραίτητο κόστος που πρέπει να αποδεχθούμε για να διασφαλίσουμε την αξιοπιστία και να μεγιστοποιήσουμε την χρησιμότητα του ask4food.gr,

Ενώ αναγνωρίζουμε τα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν και εργαζόμαστε συνεχώς για την βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του, έχουμε λόγους να πιστεύουμε οτι πρόκειται ήδη για ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα που χρησιμοποιούνται από σχετικές υπηρεσίες διεθνώς.

Ο σταθερός στόχος του ask4food.gr είναι να προσφέρει μια αξιόπιστη και αποτελεσματική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους φίλους επισκέπτες και στα μέλη να συνδιαμορφώσουν την κοινή άποψη για τα εστιατόρια, καθώς και τα εργαλεία να κάνουν τις καλύτερες επιλογές.

Η διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα στην ελευθερία έκφρασης του χρήστη, στην χρησιμότητα του περιεχομένου για τον επισκέπτη και στον σεβασμό προς τον επιχειρηματία του οποίου η επιχείρηση εκτίθεται σε κριτική είναι το μεγάλο στοίχημα που κερδίζει καθημερινά το ask4food.gr.

**Σημειώσεις:

1. Το συγκεκριμένο σύστημα λειτουργεί παράλληλα με τους περιορισμούς δημοσίευσης που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης και καλύπτουν θέματα νομικής ευθύνης και θέματα ουσίας και ευπρέπειας του περιεχομένου των κριτικών.

2. Το συγκεκριμένο σύστημα λειτουργεί παράλληλα με το στατιστικό μοντέλο Αξιολόγησης Χρηστών και Εστιατορίων που χρησιμοποιεί το ask4food.gr για την όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη και χρήσιμη αποτύπωση της κοινής γνώμης σχετικά με την αξιολόγηση του κάθε εστιατορίου.

www.ask4food.gr

- Μεταξύ καλοφαγάδων ειλικρίνεια! -