Loader

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του ask4food.gr!

Εδώ εμφανίζονται οι πιο σημαντικές εργασίες και τα πιο ενδιαφέροντα νέα του ask4food.gr! Διαβάστε όλες τις ανακοινώσεις με χρονολογική σειρά. Πιο πάνω θα είναι πάντα οι πιο πρόσφατες.

21 Ιαν 2016 | Έναρξη συνεργασίας με την πλατφόρμα ηλεκτρονικών κρατήσεων εστιατορίων e-table.gr.

Η συνεργασία ξεκινάει με την επίδειξη των δυνατοτήτων κράτησης και εκπτώσεων στους χρήστες του ask4food και αντίστοιχους συνδέσμους (hyperlinks) για τη σελίδα του εστιατορίου στο e-table. Διάβασε σχετικά εδώ.

11 Δεκ 2015 | Εκκίνηση εργασιών για “άνοιγμα” του ask4food στη Θεσσαλονίκη

Το ask4food ξεκινάει σήμερα τις διαδικασίες για το άνοιγμα στη Θεσσαλονίκη! Είναι η πρώτη περιοχή εκτός Αττικής που θα έχει παρουσία η μεγαλύτερη κοινότητα καλοφαγάδων της χώρας και θα αποτελέσει τον οδηγό για το άνοιγμα και όλων των άλλων περιοχών στη συνέχεια.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που έχει καταγραφεί, η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας στη συμπρωτεύουσα είναι την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016.

23 Νοε 2015 | Αυτοματοποίηση υπολογισμού ορίων για τα επίπεδα αξιολ. χρηστών

Μετά από 14 μήνες εφαρμογής των ask4food Smart Scores και έχοντας πλέον αρκετά δεδομένα, αυτοματοποιήσαμε τον τρόπο υπολογισμού του ορίου για κάθε επίπεδο αξιολόγησης, ώστε να ακολουθεί τη συνήθη συμπεριφορά των χρηστών. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα παρατηρούνται στο μέλλον μεγάλες διαφοροποιήσεις στον αριθμό των φίλων που βρίσκονται σε κάθε επίπεδο.

09 Νοε 2015 | Βελτίωση απόδοσης διαφημιστικών θέσεων

Ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές εργασίες σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες που συνεργαζόμαστε προκειμένου να πετύχουμε τη δυνατότητα φιλοξενίας μοντέρνων διαφημιστικών παρουσιάσεων χωρίς να επιβαρύνεται η ταχύτητα απόκρισης της ιστοσελίδας.

27 Οκτ 2015 | 3o event για τους χρήστες του ask4food!

Έλαβε χώρα η 3η συνάντηση χρηστών του ask4food. Την εκδήλωση φιλοξένησε το εστιατόριο Σούμα Κολοκύθι και πήραν μέρος οι πιο δημοφιλείς χρήστες του ask4food.

20 Οκτ 2015 | Ανασχεδιασμός δεικτών αξιολόγησης εστιατορίων

Αφαιρέσαμε στοιχεία που δεν ήταν απαραίτητα στο χώρο που αναφέρεται η αξιολόγηση του κάθε εστιατορίου και ο βαθμός βεβαιότητας των δεδομένων. Σκοπός είναι η καλύτερη κατανόηση των δεικτών από τους επισκέπτες.

30 Σεπ 2015 | Επαναφορά στην κανονικότητα :)

Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι με τις πολιτικές εξελίξεις να βαραίνουν στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας κατά το οποίο “πάγωσαν” όλες οι προγραμματισμένες ενέργειες ανάπτυξης, το ask4food προετοιμάζεται πλέον για σημαντικές αναβαθμίσεις τους επόμενους μήνες, οι οποίες θα είναι προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης των υπηρεσιών του τόσο προς τους φίλους καλοφαγάδες όσο και προς τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων.

21 Μαϊ 2015 | Εργαλείο κρατήσεων για τις facebook σελίδες των εστιατορίων

Το ask4food ξεκινάει από σήμερα να προσφέρει σαν επιπλέον παροχή στα εστιατόρια που έχουν ενεργοποιήσει το Αναβαθμισμένο Προφίλ τη δυνατότητα να δέχονται κρατήσεις μέσω της σελίδας τους στο facebook, αλλά και μέσω οποιαδήποτε άλλης ιστοσελίδας διατηρούν. Η υπηρεσία προσφέρεται χωρίς επιπλέον χρέωση και ισχύει ο ίδιος προγραμματισμός σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τις προσφορές που χρησιμοποιούν για τη σελίδα τους στο ask4food.

15 Απρ 2015 | Αλλαγή ρυθμού δημοσίευσης κριτικών

Μετά από συζητήσεις με χρήστες της υπηρεσίας, άλλαξε ο ρυθμός δημοσίευσης των κριτικών για να δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερες κριτικές να διαβάζονται από πολλούς φίλους και να λαμβάνουν ψήφους. Δημοσιεύεται ο ίδιος αριθμός κριτικών / ημέρα αλλά πλέον μοιράζονται σε 6-7 φορές / ημέρα αντί για δύο που γινόταν μέχρι τώρα.

27 Μαρ 2015 | Δημιουργία συλλογών από κριτικές

Ετοιμάσαμε ένα νέο τύπου άρθρου – συλλογές – με σκοπό να ομαδοποιούμε και να παρουσιάζουμε ομάδες δημοφιλών κριτικών με κοινά χαρακτηριστικά (πχ. για εστιατόρια στα Νότια Προάστια και στον Πειραιά).

Προς το παρόν αυτές οι συλλογές αναρτώνται στη σελίδα του ask4food στο Facebook και σιγά σιγά πρόκειται να εμφανίζονται και σε διάφορα σημεία της ιστοσελίδας.

5 Μαρ 2015 | Παραμετροποίηση Smart Scores

Μετά τους πρώτους μήνες επιτυχούς λειτουργίας των Ask4Food Smart Scores, προχωρήσαμε σήμερα σε μια μικρή διόρθωση των παραμέτρων. Συγκεκριμένα:

- Μειώθηκαν λίγο τα όρια για το 3ο και 4ο επίπεδο χρηστών, με συνέπεια να προστεθούν περισσότεροι χρήστες σε αυτά τα επίπεδα αξιολόγησης.

- Έγινε αλλαγή στον τρόπο μετάφρασης των βαθμολογιών από την 4βάθμια κλίμακα που βαθμολογούν οι χρήστες στην Αξιολόγηση των εστιατορίων που βαθμολογούνται στα 100. Το 1/4 μεταφράζεται πλέον ως 25%, το 2/4 ως 50% και το 3/4 ως 75%. Υπενθυμίζεται οτι κάθε κριτική δεν έχει την ίδια βαρύτητα (τεχνικές λεπτομέρειες εδώ).

Τέλος, για την καλύτερη απεικόνιση και κατανόηση της έννοιας της βεβαιότητας των αξιολογήσεων, ξεφορτωθήκαμε τα επιπλέον χρώματα και έτσι η μπάρα της βεβαιότητας εμφανίζεται πάντα με το ίδιο χρώμα, ανεξαρτήτως επιπέδου.

15 Φεβ 2015 | Κρατήσεις τραπεζιών μέσω ask4food

Από σήμερα ξεκινούν οι κρατήσεις τραπεζιών στα εστιατόρια μέσω του ask4food.gr. Τα πρώτα εστιατόρια που έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία έχουν ήδη αρχίσει να δέχονται κρατήσεις! Κάθε εγγεγραμμένος χρήστης του ask4food.gr μπορεί, όταν διαβάζει μια κριτική που τον ενδιαφέρει, να βλέπει διαθεσιμότητα και προσφορές και να κάνει την κράτησή του με μερικά κλικ! Η κράτηση ισχύει από τη στιγμή της δημιουργίας της, χωρίς αναμονή επιβεβαίωσης!

7 Ιαν 2015 | Προετοιμασία για κρατήσεις τραπεζιών μέσω ask4food

Στις αρχές Φεβρουαρίου θα έχει υλοποιηθεί η δυνατότητα κράτησης τραπεζιών στα εστιατόρια μέσω του ask4food.gr. Απομένουν κάποιες τελικές λεπτομέρειες και οι δοκιμές με τα πρώτα συνεργαζόμενα εστιατόρια. Όταν όλα είναι έτοιμα, θα μπορεί κάθε εγγεγραμμένος χρήστης του ask4food.gr να κλείνει τραπέζι μ’ ένα κλικ από τη σελίδα του κάθε εστιατορίου, βλέποντας παράλληλα και τις πιθανές εκπτώσεις ανά ημέρα που θα έχουν θέσει τα εστιατόρια που συνεργάζονται.

2 Δεκ 2014 | Λειτουργία Σύνθετης Αναζήτησης

Οι επισκέπτες μπορούν πλέον να επιλέγουν ολόκληρες ομάδες περιοχών (πχ. Νότια) κατά την επιλογή των κριτηρίων Αναζήτησης που τους ενδιαφέρουν. Η μεμονωμένη επιλογή ήταν κάτι που είχε κουράσει πολλούς φίλους και η συγκεκριμένη λειτουργία προστέθηκε μετά από δικές τους παρατηρήσεις.

1 Δεκ 2014 | Προσαρμογή συμβατότητας με παλαιούς browsers

Ολοκληρώθηκαν ορισμένες εργασίας που έχουν να κάνουν με τη συμβατότητα στοιχείων της ιστοσελίδας με παλαιές εκδόσεις των προγραμμάτων πλοήγησης (browsers).

30 Νοε 2014 | Αλλαγή playlist

Αλλάξαμε τις playlists με τα μουσικά κομμάτια που παίζανε στο γραφείο. Προτάσεις ευπρόσδεκτες.

29 Νοε 2014 | Διευκόλυνση εκπροσώπων για Ανακοινώσεις

Οι εκπρόσωποι των εστιατορίων μπορούν πλέον να βλέπουν τον προγραμματισμό των επόμενων ημερών στο σύνολο των εστιατορίων, πριν επιλέξουν τις ημ/νίες που επιθυμούν να προβάλλονται οι Ανακοινώσεις τους.

19 Νοε 2014 | Στατιστικό μοντέλο αξιολόγησης εστιατορίων

Το ask4food.gr αρχίζει από σήμερα να χρησιμοποιεί ένα τελείως διαφορετικό τρόπο για την πιο αξιόπιστη και χρήσιμη αποτύπωση της κοινής γνώμης σχετικά με την αξιολόγηση του κάθε εστιατορίου. Η Αξιολόγηση κάθε εστιατορίου μετριέται σε κλίμακα 1-100 και υπολογίζεται από τις βαθμολογίες των κριτικών που έχουν δημοσιευθεί γι’ αυτό, σύμφωνα με τη βαρύτητα της κάθε κριτικής.

Ταυτόχρονα, εισάγεται ο όρος βεβαιότητα, όπου περιγράφει το βαθμό της στατιστικής αξιοπιστίας που υπάρχει για την αξιολόγηση του κάθε εστιατορίου. Διαβάστε περισσότερα για τα Ask4Food Smart Scores

13 Οκτ 2014 | Αφαίρεση social buttons

Στα πλαίσια της βελτίωσης της εμπειρίας του χρήστη και του στόχου για καθαρότητα του περιεχομένου, αφαιρέθηκαν σήμερα όλα τα social buttons απ’ όλες τις σελίδες που υπήρχαν (σελίδες εστιατορίων, κριτικών, προφίλ χρηστών και σελίδες άρθρων).

8 Οκτ 2014 | Συνολικά στατιστικά χρήσης wish lists

Ολοκληρώθηκε η οργάνωση των στατιστικών για τη χρήση των wish lists από τους χρήστες του ask4food.gr, ώστε σύντομα να μπορούμε να δείχνουμε εκείνα τα εστιατόρια που εμφανίζονται στα περισσότερα wish lists και να επιτρέπουμε κάποιου είδους στοχευμένη επικοινωνία ανάμεσα στους χρήστες και στους εκπροσώπους των εν λόγω εστιατορίων.

30 Σεπ 2014 | Παραμετροποίηση μοντέλου αξιολόγησης χρηστών

Μετά την καθημερινή παρατήρηση των πρώτων εβδομάδων χρήσης του στατιστικού μοντέλου αξιολόγησης των χρηστών του ask4food.gr, έγινε σήμερα μια μικρή αλλαγή στην παραμετροποίηση, ώστε να βαραίνουν ελαφρώς περισσότερο από πριν οι ψήφοι που λαμβάνουν οι κριτικές σε σχέση με τη συχνότητα που γράφει κάθε χρήστης.

14 Σεπ 2014 | Ανασχεδιασμός εμφάνισης κριτικών

Με αφορμή τη χρήση της μεθόδου στατιστικής αξιολόγησης χρηστών από χθες, έγινε ανασχεδιασμός του χώρου που φιλοξενεί την κάθε κριτική. Το design έγινε πιο ουδέτερο και καθαρό, με στόχο να δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στο επίπεδο αξιολόγησης του χρήστη και στην ημερομηνία δημοσίευσης της κριτικής.

13 Σεπ 2014 | Στατιστικό μοντέλο αξιολόγησης χρηστών και κριτικών

Το ask4food αρχίζει από σήμερα να χρησιμοποιεί μια “έξυπνη” μέθοδο στατιστικής αξιολόγησης των χρηστών που δημοσιεύουν κριτικές.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι μια τεχνολογική καινοτομία που σχεδιάστηκε ειδικά για την κοινότητα του ask4food. Διαβάστε περισσότερα

Με αφορμή την υλοποίηση αυτού του στατιστικού μοντέλου, προχωρήσαμε και στην αλλαγή της σειράς εμφάνισης των κριτικών στη σελίδα κάθε εστιατορίου. Το προεπιλεγμένο κριτήριο λαμβάνει υπόψιν τόσο το επίπεδο αξιολόγησης του χρήστη που έχει δημοσιεύσει την κάθε κριτική, όσο και το πόσο πρόσφατη είναι. Υπάρχει φυσικά η δυνατότητα για εμφάνιση με ημερομηνία ή με επίπεδο χρήστη.

13 Αυγ 2014 | Σύνδεση λογαριασμού ask4food με προφίλ Facebook

Από σήμερα, κάθε χρήστης μπορεί να συνδέει το λογαριασμό του στο ask4food με το προφίλ του στο Facebook, ώστε να συνδέεται πιο γρήγορα στην υπηρεσία. Μπορεί έτσι πιο εύκολα να ψηφίζει τις κριτικές που του αρέσουν και να προσθέτει εστιατόρια στις προσωπικές του λίστες.

Η σύνδεση γίνεται από τη σελίδα των Ρυθμίσεων του λογαριασμού κάθε χρήστη.

24 Ιουλ 2014 | Ανασχεδιασμός αρχικής σελίδας και σελίδας Εστιατορίων

Ανασχεδιάστηκε η αρχική σελίδα για να φιλοξενεί και δημοφιλείς κριτικές, εκτός από τις πιο πρόσφατες, και αναβαθμίστηκε η εμφάνιση των Ανακοινώσεων των εστιατορίων, καθώς και εκείνων που έχουν εμπλουτίσει το προφίλ τους με φωτογραφίες και μενού.

Επίσης, η ενότητα των εστιατορίων οδηγεί κατευθείαν στη σελίδα της Σύνθετης Αναζήτησης για την πιο γρήγορη εξυπηρέτηση των φίλων που αναζητούν εστιατόρια με συγκεκριμένα κριτήρια έρευνας (περιοχή, είδος κουζίνας).

23 Ιουλ 2014 | Έξυπνη Αναζήτηση με όνομα εστιατορίου

Η αναζήτηση εστιατορίων με όνομα αναβαθμίστηκε σημαντικά, χρησιμοποιώντας σύγχρονους αλγορίθμους έρευνας. Ήταν κάτι που είχε μελετηθεί καιρό και υλοποιήθηκε τώρα. Κατά την αναζήτηση εμφανίζονται όλα τα εστιατόρια που ταιριάζουν στις λέξεις που αναζητά ο χρήστης, ανεξαρτήτως ορθογραφικών λαθών και χρήση ελληνικού / αγγλικού αλφάβητου.

16 Ιουλ 2014 | Προσωπικές Λίστες Εστιατορίων για κάθε χρήστη

Από σήμερα κάθε χρήστης του ask4food.gr μπορεί να διαλέγει από τις κριτικές που διαβάζει ποια είναι τα εστιατόρια που θέλει να δοκιμάσει και να τα προσθέτει στην προσωπική του wishlist. Μπορεί επίσης να δημιουργεί άλλες προσωπικές λίστες με εστιατόρια (πχ. Τα Αγαπημένα μου Μπεργκεράδικα), να τις παρουσιάζει στο προφίλ του και να τις μοιράζεται με τους φίλους του.

7 Ιουλ 2014 | Σελίδα με στατιστικά για τους εκπροσώπους των εστιατορίων

Μετά από πολλές δοκιμές και εναλλακτικούς σχεδιασμούς, έχει πλέον υλοποιηθεί η ενότητα των Στατιστικών για κάθε σελίδα εστιατορίου. Συγκεκριμένα, κάθε εκπρόσωπος εστιατορίου έχει πλέον τη δυνατότητα να βλέπει αναλυτικά στοιχεία επισκεψιμότητας ανά ημέρα για τη σελίδα του εστιατορίου του στο ask4food, καθώς και την επισκεψιμότητα που είχε η κάθε Ανακοίνωση που δημοσίευσε.

26 Μαϊ 2014 | Νέο Αναβαθμισμένο Προφίλ Εστιατορίων

Από σήμερα μπορεί κάθε εκπρόσωπος εστιατορίου να ενεργοποιήσει το Αναβαθμισμένο Προφίλ για τη σελίδα του καταστήματός. Με αυτή τη λειτουργία, μπορεί να αναρτά στη σελίδα του εστιατορίου αναλυτικό Μενού και προτεινόμενα πιάτα, ανακοινώσεις σχετικά με το εστιατόριο, την ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας του καταστήματος και όσες φωτογραφίες επιθυμεί.

23 Μαϊ 2014 | Βελτίωση πλοήγησης ανάμεσα σε πλήθος κριτικών

Η πλοήγηση ανάμεσα στο πλήθος των κριτικών σε όλες τις σελίδες που φιλοξενούν κριτικές (ενότητα Κριτικές, σελίδες εστιατορίων, προφίλ χρηστών) βελτιώθηκε λειτουργικά και έγινε πιο φιλική προς τον αναγνώστη, ανεξαρτήτως συσκευής πρόσβασης (κινητό, tablet κλπ).

22 Μαϊ 2014 | Υλοποίηση συστήματος ειδοποιήσεων προς χρήστες

Οι διαχειριστές έχουν πλέον τη δυνατότητα να εμφανίζουν στοχευμένα μηνύματα σε συγκεκριμένους χρήστες όταν εκείνοι συνδέονται με την ιστοσελίδα.

14 Μαρ 2014 | Αλλαγή εμφάνισης Ανακοινώσεων των εστιατορίων

Μετά από αίτημα εκπροσώπων των εστιατορίων, άλλαξε το γραφιστικό περιβάλλον φιλοξενίας των Ανακοινώσεων των εστιατορίων, με στόχο να είναι πιο ευχάριστο και φιλόξενο για τον αναγνώστη.

15 Φεβ 2014 | Ανασχεδιασμός σε φόρμες εισαγωγής

Ανασχεδιάστηκαν όλες οι φόρμες εισαγωγής και επεξεργασίας στοιχείων της ιστοσελίδας προς μια πιο μοντέρνα εκδοχή. Οι πιο σημαντικές αλλαγές έγιναν στη φόρμα υποβολής νέας κριτικής.

10 Φεβ 2014 | Περισσότερες πρόσφατες κριτικές στην αρχική σελίδα

Μετά από σχόλια φίλων, αυξήθηκαν οι πρόσφατες κριτικές που εμφανίζονται στην αρχική σελίδα και προστέθηκε σήμανση χρόνου δημοσίευσης σε κάθε μία.

3 Φεβ 2014 | Φόρμα νέας κριτικής – σημειώσεις

Προστέθηκαν κάποιες χρηστικές σημειώσεις στη φόρμα υποβολής νέας κριτικής, για θέματα σχετικά με αναφορές σε συγκεκριμένα περιστατικά μέσα στο περιεχόμενο των κριτικών.

31 Ιαν 2014 | Συνεργασία με τον ηλεκτρονικό κατάλογο του ΟΤΕ

To ask4food.gr ξεκινά συνεργασία με τον ΟΤΕ για την παροχή περιεχομένου στις καταχωρίσεις του ηλεκτρονικού επαγγελματικού καταλόγου του ομίλου.

Συγκεκριμένα, οι καταχωρίσεις των εστιατορίων της Αττικής στο portal 11888.gr φιλοξενούν από σήμερα πρόσφατες και δημοφιλείς κριτικές γραμμένες από μέλη του ask4food.gr

22 Ιαν 2014 | Νέα κατηγορία κουζίνας

Η κατηγορία Βαλκάνια & Ρουμανία προστέθηκε σαν είδος κουζίνας, μετά από αιτήματα μελών και εκπροσώπων των καταστημάτων.

20 Ιαν 2014 | Το development team μεγαλώνει

Οι δυνατότητες λειτουργικής βελτίωσης και ανάπτυξης της ψηφιακής μας κοινότητας αυξάνονται από σήμερα σε σημαντικό βαθμό. Δύο νέοι προγραμματιστές, ο Γιώργος και ο Δημήτρης, είναι τα νέα μέλη της ομάδας και ξεκινούν από σήμερα την περίοδο εκπαίδευσής τους στις τεχνολογίες του ask4food.gr!

Σύντομα θα αρχίσουν να αναλαμβάνουν την υλοποίηση εργασιών βελτίωσης και εμπλουτισμού της πλατφόρμας, με προτεραιότητες σε θέματα που έχουν προκύψει από συζητήσεις και μηνύματα με χρήστες της υπηρεσίας.

17 Ιαν 2014 | Ασφαλής σύνδεση σελίδων με ευαίσθητα δεδομένα

Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση ασφαλείας με στόχο την ασφαλή σύνδεση και μετάδοση ευαίσθητων δεδομένων, χρησιμοποιώντας σχετικό ηλεκτρονικό πιστοποιητικό και το πρωτόκολλο https για secure connections ανάμεσα στον server φιλοξενίας και στα προγράμματα πλοήγησης.

9 Ιαν 2014 | Εφαρμογή φραγής για δημοσίευση κριτικών

Οι κριτικές που κρίνεται οτι πρέπει να αφαιρεθούν βάσει της Πολιτικής Ελέγχου Κριτικών του ask4food.gr, δημιουργούν μια μόνιμη σύνδεση ανάμεσα στο κατάστημα και στον χρήστη, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος χρήστης να μην έχει τη δυνατότητα να σχολιάσει το συγκεκριμένο κατάστημα.

3 Δεκ 2013 | Ολοκλήρωση συνεντεύξεων

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συνεντεύξεις για τη θέση εργασίας web developer που ανακοινώθηκε πριν 3 εβδομάδες. Έχουμε μιλήσει με ιδιαίτερα ενδιαφέροντες και ενθουσιώδεις υποψήφιους και σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης προκειμένου να επιταχύνουμε το ρυθμό αναβάθμισης και ανάπτυξης νέων εργαλείων για την κοινότητα των φίλων του ask4food.gr

30 Νοε 2013 | Προσαρμογές στην εμφάνιση κλειστών καταστημάτων

- Τα κλειστά καταστήματα περιλαμβάνουν πλέον συνδέσμους – προτάσεις προς τον επισκέπτη για σελίδες άλλων εστιατορίων με ίδιο τηλέφωνο ή όνομα.
- Μετά από προτάσεις εκπροσώπων των επιχειρήσεων έγινε πιο διακριτική η σηματοδότηση των κλειστών καταστημάτων στην εμφάνιση των αποτελεσμάτων αναζήτησης, για να μην δημιουργεί σύγχυση στον επισκέπτη σχετικά με το ποιά καταστήματα είναι ανοιχτά και ποιά έχουν κλείσει.

15 Νοε 2013 | Νέα θέση εργασίας στο ask4food.gr

Ανακοινώθηκε το άνοιγμα θέσης εργασίας web developer στο ask4food.gr.
Λεπτομέρειες και αιτήσεις ενδιαφερόμενων εδώ

12 Νοε 2013 | Έλεγχος διπλοεγγραφών μέσω τηλεφωνικών αριθμών

Στη διαχειριστική κονσόλα προστέθηκε μια λειτουργία ελέγχου του τηλεφωνικού αριθμού για κάθε νέο εστιατόριο που εισάγεται στο σύστημα, ώστε να διευκολύνεται ο έλεγχος εστιατορίων που έχουν κλείσει και να σηματοδοτούνται ανάλογα.

8 Νοε 2013 | Προσαρμογές σχετικά με κριτικές χρηστών

- Οι πολύ παλιές κριτικές (άνω των 30 μηνών) δεν επηρεάζουν πλέον τις βαθμολογίες των καταστημάτων και σηματοδοτούνται με διαφορετικό χρώμα. Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα για την αντικατάσταση του απλού μέσου όρου για τον υπολογισμό των βαθμολογιών με έναν έξυπνο αλγόριθμο που θα λαμβάνει υπόψιν του τη δημοφιλία του κάθε χρήστη και τη δημοφιλία και την παλαιότητα της κάθε κριτικής.

- Η σηματοδότηση των πρόσφατων κριτικών περιλαμβάνει πλέον κριτικές μέχρι και 45 ημέρες πίσω.

- Έγινε μια προσαρμογή στην καρτέλα των Γενικών Στοιχείων κάθε εστιατορίου, όπου εμφανίζονται οι δημοφιλείς και πρόσφατες κριτικές, ώστε να μην εμφανίζονται κριτικές παλαιότερες των 18 μηνών. Όλες οι κριτικές φυσικά συνεχίζουν να εμφανίζονται στην ειδική καρτέλα Κριτικές Χρηστών σε κάθε σελίδα εστιατορίου.

- Σε κάθε κριτική εμφανίζεται πλέον ο χρόνος δημοσίευσης και όχι ο χρόνος υποβολής από το χρήστη.

- Αυξήθηκαν οι διαστάσεις του χώρου υποβολής κειμένου νέας κριτικής

31 Οκτ 2013 | Συναντήσεις διαχειριστών με χρήστες

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος συναντήσεων της ομάδας του ask4food με δημοφιλείς και δραστήριους χρήστες της κοινότητας. Οι συναντήσεις έγιναν με κάθε χρήστη μεμονωμένα στο γραφείο της εταιρείας και συζητήθηκαν θέματα για το μέλλον του ask4food. Επόμενο βήμα είναι να ανοίξουμε τις συναντήσεις και με νεότερα μέλη, καθώς και να προγραμματίσουμε ομαδικές συναντήσεις φίλων για φαγητό και κουβέντα.

23 Οκτ 2013 | Νέος χώρος εργασίας

Η ομάδα του ask4food.gr έχει αλλάξει χώρο εργασίας και εργάζεται εδώ και μερικές εβδομάδες στο νέο συνεργατικό χώρο καινοτομίας The Cube, κοντά στην πλατεία Κάνιγγος.

9 Οκτ 2013 | Επίλυση διαχείρισης φωτογραφικών αρχείων

Ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές εργασίες για την ορθότερη διαχείριση από το σύστημα όλων των φωτογραφικών αρχείων (φωτογραφίες χρηστών, εστιατορίων, ανακοινώσεων και άρθρων) με ενιαίο τρόπο, ώστε να μην προκύπτουν οι επί μέρους αδυναμίες που είχαν παρατηρηθεί το προηγούμενο διάστημα.

25 Σεπ 2013 | Διορθώσεις σε εμφάνιση και πλοήγηση των Ανακοινώσεων

Έγιναν μικροδιορθώσεις στην εμφάνιση των Ανακοινώσεων των εστιατορίων και στην πλοήγηση των χρηστών προς αυτές. Ολοκληρώθηκαν παρεμβάσεις για την πιο εύκολη χρήση της υπηρεσίας από τους εκπροσώπους των εστιατορίων και για την χωρίς προβλήματα δημοσίευση πολλαπλών φωτογραφιών.

6 Σεπ 2013 | Αυτόματη διαχείριση και δημοσίευση ανακοινώσεων

Ολοκληρώθηκε το σύστημα δημιουργίας, προγραμματισμού και δημοσίευσης ανακοινώσεων για τους εκπροσώπους των εστιατορίων. Από σήμερα, κάθε εκπρόσωπος εστιατορίου που έχει δημιουργήσει έναν λογαριασμό εκπροσώπησης στο ask4food, μπορεί να ετοιμάζει προτάσεις, νέα και ανακοινώσεις για το κατάστημά του, να επιλέγει το κείμενο και τις φωτογραφίες της δημοσίευσης και να προγραμματίζει ακριβώς τις ημέρες που θέλει να αναρτηθεί στον Πίνακα Ανακοινώσεων του ask4food.

Όλη η διαδικασία γίνεται κατευθείαν μέσα από το λογαριασμό εκπροσώπησης του εστιατορίου. Υπενθυμίζουμε οτι για να δημιουργήσετε λογαριασμό εκπροσώπησης, πρέπει να βρείτε τη σελίδα του εστιατορίου σας και να πατήσετε στο κουμπί Αίτηση Εκπροσώπησης.

21 Μαϊ 2013 | Διαγωνισμός Διαδρομές Γεύσης!

Σε συνεργασία με τα Cream Crackers Παπαδοπούλου ξεκινάει ο διαγωνισμός Διαδρομές Γεύσης, οπού ο κάθε συμμετέχων καλείται να δημιουργήσει την προσωπική του διαδρομή γεύσης για την Αττική και να λάβει μέρος στην κλήρωση για γευστικά δώρα από τα Μπισκότα Παπαδοπούλου! Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 7 Ιουλίου. Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ

10 Μαϊ 2013 | Προώθηση πρόσφατων κριτικών

Στην καρτέλα με τα Γενικά Στοιχεία κάθε εστιατορίου εμφανίζονται πλέον, μαζί με τις δημοφιλέστερες κριτικές, και οι πιο πρόσφατες, ανεξαρτήτως δημοφιλίας. Επίσης, κάθε κριτική που έχει δημοσιευθεί πρόσφατα σηματοδοτείται με σχετική ένδειξη σε όλα τα σημεία της ιστοσελίδας που εμφανίζεται.

23 Απρ 2013 | Προβολή εστιατορίων που εκπροσωπούνται

Τα εστιατόρια που έχουν δημιουργήσει επίσημους λογαριασμούς εκπροσώπησης στο ask4food.gr έχουν εμπλουτίσει το προφίλ τους και έχουν αναρτημένες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία και το χώρο τους. Αυτά τα εστιατόρια εμφανίζονται με ειδική σηματοδότηση σε διάφορα σημεία της ιστοσελίδας.

16 Απρ 2013 | Εμφάνιση επιλεγμένων κριτικών στην καρτέλα των Γενικών Στοιχείων των εστιατορίων

Οι κριτικές που εμφανίζονται μαζί με τα Γενικά Στοιχεία σε κάθε σελίδα εστιατορίου επιλέγονται αυτόματα με ένα συνδυασμό κριτηρίων, ώστε να είναι οι πιο πρόσφατες και χρήσιμες από το σύνολο των κριτικών για το εστιατόριο.

27 Μαρ 2013 | Εμφάνιση χρηστών που έχουν ψηφίσει κάθε κριτική

Η πιο πρόσφατη παρέμβαση για τη διαφάνεια του συστήματος αξιολόγησης των κριτικών. Κάτι που μας είχατε ζητήσει από καιρό: Πλέον σε κάθε κριτική εμφανίζονται τα ονόματα των χρηστών που την έχουν ψηφίσει.

22 Μαρ 2013 | Βελτιώσεις στο σύστημα επιβράβευσης χρηστών και κριτικών

> Άλλαξε η μορφή και διορθώθηκε η ελαττωματική συμπεριφορά που είχε το κουμπί Χρήσιμη στις κριτικές.
> Όπου εμφανίζονται ονόματα χρηστών, υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσεις / αφαιρέσεις κατευθείαν τον χρήστη από τη λίστα με όσους εμπιστεύεσαι. Μέχρι τώρα αυτό γινόταν μόνο από τη σελίδα του προφίλ του κάθε χρήστη.
> Έχουν αποσυνδεθεί πλέον οι ψήφοι σε κριτικές από τις λίστες έμπιστων χρηστών.

4 Μαρ 2013 | Μικροδιορθώσεις για καλύτερη χρηστικότητα

Έγιναν μικρές διορθώσεις στη διαδικασία της αίτησης εκπροσώπησης των εστιατορίων, στην εμφάνιση των γενικών στοιχείων του εστιατορίου και στη σηματοδότηση των κριτικών στις οποίες έχει υπάρξει απάντηση από τον εκπρόσωπο του εστιατορίου.

25 Φεβ 2013 | Υπηρεσίες για εκπροσώπους εστιατορίων!

Από σήμερα, κάθε ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος ενός εστιατορίου μπορεί να κάνει αίτηση εκπροσώπησης του εστιατορίου και, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία επιβεβαίωσης των στοιχείων, να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες διαχείρισης και επικοινωνίας για το εστιατόριο που εκπροσωπεί και να ενημερώνεται άμεσα και κατά προτεραιότητα από το ask4food.gr για κάθε νέα λειτουργία που θα προστίθεται στο μέλλον για τους εκπροσώπους των καταστημάτων.

Η αίτηση γίνεται από τη σελίδα του κάθε εστιατορίου.
Οι διαθέσιμες υπηρεσίες προς το παρόν είναι η δυνατότητα διαχείρισης όλων των στοιχείων του εστιατορίου και απάντησης σε κριτικές χρηστών που αφορούν στο κατάστημά τους.

Σύντομα θα είναι έτοιμες και άλλες υπηρεσίες για τον εμπλουτισμό των πληροφοριών του καταστήματος.

24 Φεβ 2013 | Εμφάνιση χρηστών που εμπιστεύονται τον κάθε κριτικό

Είναι πλέον προσβάσιμη η λίστα με τους χρήστες που εμπιστεύονται τον κάθε χρήστη, από τη σελίδα του προφίλ του! Πολύ σύντομα θα είναι προσβάσιμη και η σχετική λίστα με τους χρήστες που έχουν ψηφίσει την κάθε κριτική, κάτι που μας έχετε ζητήσει επανειλημμένως.

23 Φεβ 2013 | Ανασχεδιασμός σελίδων εστιατορίων και χρηστών

Έγινε ριζικός ανασχεδιασμός των σελίδων των εστιατορίων (χρήση tabs) για την καλύτερη υλοποίηση των νέων και των μελλοντικών υπηρεσιών για τους εκπροσώπους των εστιατορίων, καθώς και για την καλύτερη πλοήγηση των επισκεπτών σε όλες τις πληροφορίες για το εστιατόριο (περιγραφή, στοιχεία επικοινωνίας, κριτικές, χάρτης, φωτογραφίες, μενού, ανακοινώσεις κλπ).

Αντίστοιχα, η σελίδα του προφίλ κάθε χρήστη ανασχεδιάστηκε με παρόμοιο τρόπο, ώστε να φιλοξενεί όλες τις σχετικές πληροφορίες με πιο φιλικό τρόπο.

1 Νοε 2012 | Νέο λογότυπο!

“Ανέβηκε” το νέο λογότυπο στη σελίδα και σε όλα τα σημεία που εμφανίζεται εκτός της σελίδας.

Το νέο μας λογότυπο είναι πιο μοντέρνο και πληρεί τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές για την καλύτερη εφαρμογή του σε όλες τις συσκευές και διαστάσεις. Το νέο λογότυπο επιμελήθηκε η Έφη Σπανέλη!

26 Οκτ 2012 | Βελτιστοποίηση ταχύτητας απόκρισης

Έγιναν προσαρμογές στη διαχείριση ορισμένων εργασιών στον server φιλοξενίας του ask4food.gr ώστε να βελτιωθεί η ταχύτητα απόκρισης των σελίδων.

17 Οκτ 2012 | Φωτογραφίες χρηστών

Προστέθηκε η λειτουργία “full view” στις φωτογραφίες που ανεβάζει ο κάθε φίλος στο προφίλ του. Όπως και με τις φωτογραφίες των εστιατορίων, κλικάροντας πάνω στη φωτογραφία προφίλ ενός χρήστη, εμφανίζεται σε μεγάλο μέγεθος.

11 Οκτ 2012 | Απλοποίηση πίνακα δημοφιλέστερων χρηστών

Αφαιρέθηκε ο συνολικός αριθμός ψήφων που έχουν λάβει οι κριτικές του κάθε χρήστη και η ημ/νία εγγραφής του. Προστέθηκε με σύνδεσμό η πιο πρόσφατη κριτική του.

10 Οκτ 2012 | Προβολή νέων εστιατορίων και νέων φωτογραφιών

Στη σελίδα των πρόσφατων κριτικών, αντικαταστάθηκαν τα στατιστικά στο δεξί μέρος, ώστε να εμφανίζονται οι πιο πρόσφατες καταχωρήσεις εστιατορίων και οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες που έχουν προστεθεί στο σύστημα.

8 Οκτ 2012 | Δημιουργία ενότητας για προβολή εμπόρων

Δημιουργήθηκε ενότητα παρουσίασης παραγωγών, προϊόντων και εμπόρων γύρω από το χώρο του φαγητού, του ποτού, της εστίασης και της μαγειρικής.

27 Σεπ 2012 | Τακτοποίηση εστιατορίων σε περιοχές του Πειραιά

Η περιοχή του Πειραιά έσπασε σε μικρότερες, ώστε η κατανομή των εστιατορίων και η αναζήτηση των χρηστών να είναι πιο εύχρηστη και πιο αποτελεσματική

18 Σεπ 2012 | Φίλτρα εμφάνισης επιλεγμένων κριτικών

Έγινε ανασχεδιασμός των επιλογών εμφάνισης των κριτικών ( φίλτρα για εμφάνιση μόνο επιλεγμένων) στις σελίδες των εστιατορίων.

4 Σεπ 2012 | Ανάδειξη δημοφιλέστερων κριτικών

Αντικαταστήσαμε το block στο δεξί μέρος της σελίδας ώστε να αναδεικνύει τις πρόσφατες κριτικές που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη αποδοχή από τους φίλους.

3 Σεπ 2012 | Μικρές αλλαγές σε εμφάνιση και λειτουργίες

Μειώθηκε το όριο εμφάνισης στον πίνακα των χρηστών, ώστε να φαίνονται περισσότερα δημοφιλή μέλη του ask4food.gr και η σελίδα με τις κριτικές δείχνει πλέον όσες έχουν γραφτεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αντί για μια που ήταν προηγουμένως.

Διορθώθηκε η εμφάνιση του πίνακα έμπιστων χρηστών του κάθε χρήστη και δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση στην επιλογή για υποβολή νέας κριτικής στις σελίδες των εστιατορίων.

3 Αυγ 2012 | Προσωπικές λίστες με έμπιστους χρήστες

Η νέα λειτουργία του ask4food.gr που τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη να διαχειρίζεται την προσωπική του λίστα με τους έμπιστους χρήστες του και να φιλτράρει τις κριτικές ώστε να βλέπει μόνο όσες είναι γραμμένες από χρήστες που εμπιστεύεται! Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Με αφορμή την παραπάνω νέα δυνατότητα, άλλαξε και ο τρόπος υπολογισμού και εμφάνισης στον πίνακα των δημοφιλέστερων χρηστών του ask4food.gr. Πλέον υπολογίζεται ως κριτήριο κατάταξης το πόσοι διαφορετικοί έχουν βάλει τον χρήστη στην προσωπική τους λίστα με τους έμπιστους.

Τέλος, προσθέσαμε ένα βοηθητικό φίλτρο στη σελίδα προφίλ κάθε χρήστη για να μπορεί ο επισκέπτης να δει μόνο τις κριτικές του χρήστη που έχει ψηφίσει ως χρήσιμες στο παρελθόν.

16 Ιουλ 2012 | Τακτοποίηση εστιατορίων σε περιοχές του κέντρου

Έγινε εξορθολογισμός στις περιοχές και στα εστιατόρια του κέντρου της πόλης. Δημιουργήθηκαν νέες περιοχές και συμπτύχθηκαν άλλες. Διορθώθηκε έτσι και η ανισορροπία που υπήρχε με την περιοχή του “Κέντρου” στην οποία είχαν τοποθετηθεί πάρα πολλά εστιατόρια.

Είναι βέβαιο οτι τώρα απεικονίζεται πιο πιστά ο χάρτης της γεύσης στο κέντρο της πόλης και η αναζήτηση των φίλων γίνεται πιο αποτελεσματικά.

7 Ιουλ 2012 | Συνεργασία με την ιστοσελίδα Athensvoice.gr

Το ask4food.gr ξεκίνησε συνεργασία με την ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας Athensvoice. Επιλογές από τις πιο δημοφιλείς και καλογραμμένες κριτικές των χρηστών του ask4food.gr εμφανίζονται στον οδηγό γεύσης της Athensvoice.

6 Ιουλ 2012 Εικαστική αναβάθμιση γύρος 2ος

Υλοποιήθηκε η αλλαγή στην εμφάνιση της homepage (1ης σελίδας)! Το νέο στιλ είναι πιο “καθαρό” και μοντέρνο και φέρνει στο προσκήνιο τα πιο σημαντικά στοιχεία της ιστοσελίδας.

21 Μαϊ 2012 | Προσαρμογές για mobile

Έγιναν κάποιες πρώτες προσαρμογές στην mobile έκδοση με στόχο να γίνει πιο “ελαφριά” και να διευκολυνθεί η mobile πλοήγηση στο ask4food.gr! Υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας αλλά ξεκινήσαμε με τα απλά!

14 Μαϊ 2012 | Βράβευση του ask4food.gr στα e-awards

Σκοπός των “Ελληνικών Βραβείων Διαδικτύου e-awards” είναι η προώθηση αρχών βέλτιστης αξιοποίησης του διαδικτύου, με κριτήρια: το πρωτογενές περιεχόμενο, τη διάδραση, τη δεοντολογία και την ανεξαρτησία, πέρα από τη δημοφιλία ή την επισκεψιμότητα.

Το ask4food.gr βραβεύτηκε ως κορυφαία ιστοσελίδα στην κατηγορία Άποψη – Κριτική – Σχόλιο. Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

27 Απρ 2012 | Εικαστική αναβάθμιση γύρος 1ος

Μετά από αρκετούς μήνες που ασχολούμασταν μόνο με τα λειτουργικά του site, αποφασίσαμε να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις στο design! Πολλοί φίλοι μας το ζητούσαν και ήρθε η ώρα του.

Προς το παρόν αλλάξανε τα βασικά χρώματα, το background γύρω από το περιεχόμενο και το header (η περιοχή δίπλα και πίσω από το λογότυπο). Επίσης, προσαρμόστηκαν και όλα τα επί μέρους στοιχεία για να ταιριάζουν με τα νέα χρώματα. Τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν κι άλλες προσαρμογές μέχρι να φέρουμε το ask4food.gr εκεί που το θέλουμε και εικαστικά!

3 Απρ 2012 | Σύστημα χρονικά περιορισμένης στατιστικής ανάλυσης

Ολοκληρώθηκε το πλαίσιο εργαλείων με το οποίο μπορούμε να ανατρέχουμε εσωτερικά στις βαθμολογίες των εστιατορίων με τρόπο που δίνει βαρύτητα στις πιο πρόσφατες κριτικές.

Σε συνδυασμό με τον αλγόριθμο για την “έξυπνη” κατάταξη (δείτε εδώ λεπτομέρειες) μπορούμε πλέον να ξεχωρίζουμε με τον πιο αξιόπιστο τρόπο τα εστιατόρια που έχουν συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη προτίμηση των φίλων καλοφαγάδων για μια δεδομένη χρονική περίοδο (πχ. για τους τελευταίους 6 μήνες). Σκοπός είναι να δημιουργείται και να δημοσιοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μια λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια σύμφωνα με την συλλογική άποψη της κοινότητας των φίλων του ask4food.gr!

12 Μαρ 2012 | Σύστημα καταγραφής ειδοποιήσεων από χρήστες

Ολοκληρώθηκε το σύστημα που καταγράφει εσωτερικά όλες τις χρήσιμες ειδοποιήσεις από τους φίλους σχετικά με τα εστιατόρια (αλλαγή/διόρθωση στοιχείων, ειδοποίηση για κλείσιμο, προτάσεις για εστιατόρια που δεν είναι καταχωρημένα, προσθήκες φωτογραφιών) και με τις κριτικές (ειδοποιήσεις για ακαταλληλότητα).

Υπάρχουν ήδη χρήστες που έχουν συμβάλλει με δεκάδες τέτοιες ειδοποιήσεις. Οι παρεμβάσεις αυτές είναι ανεκτίμητες για το ask4food.gr και σύντομα θα φροντίσουμε να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας!

2 Μαρ 2012 | Δημοσίευση άρθρων για τη λειτουργία του ask4food.gr

Δημοσίευση σε μόνιμη θέση του παρόντος κειμένου καθώς και του άρθρου Σχετικά με εμάς και του άρθρου για την Πολιτική Ελέγχου Κριτικών

22 Φεβ 2012 | Ανασχεδιασμός της πρώτης σελίδας

Προστέθηκαν previews εστιατορίων με πολύ καλές βαθμολογίες ανά κριτήριο και σύνδεσμοι για περιοχές και είδη κουζίνας.

20 Φεβ 2012 | Νέος τρόπος κατάταξης των εστιατορίων

Υλοποιήθηκε ένας αλγόριθμος που δουλεύαμε καιρό ώστε να κάνει πιο χρήσιμη την κατάταξη των εστιατορίων στους βαθμολογικούς πίνακες. Για κάθε εστιατόριο χρησιμοποιούνται παράμετροι όπως το πλήθος των κριτικών και η κατανομή των βαθμολογιών του. Ο αλγόριθμος θα βελτιώνεται συχνά καθώς θα προστίθενται και νέες παράμετροι. Περισσότερα εδώ.

12 Φεβ 2012 | Παραμετροποίηση σελίδων εστιατορίων

Ενσωματώσαμε στις σελίδες των εστιατορίων κάποιες παραμέτρους που μόλις πριν λίγο καιρό άρχισε να χρησιμοποιεί η Google. Ο στόχος είναι να είναι έτοιμες οι σελίδες ώστε όταν στο μέλλον αυτές οι παράμετροι χρησιμοποιούνται εκτενώς, να γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο για την μηχανή αναζήτησης το είδος του περιεχομένου που φιλοξενείται.

2 Φεβ 2012 | SEO / Ολοκλήρωση αλλαγών

Ολοκληρώθηκε μια σειρά από εργασίες σχετικά με το Search Engine Optimization ώστε να είναι πιο εύκολο και πιο αποτελεσματικό το “διάβασμα” των σελίδων του ask4food.gr από τις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου.

Διορθώθηκαν πράγματα όπως η δομή του περιεχομένου της ιστοσελίδας, ο τρόπος σύνταξης του πηγαίου κώδικα, η ονοματολογία και η δομή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων (urls), η δημιουργία νέων σελίδων με περιεχόμενο καταλόγου και η ενημέρωση των σχετικών ρομπότ που χρησιμοποιούν οι μηχανές αναζήτησης. Αυτές οι αλλαγές γίνονται αισθητές μακροπρόθεσμα αλλά η επιρροή τους μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική.

22 Ιαν 2012 | Μετονομασία της επιλογής ανάδειξης των κριτικών

Αλλαγή σε “Χρήσιμη” αντί για “Επιβράβευση” στο κουμπί για θετική ψήφο σε κάθε κριτική. Η λειτουργία αυτή βοηθάει στην ανάδειξη των χρησιμότερων από τις κριτικές, όπως τις κρίνει η κοινότητα του ask4food.gr. Στο μέλλον αυτές οι ψήφοι θα μας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στην ανάδειξη των καλύτερων εστιατορίων.

8 Ιαν 2012 | Σηματοδότηση εστιατορίων που έχουν κλείσει

Τα εστιατόρια που έχουν σταματήσει την λειτουργία τους εμφανίζονται ανενεργά και δεν μπορεί να γίνει καμία ενέργεια επεξεργασίας στη σελίδα τους. Ο λόγος που διατηρούνται στο σύστημα και δεν διαγράφονται είναι για να ενημερώνονται οι χρήστες που αναζητάνε ονομαστικά αυτά τα εστιατόρια οτι πλέον δεν λειτουργούν.

Επίσης, για να παραμένει προσβάσιμο το περιεχόμενο των κριτικών που έχουν γραφτεί γι’ αυτά. Φυσικά, τα κλειστά εστιατόρια δεν εμφανίζονται στους βαθμολογικούς πίνακες αποτελεσμάτων αναζήτησης, παρά μόνο στα αποτελέσματα αναζήτησης με όνομα.

17 Δεκ 2011 | Το νέο ask4food!

Οι σημαντικότερες από τις αλλαγές είναι οι ακόλουθες:

Κριτικές χρηστών – διόρθωση, υποβολή νέων και μοναδικοί σύνδεσμοι (permalinks)

1. Υπάρχει πλέον η δυνατότητα να διορθώσεις το κείμενο και τις βαθμολογίες σε κάποια κριτική σου αν έχει περάσει χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών από την ημ/νία που την έχεις γράψει.

2. Σε κριτικές σου παλαιότερες των 12 μηνών δεν μπορείς να παρέμβεις αλλά μπορείς να υποβάλεις μια νέα κριτική για το ίδιο κατάστημα. Σ’ αυτή την περίπτωση, μόνο οι βαθμολογίες της νέας κριτικής σου (και όχι της παλαιότερης) θα μετράνε για την βαθμολογία του εστιατορίου.

3. Μπορείς πλέον να επιλέγεις αν θέλεις και ένα εύρος τιμής που θεωρείς οτι αντιστοιχεί ανά άτομο στο εστιατόριο που έφαγες. Η επιλογή φαίνεται μαζί με τις βαθμολογίες στο χώρο της κριτικής σου. Αντίστοιχα, στις συνολικές βαθμολογίες του εστιατορίου, ο δείκτης Ευρώ/Άτομο – εμφανίζει τον Μ. Όρο των τιμών που έχουν υποβάλει οι χρήστες.

Οι παλαιότερο χρήστες έχουν την δυνατότητα να προσθέσουν αυτό τον δείκτη στις υπάρχουσες κριτικές τους, υπό την προϋπόθεση φυσικά οτι η κριτική μπορεί να υποστεί επεξεργασία (εντός 12 μηνών από την ημ/νία εγγραφής της).

4. Κάθε κριτική έχει πλέον την δική της σελίδα (μοναδικός σύνδεσμος) και έτσι μπορείς να την μοιραστείς με τους φίλους σου στέλνοντας τον σύνδεσμο μέσω email, δημοσιεύοντάς τον στο Facebook ή σε forums ή να τον αποθηκεύσεις σαν σελιδοδείκτη στο πρόγραμμα πλοήγησης του υπολογιστή σου.

Συνδυασμένη αναζήτηση εστιατορίων

5. Η αναζήτηση για εστιατόρια έχει γίνει πλέον εντελώς ευέλικτη και χρησιμοποιεί όλες τις πιθανές παραμέτρους. Το νέο εργαλείο σύνθετης αναζήτησης έχει όνομα! Με τον Γευσιγνώστη του ask4food.gr μπορείς να αναζητήσεις εστιατόρια σε συγκεκριμένες περιοχές (μία ή περισσότερες), με κουζίνες συγκεκριμένης κατηγορίας (μιας ή περισσότερων) και να ζητήσεις ταυτόχρονα να ικανοποιούνται ελάχιστα αριθμητικά κριτήρια, τόσο στον αριθμό κριτικών όσο και στην συνολική και στις επί μέρους βαθμολογίες των εστιατορίων.

Για παράδειγμα, με μια αναζήτηση μπορείς να βρεις όλες τις μπυραρίες, τα ιταλικά και τα ινδικά εστιατόρια στην Καλλιθέα και στην Ν. Σμύρνη που έχουν τουλάχιστον 6 κριτικές, μ.όρο βαθμολογίας πάνω από 2,5 και τουλάχιστον 3 στην σχέση Τιμής/Ποιότητας.

Αξιοπιστία χρηστών και κριτικών – εργαλεία και δείκτες

Έχουν ενσωματωθεί δείκτες και εργαλεία για να διευκολύνουμε τους φίλους που επισκέπτονται τις σελίδες του ask4food.gr να ξεχωρίζουν ανάμεσα στο πλήθος των κριτικών που διαβάζουν, επιλέγοντας ποιές είναι αυτές που τους είναι πιο χρήσιμες. Συγκεκριμένα:

6. Μαζί με το όνομα του χρήστη σε κάθε κριτική, αναφέρονται και επιπλέον αριθμητικά στοιχεία, δηλαδή ο συνολικός αριθμός κριτικών που έχει δημοσιεύσει, πόσες ψήφους έχουν μαζέψει οι κριτικές του και ποιος είναι ο Μέσος Όρος όλων των βαθμολογιών του.

7. Η παρουσίαση στη σελίδα των χρηστών (σειρά εμφάνισης) γίνεται πλέον με κριτήριο τις συνολικές ψήφους (επιβραβεύσεις) που έχουν συλλέξει οι κριτικές τους και όχι με το σύνολο των κριτικών που έχουν δημοσιεύσει. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν πλέον να αναδείξουν μια κριτική, όταν θεωρούν οτι τους βοήθησε να αξιολογήσουν το εστιατόριο.

8. Επειδή το πλήθος των κριτικών είναι πολύ μεγάλο σε ορισμένα εστιατόρια, έχει προστεθεί ένα εργαλείο επιλογής: Μπορείς να βλέπεις όλες τις κριτικές ή μόνο αυτές με τις υψηλότερες ή τις χαμηλότερες βαθμολογίες (δηλ. εκείνες που είναι πάνω ή κάτω από τον μέσο όρο του εστιατορίου). Επιπλέον, μπορείς να επιλέξεις να τις βλέπεις με χρονολογική σειρά ή με σειρά χρησιμότητας, υπολογισμένη με τις ψήφους που έχουν λάβει.

Παρέμβαση στο περιεχόμενο – εμπλουτισμός και διόρθωση

9. Όλες οι πληροφορίες των καταστημάτων (διεύθυνση, τηλέφωνο, φωτογραφίες, χάρτης) συνοδεύονται από την πολύ εύχρηστη δυνατότητα παρέμβασης είτε για διόρθωση των στοιχείων ή για εμπλουτισμό (πχ. «ανέβασμα» νέας φωτογραφίας ή εισαγωγή χάρτη) σε όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του ask4food.gr.

10. Με τον ίδιο τρόπο, οι χρήστες μπορούν να ενημερώνουν οτι ένα εστιατόριο που υπάρχει στο σύστημα έχει κλείσει. Τα εστιατόρια που κλείνουν παραμένουν στο σύστημα ως ανενεργά.

11. Όλες οι κριτικές έχουν ένα κουμπάκι ειδοποίησης ώστε όποιος νομίζει οτι μια κριτική παραβαίνει τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μπορεί να ενημερώσει σχετικά το ask4food.gr.

Στοιχεία προφίλ

Στο προφίλ του κάθε χρήστη έχουν ενσωματωθεί στοιχεία με στόχο να το κάνει πιο ιδιαίτερο για την/ον κάθε φίλη/ο που συμμετέχει στην κοινότητα του ask4food.gr:

12. Μπορείς να ανεβάσεις την φωτογραφία σου ή κάποια εικόνα που σε εκφράζει. Αυτή η εικόνα (avatar) θα συνοδεύει όλες τις κριτικές σου!

13. Ζητάμε προαιρετικά ορισμένα επιπλέον δημογραφικά στοιχεία (φύλο και ημ/νία γέννησης). Αυτά τα στοιχεία θα μας βοηθήσουν στο μέλλον να αναλύουμε τις βαθμολογίες ανά φύλο και ηλικιακό γκρουπ!

Οι παλαιότερο χρήστες έχουν την δυνατότητα αν θέλουν να προσθέσουν τα παραπάνω στοιχεία από τη σελίδα ρυθμίσεων του προφίλ τους.

14. Τέλος, σε κάθε προφίλ χρήστη εμφανίζεται ο μέσος όρος των βαθμολογιών της/του (ξεχωρίζει έτσι κανείς αν είναι αυστηρός ή επιεικής) καθώς και η χρονολογία εγγραφής του στο ask4food.gr.

Τι άλλο έχει το μενού;

Την προηγούμενη μορφή του ask4food.gr την θυμόμαστε πια με νοσταλγία. Για όλες όμως τις παραπάνω ανορθογραφίες και ατέλειες που διορθώθηκαν και τις νέες λειτουργίες που προστέθηκαν, αφορμή ήταν οι δικές σας παρατηρήσεις και οι δικές σας προτάσεις.

Θέλουμε να βλέπουμε αυτές τις αλλαγές απλά σαν το ορεκτικό! Συνεχίζουμε να συζητάμε και να αναζητάμε τα σχόλιά σας ενώ παράλληλα κάνουμε και τη δική μας έρευνα με στόχο να προετοιμάσουμε το πέρασμα… στο κυρίως πιάτο!

Σας ευχόμαστε καλή διαμονή στο νέο μας σπίτι

www.ask4food.gr
- Μεταξύ καλοφαγάδων ειλικρίνεια! -