Πρόσφατες Κριτικές Εστιατορίων Αθήνας

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Γέρακας, Αθήνα
Μαι
26
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

---BREAKING NEWS---

Επισπεύδω τη συγγραφή και δημοσίευση της παρούσας κριτικής για το L’ANGOLO για να επικαιροποιήσω τα δεδομένα για το κατάστημα τα οποία έχουν αλλάξει μερικώς σε σχέση με τα όσα περιγράφηκαν στις κριτικές των προηγούμενων ημερών.

Επειδή όμως πριν το ψητό είναι το ψωμάκι, τα ορεκτικά και η σαλάτα, να τα πάρουμε με τη σειρά τα πράγματα. Είμαι και σε mood φλυαρίας οπότε Ucook φυλάξου (ως προς το σεντόνι που ακολουθεί)!

Τα καλύτερα φαγοπότια είναι τα οικογενειακά. Είναι η κλασσική περίσταση που όλοι τρώνε μέχρι σκασμού. Στα πιο πολλά σπίτια τουλάχιστον. Εμείς, οικογενειακά, έχουμε αναβαθμίσει λίγο αυτά τα φαγοπότια βγαίνοντας έξω στις γιορτές του καθενός μας. Εδώ και περίπου ένα χρόνο σε κάθε γιορτή τη βγάζαμε στα Μελίσσια (Kozis & Sasis).

Τελευταία όμως, είχαμε πει να κάνουμε την αλλαγή και να ψάξουμε για ένα ενδιαφέρον Ιταλικό. Πρώτα στη λίστα φιγούραραν το Pastabar και το Oroscopo. Μέσω ενδελεχούς ψαξίματος στο e-table για αξιόλογες προσφορές είχε πάρει το μάτι μου τελευταία και το L’ANGOLO, στον πιο κοντινό σε μας Γέρακα. Μπήκε και αυτό λοιπόν στη λίστα χάρη και στο 50% του (τις καθημερινές, 15% τα ΣΚ), αλλά και τον αρκετά γνωστό Μιχάλη Ντουνέτα στη θέση του Σεφ. Μάλιστα έβαλε γκολ στο ενενηνταφεύγα και προτιμήθηκε για να γιορτάσουμε την ονομαστική εορτή της μητρός, την Κυριακή 21 Μαΐου.

Μπαίνουμε στο εστιατόριο και η ευγενική σερβιτόρα μας οδηγεί στο τραπέζι μας. Τραπέζι για 4 άτομα, σε ημικυκλικό δερμάτινο καναπέ, πολύ προσεγμένο και όμορφο. Παρατήρησα τη διακόσμηση η οποία είχε μια έντονη αίσθηση μοντέρνου, συνδυαστικά με λίγο βιομηχανικό στυλ. Πολύ καλή καθαριότητα και σερβίτσια. Χώρος για 3,5/4.

Θα μπορούσα εύκολα μάλιστα να δώσω και 4/4, απλώς κάποια στιγμή ένιωσα να βαριέμαι λίγο με το live CD του Αντωνάκη του Ρέμου που έπαιζε όλη την ώρα. Το βρήκα λίγο αταίριαστο με το ύφος του χώρου και του μενού.

Η εξυπηρέτηση? Και αυτή για 3,5/4. Απόλυτη ευγένεια, απροσποίητο ενδιαφέρον, σωστές ερωτήσεις για όλα. Πλην του νερού που ήρθε εμφιαλωμένο εξ’ αρχής. Για το ψωμί ερωτηθήκαμε. Στο τέλος ήρθε και γλυκάκι. Υπό άλλες συνθήκες θα έλεγα 4 αντί για 3,5 ωστόσο πέσαμε στην training day κάποιων νέων σερβιτόρων. Κυριακάτικα βρήκαν? Αφού έκοψα όμως μισό από τον χώρο, δεν θα πλήξω και την εξυπηρέτηση, εξ ου και το 4/4. Για την πολύ καλή διάθεση, ταχύτητα και λεπτότητα.

Πριν την παραγγελία ήξερα σίγουρα 3 από τα πιάτα που θα παίρναμε. Σαλάτα Caprino, πίτσα Bianca και το μαύρο ρύζι με το γεμιστό κοτόπουλο. Τους είχα και όλους στο χεράκι μου όντας ο μικρότερος οπότε δεν θα μου το χάλαγε κανείς.

Αμ δε! Κοιτάω το μενού, ψάχνω για το ρύζι με το κοτόπουλο, πουθενά. Κοιτάω στις πίτσες. Να τη η Bianca. Ξανακοιτάω για το ρύζι. Πουθενά. Κοιτάω στις σαλάτες να βρω την Inverno (θυμόμουν το όνομα της και έτσι θα έβλεπα αν είναι ίδιο το μενού). Πουθενά και αυτή.

Δεν θα πω «για να μη σας κουράζω», αυτό μάλλον μου αρέσει να το κάνω. Για να μην κουράζομαι εγώ λοιπόν, ο Σεφ άλλαξε. Και έτσι άλλαξε και το μενού. Δεν υπάρχει πλέον το γεμιστό κοτόπουλο. Ούτε η ενδιαφέρουσα σαλάτα. Υπάρχουν άλλα ιδιαίτερα πιάτα με γκουρμεδοαίσθηση. Όμως όχι αυτά που διαβάσατε στις προηγούμενες κριτικές και γλειφόσασταν.

Επίσης δεν υπάρχει το 50% στο e-table. Υπάρχει ένα 15% σε κουτσουρεμένες ώρες. Οκ όμως. Τα ποσοστά στο e-table δεν είναι με συμβόλαιο που μένει για πάντα. Το προσπερνάμε λοιπόν αυτό. Απλώς το σχολίασα καθώς η φίλη Ucook το τόνισε με πάθος και είναι σημαντικό γνωρίζετε ότι αυτή τη στιγμή (ελπίζω όχι για πολύ) το 50% δεν υφίσταται.

Η παραγγελία μας λοιπόν χρειάστηκε να σχεδιαστεί όλη (πλην Bianca) εξ αρχής. Κατόπιν σκέψεως λοιπόν, επιλέξαμε:

- Ζητήσαμε ψωμάκι αφού ερωτηθήκαμε εάν θέλουμε. Ήρθε ένα καλαθάκι με κριτσίνια άσπρα με σουσάμι και πολύσπορα και ζεστά ψωμάκια αυγουλί σχήματος, άσπρα με παπαρουνόσπορο και μαύρα. Μαζί τους ήρθαν 3 ντιπ σε μέτρια ποσότοτητα. Ένα λαδιού, ένα με πετιμέζι και ένα πορτοκαλίζον μάλλον με γλυκιά πιπεριά. Πολύ καλό κουβέρ που χρεώθηκε 2€. Το εμφιαλωμένο νεράκι στο 1,5€.

- Τριλογία από μπρουσκέτες (7,8€). Τρια φρυγανισμένα αφράτα ψωμάκια ένα με σολομό και κρέμα, ένα με προσούτο και μανιτάρια και ένα τρίτο που δεν πρόλαβα καν να το δω καθώς το τσίμπησε με τέχνη και ταχύτητα ο φαγανός θείος. Ιδιαίτερα ακριβό ορεκτικό, δεν θα το ξαναπροτιμούσα για κανένα λόγο. Συμπαθές γευστικά (2,5/4).

- Πολύχρωμη σαλάτα (6,8€). Με σταφίδες, φιλέ αμυγδάλου, κατίκι Δομοκού και βινεγκρέτ φρέσκιας φράουλας. Λόγω μιας ελαφριάς δυσανεξίας στο ξύδι, ζητήσαμε να είναι σε μικρή ποσότητα. Αντ’ αυτού μας ήρθε σε μπολάκι από δίπλα για να βάλουμε κατά το δοκούν. Ευγενική κίνηση. Ωστόσο δεν καταφέραμε να ανακατέψουμε την σαλάτα καλά μόνοι μας και έτσι η αίσθησή της ήταν πολύ στεγνή. Εάν στο κανονικό της σερβίρισμα τοποθετείται αυτή η ποσότητα βινεγκρέτ τότε μιλάμε για μια στεγνή σαλάτα μέτριας γεύσης. Εάν η ποσότητα που μας ήρθε ήταν μικρότερη από την κανονική τότε πρόκειται για φάουλ (2/4).

- Λιγκουίνι μπολονέζ (9,8€). Με κομματάκια από κατσικίσιο τυρί. Ουδέτερη γεύση. Χωρίς την παραμικρή αίσθηση. Η γιαγιά μου κάνει τα μακαρόνια με κιμά πολύ πιο ευχάριστα (2/4).

- Παπαρδέλες (12€). Με φιλετάκια black angus, πάστα τρούφας και ραγού μανιταριών. Το κρέας ήταν μέτριας ποσότητας και γεύσης. Όμως οι παπαρδέλες ήταν το κάτι άλλο. Υπέροχη γεύση. Όχι πολύ έντονη, αλλά ο συνδυασμός μυρωδικών που είχαν στην ελαφρώς κρεμώδη, στην όψη, σάλτσα τους τις έκανε ιδιαίτερα εύγευστες. Για τα μανιτάρια δεν έχω γνώμη μιας και τα αποφεύγω, αλλά έδειχναν ποιοτικά και ζουμερά (3,5/4).

Τα ζυμαρικά συνοδεύονταν από μπολ με τριμμένη παρμεζάνα.

- Pizza Bianca (12€). Με μείγμα ιταλικών τυριών, ποικιλία μανιταριών και λάδι τρούφας. Είχε αυτό το κάτι που θέλω. Που θέλαμε όλοι στο τραπέζι βασικά. Πρώτη φορά τρώω πίτσα χωρίς κάποιο αλλαντικό ή κάποιο φρουτολαχανικό έντονης γεύσης (ελιά, κρεμμύδι, ανανά κλπ) που να με ενθουσιάσει. Μάλλον κάτω από αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα αίσθηση υπάρχει και λίγο σκορδάκι. Έτσι είπε η γιαγιά τουλάχιστον (4/4).

- Pizza Chorizo (13€). Με τυρί, σάλτσα ντομάτας, τσορίθο (λουκανικάκι ας το πούμε), τυρί σκαμόρτσα, λάδι τρούφας και αυγό. Ζητήθηκε με πεπερόνι το οποίο δεν χρεώθηκε. Αρκετά νόστιμη. Η σύγκριση με τη Bianca την πλήγωσε βαθιά όμως. Ωραίο και το λουκανικάκι τους, σχετικά αταίριαστο το αυγό στην κορυφή (3/4).

Να πω σε αυτό το σημείο ότι και οι δύο πίτσες είχαν ελάχιστη λαδίλα, και εξαιρετική λεπτού τύπου ζύμη. Σπάνια τρώω τη «στεφάνη» στα κομμάτια όμως στην προκειμένη ήταν πολύ νόστιμη, αφράτη και φρέσκια για να μείνει και να πεταχτεί. Πολύ καλές πίτσες λοιπόν. Ωραία θα ήταν να είχαν 2-3€ λιγότερα.

- Ήπιαμε αναψυκτικά με κόστος 1,5€ το καθένα και μπύρες στα 3,8€ η μεγάλη βαρελίσια. Καμιά αλλαγή στις τιμές δηλαδή. Θετικό. Τον είχαν τον αφρούλη τους τον πολύ οι μπύρες βέβαια, αλλά οκ, συνηθισμένα τα χιόνια στα βουνά.

- Στο τέλος, μαζί με το λογαριασμό ήρθαν κέρασμα παγωτίνια (ένα για κάθε άτομο). Είχαν όλα σοκολάτα εσωτερικά και έτσι ρωτήσαμε εάν υπάρχουν και με κρέμα για να αλλάξουμε κανά δύο. Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι έχουν και με κρέμα αλλά δεν ξέρουν τι έχει μέσα το καθένα. Λίγο ερασιτεχνική απάντηση αλλά δεν θα τα χαλάσουμε σε κάτι τέτοιο.

Λυπητερή: το κόστος για ένα τυπικό γεύμα δύο ατόμων με 2 κυρίως, μια σαλάτα και ένα ορεκτικό θα είναι γύρω στα 17-24€. Εμείς για καλό κορεσμό (όχι αρρωστημένα πράγματα) δώσαμε για τα παραπάνω σχεδόν 19€ το άτομο με το ελαφρύ ποτάκι του ο καθένας.

Δεν είναι φθηνό. Δεν είναι και φαρμακείο. Είναι ένα τσιμπημένο ιταλικό. Η πραγματική τιμή για το Vfm είναι 2,5/4, χάριν στρογγυλοποίησης πέφτουμε στο 2. Δεν βαθμολογώ ποτέ με βάση τις προσφορές του e-table, ωστόσο αν δεν είχε συμβεί η παύση της προσφοράς του 50% με περισσότερη χαρά θα στρογγυλοποιούσα προς τα πάνω.

Συμπερασματικά, Ucook για λίγες λέξεις με έφαγες. Ααα σόρυ, για το εστιατόριο λέγαμε…

Συμπερασματικά, που λέτε, το L’ANGOLO είναι ένα αρκετά συμπαθές ιταλικό εστιατόριο με μοντερνίζοντα χώρο και κουζίνα ελαφρώς πειραματική. Οι πρώτες ύλες είναι καλές, οι γεύσεις, ανάλογα το πιάτο από συμπαθείς ως κορυφαίες και το κόστος σε ανθρώπινα επίπεδα, αν και χωράει βελτίωση. Η εξυπηρέτηση είναι αρκετά υψηλών προδιαγραφών. Σίγουρα είναι μια αξιόπιστη επιλογή για ζυμαρικά ή πίτσα, εξαιρετική αν παρακολουθείτε τις προσφορές στο e-table και επαναφέρει τα παλιά εντυπωσιακά πενηντάρια.

• Παιδιά η πίτσα Bianca είναι σούπερ. Ucook, βγάζω καπέλο. Μη τη χάσετε!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ινδία - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Μαι
26
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Κλασική αξία στο κέντρο της Αθήνας για ινδική κουζίνα, αποτελεί για εμένα το εστιατόριο Mirch. Ιδανικό στέκι για οικογένειες, αλλά και παρέες, οι οποίοι είναι λάτρεις της πικάντικης κουζίνας.

Ένα σχετικά μικρό εστιατόριο στο Μοναστηράκι, το οποίο διαθέτει έναν πολύ μικρό κάτω χώρο, όπου βρίσκεται και η ανοιχτή κουζίνα, στην οποία παρακολουθείς τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύουν, καθώς και έναν μεγαλύτερο χώρο στον πάνω όροφο. Ο eπάνω όροφος διαθέτει γύρω στα 15 τραπεζάκια περίπου και ένα μικρό τραπεζάκι στο μπαλκονάκι, κατά τους θερινούς μήνες. Διαθέτει επίσης μεγάλα παράθυρα, τα οποία δροσίζουν την ατμόσφαιρα όταν είναι ανοιχτά την άνοιξη. Ένα μαγαζί το οποίο σχεδόν πάντα είναι γεμάτο, όλες τις ώρες, όμως σίγουρα θα βρεις διαθέσιμο τραπέζι.

Παραγγέλνεις κατά την είσοδό σου στο εστιατόριο, στο ταμείο, επιλέγεις το που θα καθίσεις και όταν είναι έτοιμα, φωνάζουν τον αριθμό της απόδειξής σου ώστε να στα φέρουν στο τραπέζι σου.

Τελευταία φορά, το επισκεφθήκαμε χθες το μεσημέρι, μία παρέα πέντε ατόμων. Παραγγείλαμε όπως πάντα ινδικό σουβλάκι, το οποίο είναι αρκετά χορταστικό. Αποτελείται από ένα μεγάλο τυλιχτό σουβλάκι, κομμένο στα δύο, με πίτα nan, λαχανικά και κοτόπουλο Tikka. To κόστος του είναι 4€. Προσοχή! Σε όσους δεν αρέσουν τα καυτερά, πρέπει να αναφέρουν πως δεν επιθυμούν το σουβλάκι τουςνα είναι καυτερό, καθώς το συγκεκριμένο, όπως και τα περισσότερα πιάτα τους άλλωστε, είναι αρκετά έως πολύ καυτερά. Ακόμα, παραγγείλαμε Chicken Rakora, πεντανόστιμα κομμάτια κοτόπουλου, μαριναρισμένα με κάρυ και συνοδευόμενα από μία γευστικότατη και δροσερή sauce, κόστους 5€. Συνεχίσαμε με λεπτή πίτα Roti, ψημένη σε ταντούρι, χωρίς μαγιά, κόστους 1,5€. Πληρώσαμε σύνολο 33 ευρώ και τα πέντε άτομα και φύγαμε όλοι φουσκωμένοι από το μαγαζί.

Το προσωπικό πάντα ευγενέστατο. Και η κοπέλα στο ταμείο, αλλά και οι κοπέλες οι οποίες φέρνουν τις παραγγελίες.

Ένας εξαιρετικός συνδυασμός ποιότητας, γεύσης και τιμής σε ένα εστιατόριο. Σίγουρα θα ξαναπάω!!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Σουβλάκι & Σχάρα - Μελίσσια, Αθήνα
Μαι
25
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Τον Πλάτανο τον γνωρίσαμε από το delivery του και τον αγαπήσαμε κι από κοντά, σε ουκ ολίγες επισκέψεις που έχουμε κάνει το τελευταίο διάστημα, με πιο πρόσφατη στο τέλος του Απρίλη. Δεν είναι καινούργιο μαγαζί, αλλά είναι νέα προσθήκη για εμάς. Όλο ξεχνιόμουν με άλλες επισκέψεις και κριτικές, που έβαζα σε προτεραιότητα, αλλά να που ήρθε και η στιγμή του.

Σαν χώρος, δεν διαφέρει σε κάτι από άλλα αντίστοιχα μαγαζιά, είναι ευχάριστος, καλαίσθητος, καθαρός και άνετος. Σίγουρα τώρα το καλοκαίρι, δυνατό του χαρτί είναι η δροσιά κάτω από τα πλατάνια. Ο παρακείμενος δρόμος έχει μια σχετική φασαρία, αλλά όχι κάτι το δραματικό. Οι κοπέλες στην εξυπηρέτηση είναι σβέλτες, αρκετά ευγενικές και κατατοπιστικές σε ό, τι τους ζητήσεις. Κανένα παράπονο.

Δεν θα αναφερθώ αναλυτικά στο τυλιχτό του, που το έχουμε τιμήσει αρκούντως και που είναι γενικά πολύ καλό και γεμάτο σε υλικά και μπορείτε να το προσαρμόσετε κατά βούληση ( π. χ. το κλασσικό κεμπάπ για όσους ξορκίζουν το τζατζίκι, γίνεται και γιαουρτλού με σάλτσα ντομάτας και καυτερό για όσους αντέχουν ).
Κεμπάπ όντως από τα πιο καλά στα Βόρεια, όπως και το κοτόπουλο. Γύρο δεν έχει. Όλα ψήνονται σε φυσικά κάρβουνα, κάτι που στη γεύση το εκτιμώ δεόντως. Οι τιμές οι αναμενόμενες, από 2,20 έως 2,40 ευρώ.

Κάτι που ίσως ενοχλεί αρκετά, είναι ότι μόλις καθήσεις και χωρίς να σε ρωτήσουν, σου φέρνουν ένα μικρό καλαθάκι με κομμένη πιτούλα και μια γιαουρτένια σως, το οποίο σε ξεγελά για καλωσόρισμα αλλά χρεώνεται 1,50 ευρώ. Για αρχή καλό είναι και προσωπικά δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να το επιστρέψω πίσω.
Αντιθέτως έχω επιστρέψει το εμφιαλωμένο νερό, που έρχεται με τον ίδιο 'ντε και καλά' τρόπο, και χωρίς καμία δυσανασχέτηση μας φέρνουν πάντα κανάτα. Το θεωρώ, το λιγότερο, φάουλ, να γίνονται τέτοιες κινήσεις σε ψητοπωλεία / σουβλατζίδικα, σε λαικές γειτονιές, και να πρέπει ο πελάτης να ζητάει το αυτονόητο, παγωμένο, γάργαρο νερό, Βρυσούλεν κατά fratello!!!

Aπό κει και πέρα, τί σας προτείνω να δοκιμάσετε στον Πλάτανο ; Αυτά που είναι τα δικά μου αγαπημένα και που πρωταγωνιστούν μέσες-άκρες κάθε φορά στο τραπέζι μας.

- Σαλάτα Πλάτανος, με μαρούλι σγουρό, τριμμένο καρότο, ραντίτσιο, κουκουνάρι, χαλούμι στη σχάρα και βινεγκρέτ με μουστάρδα ( 6,80 ευρώ ). Κατάφρεσκα υλικά, μεγάλη ποσότητα, όλα δένουν υπέροχα. Μια νοστιμότατη δεμένη σαλάτα!!

- Χαλούμι ψητό. Στρώσεις από ψητό τυράκι με καρεδάκια ντομάτας ενδιάμεσα και γενναία ποσότητα κρέμας βαλσαμικού ξυδιού από πάνω. Απλό και νόστιμο, μαζί με την τραγανή πιτούλα μπορεί και να το φας όλο και να μην προλάβουν οι άλλοι να το δοκιμάσουν... ( 4,50 ευρώ ).

- Πατάτες τηγανιτές με αυγά και λουκάνικο ( 6,90 ευρώ ). Παίζει να είναι και η μεγαλύτερη μερίδα πατάτας/αυγών/λουκάνικου που έχω δει ποτέ μου. Ο Οβελίξ μπορεί να την καταφέρει μόνος του, εγώ όχι. Οι πατάτες φρέσκιες, ένα βουνό ολόκληρο. Τα αυγά όπως πρέπει να είναι, ζουμερά και φρεσκότατα ( 3 στον αριθμό ) και το λουκάνικο απλά άψογο. Απλά πράγματα, σε άψογη εκτέλεση.

- Καπελωμένα μπιφτέκια, δηλαδή 2 μεγάλα μπιφτέκια, αφράτα σαν σπιτικά, με 2 αυγά μάτια να τα σκεπάζουν από πάνω, που συνοδεύονται στη μερίδα τους με ψητή πίτα και φρέσκιες τηγανιτές πατάτες ( 9 ευρώ ).

- Και τέλος, το κορυφαίο κατά τα δικά μου γούστα, μερίδα σις κοτόπουλο. Προσοχή, πρόκειται για πιάτο - θηρίο, και συνετό θα είναι να το μοιραστείτε στα 2 με κάποιο φαγανό φίλο σας, εγώ τουλάχιστον ποτέ δεν το έχω καταφέρει μόνη μου. Έρχονται 2 μεγάλες σούβλες, με ένα φανταστικά μαριναρισμένο και καλοψημένο κοτόπουλο, από τα νοστιμότερα ever που έχω πετύχει.
Στην ολυμπιακών διαστάσεων πιατέλα του, θα βρείτε και πίτες και ψητή ντομάτα και ψητή πιπεριά και σαλάτα μαρούλι και άφθονες πατάτες και μια υπέροχη σως. Το προτείνω ανεπιφύλακτα ως ένα από τα κορυφαία του πιάτα. ( 9 ευρώ ).

Από ποτά τα γνωστά. Και από αναψυκτικά παίζουν και η green cola, green mountain και ΜΠΛΕ. Εμείς συνήθως πίνουμε το χύμα ημίγλυκο Μοσχατέλλα που είναι ελαφρύ και γλυκόπιοτο.
Στο τέλος, έρχεται κέρασμα γρανίτα λεμόνι, μια χαρά για να δροσιστείς και να αλλάξεις γεύσεις. Αυτό που μένει να δοκιμάσω την επόμενη φορά, είναι και το κιουνεφέ που μόλις είδα ότι έβαλαν.

Ο λογαριασμός συνήθως δεν ξεπερνά τα 35 ευρώ για 3 άτομα. Με 12 ευρώ μάξιμουμ, τρως και πίνεις μια χαρά σε ένα πολύ χαλαρωτικό περιβάλλον.

Κλείνοντας να πω, ότι συνήθως δεν γράφω κριτικές για ψητοπωλεία ή σουβλατζίδικα. Αυτό είναι τυχαίο και μπορεί στο μέλλον να αλλάξει.
Όλες όμως οι κριτικές είναι ευπρόσδεκτες, και έχουν τη χρησιμότητά τους, είτε μιλάμε για street food, burgers, έθνικ κουζίνες κτλ, είτε για πιο ακριβές επιλογές. Μοιραζόμαστε στέκια που αγαπάμε, καινούργια που ανακαλύπτουμε ή φόλες που μας τυχαίνουν.

Ο Πλάτανος, για μένα, ευτυχώς βρήκε τη θέση του στην πρώτη κατηγορία.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί - Χαλάνδρι, Αθήνα
Μαι
25
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Η εποχή αλλάζει και μας ανοίγει την όρεξη για βόλτες... σε ανοιχτές ταράτσες με θέα στον ουρανό και σε ολάνθιστες αυλές με την ανάμνηση κυκλαδίτικου νησιού. Τα πρώτα ζεστά μεσημέρια, που σε ξεσηκώνουν να φορτώσεις την παρέα στο αυτοκίνητο. Το αντίδοτο στον χειμώνα που έφυγε και η πρόγευση στο μακρύ καλοκαίρι που έρχεται, είναι ακριβώς αυτά τα μεσημεριάτικα ραντεβού της ραστώνης με τους κολλητούς, εκεί, ανάμεσα στις 4 με 6 το απόγευμα, που ο χρόνος μοιάζει να σταματά.

Το Παλιό Ταχυδρομείο είναι αυτή ακριβώς η εικόνα, και το νιώθεις μόλις ανοίξεις την αυλόπορτά του και βρεθείς στο ρετρό σκηνικό του. Όπου κι αν κοιτάξεις, είναι μια άλλη εποχή.
Προτείνω να προνοήσετε για κράτηση, αν δεν θέλετε να στενοχωρηθείτε, εκτός κι αν πάτε ώρες σαν αυτές που αναφέρω πιο πάνω.
Ανηφορίζοντας την Αγίας Παρασκευής συναντάτε τη Σοφοκλή Βενιζέλου στα δεξιά.
Εγώ εκείνη την ημέρα, 3 Μαίου, στάθηκα σκανδαλωδώς τυχερή και βρήκα να παρκάρω ακριβώς απέξω ( φίλε pass1, προτίμησα τελικά να διαβώ την σιδερένια πόρτα του, παρά να πάω να παίξω λόττο χαχαχα... ). Για βράδυ, την υπομονή του Ιώβ ας την έχετε στο τσεπάκι.

Συναντήσαμε κεφάτα νεαρά παιδιά στο σέρβις, απολύτως ευγενικά και χαλαρά. Μας έδωσαν 3 επιλογές τραπεζιού και μας προέτρεψαν να διαλέξουμε έναν από τους χτιστούς καναπέδες με τα μαξιλάρια, για πιο μεγάλη άνεση. Η αυλή το απομεσήμερο, όαση πραγματική.
Στη κέντρο δεσπόζει το υπέροχο νεοκλασικό κτίσμα που στέγαζε παλιά το Ταχυδρομείο του Χαλανδρίου και ολόγυρα πράσινο παντού, γλαστράκια, φαναράκια, λουλούδια, ησυχία, απλότητα και ομορφιά.
Για εκτενέστερη περιγραφή του μέσα χώρου ( που του έριξα μια ματιά και μου άρεσε, αν και το στρίμωγμα των τραπεζιών είναι εμφανές ) μπορείτε να συμβουλευτείτε τις προηγούμενες πολύ καλές κριτικές. Εγώ είχα στο μυαλό μου εξαρχής την αυλή και δεν με απογοήτευσε!!!

Η καρτελίτσα του μενού, μέσα στο πνεύμα και αυτή, σαν φάκελος ταχυδρομικός με σφραγιδούλες, γραμματόσημα και τα σχετικά, διπλής όψης, στη μια πλευρά οι μεζέδες, στην άλλη τα ποτά.
Να κάνω κιόλας ένα update, έχουν γίνει αξιοσημείωτες αυξήσεις στις τιμές, σχεδόν σε όλα ( ήταν που ήταν στο ναδίρ, ήρθε και ο φπα ).
Για το μέγεθος των πιάτων, που έχει υπάρξει ντόρος φοβερός, όντως δείχνουν μικρά σε ποσότητα, αλλά δεν είναι. Έκρινα τις μερίδες αρκούντως μπαμπάτσικες σε όλα και εμείς τελικώς μια χαρά χορτάσαμε κι ευχαριστηθήκαμε.
Επιλογές και σε κρεατικά και σε θαλασσινά, θα καλύψουν όλα τα γούστα. Γεύσεις ελαφρώς πειραγμένες, που μάλλον σε προκαλούν και σε δυσκολεύουν ποιά να διαλέξεις και ποιά να αφήσεις. Τα ποτά και τα αποστάγματα αρκετά τσιμπημένα.

Το νεράκι παγωμένο, έρχεται αμέσως, ασυζητητί σε δική τους μποτίλια, μαζί με καλωσόρισμα παξιμαδάκια με ελίτσες ζαρωμένες. Επίσης, εξαιρετικό ζυμωτό ψωμάκι, που χρεώθηκε 1 ευρώ.

Συσκεφθήκαμε χαμηλοφώνως και τελικά επιλέξαμε: Πολίτικη σαλάτα, σε μια διαφορετική εκδοχή, ευτυχώς ελάχιστα ξυδάτη και πιο πολύ γλυκιά, ενισχυμένη με παντζάρι, όσπρια και τραγανούς ξηρούς καρπούς, αρκετά καλή ( 5 ευρώ ). Τυροκαυτερή χειροποίητη ( 4 ευρώ ), με ολόκληρα κομμάτια φέτας και μπούκοβο, μέτρια καυτερή, μας άρεσε πολύ ( υπάρχει ωστόσο και η κοπανιστή Τήνου, με πιο ιδιαίτερη και έντονη γεύση, όπως μας είπαν ).

Πατάτες φούρνου, σκέτο λουκούμι, ξεροψημένες, με την ρίγανή τους, τέλειες σαν τις σπιτικές ( 3,50 ευρώ ) και ντολμαδάκια γιαλαντζί με γιαούρτι ( 9 στον αριθμό, 4,50 ευρώ ) υπέροχα μαγειρεμένα και νοστιμότατα με τα μυρωδικά τους, σαν αυτά που έχω απολαύσει στην Κρήτη.

Επίσης απάκι Κρήτης ( 5,50 ευρώ ), όχι όπως το έχουμε συνηθίσει αλλού, ευτυχώς ελάχιστα ξυδατο, ελαφροτηγανισμένο και αρκετά μαλακό, πάνω σε στρώμα από ροδέλες κρεμμυδιού και με μπόλικο λαδάκι για βούτες, συμπαθητικό κι αυτό, αλλά την παράσταση έκλεψαν τα πιάτα που θα αναφέρω τελευταία.

Πήραμε και το Χουνκιάρ μπεγιεντί ( ήθελα να κάνω και μια σύγκριση που είχα στο μυαλό μου, μοιραία ο πόντος μέτρησε υπέρ του πρόβατου, σε όλα τα σημεία ). Δεν ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα, στη θέα μιας αρκετά παχιάς κρούστας λιωμένου τυριού από πάνω, που ήταν μάλιστα και αρκετά αλμυρό. Δεν του ταίριαζε καθόλου. Άφηνε σε δεύτερο ρόλο το κρέας και τη μελιτζάνα και επισκίαζε τις γεύσεις. Επίσης, πάρα πολύ λάδι στο σκεύος, μιας και ήταν γκρατιναρισμένο στο φούρνο, το έκανε βαρύ. Το πιο αδύναμο πιάτο. ( 7,50 ευρώ ).

Εκείνα που θεωρώ ότι επιβάλλεται να δοκιμάσει κάποιος οπωσδήποτε, είναι η τηγανιά κοτόπουλο ( 6 ευρώ ), με ένα ΑΨΟΓΟ κοτόπουλο σε μια ακόμη πιο υπέροχη δεμένη σάλτσα με πολύχρωμες πιπεριές, για πολλές βούτες... Και φυσικά ο φουρνιστός ανθότυρος Κρήτης με το πιπερόμελο ( πιπεριές Φλωρίνης με μέλι ).
Ένα απλό ευχαριστώ στον fratello και στον jim, γι' αυτή την άψογη πρόταση που είχα ως σκονάκι, και που αποδείχτηκε ό, τι ωραιότερο έχουμε δοκιμάσει εδώ και πολύ καιρό. Η παρέα μου καταενθουσιάστηκε!!! ( 6 ευρώ και αυτό το πιάτο ).

Η ζέστη εκείνου του μεσημεριού ( γιατί κι ο Μάιος φέτος τα΄χει τα ψυχολογικά του ) σήκωνε ουζάκι και πήραμε το Χιώτικο Καζανιστό Στουπάκη, στα 7,50 ευρώ. Τέλος, εγώ δοκίμασα και τη γκαζόζα Χιονάτη με γεύση τσιχλόφουσκα, πραγματικά... άλλο φρούτο, υπέροχη... ( μικρό μπουκαλάκι στα 2,50 ευρώ ).

Είναι μια από τις περιπτώσεις που τόσο η ατμόσφαιρα όσο και το φαγητό σε κάνουν και ξεχνιέσαι... γι αυτό η παραμονή μας στο Παλιό Ταχυδρομείο παρατάθηκε κατά πολύ, πέραν του τυπικού 2ωρου που αφιερώνει κάποιος για ένα συνηθισμένο γεύμα. Αν δεν υπήρχαν σχέδια after και για απογευματινό κοκτέιλ, σε μία άλλη αυλή του Χαλανδρίου, θα είχαμε βραδιάσει εκεί.
Το κλείσιμο, όπως και να ΄χει, ήταν κι αυτό γλυκό, αφού μαζί με το λογαριασμό ( 53 ευρώ, με απόδειξη, για 3 άτομα ) μας κέρασαν και 5 μεγάλα κομμάτια από το περίφημο χειροποίητο παστέλι τους.

Το Παλιό Ταχυδρομείο μας άφησε άριστες εντυπώσεις και μια άκρως αισιόδοξη αύρα.
Ενδείκνυται για κάθε πιθανή σύνθεση παρέας και προσωπικά το προτείνω με κλειστά μάτια!!! Φορτώστε παρείστικη διάθεση και πηγαίνετε!!!

Το σύνολο όσων δοκιμάσαμε, κινήθηκαν σε άρτιο γενικά επίπεδο, το έχουν το συνολικό πακέτο που γοητεύει έναν νέο πελάτη, η κουζίνα διαθέτει και τεχνογνωσία και φαντασία, τα πιάτα μας ήρθαν σε σωστούς χρόνους, οι τιμές είναι ανταγωνιστικές για την συγκεκριμένη ποιότητα που προσφέρουν και η ομορφιά της αυλής σίγουρα θα σας κάνει να θέλετε να ξαναπάτε.

Εμάς μας κέρδισε και σίγουρα θα μας ξαναδεί!!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Ταύρος, Αθήνα
Μαι
25
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Επιτέλους το επισκεφθήκαμε προχθές Σάββατο βράδυ! Το είχα καιρό στο νου μου, αλλά η κάπως άβολη για μας θέση του καθυστερούσε την επίσκεψη. Η καλή αφορμή δόθηκε με το "bring your own wine" από e-table (corking fee μόλις 1€) και σπεύσαμε καθώς δε θα κρατούσε για πολύ! Το Clap the restaurant δε δίνει καμία έκπτωση στο e-table γενικώς, άρα ήταν ευκαιρία τώρα!

Με ένα καλό ερυθρό (Domaine Costa Lazaridi syrah) ανα χείρας και αφού αφήσαμε τη μηχανή ακριβώς έξω από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (αν πάτε νωρίς και δεν έχει παράσταση βρίσκετε άνετα θέση και για αυτοκίνητο, αλλιώς απέναντι ή παραπίσω στα στενά) ανεβήκαμε στον τελευταίο όροφο με το κρυμμένο μπαλκόνι (δε φαίνεται από κάτω, έχει όμως θέα πόλης από ψηλά και λίιιιιγο Παρθενώνα και κορφή Λυκαβηττού στο βάθος, όχι όμως πραγματική θέα Ακρόπολη... ). Εκεί καθίσαμε αφού παρά την ψυχρούλα είχαν ανοίξει τα γυάλινα πετάσματα και ο εσωτ. χώρος ενωνόταν με τη βεράντα. Ο εσωτ. χώρος με το ζωγραφισμένο λουλουδένιο πάτωμα και το ταβάνι με τα "κλαδιά" μού άρεσε περισσότερο! Είναι σχετικά μικρός αλλά με άνετα τραπέζια (δε έχει δυάρια, από τεσσάρια και άνω) και πολυθρόνες! Το μπαρ στο βάθος όλα τα λεφτά!

Η εξυπηρέτηση καλή αλλά κάπως αμήχανη και παρά το κρασί που φέραμε ο σερβιτόρος μάς ρώτησε πριν καλά καλά καθίσουμε αν θα ξεκινήσουμε με λευκό κρασί (! ?), λες και θα πίναμε παραπάνω από 1 μπουκάλι 2 άτομα.... Το νερό ήρθε σε δικό τους μπουκάλι, αλλά αφού σέρβιρε λίγο στα ποτήρια μας το πήρε και μετά από αρκετή ώρα παρατήρησε ότι δεν είχαμε μπουκάλι νερό στο τραπέζι και ξανάφερε ομολογώντας πως κατα λάθος το πήρε πριν. ΟΚ, δεν έγινε και τίποτα! Όλα τα υπόλοιπα κύλησαν ρολόι, τα πιάτα ήρθαν σε σωστούς χρόνους, μάς άλλαξαν μαχαιροπίρουνα από το ορεκτικό στα κύρια, μάς αποχαιρέτησαν στην έξοδο...

Πήραμε τα βασιλομανίταρα με το μετσοβόνε και τη μους από τυρί καλαθάκι Λήμνου (9,5€), πιάτο βαθιάς νοστιμιάς και τέλειο για ερυθρό κρασί! Το ψωμί που έφεραν ήταν λίγες φέτες πολύσπορης μπαγκέτας (τραγανή και φρέσκια) με βούτυρο χτυπημένο με καραμελωμένα κρεμμύδια (αφού κι εγώ που δε τρώω τα κρεμμύδια δοκίμασα και μου άρεσε, τα κρεμμύδια είχαν λιώσει σε μους βέβαια και δεν ξεχώριζαν). Τα κύρια πιάτα (κόστους 16,5€ έκαστο) ήταν η πάπια που έχει ήδη περιγραφεί (θα προσθέσω μόνο ότι ήταν μικρή μερίδα, αλλά άψογα ψημένη) και μοσχάρι σε κοπή oyster blade (καλής ποιότητας, τέλεια ψημένο και μικρή μερίδα επίσης) με τρουφάτο πουρέ πατάτας (γιαμ γιαμ! ) και σάλτσα από μανιτάρια πορτσίνι. Εξαιρετικό! Η κάρτα φαγητού είναι μικρή και οι τιμές είναι χαμηλότερες για πιάτα με ζυμαρικά ή κοτόπουλο φυσικά, ενώ το ακριβότερο ήταν ένα άλλο πιάτο με μοσχάρι στα 22€ ή μια μοσχ. μπριζόλα για 2 άτομα στα 45€ νομίζω...

Για επιδόρπιο μοιραστήκαμε ένα σουφλέ σοκολάτας με λίγη κρεμ ανγκλαίζ από κάτω (έτσι κι έτσι, δε θα το'λεγα κακό, αλλά ήταν πολύ μικρό πρώτα απ'όλα και αδιάφορο στη γεύση λες και δεν ήταν καλή σοκολάτα... ) που για τα 6€ το περίμενα περισσότερο αφού δε συνοδευόταν από παγωτό όπως αλλού. Τελικός λογαριασμός 52,5€, όμως αν παίρναμε κάποιο μπουκάλι κρασί από τη μικρή αλλά ενδιαφέρουσα λίστα τους θα πήγαινε πάνω από 70€. Π. χ. η Νεμέα Παλυβού, σχετικά μεσαία επιλογή, ήταν στα 21€ (το vfm έπεφτε όσο ανέβαιναν οι τιμές στα επόμενα μπουκάλια... ).

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Μεταμόρφωση, Αθήνα
Μαι
25
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Επισκεφτήκαμε το εστιατόριο πριν μια εβδομάδα. Εξυπηρέτηση πολύ καλή και ο ψήστης εξαιρετικός στην δουλειά του. Το κρέας νόστιμο, με ποικιλία επιλογών, ώστε να ικανοποιήσει τα γούστα του εκάστοτε σαρκοφάγου. Αλλά...

τιμή σαλάτας ακριβή για αυτό που προσφέρει, παραγγείλαμε σταμναγκάθι και στην ίδια τιμή μας ήρθε αλμύρα...
φέτα σε τσιγκούνικη ποσότητα σε σχέση με την τιμή
η τιμή του κρέατος ανά κιλό θα ήταν σωστή αν ήταν κομμένο-περιποιημένο άνευ λίπους και κόκαλου.
η μουσική υπόκρουση ήταν ελαφροσκυλάδικα μπιτάκια που δεν είναι εύπεπτα για όλους...
χώρος μέτριος και σκοτεινός με πιάτα θολά από το λίπος

Εν ολίγοις, δεν θα ξαναπάω διότι ο χώρος είναι μέτριος, οι σαλάτες ακριβές και το κρέας πανάκριβο γι αυτό που προσφέρει.

Δυο άτομα, με δυο σαλάτες και ένα κιλό σπαλομπριζόλα όπου το ένα τέταρτο ήταν ξίγκι και κόκκαλο και μισό κιλό κόκκινο κρασί και πληρώσαμε 80 ευρώ...!

Το περιβάλλον, η ποιότητα, το γενικό σύνολο δεν δικαιολογούν αυτή την τιμή. Σαφώς και οι ιδιοκτήτες πρέπει να αναθεωρήσουν.
Δεν το συστήνω για κανέναν λόγο.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ταβέρνες & Ψητοπωλεία - Κορωπί, Αθήνα
Μαι
25
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Ένας αγαπητός φίλος που κατάγεται και μένει μόνιμα στα Μεσόγεια επέμενε εδώ και δυο-τρεις μήνες να οργανώσει εκδρομή παρέας για κρεοφαγία στον Κουβαρά, στην ταβέρνα του "Γαβρίλη". Έχοντας διαβάσει στο ask4food και την εξαιρετική κριτική του κορυφαίου και αγαπητού χρήστη fratello ήμουν έτοιμος για όσα αντίκρισα και γεύτηκα!

Για τις φίλες και φίλους που η γεωγραφία της Αττικής δεν είναι το δυνατό τους σημείο να θυμίσω ότι ο Κουβαράς απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και για να πάει κάποιος ακολουθεί τη λεωφόρο Λαυρίου, προσπερνά την έξοδο για Καλύβια και στην επόμενη (πριν φτάσει στην έξοδο για Κερατέα) ακολουθώντας τις πινακίδες προς Κουβαρά, αλλάζει ρεύμα και στρίβει δεξιά, Μετά από ένα σύντομο ανέβασμα σε λοφίσκο, φτάνει στο κέντρο του οικισμού του Κουβαρά και στα αριστερά του η δεύτερη ταβέρνα είναι η ταβέρνα του "Γαβρίλη" που, όπως αναφέρεται και στην πινακίδα της, λειτουργεί από το 1932 (κι αυτό κάτι σημαίνει σίγουρα).

Το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα υπερυψωμένο ισόγειο. Στον εσωτερικό χώρο καμιά εικοσαριά τραπέζια και λιγότερα στον εξωτερικό. Η διακόσμηση ουσιαστικά ανύπαρκτη, τα τραπεζοκαθίσματα δεν διανύουν και την πρώτη τους νεότητα, κλασικά καρό τραπεζομάντιλα ταβέρνας. Ωστόσο επικρατεί καθαριότητα και τάξη. Ακριβώς δίπλα στην ταβέρνα το ψυγείο του χασάπικου, απ' όπου ο ιδιοκτήτης βγάζει τα προς επιλογήν κρέατα.

Ο φίλος μας που συγκέντρωσε την πενταμελή παρέα ήταν κατηγορηματικός: Τέτοια εποχή θα παραγγείλουμε ζυγούρι! (δηλαδή προβατίνα μεγαλύτερη του ενός έτους). Με την πρότασή του συμφώνησε απολύτως και ο ιδιοκτήτης, επέλεξε ένα ευμέγεθες κομμάτι από το μπούτι του προβάτου και μας εξήγησε ότι θα το φιλετάριζε και παράλληλα θα έψηνε και ενάμιση κιλό παϊδάκια.

Αφού τακτοποιήθηκε η παραγγελία των κρεατικών, μας έστρωσαν το τραπέζι, έφεραν ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό (σημ. χωρίς να ερωτηθούμε), πεντανόστιμο χωριάτικο ψωμάκι, προφανώς από φούρνο της περιοχής και έναν δίσκο με ορεκτικά, από τον οποίο επιλέξαμε:

- Πιπεριές Φλωρίνης: Καθαρισμένες, με τόσο έντονη γεύση όσο χρειαζόταν, για να συνοδεύσουμε το κρασάκι μας.

- Τυροκαυτερή: Νόστιμη, πικάντικη, αλλά όχι βαριά, άρεσε σε όλους μας.

- Χωριάτικη σαλάτα σε πλουσιότατη μερίδα με πολύ εύγευστη φέτα που προερχόταν από γνωστό τυροκομείο του Μαρκόπουλου.

- Πατάτες τηγανιτές: Σωστά τηγανισμένες, όχι βιομηχανοποιημένες, χωρίς όμως να αφήνουν και την αίσθηση των σπιτικών.

Να σημειώσω ότι όλα τα παραπάνω ορεκτικά, αλλά και το ψωμάκι καταναλώθηκαν γρήγορα και με ευχαρίστηση και η παραγγελία επαναλήφθηκε πριν φτάσουν τα κρεατικά.

Λίγο αργότερα στο τραπέζι μας προσγειώθηκαν δύο πιατέλες με τα κρέατα:
- Φιλέτο προβατίνας: Τέλεια ψημένο! Μας άρεσε πάρα πολύ, το κρέας ήταν μαλακό, δεν μύριζε και το πιάτο άδειασε πολύ γρήγορα.

- Παϊδάκια: Κι αυτά σωστά ψημένα, με το λιπάκι τους, κι αυτά άρεσαν σε όλους μας.

Πριν μας φέρουν τον λογαριασμό κέρασαν παραδοσιακό γιαούρτι (από τα τυροκομεία των Μεσογείων) με όλα του τα λιπαρά και την "πέτσα" του, συνοδευόμενο από μέλι ή γλυκό κουταλιού (προσωπικά πήρα ένα πιατάκι με μέλι). Πολύ καλό για επιδόρπιο, δεν το συζητώ, κι αυτό το εξαφανίσαμε εν ριπή οφθαλμού..

Με τούτα και με 'κείνα πληρώσαμε 22-23 ευρώ το άτομο. Δεν τα λες λίγα, αλλά νομίζω ότι "ξεφύγαμε" στην παραγγελία και "σκάσαμε" από το φαγητό. Αν λάβουμε υπόψη και την εξαιρετική ποιότητα του κρέατος (αποτέλεσμα προφανώς της προσεκτικής επιλογής από τους ιδιοκτήτες), νομίζω ότι το value for money είναι πολύ καλό. Συνυπολογίστε ότι γενικά η εξυπηρέτηση ήταν πολύ ευγενική και γρήγορη (βέβαια, να σημειώσω ότι, Τετάρτη βράδυ, ήμασταν αρχικά η μοναδική παρέα στην ταβέρνα, λίγο αργότερα ήρθε ακόμα μια τετραμελής παρέα).

Αν θα ξαναπήγαινα; Πιθανότατα ναι, αλλά μετά από λίγο καιρό και με παρέα που να έχει αποφασίσει την εκδρομή μέχρι τον Κουβαρά!

Προτείνεται σε κρεατοφάγους, λάτρεις της ψητής προβατίνας, φυσιολατρικούς τύπους και έτοιμους για πολύ φαγητό!

Δεν προτείνεται σε vegan και χορτοφάγους, gourmet τύπους, όσους βαριούνται τις εκδρομές και όσους πρόκειται να κάνουν εξετάσεις χοληστερίνης!

Αποφασίστε σε ποιους ανήκετε και πράξτε αναλόγως!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Κίνα & Ν. Ασία - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Μαι
25
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Αν και έχω δοκιμάσει πολλές φορές το φαγητό της συγκεκριμένης αλυσίδας ασιατικής κουζίνας noodle bar, είτε από delivery, είτε σε καταστήματα άλλων περιοχών, δεν είχα επισκεφθεί ποτέ ξανά το συγκεκριμένο κατάστημα στο κέντρο. Από την πρώτη εντύπωση, παρατήρησα πως είναι σε μια τοποθεσία, η οποία αν και είναι 3 στενά περίπου δίπλα από την Ερμού, είναι αρκετά κριμένο μέσα στα στενάκια.

Η διακόσμηση του χώρου είναι η κλασική διακόσμηση των υπολοίπων εστιατορίων noodle bar, όπου το λευκό κυριαρχεί στους χώρους. Δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο, ήταν ένας απλός χώρος εστιατορίου.

Είχαμε πραγματοποιήσει κράτηση στο εστιατόριο, οπότε, κατά της είσοδό μας αναφέραμε το όνομα της κράτησης σε μία κοπέλα που ήταν εκεί και μας οδήγησε στο τραπέζι μας. Ευγενέστατη και πρόσχαρη.

Καθίσαμε και παραγγείλαμε από ένα πιάτο ο καθένας. Εγώ παρήγγειλα ένα πιάτο το οποίο έχει κλασική αξία για εμένα και δύσκολα ξεφεύγω από τη συγκεκριμένη επιλογή, το οποίο είναι νούντλς με γλυκόξινη σάλτσα. Αποτελείται από νόστιμα νούντλς αυγού, με λαχταριστά κομμάτια κοτόπουλου, baby corn και λάχανο, ανακατεμένα και δεμένα πολύ γευστικά όλα με γλυκόξινη σάλτσα. Η τιμή του συγκεκριμένου πιάτου είναι: 7,80€. Κατά την άποψή μου είναι παραπάνω ακριβό από αυτό το οποίο προσφέρει, ωστόσο δεν παύει να είναι ένα πολύ ωραίο πιάτο. Παραγγείλαμε επίσης κάποια ορεκτικά. Το πρώτο, ήταν τραγανά σπρινγκ ρολς λαχανικών, συνοδευόμενα με γλυκόξινη σάλτσα. Κόστους 4,40€. Το δεύτερο, ήταν τσιπς γαρίδα συνοδευόμενα με γλυκόξινη σάλτσα, κόστους 2,80 €. Ενώ, το τρίτο και τελευταίο, ήταν ζουμερές τηγανιτές φτερούγες κοτόπουλου, τηγανισμένες στο γουόκ και μαριναρισμένες σε σόγια, σερβιρισμένες με μέλι και γλυκιά σάλτσα τσίλι, κόστους 5,70 €. Τελειώσαμε την παραγγελία, συνοδεύοντας ο κάθε ένας, με ένα αναψυκτικό της επιλογής μας...

Η παραγγελία μας δεν άργησε να αργήσει, ενώ η κοπέλα η οποία έφερε την παραγγελία και μάζεψε τα πιάτα, ήταν με ένα χαμόγελο στο στόμα.

Η συνολική μου εικόνα από το συγκεκριμένο εστιατόριο, είναι πως είναι εξαιρετικά ακριβό και για την εποχή, αλλά και για αυτό το οποίο προσφέρει, όπως προείπα. Διαθέτει εξαιρετικά πιάτα και μία μεγάλη ποικιλία ασιατικής κουζίνας. Ξεφυλλίζοντας τον κατάλογο την τελευταία φορά, παρατήρησα πέρα από τα νούντλς όπου είναι και η βασική μου επιλογή, sushi, σούπες, αλλά και σπέσιαλ πιάτα, όπως είναι η Πάπια Πεκίνου. Δηλαδή, είναι ένα εστιατόριο με ασιατική κουζίνα για όλα τα γούστα.

Αν και έχουν ανοίξει πολλά εστιατόρια ασιατικής κουζίνας, αρκετά πιο φθηνά, όσον αφορά τα πιάτα των νουντλς, παραμένει η νούμερο ένα επιλογή μου. Σίγουρα θα συνεχίσω να το προτιμώ!!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Καισαριανή, Αθήνα
Μαι
25
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Επίσκεψη πριν πολύ καιρό. Πάρκιν λίγο πιο πέρα απ'το μαγαζί δωρεάν. Ο χώρος αδιάφορος.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση με την προσφορά στα 15%. Η εξυπηρέτηση γρήγορη αν και ήμουν μόνος μου λόγω καθημερινής.

Η παραγγελία μου:1 τηγανιά χοιρινή με μέλι και θυμάρι για μπόλικη βούτα νοσστιμότατη και 1 μερίδα μανιτάρια με τυριά πολύ νόστιμα και αυτά συν 1 καλαθάκι με πίτες, ψωμιά και παξιμαδάκια. Νερό κανάτας. Λογαριασμός από 16 και κάτι ευρώ στα 13,33ε. Κάθε τετάρτη έχει απεριόριστη με 10ε και τα σαβκυρ ζωντανή μουσική.

Χρήσιμη;
0
  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Κίνα & Ν. Ασία - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Μαι
24
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Δεν ειναι η πρωτη φορα που επισκεπτομαστε το εν λογω κατάστημα.

Μετα απο καθε επισκεψη φευγαμε με πολυ καλες εντυπωσεις οπως αλλωστε και αυτη την οποια περιγραφω πιο κάτω.

Πηγαμε 2 ενηλικες και ενα παιδι μεσοβδομαδα κατα τις 6 το απογευμα.
Το εστιατοριο ηταν ηδη σχεδον γεματο μιας και ειναι πολυ μικρο σαν χωρος.
Η διακοσμηση λιτη με νοτες Ασιας και πολυ ευχαριστη κινεζικη μουσικη η οποια εδενε τελεια με τα εδεσματα.

Παραγγειλαμε τηγανιτο ρυζι, νουντλς με λαχανικα, sping rolls, crispy κοτοπουλο, καθως και κοτοπουλο με γαλα καρυδας και λαχανικα. Επισης πηραμε μια σαλατα επισης με crispy κοτοπουλο και ήπιαμε κινεζικη μπυρα.

Τα ορεκτικα εφθαναν ενα - ενα με αρκετη ενδιαμεση καθυστερηση κατι που δημιουργουσε προβλημα στην δικη μου περιπτωση μιας και αφου τελειωνες το ενα περνουσαν τουλαχιστον 10 λεπτα ωστε να ερθει το αλλο. Βεβαια σε αυτο ενδεχομενως να ευθυνεται η μικρη κουζινα αφου οπως γνωριζουμε το κατάστημα ειναι πολυ μικρο και ο κοσμος που το επισκεπεται αναλογικα, πολυ περισσοτερος.
Το προσωπικο παντως κανει οτι μπορει για να εξυπηρετησει με χαμογελο.
Αναφορικά με τα φαγητά τωρα, τα νουντλς ήταν εξαιρετικα με τελειο τηγανισμα και ουτε σταγονα λαδιου ή μυρωδια λαδιλας. Τα ρυζι και τα νουντλς ηταν σωστα βρασμενα (αλ ντεντε), η σαλάτα πανφρεσκη και το κοτοπουλο τραγανο οπως επρεπε να ειναι για crispy. Το πικάντικο κοτοπουλο με την καρυδα ηταν οσο επρεπε πικάντικο χωρις να ενοχλει, σε μια επαρκη μεριδα.
Το σερβις (με μονο αρνητικο την καθυστερηση που προανεφερα) ήταν υποδειγματικο με ευγενεστατους σερβιτορους και εξαιρετικα φιλικο με τα παιδια.
Πληρωσαμε περιπου 40 ευρω αρα 13 ευρω/ατομο τιμη που αξιζε για οτι πηραμε,
Θα ξαναπαμε;Εννοειται!
Προτεινεται ανεπιφυλακτα.