Loader

Πρόσφατες Κριτικές Εστιατορίων

18 Απρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
50-64

Γιατί να πεις το μαγαζί σου Χύτρα? Πολλοί μάγειρες φοβούνται τις χύτρες, άρα αυτός που δεν τις φοβάται θα τολμήσει να πει το μαγαζί του έτσι. Θα μπορούσε να το πει και Κατσαρίδα βέβαια. Και τα καφετιά εντομάκια τα φοβούνται όλοι.

Αφού σπάσαμε τον πάγο και τον τσαμπουκά της δηθενιάς ενός ακριβού γεύματος, ας μιλήσουμε για ποιότητα.

“Ποιόν πάγο έσπασες ρε φίλε με τις ανουσιότητες σου”, θα σκεφτείτε και θα έχετε και δίκιο. Αλλά μην μου το χαλάτε, σας παρακαλώ.

Η Χύτρα αποτελεί το ποιοτικότερο εστιατόριο στο οποίο έχω βρεθεί ως τώρα στη ζωή μου (δεν μετράω μερικά, ακόμη πιο διάσημα, που έτυχε να πάω ως παιδί-έφηβος, τότε δεν ήξερα που παν τα τέσσερα), οπότε θα μου επιτρέψετε να αναφέρω, μέσα σε όλα, και μερικές συνειδητοποιήσεις ή/και φιλοσοφήσεις.

Είναι υπέροχη η σύλληψη του degustation και βλακεία μαζί. Υπέροχη γιατί σε μια μόνο έξοδο γεύτηκα 10 διαφορετικά πιάτα και δεν χρειάστηκε να έχω άλλα 5-6 άτομα μαζί μου. Βλακεία για δύο λόγους: πρώτον γιατί τώρα δεν θέλω να ξαναπάω στη Χύτρα (αφού τα έφαγα σχεδόν όλα), αλλά αλλού για να δοκιμάσω και άλλα set menus. Δεύτερον επειδή όταν τρως 10 πιάτα, όσο τέλεια και να είναι όλα, κάποια θα τα ξεχάσεις μόνο και μόνο επειδή θα χαθούν ανάμεσα στα πολλά. Και είναι κρίμα, διότι ίσως να αξίζουν και αυτά.

Παρόλα αυτά, είναι εξαιρετικό να μπορείς να γευθείς 10 διαφορετικές γεύσεις φτιαγμένες από τα χέρια καταξιωμένων σεφ, σε μια μόνο έξοδο, δύο ατόμων.

Στα ακριβά εστιατόρια πληρώνεις το απίστευτο σέρβις. Στη Χύτρα το τερματίζουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Υπέροχη εμπειρία. Μηδέν λάθη, απόλυτο ενδιαφέρον. Και μασαζάκι να τους ζητήσεις, αν είχες μια κουραστική μέρα, θα σου πουν ναι, αποκλείεται να σου χαλάσουν το χατίρι. Είμαι σίγουρος.

Ο χώρος τους είναι σχεδόν τέλειος, όμως αυτά τα μπετά που σου κρύβουν την πλήρη θέα στον έξω κόσμο του στερούν μια μοναδούλα. Είναι και λίγο χαμηλοτάβανος, ενώ τα τραπέζια θα μπορούσαν να είναι έτσι στημένα, ώστε να βλέπεις εύκολα και μέσα και έξω και όχι, κυρίως, ένα από τα δύο.

Στα ακριβά εστιατόρια πληρώνεις, επίσης, τις φοβερές τεχνικές. Η ποιότητα της πρώτης ύλης, όσο καλή και να είναι, έχει ένα ταβάνι. Οι τεχνικές όμως και οι δεκαετίες εμπειρίας ενός σεφ, μπαίνουν και αυτές στην οικονομική εξίσωση σε τέτοια μαγαζιά.

Πάμε στις γεύσεις.

Κάποιες σε χτυπάνε κατακέφαλα ή έστω κατάγλωσσα. Όπως το αρρωστημένα αρωματικό θυμάρι που συνοδεύει το ψωμί, το οποίο θυμίζει κιουνεφέ στη γεύση. Αν αγαπάς το θυμάρι, τρίψε χωρίς έλεος. Ή το κοτοσυκώτι στο πιάτο με τον πετεινό. Γεύση που τσακίζει κόκαλα. Ή τα πάντα στο γλυκό με το μήλο. Το όνειρο όσων αγαπάνε τα γλυκά γλυκά.

Κάποιες άλλες είναι πιο υπαινικτικές. Έτσι θα τις χαρακτήριζε μια γνωστή ψυχή, πιστεύω. Όπως το αμούς μπους με το καβούρι ή το “στοργή και προδέρμ” λαβράκι ή η αγκινάρα που δεν είναι αγκινάρα.

Δεν έχει νόημα να αναλύσω ιδιαίτερα τα πιάτα. Δεν μειονεκτούν πουθενά, απλώς δεν είναι όλα εκρηκτικά γευστικά, κάποια είναι πιο “ύπουλα”. Αν αγαπάτε την υψηλή γαστρονομία θα έχετε ήδη επισκεφθεί τη Χύτρα. Αν δεν το έχετε κάνει ή αν έχει περάσει καιρός και δεν έχετε δοκιμάσει το παρόν μενού, να ξέρετε ότι από εμένα έχει ένα ΝΑΙ.

Ποιότητα, εκτέλεση και εμφάνιση εντυπωσιακά υψηλού επιπέδου. Η γευστική ποικιλία εξαιρετική. Κανένα πιάτο από τα 10 που δοκιμάσαμε δεν θύμιζε κάποιο άλλο.

Το wine pairing είναι ικανοποιητικό, με στιβαρές επιλογές. Θα προτιμούσα κάποιες πιο στιβαρές γεύσεις στα στερεά και μερικές λίγο πιο ανάλαφρες στα υγρά.

Σημαντική σημείωση για τους πρωτάρηδες και όχι μόνο: σε τέτοια μαγαζιά πηγαίνουμε, ενημερώνουμε για τυχόν αλλεργίες και, χωρίς να ασχοληθούμε με το μενού, απλώς τρώμε όλα όσα μας φέρνουν. Δεν έχει σημασία αν είναι ωμά, αν δεν τα έχουμε ξαναφάει, αν αν αν. Απλώς τα τρώμε. Και, τουλάχιστον στη Χύτρα, στο τέλος θα πούμε ευχαριστώ με χαμόγελο και ενθουσιασμό.

Καλή απόλαυση!

17 Απρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Το συγκεκριμένο μαγαζί το είχα επισκεφτεί και παλαιότερα στην προηγούμενη διεύθυνση! Επανέρχομαι λοιπόν με νέα επίσκεψη στον καινούργιο τους χώρο.

Βράδυ καθημερινής και δύο άτομα θέλουμε κάτι να τσιμπήσουμε να τα πούμε και να πιούμε το ποτό μας. Όταν μου προτάθηκε να το δοκιμάσουμε είπα αμέσως ναι.

Κάνω μια κράτηση μέσω e table και φτάνουμε. Το παρκάρισμα στην περιοχή έχει ένα σχετικό βαθμό δυσκολίας και πιστεύω ότι όταν ανοίξει ο σταθμός του μετρό θα χειροτερέψει!

Ο χώρος (εσωτερικά) είναι στο ίδιο ύφος με τον παλαιότερο, με πινελιές που θυμίζουν σχολείο, καθαρός και φωτεινός (μέχρι να αρχίσει η μουσική) με σαφείς αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιων, ούτως ώστε να προστατεύεται η ιδιωτικότητα.

Όσον αφορά την εξυπηρέτηση δεν είχαμε κανένα παράπονο από τον σερβιτόρο μας. Εγιναν όμως λαθάκια (εσκεμμένα ή οχι) που στερούν τη θετική βαθμολογία.
Κατ'αρχας νερό εμφιαλωμένο που εμείς δε ζητήσαμε να αλλαχτεί. Ψωμάκι ερωτηθηκαμε και το κρατήσαμε. Τα πιάτα που πήραμε έφτασαν ταυτόχρονα όλα, γεγονός που δεν μας άρεσε, καθώς αναγκαστικά κάποια φαγώθηκαν κρυα, θα προτιμούσα να υπήρχε μια ροή (μεζεδοπωλείο είναι). Κατά τα άλλα ότι ζητήσαμε ήρθε άμεσα, στο τέλος είχαμε κερασματακι πορτοκαλόπιτα και το κρασί μας. Δεν έγινε όμως η έκπτωση που προβλεπόταν, την οποία και εγώ ξέχασα με τη συζήτηση και θυμήθηκα την επόμενη μέρα.

Στα του φαγητού δοκιμάσαμε:
- πατάτα ψητή γεμιστή με τυριά, ωραίο πιάτο καλό σαν συνοδευτικό. (τραβούσε αλκοόλ)
-κριθαρωτο μανιταριών (αντικατάσταση της τηγανιας μανιταριών που υπήρχε στο μενού) σωστά χυλωμένο, αλλα επειδή είναι πιάτο που κυκλοφορεί αρκετά, έχω δοκιμάσει και καλύτερες εκτελεσεις, έλειπε κάτι στη γεύση σε καμία περίπτωση δεν ήταν κακό.
-τηγανια κοτόπουλο με σως φέτας σε φωλιά από φύλλο κανταϊφιου, νόστιμο αρκετά σωστά ψημένο το κοτόπουλο και έδενε όμορφα με τη σάλτσα.
Ήπιαμε μισό κιλό λευκό κρασί και 200ml χύμα ούζο και τα δύο αξιοπρεπή.

Τα παραπάνω κόστισαν 17€ το άτομο, καθώς υπήρχε χρέωση και 2€ το άτομο για τη μουσική (αναγράφεται στην ηλεκτρονική κράτηση). Το συνολικό ποσό το θεωρώ λίγο υπερτιμημένο σε συνάρτηση με το μέγεθος των μερίδων.
Υπάρχει αναλυτικός ηλεκτρονικός κατάλογος που μπορείτε να ρίξετε μια ματιά.
Σε γενικές γραμμές θα εκρινα ως μέτρια εμπειρία τη συγκεκριμένη φορα. Στην ερώτηση αν θα ξαναπηγαινα δεν είμαι αρνητική, αλλά ούτε βρίσκω λόγο για άμεση επίσκεψη και αυτή ήταν ομόφωνη γνώμη!
Δυστυχώς ο ανταγωνισμός στο χώρο της εστίασης είναι μεγάλος και κάθε μαγαζί πρέπει να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να κερδίσει το κοινό του.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη TOMIE.

16 Απρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Ταξίδι αλαργινό.

Μη φοβάστε. Είναι δυνατόν γυναίκα που βαριέται τα ταξίδια με πλοίο να σας βάλει να κάνετε υπερπόντιο? Ούτε ναύλος για τον Νότο θα σας τύχει ούτε θα πάρετε το πειρατικό του Captain Jimmy.

Το μόνο που θα χρειαστεί να πάρετε είναι το αμάξι σας, διότι δεν είμαι σίγουρη για τις συγκοινωνίες που παίζουν στον upper Βύρωνα, να ανεβείτε τη Φορμίωνος, να περάσετε την Καραολή κ΄ Δημητρίου και λίγο πριν αναρωτηθείτε “που πάμε μάνα?”, έχοντας τα μάτια σας ανοιχτά, να δείτε την Τμώλου, να κάνετε δεξιά και… “φτάσατε στον προορισμό σας” όπως ανακοινώνει η υπερκόσμια φωνή των, απανταχού, gps.
(Άσχετο …το πρώτο gps του καλού μου ανακοίνωνε τον υπολογισμό διαδρομής σε γιάρδες! Αλήθεια τώρα? Αν ήμουν ικανή για τέτοια μετατροπή θα είχα αποφοιτήσει από το ΜΙΤ εντοπίζοντας τον προορισμό μου μέσω συντεταγμένων δορυφόρου).

Θα παρκάρετε, σχετικά, εύκολα, αναλόγως της μέρας και της ώρας. Θα κοιτάξετε, με λίγη προσοχή, να δείτε την ταμπέλα του μαγαζιού η οποία δε βγάζει μάτι. Θα δείτε και μία όμορφη βεράντα, αυλή, πρασιά, μπαλκόνι να το πω? Τέλος πάντων τον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού ο οποίος είναι πολύ χαριτωμένος για ηλιόλουστες μέρες και γλυκά βράδια. Ο δρόμος μπροστά είναι ήσυχος οπότε δε θα ενοχληθείτε ακόμα κι αν βρίσκεστε στο ίδιο επίπεδο με αυτόν.

Να μπείτε όμως, ασχέτως εποχής, μέσα. Για να βγείτε στη Νάξο. Για την ακρίβεια σε ένα καφενείο χωριού του νησιού, πριν πολλά χρόνια, που εκτελούσε και χρέη μπακάλικου μεταξύ άλλων. Στα δεξιά σας υπάρχουν διάφορα συσκευασμένα καλούδια του τόπου, αλλά και του Αιγαίου, όπως όσπρια, γλυκά κουταλιού, ντοματάκι της Σαντορίνης, λουκούμια, χαλβαδόπιτες. Ευθεία θα δείτε το ψυγείο με τα τυριά, οι, πολύ, παλαιότεροι θα θυμηθούν το τεζάκι καφενείων των παιδικών τους χρόνων ενώ θα κλέψετε ματιές από την κουζίνα. Αριστερά, πίσω από τα ράφια, θα ανακαλύψετε ένα μικρό μαγαζάκι με σκούρα ξύλινα τραπέζια και καρέκλες, νησιώτικο αέρα και χαριτωμένες διακοσμητικές λεπτομέρειες σαν τα φανάρια που εκτελούν χρέη φωτιστικών.

Ο κατάλογος χωρίζεται σε πιάτα της θάλασσας και της γης με, ελαφρώς, υπερισχύοντα τα πρώτα. Λόγω walking distance (ο υβριδικός τρόπος λόγου που λέγαμε.. ) από το σπίτι της μίας κολλητής, έχω δοκιμάσει και τα δύο.

• Υπέροχη η ναξιώτικη σαλάτα σε παξιμαδοκούπα. Φάτε τις ντομάτες, πιπεριές, αγγούρι, κρεμμύδι, ελιές, κάπαρη, ξινομυζήθρα πρώτα αφήνοντας το παξιμάδι να τραβήξει καλά όλους τους χυμούς και τα αρώματα. Συνοδέψτε μ’ αυτό τις τελευταίες γουλιές του ποτού σας (8.50e).
• Ωραία και τραγανή η τυρόπιτα με γραβιέρα Νάξου και παστουρμά (7.50e).
• Τα σουτζουκάκια είναι αρωματικά όσο και ελαφριά (7.00e).
• Η λεμονάτη, ζεστή φάβα με πάπρικα (5.00e).
• Γαύρος μαρινάτος σπιτικός, περιποιημένος (5.00e).
• Μπακαλιάρος καπνιστός λευκός, σε αέρινες φέτες (6.50e).
• Μύδια αχνιστά με σωστό βράσιμο και ωραίο ζουμάκι (7.50e).
• Γαριδάκι ψιλό τηγανιτό που τρώγεται απνευστί και ζητείται επανάληψη (6.50e).
• Καλαμαράκια ελαφροτηγανισμένα και τραγανά αλλά συμβατικά (7.50e).
• Χταπόδι ωραίο αλλά δε δικαιολογεί τα 10e.
• Κουτσομουράκια φρεσκότατα, τραγανά, χωρίς περιττό λάδι
(50e/kg).

Το νεράκι που θα σας έρθει θα είναι βρύσης. Στο τραπέζι σας θα υπάρχει λάδι, εξαιρετικής ποιότητος, και ξύδι (Κάπως πρέπει να συνεφέρουμε την Ιωάννα μετά το ψυχικό τραύμα που έχει υποστεί). Τα κορίτσια που εξυπηρετούν θα είναι κοντά σας ενώ θα κρατήσουν την κουζίνα ανοικτή σε περίπτωση ατυχήματος (άμα λέω εγώ για τα πρωτοχρονιάτικα φλουριά δε με πιστεύετε). Ποικιλία ποτών που δε θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Τελικός λογαριασμός…όχι πάνω από 20e/το άτομο.

Μπορεί το ταξίδι να μην είναι αλαργινό με την έννοια των ψαγμένων, διαφορετικών γεύσεων. Να μη λέω ψέματα. Εγώ είμαι, αυτών, των διαφορετικών ταξιδιών. Όμως.. έχει τη χάρη του, που και που, το ταξίδι σε ήρεμα, γνώριμα, ασφαλή νερά. Θα το ξανακάνω πολύ σύντομα με μεγάλη απόλαυση. Αρκεί οι συνταξιδιώτες να δέχονται ότι είναι ένα διάλειμμα, όντας έτοιμοι να σε ακολουθήσουν ή, γιατί όχι, να σε ωθήσουν στην επόμενη υπέρβαση. Αλλιώς.... Έχει νόημα? Πείτε μου?

16 Απρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Η "ασιατική θεραπεία" βοηθά... αλλά ακόμα δεν αντιμετωπίζει την "ασθένεια της πείνας" στη ρίζα της.

- Φαγητό:
Spring rolls με γλυκόξινη, ακριβώς όπως πρέπει να είναι σε γεύση και υφή, άψογα. Γλυκόξινο Μεντάλιτυ και Τεριγιάκι κοτόπουλο, πολύ καλά γευστικά και με αρμονική συνύπαρξη των υλικών, λίγο παραπάνω "λασπωμένο" το ρύζι ατμού. Τηγανιτό ρύζι με λαχανικά κι αυτό λίγο "λασπωμένο" και με κάποιο υλικό γεύσης ψαριού που δυστυχώς επικρατεί... ωστόσο όπως μάθαμε μπορεί να αφαιρεθεί αν το ζητήσεις. Για γλυκό ρολά με σοκολάτα και τυρί κρέμα, παραψημένα με γευστική αίσθηση καμένου και κρύα τη γέμιση (δεν κατάλαβα αν αυτή ήταν η "φιλοσοφία" του γλυκού)... μικρή μερίδα πάντως και όχι το γλυκό φινάλε που θέλαμε. Οι υπόλοιπες μερίδες επαρκέστατες.

- Εξυπηρέτηση:
Η πρωτοβουλία του Κοινωνικού Συνεταιρισμού «Αθηνά-Ελπίς», ο οποίος συμβάλει στη βελτίωση της υγείας ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, προσφέροντας τους εργασία και μεριμνώντας δραστικά για τη θεραπευτική υποστήριξη τους, προφανώς λειτουργεί άψογα προς όφελος όλων. Τα παιδιά είναι γνώστες της δουλειάς τους, ευγενικοί και σίγουρα στηρίζεται επιτυχημένα επάνω τους το όλο εγχείρημα.

- Χώρος:
Τύπου φαστ φουντ, ωστόσο αρκετά γουστόζικος, με μοντέρνα λιτή διακόσμηση και εξαιρετική μελέτη στο φωτισμό.

- Τιμές:
Με έκπτωση κράτησης είναι πραγματικά φθηνό.

Συνοπτικά, εδώ (θα) είμαστε να στηρίζουμε με την παρουσία μας, αλλά και με καλοπροαίρετη κριτική την προσπάθειά τους.

16 Απρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Δευτέρα βράδυ βροχερό και οικογενειακά θέλαμε μια άμεση λύση φαγητού. Λόγω περασμένης για τα μικρά παιδιά η ώρα, αποφασίσαμε να πάμε στον Πρόεδρο στα Μελίσσια μιας και σχετικά κοντά μας και επίσης είχαμε πάνω από ένα χρόνο να πάμε.
Είχε κόσμο για Δευτέρα βραδάκι και ο χώρος πραγματικά πολύ καθαρός, άνετα τραπέζια μεταξύ τους με την κλασσικη διακόσμηση που τα χαρακτηρίζει όλα τα εστιατόρια με Πολίτικη κουζίνα, όπως χαρακτηρίζονται. Η εξυπηρέτηση άμεση από νεαρά όμως έμπειρα παιδιά, με χαμόγελο και ευγένεια.
Στα του φαγητού τώρα θα ξεκινήσω λέγοντας ότι ναι μεν η ποιότητα παραμένει η ίδια οπως και η ποσότητα της μερίδας, ωστόσο η γεύση έχει κατά πολύ, προσωπικά πέσει κάτω του μετρίου. Δεδομένου πάντα ότι μιλάει για Πολίτικη κουζίνα. Από όλα σχεδόν τα πιάτα έλειπε η ένταση και η ταυτότητα να πω.
Πήραμε τα εξής:
- τυροκαυτερή, που πραγματικά αυτό το ορεκτικό είχε την ένταση που έπρεπε και καυτερή όσο έπρεπε γεύση με τα κομμάτια της φέτας να είναι ευδιάκριτα.
- ταμπουλε σαλάτα, που ήρθε σε μεγάλο βαθύ πιάτο και σε μεγάλη ποσότητα. Έλειπε όμως η οξύτητα και η γεύση του μαϊντανού υπερτερούσε όλων κατά πολύ.
- πατάτες τηγανιτές, κομμένες στο χέρι, τραγανές, με αρκετή ρίγανη και χωρίς αίσθηση λαδιού. Νόστιμες πατάτες από αυτές που λες, τέτοιες θέλω και στο σπίτι να έχω.
- λαχματζούν, που ήρθε επάνω σε πιατέλα, σε κλασσικό μέγεθος, με λεπτή τραγανή ζύμη, συνοδείας στο κέντρο κόκκινης καλύτερης σάλτσας. Έλειπε ωστόσο το κρεμμύδι που οφείλει να το συνοδεύει και η ένταση του κιμά με τις πιπεριές σχεδόν ανύπαρκτη. Για τα μικρά της παρέας μας ιδανικό πιάτο, όχι όμως για τους ενήλικες που θέλουν ένα αυθεντικό λαχματζούν.
- ένα σις κοτόπουλο σκέτο, ωραία συνοδευτικά, για τα μικρά. Αφράτα, μεγάλα κομμάτια κοτόπουλου, εύγευστα και χωρίς πολλά μπαχαρικά, ότι έπρεπε για τα παιδάκια.
- μια φέτα σαγανάκι με επικάλυψη αλευριού καλαμποκιού και σουσαμιού. Τραγανό εξωτερικά, η φέτα όσο έπρεπε εσωτερικά λιωμένη. Νόστιμο αρκετά, χωρίς επίγευση λαδίλας, του έλειπε ωστόσο το λεμόνι ή το μέλι για να έρθει να δέσει πιο αρμονικά στον ουρανίσκο μας.
- ένα γιαουρτλού κεμπάπ. Το κλασσικο του πιάτο που ακόμα το διατηρεί σε καλό επίπεδο, πλούσιο σε κεμπάπ και γιαούρτι που μαζί με την κόκκινη σάλτσα είχαν δέσει όλα αρμονικά μεταξύ τους.
- μια μερίδα σις κοτόπουλου για εμένα, που απαρτιζόταν από δυο σουβλάκια, με μεγάλα κομμάτια κοτόπουλου, μια πίτα στη βάση και συνοδείας μια μεγάλης σχεδόν άψητης ντομάτας, ψητής πιπεριάς και σχεδόν βραστού κρεμμυδιού. Του έλειπε η ένταση, χωρίς πολύ μαρινάδα σις, με τα λαχανικά άκομψα πάνω στο πιάτο. Νόστιμο το κοτόπουλο, μαλακό σαν κρέας όχι όμως και σις. Ήταν σαν ένα απλό δλδ ψητό κοτόπουλο.
Για όλα αυτά μαζί με ένα μπουκάλι κρασί και επιπλέον μια μερίδα γιαούρτι, πληρώσαμε 48.00€.
Οι μερίδες μεγάλες όμως και υπερτιμημένες. Στο τέλος μας κέρασαν από μια μπάλα παγωτό για τα μικρά μας και γρανίτα λεμονιού για εμάς.
Ξέχασα να αναφέρω ότι στην αρχή μας έφεραν μαζί με τα μαχαιροπήρουνα και εμφιαλωμένο νερό για το οποίο και δεν ερωτηθήκαμε.
Δυστυχώς δεν γα ξαναπάω για το λόγω ότι δεν γευτήκαμε έστω καπως τις Πολίτικες γεύσεις για το οποίο και διαφημίζεται. Την ποιότητα βέβαια να το τονίσω, δεν την έχει αλλάξει.

15 Απρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Απόγευμα Κυριακής κάναμε στάση για 1 κρασάκι που έγιναν περισσότερα.
Ωραίος χώρος με λίγα τραπεζάκια έξω και μέσα αρκετά ζεστό περιβάλλον. Με προϊόντα στους τοίχους για décor και βιτρίνα με αλλαντικά και γλυκά ημέρας. Έδειχναν όλα πεντανόστιμα.
Η εξυπηρέτηση ανεπιτήδευτη, ζεστή και φιλική. Μπράβο σε όλους.
Κρασί ποτήρι 5,5 ευρώ και μπύρα draft φιξ 4 ευρώ (θα μπορούσε να είναι πιο φθηνή δεδομένου ότι το ποτήρι ήταν μικρό).
Αν και το μενού είχε πιάτα κανονικά, δοκιμάσαμε τα tapas. Συγκεκριμένα fish & chips, μπακαλιάρου, απόλυτα τραγανό με μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, γευστική και ντελικάτη στα 6,5-7 ευρώ, δε θυμάμαι ακριβώς.
Από την άλλη οι πιπεριές γεμιστές με τυρί σε τραγανή κρούστα ήταν το πιο μέτρια εκτελεσμένο πιάτο διότι δεν είχαν τραγανότητα, οι πιπεριές ήταν καυτερές και δεν άρεσαν σε όλους και επίσης δεν είχαν δέσει με το τυρί που περιείχαν. Θα πρότεινα να το ξαναδούν το πιάτο, έως να μην το συμπεριλάβουν στον κατάλογο αν δεν το διορθώσουν.
Καταπληκτικό πιάτο το ceviche χτένι, απίθανη εικόνα και γεύση στα 10 ευρώ. Φοβερό ζουμί, με λάδι τρούφας και λεμονάτο όσο πρέπει.
Δοκιμάσαμε και ένα πιάτο με αλλαντικά και τυριά των 15 gr το καθένα με γραβιέρα Σύρου φοβερή, σαλάμι αέρος, καταπληκτικό παστράμι, παξιμαδάκια και chutney ντομάτας.
Ήπιαμε 3 κρασιά, 2 μπύρες και για όλα πληρώσαμε 52 ευρώ (τα μισά ήταν τα ποτά). Εντάξει δεν είναι φθηνό μαγαζί αλλά αξίζει για τις γεύσεις αλλά και τις ιδέες. Θα ξαναπάμε για να δοκιμάσουμε τα πιάτα που έδειχναν εξίσου γευστικά.

14 Απρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Μαλεμπί. Ζαχαροπλαστείο από μετάξι. Ανατολίτικα γλυκά και μνήμες από δύο ταξίδια στην Πόλη ευελπιστώντας στο μέλλον για ακόμη περισσότερα. Χαρμάνια καφέ, δρόμοι του τσαγιού, κιουνεφέ, γλυκά αρωματισμένα με ροδόνερο, σιροπιαστά, γιατί όχι και ένα αλλιώτικο brunch.
Aυτά και ακόμη περισσότερα άρχισαν να γυρίζουν στο μυαλό μου όταν διάβασα για το νέο Μαλεμπί στα βόρεια, μιας και το μεγάλο Μαλεμπί μου πέφτει κομματάκι μακριά. Σκέφτηκα ότι για να ανεβαίνει τόσο γρήγορα προς τα πάνω, αυτό ένα μόνο πράγμα σημαίνει, χωρίς ωστόσο να γνωρίζω τα 7ετή σταθερά του βήματα.

Η χαρά κόπηκε στη μέση, όταν το επισκέφθηκα τις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίας του στο Ψυχικό. Μεσοτοιχία με άλλο πανακρίβου πολύ γνωστό -αν και όχι τόσο δημοφιλές πια- ζαχαροπλαστείο, στον παράδρομο της Κηφισίας, με δύσκολο, αναγκαστικά ολιγόλεπτο πάρκινγκ πάνω στο δρόμο, εκτός κι αν συνδυαστεί με άλλη βόλτα/ψώνια σε κοντινό μέρος, πχ εγώ πάρκαρα κοντά στην Πιπεριά για να δώσω κι ένα στίγμα κατά προσέγγιση.

Το Μαλεμπάκι λοιπόν, έτσι θα το λέω, είναι η μεταφορική & κυριολεκτική μικρογραφία του Γλυφαδιώτικου, με τον αέρα ενός κλασικού ζαχαροπλαστείου, όμως με πολύυυυ λιγότερες επιλογές από αυτές που έχεις ψηθεί να δοκιμάσεις, βιτρίνες γλυκών για να ψωνίσεις για το σπίτι, καθόλου χώρο για να κάτσεις. Ή μάλλον, δύο μόλις ψηλά καθίσματα και ένα πάσο εξωτερικά, για όποιον τα προλάβει για έναν καφέ & ένα γλυκό στα γρήγορα.
Θεωρώ εξαρχής λάθος επιλογή την τοποθεσία, θόρυβος, κίνηση, καυσαέριο κτλ. δύσκολα θα ταίριαζαν με την όποια επέκταση και μετατροπή του σε κανονικό cafe, άρα ένα άλλο στήσιμο αλλού θα άλλαζε και το κοινό που απευθύνεται και θα έπιανε καλύτερα σαν μαγαζί.

Η ατμόσφαιρα και οι μυρωδιές των γλυκών μαζί με την άψογη και γλυκύτατη εξυπηρέτηση των κοριτσιών είναι αυτό που θα σε τραβήξει από τη μύτη και μάλλον θα σε κάνει να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα από αυτά που αρχικά υπολόγιζες. Οι τιμές λίγο τσιμπάνε, αλλά ευχάριστα, μιας και η πρώτη ύλη, η συνταγή, η εκτέλεση, το δικαιολογούν στο έπακρο. Η διακόσμηση που βλέπεις γύρω σου, τα χρώματα, το πώς είναι όλα τοποθετημένα και λαμπερά, είναι πραγματικά να κάθεσαι να τα χαζεύεις με τις ώρες μη ξέροντας τί να διαλέξεις.

Αφού αρπάξαμε λοιπόν τα δύο εξωτερικά καθίσματα και το πάσο, απαντήθηκαν οι ερωτήσεις μας, μας έκαναν και τις προτάσεις τους, είπαμε μαζί με τον υπέροχο καφέ τους σε κάτι μούρλια ρετρό ποτηράκια να απολαύσουμε αρχικά 2 γλυκά από τις ναυαρχίδες τους.
- Φυσικά πρώτη επιλογή η Creme Brulee (4e), που όμοια της δεν νομίζω να έχω βρει αλλού εντός Ελλάδας. Μια ονειρεμένη κρέμα αρωματισμένη νομίζω με ελάχιστο λεμόνι, τόσο βελούδινη και μεταξένια... Με γενναία στρώση λιωμένης καμμένης καραμέλας από πάνω... Γεύση θεική, δεν περιγράφεται!
- Δεύτερο γλυκό, έκανα την έκπληξη για τα δικά μου δεδομένα, ακούγοντας την ευγενική προτροπή της κοπέλας που μας εξυπηρέτησε, και διάλεξα το προφιτερόλ λεμόνι (3,50e). Οι απανταχού λεμονολάτρεις θα εκπλαγούν πολύ ευχάριστα με αυτό το twist στο κλασικό προφιτερόλ. Πρόκειται για κλασικά βανιλογεμισμένα σουδάκια, και βελούδινη λεμονόκρεμα ολόγυρα (αντί της σοκολάτας). Να πω για την άψογη ισορροπία του λεμονιού; όχι ακραία όξινο και απωθητικό, ούτε υπερβολικά γλυκίζον και μπουχτιστικό. Δεν ξέρω πώς έχουν πετύχει τέτοια αρμονική γεύση πραγματικά!

Φυσικά τα 2 αυτά μας άνοιξαν την όρεξη να πάρουμε 2 ακόμη για το σπίτι. Αυτή τη φορά μας δόθηκε ένα μίνι κυπελάκι δοκιμής ώστε να αποφασίσουμε ευκολότερα. Ήταν το κεσκιούλ, το οποίο και αγοράσαμε μαζί επίσης με το σουπανγκλέ.
Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για μια αιθέρια μεταξένια κρέμα φτιαγμένη από πρόβειο γάλα, ρυζάλευρο, έντονη αμυγδαλοεσάνς από κοπανισμένα αμύγδαλα & πικραμύγδαλο, πασπαλισμένη με φυστίκι Αιγίνης & ινδοκάρυδο και στην δεύτερη για μια φουλ σοκολατένια κρέμα (zuppa inglese) με κακάο και μπισκότα, πιο απλά μια τύπου σοκολατένια πουτίγκα.
Κόστος στα 3e έκαστο, αξία ανεκτίμητη, εννοείται φαγώθηκαν με περισσή λαχτάρα το ίδιο κιόλας βράδυ. Άριστα όλα, το ένα πιο ωραίο από το άλλο.

Κατέληξα ότι το Μαλεμπάκι υπόσχεται και πραγματοποιεί γλυκιές συγκινήσεις και νοερά ταξίδια, με ένα αντίτιμο που ίσως αποτελεί μια μικρή πολυτέλεια, κάθε τόσο, μιας και αφενός ο χώρος δεν σε βοηθά να το κάνεις στέκι και αφετέρου πρέπει να είσαι ικανός λάτρης (κάποιοι μπήκαν είδαν & απήλθαν, μάλλον τους φάνηκαν ακριβά... )
Οι άνθρωποι που το έχουν, έχουν φανερά επιμεληθεί την κάθε λεπτομέρεια, κάνοντάς το πολύ δελεαστικό και αυθεντικά ιδιαίτερο σε σχέση με ένα τυπικό γλυκοπωλείο.

Μας άρεσε πάρα πάρα πολύ, αλλά όπως είπα η χαρά έμεινε μισή. Δεν με πείραξε που δεν θα δοκιμάσω το brunch του, εξάλλου από brunch έχουμε πήξει.
Αυτό που ήθελα πολύ και μου έλειψε ήταν το κιουνεφέ τους (δεν το φτιάχνουν στο Ψυχικό, παιδιά κάντε κάτι!! ) αλλά πολύ περισσότερο η έλλειψη ενός έστω και πολύ μικρού χώρου, να κάτσω και να απολαύσω όλη αυτή την ιεροτελεστία.........

0 medium

13 Απρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Καθημερινή νωρίς γυρω στις 19.30 αποφασίσαμε να επισκεφθούμε οικογενειακώς το Ramino για να το δοκιμάσουμε, μίας και είμασταν στην περιοχή.

Χώρος (4/4):

Μικρός αλλά ωραίος, άνετος με θέα στον πολυσύχναστο δρόμο της Γλυφάδας. Άρχισε σιγά σιγά να νυχτώνει και έφεραν και κεράκια στα τραπέζια δημιουργώντας μια ωραία ατμόσφαιρα. Ο χώρος μάλιστα αντί να έχει τα γνωστά ναύλον διαθέτει ωραία τζάμια (νομίζω απο plexiglas).

Γεύση (2/4):

Καλή ποικιλία ιταλικών γεύσεων και κρασιών. Διαλέξαμε να δοκιμάσουμε:

1 σαλάτα του Καίσαρα (6.5/10)

1 πίτσα Μαργαρίτα (6/10)

1 Πίτσα με προσούτο (6/10)

Εξυπηρέτηση (4/4):

Το σέρβις ήταν άψογο, επαγγελματικό, γρήγορο, ευγενικό.

Ένας σερβιτόρος και ένας βοηθός στην εξυπηρέτηση απο την αρχή. Ρώτησαν τι νερό θέλουμε πρίν απλά προσγειώσουν σαν άλλα εστιατόρια, το εμφιαλωμένο. Τελικά όμως με αυτήν την επιλογή είπα οτι αξίζει να ζητήσω εμφιαλωμένο νερό

Μας διευκρίνισε πως κάνουν την Μαργαρίτα μήπως δεν αρέσει κατι στα παιδιά. Μας έφερε μικρά πιρουνάκια για τα παιδιά και μας ρώτησαν με τι σειρά να σερβίρουν τα πιάτα.

Ήταν συνέχεια διακριτικά δίπλα μας για ότι χρειαστούμε και στο τέλος μας ξεπροβόδισαν κανονικά.

Value for money (3/4):

Για τα παραπάνω μαζί με 2 εμφιαλωμένα νερά και μια μικρή φιάλη Moscato D Asti με μικρή έκπτωση λογω etable πληρώσαμε κατι λιγότερο απο 40 ευρώ.

Σίγουρα δεν το λές φθηνό αλλά λογικό για την περιοχή, τον χώρο, το σέρβις και το μεγάλο μέγεθος που είχαν οι μερίδες. Το μόνο αρνητικό οτι δεν βρήκαμε κάτι που να μας εντυπωσιάσει ανάμεσα στις γεύσεις. Τις βρήκαμε μέτριες.

Συμπέρασμα:

Μετά απο ψώνια ή βόλτα στην περιοχή είναι μια καλή πρόταση για 1 κρασάκι και κάτι να τσιμπήσεις παράλληλα.

12 Απρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Τα παλαιότερα χρόνια κατά τις περιόδους νηστείας, έβρισκα ιδιαιτέρως ενοχλητικό το γεγονός ότι έπρεπε να περιορίζομαι κάθε Σάββατο -καθιερωμένη ημέρα της εβδομάδας εξόδου αποκλειστικά για φαγητό- σε επιλογές ανάμεσα σε καλαμαράκια, χταποδάκια, γαρίδες και πατάτες, καλαμαράκια, χταποδάκια, γαρίδες και ξανά καλαμαράκια… άντε και καμιά μακαρονάδα ορφανή.

Ευτυχώς, τα τελευταία πλέον χρόνια υπάρχει η τάση να αυξάνονται όλο και περισσότερο οι επιχειρήσεις εστίασης που προσαρμόζουν -αυτές τις περιόδους- στο μενού τους χορτοφαγικές επιλογές και μάλιστα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.

Το Trivoli είναι ένα καφενείο που απευθύνεται κυρίως σε vegan κοινό αφού στο μενού του, δεν υπάρχουν πιάτα με πρώτες ύλες ζωικής προέλευσης αλλά ούτε και παράγωγά τους. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν είναι ευπρόσδεκτοι και μη vegan.
Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι όλα τους τα πιάτα είναι τόσο εμφανισιακά όσο και γευστικά ίδια με τα πιάτα που περιέχουν ζωικές πρώτες ύλες.

Ας τα πάρω όμως από την αρχή.

Ο χώρος δεν έχει κάτι ιδιαίτερο παρόλα αυτά δεν είναι κακός. Είναι μεγάλος, σε δύο επίπεδα, με αποχρώσεις λαδί και μπορτνώ, πολύ λιτή διακόσμηση και σε πολύ άνετη διάταξη τα τραπεζοκαθίσματα. Αυτό που θα ήθελα εγώ είναι λίγο περισσότερο φωτισμό καθώς οι σκούρες αποχρώσεις των τοίχων σε συνδυασμό με το χαμηλό φως καθιστούν τον χώρο αρκετά μουντό.

Η εξυπηρέτηση άριστη. Από την τηλεφωνική επικοινωνία που προηγήθηκε για την κράτηση, μέχρι την στιγμή της αποχώρησής μας, μας είχε αναλάβει ο συμπαθέστατος ιδιοκτήτης που είναι και συντοπίτης μου (Ρεθεμιώτης), υπήρξε μια θερμότατη κι ευγενέστατη αντιμετώπιση. Μας κατατόπισε πλήρως για τα πιάτα, τα συστατικά και τις παρασκευές τους (παρεμπιπτόντως στην κουζίνα είναι και η σύζυγός του).

Να αναφέρω μάλιστα ότι όταν τον ενημερώσαμε ότι δεν είμαστε vegan απλά νηστεύουμε, μας είπε ότι η γνώμη μας έχει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα για εκείνους. Γενικότερα είχαμε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση μαζί του και ανταλλάξαμε ενδιαφέρουσες απόψεις.

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι έσπευσε να μας ενημερώσει για το ότι οι μερίδες είναι μεγάλες (πράγμα που διαπιστώσαμε και ιδίοις όμμασι από τα γύρω τραπέζια), οπότε και μας φρέναρε στην παραγγελία μας.

Παραγγείλαμε:

- Μικρή ποικιλία χ 5€

Περιλαμβάνει σνίτσελ μανιταριών (6 τμχ), καροτοκεφτέδες (4 τμχ) φακοκεφτέδες 4 (τμχ) και συνοδεύεται από πατατοσαλάτα με εξαιρετική vegan μαγιονέζα και μπρουσκετούλες (4τμχ) με τζατζίκι ηλιόσπορου.

Πρόκειται για τα πιο γευστικά τηγανιτά μανιτάρια πανέ που έχω δοκιμάσει (τραγανή χωρίς περιττά λάδια κρούστα από κράμπλ ψωμιού αν συγκράτησα σωστά τα λόγια του συμπαθέστατου Μανώλη και πεντανόστιμα-ζουμερά μανιτάρια μέσα), τους πιο ενδιαφέροντες καροτοκεφτέδες (ευωδίαζαν από το κύμινο, διέκρινα και λιναρόσπορο μέσα και είχαν επίσης μια φανταστική και crunchy κρούστα με σιμιγδάλι), και τους πιο αρωματικούς φακοκεφτέδες (με δυόσμο).

Το τζατζίκι ηλιόσπορου, εντάξει, σίγουρα τζατζίκι δεν το λες ούτε σε χρώμα, ούτε σε γεύση, παρόλα αυτά ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα αλοιφή με ελάχιστο σκόρδο όπως μας ενημέρωσε ο Μανώλης και όντως έτσι ήταν.

Να σημειώσω εδώ ότι αυτή η ποικιλία που χαρακτηρίζεται ως μικρή, είναι αντικειμενικά μεγάλη και καλύπτει σαν ορεκτικό για τη μέση άνετα τρία άτομα. Είναι από τις πιο αξιοπρεπείς ποικιλίες που έχω δοκιμάσει και “βάζει κάτω” πολλές κρεατοφαγικές. Δηλαδή μου έρχονται στο μυαλό πολλές ποικιλίες που θα τις απέρριπτα για την συγκεκριμένη!

- Quesadilla x 6€

Μια μεγάλη στρογγυλή τορτίγια γεμισμένη με φυτικό κίτρινο τυρί, πιπεριές και σάλτσα ντομάτας. Από πάνω είχε φυτικό λευκό τυρί σε μορφή μους, πάπρικα και μαϊντανό. Ήταν χαραγμένη σε τέσσερα ίσα κομμάτια για να κόβονται εύκολα και ήταν άλλο ένα απολαυστικό ορεκτικό στο οποίο είχαν λιώσει τα τυριά εκπληκτικά όμοια με τα αντίστοιχα κοινά τυριά και γενικά έμοιαζε πολύ με την μεξικάνικη λιχουδιά.

- Μακαρονάδα μπολονέζ χ 7€

Toν ρόλο του κιμά σε αυτή τη συνταγή παίζουν κόκκινη κινόα, κόκκινη φακή, μανιτάρια και ηλιόσπορος. Η υφή που προκύπτει στην σάλτσα από αυτό το μείγμα και τα μπαχαρικά-αρωματικά που έχουν προστεθεί σε αυτό, δίνουν ένα εκπληκτικά γευστικό αποτέλεσμα που προσομοιάζει υπερβολικά σε κρεατένιο κιμά.

Ενημερωτικά η συγκεκριμένη μερίδα, όπως και όλες δηλαδή, είναι τεράστια. Θα σας πω χαρακτηριστικά ότι βάζουν μισό πακέτο μακαρόνια σε κάθε μερίδα.

- Βurger λαχανικών χ 6€

Φρέσκο ψωμάκι, μπιφτέκι λαχανικών (από αρακά, καλαμπόκι, κολοκύθι μανιτάρια και μείγμα μπαχαρικών), φυτικό κίτρινο τυρί, λόλα, καραμελωμένο κρεμμύδι, ντομάτα και σως. Συνοδεύτηκε με πατάτες τηγανιτές (υπάρχει και επιλογή σε ρύζι ή πατάτες bravas). To μπιφτέκι γευστικό, αρωματικό και εκπληκτικά όμοιο με κρεατένιο μπιφτέκι.

Το ξέρω ότι επαναλαμβάνομαι όμως αυτό που με έχει αφήσει άφωνη στο Trivoli είναι το γεγονός ότι τα φαγητά μοιάζουν και σε γεύσεις και σε υφές με αυτά των κρεατοφάγων. Και γι’ αυτό με στεναχώρησε που δεν προλάβαμε το πιάτο ημέρας που είχε μόλις τελειώσει και μας είχε τραβήξει την προσοχή από την σελίδα τους στο fb… το παστίτσιο! Όταν δε, είδαμε την τελευταία μερίδα που σερβιρίστηκε στο διπλανό τραπέζι… μας έπεσαν τα σαγόνια. Αυτό το λαχταριστό “τούβλο” τάιζε δύο άτομα το λιγότερο. Δεν πειράζει… την επόμενη φορά.

Για τα παραπάνω με μια λεμονίτα χ 1,50€, νεράκι βρύσης και κέρασμα σοκολατόπιτας πληρώσαμε το αστείο ποσό των 25,50€

Συμπερασματικά το Trivoli είναι ένας προορισμός από τον οποίο πιστεύω ότι αξίζει να περάσει οπωσδήποτε κάποιος, ανεξαρτήτως με το εάν είναι αυστηρά vegan ή όχι. Και σίγουρα είναι το κατάλληλο εστιατόριο για κάποιον που επεξεργάζεται στο μυαλό του έστω και μόνο την ιδέα του να σταματήσει την κρεατοφαγία. Το Trivoli δίνει μαθήματα γεύσεων, αποδεικνύοντας πως δεν χρειάζεται το κρέας σαν βασικό υλικό μια συνταγή για να γίνει νόστιμη. Πως υπάρχει ζωή και χωρίς αυτό και μάλιστα είναι και πολύ γευστική. Xρησιμοποιεί άριστες πρώτες ύλες και τις διαχειρίζεται σωστά. Σερβίρει γενναιόδωρες μερίδες κι έχει την πιο τίμια κοστολόγηση που έχω συναντήσει συγκριτικά με άλλα εστιατόρια τους είδους του. To Trivoli έχει φαντασία. Το trivoli είναι must.

Προτείνεται.

11 Απρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Πραγματικά πολύ ωραίο μαγαζί, με ενδιαφέροντα χώρο, ακριβώς δίπλα στις ΛΕΥΚΕΣ που είχαμε επισκεφτεί και ενθυσιαστεί παλαιότερα.
Καθήσαμε στο χώρο μη καπνιστών που ομολογουμένως ήταν λιγότερο καλός από τον υπόλοιπο που θυμίζει και bar αλλά και εστιατόριο με ανοιχτή κουζίνα. Ο χώρος ψηλοτάβανος, λίγο κλειστός πίσω από ένα τοίχο με επένδυση από ψεύτικα φυτά και ράφια που δειγματίζονταν προϊοντα κουζίνας προς πώληση. (ποτήρια, πιάτα, σκεύη κλπ)
Φοβερό ψωμί στην αρχή με ελίτσες. Νεράκι κανάτας/βρύσης.
Ηπιαμε κόκκινο κρασί εμφιαλωμένο, δεν υπήρχε χύμα στα 25 ευρώ.
Δοκιμάσαμε τα μανιτάρια του δάσους, πολύ νόστιμα στα πρώτα, πολύ καλη ποσότητα και σωστά εκτελεσμένα με δυνατή γεύση στα 10 ευρώ.
Το κασέρι σε φύλλο με παστράμι, φοβερό, πολύ γευστικό, φαινόταν λιπαρό φυσικά αλλά πολύ γεμάτη γεύση που έλιωνε στο στόμα, θα πρότεινα να έβαζαν λίγο παραπάνω παστράμι, 9 ευρώ.
Τα κρέατα τώρα, τα διαλέξαμε στο χασάπικο όπως και συζητήσαμε το ψήσιμο που ταίριαζε σε κάθε ένα κομμάτι που διαλέξαμε.
Πολύ νόστιμα τα συνοδευτικά, λαχανάκια βρυξελών και λαχανικά βουτύρου στα 4 ευρώ το άτομο τα οποία θα πρότεινα να μην έχουν ξεχωριστή χρέωση διότι ούτως ή άλλως τα κρεάτα δεν είναι φθηνά.
Συγκεκριμένα επιλέξαμε το terres major (19,5 ευρώ) και striploin αμερικής (18 ευρώ), εξαιρετικά σε γεύση και διαχείριση από τον ψήστη.
Συνολικά πληρώσαμε 93 ευρώ και αν θυμάμαι καλά, μας κέρασαν μαστιχούλα στο τέλος.
Φυσικά και θα ξαναπήγαινα να δοκιμάσω και τα ζυμαρικά, πίτσες αλλά και τις ποικιλίες τυριών/αλλαντικών που φαίνονταν πολύ ενδιαφέροντα.
Θα επέλεγα να καθήσω, είτε κοντά στη τζαμαρία, είτε στο μοναστηριακό διότι ως χώρος είχε περισσότερη ζεστασιά και σε κρατούσε πιο πολύ.
Μπράβο για την ποιότητα των προϊόντων και α' υλών και θεωρώ μικρές αλλαγές σε τιμές και συνοδευτικά θα βοηθούσαν.
Πολύ καλή και η εξυπηρέτηση, γρήγορη, κατατοπιστική και ευχάριστα χαμογελαστή.