ΠΕΥΚΟ

Μοντέρνες ταβέρνες

  Τήνου 12, Μελίσσια [Χάρτης]
  210 8040929
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Ώρες λειτουργίας:
Ανοιχτα απο Τριτη εως Κυριακη [19.00 μεχρι αργα το βραδυ] Κυριακες και το μεσημερι
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει ζωντανή μουσική Έχει δίκτυο Wifi Παροχές για ΑμεΑ Δέχεται πιστωτική κάρτα Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Ψαγμενα κρεατα ψημενα με γνωση στα καρβουνα. Ανοιχτα καθημερινα εκτος Δευτερας. Κυριακη μονο μεσημερι. Αναλλαμβανουμε καθε ειδους εκδηλωσεις

Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Μελίσσια, Αθήνα
Νοε
13
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Ταβέρνα με κλασική και σταθερή αξία στο πέρασμα των ετών στην περιοχή των Μελισσίων. Σίγουρα για κάποιον που δεν είναι της περιοχής είναι αρκετά δύσκολο να την εντοπίσει, καθώς βρίσκεται χωμένη κυριολεκτικά σε ένα στενάκι των Μελισσίων. Μπορείς ακόμη και να την προσπεράσεις αν δεν πας προσεκτικά ή αν δεν γνωρίζεις πού ακριβώς βρίσκεται.

Το καλοκαίρι μπορεί κάποιος να καθίσει στην αυλή η οποία σου μεταδίδει το αίσθημα της κλασικής γειτονιάς περασμένων εποχών και αποπνέει οικογενειακή ζεστασιά. Το ίδιο αίσθημα όμως θαλπωρής σου μεταδίδει και το εσωτερικό, ειδικά όταν έχει κρύο, γιατί η ταβέρνα διαθέτει και τζάκι. Η εσωτερική διαρρύθμιση δίνει την εντύπωση ότι οι χώροι δημιουργήθηκαν σταδιακά και έγιναν προσθήκες προϊόντος του χρόνου. Ο χώρος λοιπόν, είναι χωρισμένος σε διαφορετικά μέρη, εν είδει δωματίων. Εντύπωση κάνει η πολυχρωμία με τις καρέκλες αλλά και τα παραδοσιακά ρετρό διακοσμητικά αντικείμενα. Έχει επίσης και γωνιές με καναπέδες ή άλλα μεγαλύτερα τραπέζια για πολυπληθείς παρέες.

Η εξυπηρέτηση καλή, πρόθυμη, ζεστή, φιλότιμη. Η κυρία που μας πήρε παραγελία και μας σέρβιρε είχε την προθυμία να μας εξηγήσει και να μας κατευθύνει αναλόγως.

Στα του μενού θα χαρακτήριζα τον κατάλογο παραδοσιακό με τα κλασικά ψητά ελληνικά εδέσματα αλλά και με αρκετές πινελιές δημιουργικής ελληνικής κουζίνας και gourme γεγονός που κατατάσσει την ταβέρνα στις μοντέρνες.

Η αλήθεια είναι ότι ο κατάλογος είχε πολλά και αρκούντως ενδιαφέροντα πιάτα και δυσκολευτήκαμε αρκετά να επιλέξουμε. Παραγγείλαμε λοιπόν και δοκιμάσαμε τα εξής:

- Πατάτες τηγανητές με τηγανητά αυγά, έναπιάτο που κατά τη γνώμη μου είναι όλα τα λεφτά, τύφλα να έχουν τα ψητά και τα υπόλοιπα. Καταφτάνει γαβαθούλα με τις πατατούλες τούρλα και από πάνω τα αυγουλάκια ολόζεστα. Απλή αποθέωση. Πόσο απλό και καθημερινό μπορεί να είναι ένα πιάτο και ταυτόχρονα πόσο απίθανο γευστικά; Less is more τελικά.

- Μαστέλο Χίου με γλυκό ντοματίνι. Πραγματικά ο συνδυασμός πέρα από την γκουρμεδιά είναι πολύ καλός γευστικά. Η νοστιμιά ξεχείλιζε πανταχόθεν.

- Χοιρινά παντσετάκια με πατάτες τηγανητές, σε πολύ ικανοποιητική μερίδα, σωστά ψημένα με κανονικό λίπος και ζουμερά.

- Παϊδάκια γάλακτος με πατάτες τηγανητές, πιάτο κλασικό και διαχρονικό, μια χαρά.

- Ψητή μελιτζάνα Σαντορίνης, ίσως το μοναδικό πιάτο που δεν μας ενθουσίασε. Δεν ξέρω τι έφταιγε, το ψήσιμο, το αλάτι, δεν μας άφησε κάτι ως γεύση: άχρωμο, άοσμο, άγευστο.

- 1 κόκα

Στα συν της ταβέρνας:
- Στην αρχή καταφτάνει φρεσκοψημένο, ζεστό, "αχνιστό" ολόκληρο καρβελάκι χειροποίητο που πραγματικά το τρως και σκέτο. Είναι όλα τα λεφτά.
- Νερό σε κανάτα που ανανεώνεται συνεχώς.
- Οι τιμές που είναι πολύ καλές. Τα παραπάνω ανήλθαν σε 34.50 ευρώ.
- Ο κατάλογος που είναι παραγματικά πολύ ενδιαφέρων και σίγουρα όποιος πάει, θα αφήσει ανοιχτούς λογαριασμού, εκτός αν πάει με μεγάλη παρέα και έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει ποικιλία πιάτων. Τι να πρωοαναφέρω από αυτά που ζήλεψα και δεν κατάφερα να δοκιμάσω: κοτομπουκιές στα κάρβουνα, φλογεράκια, τηγανόψωμο χειροποίητο, τυροπιτάκια στα κάρβουνα. Κάποιες φορές έχει και πιάτα εκτός κατάλογου.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Μελίσσια, Αθήνα
Ιούλ
23
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Στο ΠΕΥΚΟ βρέθηκα με παρέα φίλων ένα βραδάκι καθημερινής. Δυστυχώς έκανε ψύχρα, έτσι προτιμήσαμε να καθίσουμε στο μέσα, στεγασμένο χώρο και σαφώς βγήκαμε χαμένοι. Γιατί το ΠΕΥΚΟ είναι στην ουσία δύο χωριστά πράγματα, μια αυθεντική καταπράσινη αυλή με ένα πεύκο στην άκρη και δική της είσοδο και ένα κλειστό χώρο που μάλλον σε μπερδεύει παρά σ’ ευχαριστεί.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. GPS για να βρεις την ταβέρνα δεν θα χρειαστείς υποχρεωτικά, η οδός Τήνου είναι κάθετος της Λεωφόρου Δημοκρατίας (έτσι ονομάζεται σ’ εκείνο το κομμάτι του ο φιδωτός δρόμος που ενώνει την Κηφισίας με την Πεντέλης διασχίζοντας τα Μελίσσια), φθάνει να έχεις κατά νου ότι και η Τήνου στο πρώτο της κομμάτι ονομάζεται Νικολάου Λιόδημου. Πλοηγό θα χρειαστείς όμως σίγουρα για να επιστρέψεις στον κεντρικό δρόμο. Παιχνίδι για γερά νεύρα, γιατί όσο απομακρύνεσαι από τη λεωφόρο η χάραξη και η σήμανση των δρόμων γίνεται εντελώς άναρχη και χρειάζεσαι πολλή τύχη για να μη χαθείς ανεπανόρθωτα. Η εύρεση χώρου στάθμευσης ούτε απλή ούτε ακατόρθωτη (5 έως 6 στα 10).

Εφόσον λοιπόν επισκεφθείτε το ΠΕΥΚΟ με καιρό που επιτρέπει να καθίσετε έξω, ούτε καν να ρίξετε μια ματιά στο μέσα χώρο. Η στενόμακρη αυλή είναι αφενός φροντισμένη και καθαρή, αφετέρου σωστά αξιοποιημένη, με καμιά 12 - 15 τραπέζια σε σωστές αποστάσεις μεταξύ τους. Επειδή το μέρος, μολονότι γωνιακό, είναι ήσυχο και τα φυτά δημιουργούν πρόσθετη ηχομόνωση, το περιβάλλον σε ταξιδεύει δεκαετίες πίσω, κάθεσαι στο ταβερνάκι της γειτονιάς, ρομαντζάρεις και τσιμπάς ό, τι τραβά η όρεξή σου.

Ο μέσα χώρος, το κύριο κτίσμα δηλαδή, είναι, και στεναχωριέμαι που το λέω, κάθε άλλο παρά ελκυστικός. Ένα αλαλούμ στη διαρρύθμιση και διακόσμηση, που καταστρέφει τα λίγα εναπομείναντα αυθεντικά στοιχεία. Αρχίζοντας από την ξεχωριστή είσοδο, πιο λαχανί κι από λαχανί, που δε δείχνει παλιά αλλά κακόμοιρη, περνώντας στους ατάκτως τοποθετημένους καθρέφτες, τους κακόγουστα βαμμένους τοίχους αριστερά και δεξιά από το ωραίο παλιό τζάκι, τα άσχετα και όπως να ‘ναι τοποθετημένα κάδρα, τις χιλιοχρησιμοποιημένες αφίσες από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και κλείνοντας με τα εντελώς λάθος τοποθετημένα τραπέζια που αφήνουν ανεκμετάλλευτα τα συμπαθητικά μιντέρια περιμετρικά της αίθουσας. Ο τοίχος του μπροστινού μέρους του κτίσματος έχει αντικατασταθεί με πτυσσόμενη τζαμαρία, όμως αυτό που λείπει είναι η σωστή σύνδεση με την αυλή. Ας ζητήσουν τη βοήθεια ενός επαγγελματία, πιστεύω ότι με λίγα χρήματα μπορούν να αναβαθμίσουν το μέσα χώρο και να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό ενιαίο σύνολο με την αυλή.

Προς το παρόν δίνω τη βάση: 2.
Το ΠΕΥΚΟ είναι οικογενειακή επιχείρηση. Η μητέρα στην κουζίνα, συνεπικουρούμενη από την κόρη, η οποία όμως έχει όλο το βάρος του σέρβις (τα καταφέρνει μια χαρά, γιατί καταφέρνει να βγάλει αβίαστα το αίσθημα ότι εδώ είστε στο σπίτι μου και σας φροντίζω εγώ), και ο πατέρας στο στρατηγικό ρόλο του ψήστη, που για την κουζίνα αυτού του τίμιου μαγαζιού είναι εξαιρετικά σημαντικός. Άλλο προσωπικό δεν είδα, υποθέτω ότι τα Σαββατοκύριακα και τις ημέρες που φιλοξενούν live μουσική θα προστίθενται ενισχύσεις. Οφείλω επίσης να προσθέσω ότι τα μισά μέλη της παρέας μου είναι γείτονες και τακτικοί θαμώνες του μαγαζιού, έτσι η περιποίηση ήταν ιδιαίτερα φιλική και εγκάρδια. Άριστα 4.

Η κουζίνα θα αρκεστεί σε ένα 3, επειδή πιστεύω ότι πράγματι έχει δυνατότητες βελτίωσης. Πολλά πάνω κάτω, και θα το εξηγήσω: Ενώ η σαλάτα «Πεύκο» με ενθουσίασε με τη φρεσκάδα της πρασινάδας της (τόσο τραγανή σαλάτα είχα χρόνια να δοκιμάσω), τα αρμυρίκια με τη γενναία φέτα ψητού κατσικίσιου (;) τυριού δεν είχαν στραγγιστεί σωστά πριν μπουν στο πιάτο και έχασαν την αναμενόμενη τραγανή υφή. Ενώ τα τυροπιτάκια (κατά τη γνώμη μου: μπουρέκια) στα κάρβουνα είναι και πρωτότυπα και νόστιμα, το ψητό μαστέλο, ολόσωστα και της ώρας περασμένο από την ψησταριά, συνοδεύεται από μια αστεία μικρή ποσότητα γλυκού από ντοματίνι, χρειάζεται η τριπλάσια ποσότητα για να κοντράρει η γλύκα την αλμύρα. Ενώ οι κοτομπουκιές στα κάρβουνα είναι ένα θεϊκό σουβλάκι με μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου τυλιγμένα σε σος μουστάρδας (και το λέει αυτό ένας δεδηλωμένα όχι φίλος του κοτόπουλου), τα χοιρινά πανσετάκια δεν τυγχάνουν παραπλήσιας περιποίησης. Τι θα σας συνιστούσα να παραγγείλετε οπωσδήποτε: Κολοκυθοκεφτέδες, εφόσον υπάρχουν, και το απίστευτα νόστιμο χειροποίητο λουκάνικο, την επόμενη φορά θα το παραγγείλω ως μερίδα να το ευχαριστηθώ.

Το ψωμί είναι home made, γι’ αυτό και μόνο αξίζει να το τιμήσετε. Σας φέρνουν μαζί ένα ντιπ γιαουρτιού, και βέβαια φρέσκο νεράκι σε κανάτα. Ήπιαμε μπύρα «Μύθος» βαρελίσια οι περισσότεροι και ένα καρτούτσο λευκό (στη σωστή θερμοκρασία και αρωματικό) αυτή που μένει δυο δρόμους παρακάτω. Το highlight της βραδιάς ήταν σίγουρα η πιατέλα με λουκουμάδες (ή μήπως ήταν σβίγκοι;) που προσγειώθηκε στο τραπέζι μόλις σηκώθηκαν τα πιάτα. Κόλαση!

Ο λογαριασμός χωρίς τα ποτά δεν ξεπέρασε τα 50 € για τέσσερα άτομα, συνεπώς καθαρό 4 στο κουτάκι του vfm. Οι σαλάτες τιμώνται 6-7 €, τα ορεκτικά 4-5 € και τα της ώρας 6 €. Όπως καταλαβαίνετε, παρά τις επί μέρους ενστάσεις, η επίσκεψη στο ΠΕΥΚΟ με ικανοποίησε τόσο που ευκαιρίας δοθείσης θα την επαναλάβω, άσχετα από την απόσταση που θα έχω να διανύσω. Σε όσους μένουν στα Β. Π. συστήνω μια καλοκαιρινή δοκιμή ανεπιφύλακτα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Μελίσσια, Αθήνα
Μάρ
15
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Τσικνοπέμπτη. Μια πονεμένη ιστορία της Ελληνικής εστίασης, συνήθως ταυτισμένη με άθλιο φαγητό, τραγικό service, τσιμπημένες τιμές, εκνευρισμό, συνωστισμό και προσπάθεια των εστιατορίων να ρεφάρουν την χασούρα προηγούμενων ημερών. Μια ''ξεπέτα'', όπως θα την χαρακτήριζε και ο φίλος μου ο Δημήτρης, ίσως και η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια του (ξεπεσμένου) Megalou καναλιού. Για κάποιο λόγο αποφασίσαμε ότι φέτος έπρεπε και εμείς να τσικνίσουμε, παρέα με την ''κουτσή Μαρία'' και τον κάθε ''πικραμένο''. Από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς, φυσικά εξαιρούνται για λόγους συναδελφικής αλληλεγγύης, όλοι οι φίλοι χρήστες του ask4food.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 και ώρα 20:00. Το σχέδιο είχε καταστρωθεί με προσοχή. Είχαμε αφήσει πολλούς ανοικτούς λογαριασμούς με επιχείρηση ''κρεατολαγνείας'' των ΒΠ. Ολοκλήρωσα επιτυχώς την κράτησή μας μέσα από το site της επιχείρησης στο internet και το ανακοίνωσα περιχαρής στην γυναίκα μου. Υπολόγισα όμως χωρίς τον δαίμονα της τεχνολογίας.

(Τσικνο)Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 και ώρα 14:00. Κατόπιν σχετικής επικοινωνίας, διαπίστωσα ότι το υπόψη εστιατόριο δεν παρακολουθούσε καθόλου τις ιντερνετικές κρατήσεις και υλοποιούσε μόνο τηλεφωνικές. Καλή η σχεδίαση αλλά η εκτέλεση κάπου χώλαινε. Δεν πειράζει συμβαίνουν αυτά, ας μην ξεχνάμε ότι αυτές οι διαδικασίες (τουλάχιστον στην Ελλάδα), βρίσκονται ακόμη σε νηπιακό στάδιο και αντιμετωπίζουν πολλές ''παιδικές ασθένειες''. Έχω λοιπόν εισπράξει την παραπάνω κρυάδα και είμαι περίπου έτοιμος να τα παρατήσω. Περιδιαβαίνω τις ανακοινώσεις των εστιατορίων στο ask4food και την προσοχή μου αποσπά το ΠΕΥΚΟ. Το άκουγα για πρώτη φορά. Από μια γρήγορη περιήγηση διαπίστωσα μια υποτονική παρουσία στο site, κυρίως από χρήστες μικρότερης δυναμικότητας, όχι τόσο ευρέως γνωστούς στην ask4foodντιανή κοινότητα. Δεν απογοητεύθηκα, οι κριτικές ήταν γενικά συμπαθητικές, το μενού αυτό μιας ''εμπλουτισμένης'' κρεατοταβέρνας, οπότε δεν το πολυσκέφθηκα και πραγματοποίησα την κράτηση μέσα από την πλατφόρμα του ask4food. Τι είχαμε, τι χάσαμε;

Πεντέμισι ώρες αργότερα.

Τα δαιδαλώδη ανθυποδρομίδια της περιοχής των Μελισσίων, μια πρόκληση για κάθε GPS, ακόμη και αν αυτά είναι της τελευταίας γενιάς του Αμερικανικού στρατού, αυτά που βρίσκουν τοποθεσίες με ακρίβεια εκατοστού. Τι ρυμοτομία είναι αυτή, τι κακοποίηση μιας περιοχής, η οποία μέχρι και πριν 30 χρόνια μπορεί να ήταν βοσκοτόπια, στα οποία έβοσκαν αμέριμνα αγελάδες, κατσικάκια και λοιπά αμνοερίφια; Αθάνατη Ελλάδα, στην κακοποίηση και στην κονσερβοποίηση είσαι αδιαφιλονίκητη πρωταθλήτρια!! Σε ένα από τα σχετικά μεγάλα ανθυποδρομίδια της περιοχής στην οδό Τήνου, στέκει διακριτικά και το ΠΕΥΚΟ. Λέω διακριτικά, διότι αν δεν υπήρχε η φωτεινή επιγραφή του μαγαζιού το πιθανότερο είναι ότι θα το προσπερνάγαμε. Παρκάραμε με ιδιαίτερη δυσκολία, δεν ξέρω τι βαθμό δυσκολίας parking θα του έβαζε ο fratello που ειδικεύεται σε αυτό τον τομέα. Η ονομασία του εστιατορίου δεν διεκδικεί βραβείο πρωτοτυπίας και ναι σωστά μαντέψατε, οφείλεται στο μεγάλο πεύκο που δεσπόζει στο οικόπεδο.

Ο χώρος είναι αυτός μιας απλής τυπικής ταβερνούλας, θα μπορούσα να τον προσεγγίσω συνολικά, ως κάτι μεταξύ μιας παλιάς ταπεινής μονοκατοικίας, ενός εξοχικού κέντρου και ενός χαμηλοτάβανου παραπήγματος. Ο πρώτος γρίφος που θα κληθείτε να επιλύσετε είναι να βρείτε την μικρή πόρτα εισόδου, ειδάλλως θα σας βλέπω να μπαίνετε λίγο ''ανορθόδοξα'' από την αυλή και στην συνέχεια την ψησταριά. Στα ενδότερα υπάρχουν δύο (περίπου) διακριτοί εσωτερικοί χώροι, αυτός με το τζάκι που μου φάνηκε πιο συμπαθητικός και καλύτερα φωτισμένος και ο άλλος που πρέπει να παίζει μέσα έξω και ο οποίος ήταν ημιτελώς φωτισμένος. Το τζάκι, μερικά ερασιτεχνικά έργα ζωγραφικής σε ευχάριστους τόνους, κάποια πορτρέτα καλλιτεχνών, οι πολύχρωμες ξύλινες καρέκλες και ο κορμός του πεύκου που βρίσκεται στο...... εσωτερικό του μαγαζιού, είναι τα λίγα στοιχεία που απέσπασαν την προσοχή μας. Ίσως η καλοκαιρινή αυλή να είναι πιο συμπαθητική, αν και από ότι κατάλαβα, δεν πρέπει να είναι και ιδιαίτερα μεγάλου μεγέθους και χωρητικότητας.

Διέκρινα μεγάλη ανοχή στο θέμα του καπνίσματος, χαρακτηριστικά θα πω ότι το ζευγαράκι του διπλανού μας τραπεζιού, πρέπει να κάπνισε μισό πακέτο τσιγάρα σε δύο ώρες (τα πιάτα τους έμεναν μισοφαγωμένα αλλά το τσιγάρο τσιγάρο). Θα συμφωνήσω με τον φίλο που μνημονεύει ότι οι τουαλέτες χρήζουν μιας σοβαρής ανακαίνισης. Σουμάροντας όλα τα παραπάνω, οι 2 ντοματούλες είναι μια τίμια βαθμολογία για τον χώρο.

Το service γίνεται από μια κυρία πιθανόν σε ρόλο αρχισερβιτόρου, ίσως είναι και ιδιοκτήτρια και δύο (εμφανώς άπειρους) νεαρούς βοηθούς. Ήταν γενικά ευγενικό, διακριτικό και αποδεκτό, αν και λίγο άτολμο και αποστασιοποιημένο. Τα σημεία που με αιφνιδίασαν θετικά ήταν τα εξής. Δύο ώρες πριν την άφιξή μας δέχθηκα τηλέφωνο από την κυρία, η οποία μου διευκρίνισε ότι το τραπέζι ήταν γενικά διαθέσιμο (λόγω της ''ημέρας'' και του πλήθους κρατήσεων) από τις 19:30 έως και τις 22:00. Την ευχαρίστησα για την διευκρίνηση και την έγκαιρη ενημέρωση και την διαβεβαίωσα ότι θα έχουμε αναχωρήσει πολύ νωρίτερα. Το δεύτερο ήταν ότι αφού καθίσαμε, η κυρία ανέλαβε πρωτοβουλία να μας μετακινήσει σε άλλο τραπέζι. Ο λόγος ήταν ότι το διπλανό μας τραπέζι είχε ''καταληφθεί'' από καμιά δεκαριά παιδάκια σε ''ημιάγρια'' κατάσταση, κάτι μεταξύ Ζουλού και Ινδιάνων Απάτσι. Το σκηνικό συμπλήρωναν οι ατάραχοι γονείς τους στο διπλανό τραπέζι, σε ρόλο παθητικού παρατηρητή, να καμαρώνουν τα βλαστάρια τους. Λυπάμαι τους ταλαίπωρους πελάτες που μετά κάθισαν δίπλα τους. Το Panadol extra θα ήταν σίγουρα επιβεβλημένο μετά από ένα τέτοιο ''μαρτύριο''. Η ροή των πιάτων μας, σε γενικά αποδεκτούς χρόνους. Θα ήταν άδικο να παραλείψω ότι μετά τις 22:00 υπήρχε και ένα ζωντανό live ντουέτο, περισσότερες λεπτομέρειες όμως δεν γνωρίζω, διότι έφυγα πριν την έναρξη του.

Το menu (μαζί με τις τιμές) είναι διαθέσιμο στο αναβαθμισμένο προφίλ της επιχείρησης εδώ στο ask4food, κάτι το οποίο πάντα εκτιμώ και δείχνει σεβασμό στον καταναλωτή. Είναι λογικής έκτασης, αυτά που περιμένει κάποιος σε μια κρεατοταβέρνα, εμπλουτισμένο με κάποια πιάτα ημέρας, όπως το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι για την Τσικνοπέμπτη και κάποια πιάτα έκπληξη όπως την ταλιάτα, την πικάνια και το burger με black angus!!

Η αλήθεια είναι ότι αμφιταλαντεύθηκα αρκετά μέχρι να παραγγείλω και η τελική απόφαση ήταν να κινηθούμε όσο το δυνατόν πιο all around και στο πνεύμα της ημέρας. Στο τραπέζι μας παρέλασαν τα παρακάτω:

-Καρβελάκι ψωμί, φρεσκότατο, το οποίο έδινε την εντύπωση χειροποίητου. Κοστολογείται 1€ το άτομο αλλά νομίζω ότι τα αξίζει τα λεφτά του.

-Χόρτα ζοχοί με ψητό κατσικίσιο τυρί στα 6€. Καλοβρασμένα, αξιόλογα τα χόρτα, με το συμπαθητικό κατσικίσιο τυρί να αποτελεί μια ωραία εισαγωγή στο δείπνο μας.

-Φάβα παντρεμένη στα 4€. Γευστικά συμπαθητική, αλλά από απόψεως υφής ήταν υδαρή, σχεδόν νερουλή και ακροβατούσε οριακά ανάμεσα στην αποτυχία και το απλώς αποδεκτό.

-Κοντοσούβλι ως πιάτο ημέρας στα 10€. Πλούσια μερίδα, μπαμπάτσικα κομμάτια, καλοψημένο, σωστά αρτυμένο, νόστιμο, αλλά λίγο σκληρούτσικο, ένα πιάτο που θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Θετική εντύπωση προκάλεσε η για ταβέρνα πρωτότυπη παρουσίαση του πιάτου, σε μια ωραία ξύλινη τάβλα, μαζί με λίγες συμπαθητικές πατατούλες και μουστάρδα.

-Μισό κιλό αρνίσια παϊδάκια στα 14€. Έχω ασφαλώς φάει πολύ καλύτερα. Κάποια παϊδάκια ήταν σωστά κομμένα και κάποια όχι και τόσο, κάποια ήταν σωστά ψημένα και κάποια λιγότερο καλά, παρόλα αυτά δεν μπορώ να πω ότι μας άφησαν ανικανοποίητους.

-Μια μοσχαρίσια γάλακτος στα 13€. Νορμάλ ποσότητα, σωστά κομμένη, με λογική αναλογία λίπους. Ζητήθηκε (όπως πάντα) ψημένη medium, αλλά σερβιρίστηκε medium well. Παρόλα αυτά ήταν πολύ τρυφερή, πολύ ζουμερή, νόστιμη και σωστά αρτυμένη και μας άφησε πλήρως ικανοποιημένους. Σερβιρίστηκε όπως και το κοντοσούβλι.

-Μισό λίτρο χύμα κόκκινο κρασί (θύμιζε cabernet) στα 3€, πολύ παραπάνω από συμπαθητικό και αποδεκτό, από τα πιο αξιόλογα που έχω γενικά δοκιμάσει σε ταβέρνες.

Check please
Στα 52€ με απόδειξη. Άξιο μνείας ότι πληρώσαμε με πιστωτική κάρτα, κάτι μη αναμενόμενο από το concept του χώρου.

Κατέληξα ότι:
Τίμια, φιλότιμη και αξιοπρεπής πρόταση, η πρώτη διαπίστωση. Ο χώρος μπορεί να μην είναι το πιο δυνατό σημείο της επιχείρησης, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να βλέπουμε το δέντρο (έστω και αν αυτό είναι πεύκο) και να χάνουμε το δάσος. Το ΠΕΥΚΟ λοιπόν δεν είναι ούτε το Grande Bretagne, ούτε καν μια premium νεοκρεατερί, αλλά μια απλή συνοικιακή κρεατοταβέρνα και ως μια τέτοια πρέπει να αξιολογηθεί. Το φαγητό, με τα λίγα λαθάκια που προανέφερα, κυμαίνεται από καλό και άνω και εκτιμώ ότι δεν θα σας απογοητεύσει.

Διαπίστωση δεύτερη και τελευταία. Στο site γράφουν πολλοί χρήστες, κάποιοι επιτυχημένα με πολλούς σκούφους και κάποιοι άλλοι όχι και τόσο αναγνωρίσιμοι και προβεβλημένοι, με λιγότερους σκούφους. Ο διάσημος Αμερικανός pop artist Andy Warhol, είχε πει ότι μελλοντικά όλοι θα δικαιούνται 15 λεπτά ''δημοσιότητας''. Την ίδια κατ' αναλογία προσοχή, ανταμοιβή και ''δημοσιότητα'', ίσως να δικαιούνται και ορισμένοι λιγότεροι προβεβλημένοι χρήστες του site, τουλάχιστον αυτοί που την αξίζουν.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Μελίσσια, Αθήνα
Μαι
19
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Επίσκεψη στο πεύκο μετά από 10 χρόνια. Και η πρώτη εντύπωση θετική. Η αυλή ευχάριστη αυτή την περίοδο, με ωραία απαλή διακόσμηση. Σε προδιαθέτει θετικά. Το μοναδικό που δεν μου άρεσε στην πορεία ήταν το γεγονός ότι ανάμεσα στις ομπρέλες της αυλής υπήρχαν κενά με αποτέλεσμα να πέφτουν στο φαγητό-ποτό διάφορα από τα δέντρα.

Το πεύκο το κατατάσσω στην κατηγορία των ταβερνών όπου πας να φας κρέας, οπότε στα ορεκτικά δεν δίνω πολύ σημασία.
Κυριακή μεσημέρι και υπήρχαν 3 παρέες και στη συνέχεια άλλες 3-4. Η εξυπηρέτηση φιλική και άμεση. Χαρακτηριστικά, κάποια στιγμή μου έπεσε το πιρούνι κάνοντας τον χαρακτηριστικό ήχο. Σε λιγότερο από μισό λεπτό μου είχαν φέρει καινούργιο, χωρίς να προλάβω να το ζητήσω.
Πήραμε:

Παϊδάκια (28 ευρώ το κιλό): καλοψημένα και ζουμερά όπως τα θυμόμουν από παλιά. Το κυριότερο όμως είναι ότι όλα τα κομμάτια τρωγόντουσαν. Δηλαδή δεν είχε πάνω πάνω τα καλά μέρη και από κάτω τη φύρα του αρνιού. Άριστα.
Μπριζόλα χοιρινή (10 ευρώ): με σως μουστάρδας και μπεϊκον. Για να πω την αλήθεια είμαι πιο παραδοσιακός και ο συνδυασμός της μουστάρδας και του μπεϊκον δεν μου έδενε σαν γεύση. Αντίθετα η μπριζόλα από μόνη της μεγάλη σε μέγεθος, μαλακή και νοστιμότατη. Θα την προτιμούσα σκέτη με ρίγανη-λεμόνι.
Για μένα τα ανωτέρω φτάνουν για να επισκεφτείς το μαγαζί. Και την επόμενη φορά θα επεκταθώ και σε μπιφτέκι, ψαρονέφρι.

Επειδή όμως το ελληνικό dna επιβάλλει και τα πρώτα μέχρι να έρθει το κυρίως, πήραμε:
Πατάτες τηγανιτές (3,50): ελαφριές, κανονική μερίδα, χωρίς λαδίλες.
Τζατζίκι (3,50): σερβιρισμένο σε ποτήρι. Απλά καλό
Χωριάτικη (6,50): το ίδιο κι εδώ
Φάβα (4,00): μεγάλη μερίδα, η οποία όμως ήταν φορτωμένη με κρεμμύδι, ντομάτα και σως μπαλσάμικου, η οποία δεν μου έδενε όμως
Κρασί χύμα (8€ το κιλό): ζαλίζει ευχάριστα
Ψωμί (2 ευρώ): δικό τους, από τα ισχυρά ατού για βούτες στην πιατέλα με τα παϊδάκια

Σαν συμπέρασμα νομίζω είναι μια καλή επιλογή, ειδικά καλοκαιρινούς μήνες

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη stelathen.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Μελίσσια, Αθήνα
Σεπ
29
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Παρασκευή 25/9 4 άτομα μετά απο αρκετό καιρό επισκεφτήκαμε το ΠΕΥΚΟ.
Τηλεφωνική κράτηση από προηγούμενη ημέρα με τη Ντίνα να μας διευκολίνει στον προβληματισμό μας εάν θα καθίσουμε μέσα ή έξω αναλόγως τον καιρό (εννοώ ευελιξία στο να πηγαινοφέρει το τραπέζι απο μέσα-έξω και τούμπαλιν, κάτι που όπως και να το κάνεις είναι μια αναστάτωση για το μαγαζί)...

Στο Πεύκο πάμε χρόνια, τώρα όμως επιτέλους ήρθε η ώρα να γράψω την άποψή μου (και με την ευκαιρία των νέων πιάτων που έχει προσθέσει)

Αρχικά θα πω ότι ο χώρος είναι πολύ καθαρός και περιποιημένος (μέσα - έξω).
Η αυλή έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σε παραπέμπει σε εκτός Αθηνών μέρος, ενώ ο μέσα χώρος το χειμώνα με το τζάκι αναμμένο είναι επίσης πολύ φιλικός και "ζεστός".

Εξυπηρέτηση άμεση-φιλική με χαμόγελο (εντάξει μπορεί να είμαστε πελάτες χρόνια και να μας συμπεριφέρονται πιο οικεία, παρόλα αυτά σημειώνω ότι ΠΑΝΤΑ έτσι ήταν).

Στο φαγητό-γεύση λοιπόν, όπου παραγγείλαμε:
1 μοσχαράκι (κάτι.. δε θυμάμαι το υποκοριστικό του) όπου ουσιαστικά είναι η γνωστή σπαλομπριζόλα χωρίς το κόκκαλο σερβιρισμένη σε μικρές μπουκίτσες με μία ελαφριά σάλτσα ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ πιάτο (όπως πάντα ο ψήστης ψήνει απίθανα)

1 τηγανιά χοιρινή πάρα πολύ νόστιμη

1 σταμναγκάθι (βρασμένο τόσο-όσο και τσιγαρισμένο χωρίς να έχει τη γεύση της "λαδίλας") ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!

1 κοτομπουκιές πολύ νόστιμες

1 ντοματοκεφτέδες

1 κιλό κρασί μοσχοφίλερο (ελαφρύ, εύγευστο μια χαρά για την εποχή - ακόμη έχουμε 45 Αυγούστου... )

2 ή 3 καραφάκια τσίπουρο

Στο τέλος μας έφερε κέρασμα ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ!!! που είχα να φάω απο τα παιδικά μου χρόνια με λίγη σοκολάτα..... κολασμένη γεύση.... Μπράβο Ντίνα! (και τί πρωτότυπη ιδέα).

Ένα εστιατόριο που σέβονται τον πελάτη, value for money με απίθανες γεύσεις (και ΑΚΟΜΗ δεν έχω δοκιμάσει τις περισσότερες νέες γεύσεις αλλά είμαι σίγουρη ότι είναι καταπληκτικές-έπονται επόμενες επισκέψεις)

Λογαριασμός 52 euro

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Μελίσσια, Αθήνα
Ιούλ
14
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Επίσκεψη βράδυ Παρασκευής 10-7-2015, παρέας 4 ενηλίκων και 2 παιδιων. Μετά από πολλά χρόνια και μάλιστα ηταν χειμώνας, επιστρέψαμε και πάλι. Αν και το συζητάμε από πολύ καιρό και ακούγωντας τα θετικά σχόλεια, τελικά εκ του αποτελέσματος, αργήσαμε να πάμε.

ΓΕΥΣΗ:
Από τις καλύτερες ψησταριές των βορείων προαστείων. Μοσχαρίσια γάλακτος (μοναδική) ζουμερή και καλοψημένη. Πικάνια (θέλω να την ξαναδοκιμάσω για τον τελικό σχολιασμό) πάντως ήταν αρκετά καλή. Μπιφτέκι μοσχαρίσιο (καλό) ζουμερότατο και υπερμεγέθες. Πατάτες τηγανιτές ολόφρεσκες, σαλάτα πράσινη ολόφρεσκη, ντοματοκεφτέδες (εχουμε φάει και καλύτερους), κολοκυθάκια τηγανιτά sticks και μαστέλο χιότικο (πολύ καλό). Για επιδόρπιο ένα μικρό μπισκοτοειδές με στρώση σοκολάτας.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ:
Χωρίς κανένα πρόβλημα.

ΧΩΡΟΣ:
Από τις καλύτερες αυλές που υπάρχουν μέσα στο πράσινο, σε προδιαθέτει πολύ θετικά. Η τουαλέτα όντως θέλει βελτίωση.

Και εν κατακλείδι στην εποχή που ζούμε και στο σημείο που βρίσκεται το Πεύκο, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στήριξη από όλους μας. Και φυσικά μέ απόδειξη.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Μελίσσια, Αθήνα
Μάρ
30
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Άριστη και γρήγορη εξυπηρέτηση. Λιτός ζεστός χώρος παραδοσιακής ελληνικής ταβέρνας.

Το μενού 25ης Μαρτίου είχε επίσης μπακαλιάρο σκορδαλιά (από τις 2 μερίδες στη μία ο μπακαλιάρος ήταν πολύ καλός στην άλλη λίγο ωμός, η σκορδαλιά πάρα πολύ καλή - στο χέρι όχι και στο μπλέντερ), καλαμαράκια (καλοτηγανισμένα) και ταραμοσαλάτα (είχε λίγο πιο έντονη απ' όσο θα περίμενα τη γεύση της πατάτας).

Η μελιτζάνα Σαντορίνης ήταν νόστιμη, τα κολοκυθάκια τηγανιτά με τυρί πολύ καλομαγειρεμένα. Καλό και το χύμα λευκό κρασί. Η τουαλέτα θέλει λίγο περισσότερη περιποίηση.

Ασφαλής επιλογή για "σπιτικό" φαγητό χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις για το χώρο. Θα ξαναπάω

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Μελίσσια, Αθήνα
Φεβ
21
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Αυτή τη φορά θα ξεκινήσω από το συμπέρασμα: Ελπίζω η εμπειρία μου από τη συγκεκριμένη ταβέρνα να μην είναι αντιπροσωπευτική και να έτυχα απλά σε μία άσχημη μέρα τους.

Έχοντας κάνει κράτηση την ίδαι μέρα το πρωί, αποφασίζουμε Κυριακή μεσημέρι να επισκεφτούμε για πρώτη φορά το ΠΕΥΚΟ, καθώς είχα διαβάσει πολύ καλές κριτικές. Κάνουμε τηλεφωνική κράτηση για 15.30 και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Φτάνουμε λοιπόν στο πεύκο κι αντικρίζουμε μία παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα, ζεστή, σε 2 χώρους.

Υπήρχαν και κάποια άδεια τραπέζια, βολευόμαστε λοιπόν σε ένα και εκεί μας ενημερώνουν για το εξής: Δεν υπάρχουν καθόλου μπιφτέκια, ψαρονέφρι, κοτόπουλο και δύο ορεκτικά (από το σοκ δεν θυμάμαι ποια). Μη φανταστείτε, ότι ο κατάλογος είναι ιδιαίτερα μεγάλος, οπότε οι επιλογές πια, ειδικά στα κυρίως, είναι απελπιστικά λιγοστές. Αν εξαιρέσεις και την προβατίνα (με την οποία δεν είμαστε φίλοι-υπήρχε όμως ακόμα ως επιλογή) απομένουν ελάχιστα- η χοιρινή μπριζόλα και το λουκάνικο συγκεκριμένα, τα οποία και παραγγείλαμε!

Αυτό που κυρίως με δυσαρέστησε (πέρα από την έλλειψη επιλογών), ήταν η εξήγηση της κοπέλας που μας εξυπηρετούσε, ότι τα κρέατα είχαν τελειώσει, επειδή είχαν πολύ κόσμο Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι..
Δε θα έπρεπε σε μία ταβέρνα να υπολογίζουν καλύτερα τις ανάγκες τους;
Ας είχαν 10 μπιφτέκια παραπάνω και ας μην τα χρησιμοποιούσαν. Ή ας μας έλεγαν στην είσοδο το θέμα που είχαν και ας αποφασίζαμε εμείς, αν θα παραμέναμε ή όχι..

Ίσως το 15.30 να είναι αργα; Δεν ξέρω, αλλά όταν δεν είναι όλα τα τραπέζια γεμάτα, προφανώς και δεν έχει τόσο πολύ κόσμο, που να έχουν εξαντληθεί τα πάντα..

Ως προς τα θετικά, οι μερίδες είναι πραγματικά χορταστικές, το κρέας ζουμερό και καλοψημένο και το ψωμί πάρα πάρα πολύ νόστιμο και φρέσκο!

Θα της ξαναδώσω μία ευκαιρία; Δεν ξέρω, μάλλον δύσκολα, παρότι αναγνωρίζω, ότι μπορεί να έπεσα σε περίεργη περίπτωση. Αλλά η πρώτη εντύπωση παίζει πάντα σημαντικό ρόλο..

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Μελίσσια, Αθήνα
Σεπ
22
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Εχει γινει στεκι μας. Πολυ καλη θεση με ανετη προσβαση πολυ καλη ποιοτητα κρεατων και ο ψηστης.... ΑΡΙΣΤΟΣ!!!

Επισης αριστο ζυμωτό ψωμι απο τα χερακια της Ντινας και βεβαια πολυ καλο ρακι και κρασι (απο αυτο που το πρωι ξυπνας τζαμι! οσο και ναχεις πιει! ) σε πολυ καλο περιβαλλον με πολυ φιλικη εξυπηρετηση. Ησυχο, χωρις περιτες βαβουρες και με εξαιρετικο κηπο - ποιημα για το καλοκαιρι. Το καλυτερο ομως ειναι η πολυ καλη σχεση ποιοτητας και τιμης. Επισης καλες μεριδες ψητων.

Τελευταια δοκιμασαμε μπιφτεκι και σταβλισια μπριζολα πολυ καλοψημενα και σε καλη ποσοτητα μεριδας. Αυτα, μαζι Με σαλατα και ενα πρωτο πιατο και (αφθονο) κρασι η τιμη ανα ζευγαρι δεν υπαρβαινει τα 30 €. Πολυ καλη προταση ταβερνας με επικεντρο στα ψητα για τα Μελισσια.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Μελίσσια, Αθήνα
Οκτ
12
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Έχοντας πέσει στα δίχτυα της διαφήμισης, πήραμε μια συννεφιασμένη Κυριακή το δρόμο για τα Μελίσσια. Το γεγονός ότι το Πεύκο εμφανίζεται σταθερά στην αρχική σελίδα του ask4food εδώ και καιρό μου κίνησε την προσοχή και μελέτησα την περίπτωσή του. Η περιγραφή και οι φωτογραφίες που το προμοτάρουν σε συνδυασμό με τις περισσότερες –θετικότατες- κριτικές συνέθεταν ένα ελκυστικό πακέτο, οπότε ρυθμίσαμε το gps και αφήσαμε την ασώματο φωνή να μας οδηγήσει.

Το παρκάρισμα ήταν εύκολο, καθώς και η διαδρομή, απλώς, εάν δεν είναι κανείς περίοικος, χρειάζεται να μελετήσει λίγο το χάρτη για να εντοπίσει σε ποιο ύψος της λεωφόρου Δημοκρατίας να πάρει τη στροφή. Το εστιατόριο βρίσκεται σε οικιστική περιοχή και ομολογώ ότι δεν θα ήθελα να είμαι γείτονάς του. Με το που βγήκαμε από το αυτοκίνητο, η μύτη μας συνέλαβε τη χαρακτηριστική τσίκνα. Οσφρανθήκαμε λοιπόν την παρουσία του και προχωρήσαμε προς τα εκεί.

Το προσωπικό μας υποδέχτηκε ευγενικά και μας υπέδειξε το τραπέζι μας. Το εσωτερικό χωρίζεται σε δύο επίπεδα, το πιο χειμωνιάτικο με το τζάκι και το ντεμί-σαιζόν που διαθέτει τζαμαρία, η οποία όταν πήγαμε ήταν ανοιχτή. Οι τοίχοι είναι πέτρινοι και φιλοξενούν τα φυσιολατρικά έργα του ιδιοκτήτη. Τα τραπέζια είναι ξύλινα και στη μέση της αίθουσας βρίσκεται ένας αληθινός κορμός δέντρου. Η γενική εντύπωση είναι, νομίζω, του επιμελώς ακατέργαστου. Απέχει πάντως από την αίσθηση που είχα αποκομίσει από τις φωτογραφίες, που ίσως λόγω φωτισμού, εμφανίζουν το μαγαζί ελαφρώς κομψότερο.

Ανοίγοντας τον κατάλογο, τα πρόσωπά μας ακτινοβόλησαν: οι τιμές ήταν φιλικότατες (σταβλίσια στα 14 ευρώ δεν μου έχει ξανατύχει). Κάποια προηγούμενη κριτική αναφέρει τυροπιτάκια στα κάρβουνα, τα οποία είχα κατά νου να παραγγείλω, αλλά δεν υπήρχαν. Συμβιβαστήκαμε με ένα ψητό ταλαγάνι και μια μερίδα χόρτα για αρχή. Ειδική μνεία αξίζει να γίνει στο φρεσκοψημένο καρβελάκι που μας έφεραν ως κουβέρ και ήταν εξαιρετικό.

Από τα κυρίως κρεατικά επιλέξαμε παϊδάκια προβατίνας (8 ευρώ) και πικάνια (στα 16 ευρώ, το ακριβότερο του καταλόγου). Δεδομένου ότι δεν είχα και στο χωριό μου πικάνια, την παρήγγειλα περισσότερο από περιέργεια να μάθω τι είναι. Η Wikipedia με είχε ενημερώσει ότι πρόκειται για ένα μέρος του μοσχαριού δημοφιλές στη Βραζιλία, το οποίο αποδίδεται στα ελληνικά ως κιλότο. Περίμενα όμως να το δω και από κοντά επί του πιάτου.

Τα παϊδάκια της προβατίνας ήταν νόστιμα, μεγάλα, με μεστή γεύση. Η πικάνια μου, πάλι, δεν μας ευχαρίστησε το ίδιο. Αρχικά ερωτήθηκα πώς τη θέλω ψημένη και τη ζήτησα medium. Ήρθαν τρία κομμάτια μοσχαριού πράγματι μέτρια ψημένου, ήταν όμως σχετικά σκληρά και με όχι αξιομνημόνευτη γεύση. Έδωσα στο συνοδό μου λίγο να δοκιμάσει και περάσαμε μερικά λεπτά μασώντας και αναμασώντας σαν μηρυκαστικά. Ίσως κάτι να ξέρουν στη Βραζιλία που το ψήνουν με το λίπος του.

Μαζί με το φαγητό μας παραγγείλαμε και μισό λίτρο από ένα συμπαθέστατο κόκκινο κρασί. Στο τέλος μας προσφέρθηκε κέρασμα μπισκοτογλυκό, καλό στη γεύση, αλλά με πολύ λασπώδη υφή. Δεν παραπονιέμαι, όμως, αλλού δεν φέρνουν τίποτα. Συνολικά πληρώσαμε 39 ευρώ τα 2 άτομα, λογικό. Κάποιος πριν από μένα παραπονιέται για το κάπνισμα, όταν ήμασταν εκεί όμως, τασάκια δεν υπήρχαν στα τραπέζια και ο φίλος μου, που καπνίζει, αναγκάστηκε να βγει έξω, όπως και άλλοι ομοϊδεάτες του.

Παρά τις αστοχίες, το Πεύκο είναι ένα εστιατόριο που θα ήθελα να ξαναεπισκεφθώ. Μπορεί να μην επαναλάβω την πικάνια, αλλά τα υπόλοιπα κρεατικά του καταλόγου τα διατηρώ ακόμα στη μνήμη μου σαν δέλεαρ. Ελπίζω να αξίζουν, όταν ξαναπάω, θα σας πω.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια