ΚΑΝΑΡΙΑ

Ψαροταβέρνες

  Κανάρη 119, Μοσχάτο [Χάρτης]
  210 9422119

Περιγραφή
Φρέσκα ψάρια από τις Κυκλάδες,Γαρίδα γάμπαρη. Καθημερινά ανοιχτό, Κυριακή μόνο μεσημέρι!


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Μοσχάτο, Αθήνα
Δεκ
31
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Μοσχάτο..... μια περιοχή με πολλά μεζεδοπωλεία, ταβέρνες, ουζερί σκόρπια στα στενά της....

Δευτέρα βράδυ όμως στο Μοσχάτο τα περισσότερα από αυτά είναι κλειστά και μην θέλοντας να κάνουμε την κλασσική επιλογή της Δευτέρας για όσους ξέρουν την περιοχή... αρχίσαμε να γυρνάμε τα στενά πιστεύοντας ότι μπορεί να βρούμε και κάποιο άλλο ανοιχτό λόγω εορτών....... μπα από τα υπόλοιπα γνωστά μας μέρη όλα κλειστά

θυμήθηκα ότι σε ένα στενό σε μια αυλή σπιτιού είχα δει μια ταμπέλα το καλοκαίρι θεωρώντας ότι πρέπει να είναι καινούριο και είπα ας κάνουμε τον κόπο να το βρούμε... μην ξέροντας τίποτα παραπάνω για το μαγαζί

<>

εξωτερικά είναι μια αυλή παλιού διώροφου σπιτιού, όμορφη για καλοκαιράκι

μπαίνοντας μέσα έχουμε έναν ενιαίο χώρο όντως του παλιού σπιτιού, όπου διατηρούνται σχεδόν όλα από τα δομικά του στοιχεία, πχ δάπεδο μωσαϊκό, ξύλινα κουφώματα, γενικά λιτή διακόσμηση με ξύλινες καρέκλες με πλεκτή βάση κλασσικά τραπεζάκια και κάποια βαρέλια στην μια πλευρά τα οποία όμως έχουν όντως κρασί

οκ.... ας δούμε το μενού...... απίστευτα μικρό και μόνο θαλασσινά.... και μάλιστα μόνο ελιές
φέτα
2 σαλάτες
ψάρια (όχι γαύρος, σαρδέλες και λοιπά αυτής της κατηγορίας) και η σπεσιαλιτέ γαρίδες γάμπαρη

ούτε πατάτες.... ούτε αλοιφές....... ούτε οστρακοειδή....... ούτε μαλάκια...

πραγματικά παγώσαμε... κοιταζόμασταν αμήχανα γενικά δεν ήμασταν με διάθεση για ψάρι, πόσο μάλλον με ένα τόσο περιορισμένο μενού... τελικά είπαμε οκ...
ας κάτσουμε να δοκιμάσουμε

1 ελιές
1 φέτα
1 σαλάτα ντομάτα κρεμμύδι (μυρωδάτη και γευστική και ας ήταν εκτός εποχής)
1/2 κιλό γαρίδες γάμπαρη (6 τεμ)
(κάνει την διαφορά, ολόφρεσκες!!!! δοκιμάστε την όπου την βρείτε, οι συγκεκριμένες ειναι βορείου Αιγαίου, καθαρές, όχι Αμβρακικού κλειστή θάλασσα)
800 γραμ. Μπαρμπούνια (6 τεμ) (ολόφρεσκα, γευστικότατα)
κρασί δικό τους ροζέ σε βαρέλι (υψηλη οξύτητα με όμορφή γλυκιά επίγευση)

όλα τα τα πιάτα ήταν ΑΡΙΣΤΑ!!! τόσο στην επιλογή της πρώτης ύλης, τίποτα κατεψυγμένο, όσο και στη επεξεργασία της-μαγείρεμα

γεύσης και μυρωδιές <> που σου μένουν σε όλη την διάρκεια του γεύματος χωρίς να μπερδεύεσαι με περιττές επιλογές πιάτων

θεωρώ ότι αυτή η επιτυχία στηρίζεται στην καθαρή επιλογή της επιχείρησης να έχει τόσο μικρό μενού το οποίο στοχεύει καθαρά στην απόδοση ποιοτικότερων πιάτων

κέρασμα σπιτικό γλυκό του κουταλιού κυδώνι άψογο
(και δεν είμαι τύπος του γλυκού του κουταλιού)

δώσαμε 90 ευρώ 3 άτομα με ένα κιλό κρασί χύμα

Συμπέρασμα: αξίζει και με το παραπάνω να φας όντως ποιοτικά, να πας και να ξαναπάς...... το πόσο συχνά εξαρτάτε για τον καθένα καθώς δεν είναι φτηνή επιλογή αλλά τα αξίζει τα λεφτά της.

Σημείωση: το μαγαζί τελικά είναι οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενιάς... άσχετα αν το ανακαλύψαμε τώρα