PREMIÈRE

Μοντέρνα κουζίνα

  Λεωφ. Συγγρού 89-93 (Ξενοδ. InterContinental), Ν.Κόσμος [Χάρτης]
  210 9206000
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Ώρες λειτουργίας:
Καθημέρινα 19:30 - 02:00 (εστιατόριο) & 18:00 - 02:00 (bar)/ Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Παροχές για ΑμεΑ Έχει parking Φιλικό προς χορτοφάγους Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Στο 10ο όροφο του Athenaeum InterContinental, με φόντο την Ακρόπολη & τον Λυκαβηττό, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο Première προτείνει γευστικές απολαύσεις αξιώσεων με έντονες επιρροές από τη Γαλλική κουζίνα, ενώ φιλοξενεί μία από τις πιο πλούσιες wine lists της Αθηναϊκής σκηνής με ετικέτες που καλύπτουν τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές ζώνες του κόσμου. Λιτή διακόσμηση, απαλοί χρωματισμοί και προσεγμένος φωτισμός αναδεικνύουν τη φινέτσα και την απέριττη πολυτέλεια στον εσωτερικό χώρο του Première, ενώ η βεράντα του εστιατορίου, η οποία φημίζεται για την εντυπωσιακή θέα της, είναι ιδανική για φαγητό ή ποτό το καλοκαίρι ή τις ζεστές βραδιές του φθινοπώρου και της άνοιξης.

Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Ν.Κόσμος, Αθήνα
Ιουν
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
50-64

Στο Premiere πηγαίνουμε 2-3 φορές το χρόνο σταθερά από εκείνη την πρώτη επίσκεψή μας το 2012...

Ιδανικό για ζευγάρια και επαγγελματικά δείπνα, αλλά όχι για οικογένειες με μικρά παιδιά κατά τη γνώμη μου! Είναι ταυτόχρονα ρομαντικό και μοντέρνο αλλά και ας πούμε "κυριλέ", με το ανάλογα εκπαιδευμένο προσωπικό για να υποστηρίξει ακριβά επαγγελματικά δείπνα ως ένα 5* ξενοδοχείο οφείλει.

Ο χώρος έχει περιγραφεί επαρκώς: μέσα πιο τυπικός ξενοδοχείου (άνετα μεγάλα τραπέζια σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους και θέα Ακρόπόλη από την τζαμαρία) που είναι πια καιρός να ανακαινιστεί λιγάκι και έξω στη βεράντα πιο ανάλαφρος με την ονειρεμένη θέα σε Ακρόπολη, Μνημείο Φιλοπάππου, Λυκαβηττό να φτιάχνει το κάδρο για το ωραίο δείπνο που θα ακολουθήσει! Η βεραντα χωρίζεται σε 2 επίπεδα, πάνω το εστιατόριο και κάτω το μπαρ όπου ανεβαίνουν και οι πελάτες του ξενοδοχείου για να βγάλουν φωτογραφίες είτε καθίσουν για ποτό είτε όχι!

Εμείς τρώμε πάντα, οπότε δεν εκμεταλλευθήκαμε ποτέ την ιδέα του μπαρ για ένα απλό ποτό ώστε να απολαύσουμε την ίδια θέα οικονομικότερα, αλλά είναι μια καλή επιλογή για όποιον το προτιμά!

Στην τελευταία μας επίσκεψη αρχές Ιουνίου καθίσαμε έξω στη βεράντα και γευτήκαμε ένα μενού 6 πιάτων συνοδευόμενο από 6 ποτήρια κρασί στην τιμή των 55€/άτομο! Νομίζω έχουν σετ μενού (5-6 courses) με την ίδια τιμή, αλλά δεν περιλαμβάνει πάντα το κρασί. Στα wine dinners (κάθε μήνα, τσεκάρετε την ιστοσελίδα τους, νομίζω σταματούν για καλοκαίρι και επανέρχονται από φθινόπωρο) το vfm ανεβαίνει αφού το κρασί περιλαμβάνεται και είναι άφθονο. Μόνη extra χρέωση είναι το ακριβούτσικο εμφιαλωμένο νερό (6€).

Φάγαμε: καβούρι πεντανόστιμο με μους yuzu, λαβράκι καρπάτσιο με passion fruit, καπνιστό φουα γκρα με σάλτσα πορτοκάλι (δεν το καταφέρνω το φουα γκρα, είμαι "γκουρμέ γιαλαντζί", στο σύζυγο άρεσε πολύ), σφυρίδα με κέτσαπ μελιτζάνας (τα ρέστα μου! τροφαντό&ζουμερό κομμάτι κατάλευκο και το μυστήριο κέτσαπ λιχουδιά! ), καραμελωμένο γουρουνάκι Iberico με μιλφέιγ πατάτας-ζαμπόν και για επιδόρπιο μια τέλεια σούπα σοκολάτας με κρεμέ kalingo και καραμέλα άλας βουτύρου...

Οι ποσότητες ήταν μικρές, αλλά με τόσα πιάτα τελικά χορταστικές, συν τα ωραιότατα φρέσκα ψωμάκια που περνούσε μια κοπέλα κάθε τόσο και μας σέρβιρε. Το κρασί από τα οινοποιεία Γαβαλά (Σαντορίνη) και Κοκοτού συνδυαζόταν και σερβιριζόταν άψογα με την ανάλογη παρουσίαση από το σερβιτόρο σε όλους!

Αν πετύχετε wine dinner στο Premiere να πάτε, γιατί με τη fix τιμή θα τα έχετε όλα σε πλούσιες ποσότητες. Αλλά κι αν δεν το πετύχετε, πάλι μπορείτε να πάτε αν το αντέχει το πορτοφόλι.

Κάτω από 50-60€/ατομο δεν μπορεί να πάει με τίποτα, το ζήτημα είναι πόσο ψηλά μπορεί να ξεφύγει χα χα χα!!! Αξίζει όμως και έχει χαμηλότερες τιμές από τα αντίστοιχα roof gardens σε άλλα 5* ξενοδοχεία...

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη ekatn.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Ν.Κόσμος, Αθήνα
Νοε
24
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Το μπιλιάρδο και τις καραμπόλες που είναι ταυτισμένες με αυτό, δυστυχώς δεν το κατέχω. Ίσως όμως θα έπρεπε, γιατί καμιά φορά η ζωή σου φέρνει τα ''πάνω κάτω'' με τέτοιο τρόπο, που μοιραία θέλοντας και μη θα το ανακαλέσεις στην μνήμη σου.

Όλα είχαν ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς στις αρχές αυτού του Οκτώβρη. Το ask4food είχε μόλις εγκαινιάσει το καινούργιο του concept (ας μου επιτραπεί αυτός ο όρος), τις gift cards. Θέλοντας να γιορτάσω κάτι ιδιαίτερο, το μάτι μου καρφώνεται και δεν λέει να ξεκολλήσει, στο menu degustation των 100€ (για 2 άτομα) του PREMIERE. Η συνέχεια ήταν μάλλον απογοητευτική και ατυχής, τόσο για εμένα όσο και το εστιατόριο.

Τηλεφωνώ στο εστιατόριο για να ζητήσω ορισμένες εξηγήσεις και διευκρινήσεις και με έκπληξη διαπιστώνω ότι, η maitre αγνοούσε τόσο την συνεργασία του PREMIERE με το ask4food, όσο φυσικά και το υπόψη menu. Την συνέχεια αγαπητοί μου φίλοι, όσοι τουλάχιστον είστε τακτικοί αναγνώστες εδώ, μάλλον την γνωρίζετε. Αλλαγή πλάνου, λανθασμένη επιλογή άλλου εστιατορίου και τελικό αποτέλεσμα μια απογοητευτική βραδιά, την οποία ακόμη προσπαθώ να ξεχάσω.

Η συνέχεια όμως ήταν αναπάντεχη και πέραν κάθε φαντασίας. Λαμβάνω e-mail από το ask4food, στο οποίο μου ζητείται να καταθέσω την άποψή μου για το concept των gift cards. Απαντώ και συμπεριλαμβάνω στην απάντησή μου το τηλεφωνικό περιστατικό με το PREMIERE, θεωρώντας φυσικά το θέμα ως λήξαν. Αμ δε!! Το ask4food το ερεύνησε λεπτομερώς και επανήλθε πίσω με νέο e-mail, ζητώντας την άδεια από μέρους μου να κοινοποιήσει στοιχεία επικοινωνίας μου στο PREMIERE, προκειμένου το τελευταίο να έρθει σε επαφή μαζί μου. Η ευγενέστατη κυρία που επικοινώνησε μαζί μου ήταν πλήρως ενημερωμένη για το πραγματικά ατυχές προηγηθέν περιστατικό, μου εξήγησε τους λόγους που το προκάλεσαν, μου ζήτησε άπειρες φορές συγνώμη και προθυμοποιήθηκε χωρίς να έχει απολύτως καμία μα καμία υποχρέωση (το τονίζω αυτό για όσους σκεφθούν πονηρά), να μας κάνει ''δώρο'' το menu degustation των 100€ που προανέφερα, ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούσαμε, σε ημέρα και ώρα της επιλογής μας.

Ένιωσα υπέροχα, σχεδόν δεν πίστευα αυτό που μου συμβαίνει, η απίστευτη καραμπόλα που λέγαμε στην αρχή, μου επέτρεπε να επισκεφθώ υπό τους πλέον ευνοϊκούς όρους, ένα εστιατόριο το οποίο βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην short list μου, πριν καν ακόμα εγγραφώ ως χρήστης στο ask4food.

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, ώρα 21:00, άτομα 2, με κράτηση που προηγήθηκε με τις συνθήκες που περιγράφηκαν παραπάνω.

Πολλοί από εμάς και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου, έχουμε ταυτίσει τα εστιατόρια των ξενοδοχείων (υπερ)πολυτελείας, με βαρετό-χιλιοπαιγμένο menu, μέτρια και συνήθως σνομπ εξυπηρέτηση, βαριά-κουραστική-αποστειρωμένη διακόσμηση και τιμές Manhattan. Το μόνο θετικό που αποκομίζει ο (συνήθως αλλοδαπός) πελάτης τους είναι η θέα της Ακρόπολης, του ηλιοβασιλέματος ή της θάλασσας. Εδώ όλα τα παραπάνω αρνητικά απλά απουσιάζουν και θα προσπαθήσω να περιγράψω γιατί συμβαίνει αυτό.

Ο χώρος είναι εξαιρετικός όπως ακριβώς μου αρέσει σε τέτοιες περιστάσεις. Classy, chic, σε ένα περιβάλλον relaxed elegance, στο οποίο όλα βρίσκονται σε αρμονία. Η θέα Ακρόπολης, Λυκαβηττού, Φιλοπάππου είναι φυσικά εκθαμβωτική και είτε καθίσετε μέσα, είτε έξω, το καλοκαίρι, λογικά θα κυριαρχήσει στην προσοχή σας. Ο διακριτικός φωτισμός, οι εναλλαγές των χρωμάτων και το προσεκτικά επιλεγμένο και στη σωστή ένταση ''μουσικό χαλί'', αναδεικνύουν όλη την φινέτσα του λιτού αλλά παράλληλα διακριτικά πολυτελούς χώρου. Τα τραπέζια προσεκτικά τοποθετημένα, εξασφαλίζουν το απαραίτητο privacy, η δε art de la table ποιοτική, ισορροπημένη χωρίς να φέρνει τον πελάτη σε αμηχανία.

Το service τελετουργικό, ελβετικής ακρίβειας όπως λέει και ο VAGELIS στα πάντα. Το προσωπικό υπερεπαρκές, νέα παιδιά στο σύνολό τους, τα οποία σίγουρα έχουν περάσει από λεπτομερές screening και training. Ισορροπία μεταξύ ευγένειας, χαμόγελου, σεμνότητας, διακριτικότητας, ακρίβειας, σωστής κατάρτισης, ένας άριστος συνδυασμός μεταξύ formal και casual service. Θα μπορούσα εύκολα να απαριθμήσω άλλους 10 χαρακτηρισμούς, αλλά δεν θα το κάνω γιατί είναι περιττό.

Δεν είδαμε την κάρτα του menu, διότι όπως προανέφερα, είχαμε ήδη επιλέξει τηλεφωνικά κατά την κράτηση, το degustation menu με wine pairing των 100€. Δοκιμάσαμε:

-Amuse Bouche. Ταρτάρ σολωμού, με τζίντζερ, φρέσκο κρεμμύδι και αρωματικά βότανα. Φινετσάτο, μια άριστη εισαγωγή στο δείπνο μας.

-4 είδη ψωμιών, απλό, πολύσπορο, με προζύμι, με παπαρουνόσπορο, τα οποία συνοδεύονταν από εξαιρετικής ποιότητας κρητικό λάδι και βούτυρο. Τα ψωμάκια ήταν φρεσκοψημένα, ανανεώνονταν τακτικά και επειδή τα δοκίμασα όλα σας λέω ότι ήταν εξαιρετικά.

-Πρώτο Πιάτο. Πράσινη σαλάτα, με κροκέτα τραγανού καρπουζιού, ελαφρύ ζελέ εσπεριδοειδών (μάνγκο, καρπούζι) και αρωματικά βότανα. Μια πολύ πρωτότυπη προσέγγιση της σαλάτας, με vinaigrette έξω από τα συνηθισμένα και την κροκέτα τραγανού καρπουζιού να τα ''σπάει''. Συνοδευόταν από λευκό Μοσχοφίλερο Σκούρας.

- Δεύτερο Πιάτο. Καραβίδες Χαλκίδας, με χταπόδι καρπάτσιο και σουσαμένια ζυμαρικά. Εξαιρετικό πιάτο στο οποίο δεν ήξερα που να πρωτοεστιάσω την προσοχή μου. Οι καραβίδες ζουμερές, το καρπάτσιο χταποδιού γευστικό, τα δε σουσαμένια ζυμαρικά που δοκίμαζα για πρώτη φορά ήταν εξαιρετικά και παρά λίγο να κλέψουν την παράσταση. Συνοδευόταν από εξαιρετικό ροζέ Ακακίες Κυρ Γιάννη.

-Τρίτο Πιάτο. Καπνιστός μαύρος μπακαλιάρος, με μελάνι σουπιάς και μους πατάτας αρωματισμένος με βανίλια (σερβιρίστηκε σε καμπάνα που διατηρούσε το κάπνισμα). ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ τι άλλο μπορώ να πω; Ο ζουμερός μπακαλιάρος παντρευόταν αρμονικά με το κάπνισμα, το μελάνι και την βανίλια της πατάτας. Με τέτοιες πετυχημένες εναλλαγές γεύσεων, εύκολα ανακηρύχθηκε ως ο winner της βραδιάς. Συνοδευόταν από λευκό Ασύρτικο Χατζηγιάννη.

-Τέταρτο Πιάτο. Φιλέτο Black Angus με μαρμελάδα αγκινάρας, τραγανή πατάτα σουφλέ και καπνιστή σάλτσα κόκκινου κρασιού. Σωστά ψημένο medium όπως και ζητήθηκε, ένα άρτιο πιάτο, χωρίς όμως ιδιαίτερες γευστικές ανησυχίες. Συνοδευόταν από εξαιρετικό ερυθρό Grande Reserve Μπουτάρη.

-Επιδόρπιο. Εκλέρ από φιστίκι με crémeux μάνγκο-λευκή σοκολάτα και παγωτό bayadere. Καθόμουν και το κοίταζα μαγεμένος κανένα 2λεπτο, δίσταζα να ''χαλάσω'' το food styling που ήταν για σεμινάριο. Ήταν ένα εξαιρετικό και συνάμα ντελικάτο επιδόρπιο με εναλλαγές γεύσεων, ιδανικό για το κλείσιμο αυτού του υπέροχου δείπνου. Συνοδευόταν από επιδόρπιο οίνο Σάμου.

-Στο τέλος (εκτός μενού) κεράστηκε πτι φούρ μάνγκο σοκολάτα και βατόμουρο.

Κατέληξα ότι:
Στην ζωή κανένας δεν μπορεί να διεκδικεί το αλάνθαστο των ενεργειών του. Κάθε άνθρωπος που εργάζεται σκληρά κάνει λάθη και εφόσον σκέφτεται λογικά, πρέπει να διδάσκεται είτε από τα δικά του λάθη, είτε από τα λάθη των άλλων. Για όσους ιδιοκτήτες άλλων εστιατορίων διαβάζουν αυτή την κριτική, παρακαλώ διδαχθείτε από την σωστή προσέγγιση (αμερικανικής τεχνοτροπίας) προς τον πελάτη.

Ένας παραλίγο δυσαρεστημένος πελάτης, μετατρέπεται με την σωστή αντιμετώπιση, όχι απλώς σε ικανοποιημένο, αλλά σε ενθουσιασμένο. Χωρίς να έχουν απολύτως καμία υποχρέωση, μας κέρασαν ένα εξαιρετικό δείπνο αξίας 100€ και ΟΥΔΕΠΟΤΕ, το τονίζω ΟΥΔΕΠΟΤΕ, είτε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία της κράτησης, είτε την ημέρα της επίσκεψής μας, είτε ακόμη και σήμερα 12 ημέρες μετά, μου ''ζητήθηκε'' από την πλευρά τους να γράψω σχετική κριτική. Το έπραξα όπως πάντα αυτοβούλως με καθαρή συνείδηση, όπως και θα έκανα εφόσον πλήρωνα για την αξία του δείπνου. Άλλωστε όπως βλέπω, η γνώμη μου ταυτίζεται πλήρως με αυτή της πλειοψηφίας των φίλων, που προηγήθηκαν της δικής μου επίσκεψης.

Επιστρέφοντας στο σπίτι μου το πρώτο πράγμα που έκανα, ήταν να μπω στην ιστοσελίδα του οδηγού Michelin. Από τα συνολικά 53 εστιατόρια για την Αθήνα, μόνο σε 6 από αυτά έχουν δοθεί από 1 έως 2 αστέρια. Δυστυχώς το PREMIERE μαζί με τα υπόλοιπα 46 βρίσκεται σε απλό status recommended. Κατά την αναχώρησή μας, η maitre μου δήλωσε με έμφαση ότι τα τελευταία χρόνια, το εστιατόριο έχει καταβάλει σκληρή προσπάθεια, προκειμένου να καθιερωθεί ως κορυφαίος προορισμός γευσιγνωσίας και εκτιμά ότι αργά ή γρήγορα, αυτή η προσπάθεια θα αναγνωρισθεί και θα μεταπέσει σε status αστεριού-ών Michelin. Κατά την ταπεινή μου γνώμη το αξίζουν!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Ν.Κόσμος, Αθήνα
Ιουν
08
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
65-80

Tριτη βραδυ και με αφορμη την προσφορα γευσυγνωσιας του αθηνοραματος για τα βραβευμενα με χρυσο σκουφο 2015 εστιατορια, επισκεφτηκαμε το Premier

Ξεκινωντας απο το περιβαλλον, νομιζω οτι ο εσωτερικος δεν εχει κατι το ιδιαιτερο. Θυμιζει κλασικο εστιατοριο ξενοδοχειου. Ο εξωτερικος ομως, στον οποιο και καθησαμε με την απιστευτη θεα στην νυχτερινη Αθηνα γινεται μαγικος.
Η διακοσμηση λιτη, συμπαθητικη

Το προσωπικο φιλικο και πολυ εξυπηρετικο

Το menu ειχε 5 πιατα και 2 γλυκα
Καθως ειναι ενα gourmet εστιατοριο τα πιατα ειχαν αντιστοιχη εμφανιση. Οσο αφορα για την γευση ηταν ολα γευστικοτατα (ισως για μενα λιγο light) αλλα σιγουρα φτιαγμενα με πολυ τεχνη.

Θα ηθελα να αναφερθω στο Βασιλικο καβουρι με μανταρινι κομφι και πιπεροριζα ΄που ηταν χαρμα οφθαλμων και γευσης.

Στα χτενια με κρεμα μελιτζανας αγευστα, για καποιον που εχει ξανα δοκιμασει, αλλα η κρεμα μελιτζανας εξαιρετικη

Ιδιαιτερη γευση ειχε καπνιστος μαυρος μπακαλιαρος με μελανι σουπιας καθως και το αρνακι μαριναρισμενο σε αλμη.

Τελος τα γλυκα ηταν οτι καλυτερο (αν και δεν ειμαι του γλυκο)

Σαν αρνητικο σημειο θα ηθεμα να σημειωσω οτι το κρασι που ζητησαμε δεν υπηρχε παρα μονο σε magnum μεγεθος(πολυ για δυο ατομα)

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Ν.Κόσμος, Αθήνα
Φεβ
05
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
65-80

το Σαββατο το βραδυ επιλεξαμε να δειπνησουμε στο εστιατόριο του Premiere καθως ειχα ακουσει μονο καλα λογια για αυτο το εστιατοριο. και επειδη εγινα και μελος του club μαζι με το δειπνο που σημειωτεων ειχα 50% εκπτωση στο φαγητο μας ειχαν και ενα δωματιο για να κοιμηθουμε μετα γεγονος που το εκανε ακομη πιο value for money.

το εστιατοριο εχει θεα την πισω πλευρα της ακροπολης και γενικα καθοτι ειναι ψηλα το βραδυ φαινεται υπεροχα ολη η αθηνα. το τραπεζι μας ηταν ακριβως και διπλα στην τζαμαρια οποτε ηταν ακομη καλυτερα.

ο χωρος πολυ προσεγμενος και ατμοσφαιρικος και ο φωτισμος οτι πρεπει ακριβως. μας καλωσορισαν ολοι ευγενικοτατοι και μονιμως ηταν καποιος τριγυρω ωστε να μας εξυπηρετηση αλλα παντα διακριτικα. οτι δλδ περιμενει καποιος απο ενα τετοιου ειδους εστιατοριο και ευτυχως δεν απογοητευτηκαμε. οσον αφορα το φαγητο η αληθεια ειναι οτι ο βασικος μας φοβος ηταν οτι δε θα χορτασουμε καθως οι μεριδες γενικα ειναι παρα πολυ μικρες αλλα παραδοξως στο τελος φυγαμε χορτασμενοι. και φυσικα κατι που μου εκανε εξαιρετικα καλη εντυπωση ηταν το γεγονος οτι εδιναν σημασια αν καποιος ηταν αλλεργικος σε κατι. εγω πχ. που ειμαι στα ψαρια μου εκανε εντυπωση οτι το ανεγραφε μεχρι και στην αποδειξη πληρωμης!!!

αρχικα λοιπον μας εφεραν ενα amuse buse (προ-ορεκτικο) το οποιο ηταν δημιουργια του σεφ εκεινη την ημερα, γευστικοτατο και μετα πηραμε μια σαλατα με βοτανα και λαδι τρουφας. μας χωρισε δε τη σαλατα σε 2 πιατα ενα για τον καθενα ωστε να μην παιρνουμε απο ενα ωστε να ειμαστε πιο ανετα. η γευση του ντρεσινγκ της σαλατας μου αρεσε παρα πολυ. ηταν γευστικοτατο.

για κυριως πηραμε αρνακι μαριναρισμενο και πανσετα καραμελωμενη τα οποια ηταν γευστικοτατα και κυριως οι συνδυασμοι των σαλτσων στα πιατα εκανε την γευστικη διαφορα.

πηραμε και γλυκο που ηταν σουπα σοκολατας ενω πριν απο αυτο μας εφεραν σορμπε με μπαχαρικα και μετα ενα σφηνακι σοκολατας με ρουμι και καραμελα σε κυβο. οι ποσοτητες σαφως πολυ μικρες αλλα ολα πολυ γευστικα.

με 2 ποτηρια κρασι και νερο κανονικα θα πληρωνα 112 ευρω. με την προσφορα ομως πληρωσα 67. ηταν μια πολυ ωραια βραδια που σαφως δεν ειναι για καθε μερα, αλλα σε καποιες ειδικες περιπτωσεις αξιζει και με το παραπανω τον κοπο να παει καποιος και να γευτει αυτα τα φαγητα

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Ν.Κόσμος, Αθήνα
Φεβ
20
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
-

Αγιου Βαλεντινου και μολις γυρισα απο την ατυχη εξοδο στο εν λογω εστιατοριο.

Και εξηγουμαι:
Μενου 5 πιατων με ενα ποτηρι σαμπανιας στα 80 ευρω το ατομο.

Πρωτο πιατο.

Συμιακο γαριδακι που το ψαχνες με μικροσκοπιο.
Τιποτα ιδιαιτερο και ελαχιστη ποσοτητα

Δευτερο πιατο βασιλικο καβουρι με λαιμ.
Καλο.

Τριτο πιατο αποτυχια σκετη.
Χτενια με φουα γκρα. Πολυ ανοστο.
Τα χτενια ανοστα, σαν χαρτι. το δε φουα γκρα μυριζε.
Οκ ισως να μην ειμαι ειδικος αλλα δε το αγγιξα.
Τεταρτο πιατο ενα μικρουλι κομματακι black angus με κολοκασι ψητο.
Καλο το κρεας αλλα ηθελα μεγαλυτερη ποσοτητα.
Γλυκο, καλο, κατι με μπισκοτο και πορτοκαλι.

Στα 80 ευρω το ατομο ομως ρε παιδια αυτα τα πραγματακια ειναι αμαρτια.
Δεν τα αξιζε σε καμια περιπτωση.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Ν.Κόσμος, Αθήνα
Νοε
13
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
50-64

Σαν σημερα μπηκε στην ζωη μου ενα 18χρονο κοριτσι που εμελλε
20 χρονια μετα να μαστε ακομα μαζι, παρεα με 2 πιτσιρικια κ πολυ αγαπη..

Επετειος λοιπον κ ειναι απο εκεινες τις στιγμες που θελεις να εντυπωσιασεις, να θυμισεις οτι κ μετα απο τοσα χρονια "παλι εσενα θα διαλεγε"... να δηλωσεις παρων στις επαλξεις του ερωτα παροτι εχουν κανει την εμφανιση τους οι πρωτες λευκες τριχες στους κροταφους...

... ολο αυτο βεβαια θα πρεπει να εορτασθει σε εναν αναλογο χωρο που να γεμιζει με υποσχεσεις την γυναικεια ψυχη αλλα να επιβραβευει κ την αντρικη ματαιοδοξια.... κ αν κανεις το λαθος κ το εξαργυρωσεις σε καποιο κουτουκακι με ρετσινα κ μπαγλαμαδακι ε τοτε μαλλον μειωνεις τις πιθανοτητες να εορτασεις επετειο στο μελλον με το ιδιο ατομο...

Εδω ομως σε θελω αφου παροτι ανηκω στην λεγομενη "μεσαια ταξη"(προ κρισεως βεβαια), συνελαβα τον εαυτο μου αδιαβαστο σε οτι αφορα τα "γκουρμε" εστιατορια μιας κ στο μυαλο μου το μεγαλο λευκο πιατο με την υποψια μπουκιας στο κεντρο παντα μου θυμιζε τους ζωγραφους που πιτσιλανε εναν λευκο καμβα κ τον χρυσοπουλανε ονομαζοντας τον... μοντερνα τεχνη.

.. μετα λοιπον απο μια διαδικτυακη αναζητηση κ επειδη προσφατα ειχα γινει κατοχος μιας καρτας μελους του ξενοδοχειου(πολυ καλο marketing του intercontinental) οπου στεγαζεται το συγκεκριμενο εστιατοριο εκανα κρατηση αφου διαπιστωσα οτι ειναι ενα απο τα καλυτερα του ειδους του χωρις τις φανφαρες των τηλεμαγειρων που μας πλασαρονται ως θεσφατο.

.. πριν φτασουμε λοιπον κ εφοσον φορεσα τα επισημα μου κ γνωριζοντας οτι θα εχω κ τουλαχιστον ενα μισαωρο στην διαθεση μου μεχρι να ετοιμαστει κ το ετερον ημισυ σερφαρα στα μουλωχτα κ ενημερωθηκα για τις ετικετες κρασιων ωστε να πουλησω κ την απαραιτητη ¨μουρη" στο θηλυκο που θα συνοδευα..

.. παροτι με την γυναικα μου εχουμε γυρισει την γη αναποδα οπως κ τα εστιατορια της (υπερβολες αλλα εορταζω οποτε συγχωρουμαι) παντοτε οταν διπλα στο πιατο μας βρισκονται μια σειρα παραταγμενα πηρουνια κ αλλα τοσα κουταλια κ μαχαιρια... παιρνουμε το σοβαρο μας υφος ενω κοιταζομαστε στα ματια κ μεσα μας εχουμε σκασει στα γελια.... ευτυχως εδω δεν χρειαστηκε αφου τα σερβιτσια ανανεωνονταν σε καθε πιατο...

Επιλεξαμε να δοκιμασουμε ενα πρελουδιο γευσεων απο 6 πιατα συν το επιδορπιο κ νομιζω οτι καναμε την καλυτερη επιλογη εφοσον ετσι θα δοκιμαζαμε διαφορες συνθεσεις κ θα ειχαμε καλυτερη εικονα απο την κουζινα κ αντι για τα προσφερομενα ποτηρια κρασιου θεωρησα οτι επιβαλλεται ενα μπουκαλι απο την καβα.

... παρολιγον να εκτροχιαστω βεβαια την στιγμη που μας προτεινε ο μετρ " θα θελατε κυριε να φωναξω τον sommelier??" λεγοντας "κ τον καρδιναλιο Ρισελιέ να μου φωναξετε, δεν θα διαφωνησω"... αλλα κρατηθηκα στο υψος των περιστασεων..

βεβαια την στιγμη που παιρνοντας υφος κοσμοπολιτη, ειπα " θαθελα να μας φερετε ενα Chateau Julia Merlot του 05" ειδα την ιδια σπιθα στα ματια της γυναικας μου με την μερα που την γνωρισα.... ενω ο sommelier μου αποκριθηκε " πολλη καλη επιλογη κυριε"(τωρα αν το πετυχα ή αν δεν ηθελε να μου το χαλασει ο ανθρωπος... ακομα διερωτωμαι).

... σε λιγο αρχισε η παρελαση των πιατων κ ειχαμε μεινει εκστασιασμενοι.
Τι αγριογουρουνα με τρουφες δοκιμασαμε, λαβρακια κ φουαγκρα, καραβιδες με beluga, ακομα κ μοριακη κουζινα (που δεν ειμαι κ οπαδος της), τα αρωματα κ η διακοσμηση των πιατων ηταν το κατι αλλο, το ταλεντο του σεφ φαινοταν σε καθε μπουκια που βαζαμε στο στομα αφου παρολη την πανδαισια γευσεων, αυτες δεν παρεμεναν "ξυλινες"κ στατικες παρα εξελισσονταν εναλλλασοντας η μια την αλλη ικανοποιωντας κ τον πιο απαιτητικο ουρανισκο, αφηστε που παρολες τις ανησυχιες μου οτι "μαλλον νηστικοι θα φευγαμε" τελικα διαψευστηκα αφου το δειπνο ηταν υπεροχο κ τα πιατα "κουμπωναν" το ενα το αλλο μην αφηνοντας περιθωρια για αεροφαγιες ετσι ωσπου στο τελος κ πινοντας κ το ρουμπινί κρασι ενιωσα οτι δεν χωρουσε ουτε μπουκια παραπανω.

Ωσπου μας εφεραν κ το επιδορπιο: ενα καραβακι μεσα στο πιατο φτιαγμενο απο 5 ειδη σοκολατας(μους, λευκη, bitter κτλ) το οποιο λατρεψε η νταμα μου ενω εγω θα προτιμουσα κατι σε creme brulee μιας κ δεν με τρελαινει η σοκολατα αλλα φευ.

Στην αναχωρηση μας περιμενε κ ο ιδιος ο σεφ να του πουμε τις εντυπωσεις μας κ αφου τον συνεχαρην με υφος bon viveur, παλι κοιταχθηκαμε κ μειδιασαμε με την γυναικα μου η οποια φευγοντας μου λεει "επρεπε να του πεις οτι σε σχεση με τα σουβλακια που φαγαμε χθες.. ολα ηταν υπεροχα εδω"

... το ποσο πληρωσαμε δεν μπορω να το πω με βεβαιοτητα μιας κ λογω καρτας μελους ειχαμε καποια εκπτωση οπως κ δωρεαν σουιτα, οποτε το εκμεταλευτηκαμε στην συγκεκριμενη στιγμη γιατι που να τρεχεις σπιτι μετα απο τετοια βραδιά....

.. οσοι εχετε διαβασει τις κριτικες μου θα εχετε καταλαβει οτι ειμαι πολυ απαιτητικος(μαλλον παραξενος θαλεγα) με οτι εχει να κανει με τα θελω μου

... σκεπτομενος λοιπον το ποσες φορες εχω γευματισει σε δηθεν "καλα εστιατορια" πληρωνοντας 40+ευρω το ατομο ενιωσα πλανεμενος που δεν συμπαθουσα τετοιου ειδους "γκουρμε" μαγαζια κ θα ηθελα να προμοταρω το συγκεκριμενο(αλλα κ αλλα του ειδους του) ως μια εμπειρια που θα πρεπει να την ζουμε ολοι καποιες στιγμες της ζωης μας... σιγουρα τις αξιζουμε κ αρκει μονο να βρεθει η καταλληλη δικαιολογια για αυτο το κατι παραπανω.....
... τολμηστε το κ θα με θυμηθειτε

Υ. Γ παντα στο site οταν εβλεπα 4 στα 4 θεωρουσα οτι δεν παιζει κατι τετοιο κ οτι σιγουρα προκειται για συγγενεις των καταστηματαρχων που "βοηθανε" με την ψηφο τους...... αλλα τελικα μεγαλη μπουκια φαε.. μεγαλη κουβεντα μη πεις..

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια