ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ

Ελληνική κουζίνα

  Δημητρίου Βασιλείου 16, Ν. Ψυχικό [Χάρτης]
  210 6713997

Ώρες λειτουργίας:
Εστιατόριο: Καθημερινά 12:30 με 24:30 Cafe: Καθημερινά 8:00 με 02:00
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Δέχεται πιστωτική κάρτα Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Το πάθος μας για την ελληνική κουζίνα εμπνέει την οικογένειά μας και γι αυτό αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στο γνωστό χώρο μας και να σας παρουσιάσουμε μία ολοκαίνουρια προσέγγιση στην Ελληνική κουζίνα.
Παραμένουμε πιστοί στο όνομα μας “Διόσκουροι” και με τον ανανεωμένο μας χώρο στη Δημητρίου Βασιλείου 16, πάντα στο Νέο Ψυχικό, ξεκινάμε και πάλι το ταξίδι στην γεύση και την απόλαυση. Επιμένουμε Ελληνικά, πάντα με κορυφαία ποιότητα και στην παραμικρή λεπτομέρεια, με ανανεωμένες γαστρονομικές δημιουργίες από τον γνωστό chef Μιχάλη Ντουνέτα, signature cocktails, ενημερωμένη λίστα λευκών και κόκκινων κρασιών από τους καλύτερους Έλληνες παραγωγούς και όλα αυτά σε λογικές και προσιτές τιμές.



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ν. Ψυχικό, Αθήνα
Φεβ
22
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Σαββατο 20 /2 ειπαμε να γνωρισουμε απο κοντα τους Διοσκουρους. Βρισκεται σε ενα δρομο του Ν. Ψυχικου που ειναι στην σειρα 5 ή 6 μαγαζια που προσφερουν φαγητο και καφε ταυτοχρονα. Τις καθημερινες το θεμα παρκαρισμα αλλα και απλη διελευση ειναι πολυυυυ πικρο. Εμεις ειχαμε την απλα του Σαββατου, σταθμευσαμε απεναντι σχεδον.

Ομορφο μαγαζι, ψηλοταβανο, αερατο, βοηθουν οι τριγυρω τζαμαριες, η πρασιναδες και τα δεντρακια που εχουν διατηρηθει στο εσωτερικο του.
Βρηκαμε τραπεζι χωρις προβλημα αν και παλι ξεκινησαμε για φαι χωρις να εχουμε κανει κρατηση.

Οι κυριοι στο σερβις εξυπηρετικοτατοι, φιλικοι, ετοιμοι να βοηθησουν η να εξηγησουν χωρις ποζα και εκζητηση.

Με το που καθησαμε ηρθε ενα καλαθακι με ζεστα ψωμακια και πεντανοστιμα κριτσινια σε μεγαλη ποσοτητα που συνοδευε ενα μπωλ με ελιες και ενα με λαδακι.

Επιλεξαμε:
Μια σαλατα με αναμικτα λαχανικα και αβοκαντο νοστιμη, ισορροπημενη, επαρκη σε ποσοτητα.

Ενα καρπατσιο μοσχαριου με πιπερατη σαλτσα και συστατικα που δεν θυμαμαι: υπεροχο!!! τοσο ωραιο που αξιζει να παει κανεις στο μαγαζι μονο και μονο για αυτο.

Μπιφτεκακια μοσχαρισια με πιτουλα και σαλατα, νοστιμα, αφρατα καλοψημενα.
Στηθος κοτοπουλου με μαυρο ρυζι και τσατνευ: υπεροχο!! το κοτοπουλο ψημενο μεν αλλα ζουμεροτατο, το ρυζι και το τσατνευ απολαυστικοτατα.

Συνοδευσαμε το φαγητο μας με δυο ποτηρια λευκο sauvignon blanc που μας εντυπωσιασε σαν γευση μια και προκειται για χυμα κρασι. Μολις ρωτησαμε μας ανεφεραν τον οινοποιο (Καριπιδης) και την προελευση (λιγο εξω απο την Λαρισα). Εκτιμω βαθυτατα τα μερη που προσφερουν κρασι και με ενημερωνουν για το τι ακριβως πινω.

Γλυκο δεν πηραμε μια και ειπαμε να κανουμε λιγο κρατει σε θερμιδες....
Για οσα απολαυσαμε πληρωσαμε 71 ευρω. Ο λογαριασμος μεγαλος, δεν ειναι ενα μαγαζι φτηνο αλλα τουλαχιστον ευχαριστηθηκαμε παρα πολυ οσα δοκιμασαμε.
Μια παρατηρηση: παρα πολλα, πολυ "ταπεινοτερα" μαγαζια σου φερνουν ενα κερασμα μικρο η μεγαλυτερο οταν τελειωσεις το φαγητο σου. Οταν ο λογαριασμος ειναι 35 ευρω το ατομο ενα σοκολατακι εστω σαν κερασμα ειναι μια ευπροσδεκτη πραξη αβροφροσυνης.

Και μια προταση: παρτε ενα καλο φιλο/η, διαλεξτε ενα ωραιο θεμα συζητησης, πηγαινετε και παραγγειλτε το καρπατσιο του μοσχαριου μαζι με ενα ποτηρι απο το λευκο sauvignion blanc. Θα περασετε λιγες υπεροχες ωρες με πολυ μικρη καταναλωση χρηματων.
Θα ξαναπαμε!!!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ν. Ψυχικό, Αθήνα
Μαι
29
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
26-36

Επισκεψη Σαββατο βράδυ, Μαιος 2015.

Υπηρξα θαμωνας στο εν λογω εστιατοριο πριν 15 χρονια σχεδον. Παντα μου αφηνε τις καλυτερες εντυπωσεις τοσο απο αποψη σερβις (χαριν στην προσωπικη πινελια του τοτε μετρ κ. Λιμανη) οσο και απο αποψη γευσεων.

Δυστυχως τα χρονια περασαν και πολλα αλλαξαν.

Για να μην πολυλογω με αναφορες σε μια εποχη που ως φαινεται εχει περασει ανεπιστρεπτι, η πιο προσφατη εμπειρια μου συνοψιζεται στα εξης:

Σερβις:
διεκπεραιωτικό, απροσωπο και ελαφρως σνομπ

Χωρος:
Εξακολουθει να ειναι υπεροχος αν και τα τραπεζια πολυ στριμωγμενα

Φαγητό:
Μετριο. Παραγγειλαμε

1)σαλατα χωριάτικη=η χειρότερη που εχω φαει ποτε. Χωρίς λάδι, έλειπαν τα μισα από τα υλικά που ανεφεραν στον καταλογο (ελιες, γλυστριδα, αφαντα) κακοκομμένες οι ντομάτες παγωμένες από το ψυγείο, ανακατεμενες με θρίμματα φετας. Απαραδεκτο πιάτο και μόνο λόγω της όψης του.

2)Μαραθοπιτα= πολύ στεγνή

3)κριθαρότο με γαρίδες= Σε καμία περίπτωση δεν ήταν κριθαρότο. Ηταν κριθαράκι κοκκινιστό με 3 γαρίδες από πάνω. Δεν ήταν κακό αλλά δεν είχε κανενα άρωμα, καμία σπιρτάδα, ούτε ήταν χυλωμένο όπως ένα καλά δουλεμένο κριθαρότο.

4) κοτοπουλο μπούτι με λαχανικά= πολύ καλό και στη γευση αλλά και στην παρουσίαση

Παραγγείλαμε μπύρα fix (420 ml αν δεν κανω λάθος). Κανείς δεν μας ενημερωσε οτι ήταν χύμα. Ενω ημασταν δυο άτομα ήρθε σερβιρισμένη σε ένα ποτήρι. Ουτε καν ερωτηθηκε ο δευτερος εξ ημων εαν επιθυμει να πει. Ανεπίτρεπτο...

Συνοψιζοντας, δυστυχώς τίποτα πλεον δε θυμίζει την αίγλη των παλαιών Διοσκουρων οπου η καθε επισκεψη αποτελουσε μια μοναδικη εμπειρια. Δυσκολα θα ξαναπηγαινα.