ΧΟΧΛΙΔΑΚΙ

Μεζεδοπωλεία

  Αδριανίου 31, Ν. Ψυχικό [Χάρτης]
  210 6746661 - 210 6746551

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη-Σάββατο ανοιχτά όλη μέρα (από 12:00-01:30π.μ) Κυριακή κ Αργίες ανοιχτά απο 12:00-19:00 (βράδυ κλειστά) Δευτέρα Κλειστα
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Φιλικό προς χορτοφάγους Δέχεται πιστωτική κάρτα Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Επιτρέπονται κατοικίδια

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

30 ΧΡΟΝΙΑ ΧΟΧΛΙΔΑΚΙ
(1986-2016)

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο 4ος ΚΥΚΛΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΩΝ
ΣΤΙΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΠΙΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΗ
ΑΠΟ ΔΕΚΕΜΒΙΟ 2016 ΕΩΣ ΜΑΙΟ 2017

Η ΚΡΗΤΗ

Η ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ, ΤΗΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ, ΤΟΥ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥ, ΤΟΥ ΔΑΙΔΑΛΟΥ, ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΤΟΥ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ, ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΤΟΥ ΞΥΛΟΥΡΗ, ΤΟΥ ΨΑΡΑΝΤΩΝΗ, ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ, ΤΗΣ ΜΕΣΣΟΓΕΙΩΝ, ΤΗΣ ΛΥΡΑΣ, ΤΗΣ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΤΗΣ ΒΕΝΤΕΤΑΣ, ΤΩΝ ΖΩΝΙΑΝΩΝ....................................



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ν. Ψυχικό, Αθήνα
Σεπ
25
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
26-36

Μια ωραία πεταλούδα… Ξεκινάω ανάποδα, με το συμπέρασμα (ναι, αυτό ήταν το συμπέρασμα αλλά να το επαναλάβω αλλιώς): Ποια κρίση ?

Απόγευμα καθημερινής, 2 καλοφαγάδες σκάνε μύτη στο (εν μέρει) «καλοψηφισμένο» από φίλους σκουφοφόρους κριτικούς Χοχλιδάκι με υψηλές προσδοκίες. Έχουμε ενημερωθεί από πριν ότι αυτή την περίοδο παίζει αφιέρωμα στη κουζίνα του Βορείου Αιγαίου.

Μικρό το μέρος, όσα τραπέζια μέσα άλλα τόσα και έξω, συμπαθητικά όλα, και η διακόσμηση στον εσωτερικό χώρο με τις παλιές αφίσες και τα γεμάτα με μπουκάλια ούζο ράφια (ως ουζερί ξεκίνησε το μαγαζί από τη χρυσή δεκαετία του 80), αλλά και έξω είσαι OK διότι ο δρόμος μπροστά δεν έχει κίνηση και άρα δεν έχει καυσαέριο. Οι τουαλέτες στο υπόγειο ευχάριστη έκπληξη με την καθαριότητα τους, τον Ουμπέρτο Έκο (! ) τους σε ράφι στις αντρικές (άσχετο βέβαια, δεν σκεφτόμουν να κάτσω με τις ώρες) αλλά και τα ντραμς (!!! ) ακριβώς απέξω αν θες να ρίξεις ένα κλαπατσίμπανο να ξεδώσεις ρε αδερφέ. Irrelevant but nice.

Ο κατάλογος επίσης αξίζει ειδικής αναφοράς. Σαν περιεχόμενο δείχνει πλήρης και γεμάτος με ιδιαίτερα και τοπικά (πολύ Λέσβος) καλούδια, ζεστά, κρύα, σαλάτες, ψαρικά και άλλα «κυρίως» (σε εισαγωγικά λόγω ποσότητας) βασισμένα στο κρέας. Έχει και γλυκά. Τι δεν έχει ? Αξιοπρέπεια. Γιατί μιλάμε για A4 εκτυπωμένες και "θαλασσοδαρμένες" έγχρωμες σελίδες που έχουν βραχεί, φουσκώσει, λερωθεί και τσαλακωθεί από το πέρα δώθε. Γιατί ρε παιδιά δεν εκτυπώνεται άλλες, πόσο κοστίζει ???? Ή χάθηκε το αρχείο λόγω αναβάθμισης σε windows 10 ? Ο φίλος μου παρατήρησε ότι μπορεί να έφεραν τις σελίδες με το καράβι μαζί με τις πρώτες ύλες.

Γρήγορα μας ρωτάνε τι θα πάρουμε, να δούμε τι θέλουμε λέμε γιατί είναι ιδιαίτερα πιάτα τα περισσότερα, εντάξει, αποφασίσατε τώρα ? (βιάζεται η κυρία γιατί σχόλαγε λίγο πιο μετά και μας ήρθε άλλη για τα …δεύτερα). Ξεκινάμε λοιπόν:

-Ψωμάκι ζεσταμένο στο φούρνο αλλά όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε το φιλαράκι μου, μάλλον από κατάψυξη μπήκε εκεί…
-Σογάνια. Κρύο ορεκτικό, συγκεκριμένα πρόκειται για μίξη κιμά με ρύζι σε περιτύλιγμα κρεμμυδόφυλλου, ακόμη πιο συγκεκριμένα 4 (ναι, 4) κομματάκια μεγέθους «ντολμαδάκι», 6,90 € παρακαλώ (ε, όχι ρε φίλε, σκάνδαλο Καλογρίτσα και βάλε). Νόστιμο, νομίζω δηλαδή γιατί 2 μπουκιές μου αναλογούσαν και πεινούσα.
-Αρναούτ Τζιέρι. Τηγανιά ουσιαστικά, αλλά με συκωτάκι ελαφρύ με κόκκινο πιπέρι και σερβιρισμένο καυτό. Ωραίο, το καλύτερο έδεσμα για μένα της βραδιάς (ώπα, του απογεύματος) αν και ο έτερος γευσιγνώστης δήλωσε ότι δεν του φάνηκε αρκετά χορταστικό για συκώτι (άσχημα γούστα, τι να πεις). 8 €.
-Τυροκαυτερή. Δικιά τους σίγουρα, απολαυστική, 2,90€, το μοναδικό value for money αυτό ήταν ομόφωνα.
-Γκιουζλεμέδες. Τυροπιτάκια/ μπουρεκάκια με τοπικά τυριά. ΟΚ. 3,90 €
-Πατάτες τηγανητές. Δεν είχαν λαδίλα, σερβιρισμένες ζεστές σε καλαθάκι, τίποτα όμως το ιδιαίτερο. 3,90 € (μπα?)
-Χύμα κρασί λευκό. 4,5 € το μισόλιτρο (μπα ???)

Ε, τώρα πείτε μου εσείς, αν χορτάσατε. Στο ενδιάμεσο παραγγέλνουμε κι άλλο ψωμί. Αλλά δεν έρχεται. Φωνάζουμε αφού έχουμε τελειώσει την κοπέλα. Σου λέει αυτοί φεύγουν, άντε να μαζέψουμε. Να πάρω τα πιάτα ? Ναι και φέρε μας κι άλλο κρασί, κεφτεδάκια, τηγανιά, coca cola, μόνο Έψα έχουμε κύριε, καλά μη βαράς ;Έψα, α και είχαμε ζητήσει και ψωμί! Μου φάνηκε ότι σπάστηκε λίγο που της αλλάξαμε το πρόγραμμα και φεύγει χωρίς να σημειώσει τίποτα. Να δεις που κάτι θα ξεχάσει λέω. Και ξεχνάει. Μαντέψτε τι.

Flash back. Μιλάμε για καθημερινή νωρίς. Φυσιολογικά λοιπόν το μαγαζί ήταν ψιλοάδειο. Παράξενη η βιασύνη λοιπόν. Συνεχίζουμε:

-Κεφτεδάκια. Αδιαφορία, 7 άνοστα κεφτεδάκια μόνα τους και έρημα χωρίς σαλτσούλα σε μικρό πιατάκι. 5,60 € (το πιατάκι το κρατάω, ε ? δικό μου, ε ?)
-Τηγανιά (η original) με πράσο. Κι άλλη αδιαφορία με μπόλιο λίπος μάλιστα. Σερβιρισμένο ακριβώς όπως το αρναούτ τζιέρι αλλά το πρώτο υλικό έκανε τελικά τη διαφορά. Α, στα 8,30€ (συνηθίσαμε πια).
- Μαστίχα και γλυκό του κουταλιού για κέρασμα. Να λείπει το βύσσινο.

Τι τα θέλαμε τα έξτρα ? Α!!!! Ψωμί θα μας φέρετε ? Ε, το έφεραν με την τρίτη προσπάθεια (τόσες έχεις άλλωστε και στο άλμα εις μήκος πριν σε ακυρώσουν ή για να βάλεις το σωστό password πριν σε κλειδώσει, γιατί να διαφέρει εδώ ?) και ήτανε Μ-Π-Α-Γ-Ι-Α-Τ-Ι-Κ-Ο.

Και εντάξει να τα ακριβοπληρώσω τα σογάνια που είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά το μπαγιάτικο ψωμί γιατί 2,60 € ? θα έφερνα μαζί μου 5 φρέσκιες φραντζόλες από το φούρνο, καθημερινή ήταν άλλωστε, τσιγγουνιά στο ψωμί ? Σε άδειο μαγαζί, άρα πως ξεμείναμε ?

Και τι μανία είναι αυτή με το τηγάνι ? Όλα τα ζεστά ήταν στο τηγάνι, "τηγανομαγειρέματα" το μαγαζί...

Μια μέρα μετά μου λέει ο ομοιοπαθών: «Με τρώει να το θάψω μπας και γλυτώσει κανένας». Άσε, σε πρόλαβα!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ν. Ψυχικό, Αθήνα
Απρ
24
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Δεκέμβρη του 2014 η Μαρία Νίκου έβαλε στην κριτική της έναν τίτλο για το Χοχλιδάκι: «Η Μητέρα των Μεζεδοπωλείων».
Αυτό θα μπορούσε να είναι αρκετό για πλήρη κριτική με την προσθήκη ότι όταν πάτε να καλοφάτε (γιατί θα καλοφάτε) να έχετε αρκετά €€€ μαζί σας (ή κάρτα με επαρκές υπόλοιπο).

Μεσημεροαπόγεμα Πέμπτης 21-4-2016 πήγαμε μια παρέα συναδέλφων, συνεργατών και φίλων (κάτω από τις φτερούγες δηλ. το κέρασμα, του pater familias) να γιορτάσουμε, όχι την επέτειο αλλά, το γεγονός ότι υπάρχουμε ακόμα (επαγγελματικά, οικονομικά κτλ) και μπορούμε να βγούμε. Ο χώρος (είχα να πάω από τότε που ήταν στο Χαλάνδρι) όμορφος, σχετικά απλός και με προφίλ μπακάλικου. Πολύ προσεγμένος χωρίς να εκπέφτει καθόλου σε καραγκιόζ μπερντέ όπως συχνότατα συμβαίνει σε ταβέρνες που θέλουν να βάλουν και παλιά μπουκάλια και τζουκ μποξ και μηχάνημα κοπής αλλαντικών. Το μαγαζί είναι γεμάτο γούστο χωρίς να βαραίνει (μια από τις ‘τεχνικές’ λεπτομέρειες της ελαφράδας είναι και το διπλό πάτωμα: και ξύλινο και άσπρο-μαύρο πλακάκι). Τραπέζια με λευκό μάρμαρο, άνετες καρέκλες καφενείου, όμορφα φωτισμένα μπουκάλια ούζου και λικέρ για διακοσμητικά, αφίσες πραγματικές αλλά και ρέπλικες διαφημιστικών εποχής… Ίσως βέβαια αυτό το στυλ χώρου πριν από 20 χρόνια να ήταν πιο εντυπωσιακό από ότι σήμερα. Σε κάθε περίπτωση χώρος άριστα 10.

Αναφορικά με την εξυπηρέτηση (την ανάλυση των γεύσεων θα την αφήσω τελευταία) πέσαμε στην αλλαγή βάρδιας, μεσημεριανοί-βραδινοί, ή κάτι τέτοιο, και το πρώτο εικοσάλεπτο που ήμασταν εκεί υπήρχε μια ελαφρά έλλειψη συντονισμού συνδυαστικά με το γεγονός ότι και εμείς (οκτώ συνολικά) φτάναμε κατά κύματα. Κατά τα λοιπά από τις πιο φιλικές εξυπηρετήσεις που θα συναντήσεις, με ζωντανό ενδιαφέρον για το αν είναι όλα καλά. Κάπνισμα είτε στο παταράκι είτε έξω (δεν έχει πλάκα με τι άνεση επιβραβεύουμε την ολίγην παράβαση του νόμου σε σχέση με την πλειοψηφία που προσποιείται απλά ότι ο νόμος δεν υπάρχει;). Ένα μελανό σημείο μόνο (κι ένα παρακάτω): όταν παραγγείλαμε το γλυκό μας αλλάξαν τραπέζι γιατί είχε φτάσει η επόμενη κράτηση. Αν και το καταλαβαίνω θεωρητικά, πρακτικά δεν είναι δικό μου θέμα και είναι άκομψο να σου αλλάζουν τραπέζι όταν έχεις κάνει κράτηση. Εξυπηρέτηση άριστα αλλά όχι δέκα.

Φάγαμε πολύ αλλά ήπιαμε λίγο (600 ml ρακή, 3 μπύρες, 2 cola) και από ότι έμαθα (επρόκειτο περί κεράσματος το όλον τραπέζι) πήγε πάνω από 220 € άρα πάνω από 27 € το κεφάλι, μάλλον γύρω στα 30 €, δηλαδή γύρω στα 250 € συνολικά (μαζί με τα ποτά). Η αλήθεια είναι ότι σε μεζεδοπωλείο δεν έχουμε συνηθίσει να πληρώνουμε τέτοια ποσά, ασχέτως ποσότητας που ομολογουμένως ήταν μεγάλη (αν φας σαν άνθρωπος και πιεις επίσης σαν άνθρωπος μάλλον θα πληρώσεις 22-25 € το κεφάλι). Είναι επίσης αλήθεια ότι και γευστικά και ποιοτικά είναι άνετα μια κατηγορία πάνω από το δεύτερο καλό μεζεδοπωλείο που σου έρχεται στο νου. Είναι η πρώτη φορά που το VfM με διχάζει και με βάζει σε τόσες σκέψεις. Αν ήμασταν πριν απο δέκα χρόνια θα έλεγα ότι είναι μια χαρά αλλά απλά είναι τσιμπημένο. Έτσι όπως είχα πει και όταν είχα πάει τελευταία φορά που ήταν ακόμα στο Χαλάνδρι.

Πλέον δεν μπορώ να πω κάτι έτσι απλά. Ίσως έχω αλλάξει κι εγώ κατηγορία. Βέβαια η πλειοψηφία των πελατών που ερχόντουσαν (μετά τις 20:00) φαίνονταν να μην έχουν πρόβλημα με το κόστος: καλοβαλμένοι 50άρηδες+, με τα όμορφα ρουχαλάκια τους, κόντρα ξουρισμένοι, οι κυρίες με όμορφα φουλάρια, κοινό ακριβώς αντίστροφο από αυτό της Μπούκας ας πούμε στα Εξάρχεια (ηλικιακά, κοινωνικά, οικονομικά κτλ). Γι’ αυτό ίσως το ένα είναι Εξάρχεια και το άλλο Ψυχικό…
Να το πω αλλιώς: αν στις σκέψεις σου δεν είναι πόσα θα πληρώσεις ή αν αντιμετωπίζεις την κουζίνα σαν μορφή τέχνης μη αποτιμητή σε χρήμα πήγαινε περήφανα. Αν η σημερινή οικονομική πραγματικότητα σε έχει επηρεάσει -πράγμα πάρα πολύ πιθανό- αξίζει να πας κάποιες φορές για να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ μετριότητας (καλής ή κακής) και αριστείας και μέχρι εκεί. Ίσως είναι το καλλίτερο –γαστρονομικά- μαγαζί για να εντυπωσιάσεις ξένους. Σεβίτσε θα έχουν φάει κι αλλού, τέτοιο τσίρο αποκλείεται. Και πάλι 8 άτομα να πληρώσουν περί τα 30 € το κεφάλι είναι πάρα πολλά. Με ενόχλησε η τιμή, άσχετα που δεν πλήρωσα εγώ.

Πήραμε, βέβαια, ένα κοντέινερ πράματα. Δεν θα αναφερθώ ούτε στις επί μέρους τιμές αλλά ούτε και στον αριθμό επαναλήψεων καθώς πραγματικά απλά πηγαινοερχόντουσαν πιάτα non-stop. Να κάνω όμως την σαφή σημείωση ότι μιλάμε για μερίδες μεζεδοπωλείου. Πιατάκια με 6-7-8 μπουκιές.

- Πατάτες τηγανιτές. Άριστες. Χεράτες χωρίς ίχνος λαδιού.

- Κολοκυθάκια τηγανιτά. Με ένα πανάλαφρο κουρκούτι-πανάρισμα ίσα για να τραγανίσει λίγο στο τηγάνι. Κομμένα σε sticks με λίγο τυράκι από πάνω. Τα καλλίτερα που έχω φάει ποτέ.

- Μελιτζανοσαλάτα. Ζόρικη. Σκέτος αλλά πραγματικά αφράτος πουρές καπνιστής μελιτζάνας. Χωρίς συστατικά άλλα για να αλλάξουν τη γεύση (εγώ πχ βάζω και μαϊντανό και καρεδάκι πιπεριάς). Πάρα πολύ καλή.

- Ταραμοσαλάτα. Λευκή (γιατί όπως έχουμε ξαναπεί το ροζ ΔΕΝ είναι ταραμοσαλάτα αλλά σκεύασμα από αυγά ψαριού μαζί με μπογιά). Ισορροπημένη οξύτητα και αλμύρα. Πάρα πολύ καλή. Εγώ την ισορροπία αυτή την ήθελα σε λίγο πιο μεγάλη σκάλα αλλά κατανοώ το απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό και όχι αποκλειστικά σε εμένα.

- Τυροκαυτερή. Εκ των αρίστων, με εμφανή κομμάτια φέτας και γλυκό ροζοκόκκινο χρώμα από την πιπεριά που ακουγόταν επαγγελματικά (δηλ. ΟΚ για όλους αλλά αρκετά ήπια για την φάνε και αυτοί που δεν τρώνε καυτερά).

- Πατζαροσαλάτα. Πολύ καλή αλλά όχι μαγική σαν τα υπόλοιπα.

- Σαλάτα -σαν φατούς-χωρίς να θυμάμαι όνομα. Πρασινάδα, ραπανάκια, αραβικές πίτες, αγγουράκι. Ευχάριστη αλλά όχι εμπνευσμένη.

- Ντολμαδάκια γιαλαντζί. Υπέροχη ισορροπία της οξύτητας τόσο του αμπελόφυλλου όσο και του λεμονιού με το άμυλο του ρυζιού. Νομίζω ότι πάλι θα πω ότι είναι τα καλλίτερα που έχω φάει… 5 τεμάχια σε μέγεθος μικρού καρυδιού.

- Τσίρος. Ο καλλίτερος που έχω φάει ποτέ! Άριστος. Χωρίς κόμμα, υποδιαστολή, υποσημείωση. Αν σου αρέσουν τα αλίπαστα ΜΗΝ ΤΟΝ ΧΑΣΕΙΣ!

- Χέλι. Το καλλίτερο που έχω φάει ποτέ. Ελαφρύ, αεράτο με όλη την μυρωδιά της καπνιάς που του πρέπει συνοδευόμενο με λίγο κρεμμυδάκι. Άριστο. Απλά να πούμε ότι κάθε μερίδα είχε 4-5 μπουκίτσες...

- Σαρδέλες ψητές. Σαν πρώτη ύλη η καλλίτερη σαρδέλα που έχω δει ποτέ σε ταβέρνα. Ζουμερές, παχιές υπέροχες σαρδέλες. Ακέφαλες αλλά όχι φιλέτο. Ψημένες άριστα. Ίσως θέλαν λίγο μαϊντανοκρέμμυδο σαν συνοδευτικό.

- Κουτσομούρες. Με λύπη διαπίστωσα ότι το τηγάνι στο Χοχλιδάκι είναι πολύ ανώτερο από όλα τα αγαπημένα μου ουζερί. Τραγανές και αφράτες. Ολόφρεσκες. Χωρίς ίχνος λαδίλας, χωρίς τόνους από αλεύρι, τραγανό κι όμως ζουμερό.

- Κεφτέδες. Με γεύση chef και όχι μάγειρα. Ήταν από τα λίγα πιάτα που άνετα βρίσκω που αλλού έχω φάει καλλίτερο (πχ Θ13 ή Καπετάν Μιχάλη) χωρίς αυτό να σημαίνει ούτε κατά διάνοια ότι δεν ήταν εκπληκτικοί. Πολύ τραγανοί απέξω, αφράτοι από μέσα. Πιπεράτοι, ίσως μια μυτιά δυόσμος ακόμα να τους έπρεπε καθώς και λίγο λιγότερο ψωμί. 6 στη μερίδα. Μικρούληδες...

- Λεχματζούν. Ίσως το πιο αδύναμο πιάτο. Περισσότερο υλικό πάνω στην πάρα πολύ καλή ζύμη από ότι πρέπει. Καθόλου πικάντικο. Μάλλον ελληνοποιημένο σαν τον Τιιτ Σοκ και τον Άιβαρ Κούουσμα.

- Τηγανιά. Η καλλίτερη που έχω φάει ποτέ (ξεπέρασε και τον -πάλαι ποτέ- Μυταρά στην Πανόρμου! ). Με τραγανό, σχεδόν ζωντανό, κρεμμύδι και λίγο δεντρολίβανο. Εξαιρετική χοιρινή σπάλα.

- Από γλυκά δοκίμασα καζάν ντιπί και ένα καταΐφι με γέμιση φιστικιού Αιγίνης συνοδευόμενου από παγωτό καϊμάκι. Το πρώτο πολύ ωραίο αλλά μέχρι εκεί. Το δεύτερο, που έμοιαζε με κιούνεφε χωρίς τυρί, ήταν ά-ρι-στο. Ήταν ένα τραγανό -όσο έπρεπε- βελούδο που ισορροπούσε σιρόπι, βούτυρο και φιστίκι μαζί με το παγωτό.

- Ήπιαμε ρακή. Καλή και παγωμένη αλλά καθότι έχω φίλους με παραγωγή από Σητεία έχω πιεί και καλλίτερη.

- Ψωμάκι προζυμένιο. Σε πολλούς αρέσει αλλά όχι σε εμένα καθώς προτιμώ ένα ωραίο φρέσκο, χωριάτικο με τραγανή κόρα. Πάντως ήταν από τα καλά. Ο πρώτος γύρος ψωμιού, όπως ίσως φαντάζεσαι χάθηκε το μέτρημα, είχε ψωμί σε θερμοκρασία ψυγείου και αυτό είναι ένα από τα δύο φάουλ service (το άλλο ήταν η αλλαγή τραπεζιού).

- Κανάτα νερό non stop.

Έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου: δεν υπάρχει περίπτωση να μην επιστρέψω α) για ένα τολμηρότερο μενού (από μύδια γεμιστά μέχρι σουτζούκι και από κοτόπουλο τσερκέζικο μέχρι … α, στο καλό… σιελόρροια…) και β) για δοκιμή ούζων! (Είδα μέχρι και το αθηναϊκό ΠΟΛ 68 που βγάζει η οικογένεια Πολυκαλά).
Γευστικά είναι στο 100% (είναι οι πιο γεμάτες 4 ντοματούλες ever). Ποιοτικά επίσης.

Γιατί 2/4 VfM τότε; Διότι έχουμε 2016, όχι 2006 ούτε 1996. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...
Αν μαγειρεύεις και ξέρεις να ψωνίζεις (άρα γνωρίζεις τιμές, ποιότητες κτλ) σέβεσαι περισσότερο έναν καλό εστιάτορα. Και μπράβο του. Ένας καλός εστιάτορας θα έπρεπε να σέβεται κι αυτός με τη σειρά του την αξία των χρημάτων σου σήμερα. Και μπράβο σου. Σε κάθε περίπτωση όλα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης.

ΥΓ Το ημερολόγιο/μονόλογος/παραλήρημα της Λωξάντρας δεν με αφορά όταν πεινάω (ή και γενικότερα). Την πιάσαμε την τσαχπινιά με τα 'πολίτικα' αλλά ένας λίγο πιο απλός κατάλογος θα ήταν άριστος.

ΥΓ2 Θα ήθελα να μαθητεύσω δίπλα σε αυτόν τον μάγειρα. Είναι από τα λίγα μέρη (και σίγουρα από τα ελάχιστα μεζεδοπωλεία αν όχι το μόνο) που το παιχνίδι το παίρνει απάνω του ο μάγειρας, όσο καλές κι αν είναι -που είναι όντως- οι πρώτες του ύλες.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ν. Ψυχικό, Αθήνα
Οκτ
05
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Κυριακή 20/9 μεσημέρι, μετά την άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος, παρέα με δύο φίλους, πήγαμε στο Νέο Ψυχικό, στο δημοφιλές μεζεδοπωλείο ΧΟΧΛΙΔΑΚΙ της οδού Αδριανείου. Είχα να πάω χρόνια, απ’ την εποχή που στεγάζονταν στο Χαλάνδρι (1987-2011), στη Λεωφόρο Πεντέλης και ήταν φημισμένο για τα μεζεδάκια του και τα ουζάκια του.. Οι παλιοί καλοί καιροί με τους πρωτοπόρους στο είδος τους!!

Στο Νέο Ψυχικό, το μαγαζί άνοιξε το 2008 και λειτουργεί, Τρίτη με Σάββατο από 12.00 μέχρι τα μεσάνυχτα, Κυριακή από 12.00 μέχρι 18.00, ενώ τη Δευτέρα παραμένει κλειστό.

Η ονομασία ‘χοχλιδάκι’ σημαίνει μικρό όστρακο ή βοτσαλάκι, που στα αρχαία ήταν το ‘κοχλίδιον’, ο μικρός ‘κόχλος’ ή ‘κοχλίας’ (δηλ. η βίδα, αλλά και το σαλιγκάρι, ο γνωστός μας ‘χοχλιός’, κυρίως στην Κρητική διάλεκτο).

Ο εσωτερικός τους χώρος εντυπωσιάζει με τα εκατοντάδες ούζα στη βιτρίνα και τα ράφια, το αθάνατο Juke Box με τους δίσκους εποχής, τις παλιές αφίσες -5 και 6 δεκαετιών- στους τοίχους (καφές Παπαγάλος του Λουμίδη, απορρυπαντικά Βιανίλ, εξώφυλλα του περιοδικού ΕΙΚΟΝΕΣ) κ. α. Εσωτερικά υπάρχουν περί τα 10 τραπέζια (~ 40 άτομα), όπως και μεγάλο ψυγείο με τις μπύρες και τα ποτά, ενώ στο βάθος του χώρου βρίσκεται η ανοιχτή κουζίνα. Στο πατάρι υπάρχουν επίσης περί τα 10 τραπέζια (~30 άτομα). Στο υπόγειο βρίσκονται 2 καθαρές τουαλέτες, ανδρών και γυναικών.

Στον εξωτερικό χώρο και συγκεκριμένα στο πεζοδρόμιο της οδού υπάρχουν περί τα 15 τραπέζια, συμμετρικά εκατέρωθεν του κεντρικού διαδρόμου. (~60 άτομα).

Το μαγαζί, συνήθως γεμάτο, εξυπηρετείται από 3-4 σερβιτόρους, άνδρες και γυναίκες, που είναι ευγενικοί και πρόθυμοι. Ένας απ’ αυτούς έρχεται στην αρχή με ένα μεγάλο δίσκο ορεκτικών (στην περίπτωσή μας είχαν την τιμητική τους οι κυκλαδίτικοι μεζέδες).

Σαν γενική παρατήρηση, θα έλεγα ότι η ποικιλία των μεζέδων υπερτερεί ίσως κάθε άλλου μαγαζιού. Ο σεφ, πραγματικά ευφάνταστος και πολύπειρος, συνεχώς ανανεώνεται. Η λίστα του μενού του είναι πολυσέλιδη και για την επιλογή μας απαιτείται χρόνος και διευκρινίσεις. Πάντως, για όσους τυχόν δεν είναι λάτρεις αποκλειστικά των μεζέδων, θα μπορούσαν οι υπεύθυνοι ενδεχόμενα να προσθέσουν και 2-3 ακόμη πιάτα, π. χ. ψαρικών και θαλασσινών, όπως γαρίδες σουβλάκι, καραβιδόψυχα, σολομό κ. λπ.

Θεωρώ επίσης ότι τα μεζεδάκια τους, όσο ωραία ή πρωτότυπα σε σύλληψη και δημιουργία, είναι κάπως τσιμπημένα σε τιμή, αφού άλλωστε τα περισσότερα έρχονται σε μικρά πιατάκια. Γι’ αυτό το λόγο και η βαθμολογία μου του vfm είναι κάπως αυστηρή (ουσιαστικά είναι μάλλον 2.50 στα 4! ). Θα γίνω όμως πιο συγκεκριμένος με αυτά που φάγαμε, καθώς και με διάφορα άλλα πιάτα του μενού τους.

Αρχικά ήρθε κέρασμα, σφηνάκια τσικουδιά, νερό σε κανάτα που ανανεώθηκε στην πορεία, καθώς και φετούλες ψωμιού (3.90 €), κάπως τσιμπημένες!

Στη συνέχεια, απ’ το δίσκο με τα κυκλαδίτικα ορεκτικά, διαλέξαμε μια Μόστρα Μυκονιάτικη, με τρία μικρά ‘καναπεδάκια’ από ντάκο, κοπαντιστή και λούντζα (4.50 €).

Πήραμε επίσης μία μερίδα πατάτες τηγανιτές (δικές τους, χωρίς λαδίλα), 4.10 (! ).

Μία μερίδα Συμιακό γαριδάκι φρέσκο, στα 7 € (σχετικά μικρή μερίδα, σε σύγκριση π. χ. με τα αντίστοιχα στα μαγαζιά της Πειραϊκής! ).

Μια κασερόπιτα: το κλασικό τους πιάτο αφότου άνοιξαν το 1986 στο Χαλάνδρι, με πλούσιο κασέρι, φουρνιστό σε ένα μικρό σαγανάκι. Το αντίτιμο των 8.60 € (!! ) αντικατοπτρίζει, άραγε, την πρωτοτυπία της σύλληψης;;

Από κυρίως πιάτα, πήραμε δύο κλασικά Κεφτεδάκια (μωρά, σε μικρό πιατάκι), έναντι 5.80 έκαστον, καθώς και μία Σουβλίτσα (μικρά κεμπάπια με τη σχετική sauce): 6.90 €.

Για επιδόρπιο, δοκιμάσαμε το Μωσαϊκό τους, με τρία κομματάκια κορμού (4.20 €).

Έτσι, ο λογαριασμός -χωρίς σαλάτες και ποτά- έφτασε τα 51 €, δηλ., ανά άτομο, στο κατώφλι της κατηγορίας 17-25 €.

Η γενική εικόνα ήταν αρκετά ικανοποιητική, αλλά προσπαθώντας να θυμηθώ και να τη συγκρίνω με αυτή του Χαλανδρίου, θεωρώ ότι υπολείπεται κάπως του παλιού καλού καιρού, εκτός αν στα νιάτα μου ήμουνα λιγότερο απαιτητικός!! Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά θα το ψάξουν κι άλλο το πράγμα, αφού άλλωστε κουβαλάνε μια πολύτιμη πείρα 28 ολόκληρων χρόνων…

Αδιάψευστο φυσικά τεκμήριο της πείρας αυτής είναι ο πληθωρικός τους κατάλογος, απ’ τον οποίο θα αναφέρω, ολοκληρώνοντας, μερικά μόνο πιάτα:

Μεζέδες: φάβα, καπαροσαλάτα, τοματοκεφτέδες, φαβοκεφτέδες, σφουγγάτα Κύθνου, πασπαλάς, αρναούτ τζιέρι, κολοκυθάκια τηγανιτά, κ. α. (3.10-7.90 €).

Ψάρια / θαλασσινά: μύδια, κυδώνια, χέλι, αχινοσαλάτα, σαρδέλα ή γούνα σχάρας, χταπόδι στα κάρβουνα & γαύρος τηγανιτός (3.90-14.80 €).

Ακόμη υπάρχει κολεξιόν αλλαντικών (10.50 €) & κυκλαδίτικων τυριών (12.30 €).

Τα κρασιά τους αρχίζουν από 7.80 € (χύμα, 1 λίτρο) μέχρι 23 € (Κτήμα Γεροβασιλείου), τα αναψυκτικά ~ 2 €, ενώ οι μπύρες αρχίζουν από 4 € και πάνω.

Παρά τις όποιες επιφυλάξεις μου, τρώγοντας -αλλά και διαβάζοντας- έρχεται η όρεξη. Ο λόγος, λοιπόν, σε σας φίλες και φίλοι χρήστες…

Παντρεμένοι ή εργένηδες, αποφασίστε, κατά τα κέφια και τις τσέπες σας. Κεφάλια μέσα ή ξεσάλωμα…

Αλήθεια, εσύ φίλε Jim, σε ποια φάση βρίσκεσαι εντέλει;; Μη μας κρατάς άλλο σε αγωνία!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ν. Ψυχικό, Αθήνα
Μάρ
05
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Κυριακή μεσημέρι, πρώτη μέρα της Άνοιξης, η οποία συνοδεύεται από μια υπέροχη λιακάδα και καλή θερμοκρασία, οπότε το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό, μαζί με το "γουργούρισμα" της πείνας, είναι ουζάκι και θαλασσινό μεζεδάκι.
Επειδή την ίδια σκέψη θα πρέπει να είχαν και χιλιάδες άλλοι Αθηναίοι, προτιμήσαμε να κινηθούμε κοντά στην περιοχή μας και η επιλογή ήταν το Χοχλιδάκι.

Παρόμοιες απόπειρες είχαν ξαναγίνει αρκετές το τελευταίο διάστημα, αλλά όλες πέσανε στο κενό, αφού χωρίς κράτηση είναι δύσκολο να βρείς τραπέζι σε ένα δημοφιλές και όχι τόσο ευρύχωρο μαγαζί.

Για άλλη μια φορά, είπαμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας, η πολύ ευγενική κυρία της υποδοχής, μας προέτρεψε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι στον εξωτερικό χώρο, μέχρι να αδειάσει ένα μέσα, κάτι το οποίο τελικά μας βόλεψε, αφού γλυτώσαμε το στρίμωγμα στον μέσα χώρο και με σύμμαχο τον "γλυκό" καιρό, μείναμε για όλη την ώρα έξω μαζεύοντας ήλιο.

Το πάρκινγκ δεν ήταν δύσκολο, υπάρχει άφθονος χώρος στα γύρω στενά, οπότε κανένα πρόβλημα στο θέμα αυτό.

Η εξυπηρέτηση πήρε άριστα, γιατί παρά το ακατάλληλο της ώρας (ώρα αιχμής), ήταν άψογη, γρήγορη και με χαμόγελο, πολύ βασικό για να φτιάξει και η διάθεση των πελατών.

Το νερό βρύσης σερβιρίστηκε σε μπουκάλι, συνοδεία ζυμωτού ψωμιού με ελίτσες και κέρασμα για καλωσόρισμα λίγη τσικουδιά.

Ο κατάλογος περιέχει μόνο μεζέδες, είτε ψαρικών είτε κρεατικών, κάθε ένας περιγράφεται με μια μικρή "ιστορία", ούτε άσχημο αλλά ούτε και καλό, αφού σπαταλάς λίγη ώρα για να διαβάσεις κάθε "ιστορία".

Εμείς, κινηθήκαμε σε ψαρομεζέδες, επιλέγοντας χταποδάκι, γαύρο και μια θεϊκή ταραμοσαλάτα από τα πρώτα που σερβίρονται μέσα σε δίσκο και συνεχίσαμε με νοστιμότατες τηγανητές πατάτες, μύδια αχνιστά, γόνο καλαμάρι και φοβερά κολοκυθάκια σε sticks, πασπαλισμένα με τυρί.

Μαζί με μισό κιλό μοσχοφίλερο χύμα, η τιμή των 43 ευρώ κρίνεται απλά μέτρια προς καλή, κυρίως λόγω της γεύσης, αλλά θα ήμουν ακόμα πιο ικανοποιημένος αν οι μερίδες ήταν και λίγο μεγαλύτερες και αν αντί για λουκουμάκι στο τέλος σερβίριζαν για κέρασμα ένα χειροποίητο γλυκό.

Το Χοχλιδάκι είναι μια ευχάριστη επιλογή, για την περιοχή που βρίσκεται, αυτό αποδεικνύεται και από το "κοινό" που έχει και γεμίζει τον χώρο του καθημερινά, fair επιλογή, σίγουρα θα ξαναπάω να δοκιμάσω και τους υπόλοιπους μεζέδες και κυρίως τα κρεατικά.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ν. Ψυχικό, Αθήνα
Σεπ
28
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Ο λόγος που επιλέξαμε το συγκεκριμένο μαγαζί είναι ότι βάσει κριτικών βαθμολογούταν υψηλά και κατά την αφιξή μας ο χώρος ήταν αυτό που μας κέρδισε, απλός αλλά με γούστο.

Η εξυπηρέτηση ήταν καλή και το μαγαζί είχε κόσμο.

Μάλλον λόγω της ώρας κάποια πιάτα είχαν εξαντληθεί οπότε οι επιλογές ήταν κάπως περιορισμένες.
Ωστόσο παραγγείλαμε τη τυρόπιτα, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του σερβιτόρου, σερβίρεται στο μαγαζί και ο κόσμος την προτιμά με ακριβώς την ίδια συνταγή εδώ και πολλά χρόνια, Κάτι ζυμαρικά της Λήμνου (επονομαζόμενα μαλλον φλαμούρια) και κατι χοιρινά μπριζολάκια. Ακόμα προσπαθούμε να ανακαλύψουμε το λόγο που η τυροπίτα σερβιρεται ακομα καθως είναι πολύ λιπαρή και μέτρια στη γεύση. Τα ζυμαρικά μέτρια, τα δε χοιρινά μπριζολάκια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ! Κακής ποιότητας με πολύ λίπος!!!

Τέλος το μπαγιάτικο και ξερό ψωμί μας προσφέρθηκε στα 2,60Ε!!, όταν άλλα μαγαζιά, ζυμωτό και ζεστό ψωμί το κοστολογούν κάτω του ήμισυ.

Οι τιμές υψηλές για αυτό που προσφέρουν όσον αφορά στην ποιότητα και την μερίδα!

Απορούμε ακόμα για την υψηλή βαθμολογία του και με την απορία θα μείνουμε, αφού δεν προκείται να ξανα πάμε!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ν. Ψυχικό, Αθήνα
Απρ
24
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

''Χοχλιδάκι''... με μενού γιά όλα τα γούστα,
αλλά με πολλά πιάτα πού θυμίζουν Πόλη..

- Ατομα 4, με τελικό λογαριασμό 85ευρώ..
-Ο χώρος γουστόζικος χωρίς κάποια διακόσμηση να σε αφήσει άφωνο... τραπεζάκι έξω, οπότε πολύ λιγότερη διακόσμηση. Μικρά τραπέζια......, ένα πιατάκι με καλωσόρισμα μεζέ πού ήταν γιά μισό πελάτη (εμείς 4), αλλά καί γενικά μικρές μερίδες σε ότι παραγγείλαμε.. -----εδώ σταματούν τα παράπονα γιατί, οι γεύσεις ήταν πολύ καλές---

-Να αρχίσω με τον κατάλογο πού είχε πινελιά ανατολής με σχόλια κ επεξηγήσεις λέξεων..
-Φάγαμε το γνωστό χουνκιάρ μπεγιερντί, καταπληκτικό, παστουρμαδόπιτα πολύ καλή χωρίς λαδίλες, σαρμαδάκια να γλύφεις τα δάκτυλά σου, πιτάκια μπουκίτσες γεμιστά με κιμά(δεν θυμάμαι όνομα) γαρνιρισμένα με γιαούρτι. Επίσης πολύ καλές οι τηγανιτές πατάτες, το γαριδάκι, γόνος καλαμαράκι, η πράσινη σαλάτα με το όνομα τους...

Ολα καλομαγειρεμένα καί ελαφρά, προφανώς πρώτης ποιότητας τα υλικά...
-Επιλέξαμε γλυκό κορμό σοκολάτα -τίποτα το ιδιαίτερο-, αλλά το καζάν ντιπί, να το δοκιμάσετε ήταν τέλειο, μού θύμισε γλυκό στο Πέραν.
-Με το λογαριασμό ποτάκι δεν είχαμε, επίσης να σημειώσω οτι το προσωπικό ήταν ευγενικό...
-Γιά τις γεύσεις του, σίγουρα θα ξαναπάμε...!!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ν. Ψυχικό, Αθήνα
Ιαν
12
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Πάω χρόνια στο Χοχλιδάκι, που θεωρούσα μέχρι πρόσφατα την μόνη επιλογή γιά φαγητό στην περιοχή -- πήγαινα γιά το καθημερινό ψάρι, γιά την ατμόσφαιρα, γιά τα πάντα καλοτηγανισμένα και νόστιμα μεζεδάκια. Γιά κάποιο λόγο (χωρις ν΄αλλάξει διεύθυνση, απ΄όσο ξέρω τουλάχιστον), το μαγαζί άλλαξε κάποιες μικρές λεπτομέρειες, όλες προς το (πολύ) χειρότερο.

Το μενού που ήταν εξαίρετο γιά το είδος του πριν έγινε 'Βόλτα στις Κυκλάδες' και η κουζίνα πρέπει πλέον να λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό ή με ερασιτέχνες, γιατί τις δύο τελευταίες φορές που πήγα (τέλη Δεκέμβρη και αρχές Γενάρη) τα περισσότερα πιάτα ήταν στα όρια του να επιστραφούν.

Οι τηγανητές πατάτες Νάξου ήταν κατάχλωμες, σχεδόν ωμές, τα κεφτεδάκια παρομοίως (στα όρια του επικίνδυνου), τα μπαστουνάκια από κολοκύθι υπεραλατισμένα, το κατσικάκι σ' ένα ζουμί χωρίς χρώμα, κλπ κλπ. Το τζούκμποξ δεν βοηθάει την κατάσταση.

Κρίμα, γιατί οι άνθρωποι που σερβίρουν είναι ευγενέστατοι, και το μαγαζί ήταν γιά χρόνια σταθερή αξία σε μιά περιοχή που δεν φημίζεται γιά την ποιότητα των εστιατορίων της. Ελπίζω οι υπεύθυνοι να ξαναβρούν το μεράκι και τη νοστιμιά του εξαίρετου προιόντος που κάποτε προσέφεραν.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ν. Ψυχικό, Αθήνα
Σεπ
01
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Θετικά: Εξαιρετικό φαγητό με πιάτα σχεδόν απ'όλα τα μέρη της χώρας μας, αρκετά πιάτα από Κωνσταντινούπολη. (ειδικά οι θαλασσινοί μεζέδες είναι το κάτι άλλο). πολύ ευχάριστο κλίμα ως μαγαζί και ως χώρος, είναι μια μίξη παλιάς και νέας εποχής που συνδυάζεται ιδανικά. Μεγάλη ποικιλία από ούζα που δεν βρίσκεις εύκολα, το χύμα κρασί θα το χαρακτήριζα ως πολύ ωραίο.

Το σέρβις φιλικό, σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα. (μου έκανε πολύ θετική εντύπωση, και δεν το έχω ξανά συναντήσει, το πρωτότυπο μενού όπου περιγράφει τα πιάτα με μια μοναδική δόση χιούμορ και σκέψης σχετικά με το τι πρόκειται να φας).

Αρνητικά: Προσπαθώ να βρω κάτι αρνητικό να περιγράψω αλλά δυσκολεύομαι αρκετά. Από κάποιους μπορεί οι τιμές να φανούν λίγο υψηλότερες από το μέσο όρο τον μεζεδοπωλείων αλλά η σχέση ποιότητας-τιμής είναι άκρως ισορροπημένες.

Πολύ ωραίο και φιλικό μαγαζί αξίζει την εμπειρία.

Χρήσιμη;
0