Loader

Περιγραφή

Ουζομεζέδες και φρέσκο ψάρι σε διάφορες παραλλαγές.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

29 Μάρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Παρασκευή μεσημέρι, ανήμερα της επετείου της Εθνικής μας γιορτής.
Εξοδος και αναζήτηση εστιατορίου προς τιμήν εορταζόντων.
Δυστυχώς δεν προνοήσαμε όμως παρά την τελευταία σχεδόν ώρα για να κλείσουμε τραπέζι. Μετά από απογοήτευση για να βρεθεί τραπέζι τηλεφωνικά για 7 άτομα, ως εκ θαύματος προτάθηκε η ψαροταβέρνα Τσάκος στην Πειραική και μπορέσαμε να κλείσουμε το τραπέζι μας για την ώρα που θέλαμε.

Το συγκεκριμένο εστιατόριο-θαλασσινό μεζεδοπωλείο, είχα να το επισκεφθώ πάνω από 3 χρόνια, η δε προ-προηγούμενη φορά μετρούσε εαν δεν απατώμαι άλλα 5 χρόνια πίσω, οπότε η τωρινή επίσκεψη ήταν πέρα για πέρα "νέα" και σίγουρα θα αποτελούσε μια εντελώς καινούργια εμπειρία για εμένα.
Αφιξη στις 14:00 ακριβώς, στο εστιατόριο που βρίσκεται στην Πειραική, σε ομολογουμένως εξαιρετικό σημείο και κυρίως με πολύ όμορφη θέα, στο Σαρωνικό.
Φωτεινό, υπερυψωμένο από το επίπεδο του δρόμου, ώστε πραγματικά να απολαμβάνεις τη θέα.

Δυστυχώς η ανεύρεση θέσης στάθμευσης στην περιοχή, είναι σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες. Παρά το γεγονός οτι δίπλα ακριβώς από το εστιατόριο, υπάρχει δικός του υπαίθριος χώρος parking, τα πράγματα παραμένουν πολύ δύσκολα, γενικότερα για την περιοχή, οπότε η ταλαιπωρία θεωρείται δεδομένη, περιπλανώμενοι στα γειτονικά στενάκια της Καλλίπολης.
Μετά από 20 λεπτά λοιπόν προσπάθειας ανεύρεσης χώρου στάθμευσης, δρασκελίζουμε την είσοδο του καταστήματος, όπου ο ιδιοκτήτης μας υποδέχεται - όπως όλους - με εγκαρδιότητα και χαμόγελο.

Το εστιατόριο, είναι γεμάτο κατά 90% εκείνη την ώρα, (μην ξεχνάμε την ιδιαιτερότητα της ημέρας), και οδηγούμαστε στον εσωτερικό του χώρου όπου είχε γίνει η κράτηση.

Το κατάστημα γενικά αναπτύσσεται σε 3 διαφορετικά επίπεδα, τα οποία αφήνουν σε όλους να έχουν ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, αλλά και να επιλέξουν στην ουσία χώρο καπνιζόντων η μη. Με άλλα λόγια, ο κυρίως εσωτερικός χώρος, προορίζεται για τους μη καπνιστές, όπου και τα σχετικά σήματα το υποδεικνύουν περίτρανα, ενώ ο υπόλοιπος χώρος που αποτελεί την προέκταση και πρασιά του, στην ουσία είναι ο κλειστός εξωτερικός χώρος του που προορίζεται για τους καπνίζοντες και ο οποίος χωρίζεται σε δύο διαφορετικά επίπεδα.

Ολος ο χώρος, παρά τη φωτεινότητά του, δείχνει πλέον τα χρόνια του (εκτιμώ οτι είναι πάνω από 25 χρόνια), με διακόσμηση αρκετά παρωχημένη για την εποχή μας και σε κάποιες περιπτώσεις μάλλον δείχνει και εντελώς ξεπερασμένη.
Υπάρχουν μάλιστα και εμφανείς ατέλειες σε τοίχους και κολώνες, που δείχνουν οτι η συντήρηση του κτιρίου που στεγάζεται δεν είναι και στο forte της.

Οι καρέκλες και τα τραπέζια καλύπτονται από άσπρα καλύμματα, προσπαθώντας να δώσουν ένα τόνο "πολυτέλειας", τα δε ποτήρια τόσο του νερού όσο και του κρασιού είναι "κολονάτα", συντελώντας και αυτά στην ίδια προσπάθεια.
Γενικά ο χώρος δείχνει γερασμένος, χώρις να φτάνει σε σημείο όμως που να ενοχλεί πολύ, οι δε ηλικίες που το επισκέπτονται απ ότι είδαμε είναι περισσότερο μέσης ηλικίας, καθώς και οικογένειες.

Με το που κάτσαμε, κατέφθασαν 2 εμφιαλωμένα νερά καθώς και ψημένες φέτες ψωμί μαζί με το συνοδευτικό τους βούτυρο (επώνυμης μάρκας), ως ορεκτικό.
Η μεγάλη απογοήτευση ήταν στους καταλόγους, όπου στην κυριολεξία επρόκειτο για μια σελίδα Α4, όπου ως κακέκτυπη φωτοτυπία αναγράφονταν τα πιάτα εκ των οποίων κάποια από αυτά ήταν τυπωμένα, ενώ κάποια από αυτά ήταν γραμμένα με το χέρι. Πολλή μεγάλη προχειρότητα, που εγώ προσωπικά δεν έχω ξαναδεί σε κανένα εστιατόριο. Η καλή εκδοχή λέει ο το κατάστημα είναι σε διαδικασία επανέκδοσης των καταλόγων του (και αυτό θα ήθελα να πιστέψω), γιατί αλλιώς δεν μπορώ να διανοηθώ οτι ένα τέτοιο εστιατόριο δίνει μια τέτοια πρόχειρη σελίδα ως κατάλογο προς τους πελάτες της.
Το κατάστημα βέβαια έχει μόνο ψαροειδή, οπότε και λόγω ημέρας επιλέξαμε τα κάτωθι:

Μια χόρτα. Αναλογικά μικρή ως ποσότητα, καλά σαν γεύση, όχι όμως κάτι ιδιαίτερο. Κόστος στα 5,5 ευρώ

Μια παντζάρια. Καλά ως γεύση αλλά και αυτά ως μερίδα μικρή. Κόστος και αυτό στα 5,5 ευρώ

Μια μερίδα πατάτες, φρέσκιες μεν, αλλά σερβιρίστηκαν σχετικά χλιαρές. Κόστος στα 4 ευρώ

Μακαρόνια με γαρίδες. Καλό ως πιάτο και γεύση, ικανοποιητικό ώς ποσότητα. Κόστος στα 16 ευρω, μάλον κακό όμως vfm στην ανωτέρω τιμή

Μπακαλιάρος. Πήραμε τρείς μερίδες που σερβιρίστηκαν σε μια μεγάλη πιατέλα, οριακά επαρκής η ποσότητα, σύνολο στα 27 ευρώ (9 ευρώ η μερίδα). Πολύ καλή όμως ως γεύση

Πατατοκροκέτες στα 6 ευρώ. Ικανοποιητική ως ποσότητα, μάλον όμως αρκετά "προκάτ" ως γεύση

Καλαμαράκια τηγανητά στα 8,5. Επαρκής ποσότητα, αλλά αρκετά "σκληρά" στη γεύση, δεν ενθουσίασαν κανέναν.

Δύο μερίδες σκορδαλιά στα 4 ευρώ έκαστη, δεν δοκίμασα αλλά αυτοί που έφαγαν μίλησαν με πολύ καλά λόγια

Καραβιδόψυχα στα 14 ευρώ, καλή ως γεύση αλλά σερβιρίστηκε και αυτή σε "χλιαρή' θερμοκρασία, μάλον τσιμπημένη στην τιμή που χρεώθηκε

Χταπόδι ψητό στα 12 ευρώ, λίγο σκληρό, επαρκής ως ποσότητα και γεύση χωρίς όμως να απογειώνει κανέναν μας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί οτι το ψωμί χρεώθηκε στο 0,5 ευρώ το άτομο και ξέχωρα το βούτυρο στα 0,3 ευρώ το άτομο.

Στην αρχή ήρθαν τα χόρτα και τα παντζάρια και όλα τα υπόλοιπα πιάτα ήραθν όλα μαζί, πραγμα που μας χάλασε κάπως γιατί δεν κρατήθηκε μαι σειρά πρώτων και δεύτερων πιάτων, το οποίο μάλον θέλω να το αποδώσω στο φόρτο της ημέρας

Η εξυπηρέτηση από πλήθος σερβιτόρων (υπήρχαν όντως αρκετοί), θα την χαρακτήριζα διεκπεραιωτική, χωρίς κάτι ιδιαίτερο, μάλον παλιομοδίτικη, χωρίς να ενοχλεί, αλλά και χωρίς να διεκδικεί δάφνες. Αρκετοί σερβιτόροι εργάζονται πα΄ρα πολλλά χρόνια στο συγκεκριμένο εστιατόριο, που από τη μία είναι καλό μεν, αλλά από την άλλη κατά την άποψλη μου δημιουργεί και ατέλειες και κυρίως αδυναμία να πάει το επίπεδο εξυπηρέτησης ένα επίπεδο παραπάνω, αφού δεν υπάρχει άλλο μέτρο σύγκρισης.

Στο τέλος ήρθε ατομικό κέρασμα στον καθένα μας μια μπάλα παγωτού με γλυκό σιροπιού, καλή κίνηση που εκτιμήθηκε.

Σύνολο λογαριασμού στα 125 ευρώ τα 7 άτομα (με απόδειξη) δηλ κάτι λιγότερο από 18 ευρώ το άτομο, τα οποία φαίνονται λογικά για τα ανωτέρω, αλλά σε σχέση με τις ποσότητες και εν μέρει με την ανάλογη ποιότητα που σερβιρίστηκαν τα πιάτα δεν θα το θεωρούσα επαρκές ως vfm.

Το εστιατόριο στο παρελθόν απ ότι θυμόμουν είχε ακόμα πιο ακριβές τιμές, αλλά μάλον τις έχει κατεβάσει, αλλά σίγουρα μείωσε και τις ποσότητες μαζί, οπότε το συνολικό αποτέλεσμα, μάλον αφήνει στο τέλος το αίσθημα οτι "καλά ήταν" αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο ή ψαγμένο, μια μάλον "προκάτ" κατάσταση, τυποποιημένη, όπως αυτή που βρίσκεις σε πολλά ανάλογου τύπου εστιατόρια.. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη λοιπόν στο επίπεδο γεύσεων και vfm, αρκετά καλός ο χώρος ιδιαίτερα λόγω της θέας και απλά διεκπεραιτωτική η εξυπηρέτηση, χωρίς το σύνολο να σε κάνει να θέλεις να επαναλάβεις σύντομα μια νέα επίσκεψη

Ακτή Θεμιστοκλέους 244, όρμος Αφροδίτης, Πειραϊκή

210 4518070

Σημερινές

Ανακοινώσεις

2 ΝΕΕΣ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΖΕΔΟΠ...
ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΘΕ Β...
Ταβέρνες με τραγούδι
Νέα Ιωνία
ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ
Shashlikara έχεις φάει;
Ρωσία & Κεντρ. Ευρώπη
Καλλιθέα