ΔΙΠΟΡΤΟ

Οινομαγειρεία

  Σωκράτους 9 & Θεάτρου, Αθήνα [Χάρτης]
  210 3211463

Περιγραφή
Οινομαγειρείο με σταθερές επιλογές σε μαγειρευτά και φρέσκα, μικρά ψάρια - κρασί από τα βαρέλια. Ανοιχτά έως αργά το μεσημέρι.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Οινομαγειρεία - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Δεκ
12
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Το Δίπορτο είναι ένα μαγαζί με πολλές ιδιαιτερότητες και λόγω αυτού έχει φανατικούς εχθρούς και φανατικούς φίλους. Εννοώ ότι όποιος έχει προετοιμαστεί για το χώρο στον οποίο πηγαίνει και δεν έχει μεγάλες προσδοκίες μπορεί και να μην απογοητευτεί. Θεωρώ ότι ανήκα σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία, καθώς έχει τύχει να πάω σε παρόμοιους underground (κυριολεκτικά (! ) και μεταφορικά) χώρους που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και σε μεταφέρουν νοερά σε άλλες εποχές, ίσως πιο αθώες, πιο αυθεντικές.

Ωστόσο αυτή τη φορά μπορώ να πω ότι το Δίπορτο ήταν κάτι τελείως διαφορετικό από τους προαναφερθέντες χώρους και επομένως ακόμη κι εγώ εξεπλάγην δεν θα έλεγα ευχάριστα, ίσως ούτε και δυσάρεστα κατά βάση, καθώς μου πήρε ένα 10λεπτο περίπου να προσαρμοστώ στο χώρο και να συνειδητοποιήσω που βρίσκομαι. Το μαγαζί βρίσκεται πάνω στην πλατεία Θεάτρου και είναι πολύ εύκολο να το προσπεράσει κάποιος αφενός γιατί δεν έχει ταμπέλα και αφετέρου γιατί είναι στην κυριολεξία κάτω από τη γη (> καταγώγιο με τη θετική του έννοια) και έχει 2 εισόδους.

Αν το πάρεις απόφαση να κατέβεις και να μπεις μέσα, βρίσκεσαι ξαφνικά σε έναν άλλο κόσμο, της δεκαετίας του ΄20, δηλαδή εκεί ακριβώς που σταμάτησε ο χρόνος. Μέσα έχει 7-8 τραπέζια. Την ώρα που πήγα, αργά το μεσημέρι, ήταν όλα γεμάτα και περίμεναν και όρθιοι για να καθίσουν. Δεν ήταν μόνο μεγάλης ηλικίας άτομα αλλά και αρκετά νεαρά άτομα, που μάλλον έψαχναν για κάτι εναλλακτικό, διαφορετικό και φτηνό. Τι να πω για το χώρο; Νομίζω ότι οποιαδήποτε περιγραφή θα είναι κατώτερη αυτού που συνάντησα: παλιά αντικείμενα, ασβεστωμένοι τοίχοι, ανύπαρκτη σχεδόν κουζίνα.

Εξυπηρέτηση από ένα νεαρό παιδί, πρόθυμο, γρήγορο που με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς πολλά πολλά προσπαθεί να τα προλάβει όλα. Ένας παππούς που ετοιμάζει τα πιάτα στην υποτιθέμενη κουζίνα με αρεκτά συνοφρυωμένο και αυστηρό ύφος.

Το Δίπορτο διαθέτει 4-5 πιάτα στην κυριολεξία: φάβα, ρεβύθια, χόρτα, ψαράκια φρέσκα (μαρίδα, αθερίνα, αναλόγως την ημέρα). Δεν τρελαίνεσαι από γεύση, δεν απογοητεύεσαι επίσης. Για κατάλογο ή απόδειξη ούτε λόγος. Οι τιμές διαμορφώνονται επί τόπου και αναλόγως την περίπτωση.

Συνοψίζοντας: στο Δίπορτο μπορεί να πάει κάποιος για μια φορά για να ζήσει μια διαφορετική εμπειρία. Μέχρι εκεί.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Οινομαγειρεία - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Φεβ
07
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Να ξεκινησω την κριτικη μου διευκρινιζοντας καποια πραγματα, πρωτον το μαγαζι δεν ειναι ταβερνα, ουτε και μεζεδοπωλειο, ειναι κρασοπουλειο..... για οσους ξερουν, πραγμα που σημαινει οτι κυριο στοιχειο ειναι το κρασι και οχι το φαγητο, μαλιστα τα παλια και κλασικα μαγαζια του ειδους εβγαζαν καμια ντοματα στα τεσσερα και λιγες ελιες στο τσακιρ κεφι λιγη φετα και ψωμι.

Οποτε για το κλασσικο ειδος το φαγητο το εκανε σουπερ πολυτελες κρασοπουλειο.... Δεν εχει καταλογο επισης για τον ιδιο λογο, φτιαχνει τρια τεσσερα φαγητα[κατσαρολα η τηγανι και καμμια σαλατα] και τελος..................., θα πας για να πιεις κρασι......... δεν εχει πεστο, δεν εχει βινεγκρετ δεν εχει ταρταρ, δεν εχει σουσι...... αν ψαξουμε στην μνημη μας θα ανακαλυψουμε οτι ζουσαμε και χωρις αυτα.... Ημιυπογειο γεματο βαρελια χωρις μουσικη με λιγα τραπεζια και λαϊκά εδεσματα οπως ρεβυθια, πατατες γιαχνι και φρεσκοτατο ψιλο ψαρι τυπου μαριδα πχ και λιγες σαλατες, σπιτικου τυπου απο εναν απλο και τιμιο ανθρωπο, για ανθρωπους που ξερουν και μονο, δεν ειναι στημενο σκηνικο για "τουριστες" με πολυ νορμαλ τιμες, η εξυπηρετηση ειναι μια χαρα.

Κλεινοντας να πω μονο οτι ολα ειναι οπως πρεπει για το ειδος του μαγαζιου και σε σωστο δρομο μαλλον εμεις εχουμε χασει τον δικο μας.............. και μην ξεχναμε το κρασι ειναι εδω ο παιχτης το φαι ακολουθει..........

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Οινομαγειρεία - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Νοε
28
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
1-9

Δεν το γνώριζα ότι υπάρχει τέτοιο μαγαζί στην Αθήνα.
Ρωτήσαμε τον κύριο που μας σέρβιρε και μας είπε ότι είναι από το 1875. Στο τοίχο ένα σκίτσο που απεικονίζει τον Βάρναλη ο οποίος ήταν θαμώνας και τον ζωγράφισε πελάτης του οινομαγειρείου.

Κατεβήκαμε την απότομη σκάλα και αλλάξαμε αιώνα. Αν είσαι ρομοντικός και θέλεις γεύση παλιάς εποχής να το επισκεφθείς. Αν έχεις μάθει στην πολυτέλεια άστο καλύτερα.

Τα βαρέλια μου θύμισαν την λέσχη βαρελοφρόνων από το περιοδικό Ρομάντζο και ο μαρμάρινος νεροχύτης που πλένουνε τα ποτήρια επίσης άλλης εποχής.

Είμαστε τέσσερα άτομα, καθήσαμε μας φέρανε κρασί και ρεβίθια χωρίς να ρωτηθούμε. Οι υπόλοιπες επιλογές ήταν λίγες, πήραμε σαλάτα, δυο μερίδες γόπες και ένα πιάτο με διάφορα λαχανικά.
Γύρω τα λίγα τραπέζια γεμάτα με ανθρώπους κάθε ηλικίας.
Οι γεύσεις καλές, τα ρεβίθια λιώνανε στο στόμα, το κρασί καλό. Από σέρβις μην τρελαθούμε τώρα, λαδόκολλα αντί χαρτοπετσέτα, δεν περιμέναμε και κάτι εξαιρετικό άλλωστε. Ο νεαρός που μας σέρβιρε ευγενικός και ο κύριος που μάλλον ήταν ιδιοκτήτης, συμπαθητικός.

Έχω την εντύπωση ότι όσα και να πάρεις πληρώνεις γύρω στα 10 ευρώ το άτομο, γιατί ο υπολογισμός έγινε στα πρόχειρα και φυσικά χωρίς απόδειξη.

Δεν περιμέναμε πολλά πήγαμε για την εμπειρία μόνο και δεν απογοητευθήκαμε έτσι. Βγαίνοντας περίμενα να περάσει κανάς αραμπάς αλλά δυστυχώς η σύγχρονη πραγματικότητα ήταν εκεί. Αν αυτός ο χώρος αξιοποιηθεί καλύτερα χωρίς να χαλάσει η αυθεντικότητα του, θα γίνει εξαιρετικό στέκι για τους λάτρεις της παλιάς Αθήνας.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Οινομαγειρεία - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Δεκ
21
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Λαϊκό υπόγειο στέκι με λίγα τραπέζια. Εξαιρετικό σημείο και εξαιρετικός απλός χώρος που διατηρήθηκε για δεκαετίες. Κάνει για όσους σήμερα δεν έχουν στερεότυπα, ανιχνεύουν και δύνανται να αναγνωρίζουν την ομορφιά σε κάθε διαφορετική της μορφή.

Συγκεκριμένα πιάτα την ημέρα που επιλέγει ο ιδιοκτήτης, λίγα αλλά καλά. Ωραίο κρασάκι, φρεσκότατα ψάρια σαλάτα απολύτως φρεσκοκομμένη με πλούσιο λάδι. Αυθεντικότητα. Ο λογαριασμός υψηλός. Το Σαββατοκύριακο θα περιμένετε αρκετά εκτός, εάν βρεθούν καθίσματα σε κάποιο τραπέζι που ήδη χρησιμοποιείται από άλλους πελάτες (και αυτό ωραίο είναι).